|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
ehhh ja mam akurat okres malo-pisania - jakos brak mi weny
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj przepisCytat:
|
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
t o jest link sprzedawcy u którego Strippi kupuje http://allegro.pl/p-s-modne-czolenka...297946138.html takie same kupiłam w Gdyni w podobnej cenie (tylko mam czarne) sklep jest przy dworcu zaraz - buty cudne (celline sie nazywa) Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo teściowa mi go tak wychowała
![]() Tak właśnie sobie myślę o tych obowiązkach domowych i on chyba robi więcej niż ja! Ja się tak... krzątam ![]() Potrzebny jest zakwas, ja swój dostałam od mamy. Na 2 chleby: 750 gr mąki żytniej 750 gr mąki pszennej 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 szklanka otrąb 4 szklanki wody + 1, raczej wychodzi za gęsty zakwas ziarna jakie chcesz Wszystko oprócz ziaren mieszasz, odbierasz zakwas na następny chleb (na tę porcję 3 łyżki) i dodajesz ziarna (zakwas musi być zawsze bez ziaren). Ja robiłam teraz ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, moja mama daje jeszcze płatki owsiane i jęczmienne i dynię. Blaszki smarujesz oliwą. Jak wyrośnie, to do pieca na 10 min na 180' góra dół, potem zmniejszasz do 150' z termoobiegiem i tak 50 min. Gotowe. Despa - piekłam w zwykłym piekarniku.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-08-12 o 21:57 |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tesciowej - moze ma ochote jeszcze i innych nauczyc ?
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
witam
My już w domku i co ? i znowu brak czasu ... właśnie idę pranie rozwieszać a wcześniej mylismy z tż tą naszą klatkę schodową bo dokupił myjki do karschera. nestelle ja w jednej łazience mam i prysznic i wannę Obecnie wanna służy do hmm za miejsce na wanienkę albo suszarkę na pranie ![]() Agnjeska a jak podchodzą ?? Napisz ciekawa jestem. corka_rosy a gdzie ty taki egzemplarz znalazłaś ? Choć moi bracia też pomagają w domu powycierają kurze poodkurzają pomyją podłogi łazienki posprzątają itp. Ale moim zdaniem takie wychowanie wynosi się z domu jeśli mama nauczyła i nie wyręczała dziecka we wszystkim to wtedy nie istotne czy chłopiec czy dziewczynka. Przykład mojego tż zawsze wszystko robiła mama, jak był większy to nie sprzątał w pokoju a mama nie wymagała i sama mu ogarniała oczywiście nie tak drobiazgowo ale był względny porządek. Nawet herbaty sobie nie zrobi bo nie umie ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Moderna możesz mi napisać jakiej ty firmy kupiłaś nosidełko ? Dziękuję |
|
|
|
|
#3819 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Zaczęłam się przygotowywać do rozszerzania diety - pierwsze marchewki i jabłka kupione, miseczka i talerzyk kupione, łyżeczki umyte i czekamy. W związku z tym próbowałam znaleźć jakieś informacje co i jak i znalazłam taką oto stronę http://www.jedzonkomalucha.pl/schemat-zywienia/ Jak dla mnie super przejrzyste no i przepisy na dodatek podzielone na kategorie typu śniadanie/obiad/kolacja lub miesiącami. Chciałam się podzielić znaleziskiem
![]() I jeszcze tu jest conieco http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a/warzywa.html
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-08-12 o 23:15 |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- teściowa robiła wszystko za mojego TŻ, miał wszystko podane, posprzątane, ugotowane, uprane itp. A jednak! - pisałam już, że to On odkurza, myje wannę, wynosi śmieci (tych rzeczy ja nie tykam), wiesza swoje pranie (wstawiam zawsze ja ), zmywamy na zmianę no i poza tym robi inne rzeczy, o które proszę (lub czasem nawet nie proszę ). Nie mam na co narzekać ![]() No i gratuluję chleba! Ja przymierzam się do razowego z mojewypieki.pl ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:12 ---------- Ech, mam jakiegoś doła...
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Np. niekiedy panuje przekonanie że przy mm dziecko trzeba dopajać. U nas mówią że nie trzeba, bo to przecież nie posiłki stałe. Co więcej nawet przy posiłkach stałych przy tej ilości jakie wypija Jaśka też jej dopajać nie muszę - chyba że chce... znaczy że ona chce pić (; Ale jak nie wypije - nic się nie stanie. Więc nie ma sensu poić soczkami ect... O a ja obczaiłam składy wszystkich kaszek (taa mamy calych 2 producentów nestle i nutricia) i wszystkie są bez cukru. Więc nawet jakbym chciała to musiałabym sama tę kaszkę dosłodzić ![]() A co do sprzątania... u mnie w domu też chłop sprząta... ja robię tylko pranie i gotuje (do gotowania jakoś nie umiem go przekonać )
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() coś zabiegana wczoraj byłam Miska, Jaśka ![]() nestelle ja bym wolała i wannę i prysznic, zawsze to jest wybór no i można ogórki na kiszone zamoczyć ![]() Cytat:
![]()
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-08-13 o 07:50 |
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
) - nosimy sie teraz dosc czesto i baaaardzo sobie chwale - a dziecko tez bardzo zadowlone, obserwuje swiat podczas spacerow - bardzo lekkie, szybki montaz i demontaz u nas teraz temperatury ok. 20-23 stopnie i jest idealnie, nie pocimy sie A designerska Bobe mam na pozniej BYou juz ja uzywa, wiec moze co nieco wiecej napisze
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-08-13 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#3825 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasami jak już mam nerwa to mówię coś w stylu: "A Tobie nie przeszkadza, że ja tak tutaj pracuję, bo może Ci przeszkadzam w oglądaniu tv i piciu piwka" nie podpuszczaj, nie podpuszczaj ![]() możesz poszukać, ale to jak będziesz miała chwilkę, bo chrzciny już w tę niedzielę a po drodze jeszcze święto to raczej nie dojda jak zamówię przez neta. Ale pewnie skorzystam w najbliższym czasie. Ooo, doczytałam, że już znalazłaś Cytat:
Poza tym, tak jak pisze despa- są dwie kategorie butów ![]() Tych akurat pewnie nie będę nosić często, bo to raczej takie okazjonalne, czyli takie za którymi łażę przez tydzień żeby kupić ładne i niedrogie a potem raz je założę i leżą sobie w pudełku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla tż i jeszcze większe dla Ciebie, że tak go sprytnie wychowujesz
|
|||||||
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
zapamietam
|
|
|
#3827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
mamy 4 miesiące
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko się dziś w nocy popsuło
wstawał co 3 godziny
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a moje to chyba od narodzin zepsute, bo tez je co 3 godziny (a czasem i po godzinie glodny ) - ale juz chyba wczuwam sie w rytm, bo rano nie pamietam, jak, kiedy i czy w ogole karmilam swoje dziecko - efekt spiocha ![]() za pokończone miesiace
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-08-13 o 09:37 |
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry idę wstawić pranie nasze wieczorem Florka bo jutro jedziemy na urlop do teściów
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bo ja sobie wymarzyłam, że będę żyć jak księżniczka i tylko paluszkiem pokazywać, co ma być zrobione. Potęga podświadomości
|
|
|
#3833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
w nocy sie nawet zastanawiam o której jadła![]() Cytat:
|
|
|
|
#3834 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
Cytat:
dla Tzta ! dobrze masz ...Cytat:
dla tzta ! ja bym chciała aby mój sprzatał -ja mam 2 lewe rece do tego ..... Dziewczyny znacie jakies blogi "wnetrzarskie " nie chodzi mi o dekoracje tylko konkretniejsze - podłogi,meble , grzejniki itp....
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Pytanie z serii głupkowatych: czy drugi okres po porodzie może sie spózniac dlugo/nie przyjsc wcale? Spóźnia mi sie 10 dni, test juz nawet zrobilam choc ani razu nie kochalismy sie bez zabezpieczenia.
|
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie no ja tez chce byc ksiezniczką!!!!!!
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://waszewnetrza.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ tu ma być leroymerlin. pl Gospodarka hormonalna jeszcze rozregulowana. Mi nie wypada tak jak przed ciążą równo co 28 ale co 30-31. No ale 10 się nie zdarzyło.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-08-13 o 10:19 |
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze te pierwsze @ nie są takie od razu normalne - nieregularne moga byc , skąpe albo obfite ,mega długie albo krótkie bardzo..... organizm jeszcze sie ustawia .
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry. Ciężka noc za nami, wstawałam do Filipa 4 albo 5 razy
ja nie wiem co się dzieje ale chyba te zęby tak dają w kość, aż budził się z piskiem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, jak poproszę, żeby moje rozwiesił, to rozwiesi. Pierzemy osobno przeważnie, TŻ częściej, bo z racji pracy dużo się brudzi
Mojego to tam na pół pralki jest, mogę sobie po swojemu rozwiesić ![]() To nie tak, że w pralce mamy wspólne ciuchy i On wybierze swoje i rozwiesi ![]() Nie mam siły więcej pisać... Ten okres mnie dobija ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

[COLOR="Silver"]

To prostsze niż muffiny!
dawaj przepis
05.07.2008 

to chyba każde małzeństwo ma swój układ
ja nie wiem co się dzieje ale chyba te zęby tak dają w kość, aż budził się z piskiem.