|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Bo generalnie jest tak: Kolka = spinanie, wierzganie nóżkami, sapanie i płacz przy bączkach i kupce. I teraz chodziło mi o to, że zakładając, że po 3cim mies.przechodzi to jak to wtedy wygląda? Czy tak, że dziecko sobie leży/siedzi/cokolwiek i zupełnie niezauważalnie idzie pierd czy kupka czy mimo wszystko jest to sapanie, wywijanie nóżkami tyle, że np. bez płaczu. Pytam bo u nas najbardziej widzę te brzuszkowe problemy w nocy i zwyczajnie zastanawiam się czy to będzie tak, że którejś nocy nie będę już słyszała sapania/wierzgania ( a jeśli nie zdążę zareagować lub zareaguję akurat nie tak jak trzeba)płacz czy mimo wszystko będę widziała posapywanie i wierzganie tyle, że się dziecko nie obudzi bo go to tak nie będzie bolało
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Takze jeszcE troszke i twojemu tez przejdzie
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Dobra, czekam cierpliwie choć zaopatrzona w kropelki i z ogromną nadzieją, że będziemy w gronie szczęśliwców, którym przejdzie na 100% do 3 miesiąca. Ten motoleżaczek to cudo. Koło 17:00 moje dziecie jest padnięte i rozryczane i nawet na rękach ma problemy. Rozwiązanie- wsadzamy w motoleżaczek z pieluchą tetrową i smokiem, włączamy tryb "jazdy" i śpi ładnie 2gą godzinkę, a wkrótce pobudka na kąpiel ![]() Odnośnie Avent Soothie- może warto skorzystać z ebaya http://www.ebay.pl/sch/i.html?_sacat...hie%26_arr%3D1
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-11 o 19:23 |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do opłat za pobyt przy dziecku w szpitalu, to nie wiem czy rodzic dostaje łóżko. Ale się dowiem z ciekawości, bo koleżanki mały ostatnio leżał (rok i 9 m-cy).
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() i wlasnie dlatego zazdraszczamNapewno bedziecie nawet nie bedziecie wiedziec kiedy bedziecie smiac sie i wspominac tamten okres tak jak my teraz
|
|
#936 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak z Adim byłam w szpitalu to była kozetka dla mam, te które kp do 6 miesięcy dziecka to za free, te które karmiły mm lub dziecko miało powyżej 6 miesięcy 16 zł za dobę
|
|
|
|
|
#937 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No to wrzucam zdjęcie swojego Elvisa, ciekawe czy to podobieństwo do Piotrusia Mysi sobie tylko ubzdurałam, czy Wy to tez widzicie? ![]() Kurcze też bym musiała z Chodakowską pocisnąć. Wkurza mnie ta opona na brzuchu
|
|
#938 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
właśnie był ten odruch, ale podejrzewam że wsadził sobie ręke do buzi i pobudził tym wymioty- bo teraz po jedzeniu jak włoży paluchy to mu się ulewa, ale już jest oki
Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-08-11 o 21:05 |
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#940 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale slodziaczek lovvv ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cały dzień nie działał nam internet, wiec spedzilismy fajny dzien
![]() Ja wczoraj robilam Kubie samolot tzn kladlam go na golenie ( ) i leciał, a jak sie slodko cieszyl i dzisiaj mam takie zakwasy, ze bede to miala zamiat Chodakowskiej ![]() Cytat:
Moj od 16 tak marudzil, ze nie dalo sie go sluchac nie wiem czy go dziasla nie swedza bo caly cza jezykiem po nich jezdzi ![]() Cytat:
u nas juz nie ma prezenia sie, kupka idzie kilkoma pchnieciami i mały sięnawet nie wybudza w nocy, czasem mnie budzi wystrzał i go przebieram bo mi szkoda obsranca![]() Cytat:
Cytat:
jaka mina
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-11 o 21:54 |
||||
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a chodakowskiej daj wytchnac, juz cwiczy z polowa wizazanek... )Cytat:
a ja popelnilam zamowienie dla mlodego. nie wytrzymalam... pare drobiazgow. no i uciachalam sobie palucha. sikalo 10 razy mocniej niz z moich cycow, ale chyba w koncu opanowalam sytuacje. mam taki baloniasty opatrunek, ze moj srodkowy palec wyglada jak kukla no ale ma trzymac...
|
||
|
|
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie tez mam ta szmatke i poki co schowalam hii jedziemy na pieluchach moj bez pieluchy nie zasnie i nie uspokou aie musi ja gniesc rekoma a do spania w kolo szyi stRszy tez wszedzie z pieluszka i smoczkiem chodzil jak sie wkurzyl na dziadka no sie z nim droczyl wsadzal smoka pieluchacw reke i te odglosy smieszne takkie ssanie z dzwiekiem i siadal na kanapie obrazony... poszedl do zlobka i be placzu rozstal sie ze smokiem i pielucha ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Dobrze ze opatrunwk profesjonaly hee wyobrazam sobie jak wyglada hee Co tam za drobiazgi zakupilas??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dziś dupny dzień
Rano pokłóciłam się z TŻtem, potem TŻ zbił syrop małej na jelitka - Debridat Teraz mała cały wieczór marudzi, płacze nie wiadomo o co jej chodzi Jakby chciała zasnąć a nie mogła ale zaśnie i po 15 minutach się budzi. Pielucha sucha, najedzona, utulona, brzuszek raczej nie boli a tu nam takie akcje robi Mała terrorystka.
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A wogole to gdzie jest druga zmiana ja sie pytam???
![]() Bo pierwsza sie odmeldowuje spadam do wyra:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się wieczorkiem. Coś cały dzień nie miałam weny na neta,ale nadrobiłam i jestem;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to chore traktowanie Cytat:
|
|
#950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kluczyk No i miodzio ten kolejny Elvis wątkowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pieluszkę się łatwiej w paluszkach obraca.Cytat:
za zakupy i współczuję pociętego palucha. Przy dziecku to masakra...Cytat:
jak jest śpiąca) Mama pomalowała jej paznokcie, mała oczywiście mega zadowolona. Ale mama mówi jej, że teraz już nie będzie już mogła ssać paluszków bo są pomalowane. Wieczorem, jak kładła się spać to tak walczyła ze sobą, żeby paluszków nie jeść, że się z tego stresu rozpłakała, bidulka :głasiu: więc jeszcze trochę im zajmie oduczanie jej ![]() A pokaże Wam co u nas ostatnio jest hitem
|
|||||
|
|
|
#951 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie nie wiem, bo napisali oba ![]() Cytat:
może na następnym forum się wymienimy ![]() z tym spaniem to rozumiem, raz w gościach mieliśmy mniejsze łóżko i nie było nam z mężem komfortowo (w przeciwieństwie do rozwalonej na pół łóżka małej )oo, dzięki za komentarz dot. tych smoków - tak jak Magiusa poradziła jeszcze, chyba jej na eBayu zamówię ![]() i gratulujęCi determinacji z ćwiczeniami ja sobie na razie tłumaczę, że po cc nie mogę póki co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki - impreza udana, mała padła mi potem koło 18 (mieliśmy o 12 mszę, potem obiad i ciacho i koło 16 już w domku) i dalej śpi jutro zrzucę zdjęcia z aparatu. Ale wzruszona byłam bardzo moim małym urwiskiem ![]() nie wiem czy nie wolałabym roli smoczkowego od cyckowego, który podtrzymuje sflaczały już sutek wybudzającemu się dziecku ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- |
||||
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Widać mam żarłoka do potęgi.
120 to już jadł jak zaczęliśmy przechodzić wyłącznie na mm (ok. 4 tż). Po 90 wrzeszczał. No i teraz mieliśmy podobnie ze 120-stką. Jadł np. 3 razy pod rząd 120, a później musiałam mu dorabiać i tak w sumie był w stanie pochłonąć 190. Postanowiłam więc, że zwiększę mu porcje, żeby nie było takich powtórek. No i bez problemu wciąga 150ml. Je 6 razy na dobę. Cytat:
Mąż zaczyna od jutra ranne zmiany (od urodzenia Leona takich jeszcze nie miał) i wspólną decyzją został wyeksmitowany do drugiego pokoju. Ale jest plus - młody śpi, a mama może urzędować przed komputerem.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-08-11 o 22:59 |
|
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
komiksowa- Twój Elvis faktycznie podobny do Elvisa Mysi przystojniak Ash- ale super Mała trzyma kulę ! mój też powolutku zaczyna coś łapać i coraz więcej gadać różnorodnie intonując dźwięki ale i tak na razie rączki są jego główną zabawką![]() w ogóle to przechodzi chyba skok rozwojowy, bo ciągle by chciał na rękach, dużo marudzi i je co 1,5-2 godziny... przez to ulewa (wręcz rzyga) na potęgę
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie masz zalecenia co do ćwiczeń po CC? Mi lekarka kazała się wstrzymać min.2 miesiące (zaczełam ćwiczyć po 3) Trochę odczuwam takie jakby ciągnięcie na dole, ale nie jakoś uciążliwie. Dużo bardziej odczuwam, jak mnie Sofia skopie po bliźnie
|
|
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
co do chodakowskiej- też miałam ambitny plan ćwiczyć, włączyłam sobie Turbo Spalanie i jaaaazda
![]() wytrzymałam 10min |
|
|
|
#956 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, w nocy co 3-6 godzin. Pani doktor mi kazała uszanować jej zwyczaje ale rozumiem, że u Was normalnie tak się nie przysysa chyba mi się cycunie dostosowują i mniej ma mleczka wtedy, bo już raczej rzadko ulewatrzymam kciuki, żeby skok się uwinął szybko ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() z kopaniem u nas tak samo mąż mi podkłada poduszkę ochronną jak to widzi
|
||
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja idiotyczna pani doktor kazała absolutnie nie dawać mu jeść częściej niż co 2,5-3 godziny ![]() taaa ciekawe jak mam to zrobić jak się Młody ewidentnie domaga... tylko najgorsze jest to jego rzyganie... Wojtuś nie nadąża z trawieniem;p |
|
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
No i już wiem o co chodziło. Musiał delikatnie pobolewać ją brzuszek bo zrobiła małą kupkę i śpi
Moje małe biedactwo. Musze jutro jechać do przychodni żeby wypisali mi receptę na syrop. Ah ten mój TŻ
|
#960 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będę robić poejście nr 2 ![]() Cytat:
szybko zleciała ta niedziela, upałów nie ma, wiec mozna było trochę odpocząć
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

ale sa sporadycznie ..... i niezauwazalne nieraz 
07.07.2012 

To nie za późno? Piguła powiedziała, że nie, ale ona skończy wtedy 8 tygodni. Szczepimy skojarzonymi + dodatkowe i nie wiem czy na coś nie będzie za późno.
zaczyna mnie ten temat krecic

za kluczyk
Ale jest plus - młody śpi, a mama może urzędować przed komputerem.