|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
dzień dobry, ale tu dużo nowych osób już się pogubiłam
![]() ![]() nie mogę znaleźć "złotego środka" wczoraj przed myciem nałożyłam naftę na włosy i olejek łopianowy z GP na skalp potem mycie Facelle, maska Elseve z dodatkiem skrobi i gliceryny, GlissKur b/s i na końcówki CHI wczoraj wlosy były super wygladzone, dociążone, "mięsiste" cudo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-08-11 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Aaa jak się spisywał na twoich włosach ten arganowy?? ![]()
![]() |
#1143 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Haha, ja tak samo
![]()
#1145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Lena
|
![]()
cześć dziewczyny mogę dołączyć?!
moja historia z włosomaniactwem krótka, praktycznie od miesiąca bawię się w pielęgnację ich. mój naturalny kolor to brąz ciemny. zawsze koloryzowałam / a bardziej nadawałam im blasku szamponami koloryzującymi. ale kiedyś użyłam szamponu Palette i stały sie ono kruczo czarne. powrót do odcienia mojego, to było droga przez mękę. niedawno postanowiłam rozprawić sie z nimi na zawsze; dekoloryzacja i nałożenie koloru brązowego- co dało mi śliczny odcień kasztanowo - "czerwony" ![]() no i zaczęły się schody- moje włosy to siano. fakt nigdy przedtem nie dbałam aż tak o włosy, tylko szampon i odżywka; ale teraz postanowiłam wsiąść się za nie i za siebie. obecnie stosuję: - szampony: joanny Naturia mięta/ wrzos; Fructis color resist, Fructis goodbye damage (naprzemiennie) oraz Eucerin (raz na ruski rok) - odżywki: Fructis goodbye damage, Kallos Keratine, Kallos Jasmine, Nivea color protect, Isana intesywna pielęgnacja - na końcówki: Fructis goodbye damage nie suszę- czasem tylko grzywkę ,bo mam bardzo niesforną i nie umiem ją ułożyć; nie prostuję w ogóle. - uzywam jantar- choć przyznam sie bez bicia, że ciężko mi pamietać o wcierce, a jak juz zacznę to robić to jestem tak zniecierpliwiona i narzekam ile czasu mi to zajmuje. dla mnie ta butelka jest niepraktyczna.. - chciałabym zacząć olejować włosy; ale kompletnie sie na tym nie znam, czytam , czytam, studiuję wszystko... gdzie mogę kupić oleje? w zwykłym sklepie,drogerii, czy tylko w aptece? - od środka używam tylko skrzypovitę. niestety jestem bardzo wybredna i nie wszystko przejdzie mi przez gardło ![]() myję włosy co drugi dzień; przynajmniej staram się. po umyciu są lśniące, puszyste, ale widzę że im dalej w ciągu dnia stają sie one napuszone, i tłuste! ![]()
![]() |
#1148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() Co do olejów to niektóre można kupić w zwykłym sklepie(np. z awokado czy lniany), drogeriach czy też sklepach zielarskich no i przez internet ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-11 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=barylka666;42210916]Ładny kolor, włosiska też
![]() Pieknie dziekuje ![]() Co do koloru to zauwazylam, ze naturalne maja to do siebie, ze potrafia wygladac nieco inaczej w roznym oswietleniu. Moj kolor w sloncu mieni sie zlotymi refleksami, w sztucznym wyglada jak jasny kasztan ale generalnie to mysi braz i dla wiekszosci ludzi bez wyrazu. Ja go lubie, zaczne farbowac dopiero jak pojawia sie siwe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha ale mądrze zabrzmiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Wczoraj nałożyłam oliwę z oliwek na włosy, tak na godzinkę i umyłam głowę szamponem bez silikonów z yves rocher (moja mama sporo ich kosmetyków kupuje, ma kartę i spore zniżki, więc zawsze coś tam w domu stoi). Góra włosów pięknie domyta ale dół jakbym w ogóle nie myła. Najśmieszniejsze, że umyłam drugi raz ale tylko od ucha w dól i to samo jest.
![]() ![]() ![]()
#1154 |
Zadomowienie
|
Roslina xD, haha ja też raz nie domyłam oleju
![]() Mi pomogło nałożenie maski/odżywki na ok.30min ![]()
#1155 |
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja zawsze około 30 minut przed zmyciem oleju nakładam jakąś prostą odżywkę - działa jak emulgator i dużo łatwiej domyć włosy, a i efekt często lepszy ;-)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
hejka
ja siedzę sobie z migdałkiem na włosach, łopianem na skalpie i maseczką z glinki na buzi;pp na 10 min przed myciem pójdzie odżywka i potwierdzam pomaga domyć olej witam nowe dziewczyny ![]() co do olejów to dużo dziewczyn zaczyna od kokoska (ja miałam dabur vatika) albo od jakiegoś typowo spożywczego np oliwy z oliwek lub z pestek winogron, bo zawsze można jak nie podpasuje użyć w celach spożywczych. ja teraz kupię z pestek winogron w biedronce bo jest duży i tani bo mój sercowy tato musi przejść na zdrową dietę, ale na włoski też powędruje hehe w ogóle to mam teraz "fazę" na coś do włosów z kakaem, jak nie upoluje na mieście w środę maski Ziajki kakaowej to na bank kupię Isanę albo masło kakowe ziaji.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
Ja niedługo muszę się zaopatrzyć w olej kokosowy i oliwę z oliwek,bo Amla mi starczy jeszcze na kilka użyć. Oleju kokosowego mam zamiar używać też jako balsam, a oliwę z oliwek razem z kawą jako peeling.
![]()
#1162 |
Raczkowanie
|
ja niestety kokosowego kupić nie mogę ze względu na moje wysokopory, jak na razie oliwa z olwiek, olej z pestek winogron i olej arganowy .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1163 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co myślicie o szamponie bambino z witaminą B3 ?
Skład : Aqua ,Decyl Glucoside,Sodium Myreth Sulfate,PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate,PEG-80 Sorbitan Laurate,PEG-90 Laurylcitrate Sulofosuccinate,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil ,Sodium Benzoate,Laureth-2,Citric Acid,Polyquaternium-10,Sodium Laureth Sulfate,Niacinamide,Bisob olol,Parfum. Nadaje się do używania na codzień ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Hej
Wlasnie wrocilsmy od tesciow mam zamiar poeksperymentowac z maska domowa... Wszystko mi sie pokonczylo... Jutro smigam na zakupy Nie wiem jaka sobie zrobic papke... Co myslicie o miodzie i oleju avocado na cala noc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-08-11 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
a może coś z jogurtem naturalnym albo zoltkiem ? a co do szamponu to ms sls, na końcu, ale ma .szczerze mówiąc nie wiem jak to by mogło wpłynąć na włosy, ale do codziennej pielęgnacji lepiej szampony bez slsow
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.05.2013 ![]() 20.07.2013 - dbam o włosy blog TUTAJ ![]() sesje zdjęciowe ![]() piękne,lśniące włosy do bioder ![]() Edytowane przez beastlyessence Czas edycji: 2013-08-11 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze ten: HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci Szampon HiPP Babysanft z ekologicznym wyciągiem z migdałów BIO delikatnie myje włosy niemowlęcia, nie podrażniając oczu. Jest idealny także dla dorosłych – do pielęgnacji cienkich i delikatnych włosów oraz wrażliwej skóry głowy. Skład: Aqua, Sorbitol - utrzymuje nawilżenie skóry Cocamidopropyl Hydroxysultaine - środek powierzchniowo czynny Cocamidopropyl Betaine - substancja powierzchniowo czynna, Lauryl Glucoside - Emulgator Coco Glucoside - substancja powierzchniowo czynna Glyceryl Oleate - emulgator, emolient Sodium Chloride -stabilizator Prunus Amygdalus Dulcis - olej ze słodkich migdałów, substancja natłuszczająca, nawilżająca, Glycerin - substancja o właściwościach nawilżających Citric Acid- substancja pochodzenia roślinnego, konserwant, regulator kwasowości. p-Anisic Acid - substancja zapachowa Lactic Acid - kwas mlekowy, działanie złuszczające, nawilżające, zwiększa skuteczność działania innych składników aktywnych, Parfum Sama chce go kupic, skladowo wydaje sie byc lepszy od babydream, bo zawiera nawet emolient w postaci oleju ze slodkich migdalow, przez co nie powinien tak platac wlosow. Edytowane przez Michoben Czas edycji: 2013-08-11 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Co ja zrobiłam ;(( ogrzewałam suszarką buteleczkę z Vatiką kokosową, zawartośc ładnie chlupotała i zaczęłam wlewac ją do słoiczka po kremie żeby zmieszac z odżywką. Za mocno nacisnęłam, koreczek odpadł i naolejowałam pół łazienki
![]() ![]()
#1170 |
Zadomowienie
|
przeciez dorosli nie powinni szamponu dla dzieci uzywac
![]() ![]() alterra jest niezła,fitomed (ale dosc ciezko go dostac ja w sklepie zielarskim kupowałam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.