Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-11, 08:42   #871
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
małż już jest, ale dam mu pospać, zaraz się powoli zbieram

Matal co 6 minut ale bym się zesrała ze strachu Ty to w sierpniu chyba urodzisz
Fajnie, że już męża masz

No way Ja nie rodzę, bo chyba z Edą musiałabym iść na porodówkę Do końca sierpnia niemalże wszyscy na urlopach, poza miastem, tż nie wiadomo ile w szpitalu, więc serio nie mam komu dziecka podrzucić nawet, jakby coś się działo
Poza tym miałam w planach sprawdzić, jak to jest przeterminować się

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam sie w 35tc jupi
jeszcze 3tygodnie musze wytrzymac

nieprzespana noc
wstawalam chyba 50razy a od 6 nie spie
i to wszystko nie przez upal

czy to juz tak do.konca bedzie?
Na to wygląda, lżej nie będzie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 08:43   #872
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O tz nic nie wiem, o 23 lekarz pobiegł na pilne przyjęcie i tyle się dowiedział. Badań nie widział, może dziś coś powiedzą...
A przed nim na tym miejscu leżał podobno bardzo podobny do niego gość z Rzeszowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O kurka wodna -może to jaka nieznana rodzina

ewacia i tassia gratuluję kolejnych tc

ewacia Ty to się naprzyjmujesz u siebie ludu. Ja to bym już się wymigiwała od takich rodzinnych zlotów. Szykowania żarełka przy tym masakrycznie dużo

oj matall musisz uważać na te skurcze. Co 6-8 min. to ja bym już ze stresu chyba też narobiła w gatki
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 08:45   #873
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Czeeeść

Moja Natalka to chyba nieźle przypakowała przez te kilka dni, bo od piątku strasznie czuję jej ruchy, są też mega bolesne. Mój mąż jak wczoraj dotykał mojego brzucha to powiedział,że mi współczuje
A potrafi napierdzielać prawie cały dzień...
Chyba urosła, jest silniejsza i ma już mało miejsca.Czyli to co pisała Kaśka o pakowaniu w 34-37 tc to chyba prawda W dodatku jestem PEWNA,że znowu leży poprzecznie...

Idę nadrabiać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 08:49   #874
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
O kurka wodna -może to jaka nieznana rodzina

ewacia i tassia gratuluję kolejnych tc

ewacia Ty to się naprzyjmujesz u siebie ludu. Ja to bym już się wymigiwała od takich rodzinnych zlotów. Szykowania żarełka przy tym masakrycznie dużo

oj matall musisz uważać na te skurcze. Co 6-8 min. to ja bym już ze stresu chyba też narobiła w gatki
Wiem, że ma sobowtóra tu w Wawie, ale o rzeszowskim nic nie wiem

No, ale raz 6, potem 8, potem 7, także poleciałam po no-spa i leżałam i oddychałam Po prostu to nie mogło być to, bo: 1. to za wcześnie, 2. nie miałabym co z Edą zrobić, 3. ja rodzę z tż, więc na niego czekam (jak ostatnio, udało się, po jakiś 5 dniach od jego wyjścia ze szpitala urodziłam )

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-11, 08:56   #875
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dopytalam sama i router odlaczyl, bo.gniazdka.do.malowania zdejmowal

Aaaa czyli wziął się za remont, to dobrze

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kuźwa, właśnie przyjechaliśmy ze stolikiem do przewijaka i w międzyczasie (nie było nas 30 min) ukradli rower TZ. Kupiliśmy używany stolik od jakiejś dziewczyny za 20 dolczaków (normalnie są po 100), więc oszczędziliśmy na tym i stracilismy na rowerze. Miałabym kilka przewijaków za cene tego roweru!
Tydzien temu TZ kupił, żeby jeździć do pracy. Fakt, że jakiś najtańszy na początek ale zawsze to w plecy kilka stów. Ale mi się ciśnienie podniosło! Już mi się wszystkiego odechciało w tą sobotę, a tyle planów miałam
O rety, czyli nie tylko w Pl takie kwiatki

Cytat:
Oj ludzie bywają podli... Ale są też uczciwi na szczęście

Wow, to ciężki film.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Zostawili tz na gastroenterologii po badaniach na ip. Oby szybko było wiadomo co i jak

Oby szybko go wypuścili

Cytat:
Eda zasnął, a ja chyba jeszcze długo nie dam rady
Może wezmę kompa i cos w łóżku obejrze... Dobrze, ze chociaż Elena się ze mną bawi, bo chyba bym się rozplakala...

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

W ogóle tak liczę, ze kolejna wizytę mam 36 t 3 d trochę późno a paciora mi nie pobierała.

Też mam kolejną dokładnie w ten dzień.
Ja miałam w piątek pobierane,bo musiałam to zrobić przed wzięciem globulek na infekcję.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dziękuję właśnie o taką odpowiedź mi chodziło babeczka w sklepie twierdziła, że Perso i Captiva, którą jeździłam i bardzo mi się spodobała jej amortyzacja, to bardzo podobne wózki i dziwne dla mnie było stwierdzenie Motyl, że Perso jest twardy i nic nie buja. Wgryzłam się w temat i już wiem o dwu stopniowej regulacji. Prawdopodobnie ten, który ona widziała albo był ustawiony na ten 1. stopień, albo mamy różne oczekiwania Dzwoniłam też do sklepu gdzie chcę zamawiać i tam potwierdzili, że amorki są takie same w obu wózkach
Teacherka też mi pomogła dziękuję Wam bardzo, że męczycie ze mną tą bułę
Musisz sama pobujać i zdecydować. Jak pisałam-nie wiem jak to tam było ustawione, porównywałam ze swoim
Mój jest na wahaczach, a te Perso i Laret?

Natomiast patrzyłam też na wózki na paskach to one w ogóle bujają jak szalone, szczerze mówiąc wydają się bardzo niestabilne.

Cytat:

witamy się z Ewunią w 35tc

W planach na dziś mamy kompletne "nicnierobienie" Natalka ma na dziś przyobiecany maraton bajkowy- także wywalimy się jak foki i zapodamy jakieś pełnometrażówy. Pogoda od wczorajszego południa wspaniała -jedyne 22 stopnie Mogłoby jeszcze tylko popadać bo sucho okropnie a nie pada już od kilku tygodni.

Ja mam kolejną wizytę 28.08 i to będzie tak jak u Ciebie 36t3d i też mam mieć wtedy pobierany wymaz na GBS Nie bój żaby doczekamy- ja tam nie mam zamiaru rozpakowywać się w 37tc .

Daj znać jak tam tż. I mam nadzieję,że przeszły Ci te skurcze

Przykro mi... Niestety wszędzie pełno takich "zaradnych inaczej"

Ja tak samo

Stary 2013-08-11, 08:56   #876
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wc iąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Ale sie wystraszylam dziewczyny wczoraj duzo pochodzilam i wieczoren tak mnie bolal dol brzucha ze masakra dzisiaj boli juz mniej ale bol dalej czuje w okolicy lewego jajnika... Wydaje mi sie ze Jas ma tam glowe, a nogi pomiedzy moimi zebrami z prawej strony. Nie wiem czy jechac nna IP sorawdzic sie czy nie

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:06   #877
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wc iąż dwupaki, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ale sie wystraszylam dziewczyny wczoraj duzo pochodzilam i wieczoren tak mnie bolal dol brzucha ze masakra dzisiaj boli juz mniej ale bol dalej czuje w okolicy lewego jajnika... Wydaje mi sie ze Jas ma tam glowe, a nogi pomiedzy moimi zebrami z prawej strony. Nie wiem czy jechac nna IP sorawdzic sie czy nie

Też tak miałam, ale uznałam,że nie ma co świrować

Stary 2013-08-11, 09:10   #878
karolson
Zakorzenienie

Ale mi zle.. spac nie moge bo jak nie siku to cieplo jak nie cieplo to zimno jsk nie zimno to komar jak nie komar to niewygodnie jak wygodnie to tz sie na mnie pcha i tak w kolko. Mam dosc ;( i jeszcze moj pies tak szczeka na dworze jak tylko uslyszy kota samochod albo cos ze mam ochote rzucac w niego czyms z okna ;(

Brzuch mnie pobolewa... wypilam wczoraj pierwsza herbatke z lisci malin smak moze byc ale uwaga na opakowaniu jest zalecana na przeczyszczrnie i chyba faktycznie dziala wiec dla osob z biegunkami chyba niepolecam.

Matal dla TZa pamietaj ze poki nie urodze a naprawde niemialabys co z Edim zrobic to ja tak z 20 minut do ciebie jade, a moja mam.jest przedszkolanka to chyba bysmy daly rade nad nim.zapanowac

Kaska Miki pakero

Bajka normalnie masakra z tymi facetami..

Niebede Twij tez dal dobry popis, ale tak moze faktycznie raz na jakis czas dobrze sobie jest przypomniec co to kac

Ja i snow - tez mi ukradli rower i tez bylam taka wsciekla chyba gorzej jakby mi auto ukradli.

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-08-11 o 09:18
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:12   #879
kaska87
Zakorzenienie

Miki ma główkę przy lewym biodrze a syrkami z prawej strony po żebrach mnie wali- jakoś krzywo leży

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:16   #880
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Ladan przepraszam, że nie odpisałam Ci na sms'a, ale nie byłam nawet w stanie znaleźć telefonu TŻ dzwonił po rodzicach ze swojego telefonu... Pojechaliśmy do mnie do domu po kartę ciąży i na najbliższe IP, bo nie byłam w stanie już wysiedzieć z bólu w aucie... Oczywiście czekanie na IP to jakaś paranoja Zbadali mnie, założyli wenflon, pobrali krew i mocz do badania - kolejna godzina czekania Zwijałam się z bólu, tak bardzo bolał mnie odcinek lędźwiowo-krzyżowy, pęcherz to praktycznie mi rozsadzało z bólu i mała się napinała bardzo mocno Przewieźli mnie na oddział ginekologiczny z wynikami badania (akurat jakiejś dziewczynie odeszły wody) i kazali leżeć. Po kolejnej godzinie przyszedł gin, zbadał mnie i zrobił USG - mała dalej ułożona głową do góry w 34/35 tc waży 2050g, wg USG jest mniejsza o 5 dni. Uciska mi na nerki... Wyniki moczu fatalne, krwi też. Prawa nerka w ogóle nie pracuje Chcieli mnie zostawić w szpitalu i założyć cewnik, ale gin stwierdził, że widzi jaka jestem wykończona i czy wolę w domu leżeć. Podłączyli mnie jeszcze pod kroplówkę, dostałam antybiotyk i globulki dopochwowe. Wróciliśmy z TŻ o 1 w nocy, całą noc wstawałam, bo miałam parcie na pęcherz, a w sumie nic nie leci

Jeszcze raz przepraszam, że nie dałam znać. Cały czas o Was myślałam...

No i witamy się z Mają w 35 tc.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:20   #881
kaska87
Zakorzenienie

Agusia jejku, ale się namęczyłaś, zdrowia dla Ciebie i malutkiej dbajcie o siebie, do pracy już nie wracasz, prawda?

Stary 2013-08-11, 09:23   #882
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal dla TZa pamietaj ze poki nie urodze a naprawde niemialabys co z Edim zrobic to ja tak z 20 minut do ciebie jade, a moja mam.jest przedszkolanka to chyba bysmy daly rade nad nim.zapanowac

Tak mnie naszło, że dopiero co próbowałyśmy dotrwać do 12 tc, jako "bezpiecznego", potem płeć, a teraz już nie możemy wyrobić z giga brzuchami Że nie wspomnę, że 4 dzieciaczki już są

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-11, 09:24   #883
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ladan przepraszam, że nie odpisałam Ci na sms'a, ale nie byłam nawet w stanie znaleźć telefonu TŻ dzwonił po rodzicach ze swojego telefonu... Pojechaliśmy do mnie do domu po kartę ciąży i na najbliższe IP, bo nie byłam w stanie już wysiedzieć z bólu w aucie... Oczywiście czekanie na IP to jakaś paranoja Zbadali mnie, założyli wenflon, pobrali krew i mocz do badania - kolejna godzina czekania Zwijałam się z bólu, tak bardzo bolał mnie odcinek lędźwiowo-krzyżowy, pęcherz to praktycznie mi rozsadzało z bólu i mała się napinała bardzo mocno Przewieźli mnie na oddział ginekologiczny z wynikami badania (akurat jakiejś dziewczynie odeszły wody) i kazali leżeć. Po kolejnej godzinie przyszedł gin, zbadał mnie i zrobił USG - mała dalej ułożona głową do góry w 34/35 tc waży 2050g, wg USG jest mniejsza o 5 dni. Uciska mi na nerki... Wyniki moczu fatalne, krwi też. Prawa nerka w ogóle nie pracuje Chcieli mnie zostawić w szpitalu i założyć cewnik, ale gin stwierdził, że widzi jaka jestem wykończona i czy wolę w domu leżeć. Podłączyli mnie jeszcze pod kroplówkę, dostałam antybiotyk i globulki dopochwowe. Wróciliśmy z TŻ o 1 w nocy, całą noc wstawałam, bo miałam parcie na pęcherz, a w sumie nic nie leci

Ech,czyli tak jak mówiłam,że to coś moczowego.Przy czym ja miałam piach to jakieś tam żurawiny itp. pomogły, a u Ciebie gorzej, bo młoda naciska.Moja koleżanka przez to leżała tydzień w szpitalu.
I współczuję z tym pęcherzem, wiem jak to jest. Dziwne,że Cię nie zostawili w szpitalu,naprawdę.

Stary 2013-08-11, 09:25   #884
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

O mamo, dbaj o Was!

Gratulacje 35 tc

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-11, 09:26   #885
butterfly20
Zakorzenienie

Nie wierzę,że byłam takim plastusiem http://demotywatory.pl/4185899/Tak-f...-w-lonie-matki

Stary 2013-08-11, 09:27   #886
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X

agusia a nie wolalas zostacw szpitalu?
zawsze to na miejscu wszystkie badania

ale dobrze ze.pojechalas!
odpoczywaj dzis ile.sie da

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:28   #887
butterfly20
Zakorzenienie

czyli jednak...na usg wszystko wychodziło ok https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3305 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3300

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-08-11 o 09:30
Stary 2013-08-11, 09:31   #888
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
[CENTER]

:
Gratki!

Stary 2013-08-11, 09:31   #889
karolson
Zakorzenienie

Agusia i co dalej z ta nerka? Powinni cie zostawic tym batdziej ze wyniki fatalne.
Stary 2013-08-11, 09:32   #890
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Człowiek robi te wszystkie badania w nadziei, że będzie dobrze, a jak widać nie zawsze lekarze znajdą nieprawidłowości

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-11, 09:32   #891
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam w 37tc
Gratki!

Wspolczuje tych gosci ciaglych...ja sie migam, jak moge.

A o tej opuchliznie pogadaj moze z ginem jutro...

Stary 2013-08-11, 09:35   #892
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek robi te wszystkie badania w nadziei, że będzie dobrze, a jak widać nie zawsze lekarze znajdą nieprawidłowości
Nigdy nie ma pewności, to jest dołujące

http://biznes.onet.pl/biedronka-wpro...1,1,news-detal
Chyba ich pogrzało

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Agusia i co dalej z ta nerka? Powinni cie zostawic tym batdziej ze wyniki fatalne.
Ja też miałam fatalne wyniki, ale tylko piasek. A jeśli Agusi dziecko naciska na nerkę i jest niewydolna to powinni ją zostawić. Lekarz mi mówił zanim zrobił usg,że w takim przypadku zostałabym w szpitalu. Dziwię się,że tak postąpili z Agusią...

Stary 2013-08-11, 09:41   #893
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
witam sie w 35tc jupi
jeszcze 3tygodnie musze wytrzymac

nieprzespana noc
wstawalam chyba 50razy a od 6 nie spie
i to wszystko nie przez upal

czy to juz tak do.konca bedzie?
Gratuluje kolejnego tygodnia i wspolczuje z powodu nieprzespanych nocy...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Agusia - wspolczuje, problemy z nerkami to nic przyjemnego
Dbaj o siebie.

Stary 2013-08-11, 09:44   #894
kaska87
Zakorzenienie

po co wklejacie te linki- już w nic od Was nie włażę, nie wiem po co się dołować takimi sprawami

zjadłam śniadanie i chyba jadę do domu, małż pewnie śpi bo sie nie odzywa, ale co tam

Stary 2013-08-11, 09:44   #895
butterfly20
Zakorzenienie

Byli u nas wczoraj znajomi, oni nie lubią kotów.

Oczywiście koleżanka była oburzona,że Lila sobie chodzi po pokoju Natalii, bo powinno być "sterylnie"T o ją wyśmiałam,że jak ona wychowywała dziecko to na pewno sterylnie nie miała (zresztą mieszkali wtedy z Teściami, którzy są okropnymi bałaganiarzami).
Potem dostałam pouczenie,że powinniśmy się pozbyć kota,bo nie dość,że toksoplazmoza (od poczatku ciąży tłumaczę jej,że to nie jest tak,że każdy kot jest nosicielem) to jeszcze kot może coś zrobić dziecku...Że nie wspomnę,że ich psy, które gonią po podwórku są sto razy brudniejsze niż mój siedzący w domu kot...

Dodam,że oni mają dwa psy- yorka mieli jak dziecko miało 3 latka, a od roku mają jeszcze dużego psa, można powiedzieć,że myśliwskiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Pies_faraona-jak one zobaczą w lesie jakieś inne zwierzę to biegną za nim jak szalone i zwierzę raczej nie ma szans...

No i kurde bele... przecież trzeba dac zwierzęciu szansę no nie? Jeśli będzie się dobrze zachowywać, to dlaczego mam ją dawać do rodziców?Zrobię tak,jeśli zobaczę coś niepokojącego.
A tak samo kot może zrobić krzywdę niemowlęciu jak ten pies ich 9-letniemu dziecku- reakcji zwierząt nigdy nie przewidzisz, ile razy było tak,że jakiemuś psu coś odbiło?Jakoś częściej słyszy się o takich sytuacjach...

No ale dla nich koty są okropne i złe i mamy naszą wywalić...Dobrze,że ja im nie prawię morałów o ich piesku...

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-08-11 o 09:49
Stary 2013-08-11, 09:45   #896
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść

Moja Natalka to chyba nieźle przypakowała przez te kilka dni, bo od piątku strasznie czuję jej ruchy, są też mega bolesne. Mój mąż jak wczoraj dotykał mojego brzucha to powiedział,że mi współczuje
A potrafi napierdzielać prawie cały dzień...
Chyba urosła, jest silniejsza i ma już mało miejsca.Czyli to co pisała Kaśka o pakowaniu w 34-37 tc to chyba prawda W dodatku jestem PEWNA,że znowu leży poprzecznie...

Idę nadrabiać

Moja leży do mnie tyłem-tzn. dupkę ma wypiętą do zewnątrz a grzebie mi we wnętrznościach U Niej już od jakiegoś czasu są to takie wypchnięcia i przesuwanie,czasami mnie walnie chyba z nogi ale to już faktycznie bolesne. Też mi się wydaje ,że moja leży poprzecznie. Jutro usg to się przekonam

Cytat:
Wiem, że ma sobowtóra tu w Wawie, ale o rzeszowskim nic nie wiem

No, ale raz 6, potem 8, potem 7, także poleciałam po no-spa i leżałam i oddychałam Po prostu to nie mogło być to, bo: 1. to za wcześnie, 2. nie miałabym co z Edą zrobić, 3. ja rodzę z tż, więc na niego czekam (jak ostatnio, udało się, po jakiś 5 dniach od jego wyjścia ze szpitala urodziłam )

Ciekawe co Elenka na te Twoje po pierwsze,drugie i trzecie

Cytat:
Też tak miałam, ale uznałam,że nie ma co świrować

Ja nawet wczoraj tak miałam ale uznałam,że to młoda mi uciska na jakiś nerw. Leży naprawdę meeega nisko.

agusia dbaj tam o Was
Z tego co piszesz to brzmi poważnie i tak jak dziewczyny dziwię się,że Cię nie zostawili w szpitalu. Zawsze to bezpieczniej być pod ciągłą kontrolą.

motyl
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:45   #897
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
po co wklejacie te linki- już w nic od Was nie włażę, nie wiem po co się dołować takimi sprawami

zjadłam śniadanie i chyba jadę do domu, małż pewnie śpi bo sie nie odzywa, ale co tam
Bo kiedyś o tym pisałyśmy i każda się zastanawiała,czy ta dziewczyna miała poprawne wyniki z usg.

Stary 2013-08-11, 09:49   #898
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez gdzies sie tym stresuje...glownie z uwagi na swoj wiek :sly:

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Byli u nas wczoraj znajomi, oni nie lubią kotów.

Oczywiście koleżanka była oburzona,że Lila sobie chodzi po pokoju Natalii, bo powinno być "sterylnie"T o ją wyśmiałam,że jak ona wychowywała dziecko to na pewno sterylnie nie miała (zresztą mieszkali wtedy z Teściami, którzy są okropnymi bałaganiarzami).
Potem dostałam pouczenie,że powinniśmy się pozbyć kota,bo nie dość,że toksoplazmoza (od poczatku ciąży tłumaczę jej,że to nie jest tak,że każdy kot jest nosicielem) to jeszcze kot może coś zrobić dziecku...

Dodam,że oni mają dwa psy- yorka mieli jak dziecko miało 3 latka, a od roku mają jeszcze dużego psa, można powiedzieć,że myśliwskiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Pies_faraona-jak one zobaczą w lesie jakieś inne zwierzę to biegną za nim jak szalone i zwierzę raczej nie ma szans...

No i kurde bele... przecież trzeba dac zwierzęciu szansę no nie? Jeśli będzie się dobrze zachowywać, to dlaczego mam ją dawać do rodziców?Zrobię tak,jeśli zobaczę coś niepokojącego.
A tak samo kot może zrobić krzywdę niemowlęciu jak ten pies ich 9-letniemu dziecku- reakcji zwierząt nigdy nie przewidzisz, ile razy było tak,że jakiemuś psu coś odbiło?Jakoś częściej słyszy się o takich sytuacjach...

No ale dla nich koty są okropne i złe i mamy naszą wywalić...Dobrze,że ja im nie prawię morałów o ich piesku...
Nie znosze takiego mądrowania...mnie wlasnie pogryzl zaprzyjazniony pies sasiadki.

Stary 2013-08-11, 09:51   #899
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja tez gdzies sie tym stresuje...glownie z uwagi na swoj wiek :sly:

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Nie znosze takiego mądrowania...mnie wlasnie pogryzl zaprzyjazniony pies sasiadki.

Mnie też...miły i kochany nowofunland, rzucił się na mnie, poszarpał mi ręce i ugryzł w policzek, bliznę mam na całe życie. I dlatego ja nie będę mieć psa, boję się ich.
Tego ich psa też się boję, nie pozwalam mu do siebie podchodzić i nie zostałabym z nim sama...

Stary 2013-08-11, 09:54   #900
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Hej
Wczoraj byłam na panieńskim, 10 szalonych dziewczyn,ja jako jedyna niepijąca, śmiesznie było,ale o 21,30 już się zmyłam,bo zaczeło sie o 21 karaoke i Michaś zaczął się strasznie gramolić w brzuchu, tak jak u tancerki.
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
muszę pochwalić Dawida... jak dzwonił wcześniej jak miał przerwę i gadaliśmy co i jak i kiedy to powiedział, że jak wczoraj pojechał po knedle to moja T mówiła mu, że w czwartek święto to może grill na działeczce a on na to, że co z tego, że święto ale on ma prace remontowe do zrobienia, samo się nie zrobi a niedługo mu się dziecko rodzi... żebyście widzieli moją minę jak to powiedział

Cytat:
Shit
Jedziemy z tz do szpitala był u lekarza, bo dopiero miał te.bóle, ma.problemy z moczem i żółte białka oczu no i dostał skierowanie do szpitala.
Prawdopodobnie czeka go operacja na te kamyki zolciowe i kilka tygodni nie będzie mógł.nosić i się męczyć. A ja.zaraz rodze. CUDNIE

Cytat:

Edzik właśnie skrzyczal mojego brata, ze coś napyskowal mojej siostrze. podszedł i mówi: wujek, be, nie krzycz, to moja ciocia! Wujek do kąta!

Edzik rozstawia po kątach !
Cytat:

Ladan a ja jeszcze mam na liście 2 pieluszki tetrowe
na sr dostałam liste co spakowac do torby i tam jest napisane żeby zabrać 10 pieluszek tetrowych ! dużo
Cytat:

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam w 37tc

Cytat:

za tygodnie
żeby szybko przeszło
Cytat:
witam sie w 35tc jupi

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości