|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Za 2300 zł, które tam zostawię już po porodzie, spróbowaliby nie dać
A tak serio, jak się nastawiłam na poród w prywatnej klinice, to muszę się spinać, żeby donosić tę ciążę i móc zostać tam przyjęta, bo wcześniaki tam się nie rodzą....
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Boże zabiję go dzisiaj i pójdę siedzieć serio !!!
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie: podkłady poporodowe (4 paki) podkłady poporodowe na łóżko 60x90 (5 sztuk) podpaski koszule nocne majtki siateczkowe majtasy wygodne figi wkładki laktacyjne Tantum Rosa maść na sutki laktator (z butelką) octenisept szlafrok lub duży sweter klapki pod prysznic ręczniki (duży i mały) biustonosz do karmienia kosmetyki w kosmetyczce (szampon i odżywka (przelać), psik psik do włosów, coś bez spłukiwania, żel pod prysznic, krem do twarzy, mleczko do demakijażu, kosmetyki – tusz i kredka, puder, maszynka do golenia, szczoteczka do zębów, pasta, Mustela poporodowa, bio oil, małe VICHY, dezodorant) ładowarka do telefonu woda niegazowana Cisowianka odzież na wyjście papier toaletowy chusteczki wyciągane talerzyk, miseczka, sztućce, kubek herbatka laktacyjna dla małej: pampersy chusteczki nawilżone ciuszki na wyjście krem f18 Wit. D w kapsułkach smoczek dokumenty: karta ciąży ostatnie wyniki badań oryginał grupy krwi dowód osobisty NIP opery
|
|
#785 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak mamy dwa wesela w czwartek
Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby operacja była jak najszybciej i Tż zdążył się podkurować przed narodzinami Elenki Cytat:
przymierzałam się do niego, a po twoim poleceniu jestem już pewna że będę oglądać ![]() Ja miałam gości: siostrę z siostrzenicami ile się trzeba nabiegać za takimi łobuzami podziwiam Was dziewczynki, które już mają dzieci, w ciąży Wam ciężko pewnie
|
|
#786 |
|
BAN stały
|
Ja już wogóle nie wiem co spakować do torby, muszę zapytać położnej, bo yutaj w DE duzo jest w szpitalu.Na pewno podkłady, majtki, pampersy odpadają
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziuchna a Ty się zdecydowałaś na prywatną klinikę żeby mieć cc?
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie włączyłam "Masz wiadomość" - po raz enty oglądam
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej ze chyba musze w razie w wziac spory zapas bo jak cos to tz dzida nie ogarnie zreszta sama nie ogarniam tych szmatek, teraz szperam w tych pudlach co mi matka przywiozla i cos tam wygrzebalam. ehh przeraza mnie to, bo to znaczy ze to juz blizej jak dalej, no i nie chce sobie spakowana torba wykrakac ![]() no i w ogole zeby to spakowac to chyba kontener potrzebny ![]() zeby mnie jeszcze ta glowa nie bolala Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-08-10 o 20:03 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię do TŻ "włącz piekarnik na pizze", włączył, ale nie wyciągnął nic z pierkarnika, dopiero jak zaczęło śmierdzieć, to się zorientowałam co on zrobiił.
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
bajka mam nadzieję, że choć w 0,01% pomogłam
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan a ja jeszcze mam na liście 2 pieluszki tetrowe
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Nie-e
![]() Ja chodzę tam już może z 7 lat i od zawsze powtarzałam sobie: zrobię wszystko, by tu rodzić moje dzieci. Podoba mi się personel, podejście do pacjenta, no i warunki super. A zareklamuję: http://www.arciszewski.pl/ A to mój gin: http://www.arciszewski.pl/klinika/personel/artur-nowak Cc wyszło mi po konsultacji okulistycznej, chociaż i tak od wielu lat wiedziałam, że będzie cc, bo znam swoją wadę wzroku
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
buahahaha zabiera sie za malowanie.... no ja smiech na sali. nie ma to jak po ciemku malowac
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooo, myślisz, że się przydadzą? dopisuję
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
o 20.25 przerzuć się na Jedynkę
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mówi, że on nic tam nie widział.
No jak sie nie schylił to nie widział.... ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się męczy dziad
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
a z jaka zloscia wszystko z pokoju wynosi, mialam rozlozona torbe i juz jej nie mam bo mi bez pytania wyniosl
![]() ja nie wiem... ja sie pytam kto mi zamiast meza takiego buca podstawil ? |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Nadrobiłam 50 stron od wczoraj ![]() Ja się dzisiaj byczę przez większą część dnia. Mam wrażenie, że mi dziecko urosło dwukrotnie przez ostatnie kilka dni, bo mi brzuch jakoś do samej góry podszedł i teraz mnie młoda boksuje równocześnie po pipce i żołądku i jeszcze chce wyjść bokiem Pochwalę się, że po raz 1 w ciąży mam potas w normie Maharet - a ty bierzesz tą żurawinę codziennie? Ja kiedyś miałam częste problemy z pęcherzem, ale od 2 lat biorę dzień w dzień żurawinę w tabletkach i (odpukać) jest ok Matal - bardzo mi przykro z powodu Twoich problemów. Mam nadzieję, że tż szybko wyjdzie ze szpitala i nie zostaniesz ze wszystkim sama Bajka - też widzę nieciekawie. Mam nadzieję, że się chłop otrząśnie. Oni chyba też są zestresowani i tak się głupio zachowują, bo innego wyjaśnienia nie widzę... Agusia - mam nadzieję, że dostałaś leki na IP i szybko ci przejdzie Kaśka - gratuluje Mikusia - pakera Aż jestem ciekawa, ile moja przybrała przez 5 tygodni...A w ogóle to od tygodnia mnie w nocy budzą bóle brzucha takie ala miesiączkowe, ale idę siku i puszczają... Dziwne jakieś
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
bajka ale i tak go kochasz, mimo, że tak nienawidzisz czasem..
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
caly czas sie nad tym zastanawiam, czy jest za co
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah "nie kocha się za coś lecz pomimo wszystko"
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
nieśmiało się witam, bo jestem u rodziców w domku i mam neta oczywiście czytam co u Was, super cieszę się że dirty się odezwała Cytat:
szczerze to nawet nie interesowałam się jeszcze jak tą amortyzację się zmienia że tam jakieś 2 stopnie? sprawdziłąm teraz, nie wiem na jaką mam ustawioną, ale ugina się fajnie w dół jakby któraś wiedziała jak to się przestawia to dajcie znać ![]() ps. ja jeszcze nie obczaiłam jak się stelaż składa ![]() no a co do wagi to niby lżejszy perso niż captivia czy laret, ale nie wiem na ile wiarygodne są źródła które podają wszędzie inaczej ;p
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-08-10 o 20:18 |
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#809 |
|
dryfuję słowami
|
hej
widzę, że u Was emocjonująco dziś. Matall żeby wszystko dobrze się ułożyło i za zdrowie tż'ta Bajka - oby facetowi maleńka ugotowała serducho na miękko skoro na Twoje wdzięki nie reaguje! Ja już dzis troche spanikowalam, zalozylam jakas ciensza wkladke i plama na gaciach mnie przeraziła. Juz zaczelam sobie w glowe pakowac, ze wody. ![]() A przecież mnie tam sie ciagle leje jak z kranu, tyle, ze na bardziej chlonnych wkladkach to po prostu sa one troche wilgotne, nie widac zadnych mokrych plam. I chyba po raz pierwszy pomyslałam, że na prawde mam juz dosc tej ciąży. Rano mlody jakos tak ułozyl sie do snu, ze chodzilam jak kaleka. Ledwo wloklam noga za nogą.. Włączyłam "Masz wiadomość" choc zamierzam przerzucić na "Oszukaną", bo go nie oglądałam. Ale kurcze jak slysze slowa Kate: "Włączam komputer. Niecierpliwie czekam na połączenie. Wchodzę do sieci i wstrzymuję oddech, aż usłyszę te dwa słowa: Masz wiadomość… Nic już nie słyszę, nawet ulicznego gwaru, tylko bicie własnego serca. Mam wiadomość. Od ciebie.", to mi sie przypominają czasy z tż'tem na odległość. Nocne rozmowy, emocje, ekscytacja
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-10 o 20:42 |
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Laryska, ja się właściwie wcale nie bawiłam tym wózkiem, bo u nas było wszystko rozgrzebane do remontu.
Ale zapytałam Tża i mówi, że przy tylnych kołach sa jakieś plastikowe przełączniki i to nimi właśnie A LaLoce odpisałam na PW Oglądam Masz Wiadomość. Nie ma to jak klasyka. I jemy cieplutkie Fornetti, mniammmm.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

A tak serio, jak się nastawiłam na poród w prywatnej klinice, to muszę się spinać, żeby donosić tę ciążę i móc zostać tam przyjęta, bo wcześniaki tam się nie rodzą....

podziwiam Was dziewczynki, które już mają dzieci, w ciąży Wam ciężko pewnie

zreszta sama nie ogarniam tych szmatek, teraz szperam w tych pudlach co mi matka przywiozla i cos tam wygrzebalam. ehh przeraza mnie to, bo to znaczy ze to juz blizej jak dalej, no i nie chce sobie spakowana torba wykrakac 

żeby wszystko dobrze się ułożyło i za zdrowie tż'ta