|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
uwierz mi że się nie da. Oni będą tak długo na zmianę za nim chodzić, pytać, męczyć i dręczyć że szału można dostać. Ja bardzo lubię tam na wsi być i mały też, ale ze względu na nich trzeba się wynieść na cały dzień a wtedy pretensje. Więc nie wybieram się tam już hmm....Nigdy? A ojciec tż ostatnio przegiął pałę, bo mały próbował zasnąć i się wiercił bo gorąco było a ten go wyciągnął z łóżeczka bo przecież on wcale spać nie chce. No to musiałam iść na 3 godzinny spacer żeby przypadkiem go nie udusić :P ajj długo by gadać. Cytat:
|
||
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Sylwietta,a oglądałaś może wojna i miłość? Bo tak dzisiaj zauważyłam ze jest coś takiego w tv i nie wiem czy się wkręcać
![]() Olesław poszedł spać, nie wiem co mam ze sobą zrobić Black, ja bym się pewnie dała namówić na Twoim miejscu ale pewnie Ola zostanie jedynaczką... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
hello,
piszecie,że u Was w nocy duszno, my bez wentylatora ani rusz ,troszkę się boje,że zawieje małego ale jak tylko strumień kieruje w inną stronę to on się złości- widoczne lubi jak wieje na niego Kija- brawa za nowe umiejętności ![]() Cytat:
niektóre rzeczy trzeba trochę wcześniej przygotować i tak- ze dwie czerwone papryki wrzucamy do rozgrzanego na maxa piekarnika i pieczemy tak długo aż zrobią się ciemne i skapciają, następnie wkładamy je do papierowego woreczka/foli aluminiowej i zostawiamy na jakiś czas do ostygnięcia,ta czynność powoduje,że skórka z papryki łatwo odchodzi pozostałe składiki: bakłażan cukinia czerwona cebulka kilka pomidorów-ja zwykle używam koktailowych garść rukoli lub innych sałat czosnek oliwa z olwiek świeża mięta serek kozi/jogurt, serek kozi opcjonalnie: ser kozi typu twardy(jak żółty) i ser szopski kilka kromek na grzanki bakłażan posolić i odstawić na jakiś czas żeby się "spłakał" cukienie zamacerować w oliwie z czoskiem i ulubionymi ziołami i dodać czerwoną cebulę pokrojoną w ćwiartki pieczywo skropić oliwą z czosnkiem następnie na rozgrzanego grilla ulożyć warzywka w tym czasie dno talerza smaruję odrobiną jogurtu koziego z czosnkiem(może być grecki jak nie macie koziego) na to układam troszkę rucoli i obieram ze skórki wcześniej upieczoną paprykę- rwę jak na takie plasterki- nie wiem wielkość wg gustu- muszę Wam powiedzieć,że kocham się patrzeć na upieczoną paprykę- wygląda na talerzu cudownie następnie dodaję pomiodorki koktailowe rozkrojone na pół potem idzie warstwa grillowanego bakłażana, cukini,i cebulka na to kładę serek kozi i posypuję świeżą miętą na sam koniec mono grilluje pieczywo, kroję w łedne trójkąty i układam na sam wierzch sałatki posypując jeszcze odrobiną mięty dla mnie koroną do tej sałatki jest pokruszony na wierzchu ser szopski- można go kupić bez problemu w dużych marketach, on jest z mleka owczego ale jeśli nie macie to użyjcie bałkańskiego z lidla natomiast serek kozi bez problemu kupicie w Lidlu jogurty kozie są w hipermarketach a jak znajdziecie ser twardy kozi to można dodać takie cieniusieńkie plasterki ta sałatka u nas w upaly świetnie się sprawuje jako danie główne jak dla mnie pomysł bomba zazdroszczę
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-09 o 10:17 |
|
|
|
|
#3784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też traktują nas jak małolatów (34 i 31 lat ) Nie możemy mieć swoich planów, z wszystkiego się zwierzać, o wszystkim informować i z nimi wszystko ustalać Chyba ich posrało. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372]ja się NIE powstrzymuję ![]() ja po prostu otwierałam okna jest tak gorąco, że ten wiatr nic nie robił złego bardzo ładne krzesło nie chce na rękach, bo gorąco Dorotka tak samoja też glanowa byłam ![]() dawaj linka do blogerki! buhahaha ![]() powodzenia ![]() gorączka po szczepieniu, bo tez i gorco na dworze, pewnie się nałożyło? piękna waga ![]() oooo robicie?no to jadą po bandzie ![]() --------------------- Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE]Też mówię czika Okna jak wracaliśmy w upale oczywiście otwieram, wolę to, niż upocone zgrzane dziecko. Młodemu nic od odrobiny wiatru nie jest.Basenu zazdroszczę, my mieliśmy iść jutro ale chyba nic z tego bo pieniądze będą dopiero w poniedziałek
|
|||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
My też jeździmy z otwartymi oknami w samochodzie. Zasłaniamy małej główkę naokoło, tzn robię jej jakby daszek z pieluchy, sprawdzam co jakiś czas, czy nie wieje na nią i tak jest okej. Klimy niestety w aktualnym pierdku nie mamy... Ale są elektryczne szyby i centralny zamek.
A samochodu dalej poszukujemy... |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
az sie boje co bedzie z naszymi poszukiwaniami auta, kurde, malz chce jezdzic ta siena do zajechania, a ja sie pytam, ck bedzie, jak ona sie zajedzie dzien przed wyjazsem na swieta? w jeden dzien nie kupimy auta
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
Black, a co z Laguną zrobiliście? ;>
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
O, znalazłam parę fot, co za żenada:d pokażę wam jak uśpię Malą, ale tylko w klubie i wieczorem usunę
![]()
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Lagunę dalej mamy, ale Laguną jeździ mój ojciec w chwili obecnej.
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu czika!! Charlizz u Ciebie tez? Gdzie sa te deszcze??
Nocka dziś masakra.. najgorsza do tej pory! Przez cala noc temperatura u nas w pokoju spadla do zawrotych 28 stopni! Chyba tz pojedzie kupic klimatyzator, bo tak sie zyc nie da. A odnosnie naszej dwojki na nocniczek, jak widze, ze mala sie robi czerwona i ciesnie to myk pampersa w dol i ja sadzam
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomocy, czym zbijac temperature, bo ten dziadoski pedicetamol chyba nie dziala???!!!!!
|
|
#3792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie uwazam, że głupi. Jak czujecie sie na siłach: finansowo i fizycznie to nie widze przeciwwskazan także brac sie do roboty ![]() Cytat:
u nas tez głownie picie, jedzenie tak srednio- głównie cyc, zupek niet i koniecCytat:
mozesz spórbowac dwa- trzy odcinkidziec mi wlasnie wyrwał firanke z żabek ![]() jupijej- mamy 25 stopni, wieje cudowny wiaterek- chce sie zyc a ja małemu w tą czike robiłam minibasen w pokoju- nalewałam wody do miski i sie chlapał- zaciesz mial na całego co do jazdy autem- w punciaku klimy niet , ale jak jest szyba odsunięta z jednej strony to małemu nei wieje NETI- mam nadzieje, że Antosiowi juz z tą kupką sie poprawi ![]() uciekam, bo musze pranie wywiesic Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-08-09 o 11:02 |
|||
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam
fotę.A słuchaj Cała, ile ona tej temp ma? |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poka pieluchy ![]() Dorcia robi w trakcie jedzenia ![]() nurofen, ibum - są w syropach i czopkach, pamiętaj, że czopek działa bardzo szybko, bo z odbytu najlepiej się wchłania |
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi dziękuje
Chyba zrobię w weekend. A mięta to taka świeża? Brzmi bardzo smakowicie![]() Cała Ibum można na zmianę z paracetamolem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świeża taka z doniczki ale od biedy suszona też może być Calawdeszczu- Julasek ma gorączkę ![]() ja podaje malemu ibum |
|
|
|
|
#3798 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki. Jak dziecko mnie rozpieszczało długim porannym snem tak teraz pobudka rano i koniec spania. No czasem się zlituje i przyśnie na 15 minut
Noc masakra-płacz co chwila. Padam na ryjek Szajka-ale to już nie pierwszy raz trafiamy na brak zapasu Często jest tak że jak się jedzie to po prostu nie mają,ale przynajmniej dostawa na drugi dzień. A teraz tydzień trzeba czekać... No dobra jak widzą że się kończy w magazynie to już predzej powinni zamawiać. Nie wiem jak oni to rozwiązują że często są braki. Z resztą to nie tylko u mnie,Black też o tym pisała.Co do tego że Oskar nie chce spać na rękach przyszło mi do głowy że przez upał Ostatnio też tak ma w nocy (czasem w dzień) że płacze przez sen i uspokoić go nie mogę. Ostatnio go obudziłam bo już nic nie pomagało i nie wiedział co się dzieje. Nagle przestał płakać i się wyciszył. Pojęcia nie mam czemu ma takie ataki histerii jak śpi ![]() U nas w nocy popadało ale już spowrotem robi się gorąco.
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, jak lubisz takie klimaty to sobie zobacz film "Jutro idziemy do kina", juz widziałam go tyle razy, że hej
Cała, oby Julaskowi przeszło |
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć zasnął.
Muszę Wam powiedzieć, że ostatnio ma mega progres bo tak ładnie się umie bawić na podłodze. Dasz jej zabawki to sobie ogląda, gada do nich, pełza do nich, taka zadowolona i zaciekawiona - dużo czasu potrafi spędzić w ten sposób. Tak na prawdę się bawi, jak taki duży dzieciaczek
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
matko, jaki upał... chyba od 2 tygodni nie mówię nic innego ![]() Nie mogę się coś wbić głowa mi napiernicza tak, że ![]() Wypłatę dostałam Mam zamiar kupić taki zestaw na balkon http://allegro.pl/zestaw-balkonowy-o...400714895.html
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam wam wstawic zdjecie kilka dni temu, zapomnialam. wstawiam teraz. polozylam mlodego na lozku, normalnie jak Bog przykazal, zagladam do niego bo slysze ze sie wierci a ten prosze jak sobie gniazdko uwil do spania co tam matka, moze postac z boku przeciez
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Black: wiesz, tak w sumie - JEŚLI kasa to nie problem, ani mieszkanie to nie problem... to w zasadzie dobry pomysł
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Lurker ;)
|
Pstryniu widze, ze chyba mi lozko z BRW zajumalas
U nas podobnie, tyle ze mama ma tyle miejsca [] a Tosia [ ] a dla taty nie ma Dzisiaj polegl i wpuscil ja na swoja polowe
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez sie interesuje firankami ale odkad maz mnie uswiadomil ze razem z firanka moza spasc na niego karnisz tak od tamtej pory jest ban na firanki! Cytat:
ja bym dzielila na 4 to co ona mowi ![]() marchew zatwardza!!! z jednej strony marchew a z drugiej strony silny lek, bez sensu! a tak w ogole to po co tak sie upiera na ten sok marchwiowy? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372]j --------------------- Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE]
|
||
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ostatnio pom porannym karmieniu też tak jest - Kładę Amelkę między nas - kiedyś leżała na mnie wtulona ale mi za gorąco, więc leży obok i nas kobie, albo łapie rączkami. Dzisiaj się przekręciła na bok i rączki ułożyła na plecach taty, świetnie to wyglądało
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz - duzo z was pisze ze jeździ samochodem z otwartymi szybami
nie polecam, naprawde! kolezanke siostry w taki sposob przewialo i miala pol twarzy sparalizowanej ![]() cwiczenia, masaze, rehabilitacja, po kilku tyg (baaardzo szybko!) na szczescie przeszlo ale powiedziala ze nigdy wiecej okna nie uchyli. nigdy! uwazajcie! |
|
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, akurat pod Ciebie miejscówka, taka szczuplizna jak Ty miała tam sporo miejsca nawet
allegruje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

uwierz mi że się nie da. Oni będą tak długo na zmianę za nim chodzić, pytać, męczyć i dręczyć że szału można dostać. Ja bardzo lubię tam na wsi być i mały też, ale ze względu na nich trzeba się wynieść na cały dzień a wtedy pretensje. Więc nie wybieram się tam już hmm....Nigdy?
Ja standardowo poszłam spać z Domcią - wczoraj o 20:30 i wstałam przez 7 i jestem padnięta!
dla Dadiego za kupę do sedesu

Dorotka tak samo

także brac sie do roboty 

Często jest tak że jak się jedzie to po prostu nie mają,ale przynajmniej dostawa na drugi dzień. A teraz tydzień trzeba czekać... No dobra jak widzą że się kończy w magazynie to już predzej powinni zamawiać. Nie wiem jak oni to rozwiązują że często są braki. Z resztą to nie tylko u mnie,Black też o tym pisała.