Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 10:07   #3781
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Yellow może nie doczytałam..ale czemu musicie jechać do tesciow?
I czemu tż nie odmówi im choc trochę pomocy i nie poświęci Wam czasu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bo mamy do zrobienia jedna rzecz w aucie, u mechanika to gdzieś 500-600 zł za robociznę a tak tylko 40 zł za część a ojciec tż to zrobi. Więc przymykam dzioba uwierz mi że się nie da. Oni będą tak długo na zmianę za nim chodzić, pytać, męczyć i dręczyć że szału można dostać. Ja bardzo lubię tam na wsi być i mały też, ale ze względu na nich trzeba się wynieść na cały dzień a wtedy pretensje. Więc nie wybieram się tam już hmm....Nigdy?
A ojciec tż ostatnio przegiął pałę, bo mały próbował zasnąć i się wiercił bo gorąco było a ten go wyciągnął z łóżeczka bo przecież on wcale spać nie chce. No to musiałam iść na 3 godzinny spacer żeby przypadkiem go nie udusić :P ajj długo by gadać.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej A co Wy w nocy tak buszujecie? Takie wyspane jesteście? Ja standardowo poszłam spać z Domcią - wczoraj o 20:30 i wstałam przez 7 i jestem padnięta!

Buziaki dla Julaska!

dla Dadiego za kupę do sedesu

Neti kciuki trzymam za kupę Antosia
A ja po 3, wstałam przed 7 i też jestem padnięta
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:15   #3782
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Sylwietta,a oglądałaś może wojna i miłość? Bo tak dzisiaj zauważyłam ze jest coś takiego w tv i nie wiem czy się wkręcać

Olesław poszedł spać, nie wiem co mam ze sobą zrobić

Black, ja bym się pewnie dała namówić na Twoim miejscu chciałabym drugie, a jeszcze jakby znowu była dziewczynka ale pewnie Ola zostanie jedynaczką...

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:16   #3783
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

hello,

piszecie,że u Was w nocy duszno, my bez wentylatora ani rusz ,troszkę się boje,że zawieje małego ale jak tylko strumień kieruje w inną stronę to on się złości- widoczne lubi jak wieje na niego

Kija- brawa za nowe umiejętności
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Marsi napiszesz proszę jak zrobiłaś ta sałatkę z kozim serem? Ładnie proszę
.
Fewcia, bardzo prostę, ja do tego używam elektrycznego grilla ale może też być patelnia grillowa
niektóre rzeczy trzeba trochę wcześniej przygotować i tak- ze dwie czerwone papryki wrzucamy do rozgrzanego na maxa piekarnika i pieczemy tak długo aż zrobią się ciemne i skapciają, następnie wkładamy je do papierowego woreczka/foli aluminiowej i zostawiamy na jakiś czas do ostygnięcia,ta czynność powoduje,że skórka z papryki łatwo odchodzi

pozostałe składiki:
bakłażan
cukinia
czerwona cebulka
kilka pomidorów-ja zwykle używam koktailowych
garść rukoli lub innych sałat
czosnek
oliwa z olwiek
świeża mięta
serek kozi/jogurt, serek kozi
opcjonalnie: ser kozi typu twardy(jak żółty) i ser szopski
kilka kromek na grzanki

bakłażan posolić i odstawić na jakiś czas żeby się "spłakał"
cukienie zamacerować w oliwie z czoskiem i ulubionymi ziołami i dodać czerwoną cebulę pokrojoną w ćwiartki
pieczywo skropić oliwą z czosnkiem
następnie na rozgrzanego grilla ulożyć warzywka

w tym czasie dno talerza smaruję odrobiną jogurtu koziego z czosnkiem(może być grecki jak nie macie koziego) na to układam troszkę rucoli i obieram ze skórki wcześniej upieczoną paprykę- rwę jak na takie plasterki- nie wiem wielkość wg gustu- muszę Wam powiedzieć,że kocham się patrzeć na upieczoną paprykę- wygląda na talerzu cudownie
następnie dodaję pomiodorki koktailowe rozkrojone na pół
potem idzie warstwa grillowanego bakłażana, cukini,i cebulka na to kładę serek kozi i posypuję świeżą miętą
na sam koniec mono grilluje pieczywo, kroję w łedne trójkąty i układam na sam wierzch sałatki posypując jeszcze odrobiną mięty
dla mnie koroną do tej sałatki jest pokruszony na wierzchu ser szopski- można go kupić bez problemu w dużych marketach, on jest z mleka owczego ale jeśli nie macie to użyjcie bałkańskiego z lidla

natomiast serek kozi bez problemu kupicie w Lidlu
jogurty kozie są w hipermarketach a jak znajdziecie ser twardy kozi to można dodać takie cieniusieńkie plasterki

ta sałatka u nas w upaly świetnie się sprawuje jako danie główne

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Czyli uważacie, że to głupi pomysł?
jak dla mnie pomysł bomba
zazdroszczę

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-09 o 10:17
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:32   #3784
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Zrobcie cos z tym upalem.. mamy 30 stopni w pokoju, tak sie nie a zyc! Mala mi sie co chwile zplaczem budzi. No masakra jakas!! Dezcze, gdzie jestes?

My wczoraj szczepienie mialysmy i w nocy byla goraczka 38.3, pierwszy raz.. ale na szczescie szybko spadla (dalam czopek) i nie bylo placzu, tylko tak niespokojnie spala bieda moja kochana..
Zocha wazy, UWAGA! 8,5kg!! Klocus moj juz nie taki maly

Pisalyscie o goliznie na plazy, mi sie to zupelnie nie podoba.. tzn. Nie czuje sie jakos oburzona widzac nagie dzieciaczki.. ale Zochy bym tak publicznie nie wystawila.. tyle popaprancow chodzi teraz po swiecie! Nie ma mowy, zeby na moj coreczke zboczency patrzyli

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Aaa i jeszcze mialam piac, ze Zocha dwojeczke od jakiegos tygodnia robi do nocniczka juz no chyba, ze nie zdarze z nim doleciec
Brawo za wagę i za kupki

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hello

Ejjj, ja też chcę linka do bloga Blogerki

Dzisiaj ledwo otwarłam oczy a już t. mnie wkurzyła. Jestem zła bo musimy tam jechać no ale to też troszke w naszym interesie więc nic nie mówię. Ja nie wiem tylko dlaczego rodzice tż muszą być tacy problematyczni? Powiedzieliśmy że pojedziemy jutro z rana, bo po pierwsze ja idę dziś na warsztaty slalomowe i będę zmęczona a po drugie ostatnio jechaliśmy w piatek wieczorem i dotarliśmy bardzo późno a ja na drugi dzień byłam nieżywa. No i chcę wrócić też jutro wieczorem bo na niedzielę mamy plany i nie mam zamiaru ich zmieniać. Więc t. dzwoni od rana do tż żeby mu wytłumaczyć że oni sobie życzą żebyśmy byli dziś i zostali do niedzieli a nasze plany traktują jak wybryki nastolatków. O niedoczekanie, niech tylko do mnie zadzwoni. Oni wiecznie podważają nasze zdanie. Poza tym wizyta u nich wygląda tak ze na siłę nas rozdzielaja bo ciągle wyszukuja tżtowi cos do roboty w efekcie nie możemy iść nawet na spacer a ja nie mam czasu na nic bo zajmuje się małym a nie ma kto mi pomóc. Dlatego chcę tam być tylko tyle ile muszę. Nie znoszę tych ludzi, są naprawdę dziwni, albo może raczej szurnięci. To jest ostatnia wizyta tam na najbliższe 100 lat - jedziemy tam jeszcze we wrześniu ale wtedy ich nie będzie więc to rozumiem.
Jesiu to nie tylko ja mam tak z teściami, ale odkąd się obrazili to mam spokój Też traktują nas jak małolatów (34 i 31 lat ) Nie możemy mieć swoich planów, z wszystkiego się zwierzać, o wszystkim informować i z nimi wszystko ustalać Chyba ich posrało.

Cytat:
Pstryczku...ale pediatra kazala dawac surowy:banghead:

Wiesz co? Lekarze czasem takie głupioty gadają że szkoda gadać. Odstaw ten sok z marchwi na rzecz soku z jabłek powiedzmy na tydzień i sprawdź co się stanie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372]ja się NIE powstrzymuję

ja po prostu otwierałam okna
jest tak gorąco, że ten wiatr nic nie robił złego

bardzo ładne krzesło

nie chce na rękach, bo gorąco Dorotka tak samo

ja też glanowa byłam
dawaj linka do blogerki!

buhahaha

powodzenia

gorączka po szczepieniu, bo tez i gorco na dworze, pewnie się nałożyło?
piękna waga

oooo robicie?

no to jadą po bandzie

---------------------
Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE]

Też mówię czika Okna jak wracaliśmy w upale oczywiście otwieram, wolę to, niż upocone zgrzane dziecko. Młodemu nic od odrobiny wiatru nie jest.
Basenu zazdroszczę, my mieliśmy iść jutro ale chyba nic z tego bo pieniądze będą dopiero w poniedziałek
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:34   #3785
BlackSanctum
Zakorzenienie

My też jeździmy z otwartymi oknami w samochodzie. Zasłaniamy małej główkę naokoło, tzn robię jej jakby daszek z pieluchy, sprawdzam co jakiś czas, czy nie wieje na nią i tak jest okej. Klimy niestety w aktualnym pierdku nie mamy... Ale są elektryczne szyby i centralny zamek.

A samochodu dalej poszukujemy...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:41   #3786
LadyWhisper
Zakorzenienie

az sie boje co bedzie z naszymi poszukiwaniami auta, kurde, malz chce jezdzic ta siena do zajechania, a ja sie pytam, ck bedzie, jak ona sie zajedzie dzien przed wyjazsem na swieta? w jeden dzien nie kupimy auta

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:46   #3787
charlizz
Zadomowienie

Black, a co z Laguną zrobiliście? ;>

Stary 2013-08-09, 10:48   #3788
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

O, znalazłam parę fot, co za żenada:d pokażę wam jak uśpię Malą, ale tylko w klubie i wieczorem usunę
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:49   #3789
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lagunę dalej mamy, ale Laguną jeździ mój ojciec w chwili obecnej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:53   #3790
badziabadzia
Zakorzenienie

Znowu czika!! Charlizz u Ciebie tez? Gdzie sa te deszcze??
Nocka dziś masakra.. najgorsza do tej pory! Przez cala noc temperatura u nas w pokoju spadla do zawrotych 28 stopni! Chyba tz pojedzie kupic klimatyzator, bo tak sie zyc nie da.

A odnosnie naszej dwojki na nocniczek, jak widze, ze mala sie robi czerwona i ciesnie to myk pampersa w dol i ja sadzam jej sie latwiej robi a mi ja czysci
Stary 2013-08-09, 10:54   #3791
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Pomocy, czym zbijac temperature, bo ten dziadoski pedicetamol chyba nie dziala???!!!!!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:56   #3792
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Czyli uważacie, że to głupi pomysł?

Jego argument jest taki, że - dzieci byłyby w podobnym wieku (jakieś 1,5 roku różnicy tylko), poza tym odchowalibyśmy dwójkę za jednym zamachem i potem byłyby spokój. Doszedł do wniosku, że jak będziemy za długo czekać, to Oliwka zostanie jedynaczką, bo będzie nam "zbyt wygodnie", jak już podrośnie.

A do łóżka wróciłam, bo na razie mąż mi nic nie zrobi, biorę tabletki przecie
.

Meneq, na razie jestem na nie = w chwili obecnej nie chcę, może za jakiś czas (nieokreślony) się to zmieni, ale teraz mówię nie.

ja nie uwazam, że głupi. Jak czujecie sie na siłach: finansowo i fizycznie to nie widze przeciwwskazan zwlaszcza, że Łukasz rozkochany w małej i bardzo Ci pomaga. Poza tym są jeszcze rodzice na dole, którzy tez obojętni nie bedą. I tak sobie jeszcze pomyslałam, ze jak bedziecie budwac to juz dzieciaki beda takie, ze zostaną z kim innym niż tylko przy mamusinej spódnicy także brac sie do roboty

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Sylwia Fajnie że mąż odzywa się ludzkim głosem, jestem ciekawa co on sobie myśli boi już nie jest chyba taki pewny siebie, trzymaj się tak dalej.
tez mam takie wrazenie u nas tez głownie picie, jedzenie tak srednio- głównie cyc, zupek niet i koniec

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sylwietta,a oglądałaś może wojna i miłość? Bo tak dzisiaj zauważyłam ze jest coś takiego w tv i nie wiem czy się wkręcać

no, oglądam wlasnie na TVP Historia, bo wczoraj były dwa pierwsze odcinki. Kiedys cos mi sie tam migneło, ale wtedy stwierdziłam, ze nie bede tak od dupy strony zaczynac od któregos tam odcinka. A wczoraj zaczęłam i nawet jest ok. Nie te klimaty co Czas honoru ale ja zapaleniec historyczny jestem to mi pasi mozesz spórbowac dwa- trzy odcinki

dziec mi wlasnie wyrwał firanke z żabek

jupijej- mamy 25 stopni, wieje cudowny wiaterek- chce sie zyc

a ja małemu w tą czike robiłam minibasen w pokoju- nalewałam wody do miski i sie chlapał- zaciesz mial na całego

co do jazdy autem- w punciaku klimy niet , ale jak jest szyba odsunięta z jednej strony to małemu nei wieje

NETI- mam nadzieje, że Antosiowi juz z tą kupką sie poprawi

uciekam, bo musze pranie wywiesic

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2013-08-09 o 11:02
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:57   #3793
Debrah
Zakorzenienie

Dodałam fotę.

A słuchaj Cała, ile ona tej temp ma?
Stary 2013-08-09, 10:58   #3794
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Pomocy, czym zbijac temperature, bo ten dziadoski pedicetamol chyba nie dziala???!!!!!
Zimne oklady na szyje,rece i nogi
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:06   #3795
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja tam nie widze, zeby u nas bylo choc troche chlodniej

Przyszly pieluchy!!!!!!!! Ogolem jestem zla bo sie dobijala listonoszka i mi mlodego obudzila a pewnie bysmy spali jeszcze z godzinke, bo zazwyczaj tak wlasnie robimy (wstajemy o 6, o 8 idziemy spac na 2,5godz jeszcze) ale pieluchy super musze je ogarnac niech wyschna i musze zapakowac w nie tego biednego pitulinka

Buuuuu babel placze ale jestem glodna!

Dziekujemy za sliczne miesieczne zyczenia

Zocha, Dadus, buziak za kupy w nocniki / kibelki!!! Ostatnio Pietraszko sie tak chowa z kupsztalkami ze nawet nie slychac

poka pieluchy

Dorcia robi w trakcie jedzenia

Cytat:
nurofen, ibum - są w syropach i czopkach, pamiętaj, że czopek działa bardzo szybko, bo z odbytu najlepiej się wchłania
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:11   #3796
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Marsi dziękuje Chyba zrobię w weekend. A mięta to taka świeża? Brzmi bardzo smakowicie

Cała Ibum można na zmianę z paracetamolem.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:17   #3797
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Marsi dziękuje Chyba zrobię w weekend. A mięta to taka świeża? Brzmi bardzo smakowicie

Cała Ibum można na zmianę z paracetamolem.

świeża taka z doniczki
ale od biedy suszona też może być

Calawdeszczu- Julasek ma gorączkę
ja podaje malemu ibum
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:24   #3798
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Znowu czika!! Charlizz u Ciebie tez? Gdzie sa te deszcze??
Nocka dziś masakra.. najgorsza do tej pory! Przez cala noc temperatura u nas w pokoju spadla do zawrotych 28 stopni! Chyba tz pojedzie kupic klimatyzator, bo tak sie zyc nie da.

A odnosnie naszej dwojki na nocniczek, jak widze, ze mala sie robi czerwona i ciesnie to myk pampersa w dol i ja sadzam jej sie latwiej robi a mi ja czysci
I to jaka czika!! Wczoraj najgorsza noc ever, balkon otwarty a duchota, ze masakra!!

Cytat:

Stary 2013-08-09, 11:27   #3799
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki. Jak dziecko mnie rozpieszczało długim porannym snem tak teraz pobudka rano i koniec spania. No czasem się zlituje i przyśnie na 15 minut

Noc masakra-płacz co chwila. Padam na ryjek

Szajka-ale to już nie pierwszy raz trafiamy na brak zapasu Często jest tak że jak się jedzie to po prostu nie mają,ale przynajmniej dostawa na drugi dzień. A teraz tydzień trzeba czekać... No dobra jak widzą że się kończy w magazynie to już predzej powinni zamawiać. Nie wiem jak oni to rozwiązują że często są braki. Z resztą to nie tylko u mnie,Black też o tym pisała.

Co do tego że Oskar nie chce spać na rękach przyszło mi do głowy że przez upał

Ostatnio też tak ma w nocy (czasem w dzień) że płacze przez sen i uspokoić go nie mogę. Ostatnio go obudziłam bo już nic nie pomagało i nie wiedział co się dzieje. Nagle przestał płakać i się wyciszył. Pojęcia nie mam czemu ma takie ataki histerii jak śpi

U nas w nocy popadało ale już spowrotem robi się gorąco.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:29   #3800
sylwietta1988
Zakorzenienie

Charlizz, jak lubisz takie klimaty to sobie zobacz film "Jutro idziemy do kina", juz widziałam go tyle razy, że hej

Cała, oby Julaskowi przeszło
Stary 2013-08-09, 11:33   #3801
Debrah
Zakorzenienie

Dzieć zasnął.
Muszę Wam powiedzieć, że ostatnio ma mega progres bo tak ładnie się umie bawić na podłodze. Dasz jej zabawki to sobie ogląda, gada do nich, pełza do nich, taka zadowolona i zaciekawiona - dużo czasu potrafi spędzić w ten sposób. Tak na prawdę się bawi, jak taki duży dzieciaczek
Stary 2013-08-09, 11:38   #3802
e_vel
Wtajemniczenie

matko, jaki upał... chyba od 2 tygodni nie mówię nic innego

Nie mogę się coś wbić głowa mi napiernicza tak, że

Wypłatę dostałam więc jadę na zakupy po południu Mam zamiar kupić taki zestaw na balkon http://allegro.pl/zestaw-balkonowy-o...400714895.html
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:40   #3803
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że dziś noc będzie dla nas lepsza, poprzednio budziła się 4 razy, aż wreszcie została ze mną w łóżku - ależ to dziecko się rozwala! My na brzeżkach wyrka, a dziecko jak żaba w środku
ha ha

mialam wam wstawic zdjecie kilka dni temu, zapomnialam.
wstawiam teraz.
polozylam mlodego na lozku, normalnie jak Bog przykazal, zagladam do niego bo slysze ze sie wierci a ten prosze jak sobie gniazdko uwil do spania co tam matka, moze postac z boku przeciez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (66,4 KB, 53 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:43   #3804
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ha ha

wstawiam teraz.
polozylam mlodego na lozku, normalnie jak Bog przykazal, zagladam do niego bo slysze ze sie wierci a ten prosze jak sobie gniazdko uwil do spania co tam matka, moze postac z boku przeciez
za wiele dla ciebie nie zostało

Black: wiesz, tak w sumie - JEŚLI kasa to nie problem, ani mieszkanie to nie problem... to w zasadzie dobry pomysł
Stary 2013-08-09, 11:47   #3805
litllesweetangel
Lurker ;)

Pstryniu widze, ze chyba mi lozko z BRW zajumalas
U nas podobnie, tyle ze mama ma tyle miejsca [] a Tosia [ ] a dla taty nie ma Dzisiaj polegl i wpuscil ja na swoja polowe

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:49   #3806
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Byliśmy w tamtym tyg na szczepieniu, mała przez 1,5 msc przybrała tylko 600g, lekarka kazała ją trochę podpaść, tylko jak? jak ona nie chce jeść. mleko pije tylko na śpiocha, deserki jogurciki tak, obiadki żadko. chguda nie jest tylko taka drobna.

Jak u waszych dzieci z jedzeniem w ten upał? u nas przeważnie picie.
beznadzejna babka - toc przybrala idealnie!!!! tym bardziej ze jeszcze takie upaly sa.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
:

dziec mi wlasnie wyrwał firanke z żabek
moj tez sie interesuje firankami ale odkad maz mnie uswiadomil ze razem z firanka moza spasc na niego karnisz tak od tamtej pory jest ban na firanki!

Cytat:
Pstryczku...ale pediatra kazala dawac surowy:banghead:

ta samapediatra kazala Ci podawac ciagle ten lek na wyproznienie wiec wiesz ja bym dzielila na 4 to co ona mowi
marchew zatwardza!!!
z jednej strony marchew a z drugiej strony silny lek, bez sensu!
a tak w ogole to po co tak sie upiera na ten sok marchwiowy?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372]j

---------------------
Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE]

Stary 2013-08-09, 11:50   #3807
Debrah
Zakorzenienie

U nas ostatnio pom porannym karmieniu też tak jest - Kładę Amelkę między nas - kiedyś leżała na mnie wtulona ale mi za gorąco, więc leży obok i nas kobie, albo łapie rączkami. Dzisiaj się przekręciła na bok i rączki ułożyła na plecach taty, świetnie to wyglądało
Stary 2013-08-09, 11:57   #3808
pstryczek84
Zakorzenienie

przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz - duzo z was pisze ze jeździ samochodem z otwartymi szybami
nie polecam, naprawde!
kolezanke siostry w taki sposob przewialo i miala pol twarzy sparalizowanej
cwiczenia, masaze, rehabilitacja, po kilku tyg (baaardzo szybko!) na szczescie przeszlo ale powiedziala ze nigdy wiecej okna nie uchyli. nigdy!
uwazajcie!

Stary 2013-08-09, 11:58   #3809
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ha ha

wstawiam teraz.
ja nie wiem jak dzieci to robią, ale Blanka też zawsze dla mnie zostawia najmniej miejsca

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas ostatnio pom porannym karmieniu też tak jest - Kładę Amelkę między nas - kiedyś leżała na mnie wtulona ale mi za gorąco, więc leży obok i nas kobie, albo łapie rączkami. Dzisiaj się przekręciła na bok i rączki ułożyła na plecach taty, świetnie to wyglądało
Blanka ma tatę po przebudzeniu tylko w weekendy i wtedy to jest szał - ciąga go za włosy, przytula się, kopie po plecach, albo właśnie tak jak Amelka, kładzie Mu ręce na plecy Kocham patrzeć jak M. się z nią bawi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:01   #3810
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pstryniu, akurat pod Ciebie miejscówka, taka szczuplizna jak Ty miała tam sporo miejsca nawet

allegruje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości