Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 17:01   #1801
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Matall, trzymaj się i nie daj czarnym myślom. Oby jak najszybciej okazało się na czym stoicie. Jestem pewna, że jakoś się ułoży
Stary 2013-08-12, 17:01   #1802
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
melduje się po wizycie i uciekam na spacerek z dzieciakami.Szyjka skrócona aw 50% czyli tak jak było ale zaczyna się coś otwierać wewnętrznie Gin powiedział że na opuszek palca wewnętrzne rozwarcie ale mówi ze palec by tam wsadził ale nic nie chce przyspieszać W tą sobotę odstawiam fenoterol i zobaczymy czy będzie sie coś działo czy nie
Aha Dzidzia waży 2650 gram w 36t2d (36/37) Rośniemy!!!!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:02   #1803
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja bylam na spotkaniu z polozna anestezjologiczna niedawno ktora jest kumpela mojej mamy i uslyszalam.zupelnie inne opinie
powiedziala ze.lekarze z ktorymi pracuje sa obrzydzeni, bo 21wiek a baby przychodza z wlosami z majtek wystajacymi. wiec nie ma co sie sugerowac ze ktorys lekarz uwaza ze to norma bo lekarz tez czlowiek i moze miec swoje zdanie i swoje poczucie estetyki
a argument ze podchodza jak do przypadku medycznego to jedno, ale jak ktos przychodzi brudny i smierdzacy na przyklad to nie dokonca jest to tylko przypadek medyczny tylko obrzydliwosc w pracy.
ja uwazam ze kazdy powinien robic jak jemu jest dobrze
jak ktos sie nie goli to niech sie nie goli, a jak ktos sie goli to sie goli i juz.
ja do.porodu pojde na zero bo wiem ze dla mnie to bedzie komfort psychiczny
cokolwiek myslicie to tak zrobie, do lekarza.chodze z pasem startowym bo nie zamierzam na ta okazje ani golic sie na zero bo tak nie lubie ani zapuszczac dla lekarza.wlosow

ot tyle w temacie z mojej strony
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
chodzi mi bardziej o przypadki pt. normalnie to sie co najwyzej ogole raz na tydzien na nogach a pod majtkami wystrzyge ale ide do gina to sie musze wygolić na maxa. tak jak napisalas - wizyta g=do gina to zadna dodatkowa okazja i higiene (przynajmiej minimum) trzeba zawsze utrzymywac, czy to chodzi o golenie czy o mycie.

biorac pod uwage mycie... kiedys czytalam jakis artykul o ginekologach i jeden opowiadal ze przyszla do niego pacjentka w bardzo zaawansowanej ciazy smierdzaca jak diabli. zapytal ja jak czeso bierze kąpiel. ona na to ze od czasu jak zaszla to wcale bo babcia jej powiedziala ze w ciazy nie wolno o podmywaniu chyba tez nie pomyslala nawet...

bierzmy tez pacjentki pod uwage ktore sa starsze wiec o goleniu czegokolwiek nawet nie myslalay a pewnie znajduja sie tez osoby, ktore kapia sie max raz w tygodniu, na niedziele, albo, o zgrozo, na swieta (BN i wialkanoc)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:10   #1804
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
wlasnie dzis szukalam o tym.informacji

jestem czarownica to juz trzeci taki porod od maja
w ogole nie mysle.o tym i nagle.wpada mi to do glowy i okazuje sie ze w tym samym.momencie ktos rodzi
socha to moze slaby wyznacznik ale dwie przyjaciolki mnie tak chyba sciagnely swoimi myslami

zreszta z naszym.ostatnim forumowym dzieciem tez tak mialam
jak wstalam rano bylam pewna ze sie urodzilo

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:17   #1805
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chodzi mi bardziej o przypadki pt. normalnie to sie co najwyzej ogole raz na tydzien na nogach a pod majtkami wystrzyge ale ide do gina to sie musze wygolić na maxa. tak jak napisalas - wizyta g=do gina to zadna dodatkowa okazja i higiene (przynajmiej minimum) trzeba zawsze utrzymywac, czy to chodzi o golenie czy o mycie.

biorac pod uwage mycie... kiedys czytalam jakis artykul o ginekologach i jeden opowiadal ze przyszla do niego pacjentka w bardzo zaawansowanej ciazy smierdzaca jak diabli. zapytal ja jak czeso bierze kąpiel. ona na to ze od czasu jak zaszla to wcale bo babcia jej powiedziala ze w ciazy nie wolno o podmywaniu chyba tez nie pomyslala nawet...

bierzmy tez pacjentki pod uwage ktore sa starsze wiec o goleniu czegokolwiek nawet nie myslalay a pewnie znajduja sie tez osoby, ktore kapia sie max raz w tygodniu, na niedziele, albo, o zgrozo, na swieta (BN i wialkanoc)
ja nie zapomnę do końca życia kobiety miała około 37 lat i dosiadła się do kolejki jak czekałam do gina w ciąży z Jakubem... sierpień, lato, okna pootwierane w przychodni a pani ze soba mega smrodek przyniosła... okropieństwo, nie dało się wytrzymać, większość ciężarnych albo głowy w okno i oddychały głęboko albo tak jak ja musiały wyjść na zewnątrz... albo ta pani miała taki specyficzny zapach potu, albo była z woda i mydłem pokłócona...

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Matall jejku straszne jest takie czekanie, mam nadzieję że szybko zdiagnozuja tż, trzymaj się...

Angel możesz być gwiazdą

Bajka to Ci córka instrukcji udzieliła... heheh cfaniara mała, ciekawe po kim taka wygadana

Ewacia jaka ładna waga dzidzi...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:23   #1806
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Kupiłam karuzelkę Fisher Price Rainforest
Mało używaną, wlaśnie mąż odebrał i będę miała ją za godzinę. Tak się cieszę, bo chciałam ją tylko cena mnie trochę odstraszała
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja znów z doskoku, ale jeszcze w domu nie.jestem...
Co do tz, to niby dobra wiadomosc, ale... Bardziej zła, bo nie wiedzą co powoduje niewydolnośc wątroby, więc dopóki się nie dowiedzą, to trzymaja go bez jedzenia i picia i robią badania i nie wiadomo, ile to potrwa. Tydzień, dwa albo i więcej
A tak by jutro zrobili zabieg i w pt wypuścili do domu

Matalku, kochany, tak mi przykro
A wątrobowo-wirusowe sprawy wykluczyli?

Cytat:
My oboje ledwo się trzymamy psychicznie... Ja go tu potrzebuje i oboje wiemy, ze sama 2 tygodnie czy więcej nie dam rady ;( do tego po doświadczeniach z 2011 roku, jak był tam 6 razy po 2 tygodnie, a ja w ciąży i potem z noworodkiem, to chce mi się wyć na sama myśl, ze to się.może powtórzyć

Myśl pozytywnie, bo Elenka wyczuwa Twoje stresy Masz jeszcze duuużo czasu do porodu, wszystko się ułoży

Cytat:
melduje się po wizycie i uciekam na spacerek z dzieciakami.Szyjka skrócona aw 50% czyli tak jak było ale zaczyna się coś otwierać wewnętrznie Gin powiedział że na opuszek palca wewnętrzne rozwarcie ale mówi ze palec by tam wsadził ale nic nie chce przyspieszać W tą sobotę odstawiam fenoterol i zobaczymy czy będzie sie coś działo czy nie
No pięknie!

Ja nawet nie wiem, jaka moja szyjka jest, bo gin nic nie mówi = chyba nie sprawdza

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:30   #1807
shure
Zadomowienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
..prawie w ogole nie mam skurczy Braxtona. (ostatni wyczułam ze 4 dni temu). czy któras tez tak ma?
moja macica widocznie jest leniwa i nie chce jej się cwiczyc do porodu.
Ja wgl nie czulam

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 17:37   #1808
bojatoja
Zakorzenienie

Zjadłabym coś dobrego Brat pojechał do sklepu, mówiłam żeby kupił mi nektarynki, ale coś nie wraca i znając życie jak wróci to powie, że zapomniał albo, że nie było w sklepie

Wyczytałam na wątku Aniołkowych Mam, że Wadera4 ujrzała dwie kreseczki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:50   #1809
Snow_White1
Wtajemniczenie

Trochę się dziś narobiłam i nie miałam czasu/siły pisać...rozpakowałam wszystkie ciuszki i inne rzeczy dzidziowe, przy okazji zrobiłam jeszcze selekcję ciuszków. Ogarnęłam dzidziowy pokój.
Załaczam zdjęcia stanu na ten moment. Meble nie są typowo niemowlęce, tylko takie, żeby starczyły na kilka lat.
Ta sofa poki co została, aczkolwiek - jak już łóżeczko wyniesiemy z naszej sypialni - albo ją zlikwidujemy albo komodę przestawimy na ścianę przy drzwiach po lewej, a w miejsce komody będzie łóżeczko.
Zajęło mi to cały dzień, bo oczywiście wszystko robię 5x wolniej i co jakiś czas robiłam przerwę.

Spróbuję Was nadrobić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130812_163751.jpg (80,2 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-08-12 o 17:52
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:51   #1810
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
W ogóle wkurzyłam się dzisiaj dwa razy.

1) przyszła listonoszka z paczką, koleżanka wysłała na nowe nazwisko, a ta pinda hiszpańska nie chciała uwierzyć, że to ja. W końcu łaskawie mi dała, na akt małżeństwa ( swoją drogą MAHARET wielkie dzięki, bo mam te międzynarodowe).

Potem sie pyta kiedy rodzę, mówię, że za 2 miesiąca, a ona, że myślała, że teraz, bo taka wielka jestem.

2) przyszła się pożegnać ta znajoma co Wam pisałam co się tak moją wagą interesuje. Gadka-szmatka. Mówię, że u gina byłam. I że chwalił, że tak mało przytyłam, a ona, że nie chwali się dnia przed zachodem słońca, bo jeszcze mogę z 5 kg przytyć.
hihi.. eh te kobity
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mnie tez nie idzie...znalazlam w miare tanie ale pisze ze trzymaja tylko 4-5 h...to troche lipa, poki co bylaby ok bo maly bedzie spal z nami a na dlugo nie bede go samego zostawiac w sensie w pokoju, nie w domu ale jak juz bedzie spal w swoim pokoju to fajnie jakby trzymala cala noc... moi znajomi maja synka ktory ma juz 3 latka a nadal jak spi to uzywaja, wiec chyba oplaca sie kupic porzadniejsza...
polecam nianię alektroniczną firmy brondi, dostałam w prezencie po urodzeniu Andzi, działa bez zarzutów, super zasięg i żywotność używamy jej do dzisiaj, andzia zaraz bedzie miala 2 lata.
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja jakaś połóżną zadeklarowałam z 10 lat temu jak sie po raz pierwszy wypełniało te deklaracje i tak myślę czy przed porodem mam iść do niej?? bo inaczej ona nie bedzie wiedzieć, że ja wogóle urodziłam czy dopiero jak zgloszę Filipa? dziecko musi być tam gdzie rodzicie? chyba nie? jest na to jakiś czas?
dzidzia nie musi byc tam gdzie rodzice
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a moze najlepiej miec wlasna maszynke w torbie szpitalnej w razie czego
dokladnie, u mnie maszynka jest na liście do szpitala
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Aaaa, o jezus maria.
Dzwoniła właśnie babka, że za moment odezwie się do mnie jakaś firma kosmetyczna z Danii, która potrzebuje modelki do sesji promocyjnej kosmetyków dla ciężarówek. Swojego czasu ogłaszali się na fb Bezpiecznego Malucha i tż podesłał moje ciężarne foty Problemo polega na tym, że sesja już w piątek w Kopenhadze, więcej powiedzą mi za moment przez telefon (po angielsku - mam nadzieję, że jakoś się ogarnę i nie wyjdę na głupka ). No i ekstra, bo chłop zapiernicza codziennie nadgodziny. Faken, może jak już to z mamą bym pojechała

Ciekawe co za kasiorę by zaproponowali. Hihi, jaram się jak dziecko
wow oby sie udało
Cytat:
gratuluję udanej wizyty dzidzia pokaźna już
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:55   #1811
Snow_White1
Wtajemniczenie

i reszta zdjęc:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130812_163758.jpg (64,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130812_183455.jpg (73,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130812_183519.jpg (71,2 KB, 57 załadowań)
Stary 2013-08-12, 17:58   #1812
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
i reszta zdjęc:
bardzo mi się podoba

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:58   #1813
Asiek84
Wtajemniczenie

Snow prześliczne mebelki
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:58   #1814
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażę Wam fotki z wczoraj, śmiesznie to wygląda - tak jak mówiłam, od frontu mogę się spokojnie kamuflować Rodzimy za około 2,5 - 3 tygodnie
Mamy podobny termin, a Twój brzuszek w porównaniu z moim malutki...
Stary 2013-08-12, 18:03   #1815
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
i reszta zdjęc:
Super pokoik bardzo
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:07   #1816
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wyczytałam na wątku Aniołkowych Mam, że Wadera4 ujrzała dwie kreseczki
Super

Cytat:
i reszta zdjęc:

Bardzo ładnie

Jesteśmy w domu... ufff
Po wizycie u tż podjechaliśmy do mojej mamy do pracy, poszliśmy na obiad, a potem na deser i plac zabaw. Przynajmniej trochę od Edzika odpoczęłam, bo się z babcią bawił

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:09   #1817
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczynki, jestem po wizycie. Bobo waży 2500 w 34tc, czyli prawie idealnie 50 centyl Głowę ma tydzień starszą i kość udową bardzo długą, pani powiedziała, że będzie miała długie nogi. Wszystko jest w normie. Podobno taka hemoglobina jak na ciążę jest ok, odstawiam też w końcu potas, za to mamwięcej solić, bo sód niski i jeść 2 razy dziennie 2 kostki gorzkiej czekolady, skoro tabsy nie podnoszą magnezu Kolejna wizyta 02.09 o 15:30 i wtedy będzie pobierany pacior. A za tydzień pani ma powiedzieć, kiedy mamy przyjechać na zwiedzanie porodówki. Uwaga Wrocławianki : podobno jest teraz bardzo dużo porodów

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:15   #1818
Diorisha
Zakorzenienie

matallku
trzymam kciuki za szybkie postawienie diagnozy i równie szybki powrót do zdrowia

ewacia super Gratuluję udanej wizyty

bajka Blanka giganciara

Angel kochana mam

Mi się nie udało dodzwonić do mojego gina -za to sam zadzwonił jak zobaczył trzy nieodebrane z jednego numeru W następny poniedziałek mam wizytę i robimy usg. W tych ostatnich tygodniach będę jeszcze miała ze 3-4 usg żeby mieć łożysko pod kontrolą Mała ładnie przybiera, ilość wód jest prawidłowa i kazał mi się nie martwić.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:15   #1819
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jak miałam 11 lat leżałam na oddziale położniczym po zabiegu, miałam zbyt grubą błonę dziewiczą i @ nie miała ujścia. Zaczął mi się robić krwiak w środku, bolał mnie brzuch, nie mogłam sikać. Mama zawiozła mnie na pogotowie i tam przemiły pan doktor ginekolog mnie zbadał i wytłumaczył mamie co i jak. Zawieźli mnie karetką do szpitala, bo mogłam dostać krwotoku wew. Zabieg robiła mi również bardzo miła pani doktor i pani anestezjolog, chociaż było to późnym wieczorem. mama nie mogła ze mną zostać na noc, więc tylko dała mi buziaka jak się wybudziłam i pojechała do domu. To co się działo od rana zanim mama po mnie nie przyjechała to był horror.
Leżałam na oddziale dla dorosłych. Pacjentki szeptały po kątach, że byłam w ciąży i usunęłam. Salowa mnie opier*** że jak szłam do łazienki, zapomniałam, że mam podpaskę, to pochlapałam kafelki krwią. Położna nie umiała mi sie wkłuć wenflonem, zjechała mnie, że nie zjadłam śniadania. A jak był obchód, to przyszedł jakiś stary lekarz z 5 młodymi stażystami, kazał mi ściągnąć majtki i badał mnie przy nich, bo byłam ciekawym przypadkiem.
Później jak już wiedziałam co chcę robić w życiu, to powiedziałam sobie, że nigdy nie wyrządzę takiej krzywdy i upokorzenia żadnej pacjentce.
jak moja mama przyjechała po mnie koło południa to zrobiła taką awanturę, że masakra.
Straszne przeżycia,tym bardziej dla dziecka, którym przecież wtedy jeszcze byłas...

Cytat:
Kupiłam karuzelkę Fisher Price Rainforest
Mało używaną, wlaśnie mąż odebrał i będę miała ją za godzinę. Tak się cieszę, bo chciałam ją tylko cena mnie trochę odstraszała

Ja dzisiaj spakowałam torbę do końca uff

Też się tym stresuje

Super
Jupi!! Karuzelka jest super Za ile wyhaczyłaś?

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Misia, chciałabym trafić na położną z takim powołaniem jakie Ty masz... aż się włosy na głowie jeżą jak sie czyta co z Tobą "wyczyniali"... jak w ciemnogrodzie...

po cc z Jakubem wspominam bardzo dobrze właśnie młoda położną, która z pełną delikatnościa i wyczuciem zadbała o mnie i inne dwie pacjentki na pooperacyjnej... moja mama jak przyszła i chciała mnie umyć to była zdziwiona że wszystko już jest zrobione...
Najczęściej młode położne i studentki potrafią wykazać sie większym zrozumieniem i delikatnością.

A to,że Misia krzyczałaś kiedy nie chciała Cię słuchać-nic w tym złego. jeśli to przyspieszyło i usprawniło poród to dobrze- czasem trzeba potrząsnąć kobietą, a nie ciągle trzymać ją za rączkę i głaskać.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 18:16   #1820
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jestem po wizycie. Bobo waży 2500 w 34tc, czyli prawie idealnie 50 centyl Głowę ma tydzień starszą i kość udową bardzo długą, pani powiedziała, że będzie miała długie nogi. Wszystko jest w normie. Podobno taka hemoglobina jak na ciążę jest ok, odstawiam też w końcu potas, za to mamwięcej solić, bo sód niski i jeść 2 razy dziennie 2 kostki gorzkiej czekolady, skoro tabsy nie podnoszą magnezu Kolejna wizyta 02.09 o 15:30 i wtedy będzie pobierany pacior. A za tydzień pani ma powiedzieć, kiedy mamy przyjechać na zwiedzanie porodówki. Uwaga Wrocławianki : podobno jest teraz bardzo dużo porodów
gratulacje

Stary 2013-08-12, 18:18   #1821
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty

W lublinie ponoć też dużo teraz porodów.

Snow super,że się już z grubsza ogarnęliście. Bardzo ładnie
Stary 2013-08-12, 18:19   #1822
Snow_White1
Wtajemniczenie

Your Angel - ale niespodzianka z tym wyjazdem

Misia - współczuję Ci tych przeżyć z dzieciństwa

Makrela - ja mam codziennie skurcze B-H.

Matal - trzymam kciuki za TŻ.

Ewcia - gratki za wizytę! Też jestem ciekawa, co będzie po odstawieniu fenka, u mnie - prócz dość częstych skurczy BH - nic się nie dzieje, szyjka jest jak była 2-0.

Papalinka - za wizytę.
Stary 2013-08-12, 18:27   #1823
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
chcieć bym chciala. Ale raz to język, wiadomo codzienny język od medycznego się różnie.

A dwa homologacja zawodu tzw. prawo wykonywania. Podobno czeka się dwa lata zanim zatwierdzą to z PL.
A dobrze mówisz po hiszpańsku?Jak byłaś w szpitalu to rozumiałaś?

Cytat:
..prawie w ogole nie mam skurczy Braxtona. (ostatni wyczułam ze 4 dni temu). czy któras tez tak ma?
moja macica widocznie jest leniwa i nie chce jej się cwiczyc do porodu.
Ja też nie odczuwam tych skurczy...

Cytat:
My oboje ledwo się trzymamy psychicznie... Ja go tu potrzebuje i oboje wiemy, ze sama 2 tygodnie czy więcej nie dam rady ;( do tego po doświadczeniach z 2011 roku, jak był tam 6 razy po 2 tygodnie, a ja w ciąży i potem z noworodkiem, to chce mi się wyć na sama myśl, ze to się.może powtórzyć

Ojeju mam nadzieję,że szybko go zdiagnozują i coś z tym zrobią!

Cytat:
A co do BH ja mam zazwyczaj wieczorem.

A co do Kaśki to kurcze nawet jak P. przyjeżdżał to miała chwilke, żeby napisać.
Mozliwe,że sobie gdzies pojechali i zwyczajnie nie ma neta

Cytat:
Brawo!

Cytat:
Trochę się dziś narobiłam i nie miałam czasu/siły pisać...rozpakowałam wszystkie ciuszki i inne rzeczy dzidziowe, przy okazji zrobiłam jeszcze selekcję ciuszków. Ogarnęłam dzidziowy pokój.
Załaczam zdjęcia stanu na ten moment. Meble nie są typowo niemowlęce, tylko takie, żeby starczyły na kilka lat.
Ta sofa poki co została, aczkolwiek - jak już łóżeczko wyniesiemy z naszej sypialni - albo ją zlikwidujemy albo komodę przestawimy na ścianę przy drzwiach po lewej, a w miejsce komody będzie łóżeczko.
Zajęło mi to cały dzień, bo oczywiście wszystko robię 5x wolniej i co jakiś czas robiłam przerwę.

Spróbuję Was nadrobić...
właśnie miałam się domagać więcej zdjeć,ale widzę,że wrzuciłaś Super pokoik! A na tej komodzie będzie przewijak?

Cytat:

Brawo!!

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

A my oglądaliśmy z mężem Szybkich i wściekłych

Stary 2013-08-12, 18:27   #1824
bajka1807
Zakorzenienie

snow super pokoik

papalinka gratki za wizyte

Diorisha super ze gin oddzwonil i bedziecie mieli pod kontrola

to i ja spadam na wizyte, eh czemu to tak pozno :/ mloda juz powinnam kapac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:28   #1825
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
musze to przeanalizować w jakiej sytuacji mogla by mi się przydać

znam przypadki, że jak noworodek spał w dzień to mama siedziała nad nim i patrzyła czy oddycha i zeby sie nie obudził jak jej nie bedzie w pokoju, tylko pytanie jak sobie dawała z tym rade w nocy
ze skrajności w skrajność
Wg mnie konieczna nie jest, ale ja naszą KOCHAM i każde pieniądze bym za nią oddała Możemy spokojnie głośniej włączyć film i nie lecieć co 5 minut sprawdzać "czy dziecko mi płacze". Widać, że się wierci i słychać jak płacze
Żałuję, że tak późno kupiłam

Cytat:
Nooo całą...masakra. Będę się czuła jak 10-latka
Ja się tak właśnie czuję obecnie

Cytat:
zazwyczaj golą w miejscu nacięcia nisko. Po prawej lub lewej stronie.

Weź sobie maszynkę swoją.
Mnie nie poprawiali, a miałam tak z 5-6 dniowy zarost, bo się nie spodziewałam rodzić 11/12 dni przed tp

Cytat:
ja wiem, ze się goli do cc wzgórek łonowy mniej więcej do linii majtek. Tak jak bedziesz miała robione cięcie skalpelem. Ale żeby całą pipke golic to raczej nie.

Co do enemy, dobrze zrobić w domu, ale na stojąco cięzko wpuścić w siebie w ten płyn. Lepiej na boczku na łóżku.
Ja tam wolę lewatywę w szpitalu

Cytat:
tez nad tym myslałam bo ja w 36 tc mialam II a III to chyba gotowe do porodu?
Ja w 32 tc miałam II stopnia

Cytat:
Aaaa, o jezus maria.
Dzwoniła właśnie babka, że za moment odezwie się do mnie jakaś firma kosmetyczna z Danii, która potrzebuje modelki do sesji promocyjnej kosmetyków dla ciężarówek. Swojego czasu ogłaszali się na fb Bezpiecznego Malucha i tż podesłał moje ciężarne foty Problemo polega na tym, że sesja już w piątek w Kopenhadze, więcej powiedzą mi za moment przez telefon (po angielsku - mam nadzieję, że jakoś się ogarnę i nie wyjdę na głupka ). No i ekstra, bo chłop zapiernicza codziennie nadgodziny. Faken, może jak już to z mamą bym pojechała

Ciekawe co za kasiorę by zaproponowali. Hihi, jaram się jak dziecko

Cytat:
Jak miałam 11 lat leżałam na oddziale położniczym po zabiegu, miałam zbyt grubą błonę dziewiczą i @ nie miała ujścia. Zaczął mi się robić krwiak w środku, bolał mnie brzuch, nie mogłam sikać. Mama zawiozła mnie na pogotowie i tam przemiły pan doktor ginekolog mnie zbadał i wytłumaczył mamie co i jak. Zawieźli mnie karetką do szpitala, bo mogłam dostać krwotoku wew. Zabieg robiła mi również bardzo miła pani doktor i pani anestezjolog, chociaż było to późnym wieczorem. mama nie mogła ze mną zostać na noc, więc tylko dała mi buziaka jak się wybudziłam i pojechała do domu. To co się działo od rana zanim mama po mnie nie przyjechała to był horror.
Leżałam na oddziale dla dorosłych. Pacjentki szeptały po kątach, że byłam w ciąży i usunęłam. Salowa mnie opier*** że jak szłam do łazienki, zapomniałam, że mam podpaskę, to pochlapałam kafelki krwią. Położna nie umiała mi sie wkłuć wenflonem, zjechała mnie, że nie zjadłam śniadania. A jak był obchód, to przyszedł jakiś stary lekarz z 5 młodymi stażystami, kazał mi ściągnąć majtki i badał mnie przy nich, bo byłam ciekawym przypadkiem.
Później jak już wiedziałam co chcę robić w życiu, to powiedziałam sobie, że nigdy nie wyrządzę takiej krzywdy i upokorzenia żadnej pacjentce.
jak moja mama przyjechała po mnie koło południa to zrobiła taką awanturę, że masakra.

Ludzie pracujący z pacjentami powinni przechodzić jakieś poważne testy psychologiczne - najlepiej co roku. Masakra, co czasem potrafią powiedzieć i jak się zachować

Cytat:
zazdroszcze! ale fajnie, ze takCi się udało
my rocznice mamy 25go sierpnia, ale nie wiadomo gdzie wtedy bede (moze akurat na porodówce) więc dzień rocznicowy zrobilismy sobie w sobote. I jako prezenty kupilismy sobie nawzajem ....buty. b mało romantycznie, ale praktycznie. po 6 latach małzenstwa jakoś tak skapcielismy w tym roku ale teraz bardziej myslimy o małej , zeby wszystko było ok, niz o celebrowaniu rocznicy...
No u nas wielkiego świętowania by nie było, nic sobie nie kupujemy, a teraz to w ogóle może na skype pogadamy Bo tam nawet średnio jechać, chyba, żeby siedzieć na dworze cały dzień, a tż musi pracować, bo mu pozwolili coś zdalnie robić, to chociaż cokolwiek zarobi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matalku, kochany, tak mi przykro
A wątrobowo-wirusowe sprawy wykluczyli?
Właśnie najgorsze, że oni NIC nie mówią On nawet nie wie, czemu nie może jeść i pić (nawet wody mu zabronili!) i jak długo to jeszcze potrwa. Najbardziej to się źle czuje przez tą głodówkę

Wszystkie wagi dopisane, gratuluję udanych wizyt i słusznej wagi maluszków

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:34   #1826
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Diorisha super ze gin oddzwonil i bedziecie mieli pod kontrola

to i ja spadam na wizyte, eh czemu to tak pozno :/ mloda juz powinnam kapac

Szkoda tylko,że nie zaproponował żebym przyjeżdżała do Niego jak będzie miał dyżur w szpitalu A tak jestem umówiona u Niego w prywatnym gabinecie gdzie za 120zł wizyta z usg.Ale kij z tym-najważniejsze aby wszystko było w porządku .

Powodzenia na wizycie
Stary 2013-08-12, 18:35   #1827
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie miałam się domagać więcej zdjeć,ale widzę,że wrzuciłaś Super pokoik! A na tej komodzie będzie przewijak?

Brawo!!
Ona jest trochę wąskawa jak na przewijak, bo ma 35 cmx79 cm. Ogólnie, nie jest przeznaczona pod przewijak. Więc raczej będziemy sobie inaczej radzić swego czasu rozważaliśmy taki mobilny przewijak na kółkach, ale stwierdziliśmy, że poczekamy, co wyjdzie w praniu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 18:36   #1828
misia332
Zakorzenienie

matall ja tez wolę lewatywatywę w szpitalu, a golenie też zostawię panią położnym.

motyl mówić mówie, dużo też TŻ mi pomagał, ale musiałam sobie sama też radzić.

A co do testów psychologicznych, uważam, że większość ludzi, którzy pracują z ludźmi powinno je mieć.

Stary 2013-08-12, 18:41   #1829
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ona jest trochę wąskawa jak na przewijak, bo ma 35 cmx79 cm. Ogólnie, nie jest przeznaczona pod przewijak. Więc raczej będziemy sobie inaczej radzić swego czasu rozważaliśmy taki mobilny przewijak na kółkach, ale stwierdziliśmy, że poczekamy, co wyjdzie w praniu.

No to fakt, te przewijaki są najcześciej 50x70 lub 50x80. A na łóżeczku też można dać przewijak.

Stary 2013-08-12, 18:44   #1830
karolson
Zakorzenienie

Moj maz skreca lozeczko - 2 h slyszalam juz przeklenstwa efekty kaciku Filipa jutro
Patrzcie dzis w niebo na spadajace gwiazdy

Matal - a niema czegos takiego jak prawo do informacji w szpitalu?? Cos mu podaja itd?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości