Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 22:17   #1411
villemi
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

ale się Czarus najeczal i nastekal przy zasypianiu
juz mialam skapitulowac i go do siebie do lozka wziac
ale jak się porzadniej rozryczal, to dalam mu czopka z paracetamolem i jakos.po 15 min zasnal jak go glaskalam po glowce
chyba te zabki musialy go meczyc
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
nie dawałam bo jest duże prawdopodobieństwo że Daśko będzie miał skazę, ale za ok miesiąc będę próbować
myślę że skoro Czarusiowi nic nie jest to możesz troszkę dawać, najlepiej jogurt naturalny, nie te "owocowe" z toną cukru i różnych E
ja sama jadam tylko naturalne, bo tych pseudo owocowych nie toleruje, więc jemu też nie zamierzam innych dawać
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:20   #1412
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Nie ma mnie dzisiaj i nie będzie bo mam tragiczny dzień.

A do tego Ewka nie śpi, nie zanosi się na sen, nie wiem co z nią począć i w ogóle

Oby jutro było lepiej!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:25   #1413
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Oby jutro było lepiej!
uszy do góry w końcu skapitulje.
Prędzej, czy później...

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:26   #1414
villemi
Zadomowienie

Jagnnajak już któraś wspominala, ja na Twoim miejscu bym wynajela pokoj, wziela Ule z tesciowa np, wy pojdziecie się bawic, a tesciowa w hotelu z Ula zostanie i w razie czego będziesz blisko
Cytat:

A do tego Ewka nie śpi, nie zanosi się na sen, nie wiem co z nią począć i w ogóle

Oby jutro było lepiej!
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:40   #1415
goba
Zadomowienie

Hej!
wpadłam do Was dwie godzinki temu....ale Tz nie poradzil sobie z uspieniem Adaska i poszlam z odsieczą. No i przysnęło mi się razem z małym i teraz jestem nieprzytomna....

Dziękujemy za życzenia i Tai za przypomnienie zawsze pamietam dzien przed a pozniej Tai mi przypomina Mam nadzieję ,że o 1 urodzinach nie zapomnę

Jagna, ja tez mam weselicho za dwa tygodnie,poza Krakowem,dlatego malego nie bierzemy ze sobą. Przyjezdzają tescie i bedą pilnować. Raz byliśmy już na parapetówce , Adas zostal z moją mamą ale wtedy wrócilismy koło 1-2 w nocy. Tylko,że ja jestem w o tyle lepszej sytuacji,że nie karmię piersią i mały z reguly całą noc przesypia. Jak się budzi to smok do buźki i spi dalej......Z drugiej strony zawsze będzie dobra wymówka,żeby się zmyć wczeniej. Ja się ostatnio aspoleczna zrobilam i najchętniej to bym nie wychodzila nigdzie z domu,no chyba , że na spacer z Adskiem

Sola,jaką masz huśtawke dla Izuni??
Tai, dzieki za info z lidlem zapoluję na dresik zielono szary...

jak juz pisalam jestem nie przytomna więc idę spac....mialam jeszcze włosy wyprostować ale nie mam siły i przez to muszę rano wczesniej wstac....
Do jutra...paaaaa.
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:49   #1416
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
Jagnnajak już któraś wspominala, ja na Twoim miejscu bym wynajela pokoj, wziela Ule z tesciowa np, wy pojdziecie się bawic, a tesciowa w hotelu z Ula zostanie i w razie czego będziesz blisko
przepraszam, ale takie rozwiązanie mnie rozwaliło Wyobraziłam sobie moją wygodną teściową (swoją drogą za☠☠☠ista babka) jadącą za nami 100km, po to żeby posiedzieć z Ulką w pokoju hotelowym Poza tym , jak już pisałam Ulka widzi teściową średnio raz na miesiąc, więc odpada takie rozwiązanie. Pomijam że tam nie ma nie ma hotelu wesele jest w jakiejś głębokiej wsi, w domu ludowym.
Zrobię tak, że pojedziemy wszyscy i wrócimy ok. 22. Wezmę Uli wózek, więc sobie pośpi w nim chwilę. Przezyła 720km na trasie rzeszów-karwia, wytrzyma i to wesele

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
No i przysnęło mi się razem z małym i teraz jestem nieprzytomna....

Mam nadzieję ,że o 1 urodzinach nie zapomnę

Z drugiej strony zawsze będzie dobra wymówka,żeby się zmyć wczeniej.
było spać dalej

oby Poproś Ta'i żeby Ci przypomniała z samego rana

o dokładnie zamierzam to wykorzystać

Stary 2013-08-12, 22:58   #1417
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Oby jutro było lepiej!

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Zrobię tak, że pojedziemy wszyscy i wrócimy ok. 22. Wezmę Uli wózek, więc sobie pośpi w nim chwilę. Przezyła 720km na trasie rzeszów-karwia, wytrzyma i to wesele
to mi przypomina że na weselu kuzynki, siora była z 9-miesięczną córcią, młoda spała w wózku, muza jej nie ruszała tak gdzieś do 24 była na sali, pózniej wzięli ją do pokoju i się zmieniali, no ale wesele było w lokalu a pokoje nad lokalem
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 23:53   #1418
moonie_85
Wtajemniczenie

Właśnie wróciłam z oglądania deszczu perseidów
Chyba znalazłam dzisiaj plus z mieszkania na zadupiu. Jedyny Bosko widać gwiazdy. Nic nie zasłania, nic nie oślepia, czyste niebo, nie ma tej chmury dymu co nad Katowicami była na codzień. No, to tym się będę pocieszać jak znów sobie przypomnę, że mieszkam w dziurze
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 00:37   #1419
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
młoda spała w wózku, muza jej nie ruszała
o to może z Ulakiem tak będzie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
szit, zapomniałam o nich
ale jeszcze dwa dni mam na nie, mam nadzieje że pooglądam jeszcze
A teraz lece spac, bo ryje nosem o klawiature :|

Stary 2013-08-13, 07:19   #1420
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola,jaką masz huśtawke dla Izuni??
Najzwyklejszą drewnianą montowaną na drążek rozporowy.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:33   #1421
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
na noc po kąpaniu. W nocy jak się budziła to nie musiałam już tych cyrków wszystkich odstawiać jakoś tak rozespana była że zjadła cycka i spała dalej. A na dzień? ... na początku spała mi w wózku, na spacerze, i po spacerze. Potem przyszła wiosna, stwierdziłam, że mam w dupie szlajanie się po osiedlu, skoro mam ogród i zaczęłam ją kłaść do łózeczka. Jakoś to gładko przyszło, troche już była nauczona zasypiana więc może dlatego
Bym musiała może spróbować, ale to dopiero po weekendzie, bo wyjeżdżamy w czwartek. Trochę się tego uczenia spania boję. Jakoś się boję, że nie dam rady
Stary 2013-08-13, 09:05   #1422
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Pierwsza noc bez cycka za nami... W nocy było wszystko dobrze - dałam 2 razy butlę, wypił i usypiał od razu. Ale za to teraz w dzień jest taki nerwowy, że nie wiem :/ Na krok mnie nie chce wypuścić, płakał przy usypianiu na drzemkę Jak już w to weszłam, to będę kontynuować - nie wracam już do cyckowania, bo drugi raz tego nie zniosę :/ Zobaczymy jak będzie jak wstanie z drzemki, oby było lepiej I oby szybko zapomniał o cyckach Jednak dobrze, że wzięłam się za to teraz, bo jak wrócę do pracy, to byłoby tylko gorzej - nie dość, że odstawianie, to jeszcze znikałabym mu na pół dnia...

Cytat:
o to może z Ulakiem tak będzie
Może z tymi słuchawkami spróbuj?

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Bym musiała może spróbować, ale to dopiero po weekendzie, bo wyjeżdżamy w czwartek. Trochę się tego uczenia spania boję. Jakoś się boję, że nie dam rady
Jak tak się tym stresujesz, to już Ci mogę powiedzieć, że Wam nie wyjdzie... Odpuść trochę, bo dziecko wyczuje Twoje nerwy i będzie gorzej
Ja jakoś nie mam parcia na uczenie Tymka samodzielnego zasypiania Nie przeszkadza mi, że sobie leżymy razem na łóżku, ja go głaskam, nucę, on ze smokiem w buzi usypia, przenoszę go do łóżeczka i już Dla mnie to też przyjemny "rytuał"
Stary 2013-08-13, 09:12   #1423
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
oo tez tak robie kręci się kręci, ląduje z różnych pozycjach i w różnych zakamarkach łóżeczka, a ja przychode raz na jakiś czas, układam na pleckach, daję ciuma w czółko, smoka w pyszczek, kocyk na ciałko..... za którymś tazem załapie i zasyp[ia czasami za pierwszym, czasami za siódmym
no i moja smoka nie toleruje...
Stary 2013-08-13, 09:39   #1424
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie mam parcia na uczenie Tymka samodzielnego zasypiania Nie przeszkadza mi, że sobie leżymy razem na łóżku, ja go głaskam, nucę, on ze smokiem w buzi usypia, przenoszę go do łóżeczka i już Dla mnie to też przyjemny "rytuał"
To właściwie usypia sam też nie miałabym nic przeciwko takiemu rytuałowi, ale u nas wygląda to tak, że najczęściej jest płacz i noszenie na rękach smoczka odrzucił, jak miał 4 m-ce. Ale wezmę się za to usypiane, dopiero jak te zęby trochę odpuszczą.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:40   #1425
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
no tak nagle. Wierci się, przewala, i nagle po czwartym przekręceniu jakby jej ktoś zasilanie wyłączył
bateryjki padły

Cytat:

Oby jutro było lepiej!

Cytat:

Dziękujemy za życzenia i Tai za przypomnienie zawsze pamietam dzien przed a pozniej Tai mi przypomina Mam nadzieję ,że o 1 urodzinach nie zapomnę
podaj mi nr, wyślę ci smsa

Cytat:
Poza tym , jak już pisałam Ulka widzi teściową średnio raz na miesiąc,
i że tak spytam, jak jej to odpowiada
moja widzi minimum raz na tydzień i jest tragedia na każdym spotkaniu podkreśla jak to ona go rzadko widuje, że "on się babci boi", "on babci nie zna"
ona chyba nie widziała Jana kiedy jest przestraszony uśmiecha się do niej, bawi, "zagaduje" - rzeczywiście panika

Cytat:
Hej!

Pierwsza noc bez cycka za nami... W nocy było wszystko dobrze - dałam 2 razy butlę, wypił i usypiał od razu. Ale za to teraz w dzień jest taki nerwowy, że nie wiem :/ Na krok mnie nie chce wypuścić, płakał przy usypianiu na drzemkę Jak już w to weszłam, to będę kontynuować - nie wracam już do cyckowania, bo drugi raz tego nie zniosę :/ Zobaczymy jak będzie jak wstanie z drzemki, oby było lepiej I oby szybko zapomniał o cyckach Jednak dobrze, że wzięłam się za to teraz, bo jak wrócę do pracy, to byłoby tylko gorzej - nie dość, że odstawianie, to jeszcze znikałabym mu na pół dnia...

to Jan się kimnął od 18.30 do 7.30
leje od rana więc siedzimy dziś w chacie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:53   #1426
jagnna
Zakorzenienie

Witamy się!
Koszmarna noc za nami
Mała przespała tradycyjnie do 22.30, a potem pobudki z płaczem co godzine- półtorej W końcu o 4 wzięłam ją do siebie do łóżka i o dziwo zasnęła w miarę spokojnie. Spałyśmy do 7.30, ale i tak dyńka mnie boli z niewyspania jak cholera Sytuacji nie poprawił fakt ze położyłam się o 1
No i wydaje mi się że mała ma jakieś lęki separacyjne, bo nie ma opcji zostawić ją samą. Do tej pory nie miałam większego problemu żeby wyskoczyć na siku, czy robienie .......herbaty (o czym pomyślałyście) a teraz tragedia. Jak tylko traci mnie z oczu to jest mega ryk
Póki co Ulak bawi się na macie, a ja gotuję zupę. Z doskoku oczywiście
Dziś szef kuchni proponuje barszcz ukraiński Dla nieletnich będzie łosos na parze z brokułem, marcheweczką i ziemniakami

Cytat:
Trochę się tego uczenia spania boję. Jakoś się boję, że nie dam rady
dasz rade tyklo potrzebujesz morza cierpliwości i spokoju. Jak sie bedziesz denerwowac to z nauki mogą nici wyjsc.

Cytat:
Pierwsza noc bez cycka za nami...

Może z tymi słuchawkami spróbuj?

Odpuść trochę, bo dziecko wyczuje Twoje nerwy i będzie gorzej
:gratuluje odcyckowywania

może spróbuje

co racja to racja

Cytat:
kala, bo zaczynam odnosić wrażanie że szukasz powodów żeby jednak nie oduczać

Stary 2013-08-13, 09:59   #1427
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tak się tym stresujesz, to już Ci mogę powiedzieć, że Wam nie wyjdzie... Odpuść trochę, bo dziecko wyczuje Twoje nerwy i będzie gorzej
no tak właściwie to nawet też nie chodzi mi o takie typowe samodzielne zasypianie. Bo nie przeszkadza mi usypianie dziecka. Ale żeby np. po odłożeniu do łóżeczka spało, a nie budziło się co chwilę w poszukiwaniu cyca. Bo moja to nie budzi się z reguły na jedzenie. Wybudza się i szuka cyca żeby dalej spać. Czyli cycek jej jakby za smoczek robi. A ona bezsmoczkowa i bezbutelkowa, więc za bardzo nie mam czym tego cyca jej zastąpić.

No i jak śpi z nami to o 21 już zostaję z nią bo boję się żeby nie spadła jak będzie sama. A nieraz jak jest jakaś impreza to szkoda mi już o 21 opuszczać towarzystwo. A że mąż nie ma cycków, więc zawsze do usypiania muszę być ja.
Stary 2013-08-13, 09:59   #1428
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się!
Koszmarna noc za nami
Mała przespała tradycyjnie do 22.30, a potem pobudki z płaczem co godzine- półtorej W końcu o 4 wzięłam ją do siebie do łóżka i o dziwo zasnęła w miarę spokojnie. Spałyśmy do 7.30, ale i tak dyńka mnie boli z niewyspania jak cholera Sytuacji nie poprawił fakt ze położyłam się o 1
No i wydaje mi się że mała ma jakieś lęki separacyjne, bo nie ma opcji zostawić ją samą. Do tej pory nie miałam większego problemu żeby wyskoczyć na siku, czy robienie .......herbaty (o czym pomyślałyście) a teraz tragedia. Jak tylko traci mnie z oczu to jest mega ryk
Póki co Ulak bawi się na macie, a ja gotuję zupę. Z doskoku oczywiście
Dziś szef kuchni proponuje barszcz ukraiński Dla nieletnich będzie łosos na parze z brokułem, marcheweczką i ziemniakami
ojojoj
tak w sumie piszą że około 8 miesiąca pojawia się ten lęk separacyjny
my mieliśmy kilka dni takich że nie mogłam go zostawić w pokoju ale przeszło ostatnio i nawet odkurzałam całą chatę a on sam bawił się w leżaczku czy pokoju
pomyślałam o robieniu prania
barszczyk my mamy jeszcze leczo z wczoraj
a na jutro będę produkować wieczorem ogórkową

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-08-13 o 10:01
Stary 2013-08-13, 10:02   #1429
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
i że tak spytam, jak jej to odpowiada
w sumie nie jest żle o ile mąż, albo ja jesteśmy w pobliżu. Jak je ostatnio zostawiłam na 5 minut bo poszłam zrobić kawę to był ryk
Teściowa ma normalne podejście do Ulaka, bo nie podchodzi do niej z wymogiem "lub mnie", jeśli wiecie o co chodzi. Sama mówi że rzadko ją widuje i że mała ma prawo jej nie znać. Jedno co wiem na pewno, to że kiedyś mi rozpieści Ulaka do cna bo to ten typ

Stary 2013-08-13, 10:10   #1430
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
To właściwie usypia sam też nie miałabym nic przeciwko takiemu rytuałowi, ale u nas wygląda to tak, że najczęściej jest płacz i noszenie na rękach smoczka odrzucił, jak miał 4 m-ce. Ale wezmę się za to usypiane, dopiero jak te zęby trochę odpuszczą.
daj mi znać jak zaczniesz, bo potrzebuję jakiegoś wsparcia żeby też to zrobić
Cytat:
kala, bo zaczynam odnosić wrażanie że szukasz powodów żeby jednak nie oduczać
jakoś tak po prostu mnie perspektywa tego płaczu długiego przeraża. No i niepewność, że młoda się nastresuje a i tak nic z tego nie wyjdzie. Nie wiem czy już nie jest za późno, bo już się za bardzo przyzwyczaiła do takiego stanu rzeczy. Gdybym wiedziała, że to na pewno poskutkuje to by było inaczej. No i czytałam ten język niemowląt, fakt jest tam napisane jak to zrobić, ale dzieci akceptowały tam smoczki i butelki

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

no i obawiam się, że u nas to zasypianie to by było dłuuużej niż 50 min, jak to było u Ciebie
Stary 2013-08-13, 10:48   #1431
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
no tak właściwie to nawet też nie chodzi mi o takie typowe samodzielne zasypianie. Bo nie przeszkadza mi usypianie dziecka. Ale żeby np. po odłożeniu do łóżeczka spało, a nie budziło się co chwilę w poszukiwaniu cyca. Bo moja to nie budzi się z reguły na jedzenie. Wybudza się i szuka cyca żeby dalej spać. Czyli cycek jej jakby za smoczek robi. A ona bezsmoczkowa i bezbutelkowa, więc za bardzo nie mam czym tego cyca jej zastąpić.

No i jak śpi z nami to o 21 już zostaję z nią bo boję się żeby nie spadła jak będzie sama. A nieraz jak jest jakaś impreza to szkoda mi już o 21 opuszczać towarzystwo. A że mąż nie ma cycków, więc zawsze do usypiania muszę być ja.
Jeśli Ci zasypia tylko przy cycu to normalne, że potem jak tylko się przebudzi to szuka cyca - czyli czegoś co pomaga zasnąć. Dlatego jesli chcesz oduczyć tego to powinna się sama nauczyć zasnąć.

Cytat:

jakoś tak po prostu mnie perspektywa tego płaczu długiego przeraża. No i niepewność, że młoda się nastresuje a i tak nic z tego nie wyjdzie. Nie wiem czy już nie jest za późno, bo już się za bardzo przyzwyczaiła do takiego stanu rzeczy. Gdybym wiedziała, że to na pewno poskutkuje to by było inaczej. No i czytałam ten język niemowląt, fakt jest tam napisane jak to zrobić, ale dzieci akceptowały tam smoczki i butelki
Smoczek nie jest niezbędny i w tej książce jest to podane jako jedna z opcji Jagnna pisała o różnych sposobach. Trzeba pokombinować i tyle. Każde dziecko jest inne.

Żeby było jasne - ja Cię do niczego nie namawiam jeśli obecna sytuacja Ci odpowiada, ale uwierz w siebie, bo z takim podejściem to wiesz... Ja już wiem, że Ci się nie uda i to nie dlatego, że jest to nierealne Jak się chce to można wiele rzeczy nauczyć. Nie mówię, że wszystko od razu, bo na to potrzeba duuuużo czasu i cierpliwości. Także uwierz w swoje siły
Stary 2013-08-13, 10:52   #1432
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Chyba znalazłam dzisiaj plus z mieszkania na zadupiu. Jedyny Bosko widać gwiazdy. Nic nie zasłania, nic nie oślepia, czyste niebo, nie ma tej chmury dymu co nad Katowicami była na codzień. No, to tym się będę pocieszać jak znów sobie przypomnę, że mieszkam w dziurze
kurcze a u mnie chmury były

Cytat:

a jak cycki własnie też z tego względu chciałam teraz odstawić, ale jak nie wyjdzie to na spokojnie za jakiś czas, jak się przyzwyczai że mamy nie ma pół dnia

dokładnie wyluzuj

Cytat:
mój załapał smoka 2 tyg temu więc nic straconego

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

to Jan się kimnął od 18.30 do 7.30

Cytat:
Witamy się!
Koszmarna noc za nami
no właśnie ja też wczoraj pochwaliłam i nocka masakryczna od 2 do 5 przewracał się z boku na bok, to smoczek, to cycek, przebieranie, itp aż w końcu zasnął w......... swoim łóżeczku chyba za gorąco mu było z mamusią

Cytat:

powtarzam - próbuj dalej ze smoczkiem może kup inny, kombinuj, bo widzę że dla Ciebie to będzie zbawienie

jakieś tam mąż ma małe ale są
Stary 2013-08-13, 10:52   #1433
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
no i obawiam się, że u nas to zasypianie to by było dłuuużej niż 50 min, jak to było u Ciebie
Powiem Ci tak, że ja jak zaparłam się, żeby oduczyć małą od wstawania w nocy to od razu nastawiłam się na kilka nieprzespanych nocy i tak rzeczywiście było. Ale w zamian za to jest nagroda w postaci efektu
Także chyba lepiej, żeby przez kilka dni usypianie trwało nawet kilka godzin, a potem już nie było problemu niż żeby cały czas był problem ze spaniem.
Stary 2013-08-13, 10:52   #1434
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Jedno co wiem na pewno, to że kiedyś mi rozpieści Ulaka do cna bo to ten typ
ja mam takie podejrzenia co do moich rodziców niestety

Jan leży przed lustrem i mam go chwilowo z głowy
Stary 2013-08-13, 10:56   #1435
Ma_majka
Zakorzenienie

Adaś kończy dziś 8 miesięcy
Stary 2013-08-13, 10:59   #1436
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie nie jest żle o ile mąż, albo ja jesteśmy w pobliżu. Jak je ostatnio zostawiłam na 5 minut bo poszłam zrobić kawę to był ryk
Teściowa ma normalne podejście do Ulaka, bo nie podchodzi do niej z wymogiem "lub mnie", jeśli wiecie o co chodzi. Sama mówi że rzadko ją widuje i że mała ma prawo jej nie znać. Jedno co wiem na pewno, to że kiedyś mi rozpieści Ulaka do cna bo to ten typ
Zastanawiałam się chyba z 5 minut o co chodzi w tym wyrażeniu - myślałam, że chodzi Ci o lub - spójnik, a dopiero potem skapnęłam się, że chodzi o lub od lubienia
Język polski jednak jest skomplikowany

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Stary 2013-08-13, 11:07   #1437
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
jakieś tam mąż ma małe ale są

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Także chyba lepiej, żeby przez kilka dni usypianie trwało nawet kilka godzin, a potem już nie było problemu niż żeby cały czas był problem ze spaniem.
co racja to racja. Spróbuję zacząć od tego, że po kąpaniu będzie cyc i odkładanie do łóżeczka (łóżeczko chyba lepiej żeby było u młodej w pokoju?). I jak zacznie płakać to uspokoić na rękach i odkładać.

I w dzień robić tak samo? Na drzemkę do łóżeczka? Czy na razie tylko na noc? A jak młoda od razu po odłożeniu wpadnie w histerię to co? Znowu na ręce? Bo zakładam, że po jakimś czasie tak będzie - na tyle znam własne dziecko.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
100 lat !
Stary 2013-08-13, 11:27   #1438
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-08-13, 11:56   #1439
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

cholera moja mała ma chyba uczulenie na żółtko ale nie jestm na 100% pewna. Po tym leczeniu Zyrtekiem ładnie zeszły te suche, czerwone placki na łokciach a ja jej odstawiłam głównych podejrzanych - banana, żółtko i kaszkę zdrowy brzuszek
no i wczoraj dostała żółtko po tej przerwie na obiad a wieczorem już suchy łokieć. Ale tak jak pisałam nie jestem pewna bo była na weekend u teściów a była też akurat szwagierka z synkiem i dali jej jakieś ciastka hippa dla niemowląt a prosiłam, tłumaczyłam - nic jej nie dawać niz to co przywiozłam
i teraz nie wiem znowu co robić a tak już bym miała pewność. To teraz się zastanawiam czy to żółtko czy może cholerne ciastka. Aaaa i jeszcze co istotne to wczoraj dostała pierwszy raz takie żółtko z jajka, które ja ugotowałam a wcześniej w czwartek dałam jej słoiczek z obiadkiem, w którym było już żółtko. Więc to też dziwne, że jeśli to żółtko to reakcja byłaby na to wiejske a nie na to ze słoiczka??
ale chaotyczny wowód, ciekawe czy ktoś mnie zrozumie?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 12:23   #1440
T'ai
Zakorzenienie

Natalka nie mam pojęcia jak ci pomóc
tyle co Jasiek raz jeden dostał czerwonych policzków dorzuciłam mu kawałek pomidora do zupy a po słoiczku gdzie była ryba w pomidorach nic nie miał

dziewczyny jak u was z kupkami
mieliśmy okres że stały się bardziej zbite po urozmaicaniu diety a teraz z powrotem są dość rzadkie....i lekko kwaśnawy zapach mają
(wybaczcie szczegóły)
może to od owoców co? niby niewielkie ilości (słoiczki zjadał całe ale od jakiegoś czasu daję normalnie owoce) ale codziennie coś tam zjada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości