|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
My wlasnie wrocilismy z mierzenia I wazenia I mamy 5720g I 64cm. Przyrost.masy 280g w dwa tygodnie. Nie zbyt wiele ale w normie mielismy sie za tydzien szczepic ale mamy wtedy pierwsze zajecia na basenie wiec przelozylam na 2 tyg pozniej w czwartek (Sonia bedzie miala 6 dni na dojscie do siebie przed kolejnym basenem).Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1232 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
tak to jest matka się stara wychować jak najlepiej, opiekować się jak najlepiej a wystarczy jakiś nienormalny lekarz który myśli że on wie wszystko najlepiej i potrafi dobić swoim głupim gadaniem , nie przejmuj się napewno szybko znajdziecie wolny terminchyba nie doczytałam tego więc wybacz, ale dlaczego musi mieć rehabilitację? Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-08-14 o 12:59 |
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER
Cytat:
![]() Wlas a co z Aas cos zamilkla hnn
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
dziewczyny kupuję chustę jednak - używke natibaby bo już mnie ręce od noszenia bolą mam nadzieję że Niks ja polubi
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cześć kochane
Stesknilam sie za Wami, ale czas mamy tak wypełniony ze nawet nie wiem kiedy ten tydzień zlecial. Czas mamy wypełniony co do minuty, właśnie jedziemy odwiedzić druga prababcie i ciotki od mojego taty strony. Wiktorek jest bardzo grzeczny, zasługuje na pochwałę ![]() Na weselu prawie cała noc spał grzecznie w gondoli, a my sie bawilismy ![]() Było super!!! W piątek wieczorem juz wracamy, wiec po weekendzie do Was wracam ![]() Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. Pozdrawiamy gorąco |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
My dzisiaj mamy dzien cwiczen hii
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hejka
U Nas po kolce całkiem znośna nocka i poranek. Dziewczyny jak to jest z tymi skokami rozwojowymi. Julka skończyła wczoraj 7 tygodni i dziś zaczyna 8. Teraz będzie ten skok czy dopiero jak skończy ten 8 tydzień i będzie w 9? ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Słodziak i jak ładnie główkę podnosi Banka ile u Ciebie dziś stopni w chałupie, że Michaś tak ubrany? Ja już nie wiem jak tą moją panią ubierać. Dziś ma body na krótki rękaw i skarpetki tylko.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-08-14 o 13:40 |
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Dzisiaj jest u nas na dworze 20 stopni i wieje a w miesKaniu kolo 20 ale ja mam okna pootwierane wszedzie wiec przeciagi sa a jak jest kolo 23 to na krotki jest i bez spodni a jak powyzej 25 to bez skiet
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdzam jej tą klatę i karczek co róż to ma ciepły ale kto tam wie Ja jestem ubrana w spodenki i bluzkę na ramiączka i mi ciepluchno ale ja chodzę sprzątam, piję kawę to może mi cieplej niż jej
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
wychlodzic niz przegrzac ![]() M. Okupuje lozko D. I zabawki hee
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Vil masakra mają wyczucie
idź prywatnie i Ci pokażą te ćwczenia zaczniecie działać to Przemek nadgoniCytat:
moj tez zwolnił z przyrostem - na szczęscie Ładnie głowke podnosi, te czarno białe książeczki motywują dzieciaki forumowe Wróciliśmy ze szczepienia, Kuba zrobił masakre w przychodni, jeszcze przed ukłuciem darł się, zanosił , złapał się żaluzji i nie dało się go odczepic no ale głowe podniósł dla pani doktor, nie obraca się na boczki czas ma do konca 5 miesiąca, ale odruch do obrotu ma więc powinno to za niedługo nastąpić, waży uwaaaga 7700 , teraz śpi wykończony
|
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jaką radość nam ten sukces sprawił po raz pierwszy ![]() Banka-ale Michaś już duży i faaaaajny ![]() Jussti- jak tam po szczepieniu? my mieliśmy wczoraj drugą dawkę Hexy, jeszcze ostatnia przed wylotem albo w Grecji już. Malutka wczoraj troszkę nie mogła zasnąć, godzinę ją próbowałam uśpić. Poza tym wszystko ok póki co.Mamusie, czy Wy nie jecie obiadów? Nic nikt nie wspomina już o obiadach, nie ma inspiracji i zazdroszczenia ja mam znowu brak apetytu. Dziś zjadłam jedną bułkę z serem żółtym o 9 i o 15 jajko sadzone, ziemniaki i kefir. Ok, ok...przed i po obiedzie były jeszcze batoniki...
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz, że faktycznie powinni powiedzieć, że to żadna rehabilitacja nie będzie, a dwa, że jak można zarzucać zaniedbanie? Dla mnie to tym bardziej chore, że przecież skąd początkujące matki mają wiedzieć, że gdy dziecko czegoś nie robi to znaczy, że źle, tym bardziej, że cały świat powtarza, że wszystko w swoim czasie. Do d..... My dziś po szczepieniu Prevenarem. Ależ Daruś był nieszczęśliwy, ale już wszystko ok, idę go wyciągnąć z motoleżaczka i położyć do mnie na brzuszek ![]() p.s. spotkałam dziś sąsiadkę, która też ma małe dziecko i bardzo się zdziwiłam bo dziecko jakieś takie duże z dużą głową więc się pytam ile ma, a ona mi na to, że 2,5 mies. Więc ja szok, bo Daruś ma taką proporcjonalną głowę, wcale nie dużo większą od całego ciałka. Do tego przekonałam się, że faktycznie ładnie goni inne dzieci, bo się okazało, że dziewczynka jak przyszła na świat miała 4 kg., a 2 tygodnie temu ( czyli w 2gim mies) około 5500, więc skoro Daruś miał 3 kg, a w wieku 2 mies. 5700 to nieźle goni...ale wizualnie to wyglądał na dużo mniejszego niż ta dziewczynka
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny moj tez zawsze po szczepieniu wykonczony o dobrze ze piszesz ze maja czas do 5 bo moj tez sie nie obraca... M. Lezal w lozeczku i naraz pisk i krzyk tak sie zaniosl ze masakra mam wrazenie przy takich napadaxh ze serducho mu siadzie :banghead: wrazliwiec albo go cos zabolalo albo sie przestraszyl A mam jyz sinlac ja myslalam ze go do mleka sie dodaje... a tam ze tylko woda i sinlac , czytalam sklad i nie wiem co tam zastepuje mleko ![]()
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hihihi
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaa najlepiej powiedzieć że dziecko zaniedbane, a jak dzwonisz po 10 razy to terminu nie ma i ich nie obchodzi. Normalnie ręce odpadają. Cytat:
Też mam miękkie raczej i odciągnąć coś mi cieżko a jak mała ssie to leci bo połyka i nawet czasem się krztusi. Dzisiaj chciałam jej dać moje mleko z butli bo chciałam zobaczyć czy wypije bo w sobote zostawiam ją z mama i jedziemy na ślub koleżanki i na pewno w 3h nie obrócimy. I co się okazało. Mała wodę pije z butelki spoko, ale mleko nie za bardzo. Mama butelki TT przez 15 minut zjadła 15ml wiec przelałam do nuka i poszło lepiej. Nie wiem czy tt nie mają za małego przepływu jak dla niej. Muszę kupić kolejne smoczki. Ale i tak była zdezorientowana co się dzieje i raczej niezadowolona ale cóż jeść musi. Po 2h jak dostała cyca to była taka szcześliwa, złapała go w ręce jak butle i jadła. Teraz sobie śpi już 2h w łóżeczku. W szoku jestem bo ostanio coś nie mogła się zaspać w dzień i spała 1h max. Podaję jej delicol znowu bo bez niego była masakra. A dicoflor probiotyk który lekarz kazał podawać wypluwa.
|
|
#1248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
pięknie ćwiczy
![]() Cytat:
![]() haha nieźle z tymi żaluzjami ![]() Cytat:
dobrze że leciutki i żadnych zabawek nie było na nima skąd masz info że sinlac zastępuje mleko? mnie się wydaje że to taka kaszka, dla najbardziej uczulonych dzieci ... bez laktozy, glutenu ... skoro bez laktozy to nie może się go do mleka dodawać chyba że tego bezlaktozowego ![]() założyłam Przemkowi konto PKO Junior fajne to konto bo podpięte do konta rodzica, dziecko ma swoją stronkę na której może robić sobie skarbonki, sprawdzać stan konta itp ale do 13 roku życia tylko rodzic ze swojego konta może robić przelewy z tamtego konta itp.
|
||
|
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas 6180, 1,5 kg mniej Cytat:
mam nadzieję, że nie będzie gorączkował ![]() Jemy, dziś schabowy ale ostatnio fakt, mało jem obiadów stanęłam dziś na wadze i mam 1,5kg mniej ![]() Dziewczyny, które myślą o chustach jeszcze - polecam przeczytać ![]() http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=76377 Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-08-14 o 16:55 |
||
|
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
asymetria, taka mocna. główkę tylko na prawo trzyma, na lewo niechętnie i nawet nie potrafi tak na płasko dać, już ma lekko główkę spłaszczoną od tego, i ogólnie lewa strona ciała jest słabsza, gorzej z chwytaniem itp, dopiero zaczyna się uczyć podnosić główkę na brzuszku przez to bo nie potrafi lewej ręki trzymać.
|
|
|
|
#1251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
|
|
|
|
#1253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
staram sie odwrac go tak ze w druga strone kladl ale jemu tez widac ciezko bo juz sama na tej splaszczonej stronie uklada sie... Cytat:
brawo za wage ![]() Cytat:
o jaa pewnie bardziej sie przestraszyl .. Nie wiem czemu tak myslalam hmmm :banghead::banghead:
|
|
#1254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i kefirkiem i masłem ![]() M ma dziś nerwowy dzień, więc zjadłam na obiad kaszę jęczmienną i jajecznicę ![]() Cytat:
a długa już jest nieźle, spodenki wszystkie na 68, koszulki 64 - z tymi rozmiarami, to w sensie, że co najmniej
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-08-14 o 17:31 |
||
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, przepraszam też miałam zdiagnozowaną skazę białkową u córeczki, ale jednak się okazała błędna...Jussti za poszczepienne godziny Banka- też miałam pytać jaką masz temperaturę, bo widzę, że Michaś jesiennie ubrany na szczęście u nas dalej bardzo ciepło, bo mamy tylko dwa body z długim rękawem i to jeszcze jakieś dziadoskie :/
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze z miesiąc i podejmę znów próbę przynoszę mężowi często lody jak oglądamy film, to się już zdążyłam oswoić z pokusami poza tym mleko bezlaktozowe z lidla mnie uratowało )a - właśnie sobie oglądałam skalpel Chodakowskiej i.. się zmęczyłam no nic, doczekam do tego pół roku po cc i się wezmę za siebie. Bo niby wagowo już wróciłam do siebie, ale takim flakiem to jeszcze mi się zdecydowanie nie zdarzyło być i kurczę, też tak macie, że Wam zostały dużo szersze żebra i biodra? w nic nie wchodzę, a kg jak sprzed ciąży
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-08-14 o 18:35 |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
My po wizycie pani doktor. Julka jest baardzo silna baba. Powiedziała, żeby obserwować czy przypadkiem wzmożonego napięcia nie ma, tzn wspominać pediatrze na badaniach żeby kontrolował. Badanie ogólne wypadło super, pięknie reaguje, ma piękne odruchy tylko nóżki ma słabe i muszę ją ćwiczyć 3 razy dziennie. Asymtrią nie kazała sięmartwić, mówi, że prawie wcale jej nie ma. Kazała podchodzić z różnych stron itp. Dziewczyny co ona z tym moim dzieckiem wyczyniała
Podnosiła za nóżki itp., a jej się to ewidentnie podobało Główkę trzyma jak 3miesięczne dziecko i podobno tak wygląda ![]() Muszę zadbać o te nóżki bo ma bardzo sztywne podobno. Z 2 tygodnie mam zadzwonić i przyjdzie skontrolować. 150 zł zgarnęła ![]() No i jak ona się dziś pięknie, świadomie do mnie uśmiechała. Rozglądała się po pokoju a jak zatrzymywała wzrok na mnie to od razu taki uśmiech, że aż jej smoczek wypadał. Jak ja kocham to moje dziecko Ps. Może ktoś podać linka do tego posta dziewczyny, która pisała co się dzieje z dzieckiem podczas tych skoków rozwojowych? Miałam zapisane ale robiłam formatowanie i mi się skasowało. A i poprosiłabym jeszcze tego linka z przepisem na ciasto bananowe
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-08-14 o 18:45 |
|
|
|
#1259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby po szczepieniu było spokojnie ![]() Cytat:
Oby teraz obyło się bez odczynów. A waga piękna ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie powinnysmy tutaj miec spis jakichs szybkich obiadkow... moj maz byl wkurzony na mnie, ze nie potrafilam wczoraj ani dzis wygospodarowac paru minut, zeby zrobic lososia na patelni. no coz... z malym na rekach jeszcze na wizazu czasem posiedze, ale gotowac to juz ciezko... a dzisiaj drugi dzien z rzedu taki, ze jak tylko mlodego odkladam do lozeczka, to oczy jak 5 zloty i alarm... no nie wychodzi mi gotowanie ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- pokazalam mezowi, a on na to: - o, to tez taki Florek - nie tez, tylko to jest ten Michas, blizniak lizazowy Florka - aa, no, dalej podobny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

mielismy sie za tydzien szczepic ale mamy wtedy pierwsze zajecia na basenie wiec przelozylam na 2 tyg pozniej w czwartek (Sonia bedzie miala 6 dni na dojscie do siebie przed kolejnym basenem).
jestem wściekła i rozżalona że nikt nam wcześniej o tym nie mówił, powinni przy rejestracji informować. tak byśmy już dawno z nim poszli prywatnie, zresztą nasłuchałam się dziś że dziecko zaniedbane, że powinno mieć zabiegi od urodzenia ... tylko że my się miesiąc temu dowiedzieliśmy że musi mieć koniecznie rehabilitację a że był termin na teraz to poczekaliśmy ... jest mi smutno, jest mi źle, boję się że przez to że czekaliśmy ten miesiąc to będzie miał Przemek poważne problemy ...
, nie przejmuj się napewno szybko znajdziecie wolny termin![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

idź prywatnie i Ci pokażą te ćwczenia zaczniecie działać to Przemek nadgoni
moj tez zwolnił z przyrostem - na szczęscie

my mieliśmy wczoraj drugą dawkę Hexy, jeszcze ostatnia przed wylotem albo w Grecji już. Malutka wczoraj troszkę nie mogła zasnąć, godzinę ją próbowałam uśpić. Poza tym wszystko ok póki co.
07.07.2012 
dobrze że leciutki i żadnych zabawek nie było na nim