![]() |
#4921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Dziewczyny u mnie leje i jest buro i ponuro. Do tego głowa to mi chyba pęknie od tego ciśnienia. Dziewczyny nie denerwujcie się swoimi chłopami- chłop to istota inaczej myśląca i nigdy nie zrozumie naszego toku rozumowwnia. Szkoda nerwów i stresu ![]()
![]() |
#4922 |
Zadomowienie
|
Ja się nie odzywalam, bo trzasnal mi kregoslup, prawdopodobnie przemiescil się kreg a miejscu gdzie już mialam problem. Leze jak ten kolek nie chodze, ledwo siedze. Bole mam takie ze momentami wyje jak kojt, najgorzej, ze poki co nic nie mogę z tym zrobic i musze czekac. Więc jak wyjde z tej mega depresji w ktorej jestem to Was ponadrabiam. A tymczasem gratuluje dobrych wynikow i odkryc plci!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Rozeznanie
|
Amerella, napisałam Ci wiadomość na priv. Zajrzałam na naszą pierwszą stronę i wychodzi na to, że jesteś "do przodu" z ciążą ode mnie o 2 tygodnie.
Ja niestety jeszcze nic nie dostałam na e.coli, bo gin twierdzi, że to naturalna bakteria (ale w szyjce czy w pochwie??? to chyba już tam nie jest naturalna), że narazie nie będzie ładował we mnie jakichś mocnych leków, bo jest wcześnie (dziś jest mój 14t2d) ,,... dziewczyny nie wiem czy mu ufać??? w przyszłą środę jadę na wizytę zrobić wymaz z szyjki na bakterie beztlenowe (tlenowe jednak też bym powtórzyła) i jak coś wyjdzie nie tak to chyba nie odpuszcze żebym nic nie dostała! Martwię się tym jak cholera! Co myślicie o tym??? W sumie jestem 11 dzień po założonym szwie i dostałam globulki nystatynę 10 sztuk, jeszcze zostały mi 2 do wybrania... ale z tego co wiem nystatyna jest na grzyby, a ja grzybów nie mam! ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój Mąż mnie wczoraj przeprosił, że ostatnio bardziej się zajął sobą niż mną, ale ja tak byłam zajęta bólem brzucha, kłuciami, mówiłam o wózkach, ubrankach, wanienkach... A wiecie co jest najgorsze?? Że ja tego nie zauważyłam... Więc postanowienie: od dziś Mąż musi poczuć się na piedestale, bo Dzidziuś go skutecznie zepchnął. ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-08-13 o 08:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
gratuluję udanych wizyt i kolejnych odkrytych płci
![]() podczytuję i sobie myślę, że nie tylko ja mam problemy z tż. tylko czy jeszcze ma sens mieć nadzieję, że zaświeci słońce? tak się popisuje ostatnio, że nie wiem czy ja chcę słońca. ja wiem, że to ciężki czas. remont (a on nie umie podejmować decyzji), dziecko (przestanie być pępkiem świata + pierwszy raz otoczenie od niego oczekuje, że to on się będzie mną opiekował). do tego zgubił pamiątkowy łańcuszek i obrączkę, którą na nim nosił. to jak w takiej sytuacji mój tż się zachowuje? na przykład ze straszną złością w oczach wykrzykuje mi, że przeze mnie zgubił ten łańcuszek - bo przeze mnie żyje w nerwach ![]() ![]() i od razu mówię, że próbowałam rozmawiać. to nic nie daje. dziś śpi u szwagra, dzięki Bogu. może trochę odsapnę a szwagier trochę z nim pogada. może jego nie będzie traktował jak wroga-jak mnie.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() AgatkaL trzymamy ![]() ![]() forester współczuję! Dolegliwości kręgosłupowe są najgorsze ![]() ![]() Shiloh na pewno będzie lepiej jak Tż pójdzie do pracy. Mój Tż zawsze się robił nieznośny jak nie pracował albo miał przymusowy urlop bo nie było zleceń ![]() Miłego dnia dziewczęta!
#4928 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Oj wspolczuje ci! I oby szybko przeszlo ![]() Cytat:
Mozno cie przytulam i zycze aby tz szybko przejrzal na oczy i dostrzegl jak wspaniala ma kobiete i ze musi ja odpowiednio traktowac. ![]() Dzewczyny serio nie dajcie sobie wejsc na glowe. O tym trzeba myslec od poczatku,nie odpuszczac,nie machnac reka,bo pozniej juz nie bedzie fajnie.
![]() |
#4929 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Bierzesz jakis probiotyk?
![]() |
#4931 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że e-coli (tak jak te lisreriozy i toxo) najgroźniejsze są w układzie pokarmowym, więc jak jest z "drugiego końca" i pod kontrolą, to może lekarz wie, co robi i faszerowanie prochami bardziej by mogło zaszkodzić dziecku niż pomóc ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() A czemu nie możesz nic zrobić? Jakieś masaże, albo ćwiczenia (rehabilitacyjne) nie pomogłyby? Byłaś z tym u lekarza?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
ale dla równowagi muszę powiedzieć że istnieją inni faceci "dobrzy" (może nie najlepsze określenie ale inne jakoś nie przychodzi mi do głowy ) np. mój jest wspaniały i nie mogę i nie chcę na niego narzekać. mimo zmęczenia po pracy jak go poproszę zrobi mi czy to herbatkę czy tościka
![]()
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie ranek zaczął się deszczem, teraz jakby się przejaśnia, ale upału ma nie być ![]() Z włosami też słyszałam, że bywa różnie, ja zostaję z odrostem (przed ciążą zaczęłam z czarnych na brąz przechodzić, ale bez zdejmowania koloru) jak jeszcze trochę urośnie, pomaluję już na docelowo
![]() |
#4935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale zanim się to wszystko zaczęło to głaskał brzuch, gadał do niego, wymyślał jakie będzie Młode. ehh, nie ważne. wygadałam się i co, więcej nie zrobię na razie... w każdym razie czytam wątek, ale nie mam nic pozytywnego do pisania więc siedzę cicho. całuję Was ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to z racji urlopu mojej położnej zadzwoniłam do Szpitala i opisałam sytuację. Bardzo miła pielęgniarka powiedziała, że w tym tygodniu mi wyznaczą USG i wyślą pocztą ![]() ![]() Zmykam do pracki, bo się załapałam dorywczo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to przed chwilą przyszły mi pierwsze ciążowe gatki a w zasadzie to takie http://allegro.pl/lumide-ciazowe-spo...421832442.html (tylko pas na brzuchu jest czarny ) i powiem że są fajne. przymierzyłam i bałam się że ten pas będzie za luźny i będzie wisiał ale fajnie się dopasowuje do aktualnego wyglądu ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-13 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie stawając po stronie facetów myśle że musimy być bardziej wyrozumiałe...nas teraz wszystko doprowadza do płaczu...albo załamania...bądź czasami śmiechu do łez.
Patrzymy na wszystko trochę inaczej...zmieniłyśmy się...nasze ciała się zmieniają...faceci nie są w stanie tak szybko pojąć pewnych rzeczy....oni potrzebują więcej czasu...muszą czuć że to nadal jesteśmy my....w dwupaku...ale my ![]() Ja na mojego nie narzekam,jest wyrozumiały,troszczy się o mnie,robi pokój dla dzidziusia...nie podnosi głosu...widze że się stara...i widze że ma anielską cierpliwość bo ja czasami przesadzam...targają mną emocje i nerwy...zawsze wtedy staram się uspokoić i myśle przecież dla niego to też jest rewolucja... ![]()
#4939 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() gratuluję kolejnych ujawnień ![]() 3mam kciuki za kolejne badania ![]() my już w miarę ogarnięci w nowym miejscu, czekamy tylko na nowe meble ![]() leki od nowej lekarki pomogły, bo już nie mam uczucia walenia łokciem w brzuch ![]() któregoś dnia, muszę iść zrobić morfologię i mocz, ale jakoś nie mam weny ![]() ![]() Kluska ustaw go do pionu, już nie dla siebie ale dla dzieciaczka, albo jak mówi Senirra, wyprowadź się na kilka dni do kogoś.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
A my z TŻ nie potrafimy się kłócić
![]() ALe w sobotę coś TŻ wzięło. Robił ptasie mleczko w blaszce z wyjmowanym dnem (jak zawsze) i śmietana musiała być jakaś felerna, bo po włożeniu do lodówki zaczęła się wylewać ![]() NIe wdawałam się w dyskusje i powiedziałam, że robił wcześniej w tej samej i nie wylatywała śmietana, więc to on musiał coś zj**** i poszłam do salonu. Biedny wymył całą lodówkę, a jak wchodził do salonu to już się śmiał (bo my tak się właśnie "kłócimy" - ktoś w końcu wybucha śmiechem).
#4941 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tz Kluski pewnie będzie w niebo wzięty mając spokój, bynajmniej nie wykorzystując go na przemyślenia. Jeśli już akcja z wyprowadzką, to na pewno nie na tydzień, bo to będzie jak przyjemny urlop od Kluski - wiem, przerabiałam już wersję z mieszkaniem u mamy przez tydzień. Teraz się zastanawiam, czy nie spakować wszystkich rzeczy (zeby mu dać do zrozumienia, że naprawdę jestem na granicy wytrzymałości) i wyjechać bez komunikowania na ile i po co. Mama powiedziała, że mam u niej metę zawsze, chociaż to dla mnie będzie trochę jak życiowa porażka, ale nie będę zgrywać twardziela że sobie sama dam radę, bo sobie nie dam i wiem o tym. W każdym razie u nas też się dzień zaczął bardzo przyjemnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ostatnio tak rozmroził filet z kurczaka że go ugotował...chciałam dać wskazówki ale stwierdził że sobie poradzi...no i zalał wrzątkiem filet ![]()
![]() |
#4943 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak czasem zdarza mi się wnerwić na męża lubię posłuchać tej piosenki. Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
Właśnie kupiłam na allegro 2 ręczniki z kapturkiem żółty i zielony
![]() Teraz szukam grubszego kocyka ![]()
#4946 |
Zakorzenienie
|
pawmaj- ty niedobra kobieto, chłopa na dziecko chciałaś naciągnąć
![]() ![]()
#4947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4949 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() O,nic sie nie chwalilas. Co to za praca? Cytat:
Ja mam odmienne zdanie... faceta trzeba krotko i od razu mu powiedziec czego sie wymaga. Ja za bardzo obchodzilam sie jak ze smierdzacym jajkiem,to teraz mam jak mam.
![]() |
#4950 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
E. coli jest naturalną florą jelitową, ale może też występować w pochwie. Szyjka macicy powinna być jałowa (wolna od drobnoustrojów). Zagrożenie jakie płynie z infekcji pałeczką coli to zakażenia okołoporodowe płodu, do których MOŻE, ale NIE MUSI dojść. Takie zakażenia mogą powodować np. zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków lub posocznicę. Nystatyna, którą dostałaś od lekarza istotnie ma działanie przeciwgrzybicze - działa głównie na drożdżaki Candida albicans. Jeśli masz możliwość - pobierz wymaz raz jeszcze. Może poprzedni nie był pobrany prawidłowo i jednak nie masz tej bakterii. Jeśli jednak okaże się, że ją masz, polecam konsultację z innym lekarzem. Mam nadzieję, że pomogłam, ale nie nastraszyłam ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.