|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Cytat:
Oby Michaś dzielnie zniósł podróż.A tak w ogóle to wstyd się przyznać ale ja nigdy w życiu nie jechałam pociągiem zawsze samochodem wszędzie.Zazdroszczę deszczu! U nas na szczęście się ochłodziło ale deszczu nadal brak. |
||
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem,zeby nie było, zapraszam dzis wszytskie na grilla: w menu kiełbas i szaszłyki;D Same pyszności na płaski brzuszek;p |
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=achna79;42195324
Nie lubię burz, boję się ) Jak mi się uda to wrzucę Wam fotkę drzewa w które walnął piorun parę km ode mnie brrrr okropność.[/QUOTE] o ja cie! ale jak ono artystycznie wygląda ![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() za oknem szaro i ponuro - ale za to temperatura znośna, do życia
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to z synkiem bedziecie mieli wspolnote poznawcza ![]() Cytat:
No nie wiem czy gdzies dzis pojedziemy. Syn je 7 raz tej doby... raju.... a mi mleka (sklepowego ) starczylo na jedna kawe Obserwatorko, moj chlop mowi, ze wedlug niego sie zmiesci ta krowa. Ze byki w mniejszych 'pojazdach' woza 'do krowy'.
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Hej w końcu się ochłodziło więc wracam do żywych (chociaż w pokoju mam jeszcze 26 stopni
) ale już da się żyć, więc dziś siedzimy w domu. cały tydzień byliśmy na wsi. Mama ma jeden pokój w którym jest autentycznie zimno ![]() poza tym w nocy była burza,moje chłopy spali a ja nie mogłam i latałam wyłączałam wszystko z gniazdek. w końcu jak już prawie zasypiałam ni z gruszki, ni z pietruszki 3 pioruny pod rzad- taki huk, że myślałam, że blok obok się zawalił widzę, że na wątku co raz to poważniejsze osiągnięcia- tu siadanie,tam ząbki ![]() Karolek i Florek ![]() u nas na razie bez zmian, ząbki idą i chyba gdzieś się zgubiły bo nie mogą wyjść, na brzuchu ładnie opiera się na dłoniach z wyprostowanymi łokciami albo wypycha tyłek do góry ale brzuch się nie chce oderwać a nie! przepraszam! raz udało się przyjąć pozycje do raczkowania, czyli tak się podniosl do góry, że oparty był tylko na dłoniach i kolanach ale to chyba przypadek Byliśmy też na szczepieniu. Karol waży 7,8kg. wg wykresu z książeczki zdrowia jest w 50 centylu. A właśnie... Pani i Ptaszysko ta Wasza doktorka Palczewska może ma imię na I? bo zauważyłam, że siatki w książeczce są opracowane właśnie przez jakąś I.Palczewską i kogoś jeszcze i się zastanawiałam czy to ta sama ![]() [QUOTE=achna79;42195324 Jak mi się uda to wrzucę Wam fotkę drzewa w które walnął piorun parę km ode mnie brrrr okropność. [/QUOTE] wow Cytat:
nawet kiedyś pisałam tu o tym
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Achna wow ale siła pioruna!
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pani widzę że u ciebie też ciężko mi także dziecię się popsuło już raz nad ranem jadła a teraz druga noc za 3 północ, o 3, o 6 i o 7 no przecież to ludzkie pojęcie przechodzi |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tata bd mial 14.pazdziernika operacje tego sliniaka za uchem - za tetniaka sie nie zabieraja - choc nie wiem po czemu wedlug mnie to 1wsze powinni zoperowac - eh Lekarze hahaCytat:
przejdzie i znowu bd cichy i spokojny hahaCytat:
Cytat:
podobno czerwone - sa najwieksze :P jesli chodzi o wielkosc krow ![]() Cytat:
za brak histeriusza - a moze mu sie spodoba ![]() eee - jesli mieszkasz na wsi - i nie masz krowy w poblizu - no to nie mieszkasz na wsi :P hihi - nie no zracik ![]() witam sie - cala noc byly grzmoty bkyski - Emilaion spal od 20.45 do 4.45 :P!! o czym wypil 100 i pospal do 7 - jak moj tato wychodzic musial - oczywiscie zajrzal do wnusia - a tenu graj, no ale teraz jest z babcia w salonie - a ja ide sie kimnac
|
|||||
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dlatego u nas okna na przestrzał, żeby się chłodziło. bo też mury trzymają... Cytat:
nasza jest Olimpia ![]() Wszystkie mamy takie same książeczki ![]() ![]() No i brawa za 50 centyl! ![]() ![]() Cytat:
Nie jedziemy dziś( , Michał musi dojść do siebie, no i chłop coś pracowego musi dokończyć
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka ze śliwek to domowe powidła
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę zjesć je tyko w cieście które robi mamcia "fuga"
![]() ale teraz to moge sobie zjeść - w zamian lisć sałaty
|
|
#3672 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fioletowa to tak ale czerwona??Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie bądźmy takimi idealistkami, bo nie wierzę, że nagle każda z nas będzie piekła ciasta, chleb i kupowała tylko i wyłącznie zdrową żywność. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mi się wydaje, że po prostu niektóre z nas po prostu za bardzo biorą pewne rzeczy do siebie i od razu się nakręcają i zaczyna się młyn. Z zasady forum powinno służyć do swobodnej wymiany myśli i rozmów na tematy wszelakie a nie do kwasów przy byle różnicy zdań I nie chodzi o to, zeby sobie słodzić, bo wiadomo, że ile ludzi, tyle zdań, ale można przecież napisać co się myśli właśnie na zasadzie wymiany poglądów a nie forsowania swojego zdania dobra, lecę się szykować, bo do proboszcza znowu jedziemy, zgłosić kolejną kandydatkę na chrzestną ![]() resztę doczytam później
|
||||
|
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
wpadłam zobaczyc jak tam patologiczne towarzystwo i czy sie nie pozabijałyscie przez noc .....u nas chłodno Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
temat krowy mnie rozwala i cos jeszcze chciałam napisac ......ale zapomniałam ...... a! Kasia- za tate!
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie dostojne imię ![]() co do książeczek to ale raczej nie, bo jeśli nic nie pokręciłam to chyba despa pisała kiedyś, że ma w książeczce schemat rozszerzania diety a u mnie tego nie ma. moja (tzn Karola) ma na okładce babe, dziecko,chmurki, bociana i na dole jest napisane Edumedix, na tylnej okładce reklama Natalisu i w środku kupa reklam to już nie to co nasze stare małe książeczkidobra mam jeszcze pytanie: jak się mają te upały do zalecenia przechowywania np. witamin w temp. do 25stopni? do lodówki wsadzić? jak miałam w pokoju 31 to wiamina D już się do niczego nie nadaje? bo dopiero o tym pomyślałam jak kapsułka zrobiła się taka miękka, że prawie rozpływała się w palcach
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasik, zdrowka dla taty! ![]() Cytat:
bo to podroz do tesciowej (in spe)...
|
|
|
|
#3678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby tym razem pasowała księciowi ![]() a może weź zaprowadź od razu kilka kandydatek i niech sobie wybierze taki mały casting na chrzestną (jakby to wybór matki chrzestnej powinien należeć do księdza )
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
ta by chyba nie weszła http://belkotliwosc. blox.pl /resource/wielkakrowa830 OBRAZKY. PL.jpg
usunać spacje chciałam wam pokazać moją fotorelacje z krową ale skaner się zepsuł buu
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-08-10 o 09:58 |
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo tak -to juz sobie przypomniałam , jak mogłam pominąc w pamieci tak istotna informacje ![]() to sie ciesze razem z Tobą
|
|
|
#3682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() A dziś dla odmiany łeb mnie boli od zmian pogody... eee No i u mnie też magiczne 26 stopni. Cytat:
![]() Dzięki za wszelkie informacje odnośnie krowy Wiedziałam, że na was można zawsze liczyć...http://www.google.pl/imgres?imgurl&i...J&ved=0CAEQsCU ![]() Cola z lodemm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A to jakaś ostatnia relacja ?
|
|
|
#3683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spoko, mnie też nie ![]() Cytat:
Cytat:
ale nie wiem od czego to zależy
|
||||
|
|
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna tez zachaczyc o http://www.sztukmistrze.eu/pl/article_category/view/16Cytat:
Cytat:
Tak w ksiazeczce zdrowia wlasnie...oczywiscie danonki sa ujete w racjonalnej diecie dziecka ![]() nie pomyslalam o wit D;/ nie wiem |
|||
|
|
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3688 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pociągi też uwielbiam ![]() Cytat:
za wagęCo do pociągu - następna! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam dziś dziwny sen: jechaliśmy z moją Mamą, TŻ-em i jakimś facetem-kierowcą samochodem. Krzysia posadzili z przodu, to ja pytam tego kierowcy, czy tu jest poduszka powietrzna, a on, że tak. "A da się wyłączyć?" "Nie da". "No to moje dziecko nie będzie tu siedzieć". A moja Mama "no daj spokój, niedaleko jedziemy, tylko na Mazury( I się wkurzyłam i wysiadłam z K. i wszystkimi rzeczami naszymi ![]() Skąd takie głupie sny się biorą? Na pewno przez wizaż i dyskusję o poduszkach Ale że moja Mama by tak powiedziała..? Próbujemy iść na spacer, może nas deszcz nie złapie
|
|
|
#3690 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę no i za pokornego i grzecznego dziecia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i też to zauważyłam ![]() Cytat:
za tatę, ale czemu tętniaka nie operują przecież to jak bomba...i ja też Cytat:
miłego Coś to jeszcze miałam, ale zapomniałam ![]() A dzień dobry w ogóle
|
||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

i max. 10 minut doi. co z tego jak co 1,5 godziny 
Oby Michaś dzielnie zniósł podróż.

) ale już da się żyć, więc dziś siedzimy w domu. cały tydzień byliśmy na wsi. Mama ma jeden pokój w którym jest autentycznie zimno 
05.07.2008 

wedlug mnie to 1wsze powinni zoperowac - eh Lekarze
przejdzie i znowu bd cichy i spokojny
za brak histeriusza - a moze mu sie spodoba 

ale raczej nie, bo jeśli nic nie pokręciłam to chyba despa pisała kiedyś, że ma w książeczce schemat rozszerzania diety a u mnie tego nie ma. moja (tzn Karola) ma na okładce babe, dziecko,chmurki, bociana i na dole jest napisane Edumedix, na tylnej okładce reklama Natalisu i w środku kupa reklam