|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
to ja będę czarną owcą i wylamuję się ze stada- ja! ja! ja chcę czikę!
taka pogoda jak dziś dobija mnie- zimno mi w stopy i co chwilę mam gęsią skórkę- TZ się pyta, czy tak się podnieciłam czy po prostu mi zimno ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Skąd wiesz, ze nie będzie? Ale co, to już w ogóle wycofują? Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-08-13 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
u mnie też zimno i do tego deszcz pada, także czika mile widziana
![]() Litle niestety, też mam okropny cellulit. Przybij piątkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Lurker ;)
|
Dziewczyny wracajace do pracy, tez macie taka mysl jak ja, ze NIE CHCE JEJ ZOSTAWIAC
![]() ![]() ![]() ![]() Nie chce zostawiac mojej kuleczki bez mamusi ![]() ![]()
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie nie wiem, albo jakas wtyczka :/ pownno sie niby samo aktualizowac :/ tak z dnia na dzien ehh... w czwartek przyjezdza chlopak siorki to moze pomoze ![]() --------------- dziec mi pieknie zjadl (obrzydliwy) obiadek i teraz spiocha. nawet w miare ladnie zasnal, bez histeryjijiiji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę jest jakby lepiej, boli jak uj ![]() Mam dziecko niesamowicie przywiązane do kp, od razu odlot ze szczęścia, aż piszczy z radości jak ją kładę w pozycji do karmienia i bluzkę zaczynam odsłaniać, jak jest głodna to mnie sama rączką chwyta i przytula się buzią - masakra, ja nie widzę odstawienia ;/ A przy tym wszystkim kocham jej minę kiedy je, kocham kiedy się wtula całym ciałem do mnie i kocham jak się cieszy, że zaraz dostanie jeść ![]() Chyba marta pytała nas o smoczek? Ona się czasem smoczkiem bawi, wkłada sobie i wyjmuje z buzi, ale na dłużej nie zassie, do zaśnięcia też już nie. Ze 3 miesiące jest totalnie bezsmoczkowa, także jesli chodzi o butelkę. Cytat:
Cytat:
Wysłali krzesełko do karmienia i już przebieram nogami - nie mogę się doczekać jak przyjdzie. Tylko boję się, że będzie jak u Pstrynia i za wysoko będą plecki na razie.. no ale się zobaczy. Czy to jest lekkie i ja je złożę sama? Uwaga, ja mam pytania ![]() 1) Od kiedy można dawać dziecku do skosztowania "dorosłe rzeczy"? Typu jakiś nabiał, twaróg, serek wiejski, ser zółty np? Albo wędlina, mięso z obiadu, jakiś kotlecik mielony, nie wiem??? 2) Od kiedy dziecko bawi sie zabawką typu sorter? Szaja? Kurdę, moje dziecko kocha kable! Właśnie podpełzło do podgrzewacza (stoi pusty of course) i go ciągnie za kabel po podłodze, nie wiem czy jej zabrać, pewnie będzie płakać. Potem nadrobię klub, bo podczytywałam wczoraj, ale byłam tak śpiąca, że padłam. Powiem tylko - Charliz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Wtorek dzisiaj a tu takie pustki?
![]() Synek śpiący-idę. Ale zaraz wracam ![]()
#4478 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Witajcie
![]() Stapamy juz po poskiej ziemi, dopiero co wstalismy ![]() Nie wiem, co sie dzieje u Was i nie wiem, kiedy nadrobie ( ![]() ![]() Takze znow znikam na kilka dni, pewnie do czasu pierwszej sprzeczki z TZ :P Moj maly podroznik w 2 dni zaliczy podroz autem, autobusem, samolotem i pociagiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-08-13 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja wiem, że było ostatnio...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, rozumiem Cię doskonale, ja najbardziej lubię słuchać w nocy jak połyka mleczko i robimi przy tym głośne ymyh ymyh ymyh ymyh ech, rozpływam się wtedy u nas karmienie piersią w zasadzie to już tylko uzupełnienie bo mały je bardzo dużo stałych posiłków i w ciągu dnia pierś naprawdę służy tylko do popicia- i też nie zawsze myślę,że po powrocie z wakacji będziemy kończyć, smutno mi z tego powodu, bo jak nie zdecydujemy się mieć więcej dzieci to są ostatnie takie wrażenia w moim życiu ![]() co do próbowania dorosłych rzecz- ja daje wszystko próbować poza : wędlinami sklepowymi, serem żoltym i białkiem jajka resztę - jogurty, twaróg itp bez problemu, przecież tego jest naprawdę odrobinka- a mina- bezcenna ![]() Littlesweet rozumiem Cię, ja do pracy mam 3 kroki a i tak co chwilę chodzę zaglądać do małego albo uściskać go bo bardzo za nim tęsknie ![]() Nafiqa- no to brawa dla podróżniczka, zadowoleni z wakacji? jak upały znieśliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ![]()
#4483 |
Zakorzenienie
|
Ja w końcu chyba nie kupuję puzzli piankowych, bo jak patrzę, że moja pełza po cały mieszkaniu.. to przecież całej chaty puzzlami nie wyłożę.. z maty zwiewa w minutę, obawiam się, że z puzzlami byłoby to samo, chyba mi trochę szkoda $$, będe po prostu częściej sprzątać i podłogę myć.
Powiedzieć Wam coś śmiesznego ? Dziecko moje ma fazę na koła wózkowe. Jak jestem blisko a ona na podłodze jest i ujrzy koło, czy to małe czy to duże to oczy się świecą i wyciąga łapki, po czym..goni mnie i pełza w kierunku kółeczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() woli zwiedzac katy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
wwwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrr rrrr pocytowałam i mi się et rołąćzył ale sie wku***
![]() foch nie będę pisać ![]()
#4486 |
Rozeznanie
|
Ja też daję próbować tego co jem, zaraz ciągnie moją rękę do buzi, ostatnio ssała ogórka małosolnego
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- chyba pora się troszkę ogarnąć, chyba słoneczko się przebije wiec może wyjdziemy na spacerek, miałam iść do księgowej i do banku ale mi się nie chce. Wiecie co? tak się odzwyczaiłam od siedzenia w domu (ciągle w rozjazdach) że nie mogę się dziś ogarnąć, nie wiem co robiś choć kupa roboty.
#4487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przytulam Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4490 | |||
Zakorzenienie
|
Łazanki jem
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- u mnie to samo, jak nie czika topiąca asfalt to taki wygwizdów, ze łeb urywa ![]() ![]() Cytat:
![]() co do kabli- u nas to samo ![]() ![]() podczepiam sie pod jedzeniowe pytanie ![]() Cytat:
![]() jak było? wywczasowaliscie sie? pewnie teraz w Waszej kawalerce klaustrofobii dostaniesz.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
dziś cierpię na nicmisięniechcizm
![]() ale chociaż cziki nie ma ![]() Dziewczyny skazowców - kiedy na zwykłe mm próba przejścia? Dawid nieznosny ale nie tak jak wczoraj.. Ale zmiana pampersa to maskara teraz jest... Poza tym nie raz czuję się taka sfrustrowana że dzień wygląda tak samo, do nikogo gęby otworzyć, a Młody postanowi dowodzić to już w ogóle. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- co do sortera, to ja kupiłam Młodemu buty na zimę i sortera żółwia z FP za jednym machem u babki. Jak zacznie do chodzenia próby dawać to mu kupię butki specjalne. Odkryte palce, usztywniony zapiętek - gadałam z ortopedą i później z przedstawicielem firmy, mam będzie te butki mieć na sklepie |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Pamietam o Was,ale nie mam czasu teraz ![]() I humoru tez nie mam-klotnie z TZ. Przegielam wczoraj,strasznych rzeczy mu nagadalam, totalnie bez szacunku... Moze wieczorem troche ponadrabiam,widzialam tylko, ze Silver wrocila,heeeeej ![]() ![]() Czymajcie sie,lece prasowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- NAwijko, a co tak szybko? tzn JUŻ?! Brawa dla podróżnika ![]() Black ja kupowałam pierwsze puzzle w biedrze, później na allegro 26, albo 30 sztuk? 30cmx30 cm, ale do tych z biedrony się nie umywają. Wkurza mnie ich składanie bo te literki/cyferki wylatują z nich. No i strasznie łapią wszelkie kłaki i brudki. Czyścić trzeba często. Złożyłam ostatnio z brak miejsca tu u rodziców. Rozłożę na mieszkaniu, ale długo nie posiedzą bo młody wędrówki ludów odprawia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
O! Nawijki wróciły
![]() Witajcie w ojczyźnie ![]()
#4495 |
Zakorzenienie
|
O....Nawijko..córko marnotrawna
![]() wypoczeli Wy?....wybyczyli sie? I znófff jadzieta? ![]() Proszę o info mamy które już musiały pakować pociechy...POMOCY!! Ile czego...co i jak? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-13 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
A tak się bawi mój Gucio
![]() W tej chwili wszystkie zabawki są już poza koszem ![]()
#4497 |
Zakorzenienie
|
Hope, dzięki.
![]() ![]() ![]() Uwaga, moje dziecko zaczęło jeść. ![]() A, no i wczoraj złożyłam zamówienie u r_p77, wg mnie to najlepszy sprzedawca z rzeczami dla dzieci na all, bo wczoraj zamówione - dziś mam już u siebie. Kupiłam małej smoczki Avent 6+ i jest zaciekawiona nimi strasznie, bo mają inną obudowę i są trochę większe od tych Aventów 0+. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-13 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | ||
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3914522/Koledzy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hope, jak ja cie rozumiem..... Meneq, masz zaproszenie na fejsie ![]() dziec nareczny, wtulony, za szyje mnie obejmuje, nucimy sobie i tylko tak jest dobrze, nam obojgu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, Hope : <przytul>
A jeszcze miałam jedno pytanie, ale mi uciekło : Odnośnie glutenu: któraś wprowadzała za pomocą biszkoptów? Jakich, ile podać na pierwszy raz? Takie sklepowe "języczki" to chyba słodkie strasznie, z barwnikami jakimiś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
CHARLIZZ od wrzesnia najnowsza seria Czasu honoru na 2 w niedziele o 21,10
![]() ![]() ![]() DEBRAH ja dałam biszkopta z biedry ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-08-13 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.