Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 12:39   #4051
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, ale Twoja babcia Melania była cudowna , a moja babcia to... Ehhh...
Black jestem w szoku,jak przeczytałam imię mojej babci napisane przez Ciebie strasznie mnie to wzruszyło

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a co dobrego serwuje ?
u mnie dziś cebulowa z grzankami
coś z indora będzie rzeźbić
a cebulo...... moja najukochańsza zupa na świecie
tylko czasem po niej dupe urywa
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Marsi, a Twój mąz też tak zaawansowany w kuchni jak Ty? mój herbate robi i kanapki od złej biedy poza tym- uwielbiam kartacze
nie, umie robić tylko "za☠☠☠iste" żeberka,nic więcej, ale żeberka są takie,że napradę wiele znajomych je zachwala-nokautuje mnie nimi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:42   #4052
LadyWhisper
Zakorzenienie

a mi znowu waga spadla - z 61 do 59 oby tak dalej bo juz bylo 56 i sie zapuscilam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:46   #4053
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu no nie wiem bo Bokeh pisała to o barszczu, że u nich nie z makaronem tylko ziemniaki albo hanci. Nijak mi to do Hani nie pasuje

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Efekt taki że nasze dziecko wymęczone usnęło po 9 i śpi do tej pory,a ja wyglądam jak skocz po wino i nie wracaj

Jak żyć?

Jak czas pozwoli to was nadrobie
poka poka

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Melduje, że żyje. Przeleciałam wczoraj Was na szybko, tyle ile mogłam, ale szczepionka dała nam sie we znaki a wczorajszy wieczór to apogeum, jeszcze nigdy tak nie było, Juluś wył do księżyca. Myślałam, że już bede płakać razem z nią. Wziełam w koncu dałam jej znów ten pedicetamol, posmarowałam żelem dziąsła (swoją drogą czy to można tak łączyc ze sobą)? i jakoś bidulka zasnęła. Dobrze, że narazie koniec tych szczepień

dziewczyny, mam do Was pytanie. Jak Julcia próbuje już tak jak na fotkach siadać, to pozwalać jej tak, czy kłaść spowrotem na brzuszek? Bo nie wiem czy ona moze taka podparta. Klade ją a ona za chwile znów tak.. fotki zaraz wkleje, ale najpierw wyśle tego posta, bo mi go zaraz gdzieś wciągnie zanim zgram zdjęcia.
biedny Julasek, dobrze ze nastepne szczepienie za rok
za siadanie!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42197541]Cala, pozwalaj, tak ma być.
)[/QUOTE]

Szaja, a jak moj tak robi jak Julasek to nie pozwalac nie?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

Pstryniu ja tez makaron wciągam kazdy, ze wszystkim hitem w gorące dni jest makaron z jogurtem a tak to z prazonymi jabłkami, z zesmażoną słodką smietaną, z truskawkami, jagodami, wisniami, serem a mój tat uwielbia makaron z jajecznicą

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
mam pytanko Czy ślub i to jak ma wszystko wyglądać był tematem do kłótni miedzy wami a tż? bo my to z reguły zgodni jesteśmy, ale kurcze w ostatnim tygodniu sobie kilka razy sobie ciśnienie podnosiliśmy i to o takie weselne duperele właśnie, bo ja chce po swojemu a ten mój, zamiast zostawić pewne sprawy mi- musi swoje trzy grosze wszędzie wtrącić

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42197409]Baby, szukam jakiegoś allegrowicza sprzedającego używki zabawki, z UK najlepiej - macie coś? był kiedyś taki ale od dawna nic nie ma [/QUOTE]

jak mi dziec da to odszukam na swoim koncie all

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:52   #4054
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Witam !

My już po przeprowadzce, choć jeszcze żyjemy w wielkim bałaganie. całego tygodnia nie nadrobiłam tylko 3 dni na tyle ile miałam na to czas, bo młoda nie pozwala na dużo.
Wczoraj pisałyście o tym krzesełku Careterro magnus my je mamy i nie narzekam. Jak z te pieniądze to jest ok,. Idealne nie jest żeby było hiper super ekstra to trzeba by chyba z 500 zł wydać (jak dla mnie to kosmos), wiec kupiłam to i na nasze zastosowania wystarczy. Jest głębokie ma dobre i dobrze trzymające pasy (dziecko nie wyjdzie).
Co do siedzenia to moja ciocia mi mówiła, bo oni byli z małym u dobrego neurologa że dzieck może siedzieć jak ma idealnie proste plecki i równomiernie są podparte oba biodra to dziecko może siedzieć. Moja Ola np. siada we wszystkie możliwe inne sposoby tylko nie z raczków, choć już próbuje i w ten sposób siadać.
A co do glutenu to my już wprowadzanie glutenu mamy prawie za sobą, bo Ola jutro kończy 8 miesięcy.
Mąż ma od dziś urlop, więc raczej mnie nie będzie ewentualnie chwilę czasem poświecę. W między czasie niańki będę szukać, bo chcę żeby od 26 sierpnia zaczęła przychodzić do Oli. A ja od 1 września do pracy zwracam, więc dobre czasy na wizażu dla mnie się kończą.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:58   #4055
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Witam !

My już po przeprowadzce, choć jeszcze żyjemy w wielkim bałaganie. całego tygodnia nie nadrobiłam tylko 3 dni na tyle ile miałam na to czas, bo młoda nie pozwala na dużo.
Wczoraj pisałyście o tym krzesełku Careterro magnus my je mamy i nie narzekam. Jak z te pieniądze to jest ok,. Idealne nie jest żeby było hiper super ekstra to trzeba by chyba z 500 zł wydać (jak dla mnie to kosmos), wiec kupiłam to i na nasze zastosowania wystarczy. Jest głębokie ma dobre i dobrze trzymające pasy (dziecko nie wyjdzie).
Co do siedzenia to moja ciocia mi mówiła, bo oni byli z małym u dobrego neurologa że dzieck może siedzieć jak ma idealnie proste plecki i równomiernie są podparte oba biodra to dziecko może siedzieć. Moja Ola np. siada we wszystkie możliwe inne sposoby tylko nie z raczków, choć już próbuje i w ten sposób siadać.
A co do glutenu to my już wprowadzanie glutenu mamy prawie za sobą, bo Ola jutro kończy 8 miesięcy.
Mąż ma od dziś urlop, więc raczej mnie nie będzie ewentualnie chwilę czasem poświecę. W między czasie niańki będę szukać, bo chcę żeby od 26 sierpnia zaczęła przychodzić do Oli. A ja od 1 września do pracy zwracam, więc dobre czasy na wizażu dla mnie się kończą.
to samo nam mowili

czekamy na fotki z nowego mieszkanka
buziaki dla olenki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:04   #4056
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cześć dziewczyny..my już po zakupach i wizycie u księdza...mały co i raz stęka...ale kupa nie poszła...jak do wieczora nie pójdzie to chyba dam czopka bo boję się że go brzuszek będzie bolał choć twardego nie ma...to mleko bebilon na zaparcie jest obrzydliwe...smierdzi i w smaku...
Boję się choć na razie Antonio śmieje się i fika...
Lecę piec ciasto Illusion...znalazłam w piwnicy ogromna puszke brzoskwin...jeszcze z naszego wesela data do grudbia b.r. ...więc się nadają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-10 o 16:39
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:14   #4057
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Lady jeszcze jedno pisałaś wczoraj że mały odciski na paluszkach sobie porobił, my z Olą mamy też ten problem, w doniedziałek to tak je pozdzierała, że patrzyć na nie nie mogłam. Moja ciocia, poleciła mi skarpetki do raczkowania i nakolanniki. u niej się sprawdziły ja jeszcze nie kupiłam, bo czasu nie miałam. Kupię i mogę zdać relacje.
http://allegro.pl/skarpetki-skarpety...451180235.html
http://allegro.pl/yo-nakolanniki-och...426373505.html
Choć nakolanniki ja kupię te, bo z YO! są szczupłe i mogą Olę uciskać
http://allegro.pl/nakolanniki-besnaz...389439215.html

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-08-10, 13:16   #4058
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Szaja ja kupowalam kilka zabawek u kulka2013 wysylka z polski wiec bezpieczniej
Mam pytanko do dziewczyn ktore same gotuja ile mieska na zupke 120 ml dajecie naprawde po 10 g tylko

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:47   #4059
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
fotki, reszta w k.
Super siedzi

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
a co dobrego serwuje ?
u mnie dziś cebulowa z grzankami
współczuje wczorajszego zasypiania, możemy sobie podać ręke

ok, dzięki szaja

poza tym, to Julka znów zrobiła strajk na obiadki i nie chce jesc tylko butla ma byc i koniec
Moja też nie chce jeść, czasem zje ze smakiem a czasem nie. Spróbuj jej dawać na zasadzie zabawy. Ja ostatnio na chrupki jej nabierałam i dawałam, daję pokrojone owoce czy warzywa i niech z nimi robi co chce.
Ostatnio zajadała w ten sposób arbuza, wyciskała sok itp.
A przedwczoraj w tą ostrą czikę zjadła uwaga prawie pół melona . Smakuje jej niesamowicie z gryzaka to wyjada do czystki wszystko.
Wczoraj dałam jej spróbować mango, ale średnio jej podszedł. Był twardy i kwaśny, więc pewnie dlatego. Kupię miękkiego i zobaczymy.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Witam się po króciutkiej nieobecności

pomimo tego, że zmilkłam podczytywałam was dzielnie na bieżni

u nas szał ślubny coraz bardziej się rozkręca , dwa dni temu byliśmy ustalać już ostateczne menu, teraz trzeba będzie alkohole zakupić, ogarnęłam prezenciki dla gości i takie tam
mam pytanko Czy ślub i to jak ma wszystko wyglądać był tematem do kłótni miedzy wami a tż? bo my to z reguły zgodni jesteśmy, ale kurcze w ostatnim tygodniu sobie kilka razy sobie ciśnienie podnosiliśmy i to o takie weselne duperele właśnie, bo ja chce po swojemu a ten mój, zamiast zostawić pewne sprawy mi- musi swoje trzy grosze wszędzie wtrącić

Cała współczuje nocki, wiem co przeżywasz bo u nas takie wycie to już standard nocny. Pięknie siedzi Julasek, skoro sam siada nie stopowałabym.

Lady to się pewnie w końcu porządnie wyspaliście, zazdraszczam

Deli sliczne zdjęcia, fajnie że się wam wyjazd udał.

Witam nową mamusię

Pewnie w najbliższym czasie będzie mnie trochę mniej, bo jeszcze sporo spraw do ogarnięcia wyjdzie przed wielkim dniem, ale tak jak pisałam na początku będę dzielnie podczytywać co tam u mamusiek i forumowych dzieciaczków podczas katowania się na bieżni.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

hahah skąd ja to znam...
Kutnie przed ślubem to normalne, wróci do normy.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
to samo nam mowili

czekamy na fotki z nowego mieszkanka
buziaki dla olenki!
Fotki mieszkanka dam, ale jak je trochę ogarnę i umebluję. Dużo jeszcze nie jest zrobione szwagier przyjedzie w połowie września i będzie kończył, bo ma sprzęt.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Szaja ja kupowalam kilka zabawek u kulka2013 wysylka z polski wiec bezpieczniej
Mam pytanko do dziewczyn ktore same gotuja ile mieska na zupke 120 ml dajecie naprawde po 10 g tylko

Ja na oko tak 2-3 łyżeczki.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-08-10, 13:51   #4060
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziękuję Nina skorzystam na pewno

Stary 2013-08-10, 13:58   #4061
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Pojechalismy na festiwal swiatla. Super wydarzenie: w lodygach bambusa wstawione swieczki do podgrzewacza i z tego rozne aranzacje. Pieknie bylo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:10   #4062
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny zapomnialam dodać do ciasta olej:banghead::banghead:
Co to wyjdzie?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-10, 14:41   #4063
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mówię hajci

Mała, Twoje teksty mnie rozwlają

Cała, dla Julaska buziale, mam nadzieje, że juz jej minie

Marsi, a Twój mąz też tak zaawansowany w kuchni jak Ty? mój herbate robi i kanapki od złej biedy poza tym- uwielbiam kartacze

Pstryniu ja tez makaron wciągam kazdy, ze wszystkim hitem w gorące dni jest makaron z jogurtem a tak to z prazonymi jabłkami, z zesmażoną słodką smietaną, z truskawkami, jagodami, wisniami, serem a mój tat uwielbia makaron z jajecznicą

Bartulo mi już druga drzemkę uskutecznia, zdązyłam posprzątac
jeszcze tylko łazienka ale najpierw obowiazkowy wizażing

CHARLIZZ jak lubisz takie wojenne filmy to polecam" Życie jest piękne", cudowny jest i jeszcze "Chłopiec w pasiastej piżamie". Ostatnio iglądąłam tez "Bekarty wojny". Jeszcze jest wiele, wiele innych a klasyk "Działa Navarony" to chyba z milion razy widziałam

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

ja mówie mace

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

a jak juz jestescie w temacie jedzeniowym- jadłyscie pieczonki?

Nad ogniskiem sie wiesza taki gar żeliwny i tam warstwami co kto lubi, ale obowiązkowo sa ziemniaki, boczek, kapusta, kiełbasa, dodatkowo marchew, buraki, i co komu pasuje o jezusie, ale sobie smaka narobiłam
U mnie mówimy kociołek Przypomniałaś mi że mieliśmy kupić takiego gara...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:42   #4064
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu no nie wiem bo Bokeh pisała to o barszczu, że u nich nie z makaronem tylko ziemniaki albo hanci. Nijak mi to do Hani nie pasuje
no cóż, musimy poczekać na Bokeh aż wróci i nam wszystko wytłumaczy
Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Melduje, że żyje. Przeleciałam wczoraj Was na szybko, tyle ile mogłam, ale szczepionka dała nam sie we znaki a wczorajszy wieczór to apogeum, jeszcze nigdy tak nie było, Juluś wył do księżyca. Myślałam, że już bede płakać razem z nią. Wziełam w koncu dałam jej znów ten pedicetamol, posmarowałam żelem dziąsła (swoją drogą czy to można tak łączyc ze sobą)? i jakoś bidulka zasnęła. Dobrze, że narazie koniec tych szczepień

nie bede nawet próbować Was cytować, bo by mi do jutra zajeło jakbym chciała na wszystko odpowiedzieć.
dziękuje, ze wszystkie odpowiedzi w sprawie temp. i za życzenia dla Julaska

widziałam, że dotarła nowa mamusia z Zuzią, więc witam

dziewczyny, mam do Was pytanie. Jak Julcia próbuje już tak jak na fotkach siadać, to pozwalać jej tak, czy kłaść spowrotem na brzuszek? Bo nie wiem czy ona moze taka podparta. Klade ją a ona za chwile znów tak.. fotki zaraz wkleje, ale najpierw wyśle tego posta, bo mi go zaraz gdzieś wciągnie zanim zgram zdjęcia.
współczuję
Julasek jak zwykle superaśny

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
FEWCIU ja sie z Ciebie smiac nie bede, napisze tylko, ze chcialabym yc choc w polowie taka pedantka jak Ty odkad jest Mlody staramy sie z malzem wpoic jakies przyzwyczajenia dot sprzatania ale nie zawsze nam wychodzi :/
a co do biegania - wiesz, tyle lat trenowalam a planu treningowego nawet sobie nie umiem ulozyc
zalezy, czy chcesz tylko biegac, czy dodatkowo jeszcze jakies cwiczenia (podbiegi, przebiezki, skipy itp itd) : D
ja sobie zaczelam od petelki 15minutowej i jak bede czula power w nogach to bede zwiekszac - jedyne co - nie mozesz sie zniechecic. mi sie w pierwszy dzien biegalo mega hiper fajnie a potem bylo coraz gorzej, dopiero wczoraj mi sie biegalo fajnie na nowo.
za tydzien gdzies sie bede widziala z moim przyjacielem on ma trenera zrobionego wiec sie zapytam
aaaaa no i warto sobie postawic jakis cel - nie schudnieceitylko np jakis bieg uliczny czy cos, ja juz pisalam - teraz sie rozbieguje, zime mam zamiar przycisnac a wiosna polmaraton

mlody spal ale nam zrobil psikusa masakra

"petelka 15 minutowa" to taka zwykła przebieżka???

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pojechalismy na festiwal swiatla. Super wydarzenie: w lodygach bambusa wstawione swieczki do podgrzewacza i z tego rozne aranzacje. Pieknie bylo.
Byłam kiedyś na takim festiwalu w Anglii, super było!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:48   #4065
iffonka7
Zadomowienie

cała Julasek a te kitki

Bartuś zrobił już dzisiaj trzecia śluzowatą kupke (od 2 miesięczy robi systematycznie jedna dziennie bez zadnego sluzu) czy może mieć to związek z tym że od 3 dni podaje mu do porannego mleka troszke kaszki z glutenem?
Stary 2013-08-10, 15:00   #4066
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Bartuś zrobił już dzisiaj trzecia śluzowatą kupke (od 2 miesięczy robi systematycznie jedna dziennie bez zadnego sluzu) czy może mieć to związek z tym że od 3 dni podaje mu do porannego mleka troszke kaszki z glutenem?
wydaje mi się ze tak, dzis dalam Amelce kaszki manny i tez troche było sluzu, a tak jak nie dawalam to nie było.

Cziki nie ma, dzieci śpią (tzt i dzidzia) a ja robię sos i kluski śląskie zupa ugotowana

Witam nową mamusie!
Blogerko;> daj linka do Twojego bloga pliiiiiiiiiiiis

czy Wasze dzidzie przy takiej czice tez mało jadly? Amelka nie chciala w ogole prawie cyca (ciumkała ale o wiele mniej niz zwykle), o zupkach nie wspomne. Jedynie woda z soczkiem i deserek i tak przez 4 dni.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:02   #4067
mala_19kw
Zakorzenienie

O żesz... Dzieć śpi a ja nadrobiłam (zamiast też się położyć )

Pisałyście o jedzeniu. W skrócie też się wypowiem

U nas gołąbki plus do tego ziemniaki polane sosem.
Ale ja osobiście wolę francuskie gołąbki(nieco inna wersja).

Barszcz osobno i do tego ziemniaki osobno (mój mąż do tego lubi jajko).
Z makaronem? Fuuuj

Nie lubie makaronu-jedynie w pomidorowej/rosole i z jajkiem
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:12   #4068
Kija80
Zadomowienie

Jednak postanowiłam dać młodej marchewkę. Piękne odruchy wymiotne miała ale na szczęście nie wpadła na to że tym co w buzi też można pluć, pluła bezpośrednio przed i bezpośrednio po ale w trakcie tylko ją cofało Na wszelki wypadek karmiłam w łazience bo tam jest kupa miejsca a i ściany łatwo umyć w razie czego
Szału nie było, może z pół łyżeczki w nią wcisnęłam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:32   #4069
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Witam !

W moje urodziny
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-10, 15:35   #4070
LadyWhisper
Zakorzenienie

mala, ja mam 27

Stary 2013-08-10, 15:47   #4071
e_vel
Wtajemniczenie

żyję mam się dobrze, tylko czasu brak Odezwę się po weekendzie pewnie

Ps. chciałam coś sobie z chomikuj ściągnąć - więc musiałam ściągnąć ChomikBox i teraz siedzimy (ja, Karinka i TŻ) i lejemy z tego chomika ale ktoś miał pomysł

Miłego weekendu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:12   #4072
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ale tu cisza dzisiaj.

Moje dziecię pospało znów ponad godzinę, tak samo, jak wczoraj o tej porze - czyżby nowy zwyczaj? Fajnie by było. Moja mała absorberka.

Dzisiaj przyjeżdżają do nas znajomi rodziców, więc później schodzimy do nich na ciasto - mama robi kruche z bitą śmietaną, kajmakiem i czekoladą, ahhhh.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:25   #4073
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
mala, ja mam 27
O to ja najpierw będę świętować a na drugi dzień Ty

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Ale tu cisza dzisiaj.

Moje dziecię pospało znów ponad godzinę, tak samo, jak wczoraj o tej porze - czyżby nowy zwyczaj? Fajnie by było. Moja mała absorberka.

Dzisiaj przyjeżdżają do nas znajomi rodziców, więc później schodzimy do nich na ciasto - mama robi kruche z bitą śmietaną, kajmakiem i czekoladą, ahhhh.
Co to?

Mój maluch właśnie pojadł obiadku,dopchał się mlekiem a teraz wariujemy na wyrku

Jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu... Może coś upiekę dobrego
Tylko co...
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-10, 16:32   #4074
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, utkwiło mi to w pamięci, bo zawsze pięknie o niej piszesz i pisałaś, więc zapamiętałam jej imię i wydaje mi się takie... piękne, ciepłe i urocze.

Mała, kajmak http://www.helio.pl/public/upload/fi...a_kajmak_1.jpg - inaczej masa krówkowa.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:32   #4075
treselle0
Zadomowienie

witam
mąż z dzieciem na nosidełkowym spacerku, ja 'niby' robię obiad i może dzięki temu uda mi się coś podczytać
Najpierw jednak sie pochwalę, moja Oleńka jak nauczyła sie pełzać tak teraz zaczęła gadać, nawija jak szalona, czasem wygląda jakby się sama ze sobą kłóciła
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:42   #4076
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, utkwiło mi to w pamięci, bo zawsze pięknie o niej piszesz i pisałaś, więc zapamiętałam jej imię i wydaje mi się takie... piękne, ciepłe i urocze.

Mała, kajmak http://www.helio.pl/public/upload/fi...a_kajmak_1.jpg - inaczej masa krówkowa.
A! jak masa krówkowa to wiem
Mmmm pycha

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
witam
mąż z dzieciem na nosidełkowym spacerku, ja 'niby' robię obiad i może dzięki temu uda mi się coś podczytać
Najpierw jednak sie pochwalę, moja Oleńka jak nauczyła sie pełzać tak teraz zaczęła gadać, nawija jak szalona, czasem wygląda jakby się sama ze sobą kłóciła

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
witam
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-10, 17:01   #4077
charlizz
Zadomowienie

Dziewczyny, podczytuje Was ale nie mam jakoś weny na pisanie.

Na dzisiaj mieliśmy salę zarezerwowana na wesele, spoko :/ może i lepiej, ze do tego ślubu nie doszło.

Posprzątałam trochę i coś bym zjadła, ale nie wiem co lodowka w ogóle nie zachęca

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Neti, a dlaczego chcesz dawać czopka? Jeszcze nic się nie dzieje, Antonio z tego co piszesz to nie płacze ani nic. NIE WOLNO dawać takich rzeczy zapobiegawczo, tylko dlatego, ze kupy nie było ileś tam. To jest naprawde ostateczność, choć moim zdaniem powinnaś odpuścić te wspomagacze, ja na Twoim miejscu czekałabym aż sam się załatwi , nawet jesli miałabym go uspokajać cała noc , inaczej żadne zmiany mleka nie pomogą i nadal będziecie w czarnej

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 17:19   #4078
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Na dzisiaj mieliśmy salę zarezerwowana na wesele, spoko :/ może i lepiej, ze do tego ślubu nie doszło.

Posprzątałam trochę i coś bym zjadła, ale nie wiem co lodowka w ogóle nie zachęca

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Neti, a dlaczego chcesz dawać czopka? Jeszcze nic się nie dzieje, Antonio z tego co piszesz to nie płacze ani nic. NIE WOLNO dawać takich rzeczy zapobiegawczo, tylko dlatego, ze kupy nie było ileś tam. To jest naprawde ostateczność, choć moim zdaniem powinnaś odpuścić te wspomagacze, ja na Twoim miejscu czekałabym aż sam się załatwi , nawet jesli miałabym go uspokajać cała noc , inaczej żadne zmiany mleka nie pomogą i nadal będziecie w czarnej

Może i masz rację..on stęka co jakiś czas..i teraz zrobił znowu mini bobka...

Stary 2013-08-10, 17:32   #4079
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, charlizz ma racje poczekajcie jeszcze, Antos bedzie mial potem naprawde duze problemy z wyproznianiem sie

Charlizz, przytulam Cie mocno kochana silna z Ciebie babka

My siedzimy na kortkach malz gra na sciance pietraszko lezakuje w wozku a ja wizazing

Fewciu, no takim lekkim tempem sobie biegam, troszke szybciej niz trucht takie wybieganko nojak chcesz to pogadam z tym moim przyjacielem i jak mi bedzie rozpisywal treningi to moze Ci tez cos rozpisac ale zacznij sobie od nawet 10min truchtu jak dawno nie biegalas

Stary 2013-08-10, 17:40   #4080
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O, super! to ja chyba zielone wezmę, bardzo fajne. Spore mi się wydaje?
Mały ci nie kombinuje jak z niego wyleźć?
Nie jest jakieś ogromne Nie kombinuje, małe możliwości samodzielnej ewakuacji

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski

Witam nową mamuśkę

U nas noc koszmarna, od 1 do 4 spałam tyle co nic a właściwa pobudka o 7

Efekt taki że nasze dziecko wymęczone usnęło po 9 i śpi do tej pory,a ja wyglądam jak skocz po wino i nie wracaj

Jak żyć?

Jak czas pozwoli to was nadrobie

Cytat:
fotki, reszta w k.
Ale ślicznie siedzi Julasek, jaka z niej ładna dziewczynka się robi

Cytat:
ja tez mówię hajci

Mała, Twoje teksty mnie rozwlają

Cała, dla Julaska buziale, mam nadzieje, że juz jej minie

Bartulo mi już druga drzemkę uskutecznia, zdązyłam posprzątac
jeszcze tylko łazienka ale najpierw obowiazkowy wizażing

CHARLIZZ jak lubisz takie wojenne filmy to polecam" Życie jest piękne", cudowny jest i jeszcze "Chłopiec w pasiastej piżamie". Ostatnio iglądąłam tez "Bekarty wojny". Jeszcze jest wiele, wiele innych a klasyk "Działa Navarony" to chyba z milion razy widziałam

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

ja mówie mace

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

a jak juz jestescie w temacie jedzeniowym- jadłyscie pieczonki?

Nad ogniskiem sie wiesza taki gar żeliwny i tam warstwami co kto lubi, ale obowiązkowo sa ziemniaki, boczek, kapusta, kiełbasa, dodatkowo marchew, buraki, i co komu pasuje o jezusie, ale sobie smaka narobiłam
U nas się na to prażone robi, daje się ziemniaki, marchew, cebulę, kiełbasę i boczek. Robię dość często wersję domową, popijam kefirem lub maślanką, uwielbiamy z mężem

U nas barszcz z ziemniakami, lub do popicia pierogów czy pasztecików. Albo z uszkami a na święta z fasolką też. Z makaronem chyba bym nie zjadła
Co do gołąbków nie wiedziałam że można jeść z ziemniakami, u nas tylko z sosem pomidorowym, czasem pieczarkowym.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Smutno ci pewnie trochę.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Może i masz rację..on stęka co jakiś czas..i teraz zrobił znowu mini bobka...

Odstawiłaś ten sok z marchwi? No ale robi więc co chcesz pomagać? Daj mu czas.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Byliśmy dziś na basenie, jej jak Michałowi się podobało! Zachwycony był, trochę zdjęć porobiliśmy, bardzo zadowolona jestem

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-08-10 o 17:42
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości