Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 10:00   #4411
ag9
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
ciesze sie ze sie podoba))

Dziewczyny a znacie jakies witaminki , ktore tatus mogl by lykac w celu poprawy efektow?? nie pali , nie pije to nie wiem juz jak pomoc :P ale ruchu ma za malo siedzaca praca nietety

czasem lyknie kwas foliowy ale jakos leniwy jest zeby sie pilnowac i codziennie;p ale chyba bede mu przypominac ja lykam systematycznie
witamina C dobrze wpływa na ruchliwość plemników
Stary 2013-08-12, 10:40   #4412
asiulka_22
Zakorzenienie

hej
miala może któraś z was test owulacyjny, ale mikroskopowy ??
diana albo arodyta- z tego co wiem popularne? i fajnie bo może służyc 2 lata przy codziennym stosowaniu. ja póki co przed @ ok 16-17 wypada.
test zrobie ok 20-21. jestem strasznie ciekawa co będzie >> no ale było by za pieknie gdyby za pierwszym razem sie udało....ehhh, jak będzie 1 kreseczka to kupie ten tester / i będe czekała na pojawienie się liści paproci hehe/
miłego dnia
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 10:44   #4413
Gegee
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Gegee - dziękuję za życzenia autko super bo przestronne (dużo miejsca nawet dla wysokich), duży bagażnik, każdy fotel z tyłu regulowany, można złożyć tylko np 1 lub 2... taki typowy samochód rodzinny i przede wszystkim dużo krótsze od poprzedniego, a mimo to ma dużo miejsca. Wygodnie się prowadzi, więc jak na razie nie mamy zastrzeżeń. Poza tym znany jako autko bezpieczne i mało awaryjne, (w końcu japoniec - mamy sentyment
do tego mąż kupił mi torebkę, wygodne buty i jeszcze czekam na zegarek bo mi zamówił, więc zakupy jak najbardziej udane... no i w ogóle nie marudził, a to było chyba w tym wszystkim najlepsze
Super, że zakupy udane A samochod - do pozazdroszczenia
A kiedy szykujecie zakupy dla dzieciątka? Masz już jakieś przemyślenia i typy co do wózka, łóżeczka itp.? Robicie osobny pokój czy planujecie razem z dzieckiem spać? Uwielbiam takie rzeczy i mam nadzieję, że będziesz na bieżąco dzielić się z nami nabytkami

Cytat:
Super kuchnia A połączenie kolorów idealne - u nas w salonie też mamy szarości z pistacjowym zielonym Fajnie to się razem komponuje

A co do poprawy jakości plemniczków - mój łyka codziennie kwas foliowy (nie wiem czy to coś daje, ale nie zaszkodzi - kwasu nie można przedawkować), do tego wit. C i wit. E. Podobno bardzo dobry jest cynk (widziałam nawet ostatnio w aptece suplement z samym cynkiem), selen także. Na forach polecają też taką gotową mieszankę - salfazin

A badania Twój mąż miał robione? Pewnie jeszcze nie.... myślę, że ten salfazin jest chyba ok, bo to taki gotowiec i raczej chyb anie zaszkodzi Ale bez robienia badań to też nie wiadomo czy w ogóle coś dolega
Stary 2013-08-12, 10:47   #4414
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
ciesze sie ze sie podoba))

Dziewczyny a znacie jakies witaminki , ktore tatus mogl by lykac w celu poprawy efektow?? nie pali , nie pije to nie wiem juz jak pomoc :P ale ruchu ma za malo siedzaca praca nietety

czasem lyknie kwas foliowy ale jakos leniwy jest zeby sie pilnowac i codziennie;p ale chyba bede mu przypominac ja lykam systematycznie

Mój tż łykał ze mną kwas foliowy ale nie wiem czy to miało znaczenie... dla lepszej kondycji chodzi 2 razy w tygodniu na siłownię i czasem jeździliśmy na rowerze...
A tak poza tym nie było specjalnej diety, on kocha pizzę i piwo więc nie żałował sobie. Na początku naszych starań było tak, że przez 2 miesiące nie pił nic zwłaszcza w okresie okołoowulacyjnym, jedliśmy zdrowo no ale się nie udawało więc sobie odpuściliśmy zresztą mówiłam Wam, że w cyklu w którym się udało było tak gorąco, że niemal codziennie było jakieś zimne piwko z sokiem do filmu

Dziewczyny trzymajcie kciuki! jadę niedługo na wizytę i świruję

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 11:01   #4415
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Mój tż łykał ze mną kwas foliowy ale nie wiem czy to miało znaczenie... dla lepszej kondycji chodzi 2 razy w tygodniu na siłownię i czasem jeździliśmy na rowerze...
A tak poza tym nie było specjalnej diety, on kocha pizzę i piwo więc nie żałował sobie. Na początku naszych starań było tak, że przez 2 miesiące nie pił nic zwłaszcza w okresie okołoowulacyjnym, jedliśmy zdrowo no ale się nie udawało więc sobie odpuściliśmy zresztą mówiłam Wam, że w cyklu w którym się udało było tak gorąco, że niemal codziennie było jakieś zimne piwko z sokiem do filmu

Dziewczyny trzymajcie kciuki! jadę niedługo na wizytę i świruję
Mówisz i masz -
Stary 2013-08-12, 11:26   #4416
Pradip
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałabym się z Wami podzielić moim dobrym humorem i pozytywnym nastawieniem. Pierwszy raz odkąd się staramy mam mega dobre przeczucia. Tzn. ewidentnie czuję gdzieś tam w środku, że niedługo będę już w ciąży i że nasze życie się zmieni Takie przeczucie, które całkowicie mnie uspokoiło i wyluzowało. Po prostu wiem, że już nie długo to się wydarzy

Tym pozytywnym akcentem uciekam i życzę miłej niedzieli Zabieram się za robotę może uda mi się coś dzisiaj zrobić i nadrobić zaległości, które nagromadziły się przez ten nieziemski upał.
Ale cudowne przeczucie niech się spełni a potem zaczaruj nas swoimi fluidkami
Cytat:
super nastawienie

ja mam jutro USG i powiem Wam, że czuję stres, ogromny... nie wiem czemu ale martwię się czy ta moja fasolka jest i czy jest serduszko i czy nic złego się nie stanie:/
trzymam mocno kciuki, wierze ze będzie ok i czekam na dobre wiadomości
Cytat:
witaj! rozgość się
do tego mąż kupił mi torebkę, wygodne buty i jeszcze czekam na zegarek bo mi zamówił, więc zakupy jak najbardziej udane... no i w ogóle nie marudził, a to było chyba w tym wszystkim najlepsze
No no no ale prezenty musisz być bardzo kochana dla tego swojego małza :P
Cytat:
dziekuje bardzo za kciuki przydadza sie na nast cykl jednak teraz jestem pewna ze nic z tego , pisalam juz wczesniej ze szyjka mi sie znizyla i otworzyla lada chwila wredota przyjdzie( troszke juz wczensiej obserwowowalam swoje cykle i wlasnie wiem ze jak szyjka sie otwiera to @ musi przyjsc

tez tak pomyslalam ze teraz uwazniej sie przygladam z pewnoscia wczensiej tez zdarzaly sie rozne akcje na ktore kompletnie nie zwracalam uwagi teraz bacznie obserwuje moze naucze sie w koncu swojego cyklu moze mi usg w tym meisiacu duzo dac , bo jak widac pozytywny test owulacyjny i mega sliskosc i klucie jajanikow i wtedy przytulanko i po tym nie daja efektow , moze to wczesniej u mnie jest a objawy juz sa na smaym koncu jak z apozno? cholera wie jak tylko dostane okres wylicze sobie na kiedy umowic sie do gine i sie wyjasni co nieco jestem nawet ciekawa

A na koniec w koncu wklejam foty kuchni , mieskzamy w starym budownictwie sciany byly okropne i duzo udalo sie zrobiccmoze uda mi sie za jakis czas wkleic fotki z pzred:P
Przylazłą @?
Idziesz na monitoring? bardzo dobrze
Śliczna kuchnia. Lubie takie połączanie kolorów i super dodatki
Napiszę Ci od razu ze mój łyka Salfazin ale nie wiem czy jakieś efekty daje
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej
diana albo arodyta- z tego co wiem popularne? i fajnie bo może służyc 2 lata przy codziennym stosowaniu. ja póki co przed @ ok 16-17 wypada.
test zrobie ok 20-21. jestem strasznie ciekawa co będzie >> no ale było by za pieknie gdyby za pierwszym razem sie udało....ehhh, jak będzie 1 kreseczka to kupie ten tester / i będe czekała na pojawienie się liści paproci hehe/
miłego dnia
nie miałam ale czytałam na innym wątku że dziewczyny miały i te paprotki wychodziły im przez większa część cyku

Kolejny tydzień się zaczął ale że maż idzie tylko do środy do pracy to sie cieszę miłego dnia
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:03   #4417
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpaula - śliczna kuchnia, bardzo lubię takie proste, klasyczne a zarazem eleganckie wnętrza

co do kwasu foliowego to nie sądzę, że ma jakikolwiek wpływ na poczęcie... nam lekarka poradziła tabletki ziołowe Maca, ale to głównie na popęd choć nie sądzę, że nam tego brakowało. U mnie zaowocowało to dodatkową energią, podobno obniża też tsh, ale w sumie nie brałam tego długo, a właściwie zaczęłam jak już byłam w ciąży a nie wiedziałam o tym po tym jak się dowiedziałam to od razu przestałam je brać...
dzieki za inf my tez z popedem nie mamyproblemu hehe oj zazdroszcze ci tej ciazy
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:03   #4418
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale cudowne przeczucie niech się spełni a potem zaczaruj nas swoimi fluidkami

Kolejny tydzień się zaczął ale że maż idzie tylko do środy do pracy to sie cieszę miłego dnia
Ale fajnie, że jesteś z nami z powrotem

Jak już będzie czym, to na pewno będę czarować

Fajny ten tydzień, to prawda. Ja wprawdzie mam trochę roboty i w piątek najprawdopodobniej będę musiała pisać, ale na środę wieczór już jesteśmy umówieni z mężem na randkę
Stary 2013-08-12, 12:11   #4419
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
witamina C dobrze wpływa na ruchliwość plemników
oj to musze chyba sprobowac z ta witaminka

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Super kuchnia A połączenie kolorów idealne - u nas w salonie też mamy szarości z pistacjowym zielonym Fajnie to się razem komponuje

A co do poprawy jakości plemniczków - mój łyka codziennie kwas foliowy (nie wiem czy to coś daje, ale nie zaszkodzi - kwasu nie można przedawkować), do tego wit. C i wit. E. Podobno bardzo dobry jest cynk (widziałam nawet ostatnio w aptece suplement z samym cynkiem), selen także. Na forach polecają też taką gotową mieszankę - salfazin

A badania Twój mąż miał robione? Pewnie jeszcze nie.... myślę, że ten salfazin jest chyba ok, bo to taki gotowiec i raczej chyb anie zaszkodzi Ale bez robienia badań to też nie wiadomo czy w ogóle coś dolega
dziekuje za komplementy teraz sypialnie troche dokonczymy to tez sie pochwale ale sypialnia juz bedzie gorsza troche hehe budzet

moj maz nie mial badan chcialam go zabrac ale nie byl wwstanie wytrzymac 3 dni bez ... :P teraz jak mowilam ze ciazy nie ebdzie to mowil ze pojdzie zbadac bo to nie robota :P a jak teraz chce konkretniej i mowie zeby zrobil to na miejscu ze lepsze wyniki beda niz w domu to mowi ze odpada na miejscu ze ledwo w domu moglby i nawet nie wie czy sie odwazy :P i ze sam nie pojdzie zaniesc tylko ze mna a ja mam popludniowki i nie dam rady ale pomyslalam ze w sobote moze tylko czy oni przyjma bo to chyba do pon nie mzoe lezec hmm

Zaczne podawac mu jakies witaminki i kwa na pewno mu nie zaszkodzi

Ale w tym cyklu za siebie sie biore i ide na usg bo w nast staranka wyejzdzamy akurat na wakacje to bedziemy wiedziec wiecej przynajmniej tylko czekam na ten @ i wteyd sie umowie szkoda ze moja lekarka tylko 2 razy w tyg przyjmuje ciezko bedzie to monitorowac

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przylazłą @?
Idziesz na monitoring? bardzo dobrze
Śliczna kuchnia. Lubie takie połączanie kolorów i super dodatki
Napiszę Ci od razu ze mój łyka Salfazin ale nie wiem czy jakieś efekty daje
nie przyolazla ale juz napaarwde blisko lada chwila szyjka otwarta gotowa :P czekam tylko kiedy poczytam o tych tabletkach )) dzieki
Stary 2013-08-12, 12:15   #4420
Gegee
Rozeznanie

Wpaula - pamiętajcie tylko, że jak w domu się oddaje to trzeba zawieść do kliniki maks do pół godziny, więc trzeba szybko działać. Najczęściej jest też tak, że trzeba się umawiać na godziny. Z uwagi na to własnie, że materiał nie może leżeć za długo, limitują liczbę pacjentów na godziny, żeby szybko zrobić badania i żeby nic nie czekało w kolejce.

Mój też się wstydził tam wejść i ja musiałam. Ale po wyniki już pojechał, bo ja po prostu nie mogłam
Stary 2013-08-12, 12:50   #4421
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się po dłuższej przerwie

Mój weekend nie należał do najprzyjemniejszych. Wczoraj wylądowałam na IP z plamieniami. Dostałam duphaston.
Dzisiaj byłam na wizycie i D. muszę łykać jeszcze przez 2 miesiące. W dodatku okazało się, że zachorowałam na toksoplazmozę
Dostałam antybiotyki, które będę łykać do końca ciąży.
Mam nadzieję, że wirus nie przebił się jeszcze do fasolki

Ogólnie jestem załamana
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 12:55   #4422
ag9
Zadomowienie

Cytat:

moj maz nie mial badan chcialam go zabrac ale nie byl wwstanie wytrzymac 3 dni bez ... :P teraz jak mowilam ze ciazy nie ebdzie to mowil ze pojdzie zbadac bo to nie robota :P a jak teraz chce konkretniej i mowie zeby zrobil to na miejscu ze lepsze wyniki beda niz w domu to mowi ze odpada na miejscu ze ledwo w domu moglby i nawet nie wie czy sie odwazy :P i ze sam nie pojdzie zaniesc tylko ze mna a ja mam popludniowki i nie dam rady ale pomyslalam ze w sobote moze tylko czy oni przyjma bo to chyba do pon nie mzoe lezec hmm
Mój, że tak powiem, nasienie oddał w domu i zawiózł sam do przychodni. Akurat niedaleko (ok 10 km) mamy klinikę leczenia niepłodności. I mimo że narzekał i smęcił przy tym, to muszę go pochwalić bo pojechał sam, oddał i odebrał wyniki
Więc nie trzeba "działać" na miejscu, wystarczy w domu. Trzeba tylko nasienie przechowywać w temperaturze ciała, mój przykleił sobie pojemnik pod koszulkę haha. I masz chyba 20 czy 30 minut na dostarczenie.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mój weekend nie należał do najprzyjemniejszych. Wczoraj wylądowałam na IP z plamieniami. Dostałam duphaston.
Dzisiaj byłam na wizycie i D. muszę łykać jeszcze przez 2 miesiące. W dodatku okazało się, że zachorowałam na toksoplazmozę

Ogólnie jestem załamana
Jesteś pewna z tym toxo? Może to oznacza tylko niedawno przebytą chorobę... ?

Trzymaj się, na pewno będzie dobrze.
Stary 2013-08-12, 13:06   #4423
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Trzymaj się, na pewno będzie dobrze.
Ufam lekarzowi. Co innego mogę zrobić
Stary 2013-08-12, 13:25   #4424
Gegee
Rozeznanie

Cytat:

Ogólnie jestem załamana
Ojejej.... Ale kochana staraj się nie stresować. Dobrze, że ufasz swojemu lekarzowi, na pewno zrobi wszystko, żeby pomóc i żeby szybko wszystko wróciło do normy My tutaj też mocno trzymamy kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę Zobaczysz, wszystko się wyleczy, antybiotyki zadziałają, duphaston też i nic się nie stanie.
Stary 2013-08-12, 14:19   #4425
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Jestem!

Dziękuję za kciuki! Wszystko jest OK! dzidziuś rozwija się dobrze, ma SERDUSZKO <3 ! jestem przeszczęśliwa

Mąż ze mną pojechał i podczas badania jak puściła dźwięk bijącego serduszka poprosiła męża, ja upłakana, on wzruszony.... długo będę pamiętała tą chwilę

Założyła mi kartę ciąży, termin porodu 27.03 (dzień przed ur. mojego brata).

Dzień pełen wrażeń

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-12, 18:44   #4426
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Jestem!

Dziękuję za kciuki! Wszystko jest OK! dzidziuś rozwija się dobrze, ma SERDUSZKO <3 ! jestem przeszczęśliwa

Mąż ze mną pojechał i podczas badania jak puściła dźwięk bijącego serduszka poprosiła męża, ja upłakana, on wzruszony.... długo będę pamiętała tą chwilę

Dzień pełen wrażeń
Super
Stary 2013-08-12, 19:34   #4427
sylwusia0411
Raczkowanie

Gegee za nastawie naprawde zycze ci zebys jak najszybciej zobaczyla II kreski na tescie ciazowym
Prosze Cię o zmiane na liście om 12,08 wiec zaczynam 8 cs

a zakupy udane taka sobie kupiłam sukienke kolor mietowy http://allegro.pl/koralowa-sukienka-...452381113.html i takie buciki http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/306796

pozdrawiam
Stary 2013-08-12, 20:12   #4428
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej
miłego dnia
a może spróbuj z tymi zwykłymi? ja nie mam w sumie z nimi żadnego doświadczenia bo swoich nie zdążyłam użyć

Cytat:
Dzień dobry

Super, że zakupy udane A samochod - do pozazdroszczenia
A kiedy szykujecie zakupy dla dzieciątka? Masz już jakieś przemyślenia i typy co do wózka, łóżeczka itp.? Robicie osobny pokój czy planujecie razem z dzieckiem spać? Uwielbiam takie rzeczy i mam nadzieję, że będziesz na bieżąco dzielić się z nami nabytkami

Tż właśnie pojechał do mechanika zrobić taki mały przegląd, więc jak wyjdzie niewiele to tym bardziej będziemy się cieszyć z zakupu

Co do pokoju to na razie nic nie kupuję. Jeszcze mam duuużo czasu, a poza tym część i tak mam zamiar kupić używaną. Dzidziuś na pewno będzie spał z nami, bo mamy tylko jedną sypialnię, poza tym i tak bym o nie zostawiła samego w innym pokoju, zwłaszcza na początku (tak do 20 rż hahahah), potem czyli pewnie za 2 lata najwcześniej będziemy myśleć nad zmianą mieszkania choć miejscówka jest super, jest bezpieczne, cichuteńkie, sąsiedzi idealni, wszędzie blisko, poza tym ogrzewanie na gaz (co w mieście czasem ciężko znaleźć bo wiele jest ogrzewane prądem i rachunki takie że głowa mała a i tak zimno), więc będzie mi strasznie żal go opuszczać... ale to dość odległe. Wózek - ja nie wiem co zrobię, bo tutejsze ceny wózków mnie przerażają (jedna znajoma dała 700 euro, inna 1200euro (gdzie moje dwa poprzednie auta kosztowały mniej), być może kupię w PL, ale nie będę miała kiedy przetestować... Justii podesłała mi link z rankingiem wózków i po 20 min miałam dość... poza tym będę czekać do końca, bo kiepsko u nas z miejscem. Sypialnia trochę mało ustawna, ale damy radę

Cytat:

Ogólnie jestem załamana
kochana głowa do góry, mam nadzieję, że to bardzo świeża infekcja i szybciutko zareagowaliście z lekami. Jedna dziewczyna z Mamusiek noworocznych przechodziła toxo w ciąży i dzidziuś urodził się zdrowiutki, więc bądź dobrej myśli. Choroba potrzebuje troszkę czasu żeby się rozwinąć... będzie dobrze, zobaczysz!

Cytat:
chyba by się lekarz nie pomylił, bo oznacza się dwa wskaźniki, jeden (IgG) mówi o tym czy jest infekcja - obecnie, albo bardzo świeża, a drugi (IgM) o tym czy kiedyś się przechodziło, więc chyba ciężko o pomyłkę... ale trzeba być dobrej myśli

Cytat:
Jestem!

Dzień pełen wrażeń
bardzo, bardzo się cieszę!

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Gegee za nastawie naprawde zycze ci zebys jak najszybciej zobaczyla II kreski na tescie ciazowym
Prosze Cię o zmiane na liście om 12,08 wiec zaczynam 8 cs

a zakupy udane taka sobie kupiłam sukienke kolor mietowy http://allegro.pl/koralowa-sukienka-...452381113.html i takie buciki http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/306796

pozdrawiam
super zakupy!

Dziewczyny piszecie o kwasie foliowym dla facetów, aż zgłębiłam temat, więc ogólnie ma wiele fajnych i pozytywnych działań, ale jak się okazało można mieć i jego nadmiar, który objawia się równymi skutkami ubocznymi... więc jak ktoś ma urozmaiconą, bogatą dietę to może nie warto - mówię oczywiście o facetach...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-08-12 o 20:23
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:24   #4429
Eleo765
Zadomowienie

koziemleko, a jednak miałaś czuja. nie zamartwiaj się - wiem, łatwo powiedzieć, ale stres może tylko zaszkodzić. lekarz wie co robi. jeśli masz być spokojniejsza, skonsultuj wynik u innego lekarza.

ja się umówiłam z mężem że jak się tym razem nie uda, robi badanie nasionek

gegee, moja mama robi ciasto na pierogi tylko z mąki i wody, dodaje czasem też... oleju. dzięki temu ciasto jest megamiękkie.
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:13   #4430
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

kochana głowa do góry, mam nadzieję, że to bardzo świeża infekcja i szybciutko zareagowaliście z lekami. Jedna dziewczyna z Mamusiek noworocznych przechodziła toxo w ciąży i dzidziuś urodził się zdrowiutki, więc bądź dobrej myśli. Choroba potrzebuje troszkę czasu żeby się rozwinąć... będzie dobrze, zobaczysz!

chyba by się lekarz nie pomylił, bo oznacza się dwa wskaźniki, jeden (IgG) mówi o tym czy jest infekcja - obecnie, albo bardzo świeża, a drugi (IgM) o tym czy kiedyś się przechodziło, więc chyba ciężko o pomyłkę... ale trzeba być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
koziemleko, a jednak miałaś czuja. nie zamartwiaj się - wiem, łatwo powiedzieć, ale stres może tylko zaszkodzić. lekarz wie co robi. jeśli masz być spokojniejsza, skonsultuj wynik u innego lekarza.

dzięki dziewczyny
Plamienia już na szczęście ustąpiły więc jest ok. Mały ma już 4,5 cm

Toksoplazmoza mnie przeraża, ja mogę łykać te antybiotyki do końca ciąży, zadłużę się nawet żeby je kupować. (są dość drogie 24 zł za 10 tabletek, starczają na 3 dni). Ważne żeby dziecko było zdrowe.

W ogóle nie mam pojęcia jak się tym zaraziłam. Do końca kwietnia mieszkałam z 3 kotami. Jak dowiedziałam się o ciąży to kotów się nie dotykam i wszystko dokładnie myję.
U weterynarza da się zarazić

Cały czas się zastanawiam czy zareagowałam wystarczająco szybko
Stary 2013-08-13, 08:34   #4431
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpaula - pamiętajcie tylko, że jak w domu się oddaje to trzeba zawieść do kliniki maks do pół godziny, więc trzeba szybko działać. Najczęściej jest też tak, że trzeba się umawiać na godziny. Z uwagi na to własnie, że materiał nie może leżeć za długo, limitują liczbę pacjentów na godziny, żeby szybko zrobić badania i żeby nic nie czekało w kolejce.

Mój też się wstydził tam wejść i ja musiałam. Ale po wyniki już pojechał, bo ja po prostu nie mogłam
no jest to dla nich na pewno krepujace ;p ale trzeba wytrzymac;p on ma jakies dziwne wyobrazenia mowi tak ze pojdzie tam a tam 20 chlopa w poczekalni kazdy czeka na .... :P a ja sie smieje ze tam masz swierszczyki spokojnie a on spadaj nie dotkne tego nawet :PPPP

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

Ogólnie jestem załamana
wspolczuje i trzymam kciuki zebyw szystko bylo dobzre z fasolka

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Jestem!

Dzień pełen wrażeń
tez bym sie wzruszyla super ze wszystko w porzadku
Stary 2013-08-13, 08:52   #4432
ag9
Zadomowienie

Zmarła wczoraj moja Mama, świat mi się rozsypał...
Nie mogę się pogodzić z tym że nigdy nie pozna swojego wnuka...
Stary 2013-08-13, 09:11   #4433
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Toksoplazmoza mnie przeraża, ja mogę łykać te antybiotyki do końca ciąży, zadłużę się nawet żeby je kupować. (są dość drogie 24 zł za 10 tabletek, starczają na 3 dni). Ważne żeby dziecko było zdrowe.

W ogóle nie mam pojęcia jak się tym zaraziłam. Do końca kwietnia mieszkałam z 3 kotami. Jak dowiedziałam się o ciąży to kotów się nie dotykam i wszystko dokładnie myję.

ta dziewczyna z forum najprawdopodobniej zaraziła się przez wędlinę i to sopocką, ok kotów to najgorzej się chyba zarazić, bo widzisz, tyle z nimi przebywałaś i nic... możesz się zarazić od grzebania w ziemi, niedokładnie umytych owoców, warzyw, surowego mięsa itp

Cytat:
kochana nawet nie wiem co powiedzieć, to będzie na pewno ciężki czas, ale Twoja Mama będzie nad wami czuwała i w ten sposób pozna swojego wnuka... na pewno bardzo cieszyła się z faktu, że jesteś w ciąży ... trzymaj się i bądź dzielna ...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:24   #4434
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:

Bardzo Ci współczuję, trzymaj się Kochana.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-13, 09:32   #4435
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
wspolczuje musisz byc teraz silna dla swojego dzieciatka

Mi dzis rano spadla tempka jutro bedzie @ i jutro umawiam sie na monitoring ale nie wiem czy sie ze mna ktos zamieni na zmiane bo mam popludniowa jak nie to nie bede mogla pojsc na to usg ((
Stary 2013-08-13, 11:24   #4436
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Kochana tak mi przykro.... Wiem, że teraz żadne słowa nie pomogą, ale pamiętaj, że Mama zawsze będzie z Wami... inaczej, ale jednak będzie... i na pewno będzie nad Tobą i Twoim dzieckiem czuwać i ochraniać...

Trzymaj się

Cytat:
dzięki dziewczyny

Dobrze, że jest poprawa i przynajmniej nie masz plamienia. Będzie dobrze. Bierz antybiotyki i nie myśl już o tym. I pamiętaj, że to nie Twoja wina

Cytat:

gegee, moja mama robi ciasto na pierogi tylko z mąki i wody, dodaje czasem też... oleju. dzięki temu ciasto jest megamiękkie.
Dzięki za radę następnym razem na pewno wypróbuję

Cytat:
Tż właśnie pojechał do mechanika zrobić taki mały przegląd, więc jak wyjdzie niewiele to tym bardziej będziemy się cieszyć z zakupu

Co do pokoju to na razie nic nie kupuję. Jeszcze mam duuużo czasu, a poza tym część i tak mam zamiar kupić używaną. Dzidziuś na pewno będzie spał z nami, bo mamy tylko jedną sypialnię, poza tym i tak bym o nie zostawiła samego w innym pokoju, zwłaszcza na początku (tak do 20 rż hahahah), potem czyli pewnie za 2 lata najwcześniej będziemy myśleć nad zmianą mieszkania choć miejscówka jest super, jest bezpieczne, cichuteńkie, sąsiedzi idealni, wszędzie blisko, poza tym ogrzewanie na gaz (co w mieście czasem ciężko znaleźć bo wiele jest ogrzewane prądem i rachunki takie że głowa mała a i tak zimno), więc będzie mi strasznie żal go opuszczać... ale to dość odległe. Wózek - ja nie wiem co zrobię, bo tutejsze ceny wózków mnie przerażają (jedna znajoma dała 700 euro, inna 1200euro (gdzie moje dwa poprzednie auta kosztowały mniej), być może kupię w PL, ale nie będę miała kiedy przetestować... Justii podesłała mi link z rankingiem wózków i po 20 min miałam dość... poza tym będę czekać do końca, bo kiepsko u nas z miejscem. Sypialnia trochę mało ustawna, ale damy radę

Dziewczyny piszecie o kwasie foliowym dla facetów, aż zgłębiłam temat, więc ogólnie ma wiele fajnych i pozytywnych działań, ale jak się okazało można mieć i jego nadmiar, który objawia się równymi skutkami ubocznymi... więc jak ktoś ma urozmaiconą, bogatą dietę to może nie warto - mówię oczywiście o facetach...
O kurcze... to ceny za wózki niezłe... Nawet się nie zastanawiaj tylko bierz z Pl... nawet za nówkę dasz mniej niż u siebie

My tez mamy jedną sypialnię, ale na razie to sobie myślę, że powinniśmy jak najszybciej przenieść się do salonu a pokój oddać dzidziusiowi. Może nie od razu, ale tak po pół roku. Chociaż oczywiście w praniu się okaże
A co do tej 20stki właśnie ostatnio nawet mówiłam mężowi, że te dzieci takie fajne, ale tak szybko rosną i sobie odchodzą potem więc my nie pozwolimy i normalnie do 30stki będą z nami mieszkać A o jakiś dziewczynach / chłopakach mogą zapomnieć

Jeszcze co do kwasu foliowego - ja znowuż czytałam, że kwasu nie można przedawkować. Jak dostarczy się go za dużo, to jest nieprzyswajany i oddawany z organizmu. Więc aż takiego ryzyka chyba nie ma Poza tym bardzo trudno jest dostarczyć kwas z diety. Jest bardzo wrażliwy na ciepło i światło, więc wszelka obróbka termiczna powoduję, że go w żywności już nie ma. W każdym razie, mój tż zażywa już od roku (zaczął brać jak ja, gdy zaczęliśmy myśleć o staraniach) i żadnych niepokojących objawów nie ma.... Przynajmniej póki co

Dziewczyny, muszę się pochwalić - podpisaliśmy umowę z wykonawcą i juz pod koniec sierpnia zacznie się budowa
Stary 2013-08-13, 11:34   #4437
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, że jesteś z nami z powrotem

Jak już będzie czym, to na pewno będę czarować

Fajny ten tydzień, to prawda. Ja wprawdzie mam trochę roboty i w piątek najprawdopodobniej będę musiała pisać, ale na środę wieczór już jesteśmy umówieni z mężem na randkę
Czaruj nam od już swoimi przeczuciami
Ale fajna perspektywa na środę gdzie idziecie? Mój jutro idzie na kawalerski więc mój wieczór do udanych nie będzie należał
Cytat:

Ale w tym cyklu za siebie sie biore i ide na usg bo w nast staranka wyejzdzamy akurat na wakacje to bedziemy wiedziec wiecej przynajmniej tylko czekam na ten @ i wteyd sie umowie szkoda ze moja lekarka tylko 2 razy w tyg przyjmuje ciezko bedzie to monitorowac
ale kręci ten Twój mężczyzna ja to właściwie nie rozumiem czemu oni się tak przed tym bronią? Mówi się ze "duma faceta" no ale kobieta tez ma swoja dumę a jakoś tak nie panikuje jak jej lekarz gmera w najintymniejszych miejscach przy badaniu czy usg ach Ci mężczyźni
Cytat:

Ogólnie jestem załamana
Jej to faktycznie niefajnie Dobrze ze plamienia ustały ale wiadomo czym były spowodowane? A z toxo to straszny pech ale nie denerwuj się lekarz wie co robi
Cytat:
Mój, że tak powiem, nasienie oddał w domu i zawiózł sam do przychodni. Akurat niedaleko (ok 10 km) mamy klinikę leczenia niepłodności. I mimo że narzekał i smęcił przy tym, to muszę go pochwalić bo pojechał sam, oddał i odebrał wyniki
Więc nie trzeba "działać" na miejscu, wystarczy w domu. Trzeba tylko nasienie przechowywać w temperaturze ciała, mój przykleił sobie pojemnik pod koszulkę haha. I masz chyba 20 czy 30 minut na dostarczenie.
dla Tża
Cytat:
Jestem!

Dzień pełen wrażeń
cudowne wiadomości
Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość

pozdrawiam
fajne zakupy
Cytat:
a jakie są objawy przedawkowania kwasu?
Mi jeden lekarz powiedział ze przedawkować się nie da a inny ze można i któremu wierzyć?
Cytat:
ja się umówiłam z mężem że jak się tym razem nie uda, robi badanie nasionek
dla męża i żeby badanie nie było potrzebne
Cytat:
Bardzo mi przykro...

Kurcze rozwaliłam sobie wczoraj nogę ciekawe jak teraz buty na wesele założę
Stary 2013-08-13, 11:40   #4438
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tej 20stki właśnie ostatnio nawet mówiłam mężowi, że te dzieci takie fajne, ale tak szybko rosną i sobie odchodzą potem więc my nie pozwolimy i normalnie do 30stki będą z nami mieszkać A o jakiś dziewczynach / chłopakach mogą zapomnieć

Dziewczyny, muszę się pochwalić - podpisaliśmy umowę z wykonawcą i juz pod koniec sierpnia zacznie się budowa
Chrześnica Tża właśnie staje się nastolatką i że jest naprawdę śliczną dziewczyną to ze szwagierką się śmiejemy ze tatuś z wujkiem co i raz będą sztachetami odganiać potencjalnych kandydatów wiec jak nasza córka wejdzie w ten wiek mąż będzie już wprawiony na 2 siostrzenicach

Świetna wiadomość z budową wiem jaka to ulga i radosć i też czekam na tą chwile
Stary 2013-08-13, 11:57   #4439
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Gratulacje Gegee! świetna wiadomość

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-13, 13:50   #4440
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie jestem załamana
powodzenia, wszytsko będzie dobrze/ zwłaszcza że dostałaś odpowiednie leki/
Cytat:
Kochana trzymaj się... musisz...
dokładnie wiem co czujesz.... byłam w takiej sytuacji 3 lata temu... gdy zmarł mój Tato.... powiem ci tylko że czas leczy rany.... choć na poczatku nie jest łatwo....
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości