|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
BrykBryk brawo za spotkanie z toaletą
![]() ![]() fasola brawo za serduszko ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam foty zdjeć z usg, są niewyraźne ale nie miałam siły bawić się z robieniem nowych. Oto moja kruszynka ![]() Na drugim zdjęciu widać główkę i rączkę, machającą do rodziców ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-08-13 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
serduszka jeszcze nie było, ale za 2 tygodnie myślę na 100% będzie widać/słychać - najważniejsze, że rośnie
![]() ![]() baja_86 jakie piękne foto! zdrówka!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-13 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkim mamom gratuluje udanych wizyt ![]()
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
Omg .. ile do nadrobienia :O Ostatnio to ja bym tylko spała i spała..A Wy tyle nasmarowałyście,nawet nie czytam bo nie mam czasu w week przysiądę na dłużej. Jestem przerażona! Już przytyłam 2 kilo!
![]() ![]() I ja dołączam swoje foto z Usg z przed tygodnia ![]() ![]()
#2105 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej. I ja sie melduje.
W pracy dzis zrobilam sobie usg przezbrzuszne- widzialam i serduszko i fikolki malego. No i cos dyndalo miedzy nozkami, ale co do oceny, to spokojnie ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1376408437.230424.jpg Wiadomo, ze u gina dokladniej, ale wazne, ze maly rosnie i sie rusza ![]()
#2106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
To i ja przedstawie Wam moje malenstwo.
Zdjecie zrobione w piatek 9.08 czyli malenstwo mialo 9T i 2D ![]()
#2108 |
Zadomowienie
|
witajcie! i ja już po wizycie u gina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczęściara z Ciebie, że tak długo karmiłaś. pewnie, gdybym nie wróciła do pracy, to kp nadal by było, a tak me dziecko samo się odstawiło po 8,5 mca. może to i dobrze, bo teraz ma 8 zębów i gryzie mocno. ostatnio tak się tuliła do mnie i nagle chyba niechcący ugryzła mnie w sutek przez bluzkę, a bez stanika byłam. krew poleciała i łzy również, bo zabolało jak cholera... Cytat:
Cytat:
bijące serduszko potrafi niesamowicie wzruszyć. a później jak już się trzyma szkraba w ramionach, to nic tylko się rozpłynąć... ![]()
![]() |
#2110 | ||
Zadomowienie
|
dziewczyny, super zdjęcia z usg !
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tż uwaza ze bedzie chłopak natomiast ![]() Byle zdrowe ! ![]() Cytat:
Ja przytyłam 18- zaczynałam z wagą 60 kg a teraz startowała z 55 ![]()
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Serdecznie witam wszystkie nowe mamusie, a tym które miały wizyty gratuluję dobrych wiadomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() filupka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A zdjęcie cudne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Prasowałam i składałam dzisiaj chyba 2 godziny... Nogi mi nie mal do dupki wchodzą, bo jakoś nie umiem na siedząco. A jeszcze spakować się pozostaje - z tym, że dzisiaj tylko Tża rzeczy, moje już jutro bo nie mam sił ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciąży przytylam 16 kilo, startując z 49 kg przy 170.teraz startuje z tragicznej 44,5 (tak tak to noszenie synka itd jeszcze nei zdązylam się poskładać po pierwszych cięzkich miesiącach) no i zobaczymy ale cieszę sie ze przytyje baardzo i chce tyć jak najwięcej, bo wiem ze po porodzzie od razu schudne i bede jak kościotrup:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór i uciekam
![]() mam problemy z netem i nie bardzo da się nadrabiać, ładowania strony 30 min nawet Święta Cierpliwość nie wytrzyma ![]() Pozdrowionka
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja tez bylam na wizycie. Przezylam chwile grozy bo lekarka nie mogla znalezc tetna i obie zrobilysmy sie blade. Od razu zobaczylam ze cos jest nie tak bo miala takie oczy....
No ale znalazla ♥♥♥ Serducho bije. Ale ulga. Nie mogla znalezc bo dzidz jest jakos dziwnie umiejscowiony. Ale jest. Ma 1, 5 cm i na zdjeciu z USG jeszcze nie widac ze to czlowiek. To 9 tydzien wg OM a a USG ze 8. Dostalam urosept na bakrerie w moczu i zwolnienie do 3 wrzesnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
Witam szczęśliwe ciężarówki
![]() podczytuję Was od kilkunastu dni i czekałam na dzisiejszy dzień, miałam pierwsze USG dopochwowe, z moich obliczeń wychodził mi ok. 6 tydzień (4 testy płytkowe robiłam,pozytyw dodam) OM.06.07. Strasznie czekałam na dzisiejszy dzień.... no i pani gin (prywatnie) poinformowała mnie że jest pęcherzyk ciążowy tylko że pusty ![]() ![]() Więc mam pyt. do thidien - też miałaś z początku pusty czy coś w tym stylu? szukam jakiegoś pocieszenia z nadzieją że w pon. okaze się że jest ten dzidziuś w brzuszku kurcze dziewczyny sorki, że tak Wam tu psuję dobre humorki, no ale miałam nadzieję, że się wpisze dzisiaj na listę mam kwietniowych, a tu masz.... i oczywiście Wam wszystkim gratuluję fasoleczek |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() chciałabym dołączyć do was, bo również będę mamą kwietniową ![]() Z moich obliczeń wynika, że 20 kwietnia, a co powie lekarz dowiem się na wizycie 26 sierpnia. Mam już synka 6 lat, który bardzo się niecierpliwi, kiedy urodzi się "nasz dzidziuś", czeka na niego od ponad roku i póki co kategorycznie żąda siostry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na twoim miejscu przed wizytą w szpitalu udałabym sie jeszcze do lekarza innego na wizytę . Mi lekarz powiedział zeby poczekac jeszcze tydzien gdy stwierdził że jest puste jajo. Czasami maluszek potrzeubuje wiecej czasu zeby zaskoczyc.. Niestety mi sie nie udało i tydzien pozniej też było puste.. Ale życze tobie żeby się udało! Co prawda w szpitalu przed wykonaniem zabiegu miałam jeszcze 2 razy robione usg w celu potwierdzenia. Trzymaj się ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja byłam pierwszy raz u gina teoretycznie w 6 tygodniu, ale od OM do ovu to mi minęło 3 tygodnie, a nawet może i 3,5, więc ciąża o wiele młodsza (OM 19 czerwca, a owu 8-10 lipiec, robiłam testy owulacyjne) tak więc praktycznie to dopiero początek 3 tygodnia był i po prostu nie było jeszcze nic widać, tylko pęcherzyk ciążowy kazał mi przyjść po 2 tygodniach właśnie żeby określić, czy wszystko jest ok i czy ten pęcherzyk ktoś zamieszkuje i wczoraj w sumie taka mała maciupka kropka w nim była, taka mała, że ja sama z ledwością zobaczyłam oj sama wiele się w necie naczytałam o pustych pęcherzykach ciążowych, ale bardzo wiele z tych opowieści kończyło się tym, że po tygodniu już było coś w nich widać, po prostu wcześniej dzieciaczki były za małe mam nadzieję, że jeszcze się zdziwi twoja ginka! i zobaczy Kropka ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-14 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Gratuluje ! JA dziś wizyta i jestem zielona ze strachu ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Też tak myślę - Kropek będzie i już ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | ||||||
Moderator
|
Zacznę od tego że zdjęcia fasolek śliczne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie dobrze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziekuje za gratulacje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
Probuje pisac z telefonu,wiec wybaczcie za wszelkie bledy: p.
Odnosnie plci to ja bym chciala na 51% synka,a na 49%corke . Łuki chce brata,ale mowi ze jak siostra bedzie to tez fajnie. Fajnie macie,ze u wielu bedzie taka mala roznica wieku,moj syn w styczniu skonczy 5lat wiec roznica jest juz duza. Gdzies tam widzialam,ze rozmawiacie o wozkach. Co do tambero to jest to podrobka tako lareta,wiecej kolorow do wyboru,ladniej wykonczony no i na rynku od ponad roku wiec jakas opinia o nim jest. Jesli sprzedamy auto a mamy sedana i kupimy kombika to wlasnie owego lareta chce,5lat temu mialam espiro atlantika i 5 innych wozkow i wiem ze te czolgi sa najlepsze. A jak zostaniemy z naszym autem to mam upatrzony jane rider z gondola transporter 2 albo fotelikiem matrix light. Mam troche zastrzezen,ale i wiele zalet widze. Po mlodym nie mamy nic... trzymalam do 3roku,tz nie chcial drugiego dziecka i w koncu ja odsunelam te mysli,zajelam sie praca,troche zwiedzalismy i jakos nie tenskno bylo mi so pieluch,ale jak co kolejna kolezanka rodzila to instynkt sie odzywal,teraz albo wcale,za duza roznica wieku.. z nowym rokiem odstawilam antykonc epcje i zaczeliamy nie uwazac po pol roku,troc he nam sie zycie skomplikowalo i zaczelismy uwazac,a tu prosze 2 kreski. Wiec wyprawka do skompletowania od nowa. Co do wagi w ciazy to bylam calkiem zdrowa,taka uroda ciazowa moja,po 10mc od porodu wazylam juz 50kg 2lg mniej niz przed ciaza. Teraz odstawilam tabletki i przytylam. Yazz to chyba jedyna antykoncepcja po ktorej sie chudnie,a po odstawienie efekt jojo. Ja mlodego krotko karmilam piersia bo ok 3mc z czego 2 dokarmialam butlom. Na poczatku mialam tak duzo pokarmu i byl bardzo wartosciowy bo mlody duzo przybieral na wadze,ale przy pierwszym kryzysie laktacyjnym nerwy i stres z porodu sie odbily i mleko doslownie zniklo! Liedys wam opowiem co sie stalo przy porodzie.. teraz mam zamiar dluzek karmic,ale nie nakrecam sie bo wiem jak bardzo chcialam wtedy i nic z tego nie qyszlo. Uciekam bo w lozku jeszcze poleguje: D pozdrowienia
![]() |
#2128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znów startuję z wagi 47 (czyli jak przed pierwszą ciążą) i mam nadzieję, że więcej niż 12 kg (jak poprzednio) mi nie przybędzie. oj wtedy to pięknie po tygodniu prawie normalna waga wróciła i w miarę płaski brzuch... marzenie na teraz ![]() BTW myślałam, że z Lewkiem będziemy mieć najmnniejszą różnicę między bobasami, a tu proszę... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio na wyjazd na urlop kupiłam używaną parasolkę peg perego (w końcu w bagażniku coś więcej oprócz wózka trzeba było zmieścić). nie jestem za specjalnie zadowolona. po złożeniu duża i tak ta parasolka. więc pewnie będę sprzedawać. zresztą i tak kolejny wózek trzeba będzie zakupić dla dwójki bobasów. Zuzanka mając n iecałe 2 latka, nadal będzie wymagała podwózki ![]() macie jakieś typy w tym temacie?
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
Cytat:
![]() Ja mam też tako ale ballila, dla mnie super, gondola również wielka, Misiek się mieścił bardzo długo w niej. Spacerówka również super, ale właśnie wielka i ciężka. A ostatnio widziałam mamusię z dwójeczką dzieci, jedno w wózku malusie, a drugie tak ok 2 lat stało przy rączce na takim podpinanym podeściku, fajne rozwiązanie. Mój ginek ciągle nie odbiera, może na urlopie... I zastanawiam się czy iść wobec tego teraz czy poczekać do bijącego serducha.. Mam 5 tc skończony dopiero. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-08-14 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pamiętam jakie boje toczył rok temu o wózek. uparł się, żeby kupić używany ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.