Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 12:12   #3331
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Elfka fajnego masz ojca. Moich rodziców od lat nie idzie na odwyk wziąć. Pogodziłam się w tym, nie mam siły z nimi walczyć, bo latami to robię i nic. Wstyd mi za nich. 11 lat walczymy, z każdym rokiem coraz gorzej, ale oni tego nie widzą.
Tata odkąd nie pije wcale to jest do rany przyłóż taki jak go pamiętam jeszcze z dzieciństwa normalnie kochany się zrobił strasznie z tym, że trudno zapomnieć, że miał też upadki ale grunt, że już jest dobrze

Wiesz, że rodzice dzieci raczej nie posłuchają przynajmniej z tych co znam to zawsze było: Ty się g*wniarzu nie odzywaj i tyle...
Stary 2013-08-10, 12:25   #3332
201606201204
Konto usunięte

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Kamel musisz coś z tym zrobić. Ja wiem, że to trudne, ale wyobrażasz sobie dalsze życie w taki sposób? Nie wiem co jest między Wami, ale jeśli jest niezbyt dobrze, to dlaczego zdecydowaliście się na dziecko?
Próbowałaś bardziej radykalnych metod? Typu "odejdę jeśli nie przestaniesz pić" ? Bo jeśli nie to może warto? Sytuacja jest ciężka, a jakoś nie mogę sobie wyobrazić, abyś Ty chodziła z brzuszkiem a Twój tż popijał piwko za piwkiem a potem jak już będzie dziecko tym bardziej. Przecież to dla Ciebie stres, a Ty w ciąży masz mieć spokój i oparcie w tż-cie
Oj dziewczyny, ale nie znamy też całej prawdy, jak to tam jest. Łatwo jest ocenić.

W końcu zwlekłam się złózka.

Juliette wszystkie chcą zajść jak najbliżej owu, a często kobiety zachodzą wtedy kiedy włąsnie najmniej się spodziewają.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 12:37   #3333
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, ale nie znamy też całej prawdy, jak to tam jest. Łatwo jest ocenić.

W końcu zwlekłam się złózka.

Juliette wszystkie chcą zajść jak najbliżej owu, a często kobiety zachodzą wtedy kiedy włąsnie najmniej się spodziewają.
No jak najbliżej jest najlepiej.
Mało kto ma plemniki weterany które przetrwają tyle czasu... jak widzisz u mnie nawet na 2 dni przed nie wytrzymują. Cóż zrobić.
No zachodzą owszem ale jak nie prowadzą wykresów, nie liczą, nie stresują się tym tylko spontanicznie.
Stary 2013-08-10, 13:09   #3334
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie oceniam. Próbuję coś podpowiedzieć. Kamel sama napisała, że jest źle. Potem pisała, że może liczyć tylko na tatę. I nie pisała tego z uśmiechem Dlatego dziewczyny pytają, czemu zdecydowali się na dziecko jak coś nie gra.

Ja zrobiłam taki błąd kiedyś. Teraz mam córkę z rozbitego małżeństwa i jestem po rozwodzie od 3 lat. Jak się staraliśmy o dziecko, to ja byłam zaślepiona i myślałam tylko, że chcę dziecka i nie ważne, że było nie tak w związku. Że miłości to tam nie było ze strony ex. Wszyscy to widzieli - tylko nie ja. Wtedy gdybym posłuchała mamy, nie musiałabym się teraz męczyć z ex i jego nową kobietą, która za cel wzięła sobie aby mi dokopać. A niestety ex jest człowiekiem na którego łatwo mieć wpływ. Płaci na córkę śmieszne alimenty, przed sądem przedstawia 1/3 dochodów, ona mnie wyszukuje w internecie i się interesuje mną cały czas. Opowiada na mój temat niestworzone rzeczy. Ex jest niestety tylko dawcą sperwy w tym wypadku, bo ojcem go nazwać nie można. Dużo by opowadać, ale co przeżywam to moje
Staram się o tym za bardzo nie myśleć, ale jak moja córka cierpi to nie potrafię przejść obojętnie i podchodzić tak lekko do tego...
Stary 2013-08-10, 13:51   #3335
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie oceniam. Próbuję coś podpowiedzieć. Kamel sama napisała, że jest źle. Potem pisała, że może liczyć tylko na tatę. I nie pisała tego z uśmiechem Dlatego dziewczyny pytają, czemu zdecydowali się na dziecko jak coś nie gra.

Ja zrobiłam taki błąd kiedyś. Teraz mam córkę z rozbitego małżeństwa i jestem po rozwodzie od 3 lat. Jak się staraliśmy o dziecko, to ja byłam zaślepiona i myślałam tylko, że chcę dziecka i nie ważne, że było nie tak w związku. Że miłości to tam nie było ze strony ex. Wszyscy to widzieli - tylko nie ja. Wtedy gdybym posłuchała mamy, nie musiałabym się teraz męczyć z ex i jego nową kobietą, która za cel wzięła sobie aby mi dokopać. A niestety ex jest człowiekiem na którego łatwo mieć wpływ. Płaci na córkę śmieszne alimenty, przed sądem przedstawia 1/3 dochodów, ona mnie wyszukuje w internecie i się interesuje mną cały czas. Opowiada na mój temat niestworzone rzeczy. Ex jest niestety tylko dawcą sperwy w tym wypadku, bo ojcem go nazwać nie można. Dużo by opowadać, ale co przeżywam to moje
Staram się o tym za bardzo nie myśleć, ale jak moja córka cierpi to nie potrafię przejść obojętnie i podchodzić tak lekko do tego...
Współczuje.

Dlatego właśnie zawsze trzeba się zastanowić czy starać się o dziecko jeśli jest taka sytuacja. Potem dzieci na tym cierpią najbardziej.
Takich sytuacji niestety teraz jest bardzo dużo.
Stary 2013-08-10, 14:06   #3336
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Współczuje.

Dlatego właśnie zawsze trzeba się zastanowić czy starać się o dziecko jeśli jest taka sytuacja. Potem dzieci na tym cierpią najbardziej.
Takich sytuacji niestety teraz jest bardzo dużo.
Ja wtedy miałam takie podejście, że i tak zostaniemy razem a dzieci chcę mieć. Zresztą zdrowotnie też mnie czas naglił, bo nie było wiadomo co będzie później. No niestety wyszło jak wyszło, ale teraz mam cudownego Tż-ta i wiem, że z nim chcę mieć dziecko i będzie dobrym ojcem.
Poprzedni naszą córkę traktował jak mebel w domu Ehh co ja przeszłam
przez ciążę i potem Zero pomocy z jego strony w ciąży i po (miałam cc więc wiadomo, że pomoc potrzebna tym bardziej). Potem jak wracał do domu nawet się z córką nie witał, nie bawił nie mówił do niej Po prostu totalna olewka Swoje się napłakałam, nacierpiałam. Po 3 latach dojrzałam do decyzji, aby go zostawić. I cieszę się, bo córka była na tyle mała, że jeszcze tak wszystkiego nie rozumiała do końca. Wiem, że teraz byłoby duużo trudniej. Z obecnym moim TŻ-em jest bardzo zżyta, kocha go a on ją. Na szczęście w pełni zastępuje jej ojca którego nigdy nie miała. Mówi do niego tato - bo sama tak chciała i jesteśmy kochającą się, PEŁNĄ rodziną. I oby do tego doszło kolejne małe Szczęście
Stary 2013-08-10, 14:19   #3337
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wtedy miałam takie podejście, że i tak zostaniemy razem a dzieci chcę mieć. Zresztą zdrowotnie też mnie czas naglił, bo nie było wiadomo co będzie później. No niestety wyszło jak wyszło, ale teraz mam cudownego Tż-ta i wiem, że z nim chcę mieć dziecko i będzie dobrym ojcem.
Poprzedni naszą córkę traktował jak mebel w domu Ehh co ja przeszłam
przez ciążę i potem Zero pomocy z jego strony w ciąży i po (miałam cc więc wiadomo, że pomoc potrzebna tym bardziej). Potem jak wracał do domu nawet się z córką nie witał, nie bawił nie mówił do niej Po prostu totalna olewka Swoje się napłakałam, nacierpiałam. Po 3 latach dojrzałam do decyzji, aby go zostawić. I cieszę się, bo córka była na tyle mała, że jeszcze tak wszystkiego nie rozumiała do końca. Wiem, że teraz byłoby duużo trudniej. Z obecnym moim TŻ-em jest bardzo zżyta, kocha go a on ją. Na szczęście w pełni zastępuje jej ojca którego nigdy nie miała. Mówi do niego tato - bo sama tak chciała i jesteśmy kochającą się, PEŁNĄ rodziną. I oby do tego doszło kolejne małe Szczęście
Co przeszłaś to przeszłaś ale teraz stworzyliście super rodzinkę i tak trzymać to jest najważniejsze!

A Twoja córka ile ma teraz lat? Pewnie kiedyś pisałaś ale kto by zapamiętał taki natłok informacji
Stary 2013-08-10, 14:19   #3338
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
No jak najbliżej jest najlepiej.
Mało kto ma plemniki weterany które przetrwają tyle czasu... jak widzisz u mnie nawet na 2 dni przed nie wytrzymują. Cóż zrobić.
No zachodzą owszem ale jak nie prowadzą wykresów, nie liczą, nie stresują się tym tylko spontanicznie.
Ale też same widzicie, że zaden program nie wyliczy Wam dokładnie, keidy ta owulacja była. Także szansa jest zawsze.

Cytat:

Pewnie, ze tak, bo nie problemem jest zrobić dziecko. Gorzej co będzie dalej. Ja kiedyś też bylwam w związku, który wszyscy mi odradzali. Cale szczęście nic się z tego nie zrodzilo. Jednak spójrz na to w inny sposób. Gdyby nie ex, nie miałabyś teraz tej małej istotki przy sobie.
Stary 2013-08-10, 14:26   #3339
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Co przeszłaś to przeszłaś ale teraz stworzyliście super rodzinkę i tak trzymać to jest najważniejsze!

A Twoja córka ile ma teraz lat? Pewnie kiedyś pisałaś ale kto by zapamiętał taki natłok informacji
Dla mnie to najważniejsze i jestem szczęśliwa wreszcie
Córcia skończy 7 lat w październiku Idzie do pierwszej klasy od września

Cytat:
Pewnie, ze tak, bo nie problemem jest zrobić dziecko. Gorzej co będzie dalej. Ja kiedyś też bylwam w związku, który wszyscy mi odradzali. Cale szczęście nic się z tego nie zrodzilo. Jednak spójrz na to w inny sposób. Gdyby nie ex, nie miałabyś teraz tej małej istotki przy sobie.
Tak też na to patrzę ale jak już dziecko jest, to ciężko wyobrażać sobie, że miałoby go nie być. Wiadomo, że nie chciałoby się wrócić czasu, bo kochasz tego człowieczka i nie oddasz za nic. Ale gdybym wtedy posłuchała innych, to bym teraz być może miała taką samą ukochaną istotkę z jej prawdziwym tatą w szczęśliwym związku. Chciałabym zamknąć tamten temat, ale niestety jeszcze sporo czasu minie zanim córka będzie nastolatką i będę musiała mieć choćby pośredni kontakt z tamtym człowiekiem Wyobrażam sobie sprawy w sądzie a ja z brzuszkiem Nie dość , że stres to dodatkowy problem
Stary 2013-08-10, 14:41   #3340
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość

Widzę, że mamy podobne zdanie o budowlańcach...
mój maż jest budowlańcem, mój ojciec, teść, brat, kuzyni, szwagier, poza tym mam masę kumpli budowlańców i każdy pije

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Carmenaa ja mierzę o 5 rano. Malej też idą 5 ale marudzi tylko w dzień. W nocy tż wstaje i podaje jej smoka zazwyczaj 1-2x. Szturcham go, żeby wstał jak nie słyszy, także my mamy układ
a u mnie był by problem z tego względu, że M. nie może wstać do Igusiaa żeby go tam uspokoić nie wyciągając z łóżka, bo ten jest mamicyckiem i po niego ma przyjść mama i koniec kropka. Tata jest be. Niestety Także nie mogę odpocząć, bo Iguś to tylko ze mną wszystko by chciał robić, z tatą to się najwyżej może pobawić jak ja jestem mega zajęta. A z Igorem to różnie bywa, raz mi przytupta do łóżka o 5, raz o 4 a raz o 6. Do tego nie zawsze przytupta bo czasem nie potrafi otworzyć drzwi lub najzwyczajniej mam przyjśc go przytulić i dopiero zabrać.
Więc nie wiem jak bym to na dłuższą metę "na spokojnie" ogarnęła

Cytat:

przykre, że musiałaś coś takiego z córką przejść :Frown: wszystko zależy jaki jest partner i jego nastawienie. Jedni piją, ale nie zaniedbują obowiązków, są kochający, nie są agresywni i kochają swoje dzieci, tyle, że nie potrafią darować sobie piwa przez dłuższy okres czasu. Drudzy doją, szlajają sie po barach, mają gdzieś swoje dzieci i żony, pracować im się też nie chce. Z moim również miałam wzloty i upadki. Po małym kryzysie troche się ogarnął chłopak, ale nie mogę zarzucić, że nie dba o rodzinę czy szlaja się byle gdzie, bo musiałabym skłamać. Ma swoje wady, ale nie chcę ich wyrzucać na forum, bo nie ma to sensu.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:54   #3341
Kamel
Wtajemniczenie

byłam w szpitalu prywatnym (dzwoniłam wcześniej na rejestrację i przyjmowało 3 ginekologów-podobno nie było już terminu na dziś i miałam pytać lekarza czy mnie przyjmie).
Tata mnie zawiózł (M w pracy, pewnie jak bym mu wszystko dokładnie wytłumaczyła to by on mnie zawiózł ale nie maiłam siły).
Szczęście w nieszczęściu, że na rejestracji zastałam moją koleżankę z liceum (była tam też jak przyszłam na poród synka 2 lata temu) i bez problemu dopisała mnie do listy, a że nie było nikogo akurat w kolejce to kazała mi od razu wejść jak pacjentka wyjdzie.
Chciałam iść do kobiety, ale trochę młoda była pewnie w moim wieku, może trzeba było pójść do mężczyzny może byłby bardziej kompetentny? teraz za późno.
Zrobiła zwykłe badanie i usg dopochwowe powiedziała, że w macicy nic nie widać, że jest pęcherzyk dalej widoczny w jajniku? nie wiem czy dobrze powtarzam. I, że coś tam na około niego nie jest tak, że endometrium jest połowę mniejsze jak na ten tydzień, że to może być jeszcze ciąża, ale też pozamaciczna(((, lub niewielka i jej jeszcze nie widać, ale na to bym nie liczyła(((.
Pytałam, czy może mi dać coś w razie czego na podtrzymanie, powiedziała, że ok dała duphaston 3x1 tabl.
Jak jest ciąża to pomoże jak nie ma, to wywoła okres, więc pozostaje mi czekać((
W pon mam zrobić bete, ale ja już wiem co będzie, nic Czułam to, dlatego nie chciałam, żebyście mi gratulowały dopóki się nie potwierdzi.
To byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe.
Teraz oczywiście będę się zadręczać czy to nie z powodu tego castagnusa głupiego który sama wzięłam((( może mi obniżył za bardzo prolaktynę? z 7,65 nie było wiele do obniżania? Odstawiłam go wczoraj, 1/2 tabl, potem 1/4.
Kazała się umówić na czwartek/sobotę z wynikiem bety.
We wtorek pewnie pójdę też do mojej gin.
Dziś się zdziwiłam bo przyjęła mnie na nfz, także nie płaciłam i za betę też nie zapłacę.

Nie wiem co jeszcze mogę napisać, to koniec

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-10 o 14:58
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:07   #3342
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
przykre, że musiałaś coś takiego z córką przejść :Frown: wszystko zależy jaki jest partner i jego nastawienie. Jedni piją, ale nie zaniedbują obowiązków, są kochający, nie są agresywni i kochają swoje dzieci, tyle, że nie potrafią darować sobie piwa przez dłuższy okres czasu. Drudzy doją, szlajają sie po barach, mają gdzieś swoje dzieci i żony, pracować im się też nie chce. Z moim również miałam wzloty i upadki. Po małym kryzysie troche się ogarnął chłopak, ale nie mogę zarzucić, że nie dba o rodzinę czy szlaja się byle gdzie, bo musiałabym skłamać. Ma swoje wady, ale nie chcę ich wyrzucać na forum, bo nie ma to sensu.
Mój też ma wady, kto ich nie ma? Ale nie są to takie wady, aby psuły nasze rodzinne relacje

Kamel ja nie wiem, ale jak dla mnie to zbyt wczesna ciąża na to aby wyszła na usg! Przecież wszyscy mówią, że ciążę widać na usg od 6 tygodnia ciąży!!
Właśnie dlatego lepiej odczekać z wszystkimi badaniami trochę aby potem nie panikować albo się nie rozczarować Ja w 2 tygodnie po planowanej @ miałam cień cienia drugiej kreski czyli to już był 6 tydzień. A u gina byłam jeszcze kolejny tydzień później. Wtedy był tydzień 7 i nie miałam usg, ale macica była rozpulchniona po czym poznał, że ciąza jest. Ja bym na Twoim miejscu przestała się stresować i poczekała jeszcze z tydzień. Dopiero wtedy zrobiła bete. Wtedy już będziesz miała 100% pewności. Ja tak czekałam 2 tygodnie po @ i kolejny tydzień na gina aby nie zrobić tego za wcześnie. I to było dobre rozwiązanie bo się nie stresowałam niczym. Stwierdziłam, że jak ciąża jest to i tak wyjdzie a jak nie to nic mi nie dadzą tak wczesne badania...

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-08-10 o 15:16
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:20   #3343
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też ma wady, kto ich nie ma? Ale nie są to takie wady, aby psuły nasze rodzinne relacje

Kamelja nie wiem, ale jak dla mnie to zbyt wczesna ciąża na to aby wyszła na usg! Przecież wszyscy mówią, że ciążę widać na usg od 6 tygodnia ciąży!!
Beta słaba jak na 4 tydz i 4 dni czyli = 5 tydzień 26,40
Do tego testy coraz bledsze, piersi już mnie chyba nie bolą prawie od wczoraj
Ja czekam na okres, albo, że gin mi oznajmi, że to c. pozamaciczna

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

A w razie czego ten duphaston może zaszkodzić?
A jakby była nie daj Boże pozamaciczna to wywoła okres?

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-10, 15:20   #3344
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale też same widzicie, że zaden program nie wyliczy Wam dokładnie, keidy ta owulacja była. Także szansa jest zawsze.

No nie wyliczy ale po temperaturze widać kiedy mogła być, ja u siebie widzę
Stary 2013-08-10, 15:24   #3345
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Duphaston ciąży nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie. Tyle, że jak jest pozamaciczna to raczej nie wywoła okresu. Albo nastąpi poronienie albo będzie trzeba zrobić zabieg. Ale moim zdaniem to tam żadnej pozamacicznej ciąży nie ma. Jeśli już to bardzo wczesna ciąża i ja nadal trzymam kciuki, że będzie wszystko ok

Aaa i z teco co można wyczytać - wynik 26,40 oznacza ciążę. W dodatku zagnieżdżenie może trwać nawet 12 dni. Więc policz dobrze - możesz być dopiero w początkowej fazie ciązy 2-3 tydzień.

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-08-10 o 15:37
Stary 2013-08-10, 15:26   #3346
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
No nie wyliczy ale po temperaturze widać kiedy mogła być, ja u siebie widzę
Ja też, ale znam przypadki, że dziewczyny zaszly w ciąże choć wyglądało, że za daleko od owulacji.
Stary 2013-08-10, 15:32   #3347
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
byłam w szpitalu prywatnym (dzwoniłam wcześniej na rejestrację i przyjmowało 3 ginekologów-podobno nie było już terminu na dziś i miałam pytać lekarza czy mnie przyjmie).
Tata mnie zawiózł (M w pracy, pewnie jak bym mu wszystko dokładnie wytłumaczyła to by on mnie zawiózł ale nie maiłam siły).
Szczęście w nieszczęściu, że na rejestracji zastałam moją koleżankę z liceum (była tam też jak przyszłam na poród synka 2 lata temu) i bez problemu dopisała mnie do listy, a że nie było nikogo akurat w kolejce to kazała mi od razu wejść jak pacjentka wyjdzie.
Chciałam iść do kobiety, ale trochę młoda była pewnie w moim wieku, może trzeba było pójść do mężczyzny może byłby bardziej kompetentny? teraz za późno.
Zrobiła zwykłe badanie i usg dopochwowe powiedziała, że w macicy nic nie widać, że jest pęcherzyk dalej widoczny w jajniku? nie wiem czy dobrze powtarzam. I, że coś tam na około niego nie jest tak, że endometrium jest połowę mniejsze jak na ten tydzień, że to może być jeszcze ciąża, ale też pozamaciczna(((, lub niewielka i jej jeszcze nie widać, ale na to bym nie liczyła(((.
Pytałam, czy może mi dać coś w razie czego na podtrzymanie, powiedziała, że ok dała duphaston 3x1 tabl.
Jak jest ciąża to pomoże jak nie ma, to wywoła okres, więc pozostaje mi czekać((
W pon mam zrobić bete, ale ja już wiem co będzie, nic Czułam to, dlatego nie chciałam, żebyście mi gratulowały dopóki się nie potwierdzi.
To byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe.
Teraz oczywiście będę się zadręczać czy to nie z powodu tego castagnusa głupiego który sama wzięłam((( może mi obniżył za bardzo prolaktynę? z 7,65 nie było wiele do obniżania? Odstawiłam go wczoraj, 1/2 tabl, potem 1/4.
Kazała się umówić na czwartek/sobotę z wynikiem bety.
We wtorek pewnie pójdę też do mojej gin.
Dziś się zdziwiłam bo przyjęła mnie na nfz, także nie płaciłam i za betę też nie zapłacę.

Nie wiem co jeszcze mogę napisać, to koniec
Dobrze, że dostałaś się do lekarza ale fakt mogłaś wybrać kogoś starczego z większym doświadczeniem.

USG dopochwowe w ciąży można wykonywać? bo mi coś się chyba kiedyś obiło o uszy, że nie.

Domyślam się co teraz czujesz, powiedziałaś o tym mężowi albo masz zamiar to zrobić?
Dobrze, że dostałaś ten lek na podtrzymanie. Teraz to już nic nie można zrobić. Kiedyś tu opisywałam jak byłam świadkiem rozmowy mojego gina przez telefon z jakąś pacjentką i też niby ciąża, bo testy i beta potwierdzały ale coś tam chyba było nie tak nie wiem już co... ale mówił jej właśnie, że nic w tym momencie nie da się zrobić-lek na podtrzymanie i tyle.

Trzeba mieć nadzieje, że będzie dobrze i powtórzyć betę koniecznie.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Ja też, ale znam przypadki, że dziewczyny zaszly w ciąże choć wyglądało, że za daleko od owulacji.
A no oczywiście że są takie przypadki ale zapewne bardzo mało dlatego ja nigdy się nie nastawiam tak samo jak u siebie widziałam, że przesunęło mi owu i znów 2 dni przed było współżycie jak w poprzednim cyklu to byłam przekonana że nic z tego nie będzie.
Co prawda okres mi się spóźnia 1 albo 2 dni zależy jak liczyć i dziś raczej nie dostanę ale temperatura już spada... jutro jak spadnie to już pewne, że nic z tego nie będzie.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Co do testów to też zależy od firmy i czułości... także na to nie patrz. Jak masz czułość od 25 to to jest wynik troszkę niższy niż Twoja beta.

Nie znam się na tym więc nie pomogę...
Stary 2013-08-10, 15:34   #3348
201606201204
Konto usunięte

To co, jak 2 dni przed jest współżycie, to niby plemnik nie przetrwa. Przecież to najlepszy okres.
Stary 2013-08-10, 15:34   #3349
iwonka87
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
iwonka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:38   #3350
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
To co, jak 2 dni przed jest współżycie, to niby plemnik nie przetrwa. Przecież to najlepszy okres.
No jak widać w większości przypadków nie przetrwa. Nie powiedziałabym, że to jest najlepszy okres, najlepszy to jest dzień przed i dzień owu.
Stary 2013-08-10, 15:39   #3351
vioris
Zakorzenienie

Witaj iwonka87

Ja polecam dziewczyny stronkę do poczytania Będąc w pierwszej ciąży korzystałam właśnie z tej strony

http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=36

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-08-10 o 15:41
Stary 2013-08-10, 15:40   #3352
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
Witamy powiedz coś więcej o sobie.

No musisz czekać na nowy cykl, nic innego nie pozostaje
A jak wyliczasz owulację?
Stary 2013-08-10, 15:44   #3353
vioris
Zakorzenienie

Kamel a widziałaś te normy?

Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet.

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):

3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
4 LP --- 5 – 426 mIU/ml
5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml
7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml
9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml
13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml
17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml
25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:

3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji – 18,300 – 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000
Stary 2013-08-10, 15:48   #3354
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet.

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):

3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
4 LP --- 5 – 426 mIU/ml

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:

No właśnie, norma normie nie równa
Jak powtórzysz to zobaczysz jak będzie przyrastać.
Stary 2013-08-10, 15:50   #3355
iwonka87
Raczkowanie

God Of War 20
Jestem świezo upieczona mezatka i oboje z mezem pragniemy miec dziecko wiec mam nadzieje ze sie uda Zwykle cykle mialam regularne co 28 dni wiec korzystam z kalkulatora z internetu. Poza tym kochamy sie z mezem prawie codziennie wiec dni plodnych raczej nie omine lekarz nawet badal mnie przed dostaniem tej 1 miesiaczki wiec sadze ze uznal ze moge byc w ciazy takze jesli nie dostane tej miesiaczki niebawem to wychodzi na to ze kazdy dzien moze byc tym? Ja juz sama nie wiem. Sluz plodny juz mialam to poczekam na nastepny:P
iwonka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:55   #3356
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:

3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
4 LP --- 5 – 426 mIU/ml

Ale mi się wydaje, że powinnam patrzeć na normy jakie podało laboratorium na wyniku badań.
God można robić usg dopochwowe w ciąży, ja na początku z synkiem tylko takie miałam, bo miałam w ciąży ich dużo na każdej wizycie, dopiero jak ciąża była większa to brzuszne.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-10, 15:59   #3357
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
God Of War 20
Jestem świezo upieczona mezatka i oboje z mezem pragniemy miec dziecko wiec mam nadzieje ze sie uda Zwykle cykle mialam regularne co 28 dni wiec korzystam z kalkulatora z internetu. Poza tym kochamy sie z mezem prawie codziennie wiec dni plodnych raczej nie omine lekarz nawet badal mnie przed dostaniem tej 1 miesiaczki wiec sadze ze uznal ze moge byc w ciazy takze jesli nie dostane tej miesiaczki niebawem to wychodzi na to ze kazdy dzien moze byc tym? Ja juz sama nie wiem. Sluz plodny juz mialam to poczekam na nastepny:P
Oo gratulacje
A ile masz lat? I jak masz na imię
Co do korzystania z kalkulatora, wybacz ale to co tam wychodzi to głupoty na podstawie tego nie wyznaczysz sobie dni płodnych.

Jeśli kochacie się prawie codziennie to faktycznie nie powinniście ominąć dni płodnych.
Pozostaje życzyć powodzenia

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Ale mi się wydaje, że powinnam patrzeć na normy jakie podało laboratorium na wyniku badań.
God można robić usg dopochwowe w ciąży, ja na początku z synkiem tylko takie miałam, bo miałam w ciąży ich dużo na każdej wizycie, dopiero jak ciąża była większa to brzuszne.
Nie zadręczaj się. Wiem, że łatwo powiedzieć i pewnie też bym myślała o tym cały czas ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze! Kiedy będziesz powtarzać betę?
Norma normą ale sama widzisz co jest napisane, że każda kobieta to odmienny przypadek.
No to jak tak to dobrze, widocznie coś mi się pomieszało
Stary 2013-08-10, 16:04   #3358
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Oni podają normy, ale prawda jest taka, że beta to beta i w każdym laboratorium wychodzi tak samo, niezależnie od tego jakie oni tam normy podają. Normy które podałam pokazują, że możesz być w ciąży dopiero 3-tygodniowej. Zagnieżdżanie trwa czasami trochę
Najważniejszy i tak jest przyrost bety. Dlatego zrób betę ponownie i wtedy będziesz wiedziała wszystko Jak będzie odpowiedni przyrost to sprawa jasna
Stary 2013-08-10, 16:14   #3359
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Oni podają normy, ale prawda jest taka, że beta to beta i w każdym laboratorium wychodzi tak samo, niezależnie od tego jakie oni tam normy podają. Normy które podałam pokazują, że możesz być w ciąży dopiero 3-tygodniowej. Zagnieżdżanie trwa czasami trochę
Najważniejszy i tak jest przyrost bety. Dlatego zrób betę ponownie i wtedy będziesz wiedziała wszystko Jak będzie odpowiedni przyrost to sprawa jasna
Zgadzam się trzeba powtórzyć i wtedy będzie wiadomo co i jak.
Stary 2013-08-10, 16:17   #3360
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo gratulacje
A ile masz lat? I jak masz na imię
Co do korzystania z kalkulatora, wybacz ale to co tam wychodzi to głupoty na podstawie tego nie wyznaczysz sobie dni płodnych.

Jeśli kochacie się prawie codziennie to faktycznie nie powinniście ominąć dni płodnych.
Pozostaje życzyć powodzenia

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Nie zadręczaj się. Wiem, że łatwo powiedzieć i pewnie też bym myślała o tym cały czas ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze! Kiedy będziesz powtarzać betę?
Norma normą ale sama widzisz co jest napisane, że każda kobieta to odmienny przypadek.
No to jak tak to dobrze, widocznie coś mi się pomieszało
Beta w poniedziałek.
A wiecie może jak się zachowuje temperatura w ewentualnej ciąży pozamacicznej?
Utkwiły mi słowa lekarki która powiedziała, że widzi pęcherzyk w jajniku a nie macicy.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-10 o 16:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości