W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 22:13   #1021
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Monarika - My mamy ten z fp. Fajny jest, aczkolwiek Melka gdy była młodsza bała się go. Teraz nachętniej, by z niego nie schodziła, tylko rozkazuje. 'dej' 'dej' i 'dej', a dupska sama nie ruszy
no właśnie tak mi się zdawało, że pisałaś, że Melcia się go bała ale w razie czegoś to można go wyłączyć, żeby nie gadał przy siusianiu np? bo z moją boidupką to na pewno będzie strach na początku

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Zdaje relacje z nowego wózka
A więc... nie zdam relacji bo rozpadał sie deszcz i pojechaliśmy autem
No ale wlożyliśmy na próbe Alana w domu do tego wózka to był zadowolony pomimo zmęczenia
Oby na spacerach też tak było
Matko! Hałaj przeczytałam "rozpadł się" myślę wsadziła Alanka i się połamał??

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja pier... eks Kropka znów wrzuca dziwne sentencje na fb. Najnowsza że miło zobaczyć eks z kimś brzydszym od siebie, a ona to maszkara straszna. Nie byłam dłużna jej Z resztą możecie przeczytać na moim fb.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

I polubcie mi to tam I jakieś ochy i achy możecie względem nas dorzucić
Boshhhh co za baba
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:17   #1022
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cały dzień w biegu
musieliśmy posprzatac mieszkanko bo dzisiaj oddawaliśmy klucze i jeszcze ja szykowałam wszystko na grilla,bo jutro robie grilla dla meza bo miał urodzinki .
Tort właśnie skończyłam robić więc zaglądam do Was bo mąż na nocce .

Iwoncia super,że macie już wózeczek,czekam na fotki .

Po niedzieli zrobie zdjęcia domku i wstawie ,tylko nie oczekujcie cudów bo to mały stary domek ale uwielbiam go .

Fabian wstaje ciągle a gorsze to,że wstanie i się puszcza bo myśli,że ustoi sam ,no ustoi ze 3 sekundy i upada . Otwiera szafki,szuflady no teraz to z oka go spuscic nie można,ciagle probuje być samodzielny .

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:31   #1023
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Matko! Hałaj przeczytałam "rozpadł się" myślę wsadziła Alanka i się połamał??

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Cały dzień w biegu
musieliśmy posprzatac mieszkanko bo dzisiaj oddawaliśmy klucze i jeszcze ja szykowałam wszystko na grilla,bo jutro robie grilla dla meza bo miał urodzinki .
Tort właśnie skończyłam robić więc zaglądam do Was bo mąż na nocce .

Iwoncia super,że macie już wózeczek,czekam na fotki .

Po niedzieli zrobie zdjęcia domku i wstawie ,tylko nie oczekujcie cudów bo to mały stary domek ale uwielbiam go .

Fabian wstaje ciągle a gorsze to,że wstanie i się puszcza bo myśli,że ustoi sam ,no ustoi ze 3 sekundy i upada . Otwiera szafki,szuflady no teraz to z oka go spuscic nie można,ciagle probuje być samodzielny .
Focie to jutro jakies porobimy to wstawie
O matko, torta bym zjadła
Głodna jestem bo kolacji nie jadłam a o tej porze to już nie ma mowy

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Aga_ton, fajnie Lenka myje sama ząbki
Myjecie już jakąś pastą bez fluoru czy samą wodą??

Ide spać już bo padam.
Dobranoc !

Oho, ale wieje u nas, fajne powietrze bo pokropiło, a miała być burza.
Ide
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 07:33   #1024
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
U Nas pochmurno i mokro bo całą noc lał deszcz oby się wypogodziło bo grill ma się udac
zaraz naszykuje mięsko na szaszłyki jeszcze .

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:22   #1025
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam w Biedrze, rzuciłam się na książki, ale się opamiętałam bo chyba z 10 mam nie przeczytanych.

Aga_ton dlaczego nie dajesz wit. D??????????

Kupiliśmy Matinkowi pchacz taki:
https://www.google.pl/search?q=pchac...ml%3B572%3B429
można z niego zrobić stolik edukacyjny za 20zł
Stan jak nowy, nawet szybka nie zarysowana
Super zakup
No ja mam w tej chwili 11 książek do przeczytania ale pewnie Lidka nas pobije

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zuzia dzisiaj próbowała stanąć przy toalecie czego efektem jest siniak na pół czoła
O masz!Bidulka

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość

myślę, że zaglądałabym częściej gdybym sobie sprawiła porządny telefon... bo tak muszę odpalać kompa, a mój komp ma tak zmarnowaną baterię, że cały czas musi być pod kablem więc trochę się zniechęcam...
Mój też cały czas pod kablem,wybrałam baterię

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
My jutro już wracamy, nawet się cieszę bo nie lubię długo mieszkać w takim barlogu, nie ma gdzie stanąć a pokój malusi, a z każdym dniem coraz większy bałagan. Poza tym muszę się dzieckiem więcej zajmować jak w domu. Tż pomaga, ale jest również z nami jego córka wiec musi też z nią czas spędzać. No ale taka odmiana jest wskazana raz na jakiś czas.

fon mój słodki fon ;-)
Mogę zadać niedyskretne pytanie ile płacicie za dobę?Pytam bo u nas są duże przestronne pokoje z czego goście są zawsze zadowoleni

Cytat:
noo, wieczór zaliczam do super udanych, ale więcej pewnie takich nie będzie, bo jak się wprowadzi szwagierka to zawsze ktoś tu będzie... w ogóle to wiecie, że ona tu wczoraj przyjechała?? i na wstępie: "myślałam, że Cię nie ma" i "kto u Ciebie jest" bo widziała buty kumpeli... i nic nie mówiła po co przyjechała ani nic, tylko poszła do ogródka, narwała sobie ogórków (które miałam zerwać wieczorem i zakisić...), coś tam jeszcze zgarnęła i na razie!! ja rozumiem, że ona ma prawo się czuć tu bardziej u siebie niż ja, w końcu to jest jej rodzinny dom, ale po co to przyjeżdża i nawet nic nie mówi???? a ma swoje klucze, więc po prostu sobie weszła do domu...
No ja też się czuję w swoim domu rodzinnym jak u siebie,jak zamkniete to wchodzę przez piwnicę Ale nigdy nie rwałam sobie ogórków bez pytania.Inaczej bym się zachowywała jakby tam mieszkał np.brat z rodziną.Ale jej pytania są nie na miejscu

Cytat:
Ja pier... eks Kropka znów wrzuca dziwne sentencje na fb. Najnowsza że miło zobaczyć eks z kimś brzydszym od siebie, a ona to maszkara straszna. Nie byłam dłużna jej Z resztą możecie przeczytać na moim fb.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Zara zerknę co ona tam wyprawia
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:39   #1026
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

mało mnie bo prace na działce ruszyły pełną parą. za tydzień organizuję grilla i mąż wziął się za robotę. jutro panowie kończą taras
muszę częściej coś organizować

Lena prawie cały tydzień poza domem, wyjeżdża rano i wraca wieczorem. nie dałabym rady ogarnąć wszystkiego więc dziadkowie ruszyli z pomocą. dobrze, że są blisko

1. nie dawałam i nie daję
2. tylko na śpiocha, inaczej się nie da
3. na golasa

jakie tytuły wybrałaś?
ja dzisiaj kupiłam tylko jedną, Cień wiatru, ale to dlatego, że byłam z małżonkiem. jutro skoczę sama

oj, współczuję, zdrówka dla Izy
dobrze wiem o czym mówisz, bo u Leny katar również ciągnie się ok 3 tygodni.

ostatnio pediatra poleciła mi wodę morską ale roztwór hipertoniczny i 10 dniach było po katarze. może spróbuj. u nas działa rewelacyjnie

gratuluję nowych ząbków, u Leny nadal tylko dolne jedynki. a jak zawzięcie je sama szczotkuje, pokażę Wam
muszę spróbować, podjadę do apteki później i zakupię
a czemu nie dajesz wit D???Lenka super, widzę że wózio służy
Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
biedna Iza dużo zdrówka dla niej

super Lena
a powiedz mi jaki to wózek na tych zdjęciach??
dzięki
ja nie agaton, ale mamy ten sam wózek - to baby design travel

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:39   #1027
Baobabek
Zakorzenienie

fajny
Cytat:
Biedna Zuzia, ale kochana nie oszukujmy się, jeszcze nie raz guza nabije.
Swoją drogą co jest w tych kiblach że dzieciaki tak do nich lecą? Mati pół dnia może przestać patrząc w kibel
hehehe Isia też do kibla garnie, jak kubuś sika to mu włazi od tyłu między nogi

Cytat:
Witajcie!
Melduję tylko, że żyję
mam wolną chatę, bo teściowa jest na wakacjach z koleżankami, teściu w delegacji, a mąż w trasie ehh... no i wczoraj była u mnie kumpela i namówiłam ją i została u nas na noc, bo aktualnie nie pracuje także był zarąbisty babski wieczór a teraz siedzę sobie już sama i popijam mojito teściu dzisiaj będzie, ale jeszcze nie dobił do domu, mąż jutro, a teściowa w niedzielę

dziewczyny są jakieś postępy - ściągnęłam sobie skalpel na kompa jeszcze nie ćwiczyłam, ale już go mam, więc jest coraz bliżej!

wybaczcie mi, że nie pocytuję, ale dużo tego było, a moja pamięć krótka...
zdrówka dla Isi, super, że Jagódka spokojniejsza, biedna Zuzia i jej siniak i więcej nie pamiętam, wybaczcie...

myślę, że zaglądałabym częściej gdybym sobie sprawiła porządny telefon... bo tak muszę odpalać kompa, a mój komp ma tak zmarnowaną baterię, że cały czas musi być pod kablem więc trochę się zniechęcam...
dzięki
no to teraz ruszaj z tym skalpelem ja odpuściłam przez te upały bo aż mi się słabo robiło....i muszę się zebrać od nowa jak się chłodniej zrobi
Cytat:
Aga_ton - Śliczna Lenka. Melka tez uwielbia szczoteki rossmannowskie

Aaaa.
Chwalimy się
Melka od kilku dni zaczęła się puszczać gdy stała przy czymś. A dzisiaj postawiła swoje pierwsze samodzielne kroczki.
super
Moja też się puszcza i przejdzie kilka kroczków a tak to chodzi za jedną rączkę już, nie za dwie wręcz czasami biegnie

Cytat:
Ale, że nie siada z leżenia na pleckach? O to chodzi?

Bo jak o to, to Otylka siada już sama kilka miesięcy a z leżenia na pleckach jeszcze nigdy nie siadła

Dziewczyny jakie macie nocniki interaktywne? te z fishera? Ma któraś taki?

http://allegro.pl/nocnik-ze-spluczka-grajacy-interaktywny-064-i3429598643.html
ja miałam 2 normalne dla kubsia, a i tak nasikał do niego ledwo kilka razy i przesiadł się na normalny kibelek. Dla Izy zostawiłam te po nim, te grające i z bajerami to mogą dziecko zniechęcić, jak się wystraszy Ja małą zacznę dopiero w przyszłe wakacje oduczać pieluchy

Cytat:

ależ się tej babie nudzi tą brzydszą od siebie to miała na myśli Ciebie? hehehe pewnie Ci zazdrości i tyle

Isia nadal się strasznie męczy z katarem, jest mega marudna, przez co ja się irytuj ę i złoszczę bo nie przywykłam dobrze, że tż w domu bo bym oszalała. Zaraził ją to niech teraz się zajmuje Spałą do 4ej w łóżeczku, wypiła potem 100ml, później trochę popłakała i zasnęła z tż na łóżku - jeszcze śpi

Stary 2013-08-10, 09:57   #1028
Lewek
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Dzień dobry
Wracamy do domu. W nocy chyba że 2 burze były. I chłodno już dziś.

Ula my za pokój placilismy 150 zł za 3 osoby nie licząc Miska, bo jest z nami tzta córka. To sporo chyba co? Z atrakcji jakie mają to duże podwórko gdzie można sobie pograć w różne gry, bilard w chłodnej piwnicy gdzie również kuchnia jest, huśtawki, leżaki, piaskowca, grill no i prywatna plaża.
W sumie jestem zadowolona, tylko ten pokój mały i fajnie byłoby mieć swoją łazienkę żeby nie nosić tych toaletowych rzeczy.

fon mój słodki fon ;-)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:00   #1029
gda
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Hej! U nas na mazurach dziś 16 stopni i deszcz...

Ja leżę w łóżku, mały śpi na dole w wózku.

Wiecie co on robi? Ciągle jęczy do babci i wyciąga do niej rączki Nie wiem czy mam być zazdrosna czy cieszyć się, że już nie jest taki uzależniony od mamusi
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:37   #1030
angel166
Zakorzenienie

Witam sie i ja... Żyje ale walkę przegralam...kapitulowała m o 2...Mała wstała o 5 i teraz dopiero zasnela. Chyba tez pójdę odespac,bo padam
Katiaska no właśnie dziś chce kupić dentinox,bo ostatnio go nie było i mas wziął calgel.

Co sadzicie o tym na roczek
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3409816421

Znalazlam używany za 70zł

Tamlin bardzo fajny ten pchacz i super cena

Marta oj biedna Zuzia Jagoda ostatnio w lozeczki sobie nabila,bo próbowała z noego uciecswoją dorga ciekawe czemu akurat toaletę wybrala u nas jest zakaz wchodzenia do wc(bo mamy osobno, nie w łazience)

Colds czytalam na fb! Jeszcze raz gratulacje dla Melci
Monarika my taki dostaliśmy od chrzestnego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3442501940 Jagoda uwielbia na nim siedzieć i bawić sie "deska" otwiera górę i zamyka ciagle nie kuma jeszcze do czego służy ale to dlatego, ze jeszcze nie uczylismy. Chyba nawet bez pampka na nim nie siedziała

Tamlin "Mati pół dnia może przestać patrząc na kibel" padlam

Jjb mąż sie poddaje po słuchania pół godzinnego jej płaczu

Anusia wszystkiego naj dla męża! i domek napewno ma swój urok!

A teraz w związku Tamlin idę na fb zobaczyć o co kaman

Gda cieszyć sie i odpoczywać!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:08   #1031
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Aga_ton - Śliczna Lenka. Melka tez uwielbia szczoteki rossmannowskie

Aaaa.
Chwalimy się
Melka od kilku dni zaczęła się puszczać gdy stała przy czymś. A dzisiaj postawiła swoje pierwsze samodzielne kroczki.
No to może nie będziesz łysa
Stary 2013-08-10, 11:27   #1032
m_moni
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201

Cytat:
Dzień dobry

Ula my za pokój placilismy 150 zł za 3 osoby nie licząc Miska, bo jest z nami tzta córka. To sporo chyba co? Z atrakcji jakie mają to duże podwórko gdzie można sobie pograć w różne gry, bilard w chłodnej piwnicy gdzie również kuchnia jest, huśtawki, leżaki, piaskowca, grill no i prywatna plaża.
W sumie jestem zadowolona, tylko ten pokój mały i fajnie byłoby mieć swoją łazienkę żeby nie nosić tych toaletowych rzeczy.

fon mój słodki fon ;-)
My płaciliśmy 75zl/osobę, ale za taką kawalerkę: kuchnia, pokój, łazienka, przedpokoj, balkon
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:56   #1033
monarika
Wtajemniczenie

Hej

Mała po wczorajszej pobudce o 8.30 dzisiaj obudziła się o 5.30 Ale teraz właśnie wstaliśmy z drzemki, tżt jeszcze dosypia po nocce a my 2 godzinki sobie pospałyśmy...nawet nie wiem kiedy zasnęłam

No i gdzie jest ten deszcz i to ochłodzenie ja się pytam!!!! Matko upał nie z tej ziemi

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Wiecie co on robi? Ciągle jęczy do babci i wyciąga do niej rączki Nie wiem czy mam być zazdrosna czy cieszyć się, że już nie jest taki uzależniony od mamusi
Ja bym była zazdrosna

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja... Żyje ale walkę przegralam...kapitulowała m o 2...Mała wstała o 5 i teraz dopiero zasnela. Chyba tez pójdę odespac,bo padam
Katiaska no właśnie dziś chce kupić dentinox,bo ostatnio go nie było i mas wziął calgel.

Marta oj biedna Zuzia Jagoda ostatnio w lozeczki sobie nabila,bo próbowała z noego uciecswoją dorga ciekawe czemu akurat toaletę wybrala u nas jest zakaz wchodzenia do wc(bo mamy osobno, nie w łazience)

Monarika my taki dostaliśmy od chrzestnego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3442501940 Jagoda uwielbia na nim siedzieć i bawić sie "deska" otwiera górę i zamyka ciagle nie kuma jeszcze do czego służy ale to dlatego, ze jeszcze nie uczylismy. Chyba nawet bez pampka na nim nie siedziała

Fajny ten pchaczo-jeździko-bujak dużo funkcji no i cena też fajna

Nocnik Otylka dostanie chyba od ciotki bo nie miałyśmy pomysłu co może jej kupić...narazie nie będę włączała dzwięku albo pobawimy się z wlewaniem wody, żeby się oswoiła bo na pewno nie posadzę jej tak od razu
Stary 2013-08-10, 12:17   #1034
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym była zazdrosna
Ja też mam przebłyski, ale po głębszym zastanowieniu się nad sprawą, jednak się cieszę Niech ma swoich ukochanych dziadków, u których zawsze będzie chciał nocować i jeździć z nimi na działkę
Stary 2013-08-10, 12:34   #1035
cosmoewuu
Raczkowanie

Czesc dziewczyny Dawno mnie tu nie bylo, duzo mialabym do nadrobienia z czytaniem Jakos bylam zabiegana, czasu nie bylo Bartek spi wiec teraz mam wolna chwile
Mam takie pytanki, pewnien bylo to juz poruszane na forum.... z jakiej firmy polecacie pierwsze buciki ? Jako, ze Bartek juz sam staje wiec zaraz bede musiala mu kupic, ale zupelnie nie mam pojecia jakie
cosmoewuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:13   #1036
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmoewuu Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Dawno mnie tu nie bylo, duzo mialabym do nadrobienia z czytaniem Jakos bylam zabiegana, czasu nie bylo Bartek spi wiec teraz mam wolna chwile
Mam takie pytanki, pewnien bylo to juz poruszane na forum.... z jakiej firmy polecacie pierwsze buciki ? Jako, ze Bartek juz sam staje wiec zaraz bede musiala mu kupic, ale zupelnie nie mam pojecia jakie
Do nauki chodzenia mięciutka, elastyczna podeszwa, a najlepiej boso
Stary 2013-08-10, 13:54   #1037
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

Isię też zęby męczą, 3 na raz wiem co czujesz
ten jeździk fajny, ale nie wiem czy na długo Jagodzie posłuży

Cytat:
ja polecam z domowych BEFADO, a z wyjściowych Ecco i Bartka - drogie ale świetne

Kupiłam Isi Marimer baby hipertoniczny - psikłam - zobaczymy jak działa w ogóle to w aptece wydałam prawie 120 zł kupiłam jej jeszcze bioaron w kapsułkach na wzmocnienie odporności, Kubusiowi żelki witaminowe i tran cytrynowy - muszę zacząć ich już wzmacniać przed jesienią. Z małą zaczekam aż jej minie katar i dopiero zacznę, a kubiemu już od dzisiaj i tak do marca

Stary 2013-08-10, 13:57   #1038
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Mi się bardzo podobają te trzewiki Emel i są koło mnie w sklepie obuwniczym więc pewnie te kupię. Na chwilę obecną Maja większość czasu na bosaka
O takie http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=...=&type=&kword=
I jeszcze fajnie jest to rozwiązane bo są buciki do przymierzania z tego modelu z wyciętymi palcami tak aby można było łatwo sprawdzić jak daleko sięgają dziecku paluszki.
Stary 2013-08-10, 14:30   #1039
angel166
Zakorzenienie

Mamy już dwa ząbki druga jedyna sie przebiła

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:56   #1040
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

No ja jestem zazdrosna bo mały wiecznie rączki wyciąga do taty który najmniej przy nim robi

Dzień dobry
U nas 20 stopni i deszczyk popaduje
Stary 2013-08-10, 15:24   #1041
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kupiłam Isi Marimer baby hipertoniczny - psikłam - zobaczymy jak działa w ogóle to w aptece wydałam prawie 120 zł kupiłam jej jeszcze bioaron w kapsułkach na wzmocnienie odporności, Kubusiowi żelki witaminowe i tran cytrynowy - muszę zacząć ich już wzmacniać przed jesienią. Z małą zaczekam aż jej minie katar i dopiero zacznę, a kubiemu już od dzisiaj i tak do marca
Ja też daję Otylce BIOARON. Polecam go dawać w kąpieli bo jak zabrudzi się ubranko to strasznie czuć rybą i czsami nawet pranie nie pomagało w loveli

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podobają te trzewiki Emel i są koło mnie w sklepie obuwniczym więc pewnie te kupię. Na chwilę obecną Maja większość czasu na bosaka
O takie http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=...=&type=&kword=
I jeszcze fajnie jest to rozwiązane bo są buciki do przymierzania z tego modelu z wyciętymi palcami tak aby można było łatwo sprawdzić jak daleko sięgają dziecku paluszki.
Cudne są te butki też na nie patrzyłam ale poczekam aż mała zacznie sama dobrze chodzić bo jak narazie na bosaka lata

Cytat:

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-08-10 o 15:25
Stary 2013-08-10, 16:22   #1042
Lewek
Zakorzenienie

Ja już w domku, rozpakowana, wykąpana, przy kompie

Cytat:
Super!

Cytat:
No ja jestem zazdrosna bo mały wiecznie rączki wyciąga do taty który najmniej przy nim robi

Dzień dobry
U nas 20 stopni i deszczyk popaduje
Tak to chyba będzie, Ciebie ma 24h a tato wróci z pracy i będzie nr 1 Mama będzie od przykrych obowiązków a tato do zabawy... Tak przeważnie bywa.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:38   #1043
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to chyba będzie, Ciebie ma 24h a tato wróci z pracy i będzie nr 1 Mama będzie od przykrych obowiązków a tato do zabawy... Tak przeważnie bywa.
Buuuuuuuu
Protestuje

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2013-08-10 o 16:45
Stary 2013-08-10, 16:39   #1044
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

fon mój słodki fon ;-)
Za dobę?To 50zł od osoby?Za pokój bez łazienki uważam że bardzo drogo.Nad Wigrami nad samym jeziorem za 40zł jest z łazienką.

Angel fajny ten jeżdzik ja bym brała

Chyba się wybiorę wieczorem poszukać sukienki na wesele
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:55   #1045
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

O kutwa ja sie poddaje
Od rana ten dzieciak mój spał raz 1,5 godziny i mnie terroryzuje od 11 godziny
Ziewa jak nie wiem a on non-stop w tym łóżku wstaje i albo naklejki zdrapuje, albo maskotki ściąga albo wymyśla inne rzeczy
Już go ze 40x kładłam a ten zaś wstaje
Jeszcze ten wampirowaty uśmiech i jestem spłakana ze śmiechu

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2013-08-10 o 16:56
Stary 2013-08-10, 17:53   #1046
lidka0308
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

matko jaki ja miałam zarobiony tydzień i jeszcze do tego te upały
kompa nawet nie włączałam w ciągu dnia, dopiero wieczorem na skalpel a potem tylko już spanie
teraz ponadrabiałam

gratulacje wszystkich nowych ząbków a już w szczególności Jagódce, bo to pierwsze sztuki są!!!

zdrówka dla zakatarzonych maluszków

Tamlin strasznie mi przykro z powodu Lunki, ale nie miej wyrzutów - szalona była sunia i jak ją miałaś złapać, kiedy uciekała?

Colds wspaniale, że Mela już stawia samodzielne kroczki

Iwoncia cieszę się, że masz upatrzony wózeczek - oby Alanek z radością z niego korzystał

Anusia pozytywnie zazdroszczę domku - niech wam się wspaniale mieszka

Aga ton Lenka piękna i super myje ząbki

Ula ja mam chyba ze 30 książek do przeczytania, ale ostatnio nie kupuję, choć ciężko mi się powstrzymać oj ciężko

Angel cieszę się, że z mamą lepiej
i u Iwonci mamy słuch powrócił, więc też dobra wiadomość

tyle zapamiętałam z nadrabiania

ja dziś pół nocy nie spałam, bo deszcz tak głośno w okno walił, że zasnąć nie mogłam
ale dziś fajnie chłodniej jest

w zeszłą sobotę miałam urodziny i królowały sałatki według Afternoon - pyszności

Lili przestała praktycznie pełzać tylko raczkuję pięknie i szybko
staje już przy wszystkim i zaczyna się puszczać, ale robi bach na pupsko
hurtowo idą jej zęby
nawet się nie spostrzegłam, kiedy jej wyszły dwójki górne, bo normalnie z dnia na dzień się przebiły obydwie
teraz ma mocno spuchnięte dziąsła na trójki i niedługo już pewnie wyjdą
kaszę przestała jeść całkowicie
jak poczuje kaszę na łyżce to buzię zaciska i nie ruszy
dawałam już z owocami które uwielbia i też nie chce
na szczęscie warzywa i owoce wcina aż miło
no i chlebek je już sama pokrojony na małe kawałeczki
to chyba tyle u nas

ja zarobiona w pracy będę jeszcze dwa tygodnie, bo zastępca na urlop poszedł, więc mało będę się udzielać
ale zawsze sumiennie wszystko nadrabiam

papa zmykam potańczyć z Lili, bo uwielbia jak pląsam z nią na rękach po mieszkaniu a dla mnie to dodatkowy ruch
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 18:17   #1047
Iwa844
Zakorzenienie

Polećcie jakiegoś laptopa edukacyjnego bo normalnie mętliku w głowie dostałam
Stary 2013-08-10, 19:08   #1048
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
O kutwa ja sie poddaje
Od rana ten dzieciak mój spał raz 1,5 godziny i mnie terroryzuje od 11 godziny
Ziewa jak nie wiem a on non-stop w tym łóżku wstaje i albo naklejki zdrapuje, albo maskotki ściąga albo wymyśla inne rzeczy
Już go ze 40x kładłam a ten zaś wstaje
Jeszcze ten wampirowaty uśmiech i jestem spłakana ze śmiechu
Musi się nacieszyć nowymi umiejętnościami

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Lili przestała praktycznie pełzać tylko raczkuję pięknie i szybko
staje już przy wszystkim i zaczyna się puszczać, ale robi bach na pupsko
hurtowo idą jej zęby
nawet się nie spostrzegłam, kiedy jej wyszły dwójki górne, bo normalnie z dnia na dzień się przebiły obydwie
teraz ma mocno spuchnięte dziąsła na trójki i niedługo już pewnie wyjdą
kaszę przestała jeść całkowicie
jak poczuje kaszę na łyżce to buzię zaciska i nie ruszy
dawałam już z owocami które uwielbia i też nie chce
na szczęscie warzywa i owoce wcina aż miło
no i chlebek je już sama pokrojony na małe kawałeczki
to chyba tyle u nas
dla Lili za nowe umiejętności i za ząbeczki

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-08-10 o 19:10
Stary 2013-08-10, 19:23   #1049
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ja też daję Otylce BIOARON. Polecam go dawać w kąpieli bo jak zabrudzi się ubranko to strasznie czuć rybą i czsami nawet pranie nie pomagało w loveli
Dobry pomysł z tym podawaniem w kąpieli. Ja daję Mai Muller tran i też tak capi, że hej, a ona się nawet przy nim nie krzywi.
W ogóle czytałam ostatnio, że dobrze jest podawać dziecku tran przed tym szczepieniem co teraz czeka nasze dzieciaki i witaminę C.
Stary 2013-08-10, 19:29   #1050
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł z tym podawaniem w kąpieli. Ja daję Mai Muller tran i też tak capi, że hej, a ona się nawet przy nim nie krzywi.
W ogóle czytałam ostatnio, że dobrze jest podawać dziecku tran przed tym szczepieniem co teraz czeka nasze dzieciaki i witaminę C.
Otylka kocha ten Bioaron zawsze jej mówię, że rybka idzie albo śledzik idzie a ona już buźkę otwiera i ssie jeszcze tą otoczkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości