|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe na YT, część XIV + offtopowe ploty
Cytat:
Z jednej strony uważam za straszne jak bardzo dzieci przywiązują wagę do metek i marek. A potem się dziwić, że Karolina ze Stylizacji jest idolką - co z tego, że ona zapracowała na swoje torby hauli zakupowych, i już pomijam czy 'normalnie' czy na yt, praca to praca. Dzieci będą wymagać od swoich rodziców takich zakupów bo cały czas słyszą 'to najlepsze', 'na to warto oszczędzić', 'warte każdej złotówki'. Nie rozumieją, że buty za 300zł czy podład za 100 to jest 'kaprys' dorosłych. Bardzo denerwuje mnie to, że nikt nie uczy ich umiaru - poubierane w Zarach, dzwonią z iPhonów, a okazuje się że pochodzą z biedniejszych rodzin, które pracują na ich zachcianki. Potem usamodzielniają się i robią to samo - szkoda im na wszystko, wyjazd, mieszkanie, spotkanie, ale nie na iPhona. Z drugiej strony jestem za tym żeby 'dzieciaki' chodziły same do kawiarni, restauracji, muzeów, na koncerty - my mniej-więcej od 3 gimnazjum biegałyśmy 'po mieście' bo to jakiś wernisaż a tu jakaś akcja. I staram się nie narzekać że gdzieś 'gimbaza przyszła' (dopóki zachowują się przyzwoicie, czasami może trochę infantylnie, albo zaleci takim... pseudooczytaniem , no ale, to piętnastolatki). Bo potem się okazuje że jestem na studiach i bywają osoby dla których szczytem wielkiego wyjścia okazuje się burger king albo klub
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieci nie mam ale napewno w przyszłości bedę się starac żeby własnie nie było takim koszmarem dla innych jak obce dzieci dla mnie
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Konto usunięte
|
Miałam na myśli, że może poderwać kolesia a on będzie pedofilem. Tego pełno w sieci niestety.
Po artykule "pedofil radzi" naczytałam się o pedofilach :/ i czytałam jak piszą, że śledzą dzieci, wypatrują właśnie takie którymi nie interesują się rodzice. I to jest smutne. Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2013-08-12 o 17:31 |
|
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;42229069]Ale seks jest. Ta granica wiekowa jest już mniejsza.
Oczywiście jak byłam młoda to też zdarzały się takie kwiatki ale o wiele mniej niż teraz. Chyba zacznę wierzyć w teorię, ze IQ większe po mleku mamy [/QUOTE]Jest, ale nie wszędzie. Tracenie dziewictwa w tym wieku to nadal margines, tak jak kiedyś. Jest tylko nieco większy. Jestem otoczona przez 18-nasto latków i naprawdę niewiele z nich ma to już za sobą. Niektóre moje koleżanki się jeszcze nawet nie całowały.
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=_3DWMQ41jas spotkanie blogerek we wro. marta mowila we vlogu, ze dziewczyny zmyly sie zaraz po otrzymaniu DARÓW, takze no ...
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Filmiki urodowe na YT, część XIV + offtopowe ploty
Cytat:
Nie da się upilnować bo trzeba rozmawiać z dziećmi. Ale jeśli rodzice nie mają czasu to ulica wychowa. Pisałam potem o wpływie środowiska na dziecko. Ciężko jest wychować dziecko nawet jak poświęca się mu czas a co dopiero kiedy tego czasu brak. Myslę, że wiele rodziców by chciało mieć czas dla dzieci ale muszą pracować. Moim zdaniem czasem trzeba coś poświęcić by mieć coś innego. Jakbym zauważyła kłopoty z dzieckiem to wolałabym mieć mniej kasy ale dobrze wychowane dziecko które nie pije po kątach i nie ćpa. A jak widzę te pokolenie JP100% i dzieciaki mówiące o legalizacji narkotyków to mi ręce opadają i cycki ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4627 |
|
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;42229237]
A jak widzę te pokolenie JP100% i dzieciaki mówiące o legalizacji narkotyków to mi ręce opadają i cycki [/QUOTE] No taaaak.... |
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da się upilnować bo trzeba rozmawiać z dziećmi. Ale jeśli rodzice nie mają czasu to ulica wychowa. Pisałam potem o wpływie środowiska na dziecko. Ciężko jest wychować dziecko nawet jak poświęca się mu czas a co dopiero kiedy tego czasu brak. Myslę, że wiele rodziców by chciało mieć czas dla dzieci ale muszą pracować. Moim zdaniem czasem trzeba coś poświęcić by mieć coś innego. Jakbym zauważyła kłopoty z dzieckiem to wolałabym mieć mniej kasy ale dobrze wychowane dziecko które nie pije po kątach i nie ćpa. A jak widzę te pokolenie JP100% i dzieciaki mówiące o legalizacji narkotyków to mi ręce opadają i cycki ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Jakoś mnie to nie dziwi [/QUOTE]bez obrazy - ale twoje myslenie wydaje mi sie troche 'zero jedynkowe'. niektorzy pracuja duzo nie po to by miec WIECEJ KASY, ale po to by miec KASE W OGOLE. sa sytacje takie , ze rodzice pracuja, bo chca robic kariere, a dziecko im sie 'przydarzylo' i sie nim nie zajmuja, a sa takie, ze ciezko pracuja by zapewnic mu dobre warunki zycia. takze ciezko tez traktowac wszystko jako czarne, albo biale. w zyciu sa rozne sytuacje, mnie np. nikt nie poswiecal czasu od 17 roku zycia, bo nie bylo takiej mozliwosci, ze wzglegu na przykre wydarzenia i sama sie soba zajmowalam, a mimo to jestem dobrym czlowiekiem, pije tylko w weekendy, choc nie w kazdy i nigdy nie probowalam ciezkich narkotykow, bo po prostu nie chce. duzo zalezy od czlowieka - a dodam, ze w dziecinstwie wczesnym bylam mooocno rozpieszczana, mialam wiecej niz rowiesnicy i chodzilam do prywatnej szkoly. takze powiem jedno - NIE MA REGUŁY i tyle
|
|
|
|
#4629 |
|
Konto usunięte
|
Nie da się upilnować bo trzeba rozmawiać z dziećmi. Ale jeśli rodzice nie mają czasu to ulica wychowa. Pisałam potem o wpływie środowiska na dziecko. Ciężko jest wychować dziecko nawet jak poświęca się mu czas a co dopiero kiedy tego czasu brak. Myslę, że wiele rodziców by chciało mieć czas dla dzieci ale muszą pracować. Moim zdaniem czasem trzeba coś poświęcić by mieć coś innego. Jakbym zauważyła kłopoty z dzieckiem to wolałabym mieć mniej kasy ale dobrze wychowane dziecko które nie pije po kątach i nie ćpa. A jak widzę te pokolenie JP100% i dzieciaki mówiące o legalizacji narkotyków to mi ręce opadają i cycki ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Jakoś mnie to nie dziwi [/QUOTE]Bzdury. Właśnie przez te wszystkie kontrole i niańczenie dzieciaki są jakie są. Kiedyś latało się całymi dniami po dworze i nikogo nie trzeba było nie wiadomo jak kontrolować, rodzice zazwyczaj nawet nie wiedzieli, gdzie jest ich dziecko w danej chwili. Teraz nastolatek sobie kanapki nie może sam zrobić, bo rodzic się boi o skaleczenie nożem (przykład z wizażu zresztą). 13 latek powinien mieć nianię Jestem córką informatyka, praktycznie jak tylko pojawił się internet bardziej dostępny to był i w naszym domu (gdzie większość moim znajomych nawet komputera czasem nie miało). Od małego umiałam się tym posługiwać, rodzice mnie nie kontrolowali, a głupot nie robiłam. Jeśli dziecko porządnie się wychowa (i wcale nie trzeba mu poświęcać 24/7, żeby to zrobić, wręcz przeciwnie) to nie trzeba go kontrolować i tyle. Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-08-12 o 17:41 |
|
|
|
#4630 |
|
Podróżniczka
|
hehe
no ja na pewno nie ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2013-08-12 o 17:44 |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4222941 2]Bzdury.
Właśnie przez te wszystkie kontrole i niańczenie dzieciaki są jakie są. Kiedyś latało się całymi dniami po dworze i nikogo nie trzeba było nie wiadomo jak kontrolować, rodzice zazwyczaj nawet nie wiedzieli, gdzie jest ich dziecko w danej chwili. Teraz nastolatek sobie kanapki nie może sam zrobić, bo rodzic się boi o skaleczenie nożem (przykład z wizażu zresztą). 13 latek powinien mieć nianię Jestem córką informatyka, praktycznie jak tylko pojawił się internet bardziej dostępny to był i w naszym domu (gdzie większość moim znajomych nawet komputera czasem nie miało). Od małego umiałam się tym posługiwać, rodzice mnie nie kontrolowali, a głupot nie robiłam. Jeśli dziecko porządnie się wychowa (i wcale nie trzeba mu poświęcać 24/7, żeby to zrobić, wręcz przeciwnie) to nie trzeba go kontrolować i tyle. [/QUOTE] no i z tym sie zgadzam |
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam starszych rodziców, którzy odchowali już trójke dorosłych dzieci i nigdy nie poświęcali zbytniej uwagi mojej szkole, tego czy robię zadania domowe, nie wnikali w moje towarzystwo itd. Mimo, ze najgrzeczniejsza nie byłam i czasem były ze mną problemy bo wagarowałam, to wyszłam na ludzi SAMA. Nikt mnie nie pilnował, po prostu miałam dobry przykład i przekazane dobre wartości. A wpadałam w życiu w złe towarzystwo, tyle że sama się z niego wyplątywałam.
Moja 9 letnia chrześniaczka nie może przyjść do babci sama parę bloków dalej, bo ją coś rozjedzie. Dasz jej coś na urodziny to się nawet nie cieszy, tylko skrytykuje
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam osoby które skończyły inaczej niż Ty. Wiadomo, ze to zależy od wychowania od najmłodszych. Pewnie, ze nie ma reguły. sunprince, tak lepiej zostawić dzieci bez opieki niech robią co chcą... nie popadajmy w skrajność. Ja nie wyobrażam sobie swoje dzieci w wieku 13 lat zostawiać na cale dnie same w domu. Nie pisałam nianię a opiekunkę. Taka osoba może zaglądać od czasu do czasu do domu. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Bo samo powiedzenie narkotyki to zło nie wystarczy. I nie chodzi mi o kontrolowanie takie codzienne ale raz na jakiś czas trzeba zobaczyć jakie strony odwiedza nasze dziecko. Bo potem są takie kwiatki z akska i yt. I tyle ode mnie koncze z OT.Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2013-08-12 o 18:03 |
||
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/user/TheGrape...?feature=watch znacie ją? teraz trafilam przypadkiem, straszna jakosc filmow, ale sliiiiczna jest!
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;42229718]To miałam na myśli, że rodzice muszą pracować. Ale kiedy zauważą, ze dziecko ćpa to trzeba takiemu dziecku pomóc. I wtedy jedna osoba rezygnuje z polowy etatu i jest mniej kasy. Znam osoby które skończyły inaczej niż Ty. Wiadomo, ze to zależy od wychowania od najmłodszych. Pewnie, ze nie ma reguły. sunprince, tak lepiej zostawić dzieci bez opieki niech robią co chcą... nie popadajmy w skrajność. Ja nie wyobrażam sobie swoje dzieci w wieku 13 lat zostawiać na cale dnie same w domu. Nie pisałam nianię a opiekunkę. Taka osoba może zaglądać od czasu do czasu do domu. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Tylko trzeba to przekazywać, mówić i tłumaczyć. A jak ktoś nie ma kontroli co jego dziecko robi itd. to nie wiemy co mamy mu wytłumaczyć. Bo samo powiedzenie narkotyki to zło nie wystarczy. I nie chodzi mi o kontrolowanie takie codzienne ale raz na jakiś czas trzeba zobaczyć jakie strony odwiedza nasze dziecko. Bo potem są takie kwiatki z akska i yt. [/QUOTE] niekotrzy rodzice chyba sa dumni z 'kariery' swoich dzieci na yt -> np. mama tego calego jasia , skoro jest z nim w filmiku http://www.youtube.com/watch?v=cCxM6F9lUT0
|
|
|
|
#4635 |
|
psy-chopatka
|
Hania mnie rozwaliła tą recenzją czarnego mydła.... kompletna nieznajomość tematu
. Przecież to nie służy do demakijażu, tego się używa jak peeling i jest to produkt który ma dość silne właściwości złuszczające a co za tym idzie - nie jest polecany osobom z suchą skórą.TheCurlyGal wróć!
|
#4636 |
|
Konto usunięte
|
Mialam jeszcze dopisac, ze kontrolowanie = interesowanie sie dzieckiem.
Munkaa - dumna z tego, ze odwalal w szkole i co tydzien do niej musiala chodzic. Jest z czego się cieszyć ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się bardziej zastanawiam czy jego mama nie ma nic przeciwko treściom które pokazuje. Teraz już tego filmu nie ma, ale pamiętam taką serię w której doradzał piszącym do niego ludziom i rozmawiał z nimi na temat rozmiaru swojego przyrodzenia.
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
Może jestem dziwna, ale mam wrażenie że internet jest coraz bardziej otępiający. Łatwiej jest znaleźć coś żenującego niż odkrywczego. U naszych bjuti guru też widać fałsz i wciskanie kitu (nie tylko te sponsorowane filmiki, ale także kanał naszej dietetyczki czy FDC). Fajnie, że jest np. nissiax która mówi z sensem, ale takich osób jest coraz mniej. Ale chyba ja zaliczam się do sztywniar, bo np. Abstrachuje mnie bardziej żenuje niż śmieszy.
|
|
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te ich teksty były wcześniej powielane setki razy, a przedstawiają te scenki w taki sztuczny sposób, jak większość polskich kabaretówJakiś czas temu oglądałam filmik Karoliny, gdzie zachwycała się nimi i zachwycała jacy to oni zabawny i dawała do zrozumienia jakie to ona ma poczucie humoru. No nie wiem może ma, może po prostu ja mam inne. Milion razy śmieszniejsze scenki odgrywamy codziennie ze znajomymi podczas wygłupów i nikt się tym specjalnie nie podnieca. |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórzy narzucają nam co ma być koniecznie śmieszne, a wiadomo że wszystkich nie bawi jedno i to samo... Już bardziej mnie śmieszą trudne sprawy z tego wszystkiego ![]() Jak niektóre rzeczy czytam / oglądam to nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam ten fb i czytałam komentarze pod jednym ze zdjęć i szczerze mówiąc jestem przerażona głupotą komentujących. Kiedyś u nas w Tychach też była afera bo gimnazjaliści przesiadywali w mc cały czas. Jedna na dziesięć osób coś kupowała, a reszta rozwalała lokal. Dosłownie. Nawet jeden stolik całkowicie zniszczyli. Dodatkowo wymalowane hot 15 robiły sobie tam zdjęcia i gdy się tam wchodziło dostawało się fleszem po oczach albo frytką. W końcu pracownicy wezwali ochronę, ktoś kogoś pobił i nastał święty spokój. Wszyscy przenieśli się na skate park znajdujący się obok. Teraz tam się nie da jeździć.
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiedziałam, że mam tylu znajomych debili sadzac po wpisach na fejsie...
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Konto usunięte
|
"mam dwa miliony szusznych poglądów na modę"...
|
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
"urodzinowy OOTD-czerwona sukienka" u Nieesi...szału ni ma, nie lubię sukienek bez zaznaczonej talii, figura traci kształt w takim fasonie.
|
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Nissiax też kręci w hotelu!
![]() http://www.youtube.com/watch?v=HGn5t...ature=youtu.be |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Dossisława I
|
MrOlimpia dziwnie wygląda w tych kręconych włosach. Mi się nie podoba.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

" :O:O:O ), kawiarniach i pubach (do klubu chyba nikt jeszcze nie wpuszcza - mam nadzieję, spotykam raczej szesnastki).
, ale z drugiej - to nie są miejsca dla DZIECI.
, no ale, to piętnastolatki). Bo potem się okazuje że jestem na studiach i bywają osoby dla których szczytem wielkiego wyjścia okazuje się burger king albo klub

dzieci nie mam ale napewno w przyszłości bedę się starac żeby własnie nie było takim koszmarem dla innych jak obce dzieci dla mnie

klask i: