|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
czyli taki kompocik z suszu sobie zrobisz? mmm pycha
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
ja od prawie 2 tygodniu mam non stop paskudną zgagę, razem z bólami w klatce piersiowej, normalnie jakby mnie miało rozerwać
![]() kupiłam dzisiaj pastylki Gaviscon, coś podobnego do rennie, jak na razie działa zobaczmy w nocy![]() babka powiedziała, że w ciąży można |
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
rozumiem Cię, bo mnie też niemiłosiernie pali i kwas mi do buzi podchodzi bleee
|
|
#1114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a 3 dni musisz kwitnac, zeby sieke z NFZ dostali co do ktg, to wystarczy ze dziecko sie przesunelo i zlapalo twoje tetno. ja tak mialam kilka razy, tylko mojej spadalo do 70 jednorazowo i sie tym nie przejeli.Cytat:
matall, ladan przybijam piatke, mi dzis tez ostro farba z nosa poszla ![]() upieklam serniczek, zjadlam i mi blogo ![]() tz pojechal, slowem sie nie odezwal ![]() no ale przynajmniej pomalowane, teraz jak wroci mam nadzieje polozy tapete w salonie i wezmie sie za malowanie i tapetowanie u dziewczyn, bo jak nie to wpier*dol w dyby i do lochu kolorek mi sie podoba, jasno szary, ale teraz juz zaczyna wpadac w ledwo dostrzegalny fiolet. teraz tylko nadzieja by male raczki zaraz scian nie zapaskudzily
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-08-11 o 17:37 |
|||
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu mu o szufladach nie powiedziałaś? u nas jutro rusza malowanko
|
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
\
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to nie wiadomo jeszcze czy pójdę
|
||
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wszystko jest do malowania :/ ale teraz salon najwazniejszy byl bo w tym tygodniu ma byc naroznik, wiec salon chce miec z glowy. nastepny w kolejce pokoj dziewczyn, a pozniej kuchnia, przedpokoj i na koniec kibel. wtedy mam nadzieje bedzie koniec babraniny do nastepnego remontu |
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
A my wczoraj złożyliśmy łóżeczko
Zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni i nie mogę się przyzwyczaić
|
|
|
|
#1119 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wci
Cytat:
A laktuloze jak pisałam. Jedna, dwie łyżki na czczo, do śniadania z godzinne poczekać i podczas jedzenia lecę do WC. No chyba, że trafi mi się Pan Kleks w gości jak dziś gość niedzielny taki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Dzieki za info
Czyli raczej nic sobie nie dobiore bo w ciazy urosly mi z 70c na 70e wiec do karmienia chyba wypadaloby kupic 70f? Tylko zastanawiam sie czy jest sens kupowac od razu dobry, drozszy stanik czy lepiej na poczatek jakis zwykly a po ustabilizowaniu sie laktacji zainwestowac w porzadny...Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Bosh! Oglądałam zaległe Pokojówki i zasnęłam
Już gotują się ziemniaki, schabowy pobity zaraz wyląduje na patelni - o tej godzinie Małż jest dziś w robocie, a ja miałam w planach poprasować Julkowe ubranka, a nic nie zrobiłam Jutro jadę na kilka dni do rodziców, a po powrocie muszę wziąć się ostro do roboty Ps. A dziś jeszcze czeka mnie niewyobrażalna przyjemność zrobienia się na krewetę, no bo jutro wizyta
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeee.
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
Mi radzono, żeby na początek mieć dwa bez żadnych fiszbin, gładkie, najprostsze. Dwa - jeden biały, drugi czarny - lepiej mieć, jak np. jeden jest w praniu... Poza tym trzeba w nim spać A tak w ogóle to jak długo śpi się w biustonoszu?
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
A spałam w nim do końca laktacji, czyli ok. 4,5 miesiąca.
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielę
Pogoda jak zwykle o poranku u mnie senna, ale mówią, że wyjdzie słońce więc czekam z utęsknieniem.. Zaraz się ogarniam i jade po wózek Cytat:
![]() Dla mnie też deelikatna aktywność lepsza - jak twardnienia łapią to zazwyczaj na siedząco/leżąco i jak pójde na spacer to od razu przechodzi Cytat:
A ja bym poszła na kilka dni wolnego a zostało mi jeszcze prawie pełne dwa miesiące.. Może się zamienimy na tydzień czy dwa ? ![]() Cytat:
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-08-11 o 18:01 |
|||
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
eee dziecko mi zaraz zasnie... walnela sie nam mym super extra dmuchanym fotelu, przykryla sie kocem, oglada bajke i widze ze odjezdza powoli
oj za wczesnie o godzine ![]() w ogole ogladam lampy do salonu a tam "zwis nowoczesny toscana" |
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam jak długo spałam. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Przypomnijcie aptekę tanią z allegro
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, ile miałaś tych zwykłych staników?
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki
laseczki a wy macie lub kupujecie jakis specjalny kosz na zuzyte pieluchy? to moze byc zwykly smietnik czy te dedykowane pod pieluchy sa jakies specjalnie wyjatkowe??
ja tez mam straszne zatwardzenia od pojscia do szpitala wczesniej nie mialam zadnych problemow a teraz masakra
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chł
Cytat:
|
|
|
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki
Cytat:
Cytat:
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawialam sie czy jest cos niezwyklego w tych smietnikach na pieluchy bo potrafia kosztowac duzo wiecej niz zwykly kosz :P i nie wiedzialam czy to "reklama" czy moze jestem zacofana
|
|
|
|
|
#1137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa noc przede mną ![]() Ja miałam 2 alles z normalnymi fiszbinami i 1 z tzw. "miękkimi fiszbinami". Spałam też w fiszbinach i nic mi się nie blokowało Cytat:
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz wiem dlaczego niektore tyle kosztuja gadzeciarstwo nie zna granic :P nawet kupy sie chyta
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuje.A i te specjalne worki do tego kosza są drogie (przynajmniej w uk, bo ona tam mieszka)
|
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
ladan tragedia z tymi cyganami, az mi się gorąco zrobilo, to nie na moją głowę
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam zwykły kosz, i jak regularnie wypróżniałam to było ok
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

sprobuje dzis suszonych sliwek, zaleje goraca woda i rano wypije. Dawno ich nie jadlam, to moze pomoga :p

zobaczmy w nocy

kolorek mi sie podoba, jasno szary, ale teraz juz zaczyna wpadac w ledwo dostrzegalny fiolet. teraz tylko nadzieja by male raczki zaraz scian nie zapaskudzily

Już gotują się ziemniaki, schabowy pobity zaraz wyląduje na patelni - o tej godzinie
Małż jest dziś w robocie, a ja miałam w planach poprasować Julkowe ubranka, a nic nie zrobiłam
Jutro jadę na kilka dni do rodziców, a po powrocie muszę wziąć się ostro do roboty