|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć dziewczęta
w końcu jestem przed nami lepsze dni...Brawa dla Melanii ! i dla Jagódki, za wyczekane zęby u nas chyba 2 na horyzoncie ale nie kraczę bo już kilka razy wydawało mi się że idą...Gda ja jestem zazdrosna o Zośkę, że czasem wybiera męża a nie mnie |
|
|
|
#1052 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
dopiero teraz odzywam się w nowym wątku ![]() ale mam nadzieję, że jeszcze ktoś o nas pamięta ![]() Podczytywałam początek ale potem jak zaczęły się upały to ciągle siedziałyśmy z Zuzią u teściów na ogrodzie bo tam mogłam rozkładać basenik i się chłodziłyśmy a póżniej byliśmy na wczasach nad morzem więc nie miałam kiedy i jak zaglądać i nazbierało się 30 stron do nadrobienia... oby chociaż trochę się udało bo jestem ciekawa co u Was i Waszych dzieciaczków ![]() Oczywiście gratuluję wszystkich nowych umiejętności i skończonych miesięcy a już niedługo będą pierwsze wątkowe roczki ![]() Katiaaska miło, że proponowałaś aby dopisać nas do listy mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco i zasłużyć na to aby się na niej znaleźć ![]() U nas ciągle budowa i szukanie mieszkania. Zuzia była już 2 dni w żłobku na 3,5 godziny. Oddaję ją od września ale postanowiłam, że w sierpniu będę również na trochę ją posyłać aby się przyzwyczaiła i póżniej nie doznała szoku jak zostanie na 8 godzin no i ja też muszę do tej myśli przywyknąć bo ciężko mi się z tym pogodzić. Za pierwszym razem aż mi się płakać chciało jak ją zostawiłam, mam nadzieję, że z czasem będzie łatwiej. Ale ogólnie Zuza zadowolona i wpatrzona w dzieci, dużo zabawek więc póki co jej się chyba podoba nic nie płakała i do pani na rączki też chętnie poszła. Zobaczymy jak to będzie dalej... Anusia cieszę się, że mieszkacie w domku ![]() Katiaaska współczuję przeżyć z teściową ale super, że mąż stanął na wysokości zadania i zrobił porządek brawo ![]() Baobabek dużo zdrówka dla córy Widzę, że ząbki się pojawiają... u nas chyba też się zaczęło bo od kilku dni zdarzy się, że Zuzia popłakuje i ciągle trzyma paluszki w buzi i wygląda to jakby sobie masowała dziąsło ale najbardziej się martwię bo zaczęła robić częste i rzadkie kupki. Cały czas winiłam za to zęby ale czy może to trwać aż kilka dni? Bo do tej pory były to tylko pojedyńcze dni i sama nie wiem teraz, mam nadzieję że to nic groźnego. może powinnam jakiś probiotyk podać?? Aga_ton super fotki ze szczoteczką przypomniałaś mi, że ostatnio myślałam o kupnie szczoteczki właśnie. Muszę listę zrobić bo ciągle o czymś zapominam jak jestem na zakupach A Lena cudna Moje dziecię nadal nie bardzo lubi spacery... Jedynie w szoku byłam jak nad morzem byliśmy i pięknie jeżdziła w wózku i nawet zasypiała w nim na noc bez problemu. Już myślałam, że się jej odmieniło ale po powrocie znowu to samo.. po jakimś czasie okręca się i chce wychodzić. Może to kwestia wózka bo na wyjazd mieliśmy pożyczoną parasolkę, żeby mało miejsca zajmowała.bagheera fajnie, że miałaś wolną chatę i mogłaś spędzić miło czas z koleżanką ![]() ja teraz piszę z kompa bo tak mi najwygodniej ale też niedawno zmieniłam tel i mam zamiar z niego zaglądać do Was muszę tylko chyba zainstalować ten program taptalk czy jakoś tak jeszcze do tego nie doszłam ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Póki co Zuzia uwielbia być na bosaka ale niedługo jesień więc będzie trzeba coś zakupić także polecajcie ![]() no brawo ![]()
|
||
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam trochę
![]() Witam nową mamusię z synkiem
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas żłobka nie ma i nadal szukam opiekunki....z marnym skutkiem
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow, ale ekspres
![]() Cytat:
baba w aptece też go polecała, że sporo mam go kupuje, bo skuteczny, jak się regularnie daje, oby....Kubusiowi dałam wczoraj pierwszy raz tran na wieczór....szału nie było, choć syropki witaminowe wsuwa, a to mu nie podeszło, mimo, że cytrynowe ![]() Cytat:
Jedziemy do galerii po 9ej ![]() Miłej niedzieli
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas słonecznie dzisiaj ![]() pospałam sobie dzisiaj do 8 ,mąż wstał z chłopcami,poszli gotować rosołek a ja sobie pospałam ![]() później jedziemy na rybki,mąż Nas wyciąga .Miłej niedzieli
|
|
|
|
#1057 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej.Melduję się z nad morza.Wczoraj padało całą noc i do 15,więc potem wybyliśmy z pokoju na obiad.Kubuś w miarę grzeczny.Trochę płaczy przy nocnym zasypianiu no i pobudki mamy o 5,czyli standard
![]() ile razy ćwiczysz w tygodniu? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie ja też jestem z Ciebie dumna! Cytat:
Cytat:
Reszte później nadrobie.
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabek Otylka dostaje bioaron praktycznie codziennie od stycznia, jak zachorowała na zapalenie oskrzeli poleciła nam go lekarka i od tamtej pory do lipca kiedy znowu miała zapalenie oskrzeli nie miała nawet katarku a więc nie jest źle
Udanych zakupów i pochwal się koniecznie później |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam w piękną,słoneczną niedzielę. Moja córcia postanowiła wstać o 6 i za nic nie dało się jej przekonać że trzeba jeszcze spać ![]() Teraz odsypia,ja umyłam podłogę bo taka klejąca i pełno chrupków itp, po niej się wala. Zuzia teraz odsypia a ja z małżem będziemy pić kawkę. Po południu mamy gości. Katte ćwiczę 3-4 razy w tygodniu.
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam, bom pijana jeszcze.
Napiszę tylko że wesele wspaniałe, bawiłam się świetnie i do domu jechać nie chciałam Ale Krop mnie zmusił Zaraz wybywamy na poprawiny
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Tamlin, Ty pijoku
![]() ![]() Baw sie dobrze na poprawinach
|
|
|
|
#1062 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się również w ten słoneczny dzień
![]() wylegujemy się dzisiaj na ogrodzie u teściów ale sami bo teście wyjechali na dwa dni ![]() Cytat:
a w żłobku nie ma problemu aby zostawić na tak krótki czas, można też zostawiać dziecko na 1, 2, 3 lub 4 dni w tygodniu a nie koniecznie przez cały tydzień. Wtedy są też dużo mniejsze koszty no ale mowa tu o żłobku prywatnym... także klient dyktuje warunki ![]() Oby Wam udało się znaleźć opiekunkę albo dogadać z tą. Teoretycznie w jej zakresie powinno być dotarcie na miejsce pracy. A co do wieku opiekunek to np. w tych żłobkach u nas zauważyłam, że są same młode dziewczyny, po studiach. I ja jestem zadowolona z tego faktu bo naprawdę trzeba mieć dużo energii przy tych malutkich dzieciach |
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Zuzia raczkuje
Wiem że pozno bo inne dzieciaczki już stoją albo chodzą ale i tak się cieszę ![]() JUPI
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
A u mnie wózek nie zdał egzaminu ![]() ![]() Po 20min jazdy marudzenie aż w końcu ryk jakby go ktoś ze skóry obdzierał I tak przez godzine aż dojechaliśmy do domu. W żadnej pozycji mu nie odpowiada tylko na rękach... Nienawidze spacerów, do tego tż mnie wku.wił i mam ochote trzasnąć drzwiami i nie wrócić!! Dobrze że mały spi bo troche spokoju... Piękna pogoda to ja gnije w czterech ścianach i nie zanosi sie na zmiane |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cytat:
Ja chodzę zawsze blisko domu tylko zakupy zrobić albo niedaleko na plac zabaw gdzie mogę wyciągnąć Zuzię z wózka i tam się bawi na piasku bo jak gdzieś dalej jedziemy to od razu się kręci i chce wychodzić, odwraca się i zaczyna wstawać mi w tym wózku ![]() Dlatego też ostatnio ciągle siedzimy u teściów na ogrodzie bo w domu to bym oszalała całe dnie ![]() Zawsze patrzę z niedowierzaniem jak mijam dzieci siedzące grzecznie w wózkach ![]() Ale może i my się doczekamy takich spacerów ![]() A może spróbuj też wziąć kocyk, jakieś klocki i posiedzicie sobie trochę na placu zabaw żeby pogodę wykorzystać ![]() My tak robimy czasem
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin!Właśnie siedzę na fb i sikam ze śmiechu
|
|
|
|
#1068 | |||
|
Wtajemniczenie
|
baby design travel.
naprawdę super, polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do spacerów to może rzeczywiście kwestia wózka, u nas tak właśnie było ![]() Lena nienawidzi jeździć w tako, za nic w nim nie zaśnie. za to zasypia tylko w parasolce baby design ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- pytacie czemu nie podaję Lenie witaminy d. sama zagłębiłam się w temat a później popytałam lekarzy i wychodzi na to, że niepotrzebna jest dodatkowa suplementacja. Lena prawie od początku jest na mieszance i wypija jej na tyle sporo, by pokryć dzienne zapotrzebowanie na witaminę (wypija ok 1 l. bebilonu a były taki czas, że wypijała i 1,5 litra ). poza tym w niektórych produktach, których jej podaję też d3 się znajduje. pediatra wyliczył, że dziennie przyjmuje 400j.m a to wystarczy. po drugie chodzi o wodniaki w główce Leny. w jej przypadku dobrze jest gdy ciemiączko zarasta powoli więc nadmiar witaminy nie jest wskazany. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-08-11 o 19:50 |
|||
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Martusia doczekalas sie w koncu
gratulacje!Tamlin zazdroszcze zabawy ![]() Obżarłam sie wlasnie arbuzem i nie mam siły na nic |
|
|
|
#1070 | |||
|
Zakorzenienie
|
no to teraz tempo dostały ząbki ![]() Cytat:
Cytat:
o ile wesele było świetne to poprawiny już lekko smętne, no i głodna wróciłam bo nic w sumie do jedzenia nie było, tylko resztki z wczoraj. Zupa wczorajsza, nawet żurku nie było, ani ziemniaków do obiadu tylko resztki mięsa. Nie popisali się. No ale wczoraj się wybawiłam strasznie.Cytat:
![]() ![]() klask i:Miszczu jestem, nie???????
|
|||
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Ponoć lepiej to dzieci uodparnia przed jakimiś niepożądanymi skutkami tej szczepionki, ale być może to rada dla takich zeschizowanych mamuś jak ja, ja akurat Mai daję tran od miesiąca więc się trochę uspokoiłam jak to przeczytałam.
|
#1072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
ja aż zazdroszcze tym mamom że mogą tak pospacerować ![]() Nawet w foteliku sam. dłużej niż 30 minut nie wysiedzi ![]() Aż mam nerwy potem... Na cholere ja ten wózek kupiłam Cytat:
o nie, trzeciego wózka nie kupie Cytat:
Ale wesele udane i to sie liczy
|
|||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś brawa dla Zuzi!
|
|
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta ogromne brawa dla Zuzi, ja tez myslalam ze Giulia nie bedzie raczkowac, a jednak stalo sie inaczej.
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Katee nietoperze się nie wplątują we włosy. To mit!---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo! Gratuluje! Fabian lubi siedzieć i jeździć w wózku ale w swojej spacerówce w tej od kompletu nie cierpi,posiedzi chwile i awantura
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Marta wielkie brawa dla mojej synowej!!!
![]() Ale za to zaczął sam siadać z brzuszka, a właściwie z pozycji do raczkowania i w drugą stronę, z siadu na brzuszek. Jak to mówią... lepszy rydz niż nic.
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc będę wyglądać tego winowajcy brzydkich kupek :p a jutro skoczę do apteki po ten dicoflor No i wygląda na to że muszę zmienić wózek Szwagierka pożyczy nam póki co spacerówkę po swojej córce i zobaczymy czy będzie jakaś zmiana. Jeśli tak to zakupimy nowy wóz
|
|
|
|
|
#1079 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam was wieczornie
dzisiaj byliśmy w Zoo ale było fajnie, chyba bardziej nam podobały się zwierzątka, niż Antkowi on wolał na dzieci patrzeć i na wszystki pojazdy dookoła.W ogóle dziewczyny, chcę mu jakiś samochód kupić na roczek, taki dość spory, np. wywrotkę macie jakieś, które możecie polecić?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Lilki za postępyno i oby szybko udało, Ci się odetchnąć Cytat:
![]() chyba gorsze przeżycie dla mamy, niż dla dziecka Cytat:
i dziękuję za podanie nazwy wózka, wygląda fajnie ![]() Cytat:
udanego wypoczynku dla was doczekałaś się ![]() Cytat:
![]() a może faktycznie na kocyk po prostu będziecie chodzić? dzięki bardzo ładny, muszę obejrzeć na żywo
|
|
#1080 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a moja Zuzia w foteliku też nie chce siedzieć ![]() dlatego jeździ ze mną z przodu a ja mam pod ręką cały arsenał zabawek i co chwila jej coś daję aby ją choć trochę zająć. Cały schowek w drzwiach wypełniony zabawkami Już się przyzwyczaiłam do tego i jak gdzieś jadę dalej to staram się akurat w porze jej drzemki żeby spała ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
i z całą pewnością ja więcej przeżywam taki to już los matki ![]() a do zoo też bym się przeszła Zuzia uwielbia zwierzątka, ciekawe czy by ją w takim zoo też zainteresowały
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

w końcu jestem
u nas chyba 2 na horyzoncie ale nie kraczę bo już kilka razy wydawało mi się że idą...

a póżniej byliśmy na wczasach nad morzem 
bo na wyjazd mieliśmy pożyczoną parasolkę, żeby mało miejsca zajmowała.

Zaraz wybywamy na poprawiny 
).
klask i: