|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Jestem strasznie wściekła na TŻ, ponieważ pojechał sobie dzisiaj na imprezę i wróci dopiero jutro. Wspominał o tym wcześniej, ale oczywiście nie przedyskutowaliśmy tej sprawy. Ja nie zaczynałam rozmowy, bo najnormalniej w świecie wśród tylu obowiązków temat ten mi uciekał. On nie zaczynał bo wiedział, że się nie zgodzę. Nigdy nie miałam mu przeciw gdy jeździł na te spotkanie z kolegami, ale w tym roku jestem sama w domu z niemowlakiem, wie jak mi ciężko i że potrzebuję od niego wsparcia, a on jedzie się bawić. Czasami czuję się jakbym tylko ja miała dziecko, a on tylko zabawkę do przytulenia czy pocałowania
![]() To się trochę wyżaliłam, uff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu ale mnie to zdanie rozśmieszyło
![]() A tak poza tym to wam na coś na poprawę humoru załączam. Śmiać się nie mogę przez cc, i cierpiałam przy tym śmiechu, ale nie moge z tego kota! http://www.youtube.com/watch?feature...&v=lIed0cZwKr8
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękny ten Twój synek całuśny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepszy jest strój rekina ![]()
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Na pocieszenie kupiłam Lilce rurki
![]() http://static.zara.net/photos//2013/...=1373480112388 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Domi szybkiego porodu już nie będę ci życzyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Aremalgos - gratulacje
![]() ![]() ![]() Dziewczyny wybaczcie ale ja nie daje rady was czytac i pisac bo kazda minuta snu jest na wage zlota. Przerzucilam sie juz kompletnie na laktator bo mam dosc walki godzinnej z malym zeby zlapal sutka i chcial zassac. Mam dosc ze on placze a ja razem z nim. On jest glodny a mi cycki exploduja wiec gdzie sens tego jest?! Schudl maly pol kg wiec sporo. Wszystko przez to ze nie ssal nie jadl. Ciagal cycka zasypial i juz. A ja rentgena w oczach nie mam zeby widziec ile wypil. Wszystkie "dobre rady" z dookola mnie tak wkur ze masakra. Jakby to byl jakis pieprzony przymus do kp tylko przy cycku ![]() Tesciowa mi nawet ameryke odkryla ze czy wiem ze po karmieniu musi sie dziecku odbic i nawet Tz zadzwonila zeby mi przypomnial. Byla w moje ur i szybko sie zmyla bo jej powiedzialam zeby sie zamknela i swoje rady w d se wsadzila ze mam jej dosc. Nie obrazila sie a szkoda bym wiedzme miala z bani. Poprostu ta kobieta jest psychiczznie chora. Zrobila Tz dym ze wstawil zdjecia malego na fb bo mafia ruska czycha i czy on se z tego sprawe zdaje ![]() Dziewczyny dziekuje Wam za wsparcie psychiczne i za zyczenia. Jestescie najlepsze ![]() Pozdrawiam Was serdecznie. Jak dojde do ladu i skladu to powroce bo tesknie za Wami ogromnie. Mam pytanie czy mleko moje jest mlekiem czy wciaz ta siara? Bo jest takie zoltawe nie biale. I czy jak sciagne to ile czasu moge w lodowce je trzymac i czy w ogole moge? I czy moze po sciagnieciu stac w temp pokojowej przez ok.4h ? I do jakiej temp podgrzac mleko z lodowki? I czy jak moj maly ma 5dni to czy jest okay ze dzis dopiero zrobil zolta kupke z takimi bialymi grudkami ale to taki kleks bardziej, ale nie ze wodnista? Dziekuje za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Domi- wszystkiego naj najlepszego. Tego czego sobie zyczysz kochana ![]() ![]() ![]()
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucam dla dzieci urodzonych o czasie (mam jeszcze wersję dla wcześniaków i dzieci chorych) - temperatura pokojowa - do 12h - torba lodówkowa - do 24h - lodówka (+4) - 2-5dni - zamrażalnik lodówki (-10stopni) - 2 tygodnie - zamrażarka (-18-20) - 6-12 miesięcy - rozmrożony pokarm w lodówce 48h Nie dziwię ci się, że pogoniłaś teściową ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- A zółta kupka z granulkami jest ok. Lilo Oliath też rzadko robi kupkę i o ile widzisz, że mały nie płacze, nie pręży się, tzn., że taki jego urok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Yo... Mały na mnie ale juz maksymalnie nie umiał zasnąć, dałam mu 50 ml herbatki rumiankowej i 5 kropli Espumisanu i zasnął natychmiast po 4 godzinnej walce.
Mam identyczne zdanie odnośnie przytulania, mój Mały jest wczesniaczkiem, miał jeszcze miesiąc siedziec w brzuchu, to przynajmniej tyle mogę dla niego zrobić, że go przytulam, siedzę w domu z nim ten rok, to sie tulimy, śpimy razem albo on na mnie i w ogóle. Zreszta co robić jak płacze, przeciez go nie zostawię, żeby sie zanosil... Surka mamy identycznych tzow, ja też mam czasami wrażenie, ze dla niego Artur to jest taka przytulanka, a od czarnej roboty jestem ja. Ale to by było jeszcze ok, gdyby mi sie nie wtrącał do wychowania Małego, ale nie - on przyjdzie,potrzyma go 10 min na rękach i już jest najmadrzejszy i wszystko wie... Ogólnie miedzy nami jest teraz bardzo źle, ale ja nie mam nawet czasu o tym myśleć... I mam też identycznie jak wy z obawami, też mam czarne wizję, a zaczęły sie już w szpitalu, ze sie zakrztusi mlekiem i nikt mu nie pomoże, bo położne były w sali obok, aż beczalam tam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42205732]Yo... Mały na mnie ale juz maksymalnie nie umiał zasnąć, dałam mu 50 ml herbatki rumiankowej i 5 kropli Espumisanu i zasnął natychmiast po 4 godzinnej walce. Mam identyczne zdanie odnośnie przytulania, mój Mały jest wczesniaczkiem, miał jeszcze miesiąc siedziec w brzuchu, to przynajmniej tyle mogę dla niego zrobić, że go przytulam, siedzę w domu z nim ten rok, to sie tulimy, śpimy razem albo on na mnie i w ogóle. Zreszta co robić jak płacze, przeciez go nie zostawię, żeby sie zanosil... Surka mamy identycznych tzow, ja też mam czasami wrażenie, ze dla niego Artur to jest taka przytulanka, a od czarnej roboty jestem ja. Ale to by było jeszcze ok, gdyby mi sie nie wtrącał do wychowania Małego, ale nie - on przyjdzie,potrzyma go 10 min na rękach i już jest najmadrzejszy i wszystko wie... Ogólnie miedzy nami jest teraz bardzo źle, ale ja nie mam nawet czasu o tym myśleć... I mam też identycznie jak wy z obawami, też mam czarne wizję, a zaczęły sie już w szpitalu, ze sie zakrztusi mlekiem i nikt mu nie pomoże, bo położne były w sali obok, aż beczalam tam.. [/QUOTE] Perse wybacz jeśli się wtrącam za bardzo, ale dlaczego nie zaangażujesz TŻ w karmienie czy przewijanie? Mówiłaś, że robisz to tylko ty i twoja mama. On jest ojcem, więc może udałoby się go tego nauczyć? Może wtedy poczułby się bardziej potrzebny Artusiowi i tobie...
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Ile można wziac Apapow dziennie? Dobrze kojarzę że 2?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#976 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() współczuję teściowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Domi wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, spełnienia marzeń oraz samych szczęśliwych dni ![]() jak tam u was z wagą? mi ładnie schodzi odkąd wyszłam ze szpitala, zostało mi jeszcze 2 kg do wagi sprzed ciąży (nie wspominając, ze miałam nadwagę przed ciążą), największy mam brzuszek, ale widzę, ze też powoli schodzi ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ja wczoraj 2 wzięłam bo łeb mi pękał
![]() |
#977 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42205732]
Surka mamy identycznych tzow, ja też mam czasami wrażenie, ze dla niego Artur to jest taka przytulanka, a od czarnej roboty jestem ja. Ale to by było jeszcze ok, gdyby mi sie nie wtrącał do wychowania Małego, ale nie - on przyjdzie,potrzyma go 10 min na rękach i już jest najmadrzejszy i wszystko wie... Ogólnie miedzy nami jest teraz bardzo źle, ale ja nie mam [/QUOTE] U mnie tż jednak troch pomaga, przygotuje mleko, nakarmi małą, trzyma ją do odbicia, czy zmieni jej pieluszkę. Ale w sytuacjach takich, że tż zostawia mnie dla przyjemności zawsze się coś dzieje. To mała nie może zrobić kupki i przez cały czas gdy jestem sama strasznie świruje, tak że we 2 płaczemy, pojechał pomóc koledze, to mała zaczęła zwracać tak, że się dusiła i myślałam, że mała się udusi. Więc, jak on gdzieś wychodzi (pomijając pracę) to ja jestem kłębkiem nerwów. Mała też to wyczuwa i jest niespokojna. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze spotkania ze znajomymi. Pojadlam pysznosci, nauczyłam sie dużo o niemowlakach bo było dwóch kilkumiesieczniakow
![]() ![]() A moje dziecię przewala sie teraz w brzuchu tyle sobie robi z próśb matki ![]() No i cofam co pisałam o wielkości mojego brzucha. Jest OGROMNY. TZ zrobił mi zdjecie, jak naladuje sie aparat to wrzuce ![]()
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do obiadów przy kp, to ja jadłam: - racuchy z jabłkami - ryż zapiekany z jabłkami - pierś gotowaną - pierś z girila robioną w foli - łosoś pieczony i inne rybki - pulpety (mielone gotowane) - zupy (rosół, barszcz czerwony, kartoflanka, krupnik, jarzynowa) - naleśniki z serem - pizze domową - pierogi ruskie (bez tłuszczu, skwarków, cebuli) Nic po tym Lilce nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Domi wszelkiego dobra i radości z macierzyństwa!
Sam współczuję teściowej. Moja przyjeżdża we wtorek... :banghead: Ostatnio dzwoniła do męża z tekstem "Kamil, ale wiesz, że po cesarce to z żoną możesz w łóżku tylko spać?" ![]() maluch zasnął mi na ręku. Chyba pierwsza kolka... Kupka była o 11, a teraz cisza... Ale wiecie, zmobilizowalam się niedawno, posprzatalam, pomylam podłogi, poprasowalam trochę i mi lepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
po porodzie dostałam żelazo, więc z 2 problemy. Jak pójdzie to może i te 2 kg stracę;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Problem mam jedynie z moim brzuchem. Bo skóra na nim wisi, pełno rozstępów. Nad raną po cięciu mam fałdkę skóry zwisającej ![]() ![]()
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Dobra Lilka śpi, więc i ja kładę się do łóżka. Mam nadzieję, że nie będę miała dzisiaj żadnych przebojów. Dobrej nocki życzę.
A na pytanie czy tż się interesował jak nam idzie, odpowiedź brzmi nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na mojego TZ tez bym mogla ponarzekac, on sobie tam dzis z kolegami "bibke" zrobil pija, a ja tu ogarniam wszystko sama. W koncu laskawie odezwal sie przez sms zebym weszla na skype, ale nawet mi sie gadac nie chce, bo wiem ze zaraz mu wyleje swoje "gorzkie zale" i sie poklocimy. Uspilam Aleksa, Marysie usypialam godzine a teraz czekam na karmienie Aleksa i ide spac. Ehh ciezki los. "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma" taka puenta co do mojej lakonicznej wypowiedzi.
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TZ solidne baty sie należą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy, jestem padnięta więc odniosę się tylko do paru postów, przepraszam z góry!
Oliath- śliczna jest Lilo, naprawdę.. piszę to po raz enty i czuję się jakbym nic innego nie umiała powiedzieć, ale ona mnie po prostu urzeka ![]() Misiaczka- dobrze, że spotkanie udane ! Kejt- nie denerwuj się. Trzymam kciuki zeby laktacja się rozkręciła i żeby Ciebie nie bolało, a jeśli nie to pamiętaj, że mm to nie jest żadne zło, więc nie masz się co czuć złą mamą. Ja od początku wiedziałam, że nie będę karmić piersią i bliskość jest wg mnie równie wielka jak te małe oczka patrzą się z wdzięcznością jak je butlę. ![]() Tomasz najada się mm, obecnie zjada około 100ml na jedno posiedzenie i nigdy nie było sytuacji żeby płakał i szukał jedzenia jak go już nakarmię. Obecnie przerwy między karmieniem nam się wydłużyły i mały jada co 4h, rośnie jak na drożdżach i uwielbia swoje mleczko ![]() Surka- oj niefajnie się Tz zachował zwłaszcza, że wiedział jakie masz zdanie na temat jego wyjścia.. Mam nadzieję, że zrekompensuje Ci to wychodne i zacznie zajmować się Lilką tak jak należy! Też odnoszę czasami wrażenie, że Tomuś to dla Tzta mała laleczka do pocałowania i zrobienia fotki, ale jest coraz lepiej. Zresztą resztę historii znacie- na szczęście powoli zaczyna się to wszystko zmieniać na lepsze. ![]() Młody u Dziadka słucha bajek, a ja leżę z psem i obok Tz popijający piwo. Był prowadzącym dzisiaj, więc u mojej mamy siedział o samej wodzie, a ja sobie popijałam piwko ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.