|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
Ale ona to miała teraz już w starszym wieku, ale jednak
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
maxwelka
no to teraz tylko do dzieła ![]() Cytat:
Mąż to tam mąż. Jemu akurat chyba wszystko jedno w końcu ja będę wychowywać
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, też by mi było przykro jakby mnie spotkała taka sytuacja jak Kamel ale znam wiele osób, które tak miały... niestety tak się dzieje bardzo często... i jest to niezależne od nas. Moja mama też poroniła raz i to koło 3 miesiąca.
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
vioris bardzo fajnie to napisałaś
![]() a ja umyłam okna uffffff....zbierałam się i zbierałam, ale zwarłam się w sobie i o gotowe. mam spokój na następne 2 miechy czy tylko ja nienawidzę myć okien??
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Kamel, dobrze że już coś się wyjaśniło trochę... mam nadzieje że wszystko się ułoży i będzie dobrze
![]() Nie martw się.
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym przyjaciółka ma brata, który miał dwóch bliźniaków dziewczynkę i chłopczyka. Dziewczynka umarła przy porodzie, chłopczyk rok później, bo urodził się z jedną komorą serca
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
A ten dziwny spokój jest chyba wynikiem tego, że do mnie jeszcze nie dociera co się dzieje.
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja nie widzę sensu mimo wszystko biegać na betę jeszcze przed @ albo nawet tuż po. Co ma być to będzie. Jak przyjdzie spóźniona @ to czy to poroninie czy nie to i tak się nie dowiemy. Lepiej dla nas samych o tym nie wiedzieć. Ja też mam takie przypuszczenia, że miałam ze 2 amoistne poronienia conajmniej, ale nie mam potwierdzenia, bo nie robiłam żadnych testów tak wcześnie. Dzięki temu oszczędziłam sobie myślę wielu stresów. Wolę poczekać ze 2 tygodnie, potem zrobić test jak nadal @ nie ma. Jak wtedy wyjdzie to znaczy, że ciąża jest już koło 6-7 tygodniowa i wtedy już można spokojnie do gina iść na usg. Kamel trzymaj się i się nie stresuj. Będzie ok. Nawet jak to jakaś torbiel czy coś innego, to zazwyczaj to się leczy a nie wycina Moja mama miała dużą torbiel a po lekach się wchłonęła.
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Idę się położyć bo mi smutno i jestem zmęczona tym wszystkim
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Kamelku trzymaj się dzielnie
Dojdziesz do siebie i będzie dobrze Tylko jeden? A potem przestał tak działać?
|
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc nie wiem co będzie dalej Chciałabym dalej go zażywać ale nie wiem.
|
|
#3583 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego właśnie myślę że teraz póki Wiki ma prawie 4 lata to jest dobry okres żeby mieć 2 dziecko, potem jak pójdzie jako 5 latek! (bo we wrześniu będzie miał jeszcze 5 latCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3584 | |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
40stron! Uff urlopu z Wami sie nie da zrobic
ja dzisiaj mam miec @.. Na razie sie nie cieszę, moze przyjść w każdej chwili, ale mam nadzieje ze moze moze.. Najgorsze ze wzięły mnie teraz wątpliwości czy sobie poradzę, rodzice jedni i drudzy daleko, żadnych cioc czy babć na miejscu mąż bardzo duzo pracuje.. ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym i tak byś wiedziała, że coś jest nie tak jeśli byś mierzyła temperaturę i ona by się utrzymywała wysoko, okres by się spóźniał... jakoś ciężko mi uwierzyć, że byś czekała nie wiadomo ile. Miałabyś w głowie cały czas myśli czy może ciąża, czy nie... tym bardziej jeśli się człowiek stara o dziecko, liczy i obserwuje. Co innego jakbyś się nie starała, nie patrzyła na to który dziś dzień cyklu, kiedy wypada spodziewana @. A jak ja współżyłam tyle czasu bez zabezpieczenia z wysokim TSH to też mogłam już dobrych kilka razy stracić ciąże, nic nie poradzi.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-08-12 o 19:30 |
|
|
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę tylko o moich odczuciach Ja myślę, że czas na drugie dziecko jest albo niedługo po pierwszym tak do 3 lat, albo po 7-8 roku życia. Oczywiście to jest tylko moje zdanie i moje przemyślenia W pierwszym wypadku pierwsze dziecko jest jeszcze dość małe i "łatwo-obsługowe" i między dziećmi jest fajna, mała różnica wieku co potem może być początkiem silnej więzi. W drugim wypadku dziecko jest już bardzo samodzielne i nawet może pomóc przy drugim (w siensie, podać pieluszkę itp) i bardziej świadomie uczestniczy w trakcie ciąży i potem po pojawieniu się maleństwa w domu. Można mu wytłumaczyć wiele rzeczy i je świetnie rozumie. Ot choćby to, że jak maleństwo śpi to nie możemy podejść i krzyczeć z całych sił koło łóżeczka No i inne tego typu rzeczy. Więź jest też możliwa silna, zwłaszcza jak starsze dziecko ma w sobie taką potrzebę posiadania drugiego człowieka obok siebie (brata,siostry). Moja córka ma - ja nie miałam. Z bratem więzi nie mam. Liczę, że córka będzie miała ze swoim młodszym rodzeństwem choćby właśnie z racji swojej potrzeby kontaku z drugim człowiekiem i opieki nad nim jeśli jest młodszy.Jedno i drugie ma swoje plusy i minusy Ja już wyboru niestety nie mam, więc muszę cieszyć się tym, że córcia jest już duża i będzie świadomie razem z nami przeżywała dzidzię w brzuszku i potem pierwszy trudny rok Cytat:
Każdy robi jak uważa, ale potem często z tego jest tylko wiele stresu i niepotrzebnych nerwów. Ja rozumiem, jak nie ma @ tydzień to się zwykle robi test. Jak w przypadku Kamel tempka się utrzymywała długo. Ale nie ma sensu nakręcania się przed terminem @, albo nawet 2-3 dni po. Nakręcamy się a potem przychodzi spóźniona @ albo i poronienie samoistne i jeśli nie robiliśmy testu szybko to nie wiemy, a jeśli biegałyśmy na betę to niestety mamy zawód wielki Ja zawsze byłam zdania, że jeśli ma być ciąża to i tak będzie. Jasne, że możemy czekać, starać się, ale czasem mam wrażenie, że gdybyśmy tego nie robiły tak świadomie, to tych ciąż byłoby i więcej i częściej i bez większych problemów z zajściem. Bez tego całego mierzenia, badania, wsłuchiwania się. Właśnie dlatego zachodzą w ciąże małolaty które się nie zabezpieczają. Oni nie chcą, nie myślą, nie kombinują. Robią z pustą głową coś - co daje ciążę i tyle. Przykre, no ale tak to jest niestety.
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kamel strasznie mi przykro ![]() A mi dziś ovu wyznaczył po raz pierwszy owulację i to nawet tak, że serduszka dobrze trafiły
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo jeśli mi się nawet szybko uda Wiki będzie miał 5 lat. Z tym że ja np sobie nie wyobrażałam mieć taką bardzo małą różnicę między dziećmi, mam koleżankę która ma córeczkę prawie 2 latka i synka pół roku i gdyby nie to że jej mąż spi 5 godzin i dużo jej pomaga nie wiem jak ona by dała radę, ile ona spi nawet nie śmiem pytać A Wiki jest bardzo świadomy i rozumie czemu coś wolno a czemu nie, bardzo lubi małe dzieci, córkę koleżanki też "popilnuje". Myślę że to jest kwestia bardzo indywidualna, bo jak ktoś ma np synka łobuza to napewno będzie trudniej niż mi gdzie mój Wiki jest bardzooo grzecznym dzieckiem.Zresztą tak jak pisałaś, wszędzie są plusy i minusy w zależności od punktu siedzenia Ale zgodzę się że maksymalne różnica to jest 7-8 lat potem już jest przepaść choć mam koleżankę która ma siostrę o 12 lat młodszą i teraz jak jedna ma 28 a druga 16 też się dogadują, teraz już bardziej niż jak np były młodsze
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że wieczorne fikanko zaliczone
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Max Ty diabełku
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kamel, bardzo mi przykro, nie wiem co więcej dodać.. Kupiłam dzisiaj Oeparol Femina i już wzięłam. Bosh.. jakie wielkie te tabletki!! |
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kamel jesteś spokojna, bo coś więcej wiesz, coś się wyjaśniło. Mi się wydaje, że tempka będzie w normie, bo przecież jajo się zapłodnilo, progesteron utrzymany. Zejdzie jak Ci to usuną...
Niby długo potrafi się trzymać 'po'... Smutne wieści przynosisz. No ale cóż zrobić? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 3 miesiącach chyba. Obiecałam sobie, że jak spóźni mi się teraz @(15 mam dostać), to odczekam parę dni. Później zrobię test, wyjdzie czy nie wyjdzie poczekam z następnym również z 2 dni. Jeśli będę odczuwała jakieś nieznośne bóle pójdę do lekarza, jeśli nie odczekam z 2 tygodnie z wizytą. co będzie to będzie.
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Chetnie
Nawet masz profilaktyczy bacik tak na przyszłość już ![]() Cytat:
Najciekawsze jest to, że zazwyczaj jak się już jest, to jest wtedy taki okres, że stwierdzasz, że ciąża niemożliwa i to na pewno stres czy inne powody Ja też tak miałam mimo, że się starałam to jakoś wtedy właśnie tak stwierdziłam już przyzwyczajona, że od roku nie wychodzi Zupełnie nie przyszło mi do głowy, że to może być ciąża. Zwłaszcza, że ja miałam bardzo bolesne @ przed ciążą. Gdzieś już pisałam, że wtedy jak w ciąży byłam to taki sam ból miałam w dniu spodziewanej @ i nawet wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe no tylko, że @ nie przyszła, ale brzuch mnie cały czas bolał lekko przez ten czas (od dnia spodziewanej @ do wizyty u gina, czyli jakieś 2 tygodnie ciągłego bólu). Tydzień później był cień cienia drugiej kreski. Wtedy myślałam, że to wytłoczenie takie na drugą kreskę a nie kreska I co najlepsze, dalej to do mnie nie docierało A co jeszcze lepsze, cały rok starań, bardzo częste serduchowanie. A zaszłam z jednego serducha
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-12 o 22:51 |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale się nie wyspałam. Dzisiaj znowu w pracy masakra będzie... Byle do jutra i jedziemy do Krakowa |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam
Czyli na owu czekam dalej Ale wieczór był przyjemny, nie powiem
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I
Hej
![]() Ja też się nie wyspalam... masakra, chcę do lozeczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Ja tam cała przerażona i paląca się ze wstydu przez tę wszechobecną krew, ale panie z rejestracji stwierdziły, że to u nich normalny widok, więc nie ma się czym przejmować 
Ale ona to miała teraz już w starszym wieku, ale jednak

no to teraz tylko do dzieła 
Mąż to tam mąż. Jemu akurat chyba wszystko jedno 
Nie wierzyłam w moc wiesiołka, ale chyba jednak działa 

Dojdziesz do siebie i będzie dobrze

Dlatego właśnie myślę że teraz póki Wiki ma prawie 4 lata to jest dobry okres żeby mieć 2 dziecko, potem jak pójdzie jako 5 latek! (bo we wrześniu będzie miał jeszcze 5 lat
strasznie mi przykro 
Ale wieczór był przyjemny, nie powiem