|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() No way Ja nie rodzę, bo chyba z Edą musiałabym iść na porodówkę ![]() Poza tym miałam w planach sprawdzić, jak to jest przeterminować się Cytat:
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
ewacia i tassia gratuluję kolejnych tc ewacia Ty to się naprzyjmujesz u siebie ludu. Ja to bym już się wymigiwała od takich rodzinnych zlotów. Szykowania żarełka przy tym masakrycznie dużo ![]() oj matall musisz uważać na te skurcze. Co 6-8 min. to ja bym już ze stresu chyba też narobiła w gatki |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Czeeeść
![]() Moja Natalka to chyba nieźle przypakowała przez te kilka dni, bo od piątku strasznie czuję jej ruchy, są też mega bolesne. Mój mąż jak wczoraj dotykał mojego brzucha to powiedział,że mi współczuje ![]() A potrafi napierdzielać prawie cały dzień... Chyba urosła, jest silniejsza i ma już mało miejsca.Czyli to co pisała Kaśka o pakowaniu w 34-37 tc to chyba prawda W dodatku jestem PEWNA,że znowu leży poprzecznie...Idę nadrabiać
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale raz 6, potem 8, potem 7, także poleciałam po no-spa i leżałam i oddychałam )
|
|
|
#875 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam w piątek pobierane,bo musiałam to zrobić przed wzięciem globulek na infekcję. Cytat:
![]() Mój jest na wahaczach, a te Perso i Laret? Natomiast patrzyłam też na wózki na paskach to one w ogóle bujają jak szalone, szczerze mówiąc wydają się bardzo niestabilne. Cytat:
Ja tak samo
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wc iąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Ale sie wystraszylam dziewczyny
wczoraj duzo pochodzilam i wieczoren tak mnie bolal dol brzucha ze masakra dzisiaj boli juz mniej ale bol dalej czuje w okolicy lewego jajnika... Wydaje mi sie ze Jas ma tam glowe, a nogi pomiedzy moimi zebrami z prawej strony. Nie wiem czy jechac nna IP sorawdzic sie czy nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wc iąż dwupaki, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi zle.. spac nie moge bo jak nie siku to cieplo jak nie cieplo to zimno jsk nie zimno to komar jak nie komar to niewygodnie jak wygodnie to tz sie na mnie pcha i tak w kolko. Mam dosc ;( i jeszcze moj pies tak szczeka na dworze jak tylko uslyszy kota samochod albo cos ze mam ochote rzucac w niego czyms z okna ;(
Brzuch mnie pobolewa... wypilam wczoraj pierwsza herbatke z lisci malin smak moze byc ale uwaga na opakowaniu jest zalecana na przeczyszczrnie i chyba faktycznie dziala wiec dla osob z biegunkami chyba niepolecam. Matal dla TZa pamietaj ze poki nie urodze a naprawde niemialabys co z Edim zrobic to ja tak z 20 minut do ciebie jade, a moja mam.jest przedszkolanka to chyba bysmy daly rade nad nim.zapanowac ![]() Kaska Miki pakero ![]() Bajka normalnie masakra z tymi facetami.. Niebede Twij tez dal dobry popis, ale tak moze faktycznie raz na jakis czas dobrze sobie jest przypomniec co to kac ![]() Ja i snow - tez mi ukradli rower i tez bylam taka wsciekla chyba gorzej jakby mi auto ukradli.
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-08-11 o 09:18 |
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Miki ma główkę przy lewym biodrze a syrkami z prawej strony po żebrach mnie wali- jakoś krzywo leży
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ladan przepraszam, że nie odpisałam Ci na sms'a, ale nie byłam nawet w stanie znaleźć telefonu TŻ dzwonił po rodzicach ze swojego telefonu... Pojechaliśmy do mnie do domu po kartę ciąży i na najbliższe IP, bo nie byłam w stanie już wysiedzieć z bólu w aucie... Oczywiście czekanie na IP to jakaś paranoja Zbadali mnie, założyli wenflon, pobrali krew i mocz do badania - kolejna godzina czekania Zwijałam się z bólu, tak bardzo bolał mnie odcinek lędźwiowo-krzyżowy, pęcherz to praktycznie mi rozsadzało z bólu i mała się napinała bardzo mocno Przewieźli mnie na oddział ginekologiczny z wynikami badania (akurat jakiejś dziewczynie odeszły wody) i kazali leżeć. Po kolejnej godzinie przyszedł gin, zbadał mnie i zrobił USG - mała dalej ułożona głową do góry w 34/35 tc waży 2050g, wg USG jest mniejsza o 5 dni. Uciska mi na nerki... Wyniki moczu fatalne, krwi też. Prawa nerka w ogóle nie pracuje Jeszcze raz przepraszam, że nie dałam znać. Cały czas o Was myślałam... No i witamy się z Mają w 35 tc.
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia jejku, ale się namęczyłaś, zdrowia dla Ciebie i malutkiej
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mnie naszło, że dopiero co próbowałyśmy dotrwać do 12 tc, jako "bezpiecznego", potem płeć, a teraz już nie możemy wyrobić z giga brzuchami Że nie wspomnę, że 4 dzieciaczki już są
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I współczuję z tym pęcherzem, wiem jak to jest. Dziwne,że Cię nie zostawili w szpitalu,naprawdę.
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamo, dbaj o Was! Gratulacje 35 tc
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę,że byłam takim plastusiem
http://demotywatory.pl/4185899/Tak-f...-w-lonie-matki
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
agusia a nie wolalas zostacw szpitalu?
zawsze to na miejscu wszystkie badania ale dobrze ze.pojechalas! odpoczywaj dzis ile.sie da Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak...na usg wszystko wychodziło ok https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3305 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3300
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-11 o 09:30 |
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Gratki!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia i co dalej z ta nerka? Powinni cie zostawic tym batdziej ze wyniki fatalne.
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Człowiek robi te wszystkie badania w nadziei, że będzie dobrze, a jak widać nie zawsze lekarze znajdą nieprawidłowości
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Gratki!
Wspolczuje tych gosci ciaglych...ja sie migam, jak moge. A o tej opuchliznie pogadaj moze z ginem jutro... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://biznes.onet.pl/biedronka-wpro...1,1,news-detal Chyba ich pogrzało ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ja też miałam fatalne wyniki, ale tylko piasek. A jeśli Agusi dziecko naciska na nerkę i jest niewydolna to powinni ją zostawić. Lekarz mi mówił zanim zrobił usg,że w takim przypadku zostałabym w szpitalu. Dziwię się,że tak postąpili z Agusią...
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Agusia - wspolczuje, problemy z nerkami to nic przyjemnego ![]() Dbaj o siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
po co wklejacie te linki- już w nic od Was nie włażę, nie wiem po co się dołować takimi sprawami
![]() zjadłam śniadanie i chyba jadę do domu, małż pewnie śpi bo sie nie odzywa, ale co tam
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Byli u nas wczoraj znajomi, oni nie lubią kotów.
Oczywiście koleżanka była oburzona,że Lila sobie chodzi po pokoju Natalii, bo powinno być "sterylnie" T o ją wyśmiałam,że jak ona wychowywała dziecko to na pewno sterylnie nie miała (zresztą mieszkali wtedy z Teściami, którzy są okropnymi bałaganiarzami).Potem dostałam pouczenie,że powinniśmy się pozbyć kota,bo nie dość,że toksoplazmoza (od poczatku ciąży tłumaczę jej,że to nie jest tak,że każdy kot jest nosicielem) to jeszcze kot może coś zrobić dziecku...Że nie wspomnę,że ich psy, które gonią po podwórku są sto razy brudniejsze niż mój siedzący w domu kot... Dodam,że oni mają dwa psy- yorka mieli jak dziecko miało 3 latka, a od roku mają jeszcze dużego psa, można powiedzieć,że myśliwskiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Pies_faraona-jak one zobaczą w lesie jakieś inne zwierzę to biegną za nim jak szalone i zwierzę raczej nie ma szans... No i kurde bele... przecież trzeba dac zwierzęciu szansę no nie? Jeśli będzie się dobrze zachowywać, to dlaczego mam ją dawać do rodziców?Zrobię tak,jeśli zobaczę coś niepokojącego. A tak samo kot może zrobić krzywdę niemowlęciu jak ten pies ich 9-letniemu dziecku- reakcji zwierząt nigdy nie przewidzisz, ile razy było tak,że jakiemuś psu coś odbiło?Jakoś częściej słyszy się o takich sytuacjach... No ale dla nich koty są okropne i złe i mamy naszą wywalić...Dobrze,że ja im nie prawię morałów o ich piesku...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-11 o 09:49 |
|
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja leży do mnie tyłem-tzn. dupkę ma wypiętą do zewnątrz a grzebie mi we wnętrznościach U Niej już od jakiegoś czasu są to takie wypchnięcia i przesuwanie,czasami mnie walnie chyba z nogi ale to już faktycznie bolesne. Też mi się wydaje ,że moja leży poprzecznie. Jutro usg to się przekonam ![]() Cytat:
Ciekawe co Elenka na te Twoje po pierwsze,drugie i trzecie Ja nawet wczoraj tak miałam ale uznałam,że to młoda mi uciska na jakiś nerw. Leży naprawdę meeega nisko. agusia dbaj tam o Was Z tego co piszesz to brzmi poważnie i tak jak dziewczyny dziwię się,że Cię nie zostawili w szpitalu. Zawsze to bezpieczniej być pod ciągłą kontrolą. motyl
|
||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Bo kiedyś o tym pisałyśmy i każda się zastanawiała,czy ta dziewczyna miała poprawne wyniki z usg.
|
#898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
Tego ich psa też się boję, nie pozwalam mu do siebie podchodzić i nie zostałabym z nim sama...
|
|
#900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Hej
Wczoraj byłam na panieńskim, 10 szalonych dziewczyn,ja jako jedyna niepijąca, śmiesznie było,ale o 21,30 już się zmyłam,bo zaczeło sie o 21 karaoke i Michaś zaczął się strasznie gramolić w brzuchu, tak jak u tancerki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na sr dostałam liste co spakowac do torby i tam jest napisane żeby zabrać 10 pieluszek tetrowych ! dużo ![]() ![]() ![]() Cytat:
za tygodnie żeby szybko przeszło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

ale bym się zesrała ze strachu
Ty to w sierpniu chyba urodzisz 
Ja nie rodzę, bo chyba z Edą musiałabym iść na porodówkę 

W dodatku jestem PEWNA,że znowu leży poprzecznie...

a paciora mi nie pobierała.
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

dla TZa pamietaj ze poki nie urodze a naprawde niemialabys co z Edim zrobic to ja tak z 20 minut do ciebie jade, a moja mam.jest przedszkolanka to chyba bysmy daly rade nad nim.zapanowac

ale to już faktycznie bolesne. Też mi się wydaje ,że moja leży poprzecznie. Jutro usg to się przekonam