|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() miala może któraś z was test owulacyjny, ale mikroskopowy ?? diana albo arodyta- z tego co wiem popularne? i fajnie bo może służyc 2 lata przy codziennym stosowaniu. ja póki co przed @ ok 16-17 wypada. test zrobie ok 20-21. jestem strasznie ciekawa co będzie >> no ale było by za pieknie gdyby za pierwszym razem sie udało....ehhh, jak będzie 1 kreseczka to kupie ten tester / i będe czekała na pojawienie się liści paproci hehe/ miłego dnia
|
|
|
|
#4413 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
A samochod - do pozazdroszczenia A kiedy szykujecie zakupy dla dzieciątka? Masz już jakieś przemyślenia i typy co do wózka, łóżeczka itp.? Super kuchnia A połączenie kolorów idealne - u nas w salonie też mamy szarości z pistacjowym zielonym Fajnie to się razem komponuje A co do poprawy jakości plemniczków - mój łyka codziennie kwas foliowy (nie wiem czy to coś daje, ale nie zaszkodzi - kwasu nie można przedawkować), do tego wit. C i wit. E. Podobno bardzo dobry jest cynk (widziałam nawet ostatnio w aptece suplement z samym cynkiem), selen także. Na forach polecają też taką gotową mieszankę - salfazin ![]() A badania Twój mąż miał robione? Pewnie jeszcze nie.... myślę, że ten salfazin jest chyba ok, bo to taki gotowiec i raczej chyb anie zaszkodzi Ale bez robienia badań to też nie wiadomo czy w ogóle coś dolega
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój tż łykał ze mną kwas foliowy ale nie wiem czy to miało znaczenie... dla lepszej kondycji chodzi 2 razy w tygodniu na siłownię i czasem jeździliśmy na rowerze... A tak poza tym nie było specjalnej diety, on kocha pizzę i piwo więc nie żałował sobie. Na początku naszych starań było tak, że przez 2 miesiące nie pił nic zwłaszcza w okresie okołoowulacyjnym, jedliśmy zdrowo no ale się nie udawało więc sobie odpuściliśmy zresztą mówiłam Wam, że w cyklu w którym się udało było tak gorąco, że niemal codziennie było jakieś zimne piwko z sokiem do filmu![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki! jadę niedługo na wizytę i świruję
|
|
#4415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() a potem zaczaruj nas swoimi fluidkami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idziesz na monitoring? bardzo dobrze Śliczna kuchnia. Lubie takie połączanie kolorów i super dodatki Napiszę Ci od razu ze mój łyka Salfazin ale nie wiem czy jakieś efekty daje Cytat:
Kolejny tydzień się zaczął ale że maż idzie tylko do środy do pracy to sie cieszę |
|||||
|
|
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj zazdroszcze ci tej ciazy
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już będzie czym, to na pewno będę czarować ![]() Fajny ten tydzień, to prawda. Ja wprawdzie mam trochę roboty i w piątek najprawdopodobniej będę musiała pisać, ale na środę wieczór już jesteśmy umówieni z mężem na randkę
|
|
|
#4419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oj to musze chyba sprobowac z ta witaminka
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
teraz sypialnie troche dokonczymy to tez sie pochwale ale sypialnia juz bedzie gorsza troche hehe budzet![]() moj maz nie mial badan chcialam go zabrac ale nie byl wwstanie wytrzymac 3 dni bez ... :P teraz jak mowilam ze ciazy nie ebdzie to mowil ze pojdzie zbadac bo to nie robota :P a jak teraz chce konkretniej i mowie zeby zrobil to na miejscu ze lepsze wyniki beda niz w domu to mowi ze odpada na miejscu ze ledwo w domu moglby i nawet nie wie czy sie odwazy :P i ze sam nie pojdzie zaniesc tylko ze mna a ja mam popludniowki i nie dam rady ale pomyslalam ze w sobote moze tylko czy oni przyjma bo to chyba do pon nie mzoe lezec hmmZaczne podawac mu jakies witaminki i kwa na pewno mu nie zaszkodzi Ale w tym cyklu za siebie sie biore i ide na usg bo w nast staranka wyejzdzamy akurat na wakacje to bedziemy wiedziec wiecej przynajmniej tylko czekam na ten @ i wteyd sie umowie szkoda ze moja lekarka tylko 2 razy w tyg przyjmuje ciezko bedzie to monitorowac![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
szyjka otwarta gotowa :P czekam tylko kiedy poczytam o tych tabletkach )) dzieki
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
Wpaula - pamiętajcie tylko, że jak w domu się oddaje to trzeba zawieść do kliniki maks do pół godziny, więc trzeba szybko działać. Najczęściej jest też tak, że trzeba się umawiać na godziny. Z uwagi na to własnie, że materiał nie może leżeć za długo, limitują liczbę pacjentów na godziny, żeby szybko zrobić badania i żeby nic nie czekało w kolejce.
Mój też się wstydził tam wejść i ja musiałam. Ale po wyniki już pojechał, bo ja po prostu nie mogłam
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po dłuższej przerwie
![]() Mój weekend nie należał do najprzyjemniejszych. Wczoraj wylądowałam na IP z plamieniami. Dostałam duphaston. Dzisiaj byłam na wizycie i D. muszę łykać jeszcze przez 2 miesiące. W dodatku okazało się, że zachorowałam na toksoplazmozę Dostałam antybiotyki, które będę łykać do końca ciąży. Mam nadzieję, że wirus nie przebił się jeszcze do fasolki ![]() Ogólnie jestem załamana
|
|
|
|
#4422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc nie trzeba "działać" na miejscu, wystarczy w domu. Trzeba tylko nasienie przechowywać w temperaturze ciała, mój przykleił sobie pojemnik pod koszulkę haha. I masz chyba 20 czy 30 minut na dostarczenie. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Trzymaj się, na pewno będzie dobrze.
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Dziękuję za kciuki! Wszystko jest OK! dzidziuś rozwija się dobrze, ma SERDUSZKO <3 ! jestem przeszczęśliwa ![]() Mąż ze mną pojechał i podczas badania jak puściła dźwięk bijącego serduszka poprosiła męża, ja upłakana, on wzruszony.... długo będę pamiętała tą chwilę ![]() Założyła mi kartę ciąży, termin porodu 27.03 (dzień przed ur. mojego brata) .Dzień pełen wrażeń
|
#4426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4427 |
|
Raczkowanie
|
Gegee
za nastawie naprawde zycze ci zebys jak najszybciej zobaczyla II kreski na tescie ciazowym Prosze Cię o zmiane na liście om 12,08 wiec zaczynam 8 cs a zakupy udane taka sobie kupiłam sukienke kolor mietowy http://allegro.pl/koralowa-sukienka-...452381113.html i takie buciki http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/306796 pozdrawiam
|
|
#4428 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pokoju to na razie nic nie kupuję. Jeszcze mam duuużo czasu, a poza tym część i tak mam zamiar kupić używaną. Dzidziuś na pewno będzie spał z nami, bo mamy tylko jedną sypialnię, poza tym i tak bym o nie zostawiła samego w innym pokoju, zwłaszcza na początku (tak do 20 rż hahahah), potem czyli pewnie za 2 lata najwcześniej będziemy myśleć nad zmianą mieszkania choć miejscówka jest super, jest bezpieczne, cichuteńkie, sąsiedzi idealni, wszędzie blisko, poza tym ogrzewanie na gaz (co w mieście czasem ciężko znaleźć bo wiele jest ogrzewane prądem i rachunki takie że głowa mała a i tak zimno), więc będzie mi strasznie żal go opuszczać... ale to dość odległe. Wózek - ja nie wiem co zrobię, bo tutejsze ceny wózków mnie przerażają (jedna znajoma dała 700 euro, inna 1200euro (gdzie moje dwa poprzednie auta kosztowały mniej), być może kupię w PL, ale nie będę miała kiedy przetestować... Justii podesłała mi link z rankingiem wózków i po 20 min miałam dość... poza tym będę czekać do końca, bo kiepsko u nas z miejscem. Sypialnia trochę mało ustawna, ale damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny piszecie o kwasie foliowym dla facetów, aż zgłębiłam temat, więc ogólnie ma wiele fajnych i pozytywnych działań, ale jak się okazało można mieć i jego nadmiar, który objawia się równymi skutkami ubocznymi... więc jak ktoś ma urozmaiconą, bogatą dietę to może nie warto - mówię oczywiście o facetach... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-08-12 o 20:23 |
||||||
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
koziemleko, a jednak miałaś czuja. nie zamartwiaj się - wiem, łatwo powiedzieć, ale stres może tylko zaszkodzić. lekarz wie co robi. jeśli masz być spokojniejsza, skonsultuj wynik u innego lekarza.
ja się umówiłam z mężem że jak się tym razem nie uda, robi badanie nasionek ![]() gegee, moja mama robi ciasto na pierogi tylko z mąki i wody, dodaje czasem też... oleju. dzięki temu ciasto jest megamiękkie. |
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny Plamienia już na szczęście ustąpiły więc jest ok. Mały ma już 4,5 cm Toksoplazmoza mnie przeraża, ja mogę łykać te antybiotyki do końca ciąży, zadłużę się nawet żeby je kupować. (są dość drogie 24 zł za 10 tabletek, starczają na 3 dni). Ważne żeby dziecko było zdrowe. W ogóle nie mam pojęcia jak się tym zaraziłam. Do końca kwietnia mieszkałam z 3 kotami. Jak dowiedziałam się o ciąży to kotów się nie dotykam i wszystko dokładnie myję. U weterynarza da się zarazić ![]() Cały czas się zastanawiam czy zareagowałam wystarczająco szybko |
||
|
|
|
#4431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a on spadaj nie dotkne tego nawet :PPPP---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
super ze wszystko w porzadku
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Zmarła wczoraj moja Mama, świat mi się rozsypał...
![]() Nie mogę się pogodzić z tym że nigdy nie pozna swojego wnuka...
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nawet nie wiem co powiedzieć, to będzie na pewno ciężki czas, ale Twoja Mama będzie nad wami czuwała i w ten sposób pozna swojego wnuka... na pewno bardzo cieszyła się z faktu, że jesteś w ciąży ... trzymaj się i bądź dzielna ... |
|
|
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Bardzo Ci współczuję, trzymaj się Kochana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz byc teraz silna dla swojego dzieciatka![]() Mi dzis rano spadla tempka jutro bedzie @ i jutro umawiam sie na monitoring ale nie wiem czy sie ze mna ktos zamieni na zmiane bo mam popludniowa jak nie to nie bede mogla pojsc na to usg ((
|
|
#4436 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My tez mamy jedną sypialnię, ale na razie to sobie myślę, że powinniśmy jak najszybciej przenieść się do salonu a pokój oddać dzidziusiowi. Może nie od razu, ale tak po pół roku. Chociaż oczywiście w praniu się okaże ![]() A co do tej 20stki więc my nie pozwolimy i normalnie do 30stki będą z nami mieszkać A o jakiś dziewczynach / chłopakach mogą zapomnieć ![]() Jeszcze co do kwasu foliowego - ja znowuż czytałam, że kwasu nie można przedawkować. Jak dostarczy się go za dużo, to jest nieprzyswajany i oddawany z organizmu. Więc aż takiego ryzyka chyba nie ma Poza tym bardzo trudno jest dostarczyć kwas z diety. Jest bardzo wrażliwy na ciepło i światło, więc wszelka obróbka termiczna powoduję, że go w żywności już nie ma. W każdym razie, mój tż zażywa już od roku (zaczął brać jak ja, gdy zaczęliśmy myśleć o staraniach) i żadnych niepokojących objawów nie ma.... Przynajmniej póki co ![]() Dziewczyny, muszę się pochwalić - podpisaliśmy umowę z wykonawcą i juz pod koniec sierpnia zacznie się budowa
|
|
|
#4437 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajna perspektywa na środę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla TżaCytat:
Cytat:
Cytat:
Mi jeden lekarz powiedział ze przedawkować się nie da a inny ze można i któremu wierzyć? Cytat:
dla męża i żeby badanie nie było potrzebneCytat:
![]() Kurcze rozwaliłam sobie wczoraj nogę ciekawe jak teraz buty na wesele założę
|
|||||||||
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetna wiadomość z budową ![]() |
|
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Gegee! świetna wiadomość
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie wiem co czujesz.... byłam w takiej sytuacji 3 lata temu... gdy zmarł mój Tato.... powiem ci tylko że czas leczy rany.... choć na poczatku nie jest łatwo.... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

))
?? nie pali , nie pije to nie wiem juz jak pomoc :P ale ruchu ma za malo siedzaca praca nietety

Ale bez robienia badań to też nie wiadomo czy w ogóle coś dolega