Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 08:07   #3661
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tez tak mysle. choc moj teraz juz sie naumial jesc i max. 10 minut doi. co z tego jak co 1,5 godziny
Mój je tak samo

Cytat:
heh. prawdopodobnie (zależy od T.) jutro jedziemy w 4 godzinną podróż... pociągiem. auta nie udało się wypożyczyć. nosz... szał ciał i uprzęży... ciekawe jak się zapakujemy...
O jaa pociągiem Oby Michaś dzielnie zniósł podróż.
A tak w ogóle to wstyd się przyznać ale ja nigdy w życiu nie jechałam pociągiem zawsze samochodem wszędzie.

Zazdroszczę deszczu! U nas na szczęście się ochłodziło ale deszczu nadal brak.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 08:22   #3662
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Hej ho )

Moje dziecię od 6 nie śpi, ciekawe kiedy padnie

U nas też chłodno, povhmurno ale jeszcze nie pada.

Nie lubię burz, boję się ) Jak mi się uda to wrzucę Wam fotkę drzewa w które walnął piorun parę km ode mnie brrrr okropność.

udało się
wooow ale siła! brrrrr

Zatem,zeby nie było, zapraszam dzis wszytskie na grilla: w menu kiełbas i szaszłyki;D Same pyszności na płaski brzuszek;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 08:36   #3663
anika_s
Wtajemniczenie

[QUOTE=achna79;42195324
Nie lubię burz, boję się ) Jak mi się uda to wrzucę Wam fotkę drzewa w które walnął piorun parę km ode mnie brrrr okropność.[/QUOTE] o ja cie!
ale jak ono artystycznie wygląda

a tak w ogóle to dzień dobry
za oknem szaro i ponuro - ale za to temperatura znośna, do życia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 08:42   #3664
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to wstyd się przyznać ale ja nigdy w życiu nie jechałam pociągiem
no to z synkiem bedziecie mieli wspolnote poznawcza

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Tż bedzie musiał jechac w żniwach pomóc teściom;/ a już myslałam, ze deszcz nas uratuje;p

No nie wiem czy gdzies dzis pojedziemy. Syn je 7 raz tej doby... raju....
a mi mleka (sklepowego ) starczylo na jedna kawe

Obserwatorko, moj chlop mowi, ze wedlug niego sie zmiesci ta krowa. Ze byki w mniejszych 'pojazdach' woza 'do krowy'.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 08:54   #3665
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej w końcu się ochłodziło więc wracam do żywych (chociaż w pokoju mam jeszcze 26 stopni) ale już da się żyć, więc dziś siedzimy w domu. cały tydzień byliśmy na wsi. Mama ma jeden pokój w którym jest autentycznie zimno

poza tym w nocy była burza,moje chłopy spali a ja nie mogłam i latałam wyłączałam wszystko z gniazdek. w końcu jak już prawie zasypiałam ni z gruszki, ni z pietruszki 3 pioruny pod rzad- taki huk, że myślałam, że blok obok się zawalił

widzę, że na wątku co raz to poważniejsze osiągnięcia- tu siadanie,tam ząbki Karolek i Florek
u nas na razie bez zmian, ząbki idą i chyba gdzieś się zgubiły bo nie mogą wyjść, na brzuchu ładnie opiera się na dłoniach z wyprostowanymi łokciami albo wypycha tyłek do góry ale brzuch się nie chce oderwać
a nie! przepraszam! raz udało się przyjąć pozycje do raczkowania, czyli tak się podniosl do góry, że oparty był tylko na dłoniach i kolanach ale to chyba przypadek

Byliśmy też na szczepieniu. Karol waży 7,8kg. wg wykresu z książeczki zdrowia jest w 50 centylu. A właśnie... Pani i Ptaszysko ta Wasza doktorka Palczewska może ma imię na I? bo zauważyłam, że siatki w książeczce są opracowane właśnie przez jakąś I.Palczewską i kogoś jeszcze i się zastanawiałam czy to ta sama

[QUOTE=achna79;42195324 Jak mi się uda to wrzucę Wam fotkę drzewa w które walnął piorun parę km ode mnie brrrr okropność.
[/QUOTE]

wow

Cytat:
A tak w ogóle to wstyd się przyznać ale ja nigdy w życiu nie jechałam pociągiem zawsze sam
aj tam wstyd, ja też nawet kiedyś pisałam tu o tym
Stary 2013-08-10, 09:00   #3666
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
wooow ale siła! brrrrr

Zatem,zeby nie było, zapraszam dzis wszytskie na grilla: w menu kiełbas i szaszłyki;D Same pyszności na płaski brzuszek;p

Achna wow ale siła pioruna!
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:00   #3667
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Pani widzę że u ciebie też ciężko mi także dziecię się popsuło już raz nad ranem jadła a teraz druga noc za 3 północ, o 3, o 6 i o 7 no przecież to ludzkie pojęcie przechodzi
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:13   #3668
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aa dziewczyny dzięki za kciuki za teścia!
jest ok, operacja się powiodła, obyło się bez tracheotomii!
fajowo - no i szybkiego powrotu do zdrowia

moj tata bd mial 14.pazdziernika operacje tego sliniaka za uchem - za tetniaka sie nie zabieraja - choc nie wiem po czemu wedlug mnie to 1wsze powinni zoperowac - eh Lekarze haha

Cytat:

Kto sie cieszyl, ze mu dziec spal w dzien.... aaaaa. po-szczepienny wyspany Marud daje po garach
oj tam pamietaj - to reakcje tylko na szczepieni przejdzie i znowu bd cichy i spokojny haha

Cytat:

w czwartek będę miała możliwość przyjrzeć się krowie. Krowy kocham za ich czarno-białość (), ale się ich boję. wtedy jednak się przemogę, a raczej chłopa przemogę i zdjęcie krowy z czymś porównawczym zrobimy sama nie wierze w to co piszę, ale temat krowy i windy też mnie zajawił. a w ogóle co Wy chcieliście robić z tą krową w windzie????
to ja w tami razie czekam na FotoRealcje ze spotkania z Krowa

Cytat:
HEj ja nie odpuszcze, za bardzo mi sie spodobało.... bede teraz ciagle pytac, czy nie patologia, bo nie wypada byc patologią pedagogowi
Co do Krowy to, tż mówi, ze zalezy jaka krowa, Holenderka, szwecka,czerwona, holsztynsko-fryzyjska;p Ale mowi, ze z 2,0 m ma

podobno czerwone - sa najwieksze :P jesli chodzi o wielkosc krow

Cytat:
heh. prawdopodobnie (zależy od T.) jutro jedziemy w 4 godzinną podróż... pociągiem. auta nie udało się wypożyczyć. nosz... szał ciał i uprzęży... ciekawe jak się zapakujemy...
za brak histeriusza - a moze mu sie spodoba

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Wiecie co ja mieszkam obecnie na wsi ale co dziwne hmm krowy brak.
eee - jesli mieszkasz na wsi - i nie masz krowy w poblizu -
no to nie mieszkasz na wsi :P hihi - nie no zracik

witam sie - cala noc byly grzmoty bkyski - Emilaion spal od 20.45 do 4.45 :P!! o czym wypil 100 i pospal do 7 - jak moj tato wychodzic musial - oczywiscie zajrzal do wnusia - a tenu graj, no ale teraz jest z babcia w salonie - a ja ide sie kimnac w sumie Milus tez spi ino na lozku Babcino-Dziadziusiowym

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:27   #3669
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Same pyszności na płaski brzuszek;p

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
za oknem szaro i ponuro - ale za to temperatura znośna, do życia
, zupełnie inne powietrze. 19 stopni!!!! huurrrra!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
chociaż w pokoju mam jeszcze 26 stopni
dlatego u nas okna na przestrzał, żeby się chłodziło. bo też mury trzymają...

Cytat:
Pani i Ptaszysko ta Wasza doktorka Palczewska może ma imię na I? bo zauważyłam, że siatki w książeczce są opracowane właśnie przez jakąś I.Palczewską i kogoś jeszcze i się zastanawiałam czy to ta sama
hehe, mój chłop też na to zwrócił uwagę nasza jest Olimpia
Wszystkie mamy takie same książeczki
No i brawa za 50 centyl!

Cytat:
Pani widzę że u ciebie też ciężko mi także dziecię się popsuło już raz nad ranem jadła a teraz druga noc za 3 północ, o 3, o 6 i o 7 no przecież to ludzkie pojęcie przechodzi
nooo, ja współczuję. Mam nadzieję, że u nas to jednorazowy poszczepienny zryw!

Nie jedziemy dziś(). Czekamy na karteczkę chrzcielną , Michał musi dojść do siebie, no i chłop coś pracowego musi dokończyć

Stary 2013-08-10, 09:27   #3670
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Malpka ze śliwek to domowe powidła
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:33   #3671
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Malpka ze śliwek to domowe powidła
mogę zjesć je tyko w cieście które robi mamcia "fuga"
ale teraz to moge sobie zjeść - w zamian lisć sałaty
Stary 2013-08-10, 09:34   #3672
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

w czwartek będę miała możliwość przyjrzeć się krowie. Krowy kocham za ich czarno-białość (), ale się ich boję. wtedy jednak się przemogę, a raczej chłopa przemogę i zdjęcie krowy z czymś porównawczym zrobimy sama nie wierze w to co piszę, ale temat krowy i windy też mnie zajawił. a w ogóle co Wy chcieliście robić z tą krową w windzie????

Cytat:
Co do Krowy to, tż mówi, ze zalezy jaka krowa, Holenderka, szwecka,czerwona, holsztynsko-fryzyjska;p Ale mowi, ze z 2,0 m ma
fioletowa to tak ale czerwona??

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No więc to było tak, rozmowa z gatunku abstrakcyjnych, leciała w TV reklama - że dziecko przyniósł bocian gdzieś tam - papieru toaletowego i chłop zauważył, że jak nie miał dziecka, to myślał że to co pokazują to są noworodki, a teraz widzi / bo siedzą same/ że to już są duże dzieci. I na tym tle, a że wszystko było w tonie żartobliwym, stwierdziliśmy że nieźle kłamią w tych reklamach, że niby bocian takie duże dzieci przynosi, no i następna to była reklama milki - i tam jest krowa u ludzi mieszkających na poddaszu - więc mówię, no właśnie a tu, kto to widział, żeby krowa na poddaszu była, kto to widział takie cuda .więc chłop mówi, że na linach, a ja że windą towarową, a on że nie bo winda ma 2,10 na 1,40 ( współczesna, a te stare mniej) no ale pojawił się problem bo nie znaliśmy rozmiaru krowy Ot tajemnica. Wywiedz się koniecznie ile krowa ma, może chłop Twój oszacuje na oko Będę wdzięczna i zobowiązana

Pytałam ile cm ma krowa i czy do windy się zmieści
no przeciez ja juz podawalam linka, wygram chce nagrode

Cytat:
A tak w ogóle to wstyd się przyznać ale ja nigdy w życiu nie jechałam pociągiem zawsze samochodem wszędzie.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
to co mam wpisać do gps'a?
Cytat:
Obserwatorko, moj chlop mowi, ze wedlug niego sie zmiesci ta krowa. Ze byki w mniejszych 'pojazdach' woza 'do krowy'.
zmiesci zmiesci
Cytat:
Byliśmy też na szczepieniu. Karol waży 7,8kg. wg wykresu z książeczki zdrowia jest w 50 centylu.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

moj tata bd mial 14.pazdziernika operacje tego sliniaka za uchem - za tetniaka sie nie zabieraja - choc nie wiem po czemu wedlug mnie to 1wsze powinni zoperowac - eh Lekarze haha

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:36   #3673
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

raz na jakis czas nic złego nawet danio nie zrobi . i to rozumiem .ale trzeba miec swiadomosc ze dając kubusia,danonki nie dajemy dziecku pełnowartosciowego posiłku .
właśnie o to mi chodzi-że raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Wiadomo, że takie rzeczy to nic zdrowego i nie dają dziecku niczego poza chemią i cukrem, ale jak zje raz na jakiś czas batonik to świat się nie zawali.

I nie bądźmy takimi idealistkami, bo nie wierzę, że nagle każda z nas będzie piekła ciasta, chleb i kupowała tylko i wyłącznie zdrową żywność.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
widziałam to wczoraj w wiadomościach. Dobrze to określiłaś
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to ja kontrowersyjne pytanko :P

apropo zabraniania/wychowywania dziecka bez wymyslow swiata (wrzucam tu wszystkie zle i dobre rzeczy - niech kazdy uzna po swojemu czy dobre czy zle) typu komp, tv, fast fooody itd..

czy ograniczajac to dziecku przy obecnym szale swiata i popedu - tak jak nestle pisala szkoly, koledzy, reklamy -nie spowoduje sie skutku odwrotnego? w stylu zakazany owoc bardziej smakuje?

przeciez taki ilus latek nie rozumie ze hamburger jest nie zdrowy on sie moze/nie musi czuc gorszy bo on nie dostal a jego koledzy maja i ciezko to mu bedzie zrozumiec.
a to tak na dyskusje - pytanie od matki jednego wczesniaka :P ktora pewnie nie ma pojecia o posiadaniu dzieci :P
to jest chyba najtrudniejsze w tym wszystkim -żeby być wiernym swoim przekonaniom i według nich wychowywać dziecko, a z drugiej strony nie unieszczęsliwiać go.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie zasadnicze pytanie, dlaczego u Nas nie może być tak prawdziwie koleżeńskiej, fajnej atmosfery tak żeby można było nawet o przysłowiowej dupie Marynie pogadać (tak jak u innych) żeby nie zostać zaraz pouczonym czy zjechanym? Tego nie ogarniam.

Ja się z wieloma argumentami zgadzam, z paroma nie- ale wszystko można powiedzieć w innej formie.Amen
właśnie, właśnie
mi się wydaje, że po prostu niektóre z nas po prostu za bardzo biorą pewne rzeczy do siebie i od razu się nakręcają i zaczyna się młyn. Z zasady forum powinno służyć do swobodnej wymiany myśli i rozmów na tematy wszelakie a nie do kwasów przy byle różnicy zdań
I nie chodzi o to, zeby sobie słodzić, bo wiadomo, że ile ludzi, tyle zdań, ale można przecież napisać co się myśli właśnie na zasadzie wymiany poglądów a nie forsowania swojego zdania

dobra, lecę się szykować, bo do proboszcza znowu jedziemy, zgłosić kolejną kandydatkę na chrzestną
resztę doczytam później

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:40   #3674
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
I nie bądźmy takimi idealistkami, bo nie wierzę, że nagle każda z nas będzie piekła ciasta, chleb i kupowała tylko i wyłącznie zdrową żywność.
jestem dokładnie takiego samego zdania
Stary 2013-08-10, 09:45   #3675
nestelle
Zakorzenienie

czesc
wpadłam zobaczyc jak tam patologiczne towarzystwo
i czy sie nie pozabijałyscie przez noc .....

u nas chłodno , ale tak mniej przyjemnie .... gdzie docholery słonce ?
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale fajna patologiczna rozmowa... lekka, wakacyjna...
Ja patologia, dzisiaj maka zaliczyłam i powiem, jedno: jak zdobyć smurfy z zestawu dla dzieci bez zestawu? Fajne są i takie dobre skojarzenia budzą.

U mnie wakacje ciąg dalszy... ledwo żyję. Nowe otoczenie odpala hiper napęd u 3latka. Kalinka spokojna i słodka.
i duzo siiiiiiił Ci zycze !

Cytat:
Nie lubię burz, boję się ) Jak mi się uda to wrzucę Wam fotkę drzewa w które walnął piorun parę km ode mnie brrrr okropność.
łooooo , no to ładnie trzasnął !
Cytat:
Byliśmy też na szczepieniu. Karol waży 7,8kg. wg wykresu z książeczki zdrowia jest w 50 centylu.

Cytat:
Nie jedziemy dziś(). Czekamy na karteczkę chrzcielną , Michał musi dojść do siebie, no i chłop coś pracowego musi dokończyć
hmmmmm a dlaczego Ty sie cieszysz ze nie jedziecie ? bo nie kumam ,ominełam cos ?

temat krowy mnie rozwala

i cos jeszcze chciałam napisac ......ale zapomniałam ......

a! Kasia- za tate!
Stary 2013-08-10, 09:47   #3676
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

hehe, mój chłop też na to zwrócił uwagę nasza jest Olimpia
Wszystkie mamy takie same książeczki
uuu Olimpia jakie dostojne imię

co do książeczek to ale raczej nie, bo jeśli nic nie pokręciłam to chyba despa pisała kiedyś, że ma w książeczce schemat rozszerzania diety a u mnie tego nie ma. moja (tzn Karola) ma na okładce babe, dziecko,chmurki, bociana i na dole jest napisane Edumedix, na tylnej okładce reklama Natalisu i w środku kupa reklam to już nie to co nasze stare małe książeczki

dobra mam jeszcze pytanie: jak się mają te upały do zalecenia przechowywania np. witamin w temp. do 25stopni? do lodówki wsadzić? jak miałam w pokoju 31 to wiamina D już się do niczego nie nadaje? bo dopiero o tym pomyślałam jak kapsułka zrobiła się taka miękka, że prawie rozpływała się w palcach
Stary 2013-08-10, 09:51   #3677
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
przejdzie i znowu bd cichy i spokojny haha
taaak, zwykle jest cichy i pokornego serca

Kasik, zdrowka dla taty!

Cytat:
do proboszcza znowu jedziemy, zgłosić kolejną kandydatkę na chrzestną
ciekawe co na kolejna powie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

hmmmmm a dlaczego Ty sie cieszysz ze nie jedziecie ? bo nie kumam ,ominełam cos ?
bo to podroz do tesciowej (in spe)...

Stary 2013-08-10, 09:55   #3678
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
taaak, zwykle jest cichy i pokornego serca

Stary 2013-08-10, 09:56   #3679
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
dobra, lecę się szykować, bo do proboszcza znowu jedziemy, zgłosić kolejną kandydatkę na chrzestną
resztę doczytam później
hehe żeby tym razem pasowała księciowi

a może weź zaprowadź od razu kilka kandydatek i niech sobie wybierze taki mały casting na chrzestną (jakby to wybór matki chrzestnej powinien należeć do księdza)
Stary 2013-08-10, 09:57   #3680
Dragusia88
Zakorzenienie

ta by chyba nie weszła http://belkotliwosc. blox.pl /resource/wielkakrowa830 OBRAZKY. PL.jpg
usunać spacje
chciałam wam pokazać moją fotorelacje z krową ale skaner się zepsuł buu

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2013-08-10 o 09:58
Stary 2013-08-10, 10:05   #3681
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dobra mam jeszcze pytanie: jak się mają te upały do zalecenia przechowywania np. witamin w temp. do 25stopni? do lodówki wsadzić? jak miałam w pokoju 31 to wiamina D już się do niczego nie nadaje? bo dopiero o tym pomyślałam jak kapsułka zrobiła się taka miękka, że prawie rozpływała się w palcach
o qrcze tez o tym nie pomyslałam wczesniej ....
Cytat:
noooo tak -to juz sobie przypomniałam , jak mogłam pominąc w pamieci tak istotna informacje
to sie ciesze razem z Tobą
Stary 2013-08-10, 10:20   #3682
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

A dziś dla odmiany łeb mnie boli od zmian pogody... eee No i u mnie też magiczne 26 stopni.

Cytat:

Dzięki za wszelkie informacje odnośnie krowy Wiedziałam, że na was można zawsze liczyć...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
http://www.google.pl/imgres?imgurl&i...J&ved=0CAEQsCU

Cola z lodemm

Cytat:
Ja trzymam w lodówce, my mamy te w płynie. Ale w sumie na większości leków jest to napisane, a apteczki w lodówce nie trzymam więc

Cytat:
ta by chyba nie weszła http://belkotliwosc. blox.pl /resource/wielkakrowa830 OBRAZKY. PL.jpg
usunać spacje
chciałam wam pokazać moją fotorelacje z krową ale skaner się zepsuł buu
No ta chyba nie

A to jakaś ostatnia relacja ?
Stary 2013-08-10, 10:48   #3683
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A jak się jeździ z takim maleństwem pociągiem? Tzn. w gondoli, foteliku Od jakiegoś czasu mam taką zagwozdkę.
też się zastanawiałam nad tym. ale w sumie jeśli i tak nie zapinamy się pasami to chyba obojętnie jak

Cytat:
A co to z rana takie pustki? Mam nadzieję, ze to nie, ze sie wszystkie poobrażały U nas chłodniej, ale nie było deszczu;;/Tż bedzie musiał jechac w żniwach pomóc teściom;/ a już myslałam, ze deszcz nas uratuje;p wredna jestem!
my jeszcze spaliśmy jak to pisałaś

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
o a mnie to już nie zaprosiła hehe
spoko, mnie też nie

Cytat:
cieszysz się? wnioskuję, że wyjazd miał być do teściowej..?

Cytat:
wydaje mi się że do lodówki nie, bo jak masz że do 25 stopni to chodzi o przechowywanie w temp pokojowej, w lodówce masz dużo mniej przecież. ja trzymam w szafce, na którą nie świeci słońce z nadzieją, że nie ma tam ukropu. ale odnośnie miękkiej kapsułki to zdarzało mi się tak z k+d i teraz z d, że jakaś jedna zrobiła się taka miękka i nie miało to chyba wiele wspólnego z upałem, bo wtedy nie było tak gorąco. poza tym na cały listek zrobiła się taka jedna, z innego lista żadna, wcześniej też się zdarzyło. gdyby to było z upału to chyba wszystkie by tak zmiękły ale nie wiem od czego to zależy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 10:53   #3684
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

fioletowa to tak ale czerwona??

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

to co mam wpisać do gps'a?

zmiesci zmiesci

Lublin, reszte Ci podam przez tel mozna tez zachaczyc o http://www.sztukmistrze.eu/pl/article_category/view/16
Cytat:
właśnie o to mi chodzi-że raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Wiadomo, że takie rzeczy to nic zdrowego i nie dają dziecku niczego poza chemią i cukrem, ale jak zje raz na jakiś czas batonik to świat się nie zawali.

widziałam to wczoraj w wiadomościach. Dobrze to określiłaś

to jest chyba najtrudniejsze w tym wszystkim -żeby być wiernym swoim przekonaniom i według nich wychowywać dziecko, a z drugiej strony nie unieszczęsliwiać go.

właśnie, właśnie
mi się wydaje, że po prostu niektóre z nas po prostu za bardzo biorą pewne rzeczy do siebie i od razu się nakręcają i zaczyna się młyn. Z zasady forum powinno służyć do swobodnej wymiany myśli i rozmów na tematy wszelakie a nie do kwasów przy byle różnicy zdań
I nie chodzi o to, zeby sobie słodzić, bo wiadomo, że ile ludzi, tyle zdań, ale można przecież napisać co się myśli właśnie na zasadzie wymiany poglądów a nie forsowania swojego zdania

resztę doczytam później
casting jak do tpmdl. A co na to ta potencjaalna chrzestna?
Cytat:
uuu Olimpia jakie dostojne imię

co do książeczek to ale raczej nie, bo jeśli nic nie pokręciłam to chyba despa pisała kiedyś, że ma w książeczce schemat rozszerzania diety a u mnie tego nie ma. moja (tzn Karola) ma na okładce babe, dziecko,chmurki, bociana i na dole jest napisane Edumedix, na tylnej okładce reklama Natalisu i w środku kupa reklam to już nie to co nasze stare małe książeczki

ja mam ksiazeczka z pieluchami dada na okladce, a schemat rozszerzxania diety w srodku jest opisany przez slawne tu danonki Tak w ksiazeczce zdrowia wlasnie...oczywiscie danonki sa ujete w racjonalnej diecie dziecka
nie pomyslalam o wit D;/ nie wiem
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 11:02   #3685
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam ksiazeczka z pieluchami dada na okladce, a schemat rozszerzxania diety w srodku jest opisany przez slawne tu danonki Tak w ksiazeczce zdrowia wlasnie...oczywiscie danonki sa ujete w racjonalnej diecie dziecka
my też mamy taką
Stary 2013-08-10, 11:07   #3686
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
http://www.google.pl/imgres?imgurl&i...J&ved=0CAEQsCU

Cola z lodemm

A to jakaś ostatnia relacja ?

sprzed paru lat

Cytat:
Lublin, reszte Ci podam przez tel mozna tez zachaczyc o http://www.sztukmistrze.eu/pl/article_category/view/16
ok, wpadne w przyszłym roku jak bedziemy z Florkiem babcie odwiedzać choć bliżej byloby do Chełma

Stary 2013-08-10, 11:26   #3687
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
u nas ta sama i też danonki, które są "dobrym uzupełnieniem diety twojego dziecka"
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 12:39   #3688
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Kocham burze i ich siłę!

Cytat:
Jaaaak toooooo? Pociągi też uwielbiam

Cytat:
Byliśmy też na szczepieniu. Karol waży 7,8kg. wg wykresu z książeczki zdrowia jest w 50 centylu. A właśnie... Pani i Ptaszysko ta Wasza doktorka Palczewska może ma imię na I? bo zauważyłam, że siatki w książeczce są opracowane właśnie przez jakąś I.Palczewską i kogoś jeszcze i się zastanawiałam czy to ta sama

aj tam wstyd, ja też nawet kiedyś pisałam tu o tym
za wagę
Co do pociągu - następna!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wydaje mi się że do lodówki nie, bo jak masz że do 25 stopni to chodzi o przechowywanie w temp pokojowej, w lodówce masz dużo mniej przecież. ja trzymam w szafce, na którą nie świeci słońce z nadzieją, że nie ma tam ukropu. ale odnośnie miękkiej kapsułki to zdarzało mi się tak z k+d i teraz z d, że jakaś jedna zrobiła się taka miękka i nie miało to chyba wiele wspólnego z upałem, bo wtedy nie było tak gorąco. poza tym na cały listek zrobiła się taka jedna, z innego lista żadna, wcześniej też się zdarzyło. gdyby to było z upału to chyba wszystkie by tak zmiękły ale nie wiem od czego to zależy
A mi w te upały też zrobiły się takie miękkie, w pokoju leżały, choć nie na słońcu. Ale chyba się nie zepsuły

Cytat:
Mam tą samą

Miałam dziś dziwny sen: jechaliśmy z moją Mamą, TŻ-em i jakimś facetem-kierowcą samochodem. Krzysia posadzili z przodu, to ja pytam tego kierowcy, czy tu jest poduszka powietrzna, a on, że tak. "A da się wyłączyć?" "Nie da". "No to moje dziecko nie będzie tu siedzieć". A moja Mama "no daj spokój, niedaleko jedziemy, tylko na Mazury( ), nie przesadzaj, nic się nie stanie" I się wkurzyłam i wysiadłam z K. i wszystkimi rzeczami naszymi
Skąd takie głupie sny się biorą? Na pewno przez wizaż i dyskusję o poduszkach Ale że moja Mama by tak powiedziała..?

Próbujemy iść na spacer, może nas deszcz nie złapie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 13:29   #3689
BYou
MBZ♥

Dziewczyny ja się żegnam na tydzień

Będę zaglądać jak Rodzinka uśnie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 14:01   #3690
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko wyspało się rano w bujaczku (ponad 2 godziny). Potem obydwoje do wanny i na szczepienie (mam tam może 0,5 km, ale to naciągane...) - wchodząc do budynku już byliśmy mokrutcy
Synek ulał rota (mlekiem ulał, ale po rota) niby po 10 minutach... lekarka mówi, że producent bierze to pod uwagę, że szybko się wchłania poprzez śluzówkę, no i że chlust był dopiero po 10 minutach... oby
W ogóle pierwszy raz ktoś mi zwrócił uwagę, że mam za grubo ubrane dziecko (był w bodziaku bez rękawków; teraz cały czas chodził w samej pieluszce, ale do lekarza nie chcialam poruty robić, bo "trza być w butach na weselu" ).
Waży 6830 czyli w 4 tygodnie przypakował 705 g. Ja to jest, że Kacper Klementynkowy na tej diecie chudnie a mój tyje :brzyda l:
Zjadł w szpitalu i... zasnął w wózku. Mój syn! w upał! byłam w piekarni, w warzywniaku (wózek opancerzony tetrą).
Kolejne 1,5 godziny snu!
Szok. w sumie dziś spał 3,5 godziny. i co?! bawi się. sam.
a ja siedzę z Wami pierwszy raz od niepamiętnych czasów (nie z dzieciem na cycu)...
za wagę no i za pokornego i grzecznego dziecia

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no a moja siostrzenica jak dostala w przedszkolu jajko w sosie koperkowym podziekowala i powiedziala ze z jajek to ona tylko kinder
agentka

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was u nie pakowanie i jutro wyjazd do Poznania
Swoja drogą jest mi strasznie przykro że dwie osoby zignorowały moje wiadomości a pojawiają się na wątku i nie dadzą nawet znać co i jak ze spotkaniem ale nie ważne nie lubię takiego zachowanie wystarczyło napisać

Mój mały rośnie jak szalony i nic nie daje mi zrobić bo wciąż chce bym była blisko
Tęsknie za nadrobieniem i pisaniem z wami
miłego wypoczynku, my też

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wczoraj mi dziecko po szczepieniu padło o 18. o 20 wpadłam w panikę bo nie obudził się na kąpiel i nie wiedziałam co robić (spał goły, więc zostawienie nie wchodziło w grę). w końcu o 20.30 delikatnie obudziłam, wykąpałam, nakarmiłam, trochę pogadał i o 21.30 dał się uśpić. spał do 4, potem do 8. a już mieliśmy wizję nieprzespanej nocy. dzieci bardzo zaskakują tylko trochę miał podwyższoną temp nad ranem...
miłe zaskoczenie, oby częściej

Cytat:
Hej ho )

udało się
o jaa to jest siła

Cytat:

i też to zauważyłam

Cytat:
fajowo - no i szybkiego powrotu do zdrowia

Kasia za tatę, ale czemu tętniaka nie operują przecież to jak bomba...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
jestem dokładnie takiego samego zdania
i ja też

Cytat:
Ja mam zieloną okładkę z dzieckiem które ma nosek klowna i pisze że małę noski wymagają szczególnej troski. A też te siatki są w niej.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się żegnam na tydzień

Będę zaglądać jak Rodzinka uśnie

miłego

Coś to jeszcze miałam, ale zapomniałam
A dzień dobry w ogóle

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości