Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 18:05   #3571
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Dokładnie Ja w czasach nastoletnich zmuszona byłam pojechać do szpitala, bo dostałam krwotocznego okresu: lało się ze mnie jak z kranu, podpaski przeciekały momentalnie, więc spodnie upaprane krwią, a ja chyba nigdy wcześniej nie byłam u ginekologa; byłam też dziewicą, więc pani doktor musiała zrobić mi USG od tylca - tak wiec hardcore'owa pierwsza wizyta Ja tam cała przerażona i paląca się ze wstydu przez tę wszechobecną krew, ale panie z rejestracji stwierdziły, że to u nich normalny widok, więc nie ma się czym przejmować

Tak więc Ty zupełnie nie masz się czego wstydzić
Daj znać co powiedział lekarz. Może to wcale nie była ciąża, tylko jak ktoś zauważył jakaś torbiel? Nie wiem czy to by Cię pocieszyło - mnie na pewno, mimo że torbiel to też raczej nic fajnego (ale też na ogół nic groźnego).
Moja mama miała torbiel albo mięśniaka, pytałam jej dziś ale zapomniałam, wycięli jej macicę Ale ona to miała teraz już w starszym wieku, ale jednak

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:06   #3572
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

maxwelka no to teraz tylko do dzieła

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

a wiecie co jest najgorsze? że tak w realu nie mam się komu wyżalić, wypłakać... jedynie mąż, ale on facetem jest, także podchodzi do tego wszystkiego inaczej...
u mnie jest podobnie, bo w moim towarzystwie (bezdzietnym jeszcze) i rodzinie jest raczej tak, że patrzą na mnie jak na ufo jak mówię, że chcę tak szybko drugiego. Że po tym co przeszłam z Igusiem jeszcze chcę drugą dzidzię. Dziwią się, że zmieniłam zdanie, bo przecież chciałam do iść pracy, odpocząć. Nie rozumieją, że jak pójdę do pracy to po ptakach- odechcę mi się na AMEN, bo poczuję wolność i wiatr we włosach Mąż to tam mąż. Jemu akurat chyba wszystko jedno w końcu ja będę wychowywać

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:08   #3573
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa, dziewczyny, jaka akcja Idę do toalety, zaglądam w majty, a tam takie rozciągliwe cudo A to dopiero 12 dc Nie wierzyłam w moc wiesiołka, ale chyba jednak działa Jeżeli jutro będzie tempka minimum 36,52 to znaczy, że owu tuż tuż i będę miała krótki cykl Trzymajcie kciuki!!!
A mówiłam? ja miałam też taki w 1 cyklu brania wiesiołka.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-12, 18:09   #3574
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro i bardzo mi Ciebie żal...
Niestety jest duże prawdopodobieństwo poronienia na samym początku i tylko nielicznym zarodkom udaje się przeżyć. Zostało zapłodnione jajeczko- ale za późno, nie zdążyło się dobrze zagnieździć i o. Moim zdaniem byłaś w 3/4tc.
Nic się nie martw, taka nasza natura! Moja teściowa poraniała 3x.
Pierwsze dziecko- mówiła, że w połowie ciąży, miała już duży brzuszek... dziecko w niej 'zgniło' bo lekarz się nie poznał, dziecko przestało żyć...lekarz jej ledwo na tamten świat nie wysłał :/ tylko to było 40 lat temu. A 2 inne, między moim tż a jego najmłodszym bratem 2x- samo 'poszło' to były początki. Dorobiła się ogółem 5 dzieciaków
Bądź dobrej myśli! To się zdarza często, nie obwiniaj się.
Lepiej napisz jak tż? Mówiłaś mu w ogóle o ciąży czy co? Jak zareagował? Jak wasze stosunki??
Najważniejsze, że masz syneczka i że nie poroniłaś w połowie, bo to wtedy jest gorsze. A na samym początku to jeszcze psychicznie się tak nie zdążyłaś 'związać', że tak powiem.

no właśnie, potrzebowałam takiego słowa
Mi też się nie chce, frywolka teraz taka, co nie? Rozbestwiłyśmy się
leine dobrze mówisz, jak ktoś straci ciąże na początku to jeszcze pół biedy a co dopiero po 2 miesiącach albo gdzieś w połowie? to dopiero załamanie.
Oczywiście, też by mi było przykro jakby mnie spotkała taka sytuacja jak Kamel ale znam wiele osób, które tak miały... niestety tak się dzieje bardzo często... i jest to niezależne od nas.

Moja mama też poroniła raz i to koło 3 miesiąca.
Stary 2013-08-12, 18:13   #3575
Carmenaa_88
Zakorzenienie

vioris bardzo fajnie to napisałaś jestem tego samego zdania jeśli chodzi o trudność w podjęciu decyzji o drugim maluchu

a ja umyłam okna uffffff....zbierałam się i zbierałam, ale zwarłam się w sobie i o gotowe. mam spokój na następne 2 miechy czy tylko ja nienawidzę myć okien??

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-12, 18:16   #3576
God Of War 20
Zakorzenienie

Kamel, dobrze że już coś się wyjaśniło trochę... mam nadzieje że wszystko się ułoży i będzie dobrze
Nie martw się.
Stary 2013-08-12, 18:17   #3577
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
leine dobrze mówisz, jak ktoś straci ciąże na początku to jeszcze pół biedy a co dopiero po 2 miesiącach albo gdzieś w połowie? to dopiero załamanie.
Oczywiście, też by mi było przykro jakby mnie spotkała taka sytuacja jak Kamel ale znam wiele osób, które tak miały... niestety tak się dzieje bardzo często... i jest to niezależne od nas.

najgorzej to jest pod koniec ciąży i po porodzie. mam w rodzinie ciotkę taką dalszą co umarła jej dwójka dzieci pod rząd przy porodzie (później okazało się, że to wina genów czy krwi)
Poza tym przyjaciółka ma brata, który miał dwóch bliźniaków dziewczynkę i chłopczyka. Dziewczynka umarła przy porodzie, chłopczyk rok później, bo urodził się z jedną komorą serca

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-12, 18:18   #3578
Kamel
Wtajemniczenie

A ten dziwny spokój jest chyba wynikiem tego, że do mnie jeszcze nie dociera co się dzieje.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-12, 18:26   #3579
vioris
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego ja nie widzę sensu mimo wszystko biegać na betę jeszcze przed @ albo nawet tuż po. Co ma być to będzie. Jak przyjdzie spóźniona @ to czy to poroninie czy nie to i tak się nie dowiemy. Lepiej dla nas samych o tym nie wiedzieć. Ja też mam takie przypuszczenia, że miałam ze 2 amoistne poronienia conajmniej, ale nie mam potwierdzenia, bo nie robiłam żadnych testów tak wcześnie. Dzięki temu oszczędziłam sobie myślę wielu stresów.
Wolę poczekać ze 2 tygodnie, potem zrobić test jak nadal @ nie ma. Jak wtedy wyjdzie to znaczy, że ciąża jest już koło 6-7 tygodniowa i wtedy już można spokojnie do gina iść na usg.

Kamel trzymaj się i się nie stresuj. Będzie ok. Nawet jak to jakaś torbiel czy coś innego, to zazwyczaj to się leczy a nie wycina
Moja mama miała dużą torbiel a po lekach się wchłonęła.
Stary 2013-08-12, 18:30   #3580
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Dlatego ja nie widzę sensu mimo wszystko biegać na betę jeszcze przed @ albo nawet tuż po. Co ma być to będzie. Jak przyjdzie spóźniona @ to czy to poroninie czy nie to i tak się nie dowiemy. Lepiej dla nas samych o tym nie wiedzieć. Ja też mam takie przypuszczenia, że miałam ze 2 amoistne poronienia conajmniej, ale nie mam potwierdzenia, bo nie robiłam żadnych testów tak wcześnie. Dzięki temu oszczędziłam sobie myślę wielu stresów.
Wolę poczekać ze 2 tygodnie, potem zrobić test jak nadal @ nie ma. Jak wtedy wyjdzie to znaczy, że ciąża jest już koło 6-7 tygodniowa i wtedy już można spokojnie do gina iść na usg.

Kamel trzymaj się i się nie stresuj. Będzie ok. Nawet jak to jakaś torbiel czy coś innego, to zazwyczaj to się leczy a nie wycina
Podejrzewa ciążę pozamaciczną a to nie jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia i życia

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Idę się położyć bo mi smutno i jestem zmęczona tym wszystkim

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-12, 18:32   #3581
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Kamelku trzymaj się dzielnie Wszystko będzie dobrze! Musisz dzielnie to przetrwać, jestem z Tobą i trzymam kciuki mocno za Twoją siłę Dojdziesz do siebie i będzie dobrze Bądź silna!

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
A mówiłam? ja miałam też taki w 1 cyklu brania wiesiołka.
Tylko jeden? A potem przestał tak działać?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:38   #3582
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Kamelku trzymaj się dzielnie Wszystko będzie dobrze! Musisz dzielnie to przetrwać, jestem z Tobą i trzymam kciuki mocno za Twoją siłę Dojdziesz do siebie i będzie dobrze Bądź silna!

Tylko jeden? A potem przestał tak działać?
Maxwelka w tym trwającym cyklu dostałam taki ładny śluz.
Więc nie wiem co będzie dalej Chciałabym dalej go zażywać ale nie wiem.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-12, 18:49   #3583
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Jestem już w domu, ale moja sprawa się jeszcze niestety nie wyjaśniła(((((((.
Myślę, że tym razem przyjęła mnie troszkę bardziej doświadczona lekarka.
Ale tamta nie była taka zła bo od razu sama zobaczyła coś co mówiłam Wam, coś niepokojącego wokół pęcherzyka (chyba w jajniku?), a ta dzisiaj trochę długo go szukała, może dlatego, że krwawiłam.
Więc jak to zobaczyła to powiedziała, że ona też by się tym zaniepokoiła
Moje podejrzenia się sprawdziły, podejrzewa ciążę pozamaciczną .

Nie wiem co jeszcze, nie wiem co będzie, pozostaje czekać, w tym momencie jestem dziwnie spokojna ale bardzo smutna
Kamel, trzymaj się będzie dobrze Masz synka, jesteś płodna jak będziesz chcieć będziesz miała jeszcze gromadkę dzieci Ja jestem 10 dni po zabiegu i z każdym dniem jest lepiej, tak jak dziewczyny pisały to jest tragedia ale w życiu niestety zdarzają się dużo gorsze i też je trzeba przeżyć... I mówię Ci to ja, ja przez 10 dni zanim poszłam do lekarki myślałam że jest wszystko ok, oglądałam wózki, myśleliśmy nad imieniem ale jak o mówią czas leczy rany, bo gdyby tak nie było to bysmy sfiksowali chyba wszyscy..

Cytat:
Macierzyństwo to piękna, ale trudna droga. Zwłaszcza im później tym trudniej wbrew pozorom. Jasne, że odchodzą pieluchy, nieprzespane noce i inne wczesno-dziecięce problemy, ale im później tym trudniej wychowywać młodego człowieka
Jak pomyślę teraz, to jednak pierwsze 3-4 lata dziecka są proste. Potem zaczynają się problemy czysto wychowawcze. Dziecko zaczyna inaczej myśleć, inaczej postrzegać świat i ludzi wokół. Dla mnie to najtrudniejsze z życiowych zadań i nie zawsze czuję się dobrą mamą. Często mam wyrzuty sumienia z różnych powodów, ale staram się robić wszystko najlepiej jak potrafię i na ile potrafię.
Ty mnie nawet nie strasz Dlatego właśnie myślę że teraz póki Wiki ma prawie 4 lata to jest dobry okres żeby mieć 2 dziecko, potem jak pójdzie jako 5 latek! (bo we wrześniu będzie miał jeszcze 5 lat) do pierwszej klasy to będzie meeeega stres

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
u mnie jest podobnie, bo w moim towarzystwie (bezdzietnym jeszcze) i rodzinie jest raczej tak, że patrzą na mnie jak na ufo jak mówię, że chcę tak szybko drugiego. Że po tym co przeszłam z Igusiem jeszcze chcę drugą dzidzię. Dziwią się, że zmieniłam zdanie, bo przecież chciałam do iść pracy, odpocząć. Nie rozumieją, że jak pójdę do pracy to po ptakach- odechcę mi się na AMEN, bo poczuję wolność i wiatr we włosach Mąż to tam mąż. Jemu akurat chyba wszystko jedno w końcu ja będę wychowywać
Właśnie ja też tak myślę że jak ja poszukam jakiejś konkretnej pracy to potem już napewno nie będe chciała drugiego dziecka, a u mnie to są takie właśnie skoki od bardzo chcę do niekoniecznie...

Cytat:
A ten dziwny spokój jest chyba wynikiem tego, że do mnie jeszcze nie dociera co się dzieje.
U mnie też był na początku dziwny spokój, bo po pierwsze spodziewałam się tego po wynikach bety, po drugie właśnie nie dochodziło do mnie że ja miałam mieć dziecko a mieć nie będę.... potem jak dotarłam do domu zobaczyłam moją mame bo akurat była z Wikim to jak wybuchłam bekiem

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:25   #3584
Barboletta
Rozeznanie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

40stron! Uff urlopu z Wami sie nie da zrobic ja dzisiaj mam miec @.. Na razie sie nie cieszę, moze przyjść w każdej chwili, ale mam nadzieje ze moze moze.. Najgorsze ze wzięły mnie teraz wątpliwości czy sobie poradzę, rodzice jedni i drudzy daleko, żadnych cioc czy babć na miejscu mąż bardzo duzo pracuje..

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Maxwelka w tym trwającym cyklu dostałam taki ładny śluz.
Więc nie wiem co będzie dalej Chciałabym dalej go zażywać ale nie wiem.
Bądź dzielna kochana, dobrze ze jesteś spokojna, Pomodle sie za Twoja rodzine dzis..

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:28   #3585
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

A mi jakby się @ spóźniał koło tygodnia i temperatura utrzymywała to bym tak czy siak poszła na betę i zrobiła test.
Poza tym i tak byś wiedziała, że coś jest nie tak jeśli byś mierzyła temperaturę i ona by się utrzymywała wysoko, okres by się spóźniał... jakoś ciężko mi uwierzyć, że byś czekała nie wiadomo ile. Miałabyś w głowie cały czas myśli czy może ciąża, czy nie... tym bardziej jeśli się człowiek stara o dziecko, liczy i obserwuje. Co innego jakbyś się nie starała, nie patrzyła na to który dziś dzień cyklu, kiedy wypada spodziewana @.

A jak ja współżyłam tyle czasu bez zabezpieczenia z wysokim TSH to też mogłam już dobrych kilka razy stracić ciąże, nic nie poradzi.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-08-12 o 19:30
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:18   #3586
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ty mnie nawet nie strasz Dlatego właśnie myślę że teraz póki Wiki ma prawie 4 lata to jest dobry okres żeby mieć 2 dziecko, potem jak pójdzie jako 5 latek! (bo we wrześniu będzie miał jeszcze 5 lat) do pierwszej klasy to będzie meeeega stres
Nie straszę Piszę tylko o moich odczuciach Ja myślę, że czas na drugie dziecko jest albo niedługo po pierwszym tak do 3 lat, albo po 7-8 roku życia. Oczywiście to jest tylko moje zdanie i moje przemyślenia
W pierwszym wypadku pierwsze dziecko jest jeszcze dość małe i "łatwo-obsługowe" i między dziećmi jest fajna, mała różnica wieku co potem może być początkiem silnej więzi. W drugim wypadku dziecko jest już bardzo samodzielne i nawet może pomóc przy drugim (w siensie, podać pieluszkę itp) i bardziej świadomie uczestniczy w trakcie ciąży i potem po pojawieniu się maleństwa w domu. Można mu wytłumaczyć wiele rzeczy i je świetnie rozumie. Ot choćby to, że jak maleństwo śpi to nie możemy podejść i krzyczeć z całych sił koło łóżeczka No i inne tego typu rzeczy. Więź jest też możliwa silna, zwłaszcza jak starsze dziecko ma w sobie taką potrzebę posiadania drugiego człowieka obok siebie (brata,siostry). Moja córka ma - ja nie miałam. Z bratem więzi nie mam. Liczę, że córka będzie miała ze swoim młodszym rodzeństwem choćby właśnie z racji swojej potrzeby kontaku z drugim człowiekiem i opieki nad nim jeśli jest młodszy.

Jedno i drugie ma swoje plusy i minusy Ja już wyboru niestety nie mam, więc muszę cieszyć się tym, że córcia jest już duża i będzie świadomie razem z nami przeżywała dzidzię w brzuszku i potem pierwszy trudny rok

Cytat:
A mi jakby się @ spóźniał koło tygodnia i temperatura utrzymywała to bym tak czy siak poszła na betę i zrobiła test.
Poza tym i tak byś wiedziała, że coś jest nie tak jeśli byś mierzyła temperaturę i ona by się utrzymywała wysoko, okres by się spóźniał... jakoś ciężko mi uwierzyć, że byś czekała nie wiadomo ile. Miałabyś w głowie cały czas myśli czy może ciąża, czy nie... tym bardziej jeśli się człowiek stara o dziecko, liczy i obserwuje. Co innego jakbyś się nie starała, nie patrzyła na to który dziś dzień cyklu, kiedy wypada spodziewana @.

A jak ja współżyłam tyle czasu bez zabezpieczenia z wysokim TSH to też mogłam już dobrych kilka razy stracić ciąże, nic nie poradzi.
Ja piszę tylko o swoich odczuciach i nie koniecznie o Kamel
Każdy robi jak uważa, ale potem często z tego jest tylko wiele stresu i niepotrzebnych nerwów. Ja rozumiem, jak nie ma @ tydzień to się zwykle robi test. Jak w przypadku Kamel tempka się utrzymywała długo. Ale nie ma sensu nakręcania się przed terminem @, albo nawet 2-3 dni po. Nakręcamy się a potem przychodzi spóźniona @ albo i poronienie samoistne i jeśli nie robiliśmy testu szybko to nie wiemy, a jeśli biegałyśmy na betę to niestety mamy zawód wielki
Ja zawsze byłam zdania, że jeśli ma być ciąża to i tak będzie. Jasne, że możemy czekać, starać się, ale czasem mam wrażenie, że gdybyśmy tego nie robiły tak świadomie, to tych ciąż byłoby i więcej i częściej i bez większych problemów z zajściem. Bez tego całego mierzenia, badania, wsłuchiwania się. Właśnie dlatego zachodzą w ciąże małolaty które się nie zabezpieczają. Oni nie chcą, nie myślą, nie kombinują. Robią z pustą głową coś - co daje ciążę i tyle. Przykre, no ale tak to jest niestety.
Stary 2013-08-12, 20:53   #3587
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

Kamel strasznie mi przykro

A mi dziś ovu wyznaczył po raz pierwszy owulację i to nawet tak, że serduszka dobrze trafiły
Stary 2013-08-12, 21:25   #3588
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Nie straszę Piszę tylko o moich odczuciach Ja myślę, że czas na drugie dziecko jest albo niedługo po pierwszym tak do 3 lat, albo po 7-8 roku życia. Oczywiście to jest tylko moje zdanie i moje przemyślenia
W pierwszym wypadku pierwsze dziecko jest jeszcze dość małe i "łatwo-obsługowe" i między dziećmi jest fajna, mała różnica wieku co potem może być początkiem silnej więzi. W drugim wypadku dziecko jest już bardzo samodzielne i nawet może pomóc przy drugim (w siensie, podać pieluszkę itp) i bardziej świadomie uczestniczy w trakcie ciąży i potem po pojawieniu się maleństwa w domu. Można mu wytłumaczyć wiele rzeczy i je świetnie rozumie. Ot choćby to, że jak maleństwo śpi to nie możemy podejść i krzyczeć z całych sił koło łóżeczka
Czyli teoretycznie ja musiałabym poczekać, bo jeśli mi się nawet szybko uda Wiki będzie miał 5 lat. Z tym że ja np sobie nie wyobrażałam mieć taką bardzo małą różnicę między dziećmi, mam koleżankę która ma córeczkę prawie 2 latka i synka pół roku i gdyby nie to że jej mąż spi 5 godzin i dużo jej pomaga nie wiem jak ona by dała radę, ile ona spi nawet nie śmiem pytać A Wiki jest bardzo świadomy i rozumie czemu coś wolno a czemu nie, bardzo lubi małe dzieci, córkę koleżanki też "popilnuje". Myślę że to jest kwestia bardzo indywidualna, bo jak ktoś ma np synka łobuza to napewno będzie trudniej niż mi gdzie mój Wiki jest bardzooo grzecznym dzieckiem.
Zresztą tak jak pisałaś, wszędzie są plusy i minusy w zależności od punktu siedzenia Ale zgodzę się że maksymalne różnica to jest 7-8 lat potem już jest przepaść choć mam koleżankę która ma siostrę o 12 lat młodszą i teraz jak jedna ma 28 a druga 16 też się dogadują, teraz już bardziej niż jak np były młodsze

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:47   #3589
maxwelka
Zakorzenienie

Melduję, że wieczorne fikanko zaliczone
Stary 2013-08-12, 21:54   #3590
Elfka86
Zakorzenienie

Max Ty diabełku
Stary 2013-08-12, 21:55   #3591
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Max Ty diabełku
Nie tracę czasu
Stary 2013-08-12, 22:01   #3592
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tracę czasu
Fikaj fikaj z fikania może wyjść ktoś ładny
Stary 2013-08-12, 22:06   #3593
Luzia
Zakorzenienie

Hej

Kamel, bardzo mi przykro, nie wiem co więcej dodać..

Kupiłam dzisiaj Oeparol Femina i już wzięłam. Bosh.. jakie wielkie te tabletki!!

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:09   #3594
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Hej

Kamel, bardzo mi przykro, nie wiem co więcej dodać..

Kupiłam dzisiaj Oeparol Femina i już wzięłam. Bosh.. jakie wielkie te tabletki!!
No coooś Ty, ja łykam jak pelikan

Ależ mam dobry humor, ciekawe dlaczego
Stary 2013-08-12, 22:21   #3595
Leine
Zakorzenienie

Kamel jesteś spokojna, bo coś więcej wiesz, coś się wyjaśniło. Mi się wydaje, że tempka będzie w normie, bo przecież jajo się zapłodnilo, progesteron utrzymany. Zejdzie jak Ci to usuną... Niby długo potrafi się trzymać 'po'... Smutne wieści przynosisz. No ale cóż zrobić?

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
A mi dziś ovu wyznaczył po raz pierwszy owulację i to nawet tak, że serduszka dobrze trafiły
no to kciuki!!!!!
Cytat:
No przypomniałam sobie trochę, jak to jest się wysypiać i nie musieć biegać za dzieckiem na każdym kroku
Mam takie chwile i sobie myślę: ej! Teraz się nie udało, możesz się jeszcze wycofać! Jak zajdziesz to już będzie przesądzone
A potem widzę babeczkę w ciąży i mi się zazdrość odzywa. Albo tak jak dziś widziałam parę wracającą ze szpitala z kilkudniowym maleństwem :p no i znowu na dwa dni BARDZO CHCĘ

Do następnych dziwnych myśli
oho, to lej mi dupę, jak będę narzekać
Cytat:
No coooś Ty, ja łykam jak pelikan

Ależ mam dobry humor, ciekawe dlaczego
diablica
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:26   #3596
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piszę tylko o swoich odczuciach i nie koniecznie o Kamel
Każdy robi jak uważa, ale potem często z tego jest tylko wiele stresu i niepotrzebnych nerwów. Ja rozumiem, jak nie ma @ tydzień to się zwykle robi test. Jak w przypadku Kamel tempka się utrzymywała długo. Ale nie ma sensu nakręcania się przed terminem @, albo nawet 2-3 dni po. Nakręcamy się a potem przychodzi spóźniona @ albo i poronienie samoistne i jeśli nie robiliśmy testu szybko to nie wiemy, a jeśli biegałyśmy na betę to niestety mamy zawód wielki
Ja zawsze byłam zdania, że jeśli ma być ciąża to i tak będzie. Jasne, że możemy czekać, starać się, ale czasem mam wrażenie, że gdybyśmy tego nie robiły tak świadomie, to tych ciąż byłoby i więcej i częściej i bez większych problemów z zajściem. Bez tego całego mierzenia, badania, wsłuchiwania się. Właśnie dlatego zachodzą w ciąże małolaty które się nie zabezpieczają. Oni nie chcą, nie myślą, nie kombinują. Robią z pustą głową coś - co daje ciążę i tyle. Przykre, no ale tak to jest niestety.
mam to samo zdanie tak jak zresztą wcześniej pisałam i dyskutowałam. że za dużo tego wszystkiego, badania, mierzenia, testy, bety. człowiek się niepotrzebnie nakręca i nastawia. w pierwszej ciąży nie wiedziałam, że jestem w ciąży do 7tygodnia, okres się spóźniał, a co tam pewnie stres, gonitwa, odstawienie tabletek, gdzie w ciąży, przecież jesteśmy świeżo po ślubie i pilnowaliśmy się. Ogólnie pełen luz do czasu testu. Potem lekarz za tydzień dopiero. A jak już potwierdziłam to latałam jak szalona i wymyślałam coraz to nowe choroby, BO W INTERNECIE PISALI TO, A TAM PISALI TAMTO. Ochłonęłam
po 3 miesiącach chyba.
Obiecałam sobie, że jak spóźni mi się teraz @(15 mam dostać), to odczekam parę dni. Później zrobię test, wyjdzie czy nie wyjdzie poczekam z następnym również z 2 dni. Jeśli będę odczuwała jakieś nieznośne bóle pójdę do lekarza, jeśli nie odczekam z 2 tygodnie z wizytą. co będzie to będzie.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-08-12, 22:48   #3597
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
oho, to lej mi dupę, jak będę narzekać
Chetnie Nawet masz profilaktyczy bacik tak na przyszłość już

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
mam to samo zdanie tak jak zresztą wcześniej pisałam i dyskutowałam. że za dużo tego wszystkiego, badania, mierzenia, testy, bety. człowiek się niepotrzebnie nakręca i nastawia. w pierwszej ciąży nie wiedziałam, że jestem w ciąży do 7tygodnia, okres się spóźniał, a co tam pewnie stres, gonitwa, odstawienie tabletek, gdzie w ciąży, przecież jesteśmy świeżo po ślubie i pilnowaliśmy się. Ogólnie pełen luz do czasu testu. Potem lekarz za tydzień dopiero. A jak już potwierdziłam to latałam jak szalona i wymyślałam coraz to nowe choroby, BO W INTERNECIE PISALI TO, A TAM PISALI TAMTO. Ochłonęłam
po 3 miesiącach chyba.
Obiecałam sobie, że jak spóźni mi się teraz @(15 mam dostać), to odczekam parę dni. Później zrobię test, wyjdzie czy nie wyjdzie poczekam z następnym również z 2 dni. Jeśli będę odczuwała jakieś nieznośne bóle pójdę do lekarza, jeśli nie odczekam z 2 tygodnie z wizytą. co będzie to będzie.
Dobre podejście
Najciekawsze jest to, że zazwyczaj jak się już jest, to jest wtedy taki okres, że stwierdzasz, że ciąża niemożliwa i to na pewno stres czy inne powody Ja też tak miałam mimo, że się starałam to jakoś wtedy właśnie tak stwierdziłam już przyzwyczajona, że od roku nie wychodzi
Zupełnie nie przyszło mi do głowy, że to może być ciąża. Zwłaszcza, że ja miałam bardzo bolesne @ przed ciążą. Gdzieś już pisałam, że wtedy jak w ciąży byłam to taki sam ból miałam w dniu spodziewanej @ i nawet wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe no tylko, że @ nie przyszła, ale brzuch mnie cały czas bolał lekko przez ten czas (od dnia spodziewanej @ do wizyty u gina, czyli jakieś 2 tygodnie ciągłego bólu). Tydzień później był cień cienia drugiej kreski. Wtedy myślałam, że to wytłoczenie takie na drugą kreskę a nie kreska Pierwszy raz w życiu robiłam test ciążowy wtedy No a kolejny tydzień później potwierdzenie u gina I co najlepsze, dalej to do mnie nie docierało
A co jeszcze lepsze, cały rok starań, bardzo częste serduchowanie. A zaszłam z jednego serducha bo w tym miesiącu już sobie odpuściłam i powiedziałam, że widocznie mi dziecko jeszcze nie pisane. No i proszę

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-08-12 o 22:51
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 06:02   #3598
fantastka
Zakorzenienie

Dzień dobry Ale się nie wyspałam. Dzisiaj znowu w pracy masakra będzie... Byle do jutra i jedziemy do Krakowa

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:07   #3599
maxwelka
Zakorzenienie

Ja też się witam Skoku nie ma, za to spadło Czyli na owu czekam dalej Ale wieczór był przyjemny, nie powiem
Stary 2013-08-13, 07:07   #3600
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I

Hej
Ja też się nie wyspalam... masakra, chcę do lozeczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości