|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
taki jak go pamiętam jeszcze z dzieciństwa normalnie kochany się zrobił strasznie z tym, że trudno zapomnieć, że miał też upadki ale grunt, że już jest dobrze ![]() Wiesz, że rodzice dzieci raczej nie posłuchają
|
|
#3332 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
W końcu zwlekłam się złózka. Juliette wszystkie chcą zajść jak najbliżej owu, a często kobiety zachodzą wtedy kiedy włąsnie najmniej się spodziewają.
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Mało kto ma plemniki weterany które przetrwają tyle czasu... jak widzisz u mnie nawet na 2 dni przed nie wytrzymują. Cóż zrobić. No zachodzą owszem ale jak nie prowadzą wykresów, nie liczą, nie stresują się tym tylko spontanicznie.
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam taki błąd kiedyś. Teraz mam córkę z rozbitego małżeństwa i jestem po rozwodzie od 3 lat. Jak się staraliśmy o dziecko, to ja byłam zaślepiona i myślałam tylko, że chcę dziecka i nie ważne, że było nie tak w związku. Że miłości to tam nie było ze strony ex. Wszyscy to widzieli - tylko nie ja. Wtedy gdybym posłuchała mamy, nie musiałabym się teraz męczyć z ex i jego nową kobietą, która za cel wzięła sobie aby mi dokopać. A niestety ex jest człowiekiem na którego łatwo mieć wpływ. Płaci na córkę śmieszne alimenty, przed sądem przedstawia 1/3 dochodów, ona mnie wyszukuje w internecie i się interesuje mną cały czas. Opowiada na mój temat niestworzone rzeczy. Ex jest niestety tylko dawcą sperwy w tym wypadku, bo ojcem go nazwać nie można. Dużo by opowadać, ale co przeżywam to moje Staram się o tym za bardzo nie myśleć, ale jak moja córka cierpi to nie potrafię przejść obojętnie i podchodzić tak lekko do tego...
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie zawsze trzeba się zastanowić czy starać się o dziecko jeśli jest taka sytuacja. Potem dzieci na tym cierpią najbardziej. Takich sytuacji niestety teraz jest bardzo dużo.
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzedni naszą córkę traktował jak mebel w domu Ehh co ja przeszłamprzez ciążę i potem Zero pomocy z jego strony w ciąży i po (miałam cc więc wiadomo, że pomoc potrzebna tym bardziej). Potem jak wracał do domu nawet się z córką nie witał, nie bawił nie mówił do niej Po prostu totalna olewka Swoje się napłakałam, nacierpiałam. Po 3 latach dojrzałam do decyzji, aby go zostawić. I cieszę się, bo córka była na tyle mała, że jeszcze tak wszystkiego nie rozumiała do końca. Wiem, że teraz byłoby duużo trudniej. Z obecnym moim TŻ-em jest bardzo zżyta, kocha go a on ją. Na szczęście w pełni zastępuje jej ojca którego nigdy nie miała. Mówi do niego tato - bo sama tak chciała i jesteśmy kochającą się, PEŁNĄ rodziną. I oby do tego doszło kolejne małe Szczęście
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest najważniejsze!A Twoja córka ile ma teraz lat? Pewnie kiedyś pisałaś ale kto by zapamiętał taki natłok informacji
|
|
|
#3338 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Także szansa jest zawsze. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córcia skończy 7 lat w październiku Idzie do pierwszej klasy od września ![]() Cytat:
ale jak już dziecko jest, to ciężko wyobrażać sobie, że miałoby go nie być. Wiadomo, że nie chciałoby się wrócić czasu, bo kochasz tego człowieczka i nie oddasz za nic. Ale gdybym wtedy posłuchała innych, to bym teraz być może miała taką samą ukochaną istotkę z jej prawdziwym tatą w szczęśliwym związku. Chciałabym zamknąć tamten temat, ale niestety jeszcze sporo czasu minie zanim córka będzie nastolatką i będę musiała mieć choćby pośredni kontakt z tamtym człowiekiem Wyobrażam sobie sprawy w sądzie a ja z brzuszkiem
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
mój maż jest budowlańcem, mój ojciec, teść, brat, kuzyni, szwagier, poza tym mam masę kumpli budowlańców i każdy pije
![]() Cytat:
Także nie mogę odpocząć, bo Iguś to tylko ze mną wszystko by chciał robić, z tatą to się najwyżej może pobawić jak ja jestem mega zajęta. A z Igorem to różnie bywa, raz mi przytupta do łóżka o 5, raz o 4 a raz o 6. Do tego nie zawsze przytupta bo czasem nie potrafi otworzyć drzwi lub najzwyczajniej mam przyjśc go przytulić i dopiero zabrać.Więc nie wiem jak bym to na dłuższą metę "na spokojnie" ogarnęła ![]() Cytat:
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam w szpitalu prywatnym (dzwoniłam wcześniej na rejestrację i przyjmowało 3 ginekologów-podobno nie było już terminu na dziś i miałam pytać lekarza czy mnie przyjmie).
Tata mnie zawiózł (M w pracy, pewnie jak bym mu wszystko dokładnie wytłumaczyła to by on mnie zawiózł ale nie maiłam siły). Szczęście w nieszczęściu, że na rejestracji zastałam moją koleżankę z liceum (była tam też jak przyszłam na poród synka 2 lata temu) i bez problemu dopisała mnie do listy, a że nie było nikogo akurat w kolejce to kazała mi od razu wejść jak pacjentka wyjdzie. Chciałam iść do kobiety, ale trochę młoda była pewnie w moim wieku, może trzeba było pójść do mężczyzny może byłby bardziej kompetentny? teraz za późno. Zrobiła zwykłe badanie i usg dopochwowe powiedziała, że w macicy nic nie widać, że jest pęcherzyk dalej widoczny w jajniku? nie wiem czy dobrze powtarzam. I, że coś tam na około niego nie jest tak, że endometrium jest połowę mniejsze jak na ten tydzień, że to może być jeszcze ciąża, ale też pozamaciczna (((, lub niewielka i jej jeszcze nie widać, ale na to bym nie liczyła (((.Pytałam, czy może mi dać coś w razie czego na podtrzymanie, powiedziała, że ok dała duphaston 3x1 tabl. Jak jest ciąża to pomoże jak nie ma, to wywoła okres, więc pozostaje mi czekać ((W pon mam zrobić bete, ale ja już wiem co będzie, nic Czułam to, dlatego nie chciałam, żebyście mi gratulowały dopóki się nie potwierdzi.To byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe. Teraz oczywiście będę się zadręczać czy to nie z powodu tego castagnusa głupiego który sama wzięłam ((( może mi obniżył za bardzo prolaktynę? z 7,65 nie było wiele do obniżania? Odstawiłam go wczoraj, 1/2 tabl, potem 1/4.Kazała się umówić na czwartek/sobotę z wynikiem bety. We wtorek pewnie pójdę też do mojej gin. Dziś się zdziwiłam bo przyjęła mnie na nfz, także nie płaciłam i za betę też nie zapłacę. Nie wiem co jeszcze mogę napisać, to koniec
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-10 o 14:58 |
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie są to takie wady, aby psuły nasze rodzinne relacje ![]() Kamel ja nie wiem, ale jak dla mnie to zbyt wczesna ciąża na to aby wyszła na usg! Przecież wszyscy mówią, że ciążę widać na usg od 6 tygodnia ciąży!! Właśnie dlatego lepiej odczekać z wszystkimi badaniami trochę aby potem nie panikować albo się nie rozczarować Ja w 2 tygodnie po planowanej @ miałam cień cienia drugiej kreski czyli to już był 6 tydzień. A u gina byłam jeszcze kolejny tydzień później. Wtedy był tydzień 7 i nie miałam usg, ale macica była rozpulchniona po czym poznał, że ciąza jest. Ja bym na Twoim miejscu przestała się stresować i poczekała jeszcze z tydzień. Dopiero wtedy zrobiła bete. Wtedy już będziesz miała 100% pewności. Ja tak czekałam 2 tygodnie po @ i kolejny tydzień na gina aby nie zrobić tego za wcześnie. I to było dobre rozwiązanie bo się nie stresowałam niczym. Stwierdziłam, że jak ciąża jest to i tak wyjdzie a jak nie to nic mi nie dadzą tak wczesne badania...
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-10 o 15:16 |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego testy coraz bledsze, piersi już mnie chyba nie bolą prawie od wczoraj ![]() Ja czekam na okres, albo, że gin mi oznajmi, że to c. pozamaciczna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- A w razie czego ten duphaston może zaszkodzić? A jakby była nie daj Boże pozamaciczna to wywoła okres?
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i z teco co można wyczytać - wynik 26,40 oznacza ciążę. W dodatku zagnieżdżenie może trwać nawet 12 dni. Więc policz dobrze - możesz być dopiero w początkowej fazie ciązy 2-3 tydzień.
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-10 o 15:37 |
|
|
|
|
#3346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG dopochwowe w ciąży można wykonywać? bo mi coś się chyba kiedyś obiło o uszy, że nie. Domyślam się co teraz czujesz, powiedziałaś o tym mężowi albo masz zamiar to zrobić? Dobrze, że dostałaś ten lek na podtrzymanie. Teraz to już nic nie można zrobić. Kiedyś tu opisywałam jak byłam świadkiem rozmowy mojego gina przez telefon z jakąś pacjentką i też niby ciąża, bo testy i beta potwierdzały ale coś tam chyba było nie tak nie wiem już co... ale mówił jej właśnie, że nic w tym momencie nie da się zrobić-lek na podtrzymanie i tyle. Trzeba mieć nadzieje, że będzie dobrze i powtórzyć betę koniecznie. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
tak samo jak u siebie widziałam, że przesunęło mi owu i znów 2 dni przed było współżycie jak w poprzednim cyklu to byłam przekonana że nic z tego nie będzie.Co prawda okres mi się spóźnia 1 albo 2 dni zależy jak liczyć i dziś raczej nie dostanę ale temperatura już spada... jutro jak spadnie to już pewne, że nic z tego nie będzie. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Nie znam się na tym więc nie pomogę...
|
|
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
To co, jak 2 dni przed jest współżycie, to niby plemnik nie przetrwa.
|
|
|
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
No jak widać w większości przypadków nie przetrwa. Nie powiedziałabym, że to jest najlepszy okres, najlepszy to jest dzień przed i dzień owu.
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj iwonka87
Ja polecam dziewczyny stronkę do poczytania Będąc w pierwszej ciąży korzystałam właśnie z tej strony http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=36
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-10 o 15:41 |
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz coś więcej o sobie.No musisz czekać na nowy cykl, nic innego nie pozostaje ![]() A jak wyliczasz owulację?
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Kamel a widziałaś te normy?
Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet. Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period): 3 LP --- 5 – 50 mIU/ml 4 LP --- 5 – 426 mIU/ml 5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml 7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml 9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml 13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml 17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml 25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml: 3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130 4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600 5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800 6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200 7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000 12 – 16 tydzień od owulacji – 18,300 – 137,000 16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000 29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak powtórzysz to zobaczysz jak będzie przyrastać.
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
God Of War 20
Jestem świezo upieczona mezatka i oboje z mezem pragniemy miec dziecko wiec mam nadzieje ze sie uda Zwykle cykle mialam regularne co 28 dni wiec korzystam z kalkulatora z internetu. Poza tym kochamy sie z mezem prawie codziennie wiec dni plodnych raczej nie omine lekarz nawet badal mnie przed dostaniem tej 1 miesiaczki wiec sadze ze uznal ze moge byc w ciazy takze jesli nie dostane tej miesiaczki niebawem to wychodzi na to ze kazdy dzien moze byc tym? Ja juz sama nie wiem. Sluz plodny juz mialam to poczekam na nastepny:P
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
God można robić usg dopochwowe w ciąży, ja na początku z synkiem tylko takie miałam, bo miałam w ciąży ich dużo na każdej wizycie, dopiero jak ciąża była większa to brzuszne.
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile masz lat? I jak masz na imię ![]() Co do korzystania z kalkulatora, wybacz ale to co tam wychodzi to głupoty na podstawie tego nie wyznaczysz sobie dni płodnych.Jeśli kochacie się prawie codziennie to faktycznie nie powinniście ominąć dni płodnych. Pozostaje życzyć powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Norma normą ale sama widzisz co jest napisane, że każda kobieta to odmienny przypadek. No to jak tak to dobrze, widocznie coś mi się pomieszało
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejszy i tak jest przyrost bety. Dlatego zrób betę ponownie i wtedy będziesz wiedziała wszystko Jak będzie odpowiedni przyrost to sprawa jasna
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba powtórzyć i wtedy będzie wiadomo co i jak.
|
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiecie może jak się zachowuje temperatura w ewentualnej ciąży pozamacicznej? Utkwiły mi słowa lekarki która powiedziała, że widzi pęcherzyk w jajniku a nie macicy.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-10 o 16:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

taki jak go pamiętam jeszcze z dzieciństwa
ale grunt, że już jest dobrze