|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Juliette spokojnie, to wystarczy do zaplodnienia.
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
mi tak samo przekładało także trzeba niestety cały czas działać.
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, śluzu płodnego brak, brak seksu...
mąż chyba bardziej jest wkurzony ode mnie. Ehh. Mam chwile załamania. |
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem patrząc na wykres, nie wystarczy
jest tylko 4 dni przed owu.---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się
u mnie też raczej nic nie będzie...
|
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
A jaki masz nick na ovu?
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Konto usunięte
|
Nie masz chyba udostępnionego.
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dodam, że nie należę do patologii ani takowej rodziny nie posiadam- zwykli szarzy ludzie, niektórzy na stanowiskach kierowniczych, kilkoro ma swoje firmy)
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-08-10 o 09:02 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Konto usunięte
|
verka
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() Idzie się załamać, ok spróbuję się ogarnąć i poprosić o wizytę. Ale nie widzę tego dobrze, nie na darmo dzisiejszy test ciążowy jest bledszy od poprzednich ((((((((((((((((---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Napisałam mu smsa i nawet się nie odezwał ((((((((((((((((((( tata jak zwykle musi mi pomagać idę (((((((((
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Kamel a to Twój w pracy jest teraz czy gdzieś polazł, że nie odpisuje?a tak z ciekawości, czy twój mężczyzna nie jest czasem budowlańcem?
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jedź jedź. Mój mąż nie pije, nie ma na to czasu bo pracuje na różne zmiany, dojeżdża samochodem i nie może sobie pozwolić. Bardzo się z tego cieszę, alkohol wskazany oczywiście ale jakby mi tak przyszedł siadł i wypił 7 piw to Nie pozwoliłabym sobie. Przed tym jak poznałam męża to spotykałam się z takim jednym co właśnie lubił wypić i wolał sobie pójść na piwko niż spotkać się ze mną, czasem nawet po 3 dni się nie odzywał do mnie co uważał za normalne właśnie wtedy jak czekałam aż się raczy odezwać bo niby taki zajęty był koleżanka wyciągnęła mnie na dyskotekę i co się okazało on też tam był ale przez całą imprezę się omijaliśmy. Dopiero pod koniec zaczął mnie przepraszać itp ale i tak zerwaliśmy już ze sobą za parę dni. Tak to był chłopak fajny ale tego jego picia nie tolerowałam
|
|
|
#3317 |
|
Konto usunięte
|
Muszę się zwlec z tego łóżka.
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierze ze wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nigdy w życiu już nie będę mierzyła tempki alkoholowym/rtęciowym. Doszłam z mężem do wniosku, że nie ma 2 miejsc po przecinku i łatwo przekłamać wynik. Na rtęciowym/alkoholowym wyskakuje np. dziś wskazało mi 36,9 - ale do końca nie wiadomo, czy bliżej tej 36,9 a może 36,87 bo na tym temromoetrze nie da sie określić !! Już to zmienia parametry wykresu i weź tu badź mądry.
Właśnie zakupiłam sobie termometr owulacyjny. Od przyszłego cyklu zamierzam sugerować się tylko tym. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Zaproszenie wysłane ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- No i jak patrzę na ten rtęciowy - to wcale nie jest na kresce 36,9 tylko delikatnie przed - więc na moje oko 36,88. Gdy tak poprawiam owulacja znów przeskakuje :| |
|
|
|
#3320 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale popisałyście
Nadrobiłam szybko i lecę na zakupy jakieś, w końcu była wypłata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I zostały mi dwa dni... Jeden wezmę 16.08, żeby sobie weekend przedłużyć, a drugi pewnie na wigilię Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszem i wobec ogłaszam, że wczoraj wieczorem przyszła @, tak więc 7. cykl starań rozpoczęty
Cytat:
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomiar dokładny, szybko i wygodnie
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracy szukam drugi tydzień... Ciekawe ile jeszcze będę czekała. Te głupie ulotki mnie zamęczyły i wprawiłam się tylko w zły humor..Spotkałam kilka znajomych, które spacerowały z brzuszkami albo już z dzieciaczkami ![]() ![]()
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to mocno zdziwiło...
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się wkurzyłam i zapisałam sobie na wykresie 36,88 - mam to w nosie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
Juliette jak dla mnie jest szansa.
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Teraz poprawiłam wykres - więc nie wiem już sama.
Co ma być to będzie. Ale wpadłam w takiego nerwa, że nawet sobie nie wyobrażacie jak szybko pobiegłam do apteki po nowy termometr
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dojechaliśmy o 6.30. Droga masakra, nie dość, że padało już w pl, to dzieciaka bolał brzuch a ja wychodziłam z siebie... no ale cóż, rodzicielstwo ![]() Podczytywałam Was na fonie ale nie mogłam wysłać odpowiedzi.... chyba 5 razy podchodziłam i co chwila jakiś błąd. A mam stary telefon a nie jakieś wyczesany dotykowy czy coś
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wyspałam się za wszystkie czasy Tż w pracy, córcia u babci więc dziś i jutro się mogę wyspać Kamel musisz coś z tym zrobić. Ja wiem, że to trudne, ale wyobrażasz sobie dalsze życie w taki sposób? Nie wiem co jest między Wami, ale jeśli jest niezbyt dobrze, to dlaczego zdecydowaliście się na dziecko? Próbowałaś bardziej radykalnych metod? Typu "odejdę jeśli nie przestaniesz pić" ? Bo jeśli nie to może warto? Sytuacja jest ciężka, a jakoś nie mogę sobie wyobrazić, abyś Ty chodziła z brzuszkiem a Twój tż popijał piwko za piwkiem a potem jak już będzie dziecko tym bardziej. Przecież to dla Ciebie stres, a Ty w ciąży masz mieć spokój i oparcie w tż-cie Mój tż na szczęście nie lubi piwa w ogóle Jak wypije to te najbardziej męskie piwo typu Reds czy Radler Wódkę pije oczywiście na imprezach, ale taka ipreza zdarza się ze 2-3 razy do roku, więc to mieści się w normie Całe szczęście, że tak jest bo ja bym tego nie zniosła... Dawno nie bylibyśmy razem gdyby pił....A i jeszcze Kamel co do testu, to się nie stresuj!! Na samym początku ciąży test może nie wyjść wcale. Tobie wychodzą blade kreski i uwierz, że nie ma znaczenia czy ta ostatnia jest bledsza. Wszystko zależy od tego ile piłaś wcześniej. Jak miałaś bardziej rozcieńczony mocz to wyjdzie słabsza. Naprawdę nie martw się. Są dziewczyny które nie wiedzą o ciąży do 3 miesiąca i to chyba jest najlepsze co już wcześniej pisałam. Nie stresują się niepotrzebnie i ciąża się rozwija dobrze. Wrzuć na luz i czekaj spokojnie do poniedziałku na betę fantastka haha, nie martw się nie tylko Twój nie chce rozmawiać. Faceci już tak mają, że jak ne muszą to nie rozmawiają. My baby to byśmy non stop nawijały o wszystkim i po kilka razy Ja jak chcę pogadać z Tż-em to się muszę nieźle nagimnastykować, trafić w dobry moment, dobrą oprawę zrobić itd Ja z moim tż-em bym chciała gadać o tych wszystkich sprawach, ale jeśli coś nie jest tu i teraz to on nie będzie gadał, bo po co Dlatego mamy ten wątek ![]() MiniMonix nie martw się pracą Wiesz, że im się bardziej chce ją znaleźć tym trudniej? Ja jak szukałam obecnej pracy to podchodziłam do tego z mega luzem. Jak będzie to będzie a jak nie to nie. Dostałam pracę na pierwszej rozmowie na którą poszłam Moja pracodawczyni potem powiedziała mi, że to przez to, że nam się tak swobodnie i bez stresu rozmawiało. Ze nie było żadnego napięcia w powietrzu Także myślę, że to ma duży wpływ jak Cię druga osoba odbiera. A jak się tym przejmujesz to dobrze nie wypadniesz, bo Twój stres jest wyczuwalny ![]() Teraz kończę pracę w sierpniu i mam zamiar tak samo do tego podejść Tobie też to radzę Często jest tak, że dopiero jak coś "olejemy" to zaczyna się układać po naszej myśli ![]() Julietee25 szansa jest zawsze - nie znasz dnia ani godziny Mi się wydaje, że często jest tak, że babeczki się starają wtedy najbardziej kiedy niby przypada owu a zachodzą przed albo po jak im się zdarzy raz bez myślenia, bo przecież owulki aktualnie niby nie ma
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-10 o 11:39 |
|
|
|
#3330 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Carmenaa ja mierzę o 5 rano. Malej też idą 5 ale marudzi tylko w dzień. W nocy tż wstaje i podaje jej smoka zazwyczaj 1-2x. Szturcham go, żeby wstał jak nie słyszy, także my mamy układ
![]() skubana zdjęcia nie możesz wstawi bo pewnie jest za duże? Zmniejsz w paincie albo wstaw na www.tinypic.com:-) Isabelle szkoda taty koleżanki ![]() Elfka fajnego masz ojca. Moich rodziców od lat nie idzie na odwyk wziąć. Pogodziłam się w tym, nie mam siły z nimi walczyć, bo latami to robię i nic. Wstyd mi za nich. 11 lat walczymy, z każdym rokiem coraz gorzej, ale oni tego nie widzą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo u nas w Toronto to pada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
młodziutka ciąża- ja uważam, że jest ok. 3-4tc to normalne, że wynik tc taki słabiutki był ![]() A tż pogoń wrrr ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Jak dobrze, że mój tż nie pije, nie lubi alkoholu jak ja... jemu najbardziej to smakuje piwo bezalkoholowe z dużą ilością soku malinowego, żeby było maxymalnie słodkie Cytat:
A co do wiesiołka- nie mam pojęcia co gdzie i jak
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

mi tak samo przekładało
Mam złe przeczucia

(dodam, że nie należę do patologii ani takowej rodziny nie posiadam- zwykli szarzy ludzie, niektórzy na stanowiskach kierowniczych, kilkoro ma swoje firmy)

Nadrobiłam szybko i lecę na zakupy jakieś, w końcu była wypłata

(nie dam rady nadrobić poprzednich postów)