Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 08:37   #781
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jak już wyciagnelam aparat to jeszcze pochwalimy się literkami wygranymi w konkursie na razie zawieszone bardzo prowizorycznie, dzisiaj je odebrałam (fajnie pobawić się w gre cieni hehe)

fajne te literki

a te naklejki na ścianę to łatwo się odklejają? bo teraz bym je powiesiła u nas w sypialni gdzie młody śpi, ale za jakiś czas trzeba będzie go przenieść do swojego pokoju

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
na dole strony pokazuja się nowe watki na odchowalni:

Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 V 2013-07-12 [09:35] przez Rzabba

Przedszkolaki-rozrabiaki MAMUSIE MARZEC-KWIECIEŃ 2010 2013-08-02 [21:45] przez megi-megi

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 2013-07-21 [21:02] przez colds

szok, ciekawe czy my tez tak długo wytrzymamy chciałabym zobaczyć nasze forumowe dzieci w wieku przedszkolnym
napewno kilka osób zostanie, ale już widać że część już wraca tylko co jakiś czas
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 09:39   #782
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas wróciło

Kochana, ja bym te upały chciała Ale u nas pogoda jest szkocka... wczoraj zastanawiałam się, czy grzejnika w domu nie włączyć. Dziś nieco lepiej, pewnie z 17 stopni jest

Ja się nawet nie umiejętnościami czy ich brakiem załamuję. Sofia średnią wyrabia tylko jej zachowaniem przy jedzeniu + nocnymi kolkami... Ale już dziś mi lepiej.
A tak a propos umiejętności! Która to pisała o tych piąstkach na żółwika przy leżeniu na brzuszku (Puchatkowa, może Ty? ) spróbowałam dziś i główka mego dziecia pięknie poszybowała w górę i oglądała sobie zabaweczki. Dziękuję pięknie za radę
To ja a prosze bardzo ciesze sie że mogłam pomóc

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 09:43   #783
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jezoooo znów wygrałaś cos? Zagraj w totak babooo

Włosy ścięłam do ramion, jak się kiedyś ogarnę to zrobię. (czytaj: nigdy)

Ale walczyłaś! Walka podjęta! Z włosów za cycki obcięłam do ramion!
No i brawa dla Helci za chwytanie Naszej nie zawsze się chce ręce podnieść do góry

Ale pomyśl tak, że nawet jak pójdziesz za 2 tyg i będzie ten lekarz i da wam skierowanie do reha to sobie pójdziecie i może jakieś nowe ćwiczenia Wam pokaze "

jestem wyrodną matką bo kilka dni temu uszyłam Matyldzie takie coś pod głowę Ale nawet to jest w stanie wyjąć sobie spod głowy Też się kręci jak Twoja Nelcia

Aaaa piękne
Wolna Grupa Bukowina, Stare Dobre Małżeństwo to mi się kojarzy z Bieszczadami ooo i jeszcze z piosenką turystyczną

Magiusa u nas Matylda śpi 16 godzin na dobę. Myślę, ze może brzuch go przestał boleć i może odespać. A aktywność u tak małego dziecka też wykańcza. Wcześniej może nie robiliście tylu rzeczy i nie był tak zmęczony. Skoro się bawi to nie jest apatyczny, więc myślę, że spokojnie. Chyba troszkę na siłę szukasz problemu

---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

A ja od 21 do 1 byłam u przyjaciółki. Narzeczony zostawił ją po 6 latach związku. Gdzie oba pomogła mu gdy był na dnie, wybaczała, że przegrywał kasę na maszynach, po 6 latach stać go było tylko na to by napisać list i go zostawić bo poznał kogoś w poniedziałek, zawróciła mu w głowie i ją zdradził. Zostawił ją z długami. Jeszcze 2 tygodnie temu brali telewizor na raty na nią, 3 tyg temu robili remont pokoju. Dziewczyna ma całe życie pod górkę. W marcu pochowała kochanego ojca, mama chora na schizofrenię i jeszcze ten dupek tak ją potraktował. Jak go spotkam to go zabiję, choć szczerze uważam, że lepiej dla niej, że ją zostawił, mówiłam jej 4 lata temu by go zostawiła...Jeszcze oskubał ją z ostatnich pieniędzy, zabrał część kasy z renty mamy i ma czelność mówić (ja z nim rozmawiałam przez tel), że będzie płacił raty, połowę mieszkania, ze zawsze będzie jej pomagał tylko teraz mu kasa była potrzebna. Jezuuuuu co za debile chodzą po tym świecie.
tak sobie myślę, że co tam uważa, jak chce to pójdziemy, lepiej za dużo, niż za mało i późnej ajkieś problemy...

co do koleżanki, toja na to co się dzieje, to juz nie mam słów, mojej koleżance po jakiś 8 latach związku chłopak spakował sie z dnia na dzień, bo poznał u znajomych gówniarę 20letnią;/ i z dnia na dzień robi taką zmianę....
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 09:50   #784
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Zaczynam trzymac glowke i bawic sie lancuszkami babci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ślicznotek

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nic mu nie będzie Bartek tak wali głową codziennie Raz mi prawie zęby wybił
Ty mnie zawsze umiesz pocieszyć tak na 100%

Stary 2013-08-10, 09:56   #785
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dokladnie te rzuty najgorsze ... a wogole to podobno leczenie sm jest refundowane tylko przez 5 lat slyszalas o tym? A robi sobie sama mama zastrzyki?

Cytat:
Xal łer ar juuuu?

straszne, ze tak nagle...siedzi cos w człowieku i nie wie się wcześniej. ja tez z moim guzem musiałam bujac się z dobych kilka lat, może i z piec. kiedyś Nelce podziekuje za uratowanie zycia
a jak z leczeniem? znaleźli już na to cholerstwo jakiś sposób? znajoma choruje, mloda dziewczyna. miała chyba 18lat jak jej zdiagnozowali i wtedy uznali, ze jest za mloda i ma za slabe objawy, wiec na jakas eksperymentalna kuracje się nie zalapala.
Moja mama póki co dostała 5 dawek sterydów w szpitalu i tyle. Ciągła rehabilitacja,branie witamin itp. Teraz tato będzie ją wiózł na Wrocław na szpital wojskowy oraz do poradni sm. Tam jest ten program leczenia interferonem. Lekiem który zapobiega kolejnym rzutom i tak dalej. Ale nie wiadomo czy mama się załapie na te refundacje z racji wieku. Ma 46 lat i jest na program '' za stara''. Ale będziemy walczyć by jednak miała te leki refundowane. Bo bez refundacji to koszt leków to ok 10 tyś:-(

Witam się:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 09:56   #786
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
czytałam sobie, mąż zobaczył przechodząc zdjęcie i zatrzymał się obejrzeć, i pyta "a kiedy zrobiłaś Przemkowi takie zdjęcia?" ja "yyyyy" i włączam dużą wersję, ten tak patrzy, patrzy ... i mówi "no co, gołe toto, okrąglutkie, włoski jak Przemek ... każdy się mógł pomylić"

ładnie trzyma

Przemek kończy dziś 4 miesiące !!!
jaki juz duży chłopczyk

Magiusa nie martw sie ja mojego Synka od jakichś 3 tygodni moze więcej już prawie wogóle nie biore do odbicia , czasem sie zdaży ale rzadko i nic mu sie nie ulewa czasem jak go położe na boczek to mu sie odbije albo na brzuszku albo jak go na pionowo nosze ale nie tak ze mu sie po każdym karmieniu odbija nie przejmuj sie

Stary 2013-08-10, 09:59   #787
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaa obciełam się i ja!
poka poka

Cytat:
no to jest nas więcej tak jak pisala Vil - trzeba się przestawić i wszystko robic odwrotnie. trzymać przy kapieli, przy karmieniu, lezec i mowic po przeciwnej. wszystkie zabawki po drugiej stronie, przewijak. zlikwidować bodźce, tak żeby atrakcyjniej było z drugiej strony. bawic się w wodzenie wzrokiem, uparcie przekladac glowke. poza tym woreczki, można zawinąć torebke cukru w tetrowa pieluszke. u nas pierwsze efekty były widoczne już po tygodniu.
znajoma fizjo nic więcej nie wymyslila
a to chyba nie ja pisałam, ale też tak robimy

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

to nie wylew... To stwardnienie rozsiane:-(
o qrde ... niedobrze ale z tego co czytałam na temat tej choroby to są momenty że raz lepiej raz gorzej - może już niedługo przyjdzie ten dobry moment?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Generalnie mój synek wygląda na zdrowego, nadal przybiera na wadze ( może już mniej, ale w normie się mieści), jak chce potrafi się wydrzeć, cycka sobie je co 2-3h choć czasami tylko chwilę a później ewidentnie nie chce bo przy nim ryczy. I to jest ok. Ale od jakiś 3 może 4 dni ( ale wydaje mi się, że 3) zaczął duuużo więcej spać i właściwie jest zmęczony po chwili aktywności. Dziś sobie policzyłam to mi wyszło, że przespał około 17h. I np. wygląda to tak, że zje, ponosimy się i potulimy jakieś 20-30 min i jakby lekko odlatuje przy tym noszeniu już, ale jak go położę na tapczan to się budzi. Więc się chwilkę bawimy ( pod warunkiem, że nie marudzi i nie domaga się dalej noszenia), dosłownie 30 min, choć zabawa intensywna, bo to wodzenie oczami, turlanie, kładzenie na brzuszku etc. I po 30 min już widzę, że jest zmęczony, przestaje ćwiczyć i reagować i w sumie przysypia. I te drzemki po jak są 30 min czy godzinne to ok, ale potrafią być 2h, o czym z resztą świadczy ilość przesypianych godzin.
nie wiem co myśleć bo oczywiście fajnie, że mam tyle czasu wolnego, ale też pediatra kazał obserwować zmiany w aktywności, a w przypadku mojego dziecka to spora zmiana i trochę już po 3cim takim dniu zaczynam głupieć.
Jak to jest u Was? Co myślicie?
Ja się dodatkowo zaczęłam zastanawiać bo kumpela też mi przyznała dziś, że też to zauważyła i jest to spora zmiana.
Nie wiem czy on sobie tak pozmieniał czy może np. jeśli potrwa to kolejne 3 dni to wybrać się do pediatry....naprawdę mam mętlik.
napiszę krótko - Przemek normalnie robi sobie 2-3 półgodzinne drzemki w dzień. ostatnimi dniami drzemie prawie non stop, a do tego śpi po 2-3 godziny. upały wykańczają dzieciaki.

Cytat:
jak już wyciagnelam aparat to jeszcze pochwalimy się literkami wygranymi w konkursie na razie zawieszone bardzo prowizorycznie, dzisiaj je odebrałam (fajnie pobawić się w gre cieni hehe)
świetne

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 09:59   #788
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Nie ni Nuna, gdyby tylko mniej odbijał to byłoby fajnie, ale zaczął ulewać po każdym jedzeniu, a ja w sumie nie przyzwyczajona do tego, że mi tyle ulewa.
mojemu sie najlepiej odbija jak jest pionowo albo na brzuszku moze tak spróbuj

Stary 2013-08-10, 10:01   #789
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ty mnie zawsze umiesz pocieszyć tak na 100%
polecam się

ale w nocy lało jest super chłodno trochę siąpi deszcz i siedzimy z Bartkiem w domu bo tata nam nie pokleił dętki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:10   #790
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 V 2013-07-12 [09:35] przez Rzabba

Przedszkolaki-rozrabiaki MAMUSIE MARZEC-KWIECIEŃ 2010 2013-08-02 [21:45] przez megi-megi

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 2013-07-21 [21:02] przez colds

szok, ciekawe czy my tez tak długo wytrzymamy chciałabym zobaczyć nasze forumowe dzieci w wieku przedszkolnym
zaglądałam tam ostatnio, i w niektórych wątkach posty pojawiają się co kilka miesięcy ... jednak mam nadzieję że u nas to przetrwa ... jestem od Was uzależniona

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Kluska chwyta zabawki i wkłada je do buzi

Cytat:

ale w nocy lało jest super chłodno trochę siąpi deszcz i siedzimy z Bartkiem w domu bo tata nam nie pokleił dętki
u nas tak samo - no w sumie niedaleko ubrałam nawet Przemkowi body z długim rękawkiem. pogoń tatę co to ma być że dziecko się kisi w domu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:28   #791
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się
rzadko tu zaglądam ale tak jak kiedyś pisałam brak mi zupełnie czasu przy tym moim łobuzie teraz o dziwo zasnęła więc zrobiłam jej pranie i mam chwilę żeby napisać
Ten tydzień był koszmarny przez te upały Lizka wrzeszczała całe dnie a na wieczor padała zmeczona. Dobrze ze chcociaz noc przesypia. Aż mnie ręce bo,ą od noszenia jej.
Ale w poniedziałek przyjeżdża nam tatuś
Jutro kończymy 8 tyg- przeleciało i najgorsze za nami chyba
i po tych 8 tyg prób udało mi się w końcu wcisnąć mojemu dziecku smoka jestem z siebie dumna A Eliza była w takim szoku ze ssała go wczoraj godzine w ciszy co do niej nie podobne
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:31   #792
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tak samo - no w sumie niedaleko ubrałam nawet Przemkowi body z długim rękawkiem. pogoń tatę co to ma być że dziecko się kisi w domu
tata w praaacy
mam nadzieję, że uda mu się to pokleić i pójdziemy na spacer i w końcu założę Bartkowi body na długi rękaw na 62 bo leżą nieużywane i zaraz będą małe

Stary 2013-08-10, 10:33   #793
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha

Cytat:
Moja mama póki co dostała 5 dawek sterydów w szpitalu i tyle. Ciągła rehabilitacja,branie witamin itp. Teraz tato będzie ją wiózł na Wrocław na szpital wojskowy oraz do poradni sm. Tam jest ten program leczenia interferonem. Lekiem który zapobiega kolejnym rzutom i tak dalej. Ale nie wiadomo czy mama się załapie na te refundacje z racji wieku. Ma 46 lat i jest na program '' za stara''. Ale będziemy walczyć by jednak miała te leki refundowane. Bo bez refundacji to koszt leków to ok 10 tyś:-(

Witam się:-*

Dojladnie ona robi sobie zastrzyki 3 razyvw tyg. Oprocz tego tabletki , cale szczescie wszystko odeszlo po rzucie , masakra alkoholicy za darmo leczeni , kuracje maja w osrodkach wpier...dalaja za przeproszeniem za free za nasze podatki a tu gdzie choroba ciezka coraz wiecej ludzi dotyka nie leczona sadza czlowieka na wozku to k...wa nie ma kasy wkurzylam sie ja bym w tym nfzecie porzadek zrobila
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:37   #794
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
tata w praaacy
mam nadzieję, że uda mu się to pokleić i pójdziemy na spacer i w końcu założę Bartkowi body na długi rękaw na 62 bo leżą nieużywane i zaraz będą małe
Nosicie jeszcze 62? Twój Bartuś starszy od Elizki prawie miesiąc a my też już zaczęłyśmy ubierać ubranka 62 kurcze szybko cos mi ta mała rośnie
Stary 2013-08-10, 10:40   #795
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Nosicie jeszcze 62? Twój Bartuś starszy od Elizki prawie miesiąc a my też już zaczęłyśmy ubierać ubranka 62 kurcze szybko cos mi ta mała rośnie
Nosimy ubranka 0-3 niektóre, pajace 62, niektóre bluzeczki 68, różnie. Zależy jaka firma Ale 68 body, pajace za wieeelki

Stary 2013-08-10, 10:55   #796
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Nosimy ubranka 0-3 niektóre, pajace 62, niektóre bluzeczki 68, różnie. Zależy jaka firma Ale 68 body, pajace za wieeelki
To tez racja że zależy od firmy ostatnio wyciągnęłam body 62 i ledwie jej wcisnęłam - my się w brzuszku nie mieścimy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

mam pytanie co używacie do kąpieli? ja używam mydełka oliatum tylko że ono kosztuje u mnie w aptece 25 zł i może jest coś równie fajne a tańsze
Stary 2013-08-10, 10:58   #797
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To tez racja że zależy od firmy ostatnio wyciągnęłam body 62 i ledwie jej wcisnęłam - my się w brzuszku nie mieścimy
chociaż jak tak teraz przejrzałam to ja mam większość takie podchodzące pod 62 niż 56
zrobiłam trochę porządku i odłożyłam do spakowania najmniejsze bodziaki i półśpiochy (wiem, że przy drugim dziecku nie kupię ani jednych) za to wyjęłam takie 62/68. My się w brzuszku mieścimy Prędzej na długość są krótkie. Teraz mu założyłam smykowe body 62 i jest ok ale długo nie ponosi Dobrze, że mam takich nówek tylko 3 (reszta już była w użyciu).

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

mam pytanie co używacie do kąpieli? ja używam mydełka oliatum tylko że ono kosztuje u mnie w aptece 25 zł i może jest coś równie fajne a tańsze
używam płynu hipp na zmianę z babydream

Stary 2013-08-10, 11:14   #798
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszk

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dojladnie ona robi sobie zastrzyki 3 razyvw tyg. Oprocz tego tabletki , cale szczescie wszystko odeszlo po rzucie , masakra alkoholicy za darmo leczeni , kuracje maja w osrodkach wpier...dalaja za przeproszeniem za free za nasze podatki a tu gdzie choroba ciezka coraz wiecej ludzi dotyka nie leczona sadza czlowieka na wozku to k...wa nie ma kasy wkurzylam sie ja bym w tym nfzecie porzadek zrobila
Dokładnie. Dzięki ćwiczeniom mama wstała z wózka.porusza się z czyjąś pomocą lub o balkoniku. Ale wiele trudu ją to kosztuje. Nie wiadomo czy i kiedy będzie sama chodzić. Leki są konieczne,ale bez refundacji nie ma szans by je kupić bo to kilka ładnych tysięcy miesięcznie.
Nie ma sprawiedliwości:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:15   #799
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
moje drogie u nas młyn, jutro będzie w domu 9 osób u nas na parę dni, w nd chrzciny (to parę fot wrzucę), a od paru dni mamy tu brata tż z 6 latkiem, który nie bardzo pozwala Małgoni spać ale jest kochany, więc damy radę
cały czas Was śledzę z komóry ale nie mam jak pisać, jak wiecie jesteśmy na co dzień same aż do przeprowadzki i jak mam chwilę to akurat zrobię obiad i coś przygarnę
No cześć Perełko ( w ogóle właśnie mi się skojarzyło, że przecież Małgorzata to perła ) wpadaj do nas częściej i pokazuj Małgosię ciotkom!

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Lekarz mi zwrócił uwagę na to, ze Kubuś za mało dźwiga główkę, tzn. dźwiganie leżąc na brzuchu jest ok, ale jak Malutki leży a On podnosi go za ręce to głowa leci do tyłu. czy u Was też to kontrolują?
U nas pediatra tez to sprawdzał i Sofia nie ciągnie głowy opada jej do dołu wciąż. Ale kazał się tym nie martwić, to z czasem przyjdzie

Cytat:
to nie wylew... To stwardnienie rozsiane:-(

O kurcze, to kiepsko... Mam nadzieję, że mama sie załapie na ten frogram refundowany

Cytat:
Dobra, muszę to tutaj napisać bo muszę a Wy mi zarzucicie schize, ale może i uspokoicie.
A piszę to dlatego, że od kilku dni jest z nami koleżanka i ona też to zauważyła i stwierdziłam, że skoro już 2 osoby to widzą to sama nie wiem.
Generalnie mój synek wygląda na zdrowego, nadal przybiera na wadze ( może już mniej, ale w normie się mieści), jak chce potrafi się wydrzeć, cycka sobie je co 2-3h choć czasami tylko chwilę a później ewidentnie nie chce bo przy nim ryczy. I to jest ok. Ale od jakiś 3 może 4 dni ( ale wydaje mi się, że 3) zaczął duuużo więcej spać i właściwie jest zmęczony po chwili aktywności. Dziś sobie policzyłam to mi wyszło, że przespał około 17h. I np. wygląda to tak, że zje, ponosimy się i potulimy jakieś 20-30 min i jakby lekko odlatuje przy tym noszeniu już, ale jak go położę na tapczan to się budzi. Więc się chwilkę bawimy ( pod warunkiem, że nie marudzi i nie domaga się dalej noszenia), dosłownie 30 min, choć zabawa intensywna, bo to wodzenie oczami, turlanie, kładzenie na brzuszku etc. I po 30 min już widzę, że jest zmęczony, przestaje ćwiczyć i reagować i w sumie przysypia. I te drzemki po jak są 30 min czy godzinne to ok, ale potrafią być 2h, o czym z resztą świadczy ilość przesypianych godzin.
nie wiem co myśleć bo oczywiście fajnie, że mam tyle czasu wolnego, ale też pediatra kazał obserwować zmiany w aktywności, a w przypadku mojego dziecka to spora zmiana i trochę już po 3cim takim dniu zaczynam głupieć.
Jak to jest u Was? Co myślicie?
Ja się dodatkowo zaczęłam zastanawiać bo kumpela też mi przyznała dziś, że też to zauważyła i jest to spora zmiana.
Nie wiem czy on sobie tak pozmieniał czy może np. jeśli potrwa to kolejne 3 dni to wybrać się do pediatry....naprawdę mam mętlik.
NA pewno brałabym poprawkę na pogodę i na to, że może odsypiać teraz to, że go brzuszek nie boli. Ale wiadomo, skonsultować nigdy nie zaszkodzi. Generalnie niemowle do pół roku potrzebuje ok 16h snu na dobę, więc to, że Darek wcześniej spał mniej mogło świadczyć o jakimś zaburzeniu (w jego przypadku bolący brzuszek) a teraz jest ok. Ale rozumiem, że Cię to martwi, zmiana jest dość spora.

Cytat:

Super!

Cytat:
Myślę, że tak, ale wątki będziemy wykańczać duuużo wolniej

Cytat:
Matko i córko.. Dziewczyny nie pozwalajcie swoim dzieciom na robienie z siebie debila w sieci
http://www.youtube.com/watch?v=u2JUWVFJ2vo
A widziałaś ile to ma wyświetleń?? Gdzie są jej rodzice??

Cytat:
A ja od 21 do 1 byłam u przyjaciółki. Narzeczony zostawił ją po 6 latach związku. Gdzie oba pomogła mu gdy był na dnie, wybaczała, że przegrywał kasę na maszynach, po 6 latach stać go było tylko na to by napisać list i go zostawić bo poznał kogoś w poniedziałek, zawróciła mu w głowie i ją zdradził. Zostawił ją z długami. Jeszcze 2 tygodnie temu brali telewizor na raty na nią, 3 tyg temu robili remont pokoju. Dziewczyna ma całe życie pod górkę. W marcu pochowała kochanego ojca, mama chora na schizofrenię i jeszcze ten dupek tak ją potraktował. Jak go spotkam to go zabiję, choć szczerze uważam, że lepiej dla niej, że ją zostawił, mówiłam jej 4 lata temu by go zostawiła...Jeszcze oskubał ją z ostatnich pieniędzy, zabrał część kasy z renty mamy i ma czelność mówić (ja z nim rozmawiałam przez tel), że będzie płacił raty, połowę mieszkania, ze zawsze będzie jej pomagał tylko teraz mu kasa była potrzebna. Jezuuuuu co za debile chodzą po tym świecie.
skąd się tacy idioci biorą?? Ale może tak jak piszesz, to lepiej dla niej, bo dobrego życia z tym gościem by nie miała. Ale wiesz, że on jeszcze może z podkulonym ogonem wracać, jak mu jego nowa wielka miłość nie wypali Mam nadzieję, że się dziewczyna nie ugnie wtedy.

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
To ja a prosze bardzo ciesze sie że mogłam pomóc
A widzisz! Dziękuję bardzo

Gosiulka Super, że tatuś wraca

Jejku! Jak mi brakuje silnej woli, żeby uskutecznić spanie Sofii w łóżeczku. Od kilku nocy jestem totalnie połamana, ale w nocy nie mogę się przemóc, żeby wstać i ją wsadzić do łóżeczka i normalnie się wyspać. Kopnijcie mnie w bo nic z tego nie będzie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:17   #800
ankaaa206
Wtajemniczenie

w końcu chłodniej i mały znowu zaczął przesypiać całą noc oczywiście cycki tego nie ogarnęły i musiałam użyć laktatora, no ale za dobrze byc nie może, własnie byl półgodzinny cyrk przed jedzeniem, aż padł ze zmęczenia na rękach i oczywiście nic nie zjadł, ostatni posiłek mial gdzieś o 8.30 - przez kilka dni było już nawet lepiej popłakał może pare sekund i jadł ładnie a dzisiaj znowu hardkor

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:27   #801
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku! Jak mi brakuje silnej woli, żeby uskutecznić spanie Sofii w łóżeczku. Od kilku nocy jestem totalnie połamana, ale w nocy nie mogę się przemóc, żeby wstać i ją wsadzić do łóżeczka i normalnie się wyspać. Kopnijcie mnie w bo nic z tego nie będzie
widziałam.. a ile osób ją subskrybuje ludzie lubią się pośmiać i też pytam - gdzie są rodzice
widzę, że rok temu dodawała filmy, teraz już nie.. może się opamiętała
dla Ciebie

Stary 2013-08-10, 11:35   #802
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mi nigdy nie płynie i nigdy nie boli....czyli coś źle robię.
nieee, po prostu masz tak jak ja - z laktatorem sie nie lubimy mi do laktatora sika tylko pare razy, jak mam naprawde pelne cycki i je dodatkowo doje, w sensie uciskam i masuje, przy odciaganiu... a tak to jakies marne kapu-kapu...

a powiedz mi na temat tego stanika jeszcze raz... obwod bralas normalny, w sensie jak zmierzylas 75 pod cycem to 75 bralas? i miske potem normalnie wg tabeli? bo mi by wychodzilo 75G takim sposobem, ale cos strasznie duzo mi sie to wydaje...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:40   #803
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

dla Ciebie
lepiej żebys teraz się zmobilizowała i nauczyła ją spac w łóżeczku bo potem z czasem będzie jeszcze trudniej. Sofia będzie starsza i bardziej przebiegła i tym bardziej nie pozwoli się wsadzać na noc do łóżeczka
Mi się udało nauczyć Elizkę spac w łóżeczku z tym że nigdy ani jednej nocy nie spała ze mną. Na początek było trudno bo budziła się co chwile, ja przysypiałam nad nią, nie miałam siły karmić na siedząco, ciężko ją było uśpić potem ale teraz mam z głowy bo przesypia pięknie całą noc w łóżeczku z tylko jedną pobudką na jedzenie i warto było się pomęczyć
Stary 2013-08-10, 11:50   #804
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash wczoraj w Smyku widziałam małą Sofię

Stary 2013-08-10, 11:56   #805
kalka
Zadomowienie

VILL ja mogę z czystym sumieniem polecić mydełko odplamiające
DR BECKMANN można go dostać w "kerfurze" i "intermarsze"
Ale rewelacja. Sprawdziałam na starszej a teraz czasem też ratuje ubranka z kupek

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:53   #806
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lec

Cytat:

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ja baby dream plyn mydelka nie polecam
z tej firmy albo plyn hipp albo oilstum plyn

Cytat:
Dokładnie. Dzięki ćwiczeniom mama wstała z wózka.porusza się z czyjąś pomocą lub o balkoniku. Ale wiele trudu ją to kosztuje. Nie wiadomo czy i kiedy będzie sama chodzić. Leki są konieczne,ale bez refundacji nie ma szans by je kupić bo to kilka ładnych tysięcy miesięcznie.
Nie ma sprawiedliwości:-/

Dokladnie zdrowka i duzo sil dla mamy i dla was

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Aaa spiewusie maja takie branie ze dzisiaj dzwonie do siostry zeby czerwonego mi wziela 2 dni temu mieli kilkanascie sztuk a dzisiaj 0
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:57   #807
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jestem w szoku.

Splondrowali nam mieszkanie po dziadkach. Jesteśmy w trakcie remontu. Ale został duży telewizor nowy, sprzęt do remontu warty kilkanaście tysiaków, złoto babci i dziadka z całego życia, nie wynosiliśmy tego bo nie widzieliśmy takiej potrzeby, mamy na 4 piętrze rolety antywłamaniowe i drzwi porządne i UWAGA ukradli 153 zł, które leżały na wierzchu nie pytajcie bo nie ogarniam, tylko się cieszyć. TŻ już zakłada nowe zamki.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
VILL ja mogę z czystym sumieniem polecić mydełko odplamiające
DR BECKMANN można go dostać w "kerfurze" i "intermarsze"
Ale rewelacja. Sprawdziałam na starszej a teraz czasem też ratuje ubranka z kupek
Potwierdzam skuteczność mydełka! Spiera wszystko.

Cytat:
No cześć Perełko ( w ogóle właśnie mi się skojarzyło, że przecież Małgorzata to perła ) wpadaj do nas częściej i pokazuj Małgosię ciotkom!

U nas pediatra tez to sprawdzał i Sofia nie ciągnie głowy opada jej do dołu wciąż. Ale kazał się tym nie martwić, to z czasem przyjdzie

O kurcze, to kiepsko... Mam nadzieję, że mama sie załapie na ten frogram refundowany

NA pewno brałabym poprawkę na pogodę i na to, że może odsypiać teraz to, że go brzuszek nie boli. Ale wiadomo, skonsultować nigdy nie zaszkodzi. Generalnie niemowle do pół roku potrzebuje ok 16h snu na dobę, więc to, że Darek wcześniej spał mniej mogło świadczyć o jakimś zaburzeniu (w jego przypadku bolący brzuszek) a teraz jest ok. Ale rozumiem, że Cię to martwi, zmiana jest dość spora.

Super!

Myślę, że tak, ale wątki będziemy wykańczać duuużo wolniej

skąd się tacy idioci biorą?? Ale może tak jak piszesz, to lepiej dla niej, bo dobrego życia z tym gościem by nie miała. Ale wiesz, że on jeszcze może z podkulonym ogonem wracać, jak mu jego nowa wielka miłość nie wypali Mam nadzieję, że się dziewczyna nie ugnie wtedy.

A widzisz! Dziękuję bardzo

Ojj nie wróci nie ma szans, z głodu umrze, ale zdrady mu nie wybaczy.

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
tak sobie myślę, że co tam uważa, jak chce to pójdziemy, lepiej za dużo, niż za mało i późnej ajkieś problemy...

co do koleżanki, toja na to co się dzieje, to juz nie mam słów, mojej koleżance po jakiś 8 latach związku chłopak spakował sie z dnia na dzień, bo poznał u znajomych gówniarę 20letnią;/ i z dnia na dzień robi taką zmianę....

No to podobna sytuacja ;/ Porażka

Aaaaa i znalazłam kobitkę która ma warzywa bez nawozów, nie opryskiwane Będziemy mieli pyszne wiejskie warzywka i owocki, bo byłam wczoraj w sadzie i u nas na 20 jabłoniach ani jednego jabłka ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:01   #808
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w szoku.

Splondrowali nam mieszkanie po dziadkach. Jesteśmy w trakcie remontu. Ale został duży telewizor nowy, sprzęt do remontu warty kilkanaście tysiaków, złoto babci i dziadka z całego życia, nie wynosiliśmy tego bo nie widzieliśmy takiej potrzeby, mamy na 4 piętrze rolety antywłamaniowe i drzwi porządne i UWAGA ukradli 153 zł, które leżały na wierzchu nie pytajcie bo nie ogarniam, tylko się cieszyć. TŻ już zakłada nowe zamki.

Aaaaa i znalazłam kobitkę która ma warzywa bez nawozów, nie opryskiwane Będziemy mieli pyszne wiejskie warzywka i owocki, bo byłam wczoraj w sadzie i u nas na 20 jabłoniach ani jednego jabłka ;(
o masakra ale dobrze, że tylko te pieniądze zniknęły (dobrze zrozumiałam?!)

zazdroszczę warzywek i owoców

Stary 2013-08-10, 13:10   #809
becik_4
Zadomowienie

Mogłabym prosić o porzucenie linia do tych czarnobialych książeczek dla dzieci ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:16   #810
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić o porzucenie linia do tych czarnobialych książeczek dla dzieci ?
ja nie pomogę - brałam w Empiku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości