|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Black jestem w szoku,jak przeczytałam imię mojej babci napisane przez Ciebiecoś z indora będzie rzeźbić a cebulo...... moja najukochańsza zupa na świecie tylko czasem po niej dupe urywa Cytat:
|
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
a mi znowu waga spadla - z 61
do 59
|
#4053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poka poka ![]() Cytat:
za siadanie![1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42197541]Cala, pozwalaj, tak ma być. )[/QUOTE] Szaja, a jak moj tak robi jak Julasek to nie pozwalac nie? ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42197409]Baby, szukam jakiegoś allegrowicza sprzedającego używki zabawki, z UK najlepiej - macie coś? był kiedyś taki ale od dawna nic nie ma [/QUOTE]jak mi dziec da to odszukam na swoim koncie all |
|||||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Witam !
My już po przeprowadzce, choć jeszcze żyjemy w wielkim bałaganie. całego tygodnia nie nadrobiłam tylko 3 dni na tyle ile miałam na to czas, bo młoda nie pozwala na dużo. Wczoraj pisałyście o tym krzesełku Careterro magnus my je mamy i nie narzekam. Jak z te pieniądze to jest ok,. Idealne nie jest żeby było hiper super ekstra to trzeba by chyba z 500 zł wydać (jak dla mnie to kosmos), wiec kupiłam to i na nasze zastosowania wystarczy. Jest głębokie ma dobre i dobrze trzymające pasy (dziecko nie wyjdzie). Co do siedzenia to moja ciocia mi mówiła, bo oni byli z małym u dobrego neurologa że dzieck może siedzieć jak ma idealnie proste plecki i równomiernie są podparte oba biodra to dziecko może siedzieć. Moja Ola np. siada we wszystkie możliwe inne sposoby tylko nie z raczków, choć już próbuje i w ten sposób siadać. A co do glutenu to my już wprowadzanie glutenu mamy prawie za sobą, bo Ola jutro kończy 8 miesięcy. Mąż ma od dziś urlop, więc raczej mnie nie będzie ewentualnie chwilę czasem poświecę. W między czasie niańki będę szukać, bo chcę żeby od 26 sierpnia zaczęła przychodzić do Oli. A ja od 1 września do pracy zwracam, więc dobre czasy na wizażu dla mnie się kończą. |
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na fotki z nowego mieszkanka buziaki dla olenki! |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cześć dziewczyny..my już po zakupach i wizycie u księdza...mały co i raz stęka...ale kupa nie poszła...jak do wieczora nie pójdzie to chyba dam czopka bo boję się że go brzuszek będzie bolał choć twardego nie ma...to mleko bebilon na zaparcie jest obrzydliwe...smierdzi i w smaku...
Boję się choć na razie Antonio śmieje się i fika... Lecę piec ciasto Illusion...znalazłam w piwnicy ogromna puszke brzoskwin...jeszcze z naszego wesela data do grudbia b.r. ...więc się nadają.![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-10 o 16:39 |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Lady jeszcze jedno pisałaś wczoraj że mały odciski na paluszkach sobie porobił, my z Olą mamy też ten problem, w doniedziałek to tak je pozdzierała, że patrzyć na nie nie mogłam. Moja ciocia, poleciła mi skarpetki do raczkowania i nakolanniki. u niej się sprawdziły ja jeszcze nie kupiłam, bo czasu nie miałam. Kupię i mogę zdać relacje.
http://allegro.pl/skarpetki-skarpety...451180235.html http://allegro.pl/yo-nakolanniki-och...426373505.html Choć nakolanniki ja kupię te, bo z YO! są szczupłe i mogą Olę uciskać http://allegro.pl/nakolanniki-besnaz...389439215.html |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ja kupowalam kilka zabawek u kulka2013 wysylka z polski wiec bezpieczniej
Mam pytanko do dziewczyn ktore same gotuja ile mieska na zupke 120 ml dajecie naprawde po 10 g tylko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super siedzi
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Ostatnio zajadała w ten sposób arbuza, wyciskała sok itp. A przedwczoraj w tą ostrą czikę zjadła uwaga prawie pół melona . Smakuje jej niesamowicie z gryzaka to wyjada do czystki wszystko.Wczoraj dałam jej spróbować mango, ale średnio jej podszedł. Był twardy i kwaśny, więc pewnie dlatego. Kupię miękkiego i zobaczymy. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ja na oko tak 2-3 łyżeczki. |
|||
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Pojechalismy na festiwal swiatla. Super wydarzenie: w lodygach bambusa wstawione swieczki do podgrzewacza i z tego rozne aranzacje. Pieknie bylo.
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapomnialam dodać do ciasta olej:banghead::banghead:
Co to wyjdzie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi że mieliśmy kupić takiego gara...
|
|
|
|
|
#4064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Julasek jak zwykle superaśny ![]() Cytat:
![]() "petelka 15 minutowa" to taka zwykła przebieżka??? Byłam kiedyś na takim festiwalu w Anglii, super było! |
|||
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
cała Julasek
Bartuś zrobił już dzisiaj trzecia śluzowatą kupke
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cziki nie ma, dzieci śpią (tzt i dzidzia) a ja robię sos i kluski śląskie zupa ugotowana Witam nową mamusie! Blogerko;> daj linka do Twojego bloga pliiiiiiiiiiiis czy Wasze dzidzie przy takiej czice tez mało jadly? Amelka nie chciala w ogole prawie cyca (ciumkała ale o wiele mniej niz zwykle), o zupkach nie wspomne. Jedynie woda z soczkiem i deserek i tak przez 4 dni.
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz... Dzieć śpi a ja nadrobiłam (zamiast też się położyć
)Pisałyście o jedzeniu. W skrócie też się wypowiem U nas gołąbki plus do tego ziemniaki polane sosem. Ale ja osobiście wolę francuskie gołąbki(nieco inna wersja). Barszcz osobno i do tego ziemniaki osobno (mój mąż do tego lubi jajko). Z makaronem? Fuuuj ![]() Nie lubie makaronu-jedynie w pomidorowej/rosole i z jajkiem
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Jednak postanowiłam dać młodej marchewkę. Piękne odruchy wymiotne miała ale na szczęście nie wpadła na to że tym co w buzi też można pluć, pluła bezpośrednio przed i bezpośrednio po ale w trakcie tylko ją cofało
Na wszelki wypadek karmiłam w łazience bo tam jest kupa miejsca a i ściany łatwo umyć w razie czego Szału nie było, może z pół łyżeczki w nią wcisnęłam |
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
mala, ja mam 27
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
żyję mam się dobrze, tylko czasu brak Odezwę się po weekendzie pewnie ![]() Ps. chciałam coś sobie z chomikuj ściągnąć - więc musiałam ściągnąć ChomikBox i teraz siedzimy (ja, Karinka i TŻ) i lejemy z tego chomika Miłego weekendu
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza dzisiaj.
![]() Moje dziecię pospało znów ponad godzinę, tak samo, jak wczoraj o tej porze - czyżby nowy zwyczaj? Fajnie by było. Moja mała absorberka. ![]() Dzisiaj przyjeżdżają do nas znajomi rodziców, więc później schodzimy do nich na ciasto - mama robi kruche z bitą śmietaną, kajmakiem i czekoladą, ahhhh. |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
O to ja najpierw będę świętować a na drugi dzień Ty
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() Mój maluch właśnie pojadł obiadku,dopchał się mlekiem a teraz wariujemy na wyrku Jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu... Może coś upiekę dobrego ![]() Tylko co...
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, utkwiło mi to w pamięci, bo zawsze pięknie o niej piszesz i pisałaś, więc zapamiętałam jej imię i wydaje mi się takie... piękne, ciepłe i urocze.
Mała, kajmak http://www.helio.pl/public/upload/fi...a_kajmak_1.jpg - inaczej masa krówkowa.
|
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
witam
mąż z dzieciem na nosidełkowym spacerku, ja 'niby' robię obiad i może dzięki temu uda mi się coś podczytać ![]() Najpierw jednak sie pochwalę, moja Oleńka jak nauczyła sie pełzać tak teraz zaczęła gadać, nawija jak szalona, czasem wygląda jakby się sama ze sobą kłóciła
|
|
|
|
#4076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmmm pycha ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, podczytuje Was ale nie mam jakoś weny na pisanie.
Na dzisiaj mieliśmy salę zarezerwowana na wesele, spoko :/ może i lepiej, ze do tego ślubu nie doszło. Posprzątałam trochę i coś bym zjadła, ale nie wiem co Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Neti, a dlaczego chcesz dawać czopka? Jeszcze nic się nie dzieje, Antonio z tego co piszesz to nie płacze ani nic. NIE WOLNO dawać takich rzeczy zapobiegawczo, tylko dlatego, ze kupy nie było ileś tam. To jest naprawde ostateczność, choć moim zdaniem powinnaś odpuścić te wspomagacze, ja na Twoim miejscu czekałabym aż sam się załatwi , nawet jesli miałabym go uspokajać cała noc , inaczej żadne zmiany mleka nie pomogą i nadal będziecie w czarnej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, charlizz ma racje
poczekajcie jeszcze, Antos bedzie mial potem naprawde duze problemy z wyproznianiem sie ![]() Charlizz, przytulam Cie mocno kochana silna z Ciebie babka ![]() My siedzimy na kortkach malz gra na sciance pietraszko lezakuje w wozku a ja wizazing Fewciu, no takim lekkim tempem sobie biegam, troszke szybciej niz trucht takie wybieganko no jak chcesz to pogadam z tym moim przyjacielem i jak mi bedzie rozpisywal treningi to moze Ci tez cos rozpisac ale zacznij sobie od nawet 10min truchtu jak dawno nie biegalas![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4080 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kombinuje, małe możliwości samodzielnej ewakuacji Cytat:
Ale ślicznie siedzi Julasek, jaka z niej ładna dziewczynka się robi ![]() Cytat:
![]() U nas barszcz z ziemniakami, lub do popicia pierogów czy pasztecików. Albo z uszkami a na święta z fasolką też. Z makaronem chyba bym nie zjadła ![]() Co do gołąbków nie wiedziałam że można jeść z ziemniakami, u nas tylko z sosem pomidorowym, czasem pieczarkowym. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Byliśmy dziś na basenie, jej jak Michałowi się podobało! Zachwycony był, trochę zdjęć porobiliśmy, bardzo zadowolona jestem
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-08-10 o 17:42 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

, a moja babcia to... Ehhh...
Black jestem w szoku,jak przeczytałam imię mojej babci napisane przez Ciebie

do 59

za siadanie!

[/QUOTE]

skorzystam na pewno