|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
my padaliśmy razem z dziećmi po całym dniu plażowania hehe
miłego!
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
ja niestety wpadłam tylko na moment: chciałam tylko powiedzieć że podejrzenie o cytomegalie u Maksia - oddalone !! za miesiąc znów na kontrolę ale tym razem rozmiaru główki. miłego weekendu zyczymy |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałam, że mam nadzieję, że nas deszcz nie dorwie? Nadzieja matką głupich A Krzyś przespał wszystko pod folią
|
|
|
#3697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ew polecam - http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_r...ła_hodowlanego haha co do ad 2 - bym zjadla taka yhmmmCytat:
haha.agata - a uj tam ich wie po czemu nie chca operowac - nie mam pojeica, sie bd musiala taty wypytac .. bo tez mi sie zdaje ze od razu go powinni usnac, on byl wykryty jak ja z Milusiem ost 2tyg ciazy chodzilam - 5miesiecy temu !!! nadrabiam dalej - bo musialam wyjsc z tata do sklpeu - polsta przepisac i wziasc dekoder HD
|
||||
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
wypoczywajcie!
Cytat:
Cytat:
![]() super!dziec jak cywilizowany dzidzus byl na 4 godzinnym spacerze. nawet do galerii weszlismy (nakarmic sie ); ubrany w dlugi rekaw, spodnie, przykryty kocykiem (jak na moje dziecie to zaskok roku, bo on w momencie wszystko wykopuje i sie drze przy tym), potem zasnal. tak mi go bylo szkoda budzic, a tak bylam glodna, ze zawolalam konkubenta by jeszcze chwile z nim pod blokiem pochodzil. chodzil 45 minut i w koncu przyniosl go z gondola na IV p i Torres jeszcze pol godziny dospal na balkonie. da sie? da. Histeriusz maly...i teraz pytanie: chlodek czy zmulenie poszczepienne ![]()
|
|
|
|
#3699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha - dobre dobre - ale jak padal deszcz ... raz u mnie w bergen padal tak ze odbijal sie od ziemi i do wysokosci kolan - wszytako bylo Mokre ![]() Cytat:
DA sie da , a nie mowilam :Pi bo zapomne - http://http://demotywatory.pl/418561...ce-jesc-obiadu oraz - http://http://demotywatory.pl/4182961 ide cos zjesc - zjadlabym pizze - ale piekarnik am dop 3 dni - i tato nie sprawadzal go czy korkow nie wybija - no se zapomnial kupic - a na prada se teraz beda mieli ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- aaaaaaaaa no i KAWAL tez posiadam Ojciec: - Ktoś ukradł nam krowę! Starszy syn: - Jak ukradł to znaczy konus jakiś. Średni syn: - Jak konus to pewnie z Trojanowa. Najmłodszy syn: - Jak z Trojanowa to pewnie Wasyl. Zaprzęgli konia do wozu i pojechali do Trojanowa. I dali Wasylowi po mordzie. Wasyl jednak nie przyznał się do kradzieży. Profilaktycznie dali mu po mordzie drugi raz, ale także bez efektu. Chcąc nie chcąc, wsadzili Wasyla na wóz i pojechali do sądu grodzkiego. Stanęli przed sędzią i ojciec mówi: - Obudziłem się rano, patrzę krowę ktoś ukradł. Mówię o tym synom. Najstarszy mówi, że jak krowę ukradł, to musiał być konus. Średni mówi, że jak konus to z pewnością z Trojanowa. Najmłodszy mówi, że jak z Trojanowa to na pewno Wasyl. Daliśmy mu po mordzie, ale krowy nie chce oddać! Sędzia: - Hmmm... logika niby żelazna, ale to jeszcze niczego nie dowodzi. No, na ten przykład, powiedzcie mi co mam w tym pudełku? Ojciec: - Pudełko kwadratowe. Najstarszy syn: - To znaczy, że w nim coś okrągłego. Średni syn: - Jak okrągłe to musi być pomarańczowe. Najmłodszy: - Jak pomarańczowe to z pewnością mandarynka. Sędzia zdumiony zagląda do pudełka i mówi: - No, Wasyl... krowę trzeba jednak oddać. |
|||
|
|
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam chłodek, przez upały dzieciaczki nam świrowały... Mój dziś śpi od 16 nadal, aż co chwila zaglądam, czy nie chory ![]() Bo normalnie godzinka drzemki to jest maaaax. Może ten spacer w burzy Go zmęczył
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-08-10 o 21:07 |
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Chwilka czasu na relaks przy kompie. Cytat:
![]() trzymamy kciuki
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestem
![]() przeszliśmy pomyślnie casting, nowa chrzestna zaakceptowana jej syn gra na organach do mszy, więc pasowała mu. Zresztą ona jest z innej parafii, więc od innego księdza ma zaświadczenie, że może być chrzestną.Było jeszcze kilka osób u plebana w kolejce, siedzimy i cierpliwie czekamy na swoją kolej, nagle z plebanii wypada jak burza wściekła babka i od razu fajki wyciąga. Mówię do niej "co, ksiądz z rana już panią zdenerwował" a ona, że zawsze ją wku***a, bo się czepia. Ale teraz to już przesadził. Ona mieszka teraz na stałe w Niemczech i chciała od niego akt chrztu a ten do niej, że nie ma takiego dziecka w księdze i nie jest ochrzczone. A ona, że przecież on sam jej córkę chrzcił, a ten dalej swoje, to się wnerwiła, poleciała do domu i przyniosła zdjęcia z chrztu na dowód, że to on osobiście chrzcił jej dziecko w tym kościele. No to jej uwierzył, ale dziecka nie było w księdze. Potem się okazało, że jednak dziecko jest, ale on je wpisał pod innym nazwiskiem Bo ona była jako samotna matka i on wpisał nazwisko ojca dziecka, chociaż córka od samego początku nosiła jej nazwisko. No ale on wiedział, kto jest ojcem, więc wpisał nazwisko ojca z tego co pamiętam, bo tak na szybkiego przeleciałam kmag cudowne wieści kasia mocne za tatęksiążeczkę zdrowia też mam taką z dady
|
|
|
|
|
#3703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- aha Florek dziś jadł kaszkę pierwszy raz. no całej nie zjadł bo postawiłam na oparciu fotela i oczywiście zrzuciłam ale trochę zjadł. cała buzia w kaszce to już widze jak będzie "czysty" za miesiąc przy marchewce jak dla mnie nawet dobra, dorzuciłam sobie borówki tylko jeszcze cukier by sie przydał
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze napisać, że wczoraj się tak źle czułam, że szok. Głowa mnie bolała, potem żołądek, pół dnia
dzisiaj od rana też. Tż już chodzi zeschizowany, że może w ciązy jestemdodałam dowcip, ale usunęłam, bo po wnikliwym doczytaniu kapnęłam się, że to ren sam, co Kasia wcześniej wkleiła
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-10 o 21:10 |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bylismy w zoo dzisiaj ,ponad 6 km przeslismy. Roszek spał ponad połowe drogi ,reszte spedził na rekach . pojechalismy potem na obiad i mały nawet był tak wyrozumiały ze pozwolił mamie zjesc ze spokojem
![]() nadrabiam ...... ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Cytat:
holender , mój nie wrazliwy na jakąkolwiek pogode Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać się da jeśli to pogoda to częściej takiej ci zyczę a jeśli szczepienie to wychodzi szczepić co kilka dni
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
świruski
![]() padłam. żelazna klechowska logika.... pierwsze śliwki robaczywki ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
ha ha, biorąc pod uwagę częstotliwość zbliżeń między mną a tż to raczej marne szanse
Cytat:
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-10 o 21:17 |
|
|
|
|
|
#3710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pomyslne przejscie Kastinguco do 2gie pogrubionego - bo on wiedzial kto jest ojcem, ahaha - dobrze ze u mnie nikt nie wiem ( z kosciala rzecz jasna ) i obym nie miala problemow - choc stary proboszcz odszedl na emeryture :P i jest nowy podobno bardziej ''ludzki''Cytat:
![]() co do kawalu :P hihi udalo mi sie byc Pierwsiejsza hahaCytat:
za wypoczynek !! i zjedzony obiadek ![]() no i dzien minol :P - po godzinnej kapieli w wanie czas na odpoczynek - szkoda ze mi sie spac nie chce |
|||
|
|
|
|
#3711 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
deszczyk dla ochłody tak po tych upałach, za to że w domu siedziałaś ![]() Cytat:
Cytat:
i oby jak najczęściej Cytat:
ale demoty mi nie wchodzą Cytat:
no sam sobie pisze co chce bo wie kto co i z kimCytat:
![]() oczywiścieCytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
kmagg81
![]() Nyaa za wybór chrzestnej ![]() pani22ka za spacer jupi: to może ten przełom nastąpił ![]() mi dziecko się popsuło po szczepieniu ![]() Nestelle za wizytę w zoo a 6 km ? Kochana słabą kondycję masz coś mi się wydaje ja codziennie z małą nawet w tych upałach w południe nie raz robiłam po 5-8 km , dzieciom się nie dziwię bo dla nich to sporo ale dla mamy :P ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Idę spać póki dziadek pełni wartę przy wnusi okazja do wyspania się i nadzieja że mała wróci do jednej pobudki nad ranem Dobranoc
|
|
|
|
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha Cytat:
Cytat:
. 6 km z dziecmi to nie spacerek - musisz po drodze biegac,gonic ,kto wytrzyma najdłuzej skacząc na 1 nodze,tyłem , z górki na pazurki , kto pierwszy pod górke . .... a potem Roszek na rekach ..... takze dla mnie takie przejscie przez zoo to niemalze interwały
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki tu dzisiaj. Weekendowo się zrobiło
![]() Tylko u mnie mega niefajnie. Powoli tracę już siłę do tego wszystkiego. Niby jesteśmy razem z tż, a tak naprawdę to daleko od siebie i mam wrażenie, że z każdym dniem jesteśmy coraz dalej, niestety. Nie wiem, co dalej, czy mam w ogóle siłę i ochotę zawalczyć, by było lepiej. Tż chyba ma podobnie. Mówi się, że dziecko zbliża ludzi, u nas chyba się to niestety nie sprawdziło.Żyjemy obok siebie, dzień ciągnie się za dniem a u nas ciągle zima. Nie pamiętam już, kiedy ostatnio się przytulaliśmy, kiedy powiedział, że mnie kocha... ja zresztą też już mu tego nie mówię. Czy przestaliśmy się już kochać? Czy coś się wypaliło? Nie wiem, ale wiem za to, że nie pamiętam już, jak to jest czuć się naprawdę szczęśliwą przy boku ukochanego mężczyzny. No to się wyżaliłam w sumie to nawet nie mam z kim o tym pogadać. Ciężko mi tak jakoś z tym wszystkim...
|
|
|
|
|
#3715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie odżyłaś jak tyle spał Cytat:
Cytat:
![]() __________ u nas dziś szpinak z ziemniakiem był na tapecie. oczywiście szpinak robi bleee, a matka zawsze tak się pilnowała, żeby mówić, że szpinak robi mniam, mniam.. jutro próba druga.. a na deser było jabłuszko z bananem, poszło 3/4 słoiczka. Jakub wyrywał mi łyżeczkę z ręki i sam pchał do buzi, bo parę razy mu na to pozwoliłam pilnując tylko żeby do oka nie trafił. ale już strach go karmić w pożyczonym bujaczku bo rączki brudne i zaraz wszystkiego dotyka. |
||||
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę mi się tu nie smutkować. Może takie wrażenie przez ten upiorny dzień świstaka? może hormony (mam cerę jak nastolatka
) w postaci smutków i smuteczków?....OK, spadam (pociągu, ahoj!). Pewnie jutro rano będę jeszcze trochę podczytywała, ale jakby była akcja: OGIEŃ, to już się żegnam. Może uda mi się dojść do porozumienia z moim tel., i uda mi się podczytywać z krzaka ![]() pomogłoby w trudnych chwilach
|
|
|
#3717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biedna... Cytat:
To pewnie hormony, jeszcze nowa sytuacja, widocznie potrzebujecie czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I słooodko to z łyżeczką musi wyglądać! ![]() Dobranoc!
|
|
|
#3718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się wieczornie z nad morza
|
|
|
#3719 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nyaa super że kandydatura chrzestnej przeszła ![]() Byou udanego wyjazdu ![]() Cytat:
buzia cały czas była otwarta. W ogóle to do tej pory podgrzewałam pół małego słoiczka i zjadał wszystko, wczoraj stwierdziłam, że podgrzeję cały i zobaczę ile zje ... i zjadł cały![]() A jeszcze co do deserku dajesz w południe obiadek i po południu jeszcze deserek? Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki za słowa otuchy
nie wiem, jak to będzie. Zobaczymy. Nie chcę, żeby to się po prostu skończyło, bo tak, jak Tasia pisze, uczucie samo z siebie nagle po prostu nie wygasa. Może po prostu w tej nowej sytuacji zapomnieliśmy gdzieś w tym wszystkim o sobie, o tym, żeby dbać o związek. A teraz, kiedy wszystko się w miarę ustabilizowało, zaczynam zauważać, że nie jest tak, jak powinno być. Pytanie tylko, czy jeszcze będziemy umieli na nowo się pokochać i odnaleźć to, co zgubuliśmy. Dobra, nie zamęczam Was od rana. Idę jak to się mówi pier*****ć sobie szatana i może umysł mi się zresetuje. Miłej niedzieli ależ Ci zazdroszczę ja też tak robię. Nie codziennie, ale czasami. Zależy jak się pory jedzenia ułożą. Zazwyczaj młody je tak koło 16,30-17.00 więc tak ok. 18.00 daję mu jeszcze deserek. A potem ok. 20 mleczko i kimono. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

05.07.2008 

Nadzieja matką głupich
A Krzyś przespał wszystko pod folią
bym zjadla taka yhmmm

za tatę
dzisiaj od rana też. Tż już chodzi zeschizowany, że może w ciązy jestem
- bo on wiedzial kto jest ojcem, ahaha - dobrze ze u mnie nikt nie wiem ( z kosciala rzecz jasna ) i obym nie miala problemow - choc stary proboszcz odszedl na emeryture :P i jest nowy podobno bardziej ''ludzki''
. 6 km z dziecmi to nie spacerek - musisz po drodze biegac,gonic ,kto wytrzyma najdłuzej skacząc na 1 nodze,tyłem , z górki na pazurki , kto pierwszy pod górke . .... a potem Roszek na rekach .....
w sumie to nawet nie mam z kim o tym pogadać. Ciężko mi tak jakoś z tym wszystkim...
) w postaci smutków i smuteczków?....
ale raczej nie, bo jeśli nic nie pokręciłam to chyba despa pisała kiedyś, że ma w książeczce schemat rozszerzania diety a u mnie tego nie ma. moja (tzn Karola) ma na okładce babe, dziecko,chmurki, bociana i na dole jest napisane Edumedix, na tylnej okładce reklama Natalisu i w środku kupa reklam