Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 14:06   #181
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zwracanie do formy po porodzie, to jeśli moje dziecko urodzi sie w terminie, to mam nadzieję, że chociaż rano. Wtedy będę miała czas do północy, żeby zrzucić to wszystko, bo tp mam w dniu swoich urodzin
Wow, ale będziesz miała prezent jak maluszek urodzi się w terminie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ambrella - też mam urodziny 21 stycznia Ale termin porodu na koniec grudnia, więc w urodziny będę straszyła poporodowym flakiem, który i tak pewnie będzie oglądał tylko TŻ, bo gdzie ja się ruszę z trzytygodniową parówą przy cycu
Oj tam, trza wierzyć, że flaków nie będzie , a jeśli już się zdarzą, to cieszyć się, że do wiosny/lata znikną

Gotuję fasolkę po bretońsku, na razie samą fasolę już 4 godzinę, a ona dalej twarda. Nie wiem, co jest grane - moczyłam całą noc, fasola ta co zwykle - biedronkowa

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-08-14 o 14:08
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 14:08   #182
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Bella a mi nie chciał ostatanio powiedzieć . Powiedział że dopiero ok 20 tc mi powie . Ale chciałabym już wiedzieć no to teraz jesteś w 14 tc? Myślałam , że on po prostu już tak ma i mówi dopiero na połówkowym płeć
Stary 2013-08-14, 14:21   #183
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Oj tam, trza wierzyć, że flaków nie będzie , a jeśli już się zdarzą, to cieszyć się, że do wiosny/lata znikną

Gotuję fasolkę po bretońsku, na razie samą fasolę już 4 godzinę, a ona dalej twarda. Nie wiem, co jest grane - moczyłam całą noc, fasola ta co zwykle - biedronkowa
Kupimy zbiorowo na all gorsety ściągające
Stary 2013-08-14, 14:24   #184
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Upadły Anioł bo on generalnie nie mówi aż do 20 tyg (z dziewczynkami tak było, ale miał inny sprzęt) i zaznaczył mi w karcie ciąży co by mi sie nie wyparł w tym w 20 tyg ale powiem Ci,że co do płci się nie myli
wg Twojej intuicji kogo nosisz pod sercem?

ajakasia fajny masz termin niepodziankowy

Co do urodzin to ja mam dopiero po tp ponad 5 m-cy.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Upadły Anioł i to ja zaczęłam gadkę w stylu wspominając ciąże z dziewczynkami i wyciągałam z niego to i owo
Myślę,że teraz poznasz. a w którym tyg pierwsze do niego poszłaś?
Stary 2013-08-14, 14:25   #185
malgos_87
Raczkowanie

Melduję się w nowej części.
Nie jestem jakby coś zaginiona, regularnie Was podczytuję, po prostu jestem bardziej typ czytający niż piszący.
Z zazdrością małą czytam jak czujecie ruchy Waszych dzieciaczków. Ja niestety jeszcze nic nie czuję a już 18 tydzień leci (o umiejscowieniu łożyska nie wiem nic). Mam nadzieję, że się doczekam jakiś ruchów wkrótce.
Zapisałam się też na usg połówkowe na 6 września i liczę, że dowiem się kto dokładnie mieszka w moim brzuszku.
Zapowiedziałam też mężowi, że po połówkowym zaczynam pomału robić zakupy, co by na raz dużego wydatku nie było. Chociaż wiadomo, że takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko to raczej pod sam koniec się kupi.
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 14:29   #186
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Upadły Anioł bo on generalnie nie mówi aż do 20 tyg (z dziewczynkami tak było, ale miał inny sprzęt) i zaznaczył mi w karcie ciąży co by mi sie nie wyparł w tym w 20 tyg ale powiem Ci,że co do płci się nie myli
wg Twojej intuicji kogo nosisz pod sercem?

ajakasia fajny masz termin niepodziankowy

Co do urodzin to ja mam dopiero po tp ponad 5 m-cy.

Upadły Anioł i to ja zaczęłam gadkę w stylu wspominając ciąże z dziewczynkami i wyciągałam z niego to i owo
Myślę,że teraz poznasz. a w którym tyg pierwsze do niego poszłaś?
Ja mam urodziny po pół roku, więc na pewno zdążymy i będą z nas laseczki
Stary 2013-08-14, 14:32   #187
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

dziwne..., głupio to może zabrzmi ale nie dolałaś przypadkiem do gotującej się fasolki zimnej wody???
narobiłaś mi teraz smaka jutro na obiad fasolka mężulu się ucieszy Ja w nocy mniej;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 14:35   #188
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja mam urodziny po pół roku, więc na pewno zdążymy i będą z nas laseczki
Oby
mnie po pierwszej ciąży zostało 3 kg a teraz na razie nie przybieram, wręcz chudnę
Stary 2013-08-14, 14:40   #189
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
a ja nie czuje przesuwania tylko kopniaczki, hmmm wszystkie czujecie przesuwanie?
Ja czuje tylko kopniaki. Przesuwania ani razu, a ruchy czuje już od miesiąca.
Stary 2013-08-14, 14:43   #190
Lusso
Raczkowanie

Cytat:

Właśnie sobie klikam różne strony o ciąży i natrafiłam na taki test http://dzieci.pl/kalkulator-podobienstwa.html Opiera się na prostych prawach dziedziczenia, ale dla zabawy można kliknąć

Polećcie jakieś fajne blogi lub kanały YT o ciąży. Na razie oglądam tylko nieesię25 http://www.youtube.com/channel/UCNuKsz0_FInmwhkMYV8DF3Q
Oglądałam tą dziewczynę już wcześniej jej kosmetyczne blogi , te z dzieckiem już też przejrzałam fajnie opisywała każdy trymestr swojej ciąży

Zrobiłam i ten test aż 17 pytań a odpowiedzi śmieszne

Ja mam nadzieje że szybko wrócę do formy na razie przytyłam 0,5kg wiec liczę ze większego problemu nie będzie, na pewno będzie łatwiej dziewczyna które były aktywne przed ciążą

A tak w ogóle to taką mam ochote na gofry że idę dziś kupić gofrownice
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 14:44   #191
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ale ze mnie gapa napisałam w starym wątku a teraz dopiero patrze , że jest nowy a więc ...
Witam kochane Wrociłam z Wakacji wypoczęta ale jeszcze mąż ma urlop więc od wtorku zawitam już do Was na stałe

I od pierwszego dnia wyjazdu czuję dziecko codziennie takie smyranie przesuwanie się i na razie zaliczony jeden duży kopniak
Gratuluję pierwszego kopniaka
Cytat:
a ja nie czuje przesuwania tylko kopniaczki, hmmm wszystkie czujecie przesuwanie?
Ja czuję..z tym, że to przesuwanie jest bolesne-zazwyczaj mała wtedy się wciska w takie miejsce że mało to dla mnie komfortowe
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Emma ja pierwszy miałam tez taki przykładany do czoło i dupa popsuł sie bardzo szybko.
Jak dziewczyny były w szpitalu to miały tam panie taki klik lub podobny, nie wiem czy nawet nie jakiejś renomowanej firmy ale ręki nie dam sobie uciąć.
Ja później używałam zwykłego tyle że firmy Micfolife i w pupie mierzyłam, w ciągu chwili wynik i najważniejsze miarodajny.
Czyli szukam jakiegoś zwykłego, bo nie pierwszy raz słyszę, że te do czoła to mają jakiś problem z mierzeniem tempki
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Emma - bardzo rozsądna ta twoja lista Mam podobną, którą zweryfikowały i pochwaliły dwie doświadczone mamuśki
Swoją drogą na wątku lipcowym jest lista wyprawkowa dziewczyny, w której jest np... 27 par skarpetek! Myślałam, że padnę jak to zobaczyłam, bo w pierwszej chwili pomyślałam, że to rzeczywiście potrzebne. Na szczęście nie
OMG...27 par?! a kiedy to dziecku założyć?
Ja póki co taką oszczędną mam tą listę ubrankową bo właśnie nie wiem jak duża będzie mała i czy nie będzie mi potrzeba więcej ubranek np na 62. Siostrzeniec 56 nosił do miesiąca, ale chrześniak od początku nosił 62-taki był długi i nic się nie przydało na 56 za to córcia koleżanki wcisnęła się jeszcze 50, bo kruszynka miała 47 cm, więc sporo ubranek na 56 się przydało
Myślę, że spokojnie uda mi się dokupić jak się okaże czego mam za mało.
A potem trzeba robić dalszą listę...ubrankowa to za mało
Stary 2013-08-14, 14:50   #192
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Myślałam dziś nad tą wyprawką, bo jednak faktycznie chociaż muszę przemyśleć co kupić. Ilość sztuk jest bardzo umowna, bo pewnie coś jeszcze babcie kupią (zresztą w razie co można po prostu coś dokupić po porodzie jak się okaże że mało), a poza tym trudno przewidzieć jak długa będzie ta nasza córa. Na początek kupię rozmiar 56 i 62 (myślę, że większa na pewno nie będzie). A potem będę dokupować na bieżąco-jak już sprawdzę w co dobrze mi się małą ubiera. A więc moja lista ubankowa póki co wygląda tak:
body z długim rękawem (najlepiej całe rozpinane) - 5-6 sztuk
body z krótkim rękawem - 2-3 sztuki (żeby np podłożyć pod dres, jakąś koszulkę z długim rękawem)
półśpiochy- 5-6 sztuk
pajacyki (najlepiej całe rozpinane) - bawełniane 3-4 sztuki i welurowe cieplejsze ze 1-2 sztuki
dres - spodnie, bluzka/bluza (pewnie jeden jakiś taki cieplejszy na wyjście ze szpitala) 2 sztuki
spodenki/leginisy, bluzki, sweterki (nie wiem ile sztuk, bo to zależy po prostu od tego co znajdę w lumpku)
skarpetki- chyba ze 3 pary starczą, ale to też życie zweryfikuje
czapeczka gładka (bez żadnych wystających elementów) bawełniana-najlepiej wiązana - 2 sztuki i oczywiście jakaś zimowa
kombinezon - myślę, że rozmiar 68, bo chyba zbyt wielki też bez sensu kupować?
śpiworek do spania - pewnie taki w rozmiarze 68 (chociaż też zależy co znajdę w lumpku)
śliniaki - trudno mi przewidzieć ilość sztuk, ale na pewno się przydadzą
Na pewno też skuszę się na jakieś sukienki

Pewnie jeszcze życie zweryfikuje tą listę, ale myślę, że początek moich zakupów w zupełności mi ta lista starczy

Ja miałam dużo więcej,w sumie to za dużo. Ale z drugiej strony nie musiałam codziennie wstawiać dzieciowego prania. Poza tym moje dzieci mnóstwo zużywały ubranek,po pierwsze ulewając po minimum 10 razy dziennie,po drugie jakaś kupa też zawsze gdzieś bokiem poszła.
Kombinezon mam rozmiar 56/62 i wypadał jeszcze ze sporym luzem,więc jeszcze jeden też zakupię w takim rozmiarze. Moim zdaniem trzeba mieć dwa kombinezony,czapki na wyjście też dwie,żeby było co założyć jak jedno będzie w praniu.
Śliniaków nie używałam na początku,dopiero przy rozszerzaniu diety. Za to szła mi duża ilość pieluszek tetrowych do podkładania,odbijania itp.

Cytat:

Bella a możesz jakiś termometr polecić? Siostra ma niby taki przykładany do czoła (tani nie był) i jak dla mnie to on jakiś dziwny jest...w sumie to nigdy nie wiadomo czy już trzeba dziecku podać coś od gorączki czy nie. Wróciła do zwykłego termometru i bardziej mu ufa.

Nie wiem czy widziałaś jak pisałam wcześniej o termometrze jaki ja mam. Ma go jeszcze kilka dziewczyn które znam i używają w naszych przychodniach. Taki Brauna:

http://mommybunch.com/wp-content/upl...hermometer.jpg

Myślę,że na termometrze nie ma co oszczędzać i jest to zakup na lata.
Stary 2013-08-14, 14:56   #193
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Melduję się w nowej części.
Nie jestem jakby coś zaginiona, regularnie Was podczytuję, po prostu jestem bardziej typ czytający niż piszący.
Z zazdrością małą czytam jak czujecie ruchy Waszych dzieciaczków. Ja niestety jeszcze nic nie czuję a już 18 tydzień leci (o umiejscowieniu łożyska nie wiem nic). Mam nadzieję, że się doczekam jakiś ruchów wkrótce.
Zapisałam się też na usg połówkowe na 6 września i liczę, że dowiem się kto dokładnie mieszka w moim brzuszku.
Zapowiedziałam też mężowi, że po połówkowym zaczynam pomału robić zakupy, co by na raz dużego wydatku nie było. Chociaż wiadomo, że takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko to raczej pod sam koniec się kupi.
Nie martw się, ja też nie czuje ruchów jeszcze a mam końcówkę 18 tyg
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:00   #194
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Kupimy zbiorowo na all gorsety ściągające

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
dziwne..., głupio to może zabrzmi ale nie dolałaś przypadkiem do gotującej się fasolki zimnej wody???
narobiłaś mi teraz smaka jutro na obiad fasolka mężulu się ucieszy Ja w nocy mniej;p
Nie dodałam ani zimnej wody, ani soli. Wkurzyłam się i już zrobiłam fasolkę do końca. Część nasionek się już rozpada z rozgotowania, a druga część jeszcze twardawa. Fasolka jest pyszna i zdrowa, ale skutki uboczne bywają
Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Oglądałam tą dziewczynę już wcześniej jej kosmetyczne blogi , te z dzieckiem już też przejrzałam fajnie opisywała każdy trymestr swojej ciąży

Zrobiłam i ten test aż 17 pytań a odpowiedzi śmieszne

Ja mam nadzieje że szybko wrócę do formy na razie przytyłam 0,5kg wiec liczę ze większego problemu nie będzie, na pewno będzie łatwiej dziewczyna które były aktywne przed ciążą

A tak w ogóle to taką mam ochote na gofry że idę dziś kupić gofrownice
A ja nie mam ochoty odkurzać, a muszę zakupić odkurzacz , stary umarł śmiercią naturalną po 9 latach jazdy
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:08   #195
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja miałam dużo więcej,w sumie to za dużo. Ale z drugiej strony nie musiałam codziennie wstawiać dzieciowego prania. Poza tym moje dzieci mnóstwo zużywały ubranek,po pierwsze ulewając po minimum 10 razy dziennie,po drugie jakaś kupa też zawsze gdzieś bokiem poszła.
Kombinezon mam rozmiar 56/62 i wypadał jeszcze ze sporym luzem,więc jeszcze jeden też zakupię w takim rozmiarze. Moim zdaniem trzeba mieć dwa kombinezony,czapki na wyjście też dwie,żeby było co założyć jak jedno będzie w praniu.
Śliniaków nie używałam na początku,dopiero przy rozszerzaniu diety. Za to szła mi duża ilość pieluszek tetrowych do podkładania,odbijania itp.

Nie wiem czy widziałaś jak pisałam wcześniej o termometrze jaki ja mam. Ma go jeszcze kilka dziewczyn które znam i używają w naszych przychodniach. Taki Brauna:

http://mommybunch.com/wp-content/upl...hermometer.jpg

Myślę,że na termometrze nie ma co oszczędzać i jest to zakup na lata.
Ja myślę, że ilościowo to jeszcze tego za mało, ale wiem też, że coś dostanę więc nie chce przesadzić. Wolę sobie w razie co dokupić (jest allegro, jest mąż, no i mam mamę i siostrę w pobliżu, więc na pewno nie zginę). Poza tym nie wiem też co ja w ciuchu upoluję powiedzmy, że to jest lista nowych ubranek Wiem też z doświadczenia koleżanek że wielu z nich zostało mnóstwo tych małych ubranek nowych, bo zanim je założyły to maluch już wyrósł.
Co do kombinezonu to na pewno będzie jeden. Aż tak często nie pierze się tej części garderoby. A w razie co jak dzień nie pójdziemy na spacer to się nic nie stanie. Dla mnie to zbędny wydatek. W kwestii ciepłej czapki mam podobne zdanie-jedna starczy.
Po siostrzeńcu widzę, że pieluchy tetrowe są niezbędne, ale śliniaki takie miękkie bawełniane nieraz ratowały nowo założony pajac czy body o wiele skuteczniej, gdy coś ściekło po brodzie.

Jakoś przeoczyłam ten termometr w gąszczu postów. Dzięki za przypomnienie

Dziś pierwszy raz mała zaatakowała mnie gdy stałam do tej pory kopała tylko jak leżałam lub siedziałam
Stary 2013-08-14, 15:18   #196
lidkaa82
Zadomowienie

Ogłaszam oficjalnie ze będę miała synka
USG połowkowe mam na 7 września ale poprosiłam lekarza zeby zajzał między nóżki
Bardzo się cieszę że bedzie drugi synuś, ku zdziwieniu niektórych

Termometr kupiłam na allegro rtęciowy (od razu kupiłam trzy ) i mierzyłam w pupci, a teraz pod paszką. Miałam dwa elektroniczne i cuda wianki pokazywały. A to nie fajnie w takich momentach mieć nieprawidłowy wynik
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:39   #197
Negrid
Rozeznanie

Gratulacje lidkaa82

Ja mam dziś jakiś ciężki dzień. Zapominam o wszystkim, 2 razy się walnęłam tak, że łzy mi wyszły a na sam koniec upuściłam szklankę na stopę.

Na obiad postanowiłam usmażyć rybkę i po 5 minutach już nie miałam na nią ochoty. Bardzo często mi się to zdarza. Mam na coś smaczka, przygotowuję i nici, nie mam ochoty totalnie po paru minutach.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:40   #198
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ogłaszam oficjalnie ze będę miała synka
USG połowkowe mam na 7 września ale poprosiłam lekarza zeby zajzał między nóżki
Bardzo się cieszę że bedzie drugi synuś, ku zdziwieniu niektórych

Termometr kupiłam na allegro rtęciowy (od razu kupiłam trzy ) i mierzyłam w pupci, a teraz pod paszką. Miałam dwa elektroniczne i cuda wianki pokazywały. A to nie fajnie w takich momentach mieć nieprawidłowy wynik
Gratuluję synka! Wpisujemy na listę?
Pewnie teściowie niezadowoleni?
Stary 2013-08-14, 16:02   #199
The light
Zadomowienie

za Synka

co do youtuberek to ja lubie tez podgladac Rachel:
http://www.youtube.com/playlist?list...gRXRXZTJdjmEMx
tylko, ze to po angielsku.

Z rad Agnieszki nie bardzo skorzystam, bo nie mieszkam w uk
The light jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 16:19   #200
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję synka! Wpisujemy na listę?
Pewnie teściowie niezadowoleni?
Wpisujemy wpisujemy
Do teściów w ogóle nie dzwoniłam. Poinformowałam męża, moją rodzinkę i przyjaciółkę, no i was. A do nich niech mąż zadzwoni jak chce (chociaż wątpie zeby mu sie paliło )
Stary 2013-08-14, 16:33   #201
AgatkaL
Wtajemniczenie

Kobitki....może pomożecie...pisałam Wam wczoraj, że lekarz kazał mi brać witaminy Elevit. Jako jedyne chyba nie mają w składzie jodu i takie też zalecił brać, ponieważ oddzielnie biorę Jodid 200 (ze względu na wysokie TSH). No i rzecz ma sie następująco...ten Elevit jest mega drogi 100 tabl. kosztuje ok. 100 zł i u mnie w mieście nigdzie nie mogę go dostać.
I moje pytanie...przecież są różne witaminy dla kobiet w ciąży, które również mają w składzie jod np. Prenatal Classic, czy to nie wystarczy zamiast tego Jodidu???

Ps 1. Em ma...wpiszesz mnie na listę AgatkaL: Agata, 31 l; OM - 04.05.13 TP - 7.02.14

PS 2. Jak można się dostać do klubu?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2013-08-14 o 16:43
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:48   #202
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Kobitki....może pomożecie...pisałam Wam wczoraj, że lekarz kazał mi brać witaminy Elevit. Jako jedyne chyba nie mają w składzie jodu i takie też zalecił brać, ponieważ oddzielnie biorę Jodid 200 (ze względu na wysokie TSH). No i rzecz ma sie następująco...ten Elevit jest mega drogi 100 tabl. kosztuje ok. 100 zł i u mnie w mieście nigdzie nie mogę go dostać.
I moje pytanie...przecież są różne witaminy dla kobiet w ciąży, które również mają w składzie jod np. Prenatal Classic, czy to nie wystarczy zamiast tego Jodidu???
Myślę, że nie kombinuj na własną rękę z tym. Ale zawsze możesz poszukać na necie, często sprzedają o wiele taniej apteki np. na allegro - wiele razy tak kupowałam

tu są np. tańsze http://aleleki.pl/elevit-pronatal-10...ek-p-7741.html

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-14 o 16:51
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:51   #203
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

Ps 1. Em ma...wpiszesz mnie na listę AgatkaL: Agata, 31 l; OM - 04.05.13 TP - 7.02.14

PS 2. Jak można się dostać do klubu?
Jak za tą cene masz 100 tabletek (czyli jak dobrze kombinuje to na 3 miesiace) to wcale drogo nie wychodzi. Też bym zamówiła na internecie
Stary 2013-08-14, 16:52   #204
The light
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]
To może skonsultuj z endokrynologiem swoim i będzie kazać Ci brać mniejszą dawkę jodidu i jakieś właśnie tabletki dla kobiet w ciązy.
Z 2 strony to ciekawe, bo przecież jodid bierze się na czczo tak samo jak leki na niedoczynność tarczycy więc biorąc pod uwagę ten fakt ciekawe czy taki jod z zestawu witamin pewnie sie wchłania w małym %
Stary 2013-08-14, 16:54   #205
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Bella pierwszy raz u niego byłam w 4 tyg . I teraz się zastanawiam czy przez całą ciąże będę płacić 100zł za wizytę czy więcej bo gdzieś wyczytałam na cenniku że tylko pierwsze 5 wizyt jest z darmowym usg
Stary 2013-08-14, 17:03   #206
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
To może skonsultuj z endokrynologiem swoim i będzie kazać Ci brać mniejszą dawkę jodidu i jakieś właśnie tabletki dla kobiet w ciązy.
Z 2 strony to ciekawe, bo przecież jodid bierze się na czczo tak samo jak leki na niedoczynność tarczycy więc biorąc pod uwagę ten fakt ciekawe czy taki jod z zestawu witamin pewnie sie wchłania w małym %
Hmm...ja Jodid biorę po posiłku, zazwyczaj wieczorem po kolacji...nie słyszałam o tym, że trzeba na czczo...

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Myślę, że nie kombinuj na własną rękę z tym. Ale zawsze możesz poszukać na necie, często sprzedają o wiele taniej apteki np. na allegro - wiele razy tak kupowałam

tu są np. tańsze http://aleleki.pl/elevit-pronatal-10...ek-p-7741.html
dzięki chyba faktycznie zakupię w necie, tak będzie najprościej

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:06   #207
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja
Dziewczyny duzo jecie slodkiego? mnie okropnie ssie ze mleczna czekolada- gin znowu bedzie na mnie zly ze tyle jej pochlaniam, no i chrom sobie wyplucze z organizmu i bede miec niespokojne dziecko przynajmnie tyle dobrego ze na razie tylko dwa kilo na plusie, a dzisiaj witam sie w 22tc
Mnie od słodkiego mdli więc staram się unikać

Co do USG to mam robione na każdej wizycie. A wizyty co dwa tygodnie.
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:08   #208
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Bella pierwszy raz u niego byłam w 4 tyg . I teraz się zastanawiam czy przez całą ciąże będę płacić 100zł za wizytę czy więcej bo gdzieś wyczytałam na cenniku że tylko pierwsze 5 wizyt jest z darmowym usg
nie chyba,bo wydaje mi się że wizyta pierwsza wizyta po 20 tyg 150zł a pod spodem pisało każda kolejna 100zł. Chyba.
Stary 2013-08-14, 17:19   #209
selena85
Wtajemniczenie

Dołączam do grona prawdopodobnych DZIEWCZYNEK.
Na połówkowym za 4 tyg będzie widać pewnie dokładniej, bo maluch się dzisiaj zasłaniał troszkę nóżkami i rączkami.

Troszkę mi smutno bo myślałam, nastawiłam się i niemalże byłam pewna, że będzie chłopiec... a tu nic dyndającego między nóżkami nie widzieliśmy

No ale zobaczymy...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:23   #210
The light
Zadomowienie

Cytat:
Hmm...ja Jodid biorę po posiłku, zazwyczaj wieczorem po kolacji...nie słyszałam o tym, że trzeba na czczo...[COLOR="Silver"]
mi tak endokrynolog kazała. Minimum 30 minut przed pierwszym posilkiem ale ja tez biore Euthyrox z tej samej firmy co jodid wiec biore je razem. Powiedziala mi, ze sie nie gryza i mozna brac je razem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości