|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
i wszystkie mamy kwietniowe zapraszamy do wpisywania się na listę![]() uparta8210 witaj! współczuję tej niepewności, tak jak dziewczyny już pisały najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie Bety i sprawdzenie czy przyrasta. Jeśli w ciągu 42 godzin wzrośnie o przynajmniej 66%to znaczy, że dzidziuś rośnie, tylko jest po prostu troszkę młodszy, i tego Ci z całego serca życzę nivka dziś powtarzasz betę? |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 4 |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Wczoraj mialam wizyte u lekarza i byla niesamowita. Maz byl na usg i powiem wam ze bylo cudnie.Dzidzia ma 4,44cm tetno 173 cos niesamowitego. Mamy tez zdjecie nozki dlugiejStrasznie mi sie humor poprawil ![]() Gratuluje wszytskim serduszek
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudowne wieści! Czyli Ci się termin porodu Ci się zmienił na??...... sam początek marca tak? no i prosimy o zdjęcie a na genetyczne normalnie idziesz jeszcze?
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-14 o 11:56 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide na genetyczne 21.08 dla pewnosci po prostu chce isc i potwierdzic ze wszystko ok. |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
jak to na wczasach - nie mam czasu nadrabiać, ale witam wszystkie nowe mamyMam nadzieję, że tutaj wszystko w porządku
|
|
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspaniale, gratuluję
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
co do wózków to polecam tako captivę. nam sprawuje się świetnie. fakt, że wielki (gondola jedna z największych na rynku) i ciężki, ale za to wszędzie przejedzie. do niego jednak obowiązkowo kombiak, bo do innego bagażnika nie ma szans, żeby się zmieścił.
ostatnio na wyjazd na urlop kupiłam używaną parasolkę peg perego (w końcu w bagażniku coś więcej oprócz wózka trzeba było zmieścić). nie jestem za specjalnie zadowolona. po złożeniu duża i tak ta parasolka. więc pewnie będę sprzedawać. zresztą i tak kolejny wózek trzeba będzie zakupić dla dwójki bobasów. Zuzanka mając n iecałe 2 latka, nadal będzie wymagała podwózki ![]() macie jakieś typy w tym temacie?[/QUOTE] JA mam tylko na myśli Phill&Teds ..W miare mały a dwoje pomiesci,pozniej mozesz wymontowac jedno siedzisko i zostanie pojedynczy wozek.Ewentualnie Mutsy jeszcze proponuje takie rozwiazanie.stelaz od wozka pojedynczego i mozliwosc zamontowania dwuch siedzisk.. Troche się na tym znam,mialam z wozkami poza wlasnymi wiele do czynienia.Po 22 jak jeszcze bede w stanie patrzec w ekran to powysylam fotki,jak by co służe radą A Captiwa od Lareta różni się detalami,.oba są świetne,jak Łukasz się urodził w 2009 roku to Atlantic był hitem z tych wózków polskich i pierwsze kroki w ten desing stawiało Tako wprowadzając wariora i Jumpera
21.o8.2o1o r. Oficjalnie powiedziałam "Tak"![]() ![]() Edytowane przez Kryszynka9008 Czas edycji: 2013-08-14 o 13:01 |
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj wieczorem wyjeżdzam do Chorwacji wracamy jakoś na weekend następny, tak że trzymam kciuki za wszystkie brzuszki i wizyty
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna super, że wszystko ok
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaze zdjecia
![]() 2 zdj podobno sie usmiecha 3 zdj to akrobacje z reka 4 zdj to jest noga
|
|
|
|
#2144 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A na genetyczne idziesz do tej samej czy innej lekarki? |
|
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Cudne zdjecia dzieciaczków, Gratuluję dumnym mamom!!!!!
Wzdęcia po jedzeniu mi dokuczają. Szukałam informacji czy w ciazy można Verdin (nie można) i przypadkiem znalazłam artykuł o wpływie ziół w ciąży. Nie wiedziałam że nawet mięty nie można ![]() Moze sie Wam też przyda: http://www.farmacjaija.pl/zdrowie/pr...a-w-ciazy.html |
|
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za pamięć
właśnie wróciłam po becie, wyniki podobno dzisiaj wieczorem choć ostatnio tez obiecywali i były następnego dnia ![]() Poprzedni wynik to 6541 więc z tego co mówił lekarz min. +60% powinna być większa niż 10465 ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę Wam wszystkich pięknych fot, na moim usg widać tylko czarną plamkę (pęcherzyk) ale może też się doczekam bardziej ludzkich zdjęć. Proszę o kciuki za moją betę ![]() Zapomniałam się "pochwalić" moje nudności są coraz bardziej odczuwalne, na razie nie przytulałam się jeszcze do kibelka, ale chyba wszytsko zmierza w tą stronę...
Edytowane przez nivka Czas edycji: 2013-08-14 o 13:20 |
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
captiva jest ciut wyższa (tzn. gondolę ma wyżej niż laret), a tak poza tym to fakt bardzo podobne. Cytat:
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba genetyczne mam u innego lekarza bo moja nie ma certyfikatu zrobionego z genetycznego.Ale przynajmniej juz jestem spokojna
|
|
|
|
#2150 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2151 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Pytam dlatego, że mam podobną sytuację że mój nie ma tego certyfikatu i nie bardzo wiem jak to rozegrać
|
|
|
|
|
#2152 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idę do gina 19.08 i mam nadzieję że zobacze swojego szkraba. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuki! ![]() A ja odebrałam dzisiaj wyniki morfologi i moczu. Mam podwyższony poziom limfocytów. Zaczęłam czytać w necie co to oznacza i z poczatku natrafiłam na strone gdzie jest wypisamych duzo chorób jakie mogę mieć min. cytomegalia. Szukajac dalej natrafiłam na strone gdzie jest napisane że u kobiet w ciązy morfologia może odbiegac nieznacznie od norm więc sie troche uspokoiłam. W poniedziałek po wizycie będe wiedziała czy wszystko ok. Może któras z Was miała podwyższone limfocyty i lekarz stwiedził ze wyniki są ok? |
|||||
|
|
|
#2153 |
|
Moderator
|
Właśnie umówiłam się na to genetyczne prywatnie.
Przecież w razie co zawsze mogę odwołać... Tylko wolny termin 27.08 (będę wtedy w 11t3d), zastanawiam się czy jeżeli normalną wizytę będę miała 22.08 i lekarz zrobi na nim swoje USG to nie będzie za często? |
|
|
|
#2154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE]A ja odebrałam dzisiaj wyniki morfologi i moczu. Mam podwyższony poziom limfocytów. Zaczęłam czytać w necie co to oznacza i z poczatku natrafiłam na strone gdzie jest wypisamych duzo chorób jakie mogę mieć min. cytomegalia. Szukajac dalej natrafiłam na strone gdzie jest napisane że u kobiet w ciązy morfologia może odbiegac nieznacznie od norm więc sie troche uspokoiłam. W poniedziałek po wizycie będe wiedziała czy wszystko ok. Może któras z Was miała podwyższone limfocyty i lekarz stwiedził ze wyniki są ok?[/QUOTE] Ja w piątek ide robić całą mase badań..Ehh Nie pomogę,ja miałam cos z moczem nie tak w 5 mc to okazało się że mam zapalenie pochwy
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
ufff, w końcu powiedzieliśmy moim rodzicom
![]() tata to twarda sztuka i chyba myślał na początku, że to jakiś żart ale widziałam, że mu się oczy "zapociły" :P mamie zresztą też ![]() były przytulańce ![]() tata się pyta "który to miesiąc, nic nie widać" ;P:P:P:P:P
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny apropo genetycznych, moja gin kazała mi się zastanowic czy oprocz obowiazkowego USG za 200zł chce zeby mi pobrac krew na ten test (za 500zł!
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mailam w ciązy poprzedniej rok temu żadnego genetycznego, mialam tylko dokladne pomiary na połówkowym.lekarz stwierdzil, że nie ma wskazań |
|
|
|
|
#2158 |
|
Moderator
|
Czytałam o tym... I ja zdecyduję się na pobranie krwi tylko i wyłącznie wtedy, jeżeli USG wykaże coś niepokojącego. Myślę, że jeśli USG będzie ok to nie ma co się stresować i wydawać pieniążków na kolejne badania.
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Tak lekarz prowadzacy wszystko wie zreszta robie to w tej samej przychodni tylko tam jest 3 specjalistow od genetycznego.Ide do innego ale wyniki i wszystko ona bedzie miala w karcie.Ja koniecznie chcialam isc do niej bo pracuje w szpitalu w ktorym chcialabym rodzic a genetyczne i połówkowe po prostu zrobie u innego lekarza.
|
|
|
|
#2160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(żeby była jasność strona lekarza przypadkowa, ale z dobrym wyjaśnieniem) Ogólnie ja planuję tylko usg genetyczne u certyfikowanego ginekologa, a ewentualne poszerzenie o pappa w przypadku konieczności dodatkowych badań. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Perfect Housewife 

II kreski 30.07.2013