Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 11:54   #3361
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja jak byłam świadkową u mojej siostry, to dałam jej 900 zł. a mój tz jak był u swojej siostry druzbą, to dał jej 1000 zł. wydaje mi sie, ze swiadkowie powinni dac wiecej niz "normalni" goscie. tydz temu kolezanka byla u brata jej chłopaka, ona była świadkową a on druzbą, i z tego co wiem to dawali pieniędze niby razem ale osobno, tzn ona jako swiadkowa dała, a on jako druzba tez dał, jesli dobrze pamietam to cos kolo 2000. ale jak kogos nie stac, to tyle nie da. ja na siostry wesele zbierałam i zbierałam az dozbierałam
To chyba tylko ja uważam że nic nikomu nie wypada.
Co z tego że jest się świadkiem? Czy chrzestnym czy siostrą rodzoną. Wiadomo że siostrze dasz więcej niż jakiejś koleżance albo dawno nie widzianemu kuzynowi ale na pewno nie uważam że "powinno się dać bo to siostra". Każdy da tyle na ile go stać i w zgodzie ze swoim sumieniem.

Moja chrzestna prawdopodobnie nie przyjdzie na wesele i ślub bo wujek jest ciężko chory i ciągle ktoś się musi nim opiekować. Nawet jak znajdzie opiekę to prezentu nie mam co się spodziewać bo jej nie stać. I nie rozumiem tłumaczenia jak kiedyś usłyszałam (nie mówię o forum) że "przecież wiedziała że kiedyś wyjdziesz za mąż to mogła zbierać". Nie ma i już.
Na nowe mieszkanie dała nam jeden ręcznik który dostała od kogoś w prezencie i uważam że i tak był to barzdo miły gest.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:55   #3362
aniuska18032
Zakorzenienie

Tak też chyba zrobię, że wezmę buty z neutralnym kolorze do sukni tj. IVORY a pas i mucha będą kolorowe i to będą nasze akcenty, może ozdobę do włosów też wezmę wtedy w takim kolorze jeśli będzie to jaśniejszy róż bo jeśli mocniejszy to już nie

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:55   #3363
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
może koszty wesela pokrywał młody i jego rodzina?
całkiem możliwe ale i tak dziwnie to wyglądało że rodzina która na co dzień ma problemy żeby przeżyć od pierwszego do pierwszego to nagle taki bal - na prawdę z przepychem. nie mówię żeby odmawiać wesela osobom gorzej sytuowanym ale można wrobić przyjęcie za 20 tysięcy i za 60 tysięcy. wiec nie wiem dlaczego akurat w ich przypadku było to raczej tej drugiej kwoty...

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dla nas też liczy się obecność gości.... Od zawsze było wiadome, że wesela się nie zwracają, z resztą co to za określenie
U nas chrzestni dają od 1000 zł w górę.
dzięki za info
ja znam kilka osób które w prezentach dostały niemal tyle co na całe wesele wyłożyły

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
U nas też tak jest

U kumpeli chrzestna dała jej 3000 tys, chrzestny 2000zł, a u drugiej kumpeli 1500zł i 1000 zł. Moja mama za 2 tygodnie też jest chrzestną i główkuje ile dać.
w sumie to ja nie sądziłam do tej pory że chrzestni czują się zobowiązani albo że jest zwyczaj że dają większe prezenty niż reszta gośći

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:58   #3364
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
No własnie teraz też tak myślę aby kupić neutralne butki a po prostu pas kolorowy najlepiej jakbym kupiła materiał i znalazła kogoś kto zrobi pas oraz muchę dla TŻ

Ale piękny pas http://www.etsy.com/listing/15864725...acet=pink+sash <3 tylko z różowym elementem <3
http://www.etsy.com/listing/15858779...acet=pink+sash
tak najlepiej moim zdaniem ten drugi pas fajny

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:58   #3365
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Dzieci teraz patrzą tylko na dobra materialne.. Ja sie bardziej cieszę, jak dostanę coś, w zrobienie czegoś ktoś poświęcił swój wolny czas i energię..
Mój tż strasznie ucieszył jak uszyłam dla niego poduszeczki w przecudne sowy
Ale jak dla mnie to jest serio niszczenie dzieci.. jak one sobie dadza rade jezeli cos pojdzie nie tak i straca wszystko... Moj TZ nie dostal ani jednego kupnego prezentu tylko wlasnie rozne recznie robione rzeczy

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:59   #3366
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Tak też chyba zrobię, że wezmę buty z neutralnym kolorze do sukni tj. IVORY a pas i mucha będą kolorowe i to będą nasze akcenty, może ozdobę do włosów też wezmę wtedy w takim kolorze jeśli będzie to jaśniejszy róż bo jeśli mocniejszy to już nie
no pewnie

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:03   #3367
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dobra idę się ogarniać, bo o 14.44 mamy ciapąg Mam nadzieję, że nic mi do łba nie strzeli i nic innego nie wynajdę, tylko przyjadę i powiem, że Sincerity zakupiona

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:04   #3368
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Dobra idę się ogarniać, bo o 14.44 mamy ciapąg Mam nadzieję, że nic mi do łba nie strzeli i nic innego nie wynajdę, tylko przyjadę i powiem, że Sincerity zakupiona
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:06   #3369
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli to jest Twoja wymarzona to na pewno tak będzie
Stary 2013-08-14, 12:06   #3370
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
To chyba tylko ja uważam że nic nikomu nie wypada.
Co z tego że jest się świadkiem? Czy chrzestnym czy siostrą rodzoną. Wiadomo że siostrze dasz więcej niż jakiejś koleżance albo dawno nie widzianemu kuzynowi ale na pewno nie uważam że "powinno się dać bo to siostra". Każdy da tyle na ile go stać i w zgodzie ze swoim sumieniem.

Moja chrzestna prawdopodobnie nie przyjdzie na wesele i ślub bo wujek jest ciężko chory i ciągle ktoś się musi nim opiekować. Nawet jak znajdzie opiekę to prezentu nie mam co się spodziewać bo jej nie stać. I nie rozumiem tłumaczenia jak kiedyś usłyszałam (nie mówię o forum) że "przecież wiedziała że kiedyś wyjdziesz za mąż to mogła zbierać". Nie ma i już.
Na nowe mieszkanie dała nam jeden ręcznik który dostała od kogoś w prezencie i uważam że i tak był to barzdo miły gest.
każdy daje tyle na ile go stać
mnie było stać ( tzn zbierałam od dwóch lat na siostry wesele ), czułam wewnętrznie że jestem jej świadkiem, jej siostrą, nie dam jej 200 zł. Poczuwałam się do tego, żeby zebrać i dać jej naprawde konkretną kwote. I tak mi brakło 100, bo chciałam dać 1000
Tymbardziej jak mój tz mówił, że na weselach swoich sióstr był drużbą i kazdej dał po 1000 ( nie znalismy sie wtedy jeszcze apropo), zreszta wszyscy znajomi też mi mówili " o, będziesz świadkiem, to musisz kieszenia potrzepac" . Jak dostałam jakis prezent w postaci gotówki np na urodziny od babć, szło do koperty siostry, wszystko odkładałam co miałam. Pozatym jej usmiech na twarzy, gdy mówiła, że ja jej tyle dałam, a brat jej męża im nie dał nic( co prawda nie byl druzba, ale bez kitu) , bezcenny

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-14, 12:10   #3371
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-14, 12:10   #3372
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ale jak dla mnie to jest serio niszczenie dzieci.. jak one sobie dadza rade jezeli cos pojdzie nie tak i straca wszystko... Moj TZ nie dostal ani jednego kupnego prezentu tylko wlasnie rozne recznie robione rzeczy
mnie rozwala to wszystko. ja się bawiłam jedną szmacianą lalką przez lata, bo nie miał mi kto kupić nowych zabawek. Ciotka ( chrzestna) dała 20 zł raz na 10 lat, chrzestny raz na 20 lat. A teraz ? Chrzestny MUSI ( jak nie, to ejst zły, samolubny, niedobry ) kupić na : urodziny, mikołaja, dzień dziecka, święta........... Nikt sobie chyba nie zdaje sprawy z tego, że taka głupota, kosztuje minimum 50 zł, a z jedną rzeczą na urodziny nie pójdziesz. i Wywalaj tak 200 zł co pare miesięcy....

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-14, 12:11   #3373
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
każdy daje tyle na ile go stać
mnie było stać ( tzn zbierałam od dwóch lat na siostry wesele ), czułam wewnętrznie że jestem jej świadkiem, jej siostrą, nie dam jej 200 zł. Poczuwałam się do tego, żeby zebrać i dać jej naprawde konkretną kwote. I tak mi brakło 100, bo chciałam dać 1000
Ja też tak jestem nauczona że poczuwam się do sprawienia młodym radości prezentem. Dlatego zawsze się staram uwzględnić w swoich planach to że będę szła na wesele i chcę przygotować prezent. Wiadomo że jeśli ktoś nie będzie miał jak odłożyć to nie odłoży ale pójście na wesele gdzie prezent wybierany przez kogoś jest na zasadzie byle tylko był i najlepiej jak najtaniej uważam za nie miłe.

Stary 2013-08-14, 12:15   #3374
czekooczekolada
Zakorzenienie

Ps. wywalaj co chwile tak te 200 zł na zabawki, które za rok będą w śmietniku, albo na strychu w pudle.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ja też tak jestem nauczona że poczuwam się do sprawienia młodym radości prezentem. Dlatego zawsze się staram uwzględnić w swoich planach to że będę szła na wesele i chcę przygotować prezent. Wiadomo że jeśli ktoś nie będzie miał jak odłożyć to nie odłoży ale pójście na wesele gdzie prezent wybierany przez kogoś jest na zasadzie byle tylko był i najlepiej jak najtaniej uważam za nie miłe.

ja jeśli miałabym iść na wesele, i dać im 200 czy 300 zł, to wolę zostać w domu. Oni wtedy na mnie nie stracą. Ja w tym roku miałam już 3 wesela, jeszcze jedno przedemną. Jakby nie patrzeć, 2000 z głowy, bo kazdemu po 500. Ale idę, póki mogę, i mam. Zawsze z tżtem po połowie dajemy, on 250 i ja 250. Jakos lepiej tak uzbierać
No i właśnie tak jak mówisz, mnie też uczono, że jak się idzie do kogoś na wesele, to dać mu tyle, żeby na mnie nie stracił. A jak się jest swiadkiem, to jeszcze wiecej

🤍

Stary 2013-08-14, 12:18   #3375
KaEs
Wtajemniczenie

Karolecka dlatego nie będe mieć kilku druhen... Dls mnie proszenie kogoś o bycie druhna i od razu stawianie warunków, że musi być taka i taka suknia jest bez sensu, bo to generuje kolejne koszta... i widzisz jaki jest z tym problem... masz dodatkowe koszta na głwoie, PM to mało interesuje, bo przecież sie zgodziłaś... Dlatego bede mieć jedną jedyną piękną świadkową, która ubierze się tak jak chce jedyny warunek to zarezerwowana biel dla mnie, no ale tego nawet jej mówić nie musiałam...

całkowicie rozumiem Twoją sytuację. Nie przejmuj się, kwota którą ustaliliście na prawdę jest fajna, jeszcze do tego dochodzą te niepotrzebne koszta... i też bym nie odkładała i sobie odmawiała przez osobę, której nie lubię

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:

kupujesz suknię!! suuuuuuper

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:19   #3376
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
mnie rozwala to wszystko. ja się bawiłam jedną szmacianą lalką przez lata, bo nie miał mi kto kupić nowych zabawek. Ciotka ( chrzestna) dała 20 zł raz na 10 lat, chrzestny raz na 20 lat. A teraz ? Chrzestny MUSI ( jak nie, to ejst zły, samolubny, niedobry ) kupić na : urodziny, mikołaja, dzień dziecka, święta........... Nikt sobie chyba nie zdaje sprawy z tego, że taka głupota, kosztuje minimum 50 zł, a z jedną rzeczą na urodziny nie pójdziesz. i Wywalaj tak 200 zł co pare miesięcy....
No dokladnie Pamietam jak ja sie cieszylam z malych rzeczy jak bylam mala bo tylko takie byly. Moj wujek jest moim chrzesnym a moja mama chrzesna jego corki jednej... moj wujek nawet w urodziny i imieniny mi zyczen nie sklada ale moja mama musi wszystkim robic prezenty za ok 300 teraz wpadli na pomysl ze oni kupuja mama im zwraca... i sie daje naciagac

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-14, 12:20   #3377
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Jestem po koncercie aż się dziwię, że w jednym kawałku Miazga po prostu miazga, najlepszy koncert na jakim byłam w życiu, a trochę ich zaliczyłam przebił nawet moje dotychczasowe top 2 czyli zeszłoroczną metallicę i coldplay.
Ale do rzeczy - to było szalone 1,5 godziny, zespół grał praktycznie bez przerwy, sama nie wiem, co mi się najbardziej podobało. Publika megaa!!! Jeszcze nie byłam na koncercie z tak świetną publiką, wszyscy się bawili i śpiewali, nieraz nie było w ogóle słychać Serja
Najbardziej czekałam na Psycho, Radio/Video i Sugar, wszystko było, plus masa innych. Cieszy mnie, że zagrali Cigaro - Daron śpiewający w formie ballady "My cock is much bigger than yours"
W pewnym momencie od tej sieki to nie wiedziałam, czy mam dalej stać i się bawić czy zemdleć, byłam tak wykończona.
Setlista wiedziałam jaka mniej więcej będzie, jak sam koncert będzie wyglądał też wiedziałam - bo naoglądałam się ich trochę na jutubie. Ale przeżyć to na żywo Nigdy tego nie zapomnę!!!
A tu setlista:
http://www.setlist.fm/setlist/system...-63c63a2f.html
Siedzę w pracy i dochodzę do siebie
:mdleje :

masakra '!!!!! Zazdroszczę

Cytat:
a czemu mają się doczepiać?? zawsze można powiedzieć że to darowizna. wątpię żeby to były takie sumy że przekroczy próg wolny od podatku

wolne od podatku jest zdaje się ok 3.5 tysiąca - tyle w ciągu roku można zarobić i nie trzeba płacić podatku,
Darowizna to kwota do 2.000 zdaje się, czyli skarbówka jak najbardziej ma prawo się doczepic

od zarobku podatek wynosi 18%, nie wiem ile od darowizny ale sprawdzę. Lepiej więc trzymać kasę w skarpecie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
skoro wszedł temat prezentów.. w sob mamy wesele siostry tż. Ja jestem druhną honorową, tż drużbą.. ile powinniśmy dać w kopertę ? 300 zł to koszt talerzyków za nas, powinnyśmy zaokrąglić do 500 czy wyżej ? Tż nie ma dużo kasy, a ja nie mam się z czego dołożyć bo nie pracuję, już i tak kupę kasy wydałam na panieński i inne pomoce.. na pewno sprawię im podarunek zamiast kwiatków (wino i słodycze), ale tż się mocno zastanawia ile włożyć do koperty.. liczę znów na Waszą pomoc Kochane
Kochana 400 jest ok

Kurcze ale pogoda, taki jesienny klimat i pachnie mi morzem. Mega bym pojechała nad Bałtyk teraz. Jeszcze kilka godzin i długi weekend

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:21   #3378
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Masz rację, takie jest teraz podejście - jesteś chrzestnym/ną, to musisz dać. Moja chrześnica ma 11 lat, dostaje ode mnie tylko na Boże Narodzenie 50 zł i koniec! Jej matka jest taką materialistką, że szok. Twierdzi, że skoro pracuję i nie mam swojej rodziny, to muszę małej non stop coś kupować... I przez to jej gadanie T. dostaje 1 prezent w roku.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:24   #3379
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
dawaj jak już robimy sondę to każdy przedział wiekowy jest brany pod uwagę

w ogóle powiem wam że 2 lata temu ode mnie z miejscowości wychodziła za mąż dziewczyna bo wpadła. Rodzina powszechnie znana za biedną - po prostu mieszkają w ruderze, rodzice jej nie pracują, jeden z nich ma problemy z alkoholem, zawsze dostawali zapomogi różne, zasiłki, dodatki... no taka sytuacja nie ciekawa. Ale ślub był z taką pompą - limuzyna, suknia, zdjęcia weselicho że ho ho.. na prawdę szczena mi opadła.. nie wiem skąd wzięli kasę by to zorganizować a nawet jeśli to dziwnie to wyglądało że taka rodzina która ma problemy materialne wywala taką imprezę
babcia rzecze: 2000

dziewczyny, znalazłam dwie suknie z kolekcji mori lee 2014 że zastanawiam się nad sukniami z przeceny...
http://www.morilee.com/images/Picture/1909/bg_img01.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...12659383_n.jpg

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:26   #3380
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
wolne od podatku jest zdaje się ok 3.5 tysiąca - tyle w ciągu roku można zarobić i nie trzeba płacić podatku,
Darowizna to kwota do 2.000 zdaje się, czyli skarbówka jak najbardziej ma prawo się doczepic

od zarobku podatek wynosi 18%, nie wiem ile od darowizny ale sprawdzę. Lepiej więc trzymać kasę w skarpecie

Kochana 400 jest ok

Kurcze ale pogoda, taki jesienny klimat i pachnie mi morzem. Mega bym pojechała nad Bałtyk teraz. Jeszcze kilka godzin i długi weekend

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a to nie że od każdej osoby można dostać jakąś tam kwotę? od rodziców więcej od obcych mniej ale wydaje mi się że nie ma z tym problemów...

Stary 2013-08-14, 12:28   #3381
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

dziewczyny, znalazłam dwie suknie z kolekcji mori lee 2014 że zastanawiam się nad sukniami z przeceny...
Nie w moim stylu ale piekne

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-14, 12:28   #3382
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

Piękne są te suknie, ale cena.....Ja też mam suknię z wystawy i nie żałuję. W salonie została wyczyszczona, teraz zostały poprawki, ale to na m-c przed weselem.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:29   #3383
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie ta pierwsza

Stary 2013-08-14, 12:29   #3384
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

czekooczekolada

Masz 100% rację. Wiecie co mnie wczoraj rozbroiło? Miałam zajęcia z dziećmi klasy 1-3... miały wszystkie lepsze telefony ode mnie... nie to, że zazdrość tylko pytam: skąd to się bierze? Dzieci chwaliły się między sobą telefonami, śmiały z tych, które miały starszy model. Może będę zbyt rystrykcyjną matką, ale nie widzę sensu w kupowaniu takiemu dziecku telefonu...
Stary 2013-08-14, 12:31   #3385
velika
Winter is coming

Można, kwota wolna przy I grupie podatkowej to 9637 zł, przy II 7276 zł, a przy III grupie podatkowej to 4902 zł, tylko trzeba zgłosić do US w ciągu pół roku od jej otrzymania.A i USy (przynajmniej u mnie) wymagają, żeby to był przelew Może te konta na zaproszeniach to nie taki zły pomysł

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-08-14 o 12:32
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:32   #3386
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
czekooczekolada

Masz 100% rację. Wiecie co mnie wczoraj rozbroiło? Miałam zajęcia z dziećmi klasy 1-3... miały wszystkie lepsze telefony ode mnie... nie to, że zazdrość tylko pytam: skąd to się bierze? Dzieci chwaliły się między sobą telefonami, śmiały z tych, które miały starszy model. Może będę zbyt rystrykcyjną matką, ale nie widzę sensu w kupowaniu takiemu dziecku telefonu...
high five! Moja 7 letnia kuzynka dostala Iphona a siostra mojej uczennicy ktora ma 1,5 roku dostala od cioci Iphona w spadku Po co sie pytam?

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-14, 12:32   #3387
hihihi
Zakorzenienie

z tymi pieniędzmi/podatkami i innymi to masakra, faktycznie lepiej trzymać w skarpecie

Dexter w spódnicy
Stary 2013-08-14, 12:32   #3388
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Piękne są te suknie, ale cena.....Ja też mam suknię z wystawy i nie żałuję. W salonie została wyczyszczona, teraz zostały poprawki, ale to na m-c przed weselem.
a znasz ceny tych sukien? to dawaj,ja nie znam u mnie te suknie będą dopiero po nowym roku i wtedy będą wycenione,teraz panie nie znały ich cen.
Cytat:
dla mnie ta pierwsza
mojej mamie tez bardziej 1, a mi druga chwila, na odwrót mi tez 1 bardziej, a mamie druga

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-08-14 o 12:34
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:34   #3389
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Można, kwota wolna przy I grupie podatkowej to 9637 zł, przy II 7276 zł, a przy III grupie podatkowej to 4902 zł, tylko trzeba zgłosić do US w ciągu pół roku od jej otrzymania.A i USy (przynajmniej u mnie) wymagają, żeby to był przelew Może te konta na zaproszeniach to nie taki zły pomysł
jak dobrze, ze TZ jest z ksiegowosci nic nie kumam z tego co napisalas

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
z tymi pieniędzmi/podatkami i innymi to masakra, faktycznie lepiej trzymać w skarpecie
Mojego TZta kolega placi tymi pieniedzmi za delegacje bo wtedy firma zwraca mu w ramach zwrotow za delegacje :P to tez sposob

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-14, 12:35   #3390
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
high five! Moja 7 letnia kuzynka dostala Iphona a siostra mojej uczennicy ktora ma 1,5 roku dostala od cioci Iphona w spadku Po co sie pytam?
nie wiem po co takim małym dzieciom takie telefony?
chyba, żeby ktoś im je ukradł ;/

Dexter w spódnicy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości