|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
Cieszylam sie jak dziecko jak go dostalam 5 lat temu. Mam tez polskie prawo jazdy, hyhyhy!Wyrodna Polka czy nie, ale rzeczy ktore ulatwia mi zycie, to chce
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszade
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Cytat:
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
![]() Moj dowod konczy sie w styczniu wiec w poniedzialek wybiore sie do gminy wyrobic nowy. Nie zaszkodzi miec. Nadal mam zameldowanie u rodzicow. Czekamy az tata nas odbierze z galerii i jedziemy do domu na krupnik! Mama robi zawsze dla mnie jak przylatuje mniam. Sent from my SK17i using Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii c
Cytat:
Sowją drogą mogli by tą instytucję meldunku znieść bo nie ma żadnego sensu. W NZ nic takiego nie ma i bardzo ułatwia to życieByliśmy dzisiaj z TŻ na festiwalu piwa Swietnie sie bawilismy, probowalismy roznych dziwnych piw. W zeszlym roku nie moglam sie wybrac bo bylam w pracy, ciesze sie ze dzisiaj sie udało
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag da
Cytat:
takze niby dowod jest ale niewazny posluguje sie paszportem i dobrze mi z tym dwa koty - prawa jazdy niemam i niewiem czy sie kiedys odwaze po pierwsze boje sie ze zabilabym kogos na drodze i siebie Marty zaraz lece na bloga ogladac zdobycze |
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Marty
kurcze fajne zakupy! zazdroszcze i wyjazdu do Polski latem i...zakupow w Polsce. jeju ogolnie zakupow Ci zazdroszcze. nie pamietam kiedy ost razem poszlam sobie cos kupic...tak beztrosko bez patrzenia na ceny i czy potrzebuje tego czy nie... ![]() powiedz, jak Ci sie Olimedica sprawuje? Moze kiedys kupie jak bede w Polszy...
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-08-10 o 20:16 |
|
|
|
#3878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zabieram się do tego jak sójka za morze
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupuję tylko rzeczy które potrzebuję i które wiem, że użyję albo założę. Chyba że coś z kosmetyków mnie uczuli. Ale z tych naturalnych wszystko spisuje mi się na medal. Wczoraj z siostrą przeszłyśmy całą galerię handlową i kupiłam sobie sporo szmat, bo są niesamowite wyprzedaże. W Orsay mieli duże przeceny a przy kasie odejmowali jeszcze 20% od przecenionych cen na metkach!! Kupiłam osbie dwie bluzko koszulowe do pracy i spodnie lniane. W Monnnari tez mieli super przeceny, siostra kupiła mi sweter na prezent urodzinowy A w Oodji kolejna bluzka koszulowa i sweterek. I też za jakieś drobne pieniądze. Ale najważniejsze, że kupiłam sobie buty!!! Dwie pary w Rylko, jedne takie bardziej zabudowane nimi botki a drugie takie bardziej do spódnic na obcasie, ale nie za wysokim. I też wytargowałam zniżkę za hurtowy zakup hahaha Ja zakupy robię najczęściej w PL na wyprzedażach. Raz że tanio a dwa że w Irlandii nikt nie będzie chodził w takich samych rzeczach. Z tego samego powodu moja mama i siostra lubią jak im robię zakupy w Irl bo wtedy w PL nikt nie ma tego samego. i każda jest zadowolona. Jestem odziana na długi czas więc kolejne zakupy może w okolicach Bożego Narodzenia jeśli wybiorę się do PL. Ja nie lubię chodzić po sklepach co trochę i kupiować po jednej sztuce. Wolę dwa razy w roku zrobić większe zakupy na wyprzedaży i mi starczy. A buty wolę w PL bo dużo lepsze gatunkowo i dużo tańsze niż w Irl. Ale jak się obżeram wszystkim to aż strach. A miałam być grzeczna. Po powrocie na wyspę dieta i zdrowe odżywianie ![]() Niusuance - a potrzebne ci prawko? Jak będzie Ci potrzebne i będziesz musiała jeździć to się zbierzesz i zrobisz. A po której stronie tam się jeździ? Edytowane przez m.arty Czas edycji: 2013-08-11 o 22:27 |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć?
Czy są tu takie w związku z obcokrajowcem ORAZ na odległość?
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w związku na odległość z Amerykaninem od stycznia tego roku. Poznaliśmy się w zeszłym roku online, na forum o "naszej" tematyce. Pisaliśmy tylko na tematy związane z zainteresowaniami. Ja byłam wtedy w innym związku, zaręczona. Mój związek się rozpadł w wakacje w zeszłym roku, wtedy zaczęliśmy pisać b. prywatnie, zaprosił mnie do siebie, pojechałam właśnie w styczniu na 3 tygodnie. On był w lipcu tutaj 2 tygodnie, za 20parę dni ja lecę do USA na miesiąc.
Jesteśmy parą idealną Niemal. Mamy takie same wartości, poglądy. Jego rodzina (mieszka jeszcze z rodzicami, ale jest już po studiach, zarabia, ja jeszcze studiuję i teraz zaczęłam nowy kierunek) mnie uwielbia i ubóstwia.Tylko samotność doskwiera. Mimo, że nie znamy się długo, oboje wiemy, że nasz związek (jesteśmy religijni) zmierza do założenia rodziny. Ja mieszkam w Warszawie, zajmuję się antropologią, mam dwa psy. A co z Wami? Muszę nadrobić jakoś zaległości w tym wątku.
|
#3883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
! Szkoda trochę zaręczyn, ale widocznie tak miało być. W koncu 8 miesięcy razem to nie przelewki Życzę Wam, żeby któreś z Was zmieniło w końcu miejsce zamieszkania i przeniosło się albo tu, albo tam... Bo wygląda na to, że idealnie do siebie pasujecie Powodzenia Mój związek przez pierwszy rok też był na odległość, więc wiem, że da się to jakoś wytrzymać! |
|
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
Niusu, to tak jak tutaj, tez musialam zdawac egzamin, choc prawko mialam. Ale zepnij babo poslady i zrob! Przynajmniej mozesz zdawac po angielsku, hyhyhy!!! Szczesciara!
Tyene, witaj na watku! A z ktorej czesci USA jest twoj luby?
|
#3885 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Większość chyba tutaj zaczynała na odległość Postanowilam ze w piatek pojde sie zapisac- egzamin teoretyczny tylko zeby moc jezdzic przynajmniej w tej chwili i sie przygotowac do praktycznego. No i wreszcie bede miala odpowiednie ID bo nie lubie paszportu ze soba nosic |
||
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że jesteście tak dobrani pod względem poglądów To na prawdę bardzo ważne. Myślisz że Ty przeniesiesz się do USA czy może od do PL? Ciężko będzie z psiakami. Ale jakoś dacie radę! Trzymam kciuki.Tak samo jak w Irl i mnie się tutaj jeździ super!! Dużo lepiej niż w Polsce, zwłaszcza na rondach i mam wrażenie że jeżdżenie po lewej stronie jest bezpieczniejsze i bardziej naturalne. Cholerny Napoleon musiał wszystko pozmieniać :P Zepnij się i zrób. Nie ma na co czekać, zwłaszcza jeśli masz możliwość jazdy, a nie, że zrobisz prawko i będzie leżało w szufladzie. |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam, w sumie nie mam o czym pisac. Ciagle jestem bez pracy co mnie coraz bardziej dobija. Dziura w Cv robi sie wieksza, zastanawiam sie czym ja zakleic. Klamstwem?
Ja jeszcze w tym roku w Polsce nie bylam. Siostra wrocila w piatek z 3 tyg urlopu. No ale ona lata co 3 miesiace. Zakupy jakies zawsze tez sobie robi, a ja nigdy. Nie kupuje zadnych ubran w kraju , butow tym bardziej. Leki,okulary,soczewki, slotycze tak. Wczoraj bylismy z Tz w Szwecji na zakupach. W sumie wiekszosc pod jego smak ,no i te rzeczy ktorych tutaj sie nie dostanie. Arabskie jedzenie. W Norwegii sklepy sa nieczynne w ndz. Wiec ludzie chyba jezdza do Szwecji na wycieczki rodzinne. Ja tez nie mam prawka,no i raczej juz tak pozostanie. Zaluje ze w liceum gdy mielismy mozliwosc robienia przy szkole ,nie zrobilam. No ale nie mialam sumienia naciagac mamy no i jakos nie rwalam sie do auta. A teraz gdy mam kase,w sumie mase wolnego czasu , ale brak checi ,werwy, w ogole jakas taka do niczego sama sobie sie wydaje. Witam nowe dziewczyny.
|
#3888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
My będziemy przez odległość 3 lata (moje studia) plus to USA, więc nie mogę się tam przenieść pracować czy coś, więc emigracja to automatycznie ślub. Wyjeżdżasz na wizie narzeczeńskiej i wtedy, po ślubie, możesz zostać na stałe. Także wady USA to na pewno to, że nie mogę pojechać sobie do pracy czy coś takiego do USA i tam pomieszkać. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Jeżeli chodzi o psiaki, to na szczęście mam 2 poniżej 8 kg, więc mogę przewozić je jako bagaż podręczny. Gorzej, że są dwa, ale lepiej, niż gdyby to były duże psy z wizją luku bagażowego. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
W, , NJ" mamy rodzinke od str dziadka. Zawsze takie hamerykanskie foty wysylali. Maja jakis spory biznes.
Ja w pracy sie mecze do 23 |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, umarłam
![]() Normalnie żniwa u nad na wsi, przerzuciłam z tż 15 ton zboża :/ oczywiście wszyscy, którzy mieli nam pomagać się wymigali (moja babcia nie, bo za stara, kuzynka nie, bo dama nie pracuje, kuzyn nie, bo on musi z dziadkiem w traktorze jeździć, ciocia, nie bo stwierdziła, że nam nie potrzeba pomocy... ) Masarka, plecy mi płaczą. Idę spać. |
|
|
|
#3891 |
|
Raczkowanie
|
Tyene, NJ to nasze stare smieci, kiedy nie bylo nas na NYC stac.
Przynajmniej masz blisko na lotnisko, choc Newark pozostawia wiele do zyczenia. Dziewczyny, moj sie uparl, ze chce na piechote caly John Muir Szlak w Kalifornii zrobic w przyszlym roku. Na glowe chyba upadl. Ale zawsze to bylo jego marzeniem i mowi, ze skoro nie robi sie mlodszy, wiec w albo w przyszlym roku, albo wcale. Wlasnie zamowilam mu specjalny pojemnik na zywnosc, taki przeciw-niedzwiedziowy. ![]() Teraz ide ogarniac legale i pozwolenia i ceny tychze. O matko, hiking w USA to kosztowna propozycja!
|
#3892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym wciąż mieszkała w Twoich okolicach to bym Ci pomogła- uwielbiam żniwa! A na bół pleców- kąpiej z olejkami (eukaliptus fajnie działa) albo sole epsona Cytat:
A tak wogole to wlasnie wrocilam z zajęć i mózg mi wysiadł. Jakoś kiepsko się czuje wiec chynba ide do lozka i może drzemka mnie zrestartuje
|
||
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
6 dzien do roboty i w koncu jutro wolne bedzie
kark mi odpada, palec srodkowy gdzies musialam utluc bo boli kosc zyc nie umierac jutro sobie to wynagrodze zakupami
|
|
|
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
Yep, miesiac na piechotke po gorach i lasach. Nie wiem skad sie facetom takie pomysly biora.
|
#3895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pojechałam dziś do urzędu gminy i panie były przemiłe i nie robiły problemu, że dowód kończy się dopiero za pół roku. Normalnie sama przyjemność. No i nic nie kosztuje wyrobienie dowodu Ojjj już czuję zalewajkę bo sobie na obiad zażyczyłam a mama jeszcze się na tyle cieszy że przyjechałam że gotuje mi to na co mam ochotę. |
|||
|
|
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym, to rozkminiałam od rana - w NZ macie rolników? :P tzn. takich z zbożami, burakami czy innymi... bo mi się NZ kojarzy tylko z łąkami i owcami, nic poza tym Cytat:
![]() Też sie zastanawiam, mój osattnio miał pomysł - choćmy na spacer.... chodziliśmy prawie 12 godzin po górach, myślałam, że do domy nie dojdę. |
||
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Marty w koncu jakis ciuch planuje kupic bo z 10 mies nie kupilam nic oprucz koszuli do szpitala.
|
|
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
należy Ci się.
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
A dziekuje. ;-)
Bank zmieniam I jak wrocilam po 23 z pracy to jeszcze sterta dokumentow do skanowania, kserowania, wypelniania. Mam nadzieje ze sie uwina szybko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Cieszylam sie jak dziecko jak go dostalam 5 lat temu. Mam tez polskie prawo jazdy, hyhyhy!

Sowją drogą mogli by tą instytucję meldunku znieść bo nie ma żadnego sensu. W NZ nic takiego nie ma i bardzo ułatwia to życie
Swietnie sie bawilismy, probowalismy roznych dziwnych piw. W zeszlym roku nie moglam sie wybrac bo bylam w pracy, ciesze sie ze dzisiaj sie udało 

i zabieram się do tego jak sójka za morze
i każda jest zadowolona.