Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 11:49   #1711
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
No tak, czasu jeszcze sporo ale teraz, po moim powrocie (a nie było mnie tylko miesiąc w PL), jakoś trudno wbić mi się spowrotem w ślubne przygotowania. Czuje się zupełnie zagubiona w tym wszystkim teraz. Ale jak powiedziałam daje sobie czas do połowy września. Będzie już po ślubie brata Tż no i ja się pewnie do tego czasu zdążę wkręcić spowrotem w "szaleńswto" przygotowań. Chociaż to co było najpilniejsze do ogarnięcia mamy już dawno załatwione więc stąd też może to chwilowe "wypalenie" tematem.

Tż ma siostrę i brata i faktycznie na kontakty z Jego siostrą nie mogę narzekać, choć jak każdy czasem ma gorszy dzień

Oj tak sezon z pewnością będzie imprezowy! No i tak jak mówisz, możemy wspólnie planować albo chociażby rozmawiać na tematy ślubno-weselne bez krępowania czy poczucia że kogoś zanudzamy.

Jeśli chodzi o koleżankę i przyszłą szwagierkę Tż, to myślę, że obie są mi tak samo bliskie co w ogóle nie ułatwia sprawy i tym bardziej nie wiem co zrobić bo nie chcę zawieść ani jednej ani drugiej. Na razie jest jeszcze nadzieja, że może szwagierka Tż zrobi panieński w innym terminie, ale raczej spodziewam się, że będzie to w ten sam dzień
Kiepsko z tym panienskim naprrawde. Trzymam kciuki, ze jednak bedzie to w dwa rozne dni i nie bedziesz musiala dzielic sie zeby byc na obu imprezach. Moj TZ ma siostre, ja jestem jedynaczka ale mam bliskich mi kuzynow. Niestety ja i siostra TZta niby jestesmy bardzo podobne z zainteresowan itp.. ale charaktery mamy inne no i mnie wkurza to, ze ona potrafi do niego zadzwonic o 1 zeby ja z imprezy odebral jak wie,ze on jest po ciezkim dniu pracy. Dziewczyna jest moja rowiesniczka wiec sama moglaby tez niby wrocic.. Ale moze to kwestia tego, ze nie mam rodzenstwa wiec nie rozumiem ich relacji

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:55   #1712
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Ty jesteś w czarnej ? My mamy slub za 5 miesięcy i poza moją suknią nie mamy kompletnie nic, nawet butów a gdzie tam reszta

a to świetnie się uzupełniamy w tym momencie - ja mam to czego nie masz Ty i odwrotnie więc się wymienimy a resztę to już jakoś ogarniemy
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:56   #1713
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
haha no swiat jest maly, rozmawialysmy z soba czy nie? Bo z kilkoma babeczkami rozmawialam. Ale glownie rozmawialam z szwedami. Co Ty szwedzki jest prosty.. szkoda tylko, ze teraz tyle filolgi szwedzkich wszedzie a) osoby po nich tak kalecza ten jezyk ze szkoda gadac b) niszcza rynek pracy bo pracuja za grosze a potem nie daja sobie ardy bo zbyt kiepsko mowia no i znow stawki leca w dol bo pracodawca jest rozczarowany
Swiat jest maly.

Ja uwielbiam szwedzki. Kiedys mialam chlopaka Szweda z Froson. Teraz czasem pracuje dla szwedow. I wiem dlaczego w Szwecji jest tyle cukrzykow! Fika! Ciagle ta fika I buty przebieraja w pracy
Uwielbiam serial Forbrydelsen. Miazga!!!
Potem ogladam The Bridge, ale tak mnie nie powalil (koprodukcja dunska).

Spadam niedlugo na reportaz! Paaa!Milego dnia!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:59   #1714
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

a to świetnie się uzupełniamy w tym momencie - ja mam to czego nie masz Ty i odwrotnie więc się wymienimy a resztę to już jakoś ogarniemy
masz wszystko poza suknią ? niezła jesteś, a do ślubu jeszcze tyle czasu...
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:09   #1715
alloffkowa
Zakorzenienie

Poznanianka- pisałam o odżywce z Alterra, że jest ok Szampon mnie trochę wkurza bo dość słabo się pieni, ale w końcu to sama natura
odżywka fajnie mi odżywia włosy, nie obciąża. mam włosy bardzo ciężkie, grube i szopiaste za 2 tygodnie sama zresztą zobaczysz !
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:12   #1716
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Kiepsko z tym panienskim naprrawde. Trzymam kciuki, ze jednak bedzie to w dwa rozne dni i nie bedziesz musiala dzielic sie zeby byc na obu imprezach. Moj TZ ma siostre, ja jestem jedynaczka ale mam bliskich mi kuzynow. Niestety ja i siostra TZta niby jestesmy bardzo podobne z zainteresowan itp.. ale charaktery mamy inne no i mnie wkurza to, ze ona potrafi do niego zadzwonic o 1 zeby ja z imprezy odebral jak wie,ze on jest po ciezkim dniu pracy. Dziewczyna jest moja rowiesniczka wiec sama moglaby tez niby wrocic.. Ale moze to kwestia tego, ze nie mam rodzenstwa wiec nie rozumiem ich relacji
No tak byłoby najlepiej
Hmm...myślę że w takiej sytuacji to, że nie masz rodzeństwa nie ma znaczenia. Siostra Twojego Tż faktycznie chyba trochę egoistycznie podchodzi do sprawy skoro wie że jej brat jest po ciężkim dniu, a mimo to zrywa Go po nocy. Przecież jest wiele możliwości aby dostać się do domu po imprezie (z kimś też się w końcu na takie imprezy chodzi więc ostatecznie nawet na taxi można zrobić zrzutę).
W ostateczności z siostrą Tż żyć nie będziesz więc i relacje nie muszą być bardzo zażyłe. Jak będą w miarę poprawne to też nie będzie źle
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-08-10, 12:17   #1717
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
U mnie miały być z zaskoczenia, ale cóż to dla mnie za zaskoczenie jak go przejrzałam Mieliśmy się wybrać w Tatry i tam tż miał zamiar się oświadczyć, ale skapnął się, że ja wiem i padło na Szczawnicę
ja się na szczęście nie domyśliłam i byłam baaaardzo zaskoczona!

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
i o to prosze zdjecia
cudowna! chyba Ci ją ukradnę! ;P taką właśnie chce mieć ślicznie Ci w niej!

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ksiądz też to napomknął TŻ
Jednak zaręczyn się nie spodziewałam, wydawało mi się, że to za szybko po 1,5 roku bycia razem. Myślałam, że może po 3 latach, ale stało się po 1,5 roku

Zbieramy się do kina, bo są wyświetlane jakieś darmowe filmy Miłego wieczorku.
ja też myślałam że będą póżniej były plany ale takie luźne i tylko mowiliśmy że się pobierzemy
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:18   #1718
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
masz wszystko poza suknią ? niezła jesteś, a do ślubu jeszcze tyle czasu...
no coś Ty, napisałam że wymienimy się tym co mamy, a resztę już jakoś ogarniemy. Chociaż pewnie Tobie np. sala weselna i zespół muzyczny nie będą potrzebne mam też jeszcze foto i video jakbyś była zainteresowana. Chociaż dla mnie teraz suknia ślubna to sprawa numer jeden i zazdroszczę, że Ty swoją masz już w szafie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-08-10, 12:28   #1719
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
my z Tżtem jakichś wspolnych pasji tez nie mamy, zreszta zadne z nas takowej pasji nie posiada. Wiele rzeczy lubimy ale nie mamy typowego hobby.
Chyba ze moje czytanie ksiazek to hobby :P ale mojego to nie interesuje :P on lubi sobie pogrzebac w roznych technicznych rzeczach a mnie to ni grzeje ni ziębi. Mi ogolnie szkoda ze sama dla siebie nie mam pasji, nic mnie na dluzsza mete nie trzyma i szybko trace zainteresowanie.
o skąd ja to znam! uwielbiam książki a mój D się zastanawia jak ja mogę się tak do książki przykleić on to by tylko na ryby chodził albo się w straży udzielał o i dba o swoje winogronka z ktorych robi dobre winko mmm

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
trochę się ciężko nakłada, ale jak dla mnie krycie dobre

mój TŻ też ma rzadkie...

gratki

Mi zostało jakieś 386 dni do ślubu

a ja się chyba miesiąc udzielam, mogłabym być już w kalendarzu?

to jesteście z okolic Łochowa?? To moje rejony !!!
ja jestem dokładnie z Łochowa a mój Przyszły mieszka troszkę dalej
Stary 2013-08-10, 12:31   #1720
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mi zostało jakieś 386 dni do ślubu
Ślubujemy w tym samym dniu!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:33   #1721
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
o skąd ja to znam! uwielbiam książki a mój D się zastanawia jak ja mogę się tak do książki przykleić on to by tylko na ryby chodził albo się w straży udzielał o i dba o swoje winogronka z ktorych robi dobre winko mmm

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ja jestem dokładnie z Łochowa a mój Przyszły mieszka troszkę dalej
widze zaczyna sie pojawiac wiecej pmek z moich okolic )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:41   #1722
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
widze zaczyna sie pojawiac wiecej pmek z moich okolic )

o Ty też?skąd jesteś?
Stary 2013-08-10, 12:49   #1723
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
witam w sobotnie przedpołudnie
pospałam do 10 raz w tygodniu można wstając codziennie o 6
jajko na miękko a śniadanie zjedzone (chodziło za mną cały tydzień o 5:30 nie wstanę żeby je zjeść )
To podobnie jak u nas.
Z tą różnicą, że za nami chodziły pancakesy z syropem klonowym, więc po solidnym wyspaniu się również do 10, zaserowaliśmy sobie takie śniadanie.

My właśnie po zakupach. Chwilę odsapniemy i trzebaby się ruszyć, coś zrobić, chociaż pogoda nie nastraja do aktywności - leje od rana.
Chłodek jednak bardzo przyjemny.

W ogóle co tekst mi dzisiaj TŻ rzucił.
Byliśmy na targu po owoce i warzywa. I stoi gość z kwiatami - piękne miał, w cudownych kolorach.
I widzę coś (nie mam pojęcia co to było) w pięknym soczystym fiolecie. Pokazuję TŻ i mówię:
- Oooo, zobacz jakie piękne. Idealne do ślubu.
Na co TŻ:
- no ale nie wytrzymają do kwietnia

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:01   #1724
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny, tak sobie myślę, jeśli byście np teraz jakoś "wpadły", to zamierzałybyście przyspieszyc date slubu, żeby dziecko urodziło sie juz po slubie ?
bo ja nie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-10, 13:06   #1725
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak sobie myślę, jeśli byście np teraz jakoś "wpadły", to zamierzałybyście przyspieszyc date slubu, żeby dziecko urodziło sie juz po slubie ?
bo ja nie
napewno nie ja nigdy nie zamierzalam brac slubu z powodu ciazy kiedys po urodzeniu dziecka owszem ale nie tak zeby brac slub "bo dziecko" chociaz moj D ma inne zdanie
Stary 2013-08-10, 13:08   #1726
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja nie
my byśmy albo przyśpieszyli, albo przesunęli na po narodzinach dzieciaczka, bo gdybyśmy teraz zaciążyli to termin miałabym dokładnie w okolicach ślubu.

my ogólnie nie robimy wieeeeeeeelkiego wesela, więc pewnie spięlibyśmy tyłki i zrobili coś jeszcze skromniejszego niż planujemy za 2-3 miesiące, bo nie chcielibyśmy czekać pi razy oko 2 lat by zostać mężem i żoną.

żeby nie było, absolutnie nie przeszkadza mi kolejność: dziecko, slub, ale gdybym mogła wybierać to wolałabym jednak zrobić impreze przed pojawieniem się maleństwa - wiadomo, cycki z mlekiem, figurka, niania i te sprawy później do ogarnięcia.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-08-10 o 13:09
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:08   #1727
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.

Cytat:
o Ty też?skąd jesteś?
Bdg

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:08   #1728
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
napewno nie ja nigdy nie zamierzalam brac slubu z powodu ciazy kiedys po urodzeniu dziecka owszem ale nie tak zeby brac slub "bo dziecko" chociaz moj D ma inne zdanie
ja tak samo, wesele to mój wymarzony dzien i jakbym miala sie nie pobawić ani nic, uważac na brzuch, to .. napewno bym na to nie poszła

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-10, 13:08   #1729
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
no coś Ty, napisałam że wymienimy się tym co mamy, a resztę już jakoś ogarniemy. Chociaż pewnie Tobie np. sala weselna i zespół muzyczny nie będą potrzebne mam też jeszcze foto i video jakbyś była zainteresowana. Chociaż dla mnie teraz suknia ślubna to sprawa numer jeden i zazdroszczę, że Ty swoją masz już w szafie
w przenośni w szafie bo wynajmuję suknie sale musimy załatwić ale nie całą tylko jakąś małą część sali, video nie chcę a fotografa już mamy za 500 zł
Stary 2013-08-10, 13:12   #1730
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
ja tak samo, wesele to mój wymarzony dzien i jakbym miala sie nie pobawić ani nic, uważac na brzuch, to .. napewno bym na to nie poszła
dokładnie tak! też bym się nie zgodziła

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Bdg

Bdg?
Stary 2013-08-10, 13:13   #1731
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak! też bym się nie zgodziła

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Bdg?
Bydgoszcz?

🤍

Stary 2013-08-10, 13:18   #1732
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Hej Pędzicie jak szalone z tym i postami Ogarnęłam tylko przymiarki Poznanianki i ostatnią stronę, bo bym cały dzień siedziała żeby wszystko przeczytać

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jeśli mam wyrazić swoje zdanie to po pierwsze koronki w ogóle do Ciebie nie pasują i strasznie Cię przytłaczają, po drugie najlepiej wyglądasz w sukience nr 11 Jest taka delikatna, fajnie dopasowana i naprawdę dobrze w niej wyglądasz. A jeśli chodzi o Twój typ to wybacz, ale moim zdaniem koszmarnie układa się u góry, bo z tego co widać na zdjęciach masz chyba malutki biust i ta góra kompletnie do niego nie pasuje. Jeśli miałabym się decydować na Twoim miejscu to byłby to nr 11
Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość

no dobra, przyznam się, że tż lepszy.. poszedł w tych porwanych gaciach spać, a rano jak przyszła jego mama (oczywiście 6 rano bez pukania) i pytała co się stało z jego majtkami i czemu świeci interesem (w ustach jego mamy brzmiało to bezcennie ) odpowiedział, że to ja 'maczałam w tym palce'
oplułam monitor! Mój TŻ też jest taki dowcipniś i nie raz przez niego robię się czerwona ze wstydu jak coś palnie przy swoich rodzicach

Cytat:
bo ja nie
Nie, bo nie widzę w tym sensu I tak wszyscy by wiedzieli, że dziecko zostało poczęte przed ślubem, bo gdybyśmy nagle zmienili datę to wszyscy domyśliliby się że coś ma się na rzeczy

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:19   #1733
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
To podobnie jak u nas.
Z tą różnicą, że za nami chodziły pancakesy z syropem klonowym, więc po solidnym wyspaniu się również do 10, zaserowaliśmy sobie takie śniadanie.

My właśnie po zakupach. Chwilę odsapniemy i trzebaby się ruszyć, coś zrobić, chociaż pogoda nie nastraja do aktywności - leje od rana.
Chłodek jednak bardzo przyjemny.

W ogóle co tekst mi dzisiaj TŻ rzucił.
Byliśmy na targu po owoce i warzywa. I stoi gość z kwiatami - piękne miał, w cudownych kolorach.
I widzę coś (nie mam pojęcia co to było) w pięknym soczystym fiolecie. Pokazuję TŻ i mówię:
- Oooo, zobacz jakie piękne. Idealne do ślubu.
Na co TŻ:
- no ale nie wytrzymają do kwietnia

Ah Ci faceci

Cytat:
bo ja nie
Napewno bym nie przyspieszyla jak cos to przesunelabym dalej, zeby miec lepsza forme ale nam to nie grozi poki co, bo slub dopiero za dwa lata, wiec jakbysmy sie postarali to jeszcze dwojke zdazylibysmy zmajstrowac ale nam sie nie spieszy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:21   #1734
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja nie
ja nie mam co gdybać bo nie wpadniemy
Stary 2013-08-10, 13:29   #1735
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam co gdybać bo nie wpadniemy
ja mam ryzyko, bo tabsów nie biorę , ale na pewno bym nic nie przyśpieszała. i nawet cieszyłabym się z dzidziucha

🤍

Stary 2013-08-10, 13:30   #1736
wenedka
Zakorzenienie

Ale pędzicie, dziewczyny!
2 dni mnie nie było, a tu 40 stron!

U mnie nic nowego, przez kolejne na 2 tygodnie moje życie będzie podporządkowane pracy magisterskiej :/
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:30   #1737
201605100
Konto usunięte

cześć

przez te upały w ogóle nie chciało mi się lapka włączać, 100 stron jak nie więcej nie nadrobię
chciałam Wam pokazać jak ważne dopasowanie kolorowych dodatków idealnie pod względem odcienia, patrzcie jak PMka zepsuła sobie look

http://allegro.pl/suknia-slubna-gors...432631849.html
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:32   #1738
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

U mnie nic nowego, przez kolejne na 2 tygodnie moje życie będzie podporządkowane pracy magisterskiej :/
ja też się muszę za swoją zabrać żeby do końca marca ją skończyć na razie mam 1 rozdział czyli praktycznie nic (8 stron chyba)

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:33   #1739
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

kiedy masz obronę? we wrzesniu?

🤍

Stary 2013-08-10, 13:34   #1740
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny, mam pytanie, Wy zawsze mi pomagacie szczególnie dla właścicielek zwierzat, ktore mają duzo sierci. Zamierzamy kupić odkurzacz, ktory poradzi sobie z siercią trzech kotow. Polecacie jakis? babka w sklepie poleciła nam ten, ale nie jesteśmy przekonani

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości