![]() |
#181 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gotuję fasolkę po bretońsku, na razie samą fasolę już 4 godzinę, a ona dalej twarda. Nie wiem, co jest grane - moczyłam całą noc, fasola ta co zwykle - biedronkowa Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-14 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Bella a mi nie chciał ostatanio powiedzieć . Powiedział że dopiero ok 20 tc mi powie . Ale chciałabym już wiedzieć no
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Upadły Anioł bo on generalnie nie mówi aż do 20 tyg (z dziewczynkami tak było, ale miał inny sprzęt) i zaznaczył mi w karcie ciąży co by mi sie nie wyparł w tym w 20 tyg ale powiem Ci,że co do płci się nie myli
![]() wg Twojej intuicji kogo nosisz pod sercem? ajakasia fajny masz termin ![]() ![]() Co do urodzin to ja mam dopiero po tp ponad 5 m-cy. ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Upadły Anioł i to ja zaczęłam gadkę w stylu wspominając ciąże z dziewczynkami i wyciągałam z niego to i owo ![]() Myślę,że teraz poznasz. a w którym tyg pierwsze do niego poszłaś?
#185 |
Raczkowanie
|
Melduję się w nowej części.
![]() Nie jestem jakby coś zaginiona, regularnie Was podczytuję, po prostu jestem bardziej typ czytający niż piszący. ![]() Z zazdrością małą czytam jak czujecie ruchy Waszych dzieciaczków. Ja niestety jeszcze nic nie czuję a już 18 tydzień leci (o umiejscowieniu łożyska nie wiem nic). Mam nadzieję, że się doczekam jakiś ruchów wkrótce. Zapisałam się też na usg połówkowe na 6 września i liczę, że dowiem się kto dokładnie mieszka w moim brzuszku. ![]() Zapowiedziałam też mężowi, że po połówkowym zaczynam pomału robić zakupy, co by na raz dużego wydatku nie było. Chociaż wiadomo, że takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko to raczej pod sam koniec się kupi.
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziwne..., głupio to może zabrzmi ale nie dolałaś przypadkiem do gotującej się fasolki zimnej wody??? narobiłaś mi teraz smaka jutro na obiad fasolka mężulu się ucieszy ![]() ![]()
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie po pierwszej ciąży zostało 3 kg a teraz na razie nie przybieram, wręcz chudnę ![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ja czuje tylko kopniaki. Przesuwania ani razu, a ruchy czuje już od miesiąca.
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam i ten test aż 17 pytań a odpowiedzi śmieszne ![]() Ja mam nadzieje że szybko wrócę do formy na razie przytyłam 0,5kg ![]() ![]() A tak w ogóle to taką mam ochote na gofry że idę dziś kupić gofrownice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja póki co taką oszczędną mam tą listę ubrankową bo właśnie nie wiem jak duża będzie mała i czy nie będzie mi potrzeba więcej ubranek np na 62. Siostrzeniec 56 nosił do miesiąca, ale chrześniak od początku nosił 62-taki był długi ![]() ![]() ![]() Myślę, że spokojnie uda mi się dokupić jak się okaże czego mam za mało. A potem trzeba robić dalszą listę...ubrankowa to za mało ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja miałam dużo więcej,w sumie to za dużo. Ale z drugiej strony nie musiałam codziennie wstawiać dzieciowego prania. Poza tym moje dzieci mnóstwo zużywały ubranek,po pierwsze ulewając po minimum 10 razy dziennie,po drugie jakaś kupa też zawsze gdzieś bokiem poszła. Kombinezon mam rozmiar 56/62 i wypadał jeszcze ze sporym luzem,więc jeszcze jeden też zakupię w takim rozmiarze. Moim zdaniem trzeba mieć dwa kombinezony,czapki na wyjście też dwie,żeby było co założyć jak jedno będzie w praniu. Śliniaków nie używałam na początku,dopiero przy rozszerzaniu diety. Za to szła mi duża ilość pieluszek tetrowych do podkładania,odbijania itp. Cytat:
Nie wiem czy widziałaś jak pisałam wcześniej o termometrze jaki ja mam. Ma go jeszcze kilka dziewczyn które znam i używają w naszych przychodniach. Taki Brauna: http://mommybunch.com/wp-content/upl...hermometer.jpg Myślę,że na termometrze nie ma co oszczędzać i jest to zakup na lata.
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do kombinezonu to na pewno będzie jeden. Aż tak często nie pierze się tej części garderoby. A w razie co jak dzień nie pójdziemy na spacer to się nic nie stanie. Dla mnie to zbędny wydatek. W kwestii ciepłej czapki mam podobne zdanie-jedna starczy. Po siostrzeńcu widzę, że pieluchy tetrowe są niezbędne, ale śliniaki takie miękkie bawełniane nieraz ratowały nowo założony pajac czy body o wiele skuteczniej, gdy coś ściekło po brodzie. Jakoś przeoczyłam ten termometr w gąszczu postów. Dzięki za przypomnienie ![]() Dziś pierwszy raz mała zaatakowała mnie gdy stałam ![]() ![]()
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Ogłaszam oficjalnie ze będę miała synka
![]() USG połowkowe mam na 7 września ale poprosiłam lekarza zeby zajzał między nóżki ![]() Bardzo się cieszę że bedzie drugi synuś, ku zdziwieniu niektórych ![]() Termometr kupiłam na allegro rtęciowy (od razu kupiłam trzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Gratulacje lidkaa82
![]() Ja mam dziś jakiś ciężki dzień. Zapominam o wszystkim, 2 razy się walnęłam tak, że łzy mi wyszły a na sam koniec upuściłam szklankę na stopę. ![]() Na obiad postanowiłam usmażyć rybkę i po 5 minutach już nie miałam na nią ochoty. Bardzo często mi się to zdarza. Mam na coś smaczka, przygotowuję i nici, nie mam ochoty totalnie po paru minutach. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie teściowie niezadowoleni ![]()
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
![]() co do youtuberek to ja lubie tez podgladac Rachel: http://www.youtube.com/playlist?list...gRXRXZTJdjmEMx tylko, ze to po angielsku. Z rad Agnieszki nie bardzo skorzystam, bo nie mieszkam w uk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki....może pomożecie...pisałam Wam wczoraj, że lekarz kazał mi brać witaminy Elevit. Jako jedyne chyba nie mają w składzie jodu i takie też zalecił brać, ponieważ oddzielnie biorę Jodid 200 (ze względu na wysokie TSH). No i rzecz ma sie następująco...ten Elevit jest mega drogi 100 tabl. kosztuje ok. 100 zł i u mnie w mieście nigdzie nie mogę go dostać.
I moje pytanie...przecież są różne witaminy dla kobiet w ciąży, które również mają w składzie jod np. Prenatal Classic, czy to nie wystarczy zamiast tego Jodidu??? Ps 1. Em ma...wpiszesz mnie na listę AgatkaL: Agata, 31 l; OM - 04.05.13 TP - 7.02.14 PS 2. Jak można się dostać do klubu?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2013-08-14 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tu są np. tańsze http://aleleki.pl/elevit-pronatal-10...ek-p-7741.html Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-14 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z 2 strony to ciekawe, bo przecież jodid bierze się na czczo tak samo jak leki na niedoczynność tarczycy więc biorąc pod uwagę ten fakt ciekawe czy taki jod z zestawu witamin pewnie sie wchłania w małym % |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Bella pierwszy raz u niego byłam w 4 tyg . I teraz się zastanawiam czy przez całą ciąże będę płacić 100zł za wizytę czy więcej bo gdzieś wyczytałam na cenniku że tylko pierwsze 5 wizyt jest z darmowym usg
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do USG to mam robione na każdej wizycie. A wizyty co dwa tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
nie chyba,bo wydaje mi się że wizyta pierwsza wizyta po 20 tyg 150zł a pod spodem pisało każda kolejna 100zł. Chyba.
#209 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam do grona prawdopodobnych DZIEWCZYNEK.
Na połówkowym za 4 tyg będzie widać pewnie dokładniej, bo maluch się dzisiaj zasłaniał troszkę nóżkami i rączkami. Troszkę mi smutno bo myślałam, nastawiłam się i niemalże byłam pewna, że będzie chłopiec... a tu nic dyndającego między nóżkami nie widzieliśmy ![]() No ale zobaczymy...
#210 |
Zadomowienie
|
mi tak endokrynolog kazała. Minimum 30 minut przed pierwszym posilkiem ale ja tez biore Euthyrox z tej samej firmy co jodid wiec biore je razem. Powiedziala mi, ze sie nie gryza i mozna brac je razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.