|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
fajne te literki ![]() a te naklejki na ścianę to łatwo się odklejają? bo teraz bym je powiesiła u nas w sypialni gdzie młody śpi, ale za jakiś czas trzeba będzie go przenieść do swojego pokoju ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
a prosze bardzo ciesze sie że mogłam pomóc![]() |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do koleżanki, toja na to co się dzieje, to juz nie mam słów, mojej koleżance po jakiś 8 latach związku chłopak spakował sie z dnia na dzień, bo poznał u znajomych gówniarę 20letnią;/ i z dnia na dzień robi taką zmianę.... |
|
|
|
|
#784 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
tak na 100%![]() ![]()
|
||
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
Witam się:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki juz duży chłopczyk Magiusa nie martw sie ja mojego Synka od jakichś 3 tygodni moze więcej już prawie wogóle nie biore do odbicia , czasem sie zdaży ale rzadko i nic mu sie nie ulewa czasem jak go położe na boczek to mu sie odbije albo na brzuszku albo jak go na pionowo nosze ale nie tak ze mu sie po każdym karmieniu odbija nie przejmuj sie |
|
|
|
|
#787 | |||
|
Wtajemniczenie
|
poka poka
![]() Cytat:
o qrde ... niedobrze ale z tego co czytałam na temat tej choroby to są momenty że raz lepiej raz gorzej - może już niedługo przyjdzie ten dobry moment?Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze tak spróbuj
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
polecam się
![]() ale w nocy lało jest super chłodno trochę siąpi deszcz i siedzimy z Bartkiem w domu bo tata nam nie pokleił dętki
|
|
|
|
#790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ubrałam nawet Przemkowi body z długim rękawkiem. pogoń tatę co to ma być że dziecko się kisi w domu
|
||
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
rzadko tu zaglądam ale tak jak kiedyś pisałam brak mi zupełnie czasu przy tym moim łobuzie teraz o dziwo zasnęła więc zrobiłam jej pranie i mam chwilę żeby napisaćTen tydzień był koszmarny przez te upały Lizka wrzeszczała całe dnie a na wieczor padała zmeczona. Dobrze ze chcociaz noc przesypia. Aż mnie ręce bo,ą od noszenia jej. Ale w poniedziałek przyjeżdża nam tatuś Jutro kończymy 8 tyg- przeleciało i najgorsze za nami chyba ![]() i po tych 8 tyg prób udało mi się w końcu wcisnąć mojemu dziecku smoka jestem z siebie dumna A Eliza była w takim szoku ze ssała go wczoraj godzine w ciszy co do niej nie podobne
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że uda mu się to pokleić i pójdziemy na spacer i w końcu założę Bartkowi body na długi rękaw na 62
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze szybko cos mi ta mała rośnie
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale 68 body, pajace za wieeelki
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- mam pytanie co używacie do kąpieli? ja używam mydełka oliatum tylko że ono kosztuje u mnie w aptece 25 zł i może jest coś równie fajne a tańsze |
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam trochę porządku i odłożyłam do spakowania najmniejsze bodziaki i półśpiochy (wiem, że przy drugim dziecku nie kupię ani jednych ) za to wyjęłam takie 62/68. My się w brzuszku mieścimy Prędzej na długość są krótkie. Teraz mu założyłam smykowe body 62 i jest ok ale długo nie ponosi Dobrze, że mam takich nówek tylko 3 (reszta już była w użyciu).---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszk
Cytat:
Nie ma sprawiedliwości:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#799 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wpadaj do nas częściej i pokazuj Małgosię ciotkom!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie są jej rodzice??Cytat:
Mam nadzieję, że się dziewczyna nie ugnie wtedy.A widzisz! Dziękuję bardzo Gosiulka Super, że tatuś wraca Jejku! Jak mi brakuje silnej woli, żeby uskutecznić spanie Sofii w łóżeczku. Od kilku nocy jestem totalnie połamana, ale w nocy nie mogę się przemóc, żeby wstać i ją wsadzić do łóżeczka i normalnie się wyspać. Kopnijcie mnie w |
||||||||
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu chłodniej i mały znowu zaczął przesypiać całą noc
oczywiście cycki tego nie ogarnęły i musiałam użyć laktatora, no ale za dobrze byc nie może, własnie byl półgodzinny cyrk przed jedzeniem, aż padł ze zmęczenia na rękach i oczywiście nic nie zjadł, ostatni posiłek mial gdzieś o 8.30 - przez kilka dni było już nawet lepiej popłakał może pare sekund i jadł ładnie a dzisiaj znowu hardkor
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie lubią się pośmiać i też pytam - gdzie są rodzice widzę, że rok temu dodawała filmy, teraz już nie.. może się opamiętała
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
nieee, po prostu masz tak jak ja - z laktatorem sie nie lubimy
mi do laktatora sika tylko pare razy, jak mam naprawde pelne cycki i je dodatkowo doje, w sensie uciskam i masuje, przy odciaganiu... a tak to jakies marne kapu-kapu...a powiedz mi na temat tego stanika jeszcze raz... obwod bralas normalny, w sensie jak zmierzylas 75 pod cycem to 75 bralas? i miske potem normalnie wg tabeli? bo mi by wychodzilo 75G takim sposobem, ale cos strasznie duzo mi sie to wydaje... |
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej żebys teraz się zmobilizowała i nauczyła ją spac w łóżeczku bo potem z czasem będzie jeszcze trudniej. Sofia będzie starsza i bardziej przebiegła i tym bardziej nie pozwoli się wsadzać na noc do łóżeczka Mi się udało nauczyć Elizkę spac w łóżeczku z tym że nigdy ani jednej nocy nie spała ze mną. Na początek było trudno bo budziła się co chwile, ja przysypiałam nad nią, nie miałam siły karmić na siedząco, ciężko ją było uśpić potem ale teraz mam z głowy bo przesypia pięknie całą noc w łóżeczku z tylko jedną pobudką na jedzenie i warto było się pomęczyć
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
VILL ja mogę z czystym sumieniem polecić mydełko odplamiające
DR BECKMANN można go dostać w "kerfurze" i "intermarsze" Ale rewelacja. Sprawdziałam na starszej a teraz czasem też ratuje ubranka z kupek
|
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lec
Cytat:
z tej firmy albo plyn hipp albo oilstum plyn Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Aaa spiewusie maja takie branie ze dzisiaj dzwonie do siostry zeby czerwonego mi wziela 2 dni temu mieli kilkanascie sztuk a dzisiaj 0
|
|
#807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku.
Splondrowali nam mieszkanie po dziadkach. Jesteśmy w trakcie remontu. Ale został duży telewizor nowy, sprzęt do remontu warty kilkanaście tysiaków, złoto babci i dziadka z całego życia, nie wynosiliśmy tego bo nie widzieliśmy takiej potrzeby, mamy na 4 piętrze rolety antywłamaniowe i drzwi porządne i UWAGA ukradli 153 zł, które leżały na wierzchu nie pytajcie bo nie ogarniam, tylko się cieszyć. TŻ już zakłada nowe zamki.---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to podobna sytuacja ;/ Porażka Aaaaa i znalazłam kobitkę która ma warzywa bez nawozów, nie opryskiwane i owocki, bo byłam wczoraj w sadzie i u nas na 20 jabłoniach ani jednego jabłka ;(
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, że tylko te pieniądze zniknęły (dobrze zrozumiałam?!) zazdroszczę warzywek i owoców
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Mogłabym prosić o porzucenie linia do tych czarnobialych książeczek dla dzieci ?
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

na razie zawieszone bardzo prowizorycznie, dzisiaj je odebrałam (fajnie pobawić się w gre cieni hehe)
chciałabym zobaczyć nasze forumowe dzieci w wieku przedszkolnym

Ale u nas pogoda jest szkocka... wczoraj zastanawiałam się, czy grzejnika w domu nie włączyć. Dziś nieco lepiej, pewnie z 17 stopni jest
Storczykomaniaczka : 25
Zagraj w totak babooo 
jaki juz duży chłopczyk
ale z tego co czytałam na temat tej choroby to są momenty że raz lepiej raz gorzej - może już niedługo przyjdzie ten dobry moment?

jest super chłodno
co to ma być że dziecko się kisi w domu 

ale nie mam jak pisać, jak wiecie jesteśmy na co dzień same aż do przeprowadzki i jak mam chwilę to akurat zrobię obiad i coś przygarnę