|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Uwaga Laseczki, biorę się dzisiaj za reaktywację mojego życia małżeńskiego
![]() Winko i świece w końcu się doczekały do tego sexy bielizna i do dzieła ( tż wraca ok. 23 z pracy, więc będzie miał niespodziankę i Stachursky w tle. Ha ha, wiem, wiem - Stachursky ale właśnie przy jego piosenkach były nasze pierwsze randki, pocałunki ITD, więc mam nadzieję, że wspomnień czar zadziała![]() Oby tylko tż nie zabił mnie jakimś głupim tekstem po przyjściu do domu, bo szybko mi się nastrój zmieni
|
|
|
|
|
#3902 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie wczoraj rozmowa była zobaczymy co sobie wziął do móżdżku ![]() ![]() Cytat:
no świetnie co do ciemiączka no z tą wit D to się czepiają zawsze a nie zawsze słusznie ![]() Cytat:
![]() ![]() A nie dawno cię tu wspominałam ![]() Co u was? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nestelle ![]() Witam wieczorową porą ![]() Jakoś nie mam czasu ani chęci w ciągu dnia pisać ale czytam... U mnie nadal smutki smuteczki ale cóż muszę przetrwać gorszy czas...---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
ogromne oby się udało, napisz jutro czy zadziałało to może i ja spróbuję
|
||||||
|
|
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
uwierz mi kochana ze MOZE !!
![]() ![]() Cytat:
no i Udanego wypoczynku jupiii !!! witaj Cytat:
z tym Kacorem haha Cytat:
no i ![]() Cytat:
- na pewno bedzie sexi kleksi - fiuu fiuuide Spac - nadrobilam ostatkiem sil ![]() ale dalam radem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Januszowice kolo chmielnika |
||||
|
|
|
|
#3904 | |
|
Kniaginia
|
My też jutro, 3 dawka. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... słucham sobie tego Stachurskyego i aż mi się łezka w oku zakręciła na wspomnienie tych naszych początków
cudownie było i mam nadzieję, że znów tak będzie. To znaczy wiadomo, ze tak samo to na pewno nie, ale równie cudownie.Dobra, co ja się tu będę rozpisywać. Lecę się kąpać i szykować, bo za mniej więcej godzinę wybije godzina zero ![]() Relacja jutro ![]() .... ... ... ... albo jeszcze dziś jak tż nie doceni
|
|
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj tam oj tam ...... . ![]() no i Oliwka
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie doceni to
|
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
I na te nowe ogromnie się cieszę ![]() I za szczepienieCytat:
![]() Pytałam pediatrę na szczepieniach o tę ekspozycję na gluten, powiedziała, że to w ogóle nie jest konieczne przy kp... Nic więc nie wiem ![]() A dziś takie piękne gwiazdy - na wprost balkonu mam Wielki Wóz, na prawo widać Kasjopeję... No bajka!!! Siedziałam na balkonie aż zmarzłam Szkoda, że wczoraj były chmury podczas deszczu Perseidów ![]() Dobranoc!
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
panika pisała ostatnio, że wyczytała, że nie ma znaczenia czy zacznie się od owoców czy warzyw, że wcale nie jest tak, że jak zacznie się od owoców to dziecko nie polubi warzyw bo przyzwyczai się do słodkiego. pomijam już, że te owoce wcale nie są słodkie.glutenu jeszcze nie wprowadzam, ale zamierzam dodawać do zupy żeby nie siedzieć cały dzień z łyżeczką, bo zupa/warzywo, deser i jeszcze kaszka to już za dużo na teraz. wydaje mi się, że najczęściej jak karmi się mm i daje jarzynówki to dodaje się kaszę do zupy, a jak piersią i nie ma innej opcji to do mleka. ______________ jeszcze w kwestii jarzynówek zamiast porcji mleka.. moje dziecko nie rozumie tego, ciężko znosi brak butelki. wczoraj zjadł cały słoiczek jarzynówki w porze karmienia, myślałam, że wytrzyma bez mleka i poszliśmy na spacer. tak krzyczał, że cała wieś go słyszała. nie był to płacz a taki złośliwy krzyk, marudzenie. szybko zakończyliśmy spacer, dostał butle i dopiero się uspokoił i padł. dziś zjadł ok 100ml zupy i też długo nie wytrzymał. nie chcę mu mieszać i dawać zupy i od razu butli a nie mam pojęcia ile odczekać żeby to miało sens. potem jeszcze deserek, daję po pół słoiczka i też nie wiem ile odczekać z mlekiem. póki co mam wrażenie, że nie bardzo mu/nam służą takie posiłki. je ładnie, chętnie, albo w miarę chętnie, ale zaraz jest głodny, ja nie potrafię wyczuć kiedy dać butlę, pojawia się marudzenie, płacz, potem rzuca się na butlę jakby cały dzień mleka nie widział i jakoś tak nie bardzo wiem jak to rozgryźć. |
|
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może lekarka "starej daty" bo wsumie ta ekspozycja na gluten jest dopiero od kilku lat, wcześniej nie było. |
||
|
|
|
|
#3911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() chyba dziś was nie nadrobie. Po weselu super! Mały może nie jadł mamie za wiele ale nie narzekał a my bawiliśmy się do 3 a później "wyspaliśmy" się w domu. Tzn prawie bo o 7 obudziła mnie bzycząca mucha którą TŻ "zamknął" w ubikacji jakoś jednak uciekła na poprawiny poszliśmy z małym i siedzieliśmy do 21 Wczoraj przyjechała moja kuzynka z Anglii z 7-miesiecznym synkiem także będziemy caly czas spedzać razem. Jej synek też jest bardzo duży więc w koncu mój jest w miare mały ![]() ale jej skubaniec jak mu sie da tylko kolano to raz dwa i stoi ![]() kuzynka mnie przeraziła z żywieniem: od rana: kaszka, danonek, zupka, deserek, mleko, kaszka... jeszcze jak je np kromke z pasztetem to tez mu daje. Nie odzywam się, nie mój interes ale najgorsze w tym wszystkim jest chwalenie się, jakby jej dziecko było super, bo " mój to już wszystko je", a mój je tylko mleko ale jakoś lepiej sie z tym czuje, heh... No i doły mam bo laktacja mi pada, ale teraz czuje że już naprawdę pada daje małemu jeść np o 13 (gdzie zawsze od rana jeszcze mialam duży zapas), zje dwa cyce i coś mu nie pasi, pobawi się chwile i dalej coś nie gra. I tak cały dzień aż w końcu po cycach daje MM i chociaż zjada te 50ml to dziecko szczęśliwe... najgorsze wieczory kiedy zawsze zasypiał przy cycu już nic nie mam to mnie smuci najbardziej.. drugi dzień z rzędu mu dałam wieczorem butlę, bo w poniedziałek krzyczał aż w końcu stwierdziłam że mam pusto, a wczoraj już bez stwierdzenia dałam butle żeby go nie męczyć a później dopiero cyca żeby sobie pociumkał.. ale i tak wkurza się jak mu nie leci Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3912 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
witajcie witajcie my za 2 h konczymy 5miesiecy ela rosnie jak na drozdzach a oto krótkie podsumowanie jej osiagniec od 3 miesiaca w spacerówie i przesypia całe noce ale za to w dzien nie spi ani chwili i niestety ze skonczeniem tej magicznej liczby 3 przestała jesc cyca od 4 zaczeła sama siedziec jak by mogła to juz by chodziła wszyastko ja ciekawi i co najwazniejsze wszystko do buzi z jedzeniem ok mały łakomczuszek ok 8 kg wazy warzywka wsuwa az sie uszy trzesa szczegolnie lubi zielony groszek i brokuła za to za słoiczkami z owocami nie przepada no i zabki po mału ida maruda czasem z niej przez to a juz nie wspomnę o slinotoku i zagryzaniu dolnej wargi ale i tak mimo to cały czas sie do wszystkich smieje to tak wsrócie co u eli Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do czasu po jakim daje mleko po jedzeniu owoców warzyw to pol h po posiłku lub jak zgłodnieje
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
No więc tak... ![]() Tż przyjechał z pracy prawie godzinę później, więc troszeczkę sobie poczekałam, ale warto było Tż był mega zaskoczony, bo był pewny, że będę spać jak wróci, a tu taka niespodzianka.wieczór się super udał. Leżeliśmy sobie, przytulaliśmy się, wiadomo ![]() Mam nadzieję, na co dzień też zacznie nam się lepiej układać. Cytat:
![]() kaszkę też mu daję, na razie po łyżeczce dziennie do mleka. Pediatra pozwoliła ![]() A na kolację daję mu kleik taki gęsty właśnie do karmienia łyżeczką. W ogóle to Nikoś uwielbia jeść z łyżeczki, a ja uwielbiam patrzeć jak otwiera tą swoją umorusaną buźkę po więcej Cytat:
za udaną zabawęheh... ile razy już słyszałam :ja to mojemu już wszystko daję, jak miał 4 miesiące to już nawet kiełbasę jadł. Tak jakby to, że dziecko je wszystko, co mu się da, świadczyło o tym, że jest lepsze bo jest się czym chwalić. Jak rodzic daje, to dziecko je. Proste. Szkoda, że jeszcze sobie kuźwa same nie gotują te dzieciaki :hahaha :
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-14 o 08:04 |
||
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kleik jaki dajesz? |
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za udany wieczór
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
u nas srednio widac ![]() Cytat:
własnie wczesniej pisałam -bardzo duzo ludzi uwaza ze sa lepszymi rodzicami i ich dzieci lepsze bo jedza "dorosłe "jedzenie " . ich sprawa ja uwazam ze mam niemowle to niech je jak niemowle i tyle . co do kp -wydaje mi sie ze do utrzymania kp powinnas czesciej karmic aby pobudzic . Cytat:
za 5 miechów za osiągniecia ,postepy ,co do pogrubionego to szybcior z niej ![]() Cytat:
. za udany wieczór (noc ) i oby tak dalej
|
|
|
#3918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja bym jej powiedziala ze niech sie tak nie chwali bo to raczej wstyd niz duma. ![]() co do cycków a pijesz duzo?2-3litry dziennie?dobrze sie odzywiasz?jak tak to nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() witamy przede mną pakowanie
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
kolejny szaro-bury dzien - ale te 20 stopni wystarczy - lepiej sie czuje niz podczas upalow ![]() A my zaraz brykamy na bilans U4 ![]() Milego dnia mamusie
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ![]()
|
|
#3921 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() również brawo!!! ![]() o witaj ![]() hahahaha Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnia wyszłam z imprezy co do kuzynki to ma się czym chwalić dziewczyna Cytat:
------------------------ ja pierdziele! jak nie upały to leje kilka dni!!!!!!! u nas pod domem drugi raz stłuczka! wczoraj i dziś mniej więcej o tej samej porze! leje deszcz to nic nie widać i ludzie za bardzo się wychylają z podporządkowanej heh Miska to chyba meteopatka...wczoraj spała prawie cały dzien, dziś wstała zjadła i zasneła na macie!!!!!!
|
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
że się udało - oby od teraz było lepiej!!
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dziecko mi się totalnie popsuło jak od urodzenia budziła się raz góra dwa razy na początku a po 3 tygodniach tylko raz tak od prawie tygodnia budzi się co albo co 3 albo jak dziś i przedwczoraj co godzinę |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaudany wieczor
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze jedna łazienka stoi u mnie pusta, brak kasy i pomysłu
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Nyaa
![]() BYou dla Roszpunki za ząbek nam chyba też idą ząbki bo zachowanie mojego dziecka jest dla mnie co najmniej dziwne, wszystko pakuje do buźki i nerwowo zagryza, paluszkami tak mocno jeździ po dziąsłach lub piąstką eh sama nie wiem a ślini się tak że całe ubranka ma mokre i co chwile trzeba przebierać na śliniaki się buntuje , no i nerwus straszny się z niej zrobił i płaczliwa jakaś chyba że to kolejny jakiś skok rozwojowy bmma łazienkę to mogę wysłać tylko obecnie jak wygląda chyba że uda mi się odpalić stary komp co mi padł to tam mam wizualizacje łazienek ale na to muszę mieć czasu troszkę
|
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nadrabiam dalej ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
to ja ci nastepnym razem podrzuce takie mega marudnego i ryczaceo 45min bez przerwy oki ..??
![]() Cytat:
wspaniale osiagniecia Cytat:
![]() a tam Ja dalam rade to ty tez dasz - po prostu ciuchy Milusia stanowily 70% torby ![]() Cytat:
i witam sie. poszlam spac o 22 - milus o 20.30 smacznie chrapal - slyszalam jak tat auto o 3.45 odpalal - i jak mama mi o 4.50 dzwi do pokoju otwierala - Milus spal caly czas - obudzil sie dopiero o 6.05 !! jak ci panowie co mieli byc na 7 przyjechali - ale ladnie wypil 120 i poszedl spac - ja takze polozylam sie spac jak oni wyszli - i spalismy razem az do 8.50 !!! ![]() no i powiem wam - wczoraj tak rozbieram Milusia i tata stoi nad lozkiem i haslo dnia do mnie: '' a Jasko !! ( hahajutro jade na 4 dni do SKC - wiec pytam sie WaWowych Mamusiek - czy Piatek Pasuje - musze sprc ceny biletow - bo mam braki male w kasie teraz ![]()
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-08-14 o 11:12 |
|||
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o o czynach to nie wspomnę.2. wszystkie nas to czeka, ale może jeszcze nie koniec
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

do tego sexy bielizna i do dzieła ( tż wraca ok. 23 z pracy, więc będzie miał niespodziankę
ale właśnie przy jego piosenkach były nasze pierwsze randki, pocałunki ITD, więc mam nadzieję, że wspomnień czar zadziała

no właśnie wczoraj rozmowa była zobaczymy co sobie wziął do móżdżku 

Siedziałam na balkonie aż zmarzłam 

jak od urodzenia budziła się raz góra dwa razy na początku a po 3 tygodniach tylko raz tak od prawie tygodnia budzi się co albo co 3 albo jak dziś i przedwczoraj co godzinę