|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Irytujący brak składów w KWC...
Dlaczego nie dodajecie składów do kosmetyków wrzucanych na KWC?
Czy tak ciężko go przepisać? Opis producenta zazwyczaj jest mocno naciągany i jednak chciałabym zobaczyć co dany kosmetyk zawiera, zresztą nie tylko ja, na pewno wielu wizażankom to przeszkadza, niektóre wrzucają składy w ocenach danego produktu.
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Irytujący brak składów w KWC...
Przerażające. Skład kosmetyków to ścisła tajemnica i nie znajdziesz tego w internecie ani na półkach sklepowych. Chodzi chyba o zbiór opinii użytkowników a nie o analizę składu, to masz gdzieś indziej.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej gdyby skład tam był, ale przecież znalezienie go jest dziecinnie łatwe-pełno dziewczyn na blogach podaje składy
także nie ma dramatu |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie tak. Praktycznie - szuka się jakiegoś kosmetyku, czyta opis, opinie innych ludzi, to miło też by było znać jego skład. Sam skład, nie analizę. Tak po prostu. Skład jest ważną częścią produktu, nie opis. W końcu przy wstawianiu kosmetyku do KWC jest miejsce na wpisanie składu, czemu z tego nie korzystać i ułatwiać życie innym ludziom?
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy no można ale chyba ideą kwc nie miała być prezentacja kosmetyków a opinie przeciętnych użytkowniczek
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opinie są różne, niektóre odnoszą się właśnie do składu, że coś jest w nim nie tak czy coś jest w nich fajnego, więc byłoby miło wiedzieć o czym użytkowniczki piszą. Poza tym to, co służy wszystkim komuś może nie posłużyć ze względu na składniki. Wpisane składu nie stwarza według mnie aż takiego problemu, więc mogłoby to być rutyną przy dodawaniu produktów.
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko Ci przepisać?
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy da się edytować dodany już przez kogoś do KWC kosmetyk. Jeśli by się dało - sama bym pouzupełniała składy znanych mi produktów.
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szczerze mówiąc to nie jest wielki problem znaleźć skład jakiegoś kosmetyku - jak nie na Wizażu to na innych forach czy powstających jak grzyby po deszczu blogach kosmetycznych. Wystarczy użyć Google, co trwa kilka sekund. Większość kosmetyków gdzieś w przestworzach Internetu ma wpisany swój skład, nie rozumiem więc problemu.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2013-08-10 o 17:48 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja jestem za tym, by umieszczać składy na KWC, ale dopóki nie ma odgórnego nakazu, to nie ma co liczyć, że wszyscy tak będą robić. Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Też uważam, że skład jest bardzo istotną informacją. Sama wybieram kosmetyki bardziej pod względem składu niż opisu producenta czy recenzji Wizażanek (tzn. oczywiście szukam produktu wysoko ocenianego, ale jednocześnie z odpowiednim dla mnie składem).
Skoro Wizażanka dodająca produkt ma 5-10 minut, żeby wypelnić zgłoszenie i znaleźć w sieci opis producenta oraz zdjęcie produktu, to czemu nie poświęci dodatkowej minuty lub dwóch na przepisanie/przeklejenie składu? Dla mnie to istotniejsza informacja niż obiecanki-cacanki z opakowania.
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-08-10 o 17:47 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Kretka naprawdę już chyba ósmy raz na wizażu spotykam się z twoim czepialstwem
wiesz doskonale co mam na myśli
|
|
|
|
|
#18 |
|
damn good coffee
|
Ale jeśli produkt jest nowością, naprawdę ciężko jest znaleźć skład - to raz.
A dwa - nie wszystkie kosmetyki są tak super hiper popularne że można znaleźć ich składy - dotyczy to sporej ilości kosmetyków niszowych, czy zagranicznych, niedostępnych w Polsce. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Czas Komety - uwierz, że znalezienie składu naprawdę czasem stanowi problem. |
|
|
|
|
#19 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O czym w ogóle jest ten wątek? ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łatwiej jest 1 osobie poswięcić czas niż 100 kolejnym, które odwiedzą stronę danego produktu Zreszta ja najpierw patrzę na skład- jak ma cos co nie spełnia warunków, to nie czytam opinii. Masa dziewczyn szuka produktów zgodnych np. z CG. Już nie wspominając o osonach korzystających z neta w komórce. Szukanie składów jest w tym wypadku zwyczajnie niewygodne.
|
|
|
#21 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Sama ostatnio zgłosiłam krem, składu w internecie ani widu, ani słychu; miałam go w posiadaniu, ale skład zapisany był na opakowaniu tekturowym, które wyrzuciłam pierwszego dnia. I co teraz? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Skoro masz czas żeby czytać opinie o danych kosmetykach to znajdź go też na wyszukanie składu w Google. Serio, co za problem? " skoro ma czas na dodanie kosmetyku, jego bzdurnego opisu i foty, to co za problem przekleić cos z google. Nie ogarniam. Nie można od razu zrobić porządnie?
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątek niby bez sensu, ale to połowa wątków na Wizażu jest bez sensu
|
|
|
#24 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Uwielbiam recenzować kosmetyki w dziale KWC. Jestem kosmetoholiczką, kocham testować i naprawdę interesuje mnie, co o danym produkcie mają do powiedzenia inne dziewczyny, które już ten produkt stosują. Bardzo często kupuję produkt, który uzyskał w tym dziale wysoką ocenę lub taki, który jest recenzowany skrajnie odmiennie, czyli: kochasz lub nienawidzisz.
Nie przeszkadza mi absolutnie brak składu. Jeśli jestem zainteresowana kupnem to zapukam do wujka Google i wpiszę nazwę kosmetyku. W którymś linku trafię na skład, który producent umieścił na pudełku. Myślę, że w tym dziale bardziej chodzi o subiektywne opinie niż o sklad. |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#26 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Chyba, że założę sobie zeszyt i będę wklejać ![]() wspomniany krem zrobił mi z twarzy drugą Hiroszimę, wolę nie wiedzieć, co w nim było
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast podczas zgłaszania, o ile skład można znaleźć w sieci lub ma się go przed oczami na opakowaniu, to nie jest żaden problem wklepać kilka linijek składników, zajmuje to max 2 minuty (wiem, bo wielokrotnie przepisywałam składy, nawet te pisane czcionką 6 ).Naprawdę, minimum empatii by się przydało - ja na przykład (jak wiele Wizażanek) mam kapryśną skórę i bardzo zwracam uwagę na skład, tzn. jest kilka składników, których unikam jak ognia i wypisany skład bardzo mi ułatwia życie. Ty szukasz tylko opinii, ja szukam opinii oraz składu (lub chociaż jakiejkolwiek informacji o składzie, np. nie zawiera tego czy tamtego), chyba potrafisz to zrozumieć? Pytasz "Co za problem znaleźć skład?", a ja pytam ponownie: "Co za problem poświęcić tę minutę więcej i wrzucić skład do zgłoszenia?". Według mnie to nie czytelnik, a Wizażanka zgłaszająca jest zobowiązana napisać zgłoszenie jak najrzetelniej i dokładniej, tzn. zapewnić wszystkie istotne informacje (a już cyrkiem są kosmetyki, przy których brak np. ceny czy pojemności - też powiesz, że przecież można znaleźć na innej stronie i że to żaden problem?). Po co kilkadziesiąt osób ma później wertować inne strony, skoro jedna [pierwsza] mogła podać wszystko? Ułatwiajmy sobie nawzajem życie, a nie.. Nie mówię oczywiście o kosmetykach, których składów po prostu nie ma na opakowaniu lub nie można znaleźć w necie, bo są np. nowością - tutaj brak całkowicie rozumiem.
|
|
|
#28 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#29 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze się znajdują, ale mam tam porządek, to fakt ![]() Właśnie dlatego zachowuję składy i ich potrzebuję, w razie masakry, żebym wiedziała co mnie uczuliło czy co. Cytat:
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-08-10 o 20:12 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Opinie są różne, niektóre odnoszą się właśnie do składu, że coś jest w nim nie tak czy coś jest w nich fajnego, więc byłoby miło wiedzieć o czym użytkowniczki piszą. Poza tym to, co służy wszystkim komuś może nie posłużyć ze względu na składniki. Wpisane składu nie stwarza według mnie aż takiego problemu, więc mogłoby to być rutyną przy dodawaniu produktów.
Ciężko Ci przepisać?

] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M