kiedy wkońcu te oświadczyny będą ? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 21:35   #91
Madaaa
Zakorzenienie

Dot.: kiedy wkońcu te oświadczyny będą ?

Ale parcie masz. To tylko pierścionek. W narzeczeństwie i milosci o cos wiecej chodzi Za duzo komedii romantycznych a potem marzy się mega zareczynach, pierscionkach i milosci az po grob
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 22:00   #92
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ale parcie masz. To tylko pierścionek. W narzeczeństwie i milosci o cos wiecej chodzi Za duzo komedii romantycznych a potem marzy się mega zareczynach, pierscionkach i milosci az po grob
marzyć mozna,baaa,nawet mozna to miec
ale cały jest ambaras.....

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 23:24   #93
doska1
Raczkowanie

oo widze dyskusja wre.. Owszem mam pracę i moj ukochany też. nie narzekamy na sytuacje finansowa. Także mamy gdzie mieszkać.. Wiecie co mi po prostu chodziło o to konkretne pytanie się :Czy będziesz moją zoną?? a tego pytania nie było!! na pierscionku mi nie zależy bo jestem uczulona na złoto i srebro.. (Swoją drogą ciekawe czy na białe złoto??)
doska1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 06:51   #94
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Taaaa, na pewno Ślub zmienia tylko formalności, bo w związku, gdzie jest DOJRZAŁA milość jakiś papierek nie powinien zmieniać nic
Ja ślubu nie chcę i nie jestem zgorzkniała Faktycznie, niewygodna biała kieca, facet przyduszony krawatem, mnóstwo obrzydliwego żarcia, kiepska orkiestra i nawaleni goście to szczyt marzeń każdej z nas Nienawidze wesel
Dzieci tez nie chcę miec i co? Zlinczujesz mnie za to?

Chyba ty

Taki tekst to JESZCZE zrozumiem, jesli kobieta ma 40-50 lat. Ale ona ma 20 parę! Mentalnie może byc jeszcze dzieckiem! A juz wątpie, żeby miała wyrabaną w kosmos sytuacje finansową

Jesli facet chce spierdzielić do młodszej to ja bym z nim slubu nie chciała. A zreszta może to zrobic nawet po slubie
dokładnie. poza tym jakoś nie widzę tych młodych kobiet śliniących się na widok podtatusialego kolesia
Swoją drogą kobieta też może sobie młodszego znaleźć.

Pamietaj mój drogi,że wam zegar szybciej tyka Myślisz,ze impotenci są takim łakomym kąskiem

Ciekawe czemu to faceci m aja z tym ogromny problem,że kobieta zostanie starą panna Nie martwcie się o nas Lepiej być samotną niż z szowinistą

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Może "na jaskinowca"? Maczugą w łeb i do jaskini

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez doska1 Pokaż wiadomość
oo widze dyskusja wre.. Owszem mam pracę i moj ukochany też. nie narzekamy na sytuacje finansowa. Także mamy gdzie mieszkać.. Wiecie co mi po prostu chodziło o to konkretne pytanie się :Czy będziesz moją zoną?? a tego pytania nie było!! na pierscionku mi nie zależy bo jestem uczulona na złoto i srebro.. (Swoją drogą ciekawe czy na białe złoto??)
to trzeba było w drodze do ksiedza spytać skąd wie,że chcesz w ogóle wyjść za niego
Teraz to już po ptokach

Chyba,ze otwarcie powiesz niby żartem,że u Was jakoś tak nie po kolei wszystko

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
jakie parcie? Chlop sam ją zaciągnął do księdza
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 07:45   #95
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
(Swoją drogą ciekawe czy na białe złoto??)
Coś droższego może Na pewno na platynę nie masz Jak mu to powiesz, to na pierścionek uzbiera chyba w 2110 roku. Powiedz mu o tym uczuleniu chociaż, bo on kupi, a Ty nie będziesz nosić, czyli kicha
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 08:18   #96
Kimberly1919
Przyczajenie

Oświadczyny to jeden z niewielu momentów, kiedy to facet może podjąć samodzielnie decyzję o tym, kiedy i jak. Takie sytuacje jak Autorki zdarzają się najczęściej wtedy jak facetowi się tę jego domenę odbiera i usiłuje ingerować w coś, co powinno być tylko jego. Inne decyzje zawsze już będziecie podejmowali razem, dlaczego nie dać mu raz całkowicie wolnej ręki? Zgadzam się z Dziewczynami, że teraz jest mu już zwyczajnie głupio... Po co pytać, jak sala zamówiona? ?
Kimberly1919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 08:23   #97
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym ja była Twoim partnerem to logiczne by dla mnie było, że chcesz być moją żoną chociaż by na podstawie tych słów:

Cytat:
Ja już nawet podchody robiłam, że "skoro w przyszłym roku chcemy wziąć ślub, to może byśmy się na nauki zapisali"

jeśli Ci nie zależy na pierścionku to sama sobie odpowiedz na pytanie - jaki jest sens pytania czy chcesz być żoną, skoro wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że tak
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 08:43   #98
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Coś droższego może Na pewno na platynę nie masz Jak mu to powiesz, to na pierścionek uzbiera chyba w 2110 roku. Powiedz mu o tym uczuleniu chociaż, bo on kupi, a Ty nie będziesz nosić, czyli kicha
albo tansza wersja- stal chirurgiczna
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 09:11   #99
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Eee... a po co ma być to pytanie? Trzeba było się nad nim zastanawiać, zanim zaczęłaś planować ślub, zaklepywać termin u księdza, salę i listę gości.

Ja się facetowi nie dziwię - na jego miejscu czułabym się jak ostatni kretyn, będąc zmuszoną do zadania pytania, na które nie tylko ja, ale też właściwie reszta świata zna odpowiedź.

Na twoim miejscu przyzwyczajałabym się do myśli, że tego pytania nie będzie, z tego prostego powodu, że ono już po prostu było, a także była twoja odpowiedź - tylko nie wprost.

Co do uczulenia na złoto i srebro - proponuję tytan

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 09:47   #100
doska1
Raczkowanie

na szczęście wie, że jestem uczulona, na Walentynki mi kupił śliczną bransoletkę, jak sie okazało po 20 minutach byłam tak spuchnięta że jechaliśmy do szpitala, poł wieczora tam przesiedzieliśmy... ot i takie były nasze romantyczne walentynki.. hehe
doska1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 16:06   #101
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość

jakie parcie? Chlop sam ją zaciągnął do księdza
Parcie na zaręczyny Aż uklęknie i wręczy jej pierścionek z pytaniem czy zostanie jego zoną
Dobrze, że on ciągnie do księdza a nie ona Ale w moim odczuciu ona zareczyn nie uslyszy, bo skoro do księdza juz poszli to po ptokach
Skoro wszystko zaplanowane facet pewnie mylsi, że już nie trzeba

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
albo tansza wersja- stal chirurgiczna
plastik też może być ładny
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 16:32   #102
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro wszystko zaplanowane facet pewnie mylsi, że już nie trzeba
Na jego miejscu myślałabym tak samo
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 17:25   #103
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kimberly1919 Pokaż wiadomość
Oświadczyny to jeden z niewielu momentów, kiedy to facet może podjąć samodzielnie decyzję o tym, kiedy i jak. Takie sytuacje jak Autorki zdarzają się najczęściej wtedy jak facetowi się tę jego domenę odbiera i usiłuje ingerować w coś, co powinno być tylko jego. Inne decyzje zawsze już będziecie podejmowali razem, dlaczego nie dać mu raz całkowicie wolnej ręki? Zgadzam się z Dziewczynami, że teraz jest mu już zwyczajnie głupio... Po co pytać, jak sala zamówiona? ?
Jeden z niewielu? To faceci nie mają mózgów, żeby podejmować za siebie decyzje?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-14, 00:25   #104
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Arakh Pokaż wiadomość
Nie słuchaj tego pitolenia w stylu "ja ślubu nie chce" albo " ślub nic nie zmienia", bo tak ględzą zgorzkniałe panny. Żyjemy mimo wszystko w konserwatywnym kraju i nadaj krzywo się patrzy na "panny z dzieckiem" i ludzi żyjących na tzw. "kocią łapę", choć głośno się o tym nie mówi.
Bylam dlugo w szczesliwym zwiazku bez slubu i nie uwazalam sie za zgorzkniala stara panne (jak niby, skoro bylam w stalym zwiazku...) ani nikt na mnie krzywo nie patrzyl, nawet babcia. To przykre, ze wychowales sie w takich pogladach.
Stary 2011-08-14, 08:51   #105
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
hej dziewczyny, na pewno ten temat jest tutaj bardzo znany i oblegany na forum, każda z nas chciałaby aby jak najszybciej spełniły się jej marzenia o białej sukni, welonie i miłości po sam grób...
Białej sukni i welonu nie chcę

Cytat:
Ostatnio zaczęłam rozmyślać kiedy mój przyszły mąż mi się oświadczy, podczas jednych z "tych" rozmów wspominał, że oświadczy się w te wakacje (bo on planuje ślub na przyszły rok). Tylko że ja zaczynam w to wątpić. Najpierw myślałam, że oświadczy się w moje urodziny (czerwiec), potem w imieniny (sierpień), ale jedno i drugie minęło a on wspominał że to będzie dla mnie magiczna data.. A nasza data też już dawno minęła. Tak więc zastanawiałam się kiedy...
On Ci się już oświadczył. Oświadczył, że chce z Tobą wziąć ślub, poprzez zabranie Cię do księdza. A Ty przystałaś na wszystko. Termin ślubu ustalony... Czyli jesteście narzeczeństwem.
Ale skoro tak bardzo Ci zależy na: "Kochanie, będziesz moją żoną?" to... Powiedz to swojemu facetowi "Kochanie, wiem, że termin ślubu już zaklepany, ale nadal z Twoich ust nie padło pytanie >>będziesz moją żoną?<<, a mnie na nim bardzo zależy. Jestem osobą o tradycyjnym podejściu do narzeczeństwa, ślubu... I zwyczajnie brakuje mi tych tradycyjnych oświadczyn".

Cytat:
Wszyscy mi się z rodziny pytają kiedy ślub, a mi jest głupio cokolwiek powiedzieć bo przecież to nie ode mnie zależy.
Jak to, nie zależy od Ciebie? Nie masz wpływu na ślub? Ależ masz. Nawet sama zaczęłaś robić listę gości...

Cytat:
Napisane przez tik tok Pokaż wiadomość
Każdy mężczyzna mówi co innego, a robi co innego.
Nie każdy

Cytat:
Napisane przez Kimberly1919 Pokaż wiadomość
Oświadczyny to jeden z niewielu momentów, kiedy to facet może podjąć samodzielnie decyzję o tym, kiedy i jak.
Och, takich momentów jest wiele. Po prostu oświadczyny zazwyczaj są dość ważne... Chociaż coraz więcej par rezygnuje z takich tradycyjnych oświadczyn

Cytat:
Takie sytuacje jak Autorki zdarzają się najczęściej wtedy jak facetowi się tę jego domenę odbiera i usiłuje ingerować w coś, co powinno być tylko jego.
Dlaczego to "powinno być jego"? Bo taka tradycja? Bo zawsze tak było?

Cytat:
Inne decyzje zawsze już będziecie podejmowali razem, dlaczego nie dać mu raz całkowicie wolnej ręki?
Dlatego, że jak widać, facet wcale nie chce oświadczyn typu: "Kochanie, wyjdziesz za mnie?". Zabrał dziewczynę do księdza, i tyle. A skoro jej zależy na tradycyjnych oświadczynach, to powinna mu to powiedzieć.
Stary 2013-08-12, 19:00   #106
polkadot
Raczkowanie

Z moim Tż oboje jesteśmy po 30stce, samodzielni, pracujący. Spotykamy sie od jakiegoś czasu. I choć jeszcze ze sobą nie mieszkamy, związek ostatnimi czasy nabrał tempa. Tż w końcu wyznał, że mnie kocha. Pojawiły się też plany posiadania dziecka, a ostatnio parokrotnie padło pytanie, czy chciałabym wyjść za niego. W luźnej rozmowie- raz podczas ogniska ze znajomymi, ponownie na miejskiej plaży siedząc na leżaczku i sącząc drinka... Traktować takie pytania jako asekuranckie "badanie terenu"? Bo przecież chyba nie jako ciekawość mojego stanowiska w kwestii zawierania małżeństw? Czy mam się spodziewać, że niedługo padnie na kolana?

polkadot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 20:07   #107
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez polkadot Pokaż wiadomość
Z moim Tż oboje jesteśmy po 30stce, samodzielni, pracujący. Spotykamy sie od jakiegoś czasu. I choć jeszcze ze sobą nie mieszkamy, związek ostatnimi czasy nabrał tempa. Tż w końcu wyznał, że mnie kocha. Pojawiły się też plany posiadania dziecka, a ostatnio parokrotnie padło pytanie, czy chciałabym wyjść za niego. W luźnej rozmowie- raz podczas ogniska ze znajomymi, ponownie na miejskiej plaży siedząc na leżaczku i sącząc drinka... Traktować takie pytania jako asekuranckie "badanie terenu"? Bo przecież chyba nie jako ciekawość mojego stanowiska w kwestii zawierania małżeństw? Czy mam się spodziewać, że niedługo padnie na kolana?
niekoniecnie od razu. może bada teren a do oświadczyn zbierze się za X czasu. x jako większe lub równe 6 (miesięcy)

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 21:26   #108
arachnea
Rozeznanie

Wygląda to na badanie gruntu, choć u facetów od słów do czynów (podobno) długa droga. Ciężko powiedzieć, jak będzie u Ciebie w każdym razie Twój facet chyba traktuje wasz związek poważnie
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 02:29   #109
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Nie wyobrażam sobie zagadywać faceta i zadawac mu pytanie ,,kiedy ślub?", ,,kiedy oświadczyny?". Serio miałabym wrażenie, że to ja jestem mężczyzną w tym związku, a on niezdecydowaną kobietą, która wszystko odwleka. Wyglądałoby to tak jakbym ja się oświadczała.
Najlepiej siedzieć spokojnie, ograniczać się do rozmów ,,po ślubie to, po ślubie tamto", nie walić prosto z mostu. Zawsze to inne kobieta ma poczucie kiedy facet już jej się sam z siebie oświadczy. Czuje, że on naprawde tego chce, dobrowolnie i bez żadnego ,,popchnięcia" z jej strony.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-08-13 o 02:30
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 06:51   #110
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

Hm, nie wiem, ale dla mnie pytanie "czy chciałabyś za mnie wyjść" = oświadczyny
Mój TŻ na kolana nie padał, nie było kwiatów ani innych tego typu akcji

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 07:33   #111
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
każda z nas chciałaby aby jak najszybciej spełniły się jej marzenia o białej sukni, welonie i miłości po sam grób...
Bez przesady, że jak najszybciej. Ja i mój TŻ dopiero teraz, po 9 latach związku, rozmawiamy o ślubie, bo dopiero do tej decyzji dojrzewamy

Edytowane przez Ahoy
Czas edycji: 2013-08-13 o 07:38
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 15:33   #112
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Hm, nie wiem, ale dla mnie pytanie "czy chciałabyś za mnie wyjść" = oświadczyny
Mój TŻ na kolana nie padał, nie było kwiatów ani innych tego typu akcji

Niby tak, ale z kolei od pytań "czy w ogóle biorę pod uwagę możliwość wyjścia za NIEGO" do konkretów droga daleka... A właśnie bardziej oczekiwałabym konkretów, niż pierścionka, kwiatów i całych tych ceregieli, bo dla mnie nie jest ważna otoczka, ale fakt, że ktoś myśli o mnie poważnie i jest zdolny do podjęcia bardziej odpowiedzialnych kroków...

Stary 2013-08-13, 15:35   #113
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale z kolei od pytań "czy w ogóle biorę pod uwagę możliwość wyjścia za NIEGO" do konkretów droga daleka... A właśnie bardziej oczekiwałabym konkretów, niż pierścionka, kwiatów i całych tych ceregieli, bo dla mnie nie jest ważna otoczka, ale fakt, że ktoś myśli o mnie poważnie i jest zdolny do podjęcia bardziej odpowiedzialnych kroków...

To dlaczego z nim po prostu nie pogadasz o tym, o co w tych pytaniach chodzi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 16:21   #114
mysipyszczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Hah...

masz za duże ciśnienie
dokładnie;- )
mysipyszczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 17:09   #115
polkadot
Raczkowanie

Cytat:

To dlaczego z nim po prostu nie pogadasz o tym, o co w tych pytaniach chodzi?

Pewnie, że próbowałam z nim o tym rozmawiać. On- twardo stąpający po ziemi, dorosły człowiek na moje pytanie odpowiedział- "ja już dobrze wiem, dlaczego pytam" Stąd moje desperackie pytanie do Was, czego mogę się spodziewać, czy on zaczął myśleć o nas w poważniejszych kategoriach, badać teren etc., czy tylko chce połechtać swoje ego

Edytowane przez polkadot
Czas edycji: 2013-08-13 o 17:13
Stary 2013-08-13, 18:06   #116
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że próbowałam z nim o tym rozmawiać. On- twardo stąpający po ziemi, dorosły człowiek na moje pytanie odpowiedział- "ja już dobrze wiem, dlaczego pytam" Stąd moje desperackie pytanie do Was, czego mogę się spodziewać, czy on zaczął myśleć o nas w poważniejszych kategoriach, badać teren etc., czy tylko chce połechtać swoje ego

A czemu nie pociagnęłaś rozmowy i nie powiedziałaś, że nie wiesz? Dlaczego pytasz o to nas, a nie jego?

Stary 2013-08-13, 18:09   #117
Buzzerka
Zakorzenienie

Według mnie
Kościół i sala zaklepane na czerwiec, mało tego lista gości też jest już tworzona, a autorka pisze, że nie wie co odpowiadać jak rodzina pyta kiedy ślub Ba! Sama nie wie czy w ogóle wychodzi za mąż Nic się tu nie klei, szkoda odpowiadać.

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 18:11   #118
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Według mnie
Kościół i sala zaklepane na czerwiec, mało tego lista gości też jest już tworzona, a autorka pisze, że nie wie co odpowiadać jak rodzina pyta kiedy ślub Ba! Sama nie wie czy w ogóle wychodzi za mąż Nic się tu nie klei, szkoda odpowiadać.
Ano szkoda, szczególnie że wątek sprzed roku...

Stary 2013-08-13, 18:22   #119
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Ano szkoda, szczególnie że wątek sprzed roku...
O kurczaki

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 18:42   #120
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Pewnie już sielanka małżeńska a my tu doradzamy
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości