|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
ag9, boże, tak mi przykro!
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
strasznie mi przykro... czy zdążyliście jej powiedzieć o ciąży?
|
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
zdążyliśmy... widziała pierwsze zdjecie usg z fasolką 2mm, płakała ze wzruszenia i radości. Niestety drugiego zdjecia juz nie widziała, nie była świadoma
Staraliśmy się o te ciąże od grudnia żeby Mama doczekała wnuka. Nie udało się ![]() To tak strasznie boli, że chce się krzyczeć z rozpaczy...
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
leduje sie ja i moja @ ;/ prosze zmiane na lsicie 3 cykl i om 13.08 ale faktycznie mniej boli nic za 1 razem , powoli oswajam sie z mysla ze moze nie ejst mi dane bycie mama
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Wielką niesprawiedliwością jest to, że tak się dzieje, ale niestety nie mamy na to wpływu. Popatrz z innej strony - Twój maluszek bedzie mial prawdziwego anioła stróża.
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ag9, zdążyliście, powiedzieliście mamie o fasolce, to bardzo dużo!!! bardzo wam, tobie, współczuję i łączę się z tobą w bólu i płaczę razem z tobą nie mamy na to wpływu, choć wszyscy bardzo byśmy chcieli. teraz jest czas smutku i żałoby, jeśli potrzebujesz, po prostu rycz. za niedługo będziesz bowiem potrzebowała dużo siły i sama będziesz mamą. A kiedyś opowiesz dzidziusiowi o babci... |
|
|
|
|
#4448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawę wózka przemyślimy i zdecydujemy, chciałabym sprawdzić jak się prowadzi, jak wygląda w rzeczywistości, ale cóż... w razie czego poszukamy używanego - czasami są fajne oferty co do kwasu ogólnie też słyszałam, że nie można przedawkować, ale jak wgłębiłam się w temat to okazało się, że można mieć jego nadmiar - być może zdarza się rzadko... albo jest to np podwyższony stan, ale nie przedawkowanie... jeśli wiecie o co mi chodzi (ja czasami mam problem z wysławianiem swoich myśli - zwłaszcza teraz ![]() Cytat:
tutaj jedno z zagadnień dot skutków nadmiaru kwasu foliowego, choć myślę, że u nas te dawki w tabletkach nie są aż takie duże bo kiedyś czytałam, że np w USA dawki są 2x większe (być może przez ich "dietę")... poza tym można zakłócić wchłanianie kwasu np przez piecie dużej ilości zielonej herbaty - kurczę, robię się coraz mądrzejsza hahaha Zwiększone dawki kwasu foliowego mogą powodować: bezsenność, rozdrażnienie, depresję, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, skórne reakcje alergiczne (wysypka, zaczerwienienie, swędzenie), w rzadkich przypadkach skurcz oskrzeli. Ponadto nadmiar kwasu foliowego w czasie ciąży zwiększa ryzyko zachorowania przez dziecko na astmę Cytat:
Cytat:
Zrobiłam zupę - krem z brokułów - pychota!!!! |
||||
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
ag9 tak bardz mi przykro, nie wiem co mam napisać.
Gege gratuluję podpisania umowy, budowa własnego M to super sprawa. koziemleko z tym toxo to kiepsko ale liczę na to że leki pomogą i wszysko będzie ok. Magdus_2 usłyszeć bicie serca dziecka- bezcenne - potroszku zazdroszczę. U Nas na tapecie temat inseminacji, jako że ja niecierpliwa jestem a to już 10cs zaczynamy tematy wspomagania medycyną i to już bardziej inwazyjną,.
|
#4450 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
i z miejsca przepraszam za moją nieobecność. Wczoraj byłam u gin, dostałam zwolnienie, ale ogólnie wszystko jest ok. Dziecię się rozwija prawidłowo i rośnie ma już 9 cm (15 t 0d) , powoli zaczynam odstawiać duphaston i luteinę. Ag9 bardzo mi przykro wiem jak się czujesz, mimo tego że mam 25 lat to we wrześniu będzie 18 lat jak moi rodzice odeszli. A to moje dziecię-zdjęcie trochę niewyraźne bo robiłam telefonem.
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cudowne dziecie ![]() przykro mi z powodu rodziców...
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
magduś widocznie tak musiało być (tato zmarł 10.09.1995 a mama 28.09.1995) wychowywała mnie babcia za co jestem jej bardzo wdzięczna.
Wczoraj po raz pierwszy mój TŻ powiedział "kocham Cię" dał buziaka i dokończył "brzuszek też kocham" i pogłaskał - o jak mi się miło zrobiło
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a brzusio już pokaźny?
|
|
#4454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale odeszła wiedząc że kochana istotka będzie już niedługo z Wami. Trochę rozumiem Twój ból choć każdy przeżywa go inaczej. Ja po nastu latach nie potrafię pogodzić się że kiedyś najbliższa mi osoba nie poprowadziła mnie do ołtarza i nie przytuliła wnuka ehh rak jest straszna chorobą... przytulam Cie bardzo bardzo mocno...
Cytat:
Cytat:
Mój mąż tak samo podszedł do badania jak Twój. Nie rozumiem też czemu dziewczyny wstydzą się mieć usg przy Tż ja tam bym bardzo chciała Myślałam że zrobiłaś krem z borowików to już bym byłą u Ciebie ale jak z brokułów to może tylko spróbuje łyżeczkę Cytat:
Cytat:
dla malucha ![]() Jak się czujesz? od kiedy bierzesz luteinę? Wiecie może jak powinno się dawkować doustna luteinę? |
||||
|
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
No co do brzuszka to wieczorem całkiem spory jest a teraz rano też już widoczny.
A Ty magduś jak się czujesz?
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip decyzja podjęta jeśli nam się uda już w grudniu podejdziemy do IUI a jeśli akurat owu wypadnie na święta to podchodzimy w styczniu 2014
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Pradip luteinę biorę prawie że od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży 2x2 dopochwowo. 31 maja robiłam test a 4 czerwca byłam u gin było widać już pęcherzyk i dostałam wtedy luteinę i duphaston a to ze względu na to kwietniowe poronienie (ponieważ po poronieniu nie dostałam @ tylko od razu ciąża).
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam tragiczne ostatnie 2 tygodnie ale już jest lepiej, czasem zapominam, że jestem w ciąży ![]() właściwie poczułam się lepiej jak zobaczyłam i usłyszałam serduszko
|
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie czuję się dobrze może 4 razy wymiotowałam przez ten czas, na L4 jestem dlatego że odstawiamy leki i mam się oszczędzać i ze względu na pracę ponieważ jedną z dziewczyn z którymi pracuę chcieli zwolnić.
Wczoraj o 21 wysłałam TŻ do sklepu po czekoladę-napisałam mu "nasze dziecię chce czekolady-kup nam" ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- No ja powiem szczerze, że też mam takie momenty, że zapominam że w ciąży jestem
|
#4460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Pradip a czemu Ci przepisała luteinę? z tego co wiem to luteinę podjęzykową lekarze najczęściej dawkują 2x1 tabl. ale mogę się mylić. Dziwię się, że powiedziała Ci ze sama masz sobie ustalić dawkowanie.
|
#4462 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
Jaki ruch tu od rana Ja musiałam kilka rzeczy pozałatwiać i dopiero teraz mam chwilkę ![]() Cytat:
![]() My idziemy na drinka i do kina na babski film - miłość po francusku Pradip, a Ty kochana mierzysz temp czy sobie odpuściłaś na razie? i po co Ci ta luteina? Stwierdzono niedomogę progesteronu? Cytat:
Ja sama jestem mega podekscytowana tym wszystkim. Wprawdzie dużo czasu jeszcze minie zanim zaczniemy tam mieszkać, ale coś się ruszy i takie bardziej namacalne się stanie ![]() Pradip - dziękuję tak w ogóle za namiar na wykonawcę Cytat:
Cytat:
![]() A wózki w IE są zupełnie inne niż u nas? Bo tak to byś mogła sobie wszystko sprawdzić na żywo u siebie, a w PL tylko kupić.. ale pewnie już to wszystko dokładnie sobie przemyślałaś... Chociaż czasami wybranie to kwestia jednej wizyty w sklepie - byle tylko sklep był dobrze zaopatrzony ![]() A krem z brokuł - uwielbiam Cytat:
Do grudnia jeszcze trochę czasu jest, więc macie duże szanse A może jak już zaplanujecie inseminację to wyluzujecie i się uda ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Wpaula - jeszcze Tobie miałam nagadać W 100% zgadzam się z tym co napisała Malgos i Pradip . Przestań się nakręcać i uprawiać jakieś czarnowidztwo... To dopiero 2 cykle. kobieto, jeszcze wszystko przed Wami. Nie ma co się dołować, trzeba iść do przodu i działać ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() p.s. czy Ty może pochodzisz z mieściny, na którą ma sugerować Twój nick? Bo jeżeli tak, to ja z tych samych prawie okolic
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Później wstawię zdjęcie
![]() Nie nie ja obecnie się tak zwę ![]() A jestem z Mazowieckiego. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Dokładniej Wysoczyzna Płońska
|
#4464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na zdjęcie w takim razie czekamy
|
|
|
#4465 |
|
Rozeznanie
|
No nie tak się tylko nazywam juz prawie od roku
Jestem dwa dni na L4 i już nie wiem co mam ze sobą zrobić. W przyszłym tygodniu wybieram się do W-wy, zrobię sobie wycieczkę żeby odebrać dyplom mgr.
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :pal a:Wpaula wyluzuj bo takich głupot dawno nie czytałam! Z takim nastawieniem to zanim zajdziesz w ciążę to dopadnie Cię jakieś załamanie nerwowe. Rozumiem, że się martwisz ale tak jak dziewczyny piszą- po dwóch cyklach nie ma co przestawać mieć nadzieję a co więcej wypisywać, że się na pewno nie uda Możesz pisać, że nam łatwiej bo nam się udało ale jak przejrzysz historię forum zobaczysz, że nam też nie było łatwo.
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Wpaula to, że tak się nakręcasz nie jest dobre. Wyluzuj i nie dręcz się tak, masz ciśnienie na dziecko doskonale to rozumiem ale to też może być swego rodzaju blokada psychiczna. Im bardziej chcesz tym ciężej jest gdy @ jednak przychodzi.
Przed ciążą miałam ładną cerę a teraz... masakra... W sumie przed @ zawsze coś mi tam wyskoczyło na twarzy a teraz cały czas, jedno zniknie drugie się pojawia, Wy też tak macie?
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A 8cs leci... Ale tak jak pisałam, ja już wyluzowałam. Wiadomo, przykro mi strasznie jak przyłazi @, drugą fazę cyklu jak by nie patrzeć przeżywam i też liczę po cichu, że wyszło, więc potem jest rozczarowanie. Ale przecież siłą tego nie zmienię i za pstryknięciem palca się nie zrobi Wierzę, że wyjdzie i dlatego się nie załamuję
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gegee ja w Ciebie wierzę i tylko czekam na te Twoje II
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Masz rację Gegee tu nie trzeba się załamywać tylko korzystać z TŻ
przyjdzie czas na każdą z Was.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

był w 2013r

A o jakiś dziewczynach / chłopakach mogą zapomnieć 
Poza tym bardzo trudno jest dostarczyć kwas z diety. Jest bardzo wrażliwy na ciepło i światło, więc wszelka obróbka termiczna powoduję, że go w żywności już nie ma. W każdym razie, mój tż zażywa już od roku (zaczął brać jak ja, gdy zaczęliśmy myśleć o staraniach) i żadnych niepokojących objawów nie ma.... Przynajmniej póki co 

Do grudnia jeszcze trochę czasu jest, więc macie duże szanse
A może jak już zaplanujecie inseminację to wyluzujecie i się uda