Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 21:40   #3811
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Coś mało dziś piszecie
ehhh ja mam akurat okres malo-pisania - jakos brak mi weny
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Tak sie wczułam wczesniej Was czytając ,ze po zaznaczeniu cytatów akurat dzieci skonczyły ogladac dobranocke a tz wrócił z silki a ja pierwsze co mu powiedziałam : "przewijasz Rocha czy myjesz zeby-(ninie)!!!" tak ostrym tonem ze sama z siebie zaczełam sie smiac [COLOR="Silver"]
pewnie nie wiedzial o co chodzi
Stary 2013-08-12, 21:45   #3812
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się: upiekłam pierwszy raz chleb i wyszedł pyszny To prostsze niż muffiny!
dawaj przepis

Cytat:
oj
Tak sie wczułam wczesniej Was czytając ,ze po zaznaczeniu cytatów akurat dzieci skonczyły ogladac dobranocke a tz wrócił z silki a ja pierwsze co mu powiedziałam : "przewijasz Rocha czy myjesz zeby-(ninie)!!!" tak ostrym tonem ze sama z siebie zaczełam sie smiac
)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 21:50   #3813
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
przy małym jeszcze jako tako tyle ze mu czas trzeba czasami poświęcić a jak masz jeszcze drugie starsze które zaraz coś wyjmie jak posprzątasz hehe

o szkoda ze o tym sklepie w gdyni nie napisałas wcześniej a byliśmy tam tydzien temu a moze przez neta sprzedają
he,he
t o jest link sprzedawcy u którego Strippi kupuje
http://allegro.pl/p-s-modne-czolenka...297946138.html

takie same kupiłam w Gdyni w podobnej cenie (tylko mam czarne)
sklep jest przy dworcu zaraz - buty cudne (celline sie nazywa)

Cytat:
Coś mało dziś piszecie

Może mu klimat nie służy

U mnie tylko TŻ odkurza, myje podłogi i prysznic (od kiedy mieszkamy razem zrobiłam to 2 razy), myje okna - to robi zawsze, dodatkowo to, o co poproszę. Przeważnie robi
A, i on jest od gotowania "tradycyjnych" zup, ja gotuję tylko kremy.

Pochwalę się: upiekłam pierwszy raz chleb i wyszedł pyszny To prostsze niż muffiny!
w jakiej machinie piekłas?

Cytat:
oj na pewno

haha ale sie usmiałam

nie no ja jak czytam o niektórych tztach to mysle ze mojego fajnie ztuningowałam! do tego co pisałam dodam tez ze tylko on smieci wynosi ,czesciej psy wypuszcza (na ogrod tesciowej),zajmuje sie kameleonem i rybami , tankuje auta,myje . no nie mówiac juz o budowie -ze wiecej robi i lata. no i robi sobie sam sniadania i kolacje .
jest dobrze.

co do wysypki to nie wiem ...?

Tak sie wczułam wczesniej Was czytając ,ze po zaznaczeniu cytatów akurat dzieci skonczyły ogladac dobranocke a tz wrócił z silki a ja pierwsze co mu powiedziałam : "przewijasz Rocha czy myjesz zeby-(ninie)!!!" tak ostrym tonem ze sama z siebie zaczełam sie smiac

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

mój tez to uwielbia

za chleb i tzta jakis cud !
mój tez, jeszcze Pancerni i Kloss
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 21:56   #3814
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:

za chleb i tzta jakis cud !
Nooo teściowa mi go tak wychowała
Tak właśnie sobie myślę o tych obowiązkach domowych i on chyba robi więcej niż ja! Ja się tak... krzątam

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dawaj przepis
Potrzebny jest zakwas, ja swój dostałam od mamy.
Na 2 chleby:
750 gr mąki żytniej
750 gr mąki pszennej
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1 szklanka otrąb
4 szklanki wody + 1, raczej wychodzi za gęsty
zakwas
ziarna jakie chcesz
Wszystko oprócz ziaren mieszasz, odbierasz zakwas na następny chleb (na tę porcję 3 łyżki) i dodajesz ziarna (zakwas musi być zawsze bez ziaren). Ja robiłam teraz ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, moja mama daje jeszcze płatki owsiane i jęczmienne i dynię. Blaszki smarujesz oliwą. Jak wyrośnie, to do pieca na 10 min na 180' góra dół, potem zmniejszasz do 150' z termoobiegiem i tak 50 min. Gotowe.

Despa - piekłam w zwykłym piekarniku.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-08-12 o 21:57
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 22:00   #3815
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Tak właśnie sobie myślę o tych obowiązkach domowych i on chyba robi więcej niż ja! Ja się tak... krzątam

Na 2 chleby:
750 gr mąki żytniej
750 gr mąki pszennej
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1 szklanka otrąb
zakwas
ziarna jakie chcesz
Wszystko oprócz ziaren mieszasz, odbierasz zakwas na następny chleb (na tę porcję 3 łyżki) i dodajesz ziarna (zakwas musi być zawsze bez ziaren). Ja robiłam teraz ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, moja mama daje jeszcze płatki owsiane i jęczmienne i dynię. Blaszki smarujesz oliwą. Jak wyrośnie, to do pieca na 10 min na 180' góra dół, potem zmniejszasz do 150' z termoobiegiem i tak 50 min. Gotowe.

juz doczytałam, dzieki
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 22:31   #3816
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mało dziś piszecie

Może mu klimat nie służy

U mnie tylko TŻ odkurza, myje podłogi i prysznic (od kiedy mieszkamy razem zrobiłam to 2 razy), myje okna - to robi zawsze, dodatkowo to, o co poproszę. Przeważnie robi
A, i on jest od gotowania "tradycyjnych" zup, ja gotuję tylko kremy.

złoty chłop, u nas łązienke rpzeważnie sprzatam ja-gdzie jak gdzie, ale tam musze miec czysciutko
Cytat:

Na 2 chleby:
750 gr mąki żytniej
750 gr mąki pszennej
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1 szklanka otrąb
zakwas
ziarna jakie chcesz

chyba sie skusze
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 22:42   #3817
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nawet sie nie przyznawaj
co do tesciowej - moze ma ochote jeszcze i innych nauczyc ?
Stary 2013-08-12, 22:55   #3818
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

witam

My już w domku i co ? i znowu brak czasu ... właśnie idę pranie rozwieszać a wcześniej mylismy z tż tą naszą klatkę schodową bo dokupił myjki do karschera.

nestelle ja w jednej łazience mam i prysznic i wannę Obecnie wanna służy do hmm za miejsce na wanienkę albo suszarkę na pranie

Agnjeska a jak podchodzą ?? Napisz ciekawa jestem.

corka_rosy a gdzie ty taki egzemplarz znalazłaś ?
Choć moi bracia też pomagają w domu powycierają kurze poodkurzają pomyją podłogi łazienki posprzątają itp.

Ale moim zdaniem takie wychowanie wynosi się z domu jeśli mama nauczyła i nie wyręczała dziecka we wszystkim to wtedy nie istotne czy chłopiec czy dziewczynka.
Przykład mojego tż zawsze wszystko robiła mama, jak był większy to nie sprzątał w pokoju a mama nie wymagała i sama mu ogarniała oczywiście nie tak drobiazgowo ale był względny porządek. Nawet herbaty sobie nie zrobi bo nie umie taa jak można nie umieć zrobić herbaty a no można nie umieć czy lenistwo? skoro umie się ugotować właściwie wszystko? Bo znowu tż ma zamiłowanie do jedzenia i do gotowania szkoda że nie do sprzątania.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Moderna możesz mi napisać jakiej ty firmy kupiłaś nosidełko ? Dziękuję
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 23:08   #3819
Chocoblue
Raczkowanie

Cześć! Zaczęłam się przygotowywać do rozszerzania diety - pierwsze marchewki i jabłka kupione, miseczka i talerzyk kupione, łyżeczki umyte i czekamy. W związku z tym próbowałam znaleźć jakieś informacje co i jak i znalazłam taką oto stronę http://www.jedzonkomalucha.pl/schemat-zywienia/ Jak dla mnie super przejrzyste no i przepisy na dodatek podzielone na kategorie typu śniadanie/obiad/kolacja lub miesiącami. Chciałam się podzielić znaleziskiem

I jeszcze tu jest conieco http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a/warzywa.html

Edytowane przez Chocoblue
Czas edycji: 2013-08-12 o 23:15
Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 00:13   #3820
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja sobie tak myślę, że u nas był cud - teściowa robiła wszystko za mojego TŻ, miał wszystko podane, posprzątane, ugotowane, uprane itp. A jednak! - pisałam już, że to On odkurza, myje wannę, wynosi śmieci (tych rzeczy ja nie tykam), wiesza swoje pranie (wstawiam zawsze ja ), zmywamy na zmianę no i poza tym robi inne rzeczy, o które proszę (lub czasem nawet nie proszę ). Nie mam na co narzekać

No i gratuluję chleba! Ja przymierzam się do razowego z mojewypieki.pl

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:12 ----------

Ech, mam jakiegoś doła...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 06:17   #3821
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam!
dziekuje za odp. w sprawie rozszerzania diety.
gratuluje polroczniakom i nadrabiam dalej

u nas to samo...w nocy sie przewraca-bo lubi i woła o pomoc, zeby go odwrocic, bo nie umie
cdn
Moja też! A co ciekawe parę tyg temu przewracała się w drugą stronę. Zapomniała czy jak

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

a ja jestem ciekawa, napiszesz?

Np. niekiedy panuje przekonanie że przy mm dziecko trzeba dopajać. U nas mówią że nie trzeba, bo to przecież nie posiłki stałe. Co więcej nawet przy posiłkach stałych przy tej ilości jakie wypija Jaśka też jej dopajać nie muszę - chyba że chce... znaczy że ona chce pić (;
Ale jak nie wypije - nic się nie stanie. Więc nie ma sensu poić soczkami ect...

O a ja obczaiłam składy wszystkich kaszek (taa mamy calych 2 producentów nestle i nutricia) i wszystkie są bez cukru. Więc nawet jakbym chciała to musiałabym sama tę kaszkę dosłodzić

A co do sprzątania... u mnie w domu też chłop sprząta... ja robię tylko pranie i gotuje (do gotowania jakoś nie umiem go przekonać )

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 07:48   #3822
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

coś zabiegana wczoraj byłam

Miska, Jaśka

nestelle ja bym wolała i wannę i prysznic, zawsze to jest wybór no i można ogórki na kiszone zamoczyć

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
To ja sobie tak myślę, że u nas był cud - teściowa robiła wszystko za mojego TŻ, miał wszystko podane, posprzątane, ugotowane, uprane itp. A jednak!
U mnie też cud, bo chłopów to najpierw mamy rozpuszczają, a potem zakochane baby, a tu twardym trzeba być

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-08-13 o 07:50
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 07:49   #3823
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Moja też! A co ciekawe parę tyg temu przewracała się w drugą stronę. Zapomniała czy jak

Np. niekiedy panuje przekonanie że przy mm dziecko trzeba dopajać. U nas mówią że nie trzeba, bo to przecież nie posiłki stałe. Co więcej nawet przy posiłkach stałych przy tej ilości jakie wypija Jaśka też jej dopajać nie muszę - chyba że chce... znaczy że ona chce pić (;
Ale jak nie wypije - nic się nie stanie. Więc nie ma sensu poić soczkami ect...

O a ja obczaiłam składy wszystkich kaszek (taa mamy calych 2 producentów nestle i nutricia) i wszystkie są bez cukru. Więc nawet jakbym chciała to musiałabym sama tę kaszkę dosłodzić

A co do sprzątania... u mnie w domu też chłop sprząta... ja robię tylko pranie i gotuje (do gotowania jakoś nie umiem go przekonać )
pod watunkiem, ze nie ma w skladzie substancji, ktore nazywaja sie inaczej, a cukrem są;p Bo czesto na opakowaniu wielkimi literami jest napisane: bez cukru, a potem w skaldzie są te maltacostam czy inne syroby glukozowe
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 07:55   #3824
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Moderna możesz mi napisać jakiej ty firmy kupiłaś nosidełko ? Dziękuję
Mam dwa nosidelka ergonomiczne - Boba i Bondolino. Jako, ze jest wiele przeciwniczek noszenia dziecka niesiedzacego, kupilam dodatkowo Bondolino (jak to mowia mniejsze zlo ) - nosimy sie teraz dosc czesto i baaaardzo sobie chwale - a dziecko tez bardzo zadowlone, obserwuje swiat podczas spacerow - bardzo lekkie, szybki montaz i demontaz u nas teraz temperatury ok. 20-23 stopnie i jest idealnie, nie pocimy sie
A designerska Bobe mam na pozniej BYou juz ja uzywa, wiec moze co nieco wiecej napisze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3446.jpg (36,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg boba-3g-kaenguruh.jpg (27,5 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-08-13 o 08:44
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 08:13   #3825
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
a on siedzi obok i pije piwo juz mnie nerw bierze, ale se mysle, nie. Trzeba sposobem i zdaniem twierdzacym, a nie pytajacym -jakbym była pewna, tego co mowie. "Nie chciałby CI sie mi pomoc."No wstyd mu chyba powiedziec nie, wiec Bez slow poszedl po nozyk i pomogl:d A dzis sie tylko dziwil, ze z takiej siaty jablek wyszlo tylko 4 słoiki Ogolnie nie moge narzekac, kochany jest i pomaga, ale strasznie zaudany i uparty...faceci
ha ha
ja czasami jak już mam nerwa to mówię coś w stylu: "A Tobie nie przeszkadza, że ja tak tutaj pracuję, bo może Ci przeszkadzam w oglądaniu tv i piciu piwka"
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
kup, kup
nie podpuszczaj, nie podpuszczaj
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
mam gdzieś linka od Strippi do sprzedawcy z fajnymi szpilami, poszukać?
możesz poszukać, ale to jak będziesz miała chwilkę, bo chrzciny już w tę niedzielę a po drodze jeszcze święto to raczej nie dojda jak zamówię przez neta. Ale pewnie skorzystam w najbliższym czasie.

Ooo, doczytałam, że już znalazłaś
Cytat:
ja też widziałam tego linka od strippi - ale zastanawia mnie jakość tych butów dlatego może warto ją zapytać , bo kupowała
Aha i jeszcze jedno - ja bym osobiście nie odważyła się kupić butów przez neta
z tego co pamiętam to chyba Strippi jest zadowolona.
Poza tym, tak jak pisze despa- są dwie kategorie butów
Tych akurat pewnie nie będę nosić często, bo to raczej takie okazjonalne, czyli takie za którymi łażę przez tydzień żeby kupić ładne i niedrogie a potem raz je założę i leżą sobie w pudełku
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
za odwiedziny - ja do rodzicow taty, jade w czwartek - ciekawe czy zareaguja tak jak mama - mamy -
na pewno. Miluś podbija serca wszystkich
Cytat:
trudny gatunek . ale ja i tak bym pozwoliła aby ta wanna stała nawet i 5 godzin ale on ma wyniesc i tyle . musi miec jakies obowiązki -w końcu nie tylko Ty jestes rodzicem ...
u nas kiedyś stała w pokoju od wieczora jak kąpaliśmy małego do następnego dnia do późnego popołudnia aż tż wrócił z pracy i wylał
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
k u ź w a faceci wszyscy tacy sami...
Mój teraz zajęty, co prawda z Kingą na rękach, ale ogląda film, 100x ten sam, "Sami Swoi" Dziecko się mu nudzi na rękach, ale on się śmieje.
normalnie jakbym widziała mojego tż. Ja coś tam robię, a on zajmuje się małym -, czyli ogląda sobie discovery ( po raz enty te same programy ) a mały leży obok "samopas" i bawi się jakąś grzechotką czy coś
Cytat:

Cytat:
e ze mojego fajnie ztuningowałam! do tego co pisałam dodam tez ze tylko on smieci wynosi ,czesciej psy wypuszcza (na ogrod tesciowej),zajmuje sie kameleonem i rybami , tankuje auta,myje . no nie mówiac juz o budowie -ze wiecej robi i lata. no i robi sobie sam sniadania i kolacje .
jest dobrze.
dla tż i jeszcze większe dla Ciebie, że tak go sprytnie wychowujesz

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 08:51   #3826
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
ha ha
ja czasami jak już mam nerwa to mówię coś w stylu: "A Tobie nie przeszkadza, że ja tak tutaj pracuję, bo może Ci przeszkadzam w oglądaniu tv i piciu piwka"
dobre zapamietam
Stary 2013-08-13, 09:23   #3827
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
yyyyy tak malo do nadrobienia?;p

Ja, zeby ładniej brzmiało to pytam, co woli;p Np. odkurzyc, czy wytrzec podlogi;p I tez czasem sie wezmie sam za robote, a czasem trzeba powiedziec, bo sie nie domysli, ale ja bardziej na zasadzie grzecznej prosby;p np przywiozl od tesciowej siate jablek antonowek i siedze wieczorem i je i obieram i obieram, konca nie widać... a on siedzi obok i pije piwo juz mnie nerw bierze, ale se mysle, nie. Trzeba sposobem i zdaniem twierdzacym, a nie pytajacym -jakbym była pewna, tego co mowie. "Nie chciałby CI sie mi pomoc."No wstyd mu chyba powiedziec nie, wiec Bez slow poszedl po nozyk i pomogl:d A dzis sie tylko dziwil, ze z takiej siaty jablek wyszlo tylko 4 słoiki Ogolnie nie moge narzekac, kochany jest i pomaga, ale strasznie zaudany i uparty...faceci
hahaha

Cytat:
u nas bylo dowrotnie- tz chcial prysznic, a ja wanneOczywiscie wygrałamAle ja lubie szczegolnie w zimie powylegiwac sie z goracej kąpieli z ksiązkąl ub tp., a i myslalam, ze Młodego bedzie łatiwej kąpac w wannie
Co do obowiązków-bo mi nie zacytowało znów to chyba każde małzeństwo ma swój układ U nas odkurzanie to raczej tzta robota-jak jest w domu, bo jak pracuje 3 dni pod rzad po 12 godzin to wiadimo, ze ja ale pranie nastawiam TYLKo ja, zakupy raczej tez, bo jak mu nawet kartke pisze, to zawsze cos nie tak kupi;p, smieci sie nie domysli, ani nie doczuje że wyrzucic tylko albo mu przypominam, albo wystawiam pod drzwi jak idzie do pracy to wywala, pranie jak ma przypływ dobroci to powiesi, zmywarke jak ma czas oprozni, ale w kuchni 2 lewe recę, kanapki, jajecznica i jajka na twardo;p ale osttanio "skrobac jajaka"każe mu samemu!ogolnie nie jest zly-troche go urobilam, bo jego ojciec nawet szklanki po sobie nie oplucze, ale nie dziwie sie on zawsze na dom zarabiAŁ, a mama nigdy nie pracowala, to dryndala kolo nich, a ja Tżtowi od razu powiedzialam, ze oboje pracujemy tak samo-oboje mamy obowiazki! I wiadomo jak wszedzie-róznie to bywa, czesto mu jęcze nad uchem, on sie zlosci, ze zawse się czepiam, ale z perspektywy, to niej est taki zly;p Szczegolnie po tym wczorajszym obieraniu jabłek;p Chyba musze mu dzis rzucic jakis smakołyk Przy dziecku tez pomaga0-n kapie jak jest w domu-ja zazwyczaj wycieram;p, a jak kupa to mu go sprzedaje;p mowie, popilnuj go, albo zacznij przewijac zaraz wroce i nie wracaml;p albo wracam za 15minut po fakcie, bo cos Baaardzo waznego musialam zrobić Zna on juz te numery, zawsze sie skarzy Kacprowi:znów Cie mama mi sprzedała
BTW wczoraj ja zjadlam pierwszy raz brokulowej zupy pół talerza ok. 12.00, dzis o 12.00 Kacper pierwszy raz dostal 1/3 sloiczka dyni z ziemniakami ok 13.oo zauwazyłam, że wyskoczyly mu pod broda i troszke na klacie drobne czerwone kropeczki....wieksze prawdopodobienstwo, ze dynia czy brokul? I czy to w ogole uczulenie??
Nie mogę z Ciebie a co do wysypki to dziwne ale skłaniam się ku brokułowi
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 09:25   #3828
anika_s
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
mamy 4 miesiące
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 09:31   #3829
misiulka06
Rozeznanie

moje dziecko się dziś w nocy popsuło wstawał co 3 godziny
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 09:34   #3830
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość

a moje to chyba od narodzin zepsute, bo tez je co 3 godziny (a czasem i po godzinie glodny ) - ale juz chyba wczuwam sie w rytm, bo rano nie pamietam, jak, kiedy i czy w ogole karmilam swoje dziecko - efekt spiocha

za pokończone miesiace

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-08-13 o 09:37
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 10:02   #3831
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
To ja sobie tak myślę, że u nas był cud - teściowa robiła wszystko za mojego TŻ, miał wszystko podane, posprzątane, ugotowane, uprane itp. A jednak! - pisałam już, że to On odkurza, myje wannę, wynosi śmieci (tych rzeczy ja nie tykam), wiesza swoje pranie (wstawiam zawsze ja ), zmywamy na zmianę no i poza tym robi inne rzeczy, o które proszę (lub czasem nawet nie proszę ). Nie mam na co narzekać
a twojego nie ruszy?
Cytat:
Dzień Dobry
mamy 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość

dzień dobry
idę wstawić pranie nasze wieczorem Florka bo jutro jedziemy na urlop do teściów trzeba pozałatwiać paszporty, becikowe, moją szkołe, poodwiedzać całą rodzinke po kilka razy, pochodzić na basen więc wzywam upały spowrotem

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 10:05   #3832
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet sie nie przyznawaj
co do tesciowej - moze ma ochote jeszcze i innych nauczyc ?
Podpytam

Cytat:
corka_rosy a gdzie ty taki egzemplarz znalazłaś ?
A bo ja sobie wymarzyłam, że będę żyć jak księżniczka i tylko paluszkiem pokazywać, co ma być zrobione. Potęga podświadomości

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 10:06   #3833
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry
mamy 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

a moje to chyba od narodzin zepsute, bo tez je co 3 godziny (a czasem i po godzinie glodny ) - ale juz chyba wczuwam sie w rytm, bo rano nie pamietam, jak, kiedy i czy w ogole karmilam swoje dziecko - efekt spiocha

za pokończone miesiace
mam tak samo z tym karmieniem w nocy sie nawet zastanawiam o której jadła

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a twojego nie ruszy?

dzień dobry
idę wstawić pranie nasze wieczorem Florka bo jutro jedziemy na urlop do teściów trzeba pozałatwiać paszporty, becikowe, moją szkołe, poodwiedzać całą rodzinke po kilka razy, pochodzić na basen więc wzywam upały spowrotem
uuuuuu ale wyprawa przed Wami

Stary 2013-08-13, 10:08   #3834
nestelle
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
nestelle ja w jednej łazience mam i prysznic i wannę Obecnie wanna służy do hmm za miejsce na wanienkę albo suszarkę na pranie
ja tez tak myslałam ze w jednej i prysznic i wanna . ale teraz sobie mysle ze jak wanna ma byc do odkurzania tylko to bezsensu -marnowanie i miejsca i pieniedzy .... sama nie wiem...
Cytat:

No i gratuluję chleba! Ja przymierzam się do razowego z mojewypieki.pl

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:12 ----------

dla Tzta ! dobrze masz ...
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
dla tzta ! ja bym chciała aby mój sprzatał -ja mam 2 lewe rece do tego .....
Cytat:
Dzień Dobry
mamy 4 miesiące

Dziewczyny znacie jakies blogi "wnetrzarskie " nie chodzi mi o dekoracje tylko konkretniejsze - podłogi,meble , grzejniki itp....
Stary 2013-08-13, 10:09   #3835
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzien dobryPytanie z serii głupkowatych: czy drugi okres po porodzie może sie spózniac dlugo/nie przyjsc wcale? Spóźnia mi sie 10 dni, test juz nawet zrobilam choc ani razu nie kochalismy sie bez zabezpieczenia.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 10:15   #3836
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
słoneczko wróc ! (podobno nie predko ma byc tak ciepło ...)
Cytat:

A bo ja sobie wymarzyłam, że będę żyć jak księżniczka i tylko paluszkiem pokazywać, co ma być zrobione. Potęga podświadomości
leze
nie no ja tez chce byc ksiezniczką!!!!!! u mnie działa "bo ja tak chce !" ale niestety są ograniczenia - zaklecie nie działa na niektóre dziedziny zycia domowego ....
Stary 2013-08-13, 10:17   #3837
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny znacie jakies blogi "wnetrzarskie " nie chodzi mi o dekoracje tylko konkretniejsze - podłogi,meble , grzejniki itp....
blogów to nie...ale my jak urządzaliśmy mieszkanie to przeglądaliśmy inspiracje z leroy merlin
http://waszewnetrza.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ tu ma być leroymerlin. pl
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzien dobryPytanie z serii głupkowatych: czy drugi okres po porodzie może sie spózniac dlugo/nie przyjsc wcale? Spóźnia mi sie 10 dni, test juz nawet zrobilam choc ani razu nie kochalismy sie bez zabezpieczenia.
Gospodarka hormonalna jeszcze rozregulowana. Mi nie wypada tak jak przed ciążą równo co 28 ale co 30-31. No ale 10 się nie zdarzyło.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-08-13 o 10:19
Stary 2013-08-13, 10:18   #3838
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze te pierwsze @ nie są takie od razu normalne - nieregularne moga byc , skąpe albo obfite ,mega długie albo krótkie bardzo..... organizm jeszcze sie ustawia .
Stary 2013-08-13, 10:20   #3839
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry. Ciężka noc za nami, wstawałam do Filipa 4 albo 5 razy ja nie wiem co się dzieje ale chyba te zęby tak dają w kość, aż budził się z piskiem.

Cytat:

ja też widziałam tego linka od strippi - ale zastanawia mnie jakość tych butów dlatego może warto ją zapytać , bo kupowała
Aha i jeszcze jedno - ja bym osobiście nie odważyła się kupić butów przez neta
Ja też, bo ciężko trafić dobrze z rozmiarem no i wsumie każde różnie leżą na nodze. Np dzisiaj kupiłam balerinki nosze r. 37 ale jedne były dobre 38 a do tego niektóre 37 strasznie ciasne inne za luźne.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ahaha chcialabym sie usmaic z tego ale nie mogem :P - bo moj Milus tez cos ost starsznie Marudny - dzis mi taka Maniane w busie odwalil, ze ludzie z politowaniem sie patrzeli na mnie
Widzę, że nie tylko mój daje popalić ostatnio.

Cytat:
Co na to TZ?

Cytat:
Dzień Dobry
mamy 4 miesiące
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 10:29   #3840
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
a twojego nie ruszy?
Nie no, jak poproszę, żeby moje rozwiesił, to rozwiesi. Pierzemy osobno przeważnie, TŻ częściej, bo z racji pracy dużo się brudzi Mojego to tam na pół pralki jest, mogę sobie po swojemu rozwiesić
To nie tak, że w pralce mamy wspólne ciuchy i On wybierze swoje i rozwiesi To bym się wkurzyła

Nie mam siły więcej pisać... Ten okres mnie dobija

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
No ja wczoraj dostałam, po tygodniu czekania po terminie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości