Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 13:36   #1741
ana909
Erudycja

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
No tak, czasu jeszcze sporo ale teraz, po moim powrocie (a nie było mnie tylko miesiąc w PL), jakoś trudno wbić mi się spowrotem w ślubne przygotowania. Czuje się zupełnie zagubiona w tym wszystkim teraz. Ale jak powiedziałam daje sobie czas do połowy września. Będzie już po ślubie brata Tż no i ja się pewnie do tego czasu zdążę wkręcić spowrotem w "szaleńswto" przygotowań. Chociaż to co było najpilniejsze do ogarnięcia mamy już dawno załatwione więc stąd też może to chwilowe "wypalenie" tematem.

Tż ma siostrę i brata i faktycznie na kontakty z Jego siostrą nie mogę narzekać, choć jak każdy czasem ma gorszy dzień

Oj tak sezon z pewnością będzie imprezowy! No i tak jak mówisz, możemy wspólnie planować albo chociażby rozmawiać na tematy ślubno-weselne bez krępowania czy poczucia że kogoś zanudzamy.

Jeśli chodzi o koleżankę i przyszłą szwagierkę Tż, to myślę, że obie są mi tak samo bliskie co w ogóle nie ułatwia sprawy i tym bardziej nie wiem co zrobić bo nie chcę zawieść ani jednej ani drugiej. Na razie jest jeszcze nadzieja, że może szwagierka Tż zrobi panieński w innym terminie, ale raczej spodziewam się, że będzie to w ten sam dzień
u mnie malo brakowalo a siostra mialaby taki dylemat tylko w zwiazku ze slubem. Jak wspominalam kiedys, pierwszy plan byl taki ze pobieramy sie 9 sierpnia. Moja siostra cioteczna 2 tyg temu powiedziala mi ze siostra cioteczna jej faceta ma tego dnia slub... I nie wiadomo by bylo do kogo wypada im bardziej pojsc bo jesli chodzi o pokrewienstwo to jest takie samo i kontakty takze

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Kiepsko z tym panienskim naprrawde. Trzymam kciuki, ze jednak bedzie to w dwa rozne dni i nie bedziesz musiala dzielic sie zeby byc na obu imprezach. Moj TZ ma siostre, ja jestem jedynaczka ale mam bliskich mi kuzynow. Niestety ja i siostra TZta niby jestesmy bardzo podobne z zainteresowan itp.. ale charaktery mamy inne no i mnie wkurza to, ze ona potrafi do niego zadzwonic o 1 zeby ja z imprezy odebral jak wie,ze on jest po ciezkim dniu pracy. Dziewczyna jest moja rowiesniczka wiec sama moglaby tez niby wrocic.. Ale moze to kwestia tego, ze nie mam rodzenstwa wiec nie rozumiem ich relacji

moj Tż jest jedynakiem i zawsze tego zalowalam. Chociaz nie ukrywam ze ma to tez swoje plusy.
Stary 2013-08-10, 13:36   #1742
201605100
Konto usunięte

Poznanianka dla mnie najlepiej w sukni nr 11
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:36   #1743
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam ryzyko, bo tabsów nie biorę , ale na pewno bym nic nie przyśpieszała. i nawet cieszyłabym się z dzidziucha

wiesz i z tabsami nie ma pewności
my nawet z TŻ ostatnio o tym rozawialiśmy, że mimo iż ślub w planach i ciąża teraz by te plany pokrzyżowała to oboje cieszylibyśmy się niesamowicie.
oboje bardzooooooo już chcemy zostać rodzicami i wręcz żałujemy, że możemy się o to starać dopiero za 9 miesięcy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:38   #1744
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja też się muszę za swoją zabrać żeby do końca marca ją skończyć na razie mam 1 rozdział czyli praktycznie nic (8 stron chyba)
Do marca zdążysz

Cytat:
kiedy masz obronę? we wrzesniu?
Tutaj obrona jest tylko po studiach doktoranckich
Mieliśmy konferencję i małe maglowanko jakiś czas temu, ale nie była to obrona.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:39   #1745
ana909
Erudycja

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
ja się na szczęście nie domyśliłam i byłam baaaardzo zaskoczona!

cudowna! chyba Ci ją ukradnę! ;P taką właśnie chce mieć ślicznie Ci w niej!

ja też myślałam że będą póżniej były plany ale takie luźne i tylko mowiliśmy że się pobierzemy
bede sprzedawac po slubie wiec jak jestes chetna to zapraszam, rozmiar 38 na 174 plus 3-5cm obcas
Stary 2013-08-10, 13:39   #1746
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
moj Tż jest jedynakiem i zawsze tego zalowalam. Chociaz nie ukrywam ze ma to tez swoje plusy.
ja nie widzę plusów
sama jestem jedynaczką nad czym zawsze bardzo ubolewałam, a czym jestem starsza ubolewa jeszcze bardziej

Stary 2013-08-10, 13:44   #1747
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
my nawet z TŻ ostatnio o tym rozawialiśmy, że mimo iż ślub w planach i ciąża teraz by te plany pokrzyżowała to oboje cieszylibyśmy się niesamowicie.
oboje bardzooooooo już chcemy zostać rodzicami i wręcz żałujemy, że możemy się o to starać dopiero za 9 miesięcy.
ja też już bym chciała ale czasami jeszcze mam mysli które mnie stopują

odnosnie jedynakow - ja sie ciesze ze mam siostre, chociaz bywało jak to bywało, kłótnie i ostre wymiany zdan, ale jednak dobrze jest miec rodzenstwo mój tż ma czworo

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-10, 14:00   #1748
ana909
Erudycja

Cytat:
dziewczyny, tak sobie myślę, jeśli byście np teraz jakoś "wpadły", to zamierzałybyście przyspieszyc date slubu, żeby dziecko urodziło sie juz po slubie ?
bo ja nie
ja gdybym teraz zaciazyla to rodzilabym w maju, wiec slubu w czerwcu by nie bylo :P dlatego skrzetnie pilnuje zeby dziecko sie nie pojawilo za wczesnie. Jednak gdyby sie tak zdarzylo... pewnie zrobilibysmy przyjecie juz na dniach z tej kasy jaką mamy. Chociaz nie byloby to to o czym marzylismy decydujac sie na slub.

Moj wujek 24 lata temu wzial slub przyspieczosny ze wzgledu na ciaze, ale ogolnie byl juz planowany na pare miesiecy pozniej.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Hej Pędzicie jak szalone z tym i postami Ogarnęłam tylko przymiarki Poznanianki i ostatnią stronę, bo bym cały dzień siedziała żeby wszystko przeczytać

Jeśli mam wyrazić swoje zdanie to po pierwsze koronki w ogóle do Ciebie nie pasują i strasznie Cię przytłaczają, po drugie najlepiej wyglądasz w sukience nr 11 Jest taka delikatna, fajnie dopasowana i naprawdę dobrze w niej wyglądasz. A jeśli chodzi o Twój typ to wybacz, ale moim zdaniem koszmarnie układa się u góry, bo z tego co widać na zdjęciach masz chyba malutki biust i ta góra kompletnie do niego nie pasuje. Jeśli miałabym się decydować na Twoim miejscu to byłby to nr 11

oplułam monitor! Mój TŻ też jest taki dowcipniś i nie raz przez niego robię się czerwona ze wstydu jak coś palnie przy swoich rodzicach

Nie, bo nie widzę w tym sensu I tak wszyscy by wiedzieli, że dziecko zostało poczęte przed ślubem, bo gdybyśmy nagle zmienili datę to wszyscy domyśliliby się że coś ma się na rzeczy

Poznanianko ja tez uwazam ze sukienka numer 11 wygląda najlepiej, chociaz i w 2 bylo ok. Reszta mi sie nie podobała. A tak w ogole to w żadnej z nich szału nie widzialam, mysle ze powinnas szukac dalej.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
ja nie widzę plusów
sama jestem jedynaczką nad czym zawsze bardzo ubolewałam, a czym jestem starsza ubolewa jeszcze bardziej
ja przez 11 lat bylam jedynaczka i wtedy mama zafundowala mi siostre. Nie widze tutaj plusów bo w wieku 11-18 lat robilam za opiekunke i nigdzie nie moglam wychodzic...

Plusy? kiedy zamieszkalismy u niego w domu mielismy pietro dla siebie, zadnych 2 braci czy sióstr biegajacych po pokojach, taka zupełna prywatnosc. No i zero akcji typu: bracie przyjedź po mnie na impreze w srodku nocy :P Ale na tym chyba koniec :P
Stary 2013-08-10, 14:02   #1749
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam! Wczoraj w kinie wytrzymaliśmy tylko na dwóch filmach, na trzeci już nie czekałam, bo była 1 w nocy i stwierdziłam, że chce mi się spać Fajna taka akcja, że bezpłatnie można było obejrzeć.

Powiem Wam, że trochę jestem przybita odnośnie mierzenia sukienek. Tak się cieszyłam, a teraz w ogóle. Jestem po pierwszym mierzeniu, ale chciałabym zmierzyć drugi raz i już coś upatrzeć, tym bardziej, że pani mówiła, że np. najlepiej sukienkę zamówić 8 miesięcy wcześniej.
Miałam plan jechać z mamą na mierzenie sukienki, kiedy miała urlop, ale się okazało, że TŻ może w tym samym czasie dostać urlop, bo później, ani wcześniej nie da rady, więc pojechaliśmy na wakacje. Teraz ja mam cały sierpień wolny, ale mama już nie dostanie urlopu. Przyjaciółka wychodzi za tydzień za mąż, więc jest zajęta, a po ślubie podróż poślubna. Kolejna wyjechała dzisiaj na wczasy. Moja M. też ma urlop, ale wyjechała z chłopakiem. Siostra TŻ na wczasach, narzeczona brata już po urlopie, przyjaciółka z Poznania po urlopie, a zanim pracę skończy to już będzie po 18. Inaczej to wszystko sobie wyobrażałam Pomyślałam o sobocie, ale dzisiejsza odpadła, bo mama nie mogła, za tydzień mamy wesele przyjaciółki, za dwa moja mama ma wesele chrześniaka, a potem już przyjdzie wrzesień.
Ja urlopu w tygodniu nie dostanę, bo go zwyczajnie nie mam. Mój urlop to wakacje... Zadzwoniłam do mamy bratowej i ciocia zgodziła się ze mną pojechać do Poznania w poniedziałek. Trochę mi ulżyło, przynajmniej ktoś mi coś doradzi, zrobi zdjęcie.

Dzisiaj wieczorkiem idziemy z TŻ i ekipą na wieczór panieńsko-kawalerski, ale na spokojnie, nie żadne tam szaleństwa

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:03   #1750
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Swiat jest maly.

Ja uwielbiam szwedzki. Kiedys mialam chlopaka Szweda z Froson. Teraz czasem pracuje dla szwedow. I wiem dlaczego w Szwecji jest tyle cukrzykow! Fika! Ciagle ta fika I buty przebieraja w pracy
Uwielbiam serial Forbrydelsen. Miazga!!!
Potem ogladam The Bridge, ale tak mnie nie powalil (koprodukcja dunska).

Spadam niedlugo na reportaz! Paaa!Milego dnia!
No fika to tradycja :P Seriali niestety nie znam nigdy nie bylam fanka telewizji :P

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
No tak byłoby najlepiej
Hmm...myślę że w takiej sytuacji to, że nie masz rodzeństwa nie ma znaczenia. Siostra Twojego Tż faktycznie chyba trochę egoistycznie podchodzi do sprawy skoro wie że jej brat jest po ciężkim dniu, a mimo to zrywa Go po nocy. Przecież jest wiele możliwości aby dostać się do domu po imprezie (z kimś też się w końcu na takie imprezy chodzi więc ostatecznie nawet na taxi można zrobić zrzutę).
W ostateczności z siostrą Tż żyć nie będziesz więc i relacje nie muszą być bardzo zażyłe. Jak będą w miarę poprawne to też nie będzie źle
Oj nie beda na szczescie bo my sie bedziemy wyprowadzac z kraju za kilka lat tzn. jak tylko skoncze studia. Wydaje mi sie, ze dla TZta siostra jest bardzo wazna on jej na wiele pozwala a ona to czesto swiadomie lub nie wykorzystuje

Cytat:
dziewczyny, tak sobie myślę, jeśli byście np teraz jakoś "wpadły", to zamierzałybyście przyspieszyc date slubu, żeby dziecko urodziło sie juz po slubie ?
bo ja nie
Po pierwsze nie chce wpasc.. i mam male ryzyko poniewaz pod wielkim znakiem zapytania jest to czy bede mogla miec dzieci. Ale nie przyspieszalabym z tego powodu slubu.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie, Wy zawsze mi pomagacie szczególnie dla właścicielek zwierzat, ktore mają duzo sierci. Zamierzamy kupić odkurzacz, ktory poradzi sobie z siercią trzech kotow. Polecacie jakis? babka w sklepie poleciła nam ten, ale nie jesteśmy przekonani
My mamy zelmera cobre daje sobie rade z wieloma klakami w domu

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:04   #1751
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja gdybym teraz zaciazyla to rodzilabym w maju, wiec slubu w czerwcu by nie bylo :P dlatego skrzetnie pilnuje zeby dziecko sie nie pojawilo za wczesnie. Jednak gdyby sie tak zdarzylo... pewnie zrobilibysmy przyjecie juz na dniach z tej kasy jaką mamy. Chociaz nie byloby to to o czym marzylismy decydujac sie na slub.

Moj wujek 24 lata temu wzial slub przyspieczosny ze wzgledu na ciaze, ale ogolnie byl juz planowany na pare miesiecy pozniej.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Poznanianko ja tez uwazam ze sukienka numer 11 wygląda najlepiej, chociaz i w 2 bylo ok. Reszta mi sie nie podobała. A tak w ogole to w żadnej z nich szału nie widzialam, mysle ze powinnas szukac dalej.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

ja przez 11 lat bylam jedynaczka i wtedy mama zafundowala mi siostre. Nie widze tutaj plusów bo w wieku 11-18 lat robilam za opiekunke i nigdzie nie moglam wychodzic...

Plusy? kiedy zamieszkalismy u niego w domu mielismy pietro dla siebie, zadnych 2 braci czy sióstr biegajacych po pokojach, taka zupełna prywatnosc. No i zero akcji typu: bracie przyjedź po mnie na impreze w srodku nocy :P Ale na tym chyba koniec :P
ja tu widze minus miec rodzenstwo z tak duza roznica wieku, a nie widze minusa w sensie MIEC RODZENSTWO. jesli roznica jest niewielka 1-4 lat, z siostra na prawde mozna sie dobrze dogadać, zwierzać, doradzać, pozyczac od niej bądź jej, to jest taka forma "przyjaciółki", a to co Ty wymienilas za plusa, u mnie jest minusem do mojego tż co chwile dzwonia koledzy, zeby ich odwiozl czy przywiozl, a ja chętnie sie zabieram i jade z nim

a ja zawsze chciałam mieć brata, straszego, co by sie mna "opiekowal", zabieral na dyskoteki i przyprowadzał ladnych kolegów do domu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-10, 14:04   #1752
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie, spora różnica wieku. Ale też błąd rodziców, że traktowali Cię jak wychowankę młodszego rodzeństwa - takie decyzje niszczą relacje.

Stary 2013-08-10, 14:05   #1753
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ryzyko, bo tabsów nie biorę , ale na pewno bym nic nie przyśpieszała. i nawet cieszyłabym się z dzidziucha
ja Ci powiem tak, jak byłam w LO albo na studiach to miałam mega duży instynkt macierzyński, bardzo chciałam dzieci itp. ale odkąd pracuję i odkąd mam obcinać dzieci i odkąd nie słuchają tego co mówię ("nie ruszaj sie" itp.) to najchętniej powybijałabym wszystkie dzieci z powierzchni ziemi jakąś maczetą albo kałasznikowem co nie zmienia faktu, ze jakbym teraz była w ciąży to TŻ by skakał z radości i mnie na rękach nosił a teściowa to już w ogóle by oszalała z radości bo juz od ponad roku daje nam do zrozumienia, ze jest gotowa na bycie babcią i że chciałaby chodzić z maluchem na plac zabaw
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:07   #1754
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też marzyłam o tym, że od dnia ślubu rozpoczniemy starania o dzidzię, ale niestety. Pojawiła się szansa pracy i pierwszą umowę będę miała na czas określony do końca sierpnia. Jeśli wydałoby się, że jestem w ciąży (np. złe samopoczucie i l4) myślę, że mogłabym nie dostać umowy od września, a to byłaby już umowa na czas nieokreślony. Zresztą od 3 lat marzę o pracy na "stałe" w zawodzie i w pobliżu miejsca zamieszkania i teraz mam taką szansę. Wszystko wyjaśni się już niedługo.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:07   #1755
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ja Ci powiem tak, jak byłam w LO albo na studiach to miałam mega duży instynkt macierzyński, bardzo chciałam dzieci itp. ale odkąd pracuję i odkąd mam obcinać dzieci i odkąd nie słuchają tego co mówię ("nie ruszaj sie" itp.) to najchętniej powybijałabym wszystkie dzieci z powierzchni ziemi jakąś maczetą albo kałasznikowem co nie zmienia faktu, ze jakbym teraz była w ciąży to TŻ by skakał z radości i mnie na rękach nosił a teściowa to już w ogóle by oszalała z radości bo juz od ponad roku daje nam do zrozumienia, ze jest gotowa na bycie babcią i że chciałaby chodzić z maluchem na plac zabaw
HAha mama mojego TZta ma to samo, wszystkie male dzieci nam pokazuje i jak sklada nam zyczenia jakies to zyczy nam dzieci. smieszy mnie tylko to, ze uwaza, ze jej corka jest za mloda na rodzine a my jestesmy z nia rowiesniczkami :P

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-10, 14:09   #1756
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

tak , to niesłuchanie swoją drogą, ale ja sobie cały czas tłumacze, że jak to będzie moje dziecko, to bedzie musialo mnie sluchac przynajmniej znajde sposob na to, zeby sluchalo nie bedzie czajenie sie, zeby cos nie powiedziec bo to nie moje dziecko, tylko ochrzanie z góry na dół

🤍

Stary 2013-08-10, 14:11   #1757
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
tak , to niesłuchanie swoją drogą, ale ja sobie cały czas tłumacze, że jak to będzie moje dziecko, to bedzie musialo mnie sluchac przynajmniej znajde sposob na to, zeby sluchalo nie bedzie czajenie sie, zeby cos nie powiedziec bo to nie moje dziecko, tylko ochrzanie z góry na dół
no własnie, i to jest piękne
Stary 2013-08-10, 14:12   #1758
ana909
Erudycja

Cytat:
No fika to tradycja :P Seriali niestety nie znam nigdy nie bylam fanka telewizji :P

Oj nie beda na szczescie bo my sie bedziemy wyprowadzac z kraju za kilka lat tzn. jak tylko skoncze studia. Wydaje mi sie, ze dla TZta siostra jest bardzo wazna on jej na wiele pozwala a ona to czesto swiadomie lub nie wykorzystuje

Po pierwsze nie chce wpasc.. i mam male ryzyko poniewaz pod wielkim znakiem zapytania jest to czy bede mogla miec dzieci. Ale nie przyspieszalabym z tego powodu slubu.

My mamy zelmera cobre daje sobie rade z wieloma klakami w domu
moja mama 13 lat temu kupila rainbowa i ma taka trzepaczke, dywan wygląda jak nowy a sierci nie ma jakby w ogole tam pies nie mieszkał.

ja pytalam sie ostatnio Tżta co bedzie jesli sie okaze ze np nie bedziemy mogli miec dziecka... Co wtedy zrobi jesli to u mnie bedzie problem. Powiedział ze jest mozliwość leczenia, albo in vitro. A jak nie to bedziemy sie starac o adopcję
Stary 2013-08-10, 14:14   #1759
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
ja dwa lata z rzedu tracilam prace na zimę i znalezienie nowej zajmowało mi srednio 3 miesiace. Gdybym teraz stracila obecna moglibysmy sie pozegnac z weselem... a moj szef moze w kazdej chwili zamknac sklep. Teraz wszedzie jest ciezko[COLOR="Silver"]
Doskonale wiem, że jest ciężko, co nie zmienia faktu, że frustracja z siedzenia w domu rośnie w zastraszającym tempie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dodaja bedzie dobrze!

Cytat:

Mój TŻ ma wręcz odwrotnie. Jak czasem gdzieś razem wejdziemy np. ostatnio w Inglocie. Poszłam po jeden konkretny cień, klasyczny beżowy który używam bardzo często, a mi się skończył.
Stałam przy cieniach i coś mi się wymsknęło, że.. o ten też ładny i o ten jaki piękny.
TŻ na to - to kup! A ja, że nie, że nie ma co szaleć, mam sporo cieni.
A on co na to? A takie dokładnie masz? Mówię, że nie. A podobają Ci się? Mówię, że tak.
I w tym momencie TŻ zawołał konsultantkę, poprosił o te dwa cienie i poszedł zapłacić.

Kochany

Cytat:

Ja z kolei mam 3 starsze siostry o 9, 11 i 13 lat i co się okazuje? Najlepiej dogaduję się z tą najstarszą- mam z nią najlepszy kontakt. Z pozostałymi też się dogaduję i baaaardzo się cieszę, że mam rodzeństwo. Dlatego ja chcę mieć przynajmniej dwoje dzieci.

Cześć!

Od rana mnie nosi, a konkretnych planów brak
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:14   #1760
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie, i to jest piękne
ja mam teraz takiego dupnego dzwonka, siostrzenica mojego tż, życ mi nie daje jak idziemy do nich na grilla czy cos, to wszyscy siedza na lawce a ja musze z nia chodzic gdzies bo ona mnie ciagnie a swojemu bym powiedziala, " nie ide" i swieto, a tamtej nie powiem bo sie rozbeczy czy cos bedzie ze przezemnie

🤍

Stary 2013-08-10, 14:15   #1761
ana909
Erudycja

Cytat:
Faktycznie, spora różnica wieku. Ale też błąd rodziców, że traktowali Cię jak wychowankę młodszego rodzeństwa - takie decyzje niszczą relacje.
oj zebys wiedizala ze zniszczyła. Zawsze mialam wrazenie ze to jej wina ze musze siedziec w domu, ze wszysto to jej wina. No ale to tez kwestia charakteru... ona ma duzo po ojcu a to nie ułatwia polubienia jej, wrecz bardziej zniechęca.
Ps. Jej ojciec to nie moj.
Stary 2013-08-10, 14:16   #1762
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
moja mama 13 lat temu kupila rainbowa i ma taka trzepaczke, dywan wygląda jak nowy a sierci nie ma jakby w ogole tam pies nie mieszkał.

ja pytalam sie ostatnio Tżta co bedzie jesli sie okaze ze np nie bedziemy mogli miec dziecka... Co wtedy zrobi jesli to u mnie bedzie problem. Powiedział ze jest mozliwość leczenia, albo in vitro. A jak nie to bedziemy sie starac o adopcję
Moj wyklucza adopcje.. no ale moze chwilowe leczenie przyniesie jakis efekt chociaz rozowo to nie wyglada. Ale moj TZ o tym wie wiec wie na co sie decyduje

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-10, 14:19   #1763
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też marzyłam o tym, że od dnia ślubu rozpoczniemy starania o dzidzię, ale niestety. Pojawiła się szansa pracy i pierwszą umowę będę miała na czas określony do końca sierpnia. Jeśli wydałoby się, że jestem w ciąży (np. złe samopoczucie i l4) myślę, że mogłabym nie dostać umowy od września, a to byłaby już umowa na czas nieokreślony. Zresztą od 3 lat marzę o pracy na "stałe" w zawodzie i w pobliżu miejsca zamieszkania i teraz mam taką szansę. Wszystko wyjaśni się już niedługo.
ja nie licze na umowe na czas nieokreslony, zreszta w sprzedazy mogą Cie przyjac do pracy po wychowaczym a miesiac pozniej dac wypowiedzenie. Chcialabym tylko byc chroniona podczas ciazy i macierzynskiego.
Stary 2013-08-10, 14:19   #1764
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
u mnie malo brakowalo a siostra mialaby taki dylemat tylko w zwiazku ze slubem. Jak wspominalam kiedys, pierwszy plan byl taki ze pobieramy sie 9 sierpnia. Moja siostra cioteczna 2 tyg temu powiedziala mi ze siostra cioteczna jej faceta ma tego dnia slub... I nie wiadomo by bylo do kogo wypada im bardziej pojsc bo jesli chodzi o pokrewienstwo to jest takie samo i kontakty takze
ehh... z terminem ślubu to też niewiele brakowało a były by zbieżności. Jak już wspomniałam w 2014 roku za mąż wychodzą jeszcze dwie koleżanki z liceum i narzeczony jednej z nich początkowo upierał się na naszą datę. W tamtym momencie mieliśmy już podpisaną umowę z salą/zespołem/foto i video więc raczej już byśmy nie zmienili terminu, a oni dopiero zaczynali organizowanie. No i wspólni znajomi byliby w dość niezręcznej sytuacji jeśli musieliby wybierać na czyje wesele pójść. Na szczęście narzeczony koleżanki w porę się opamiętał, do tego doszły im jeszcze jakieś inne problemy (poza tym termin na sali która ich interesowała był już przez nas zajęty) i zdecydowali się na inną datę. Uff...
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:21   #1765
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Moj wyklucza adopcje.. no ale moze chwilowe leczenie przyniesie jakis efekt chociaz rozowo to nie wyglada. Ale moj TZ o tym wie wiec wie na co sie decyduje
mój dopuszcza i adopcje i in vitro, jakby co, ale ja mam nadzieje ze wszystko jest ok, bo ja bez dzieci bym nie przezyła 3 chce mieć

🤍

Stary 2013-08-10, 14:21   #1766
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam teraz takiego dupnego dzwonka, siostrzenica mojego tż, życ mi nie daje jak idziemy do nich na grilla czy cos, to wszyscy siedza na lawce a ja musze z nia chodzic gdzies bo ona mnie ciagnie a swojemu bym powiedziala, " nie ide" i swieto, a tamtej nie powiem bo sie rozbeczy czy cos bedzie ze przezemnie
ja mam takiego kuzyna, ma chyba 10 lat czy jakoś tak i jak tylko nie rozumie czegoś na komputerze to mnie woła i nie mogę normalnie posiedzieć z rodziną i pogadac bo co chwile jestem wołana żeby coś tłumaczyć a swojemu bym powiedziała "nie" i po sprawie
Stary 2013-08-10, 14:21   #1767
ana909
Erudycja

Cytat:
ja to tlumacze jeszcze inaczej, ja tak wychowam swoje dziecko zeby bylo grzeczne i mnie szanowało
Stary 2013-08-10, 14:22   #1768
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Bydgoszcz?
dokładnie okolice Bydgoszcz i nie znać skrótu, oj oj

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:25   #1769
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
mój dopuszcza i adopcje i in vitro, jakby co, ale ja mam nadzieje ze wszystko jest ok, bo ja bez dzieci bym nie przezyła 3 chce mieć
Tez chcemy trojke :P Tylko, ze ja mam z gory powiedziane, ze szanse sa bardzo bardzo male. I jest duze ryzyko, ze nawet jak sie uda to nie dotrzymam ciazy

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-10, 14:28   #1770
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja to tlumacze jeszcze inaczej, ja tak wychowam swoje dziecko zeby bylo grzeczne i mnie szanowało
haha tez tak caly czas mowie
a mama mi mowi " zobaczymy zobaczymy, jak sie do ciebie poda to sie mozesz pozegnac z taka mysla"

Cytat:
ja mam takiego kuzyna, ma chyba 10 lat czy jakoś tak i jak tylko nie rozumie czegoś na komputerze to mnie woła i nie mogę normalnie posiedzieć z rodziną i pogadac bo co chwile jestem wołana żeby coś tłumaczyć a swojemu bym powiedziała "nie" i po sprawie
no wlasnie, bo swoje to swoje

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dokładnie okolice Bydgoszcz i nie znać skrótu, oj oj
ja z nie okolic a skojarzyłam

Cytat:
Tez chcemy trojke :P Tylko, ze ja mam z gory powiedziane, ze szanse sa bardzo bardzo male. I jest duze ryzyko, ze nawet jak sie uda to nie dotrzymam ciazy
trzymam kciuki, że sie uda

🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości