|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Kamel, daj koniecznie znać, co u lekarza, a krwawieniem się nie przejmuj... ja w pierwszej ciąży też długo miałam palmienia, większe lub mniejsze i miałam zawsze USG, żeby monitorować, co się dzieje... także to nie jest żaden problem dla lekarzy...
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Starac
Gratuluję decyzji
oby Ci się nie zmieniło po jednym ![]() Mało osób się decyduje na tak dużą rodzinę Cytat:
![]() Nie stresuj się. Raczej powinien coś widzieć na usg. Trzymam cały czas kciuki żeby wszystko było ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
![]() Niestety jest duże prawdopodobieństwo poronienia na samym początku i tylko nielicznym zarodkom udaje się przeżyć. Zostało zapłodnione jajeczko- ale za późno, nie zdążyło się dobrze zagnieździć i o. Moim zdaniem byłaś w 3/4tc. Nic się nie martw, taka nasza natura! Moja teściowa poraniała 3x. Pierwsze dziecko- mówiła, że w połowie ciąży, miała już duży brzuszek... dziecko w niej 'zgniło' bo lekarz się nie poznał, dziecko przestało żyć...lekarz jej ledwo na tamten świat nie wysłał :/ tylko to było 40 lat temu. A 2 inne, między moim tż a jego najmłodszym bratem 2x- samo 'poszło' to były początki. Dorobiła się ogółem 5 dzieciaków ![]() Bądź dobrej myśli! To się zdarza często, nie obwiniaj się. Lepiej napisz jak tż? Mówiłaś mu w ogóle o ciąży czy co? Jak zareagował? Jak wasze stosunki?? Najważniejsze, że masz syneczka i że nie poroniłaś w połowie, bo to wtedy jest gorsze. A na samym początku to jeszcze psychicznie się tak nie zdążyłaś 'związać', że tak powiem. Cytat:
Mi też się nie chce, frywolka teraz taka, co nie? Rozbestwiłyśmy się
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-12 o 13:38 |
||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
posprzątałam mieszkanie i zrobiłam deser ( jogurt z galaretką malinową z borówką amerykańską i z morelą) I teraz myślę o obiedzie, od rana myślałam o naleśnikach, ale teraz zdecydowanie mam ochotę na placki ziemniaczane... także muszę iść po ziemniaki i cebulę...
jeszcze 3 h i tż wróci, ciekawe co powie... dzwoniłam do niego zaraz po wizycie, ale nie mógł rozmawiać kurce tak przeglądam wyniki innych i kurcze te moje jajniki jakieś małe się wydają?
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwójkę rodzeństwa, a TŻ aż 5 Także idziemy z naszymi planami w średnią |
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś trochę szybciej wychodzę, o 15 mąż wraca po 2-tygodniowej rozłące
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3549 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kamel bardzo mi przykro
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() powiem Ci, że też mam dni wątpliwości, ale to chyba normalne Wczoraj tak leżałam i myślałam CZY ABY NA PEWNO? że mogę jeszcze zmienić zdanie, ale rano mi przeszło ![]() Cytat:
miała by już z czwórkę dzieciaków, gdyby mogła
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I
Dobra, zmykam do pracy. Rany, ale mi się nie chce... Pewnie bede w domu kolo polnocy, a jutro muszę wstać o 6 rano
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaa, dziewczyny, jaka akcja
Idę do toalety, zaglądam w majty, a tam takie rozciągliwe cudo Nie wierzyłam w moc wiesiołka, ale chyba jednak działa Trzymajcie kciuki!!!
|
|
|
|
#3552 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam ![]() ![]() I to jeszcze zgodził się skuszony tym że będą angry birdsy z procy wystrzeliwać przez balkon Czuje się zdradzona Cytat:
Tobie może nie będą robić zabiegu, mi zabieg robili dokładnie 7 tygodni po terminie ostatniej @. A że coś jest nie tak dowiedziałam się w 5 td i 5 dniu. Ja też od początku czułam, po prostu czułam że coś jest nie tak i do tego ten stres w pracy.... Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Łej, smutno czyta się wasze posty. Szczególnie żyję teraz Kamel ... Cały czas przez was myślę że ja będę miała podobne przeżycia.
Dzisiaj znowu zaniosłam CV i usłyszałam że nie ma zapotrzebowania na pracowników. Ehhhh, w takim tempie to nigdy nie zacznę starań;/
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę taki! Trzymam kciuki! Należy ci się krótki cykl za te wszystkie długie |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kciuki trzymam za krótki i owocny cykl..
|
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana
Cytat:
Cytat:
No oby oby, już dawno nie miałam krótkiego cyklu A to rozciągnięcie takie fajne, na kilka centymetrów ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Ale będę brała do skoku tempki lub do szczytu objawu śluzu i tyle Dziękuję! |
|||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... to ja chyba będę musiała około 10 dc zobaczyć jaką mam tempkę, żeby wiedzieć, kiedy owu będzie, bo po samej szyjce nie dojdę, a branie przez tydzień to chyba za krótko?
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kiedy ja się w końcu wezmę za to mierzenie temperatury... jak ja ostatnio to nie wiem, jak się nazywam.. kompletnie mi wyleciało z głowy, żeby ten termometr zakupić.. poproszę o przywrócenie do pionu ![]() a tu już połowa cyklu, więc w sumie bez sensu teraz zacząć mierzyc... znów poczekam na kolejny.. już powinno być spokojniej u mnie od wrzesnia...
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka obiecałam chyba Tobie że napiszę co na tym moim usg było.
U mnie jest tylko: trzon macicy w przodozgięciu, prawidłowej wielkości. Endometrium grubości 8,8 mm - dwie warstwy. Jajniki prawidłowej wielkości i struktury. W jajniku lewym ciałko żółte. Zatoka Douglasa wolna. Poza tym odebrałam wyniki krwi i żelazo i tsh mam w normie babeczka mówiła tylko, że możnaby zrobić jeszcze co do tarczycy te ft3 i ft4 oraz antyciała, ale na razie nic nie robię.W morfologii jak zwykle mam kilka strzałek w górę i w dól, ale mówiła, że to niewielkie wahania i tym, żeby się nie martwić
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do roboty!!!!!! Kupować termometr i mierzyć, mierzyć, mierzyć!!! Nie ma nic lepszego |
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
Mam takie chwile i sobie myślę: ej! Teraz się nie udało, możesz się jeszcze wycofać! Jak zajdziesz to już będzie przesądzone ![]() A potem widzę babeczkę w ciąży i mi się zazdrość odzywa. Albo tak jak dziś widziałam parę wracającą ze szpitala z kilkudniowym maleństwem :p no i znowu na dwa dni BARDZO CHCĘ ![]() Do następnych dziwnych myśli ![]() Cytat:
chciałbym móc sobie pozwolić na taką gromadke. Niestety finanse blokują takie myśli zupełnie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3564 | ||
|
Konto usunięte
|
Cześć.
![]() Ja załatwiłam sprawy w urzędach, jutro dalsza część, byłam na rynku, zrobiłam zkaupy, a teraz biorę się za obiad. W trakcie będę nadrabiała trochę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
dzisiejsza wizyta u lekarza uświadomiła mnie, że to nie jest tak hop siup, z wiekiem szansa na ciążę minimalnie spada, także nie ma co zwlekać.. czekam na tż i coś mi się wydaje, że czeka nas poważna rozmowa.... ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- a wiecie co jest najgorsze? że tak w realu nie mam się komu wyżalić, wypłakać... jedynie mąż, ale on facetem jest, także podchodzi do tego wszystkiego inaczej...
|
|
#3566 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będzie dobrze, trzymam kciuki, żeby się udało.Cytat:
|
||
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja już trzeci dzień mam taki śluz i czekam na skok, mam nadzieję, że niebawem nastąpi i nie czeka mnie cykl bezowulacyjny
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Postanowiłam się za siebie wziąść, zrobiłam 50 przysiadów, na trzy tury i umieram
Bosze albo ja już jestem taka stara na ruszanie albo nie wiem
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już w domu, ale moja sprawa się jeszcze niestety nie wyjaśniła (((((((.Myślę, że tym razem przyjęła mnie troszkę bardziej doświadczona lekarka. Ale tamta nie była taka zła bo od razu sama zobaczyła coś co mówiłam Wam, coś niepokojącego wokół pęcherzyka (chyba w jajniku?), a ta dzisiaj trochę długo go szukała, może dlatego, że krwawiłam. Więc jak to zobaczyła to powiedziała, że ona też by się tym zaniepokoiła ![]() Moje podejrzenia się sprawdziły, podejrzewa ciążę pozamaciczną .Jak to mi powiedziała to leżąc na łóżku tym prostym z ugiętymi nogami tak mi się zaczęły nogi trząść, że nie mogłam ich przez chwilę opanować ![]() Pocieszyła mnie trochę, że dobrze, że beta spadła. Kazała mi zrobić kolejną betę w środę rano i z wynikami przyjść w środę ok 14, dała mi swój tel na komórkę mam ją ściągnąć z porodówki i obejrzy mnie podobno bardzo dobry lekarz który się tym zajmuje. Boje się ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedziała, że to będzie zależeć od bety czy spadnie jeszcze, zastanowią się, czy zostawić mnie w szpitalu podać leki czy laparoskopię( czy jak się to nazywa), pytałam jak to wygląda a ona, że 3 dziurki w brzuchu robią itd ![]() ![]() .Kazała przerwać duphaston, bo jeszcze gorzej tu działa. Powiedziała też, że krwawienia nie mógł wywołać duphaston po 1 tabl, bo musiałabym wziąć więcej, żeby tak zadziałał. Powiedziała, że nie wiadomo jeszcze czy to jest miesiączka czy krwawienie wywołane przez tą zmianę w jajniku. Powiedziała tez, że temperatura nie powinna się utrzymywać przez duphaston a mi dalej nie spadła .Nie wiem co jeszcze, nie wiem co będzie, pozostaje czekać, w tym momencie jestem dziwnie spokojna ale bardzo smutna
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-12 o 17:59 |
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie w domu po pracy
Cytat:
Nawet jeśli nam się wydaje, że coś tam wiemy, to się potem okazuje, że to było zupełnie inne niż nam się wydawało Macierzyństwo to piękna, ale trudna droga. Zwłaszcza im później tym trudniej wbrew pozorom. Jasne, że odchodzą pieluchy, nieprzespane noce i inne wczesno-dziecięce problemy, ale im później tym trudniej wychowywać młodego człowieka ![]() Jak pomyślę teraz, to jednak pierwsze 3-4 lata dziecka są proste. Potem zaczynają się problemy czysto wychowawcze. Dziecko zaczyna inaczej myśleć, inaczej postrzegać świat i ludzi wokół. Dla mnie to najtrudniejsze z życiowych zadań i nie zawsze czuję się dobrą mamą. Często mam wyrzuty sumienia z różnych powodów, ale staram się robić wszystko najlepiej jak potrafię i na ile potrafię. maciejka ciężko tak, jeśli się nie ma kogoś bliskiego. Zwłaszcza kobiety, bo mężczyzna nawet jakby bardzo chciał, to nie potrafi wszystkiego zrozumieć. Nie masz przyjaciółki? Jeśli nie to czasem warto poszukać Dużo daje a jest wiele dziewczyn które nie mają nikogo i też szukają Znajdź ze swojej okolicy jakieś dziewczyny, spotkajcie się i poznajcie Fajne doświadczenia można zdobyć i wiele fajnych osób poznać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

oby Ci się nie zmieniło po jednym

uwierz, mam tak samo
23.06.2011
01.06.2013

chociaż jedynaczki bym nie chciała mieć, no ale znów by było 2x więcej zajęć itp itd... 

Należy ci się krótki cykl za te wszystkie długie

Do roboty!!!!!! 
, ja już trzeci dzień mam taki śluz i czekam na skok, mam nadzieję, że niebawem nastąpi i nie czeka mnie cykl bezowulacyjny
ale bardzo smutna