Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 12:45   #1231
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj Młody już nie chce non stop jeść

gold-fish- pytałaś się czy mam tyle pokarmu -no mam i ewidentnie W chciał pić, bo ani smoczek, ani przytulenie nie dawało rady i rzucał się na cycka

justi- mój też nie chce się już przytulać w chuście, woli gapić się na boki

dzisiaj nasza 1 rocznica ślubu
i wybieramy się do Płocka do zoo z Wojtusiem

zaraz się pakujemy i wyjazd

3majcie się i miłego dnia
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Czyli Wojtus to owoc nocy poslubnej?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie, no.. pupkę zawijasz w dół tak jakby, nie potrafię tego wytłumaczyć ale powinnaś od razu zauważyć, że plecka się zaokrąglają

Veronic wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

A ja rok temu dostałam ostatnią @

lecimy na to szczepieni
powodzenia!

My wlasnie wrocilismy z mierzenia I wazenia I mamy 5720g I 64cm. Przyrost.masy 280g w dwa tygodnie. Nie zbyt wiele ale w normie mielismy sie za tydzien szczepic ale mamy wtedy pierwsze zajecia na basenie wiec przelozylam na 2 tyg pozniej w czwartek (Sonia bedzie miala 6 dni na dojscie do siebie przed kolejnym basenem).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:55   #1232
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy ... okazało się że dzisiejsza "rehabilitacja" to tylko spotkanie z kierownikiem oddziału, który robi wstępną oceną kondycji dziecka i kwalifikuje na zabiegi ... a rehabilitacja będzie jak się zwolni jakieś miejsce, ze względu na stan Przemka będzie tak szybko jak się tylko da ale może to być koniec września jestem wściekła i rozżalona że nikt nam wcześniej o tym nie mówił, powinni przy rejestracji informować. tak byśmy już dawno z nim poszli prywatnie, zresztą nasłuchałam się dziś że dziecko zaniedbane, że powinno mieć zabiegi od urodzenia ... tylko że my się miesiąc temu dowiedzieliśmy że musi mieć koniecznie rehabilitację a że był termin na teraz to poczekaliśmy ... jest mi smutno, jest mi źle, boję się że przez to że czekaliśmy ten miesiąc to będzie miał Przemek poważne problemy ...
dziś po 14 mam jeszcze do niej dzwonić bo mówiła że może go spróbuje gdzieś wcisnąć ale nie może obiecać, no i nieoficjalnie mi powiedziała że ona ma swój prywatny gabinet w Kato i można ewentualnie tam, 50 zł za pół h bo dłużej się z takimi maluchami nie ćwiczy. więc tak czy inaczej będziemy się już umawiać konkretnie na ćwiczenia.
a jeszcze jak wychodziliśmy z CZDz to się zorientowałam że zaś opona przebita, doszliśmy prawie do domu (25 min spaceru) a ja się zorientowałam że książeczki zdrowia Przemka zapomniałam a że w kamienicy tylko babcia była, to musiałam z Młodym i tym wózkiem drałować z powrotem ale niedługo będzie wujek w domu to posiedzi z Przemkiem a ja polecę do wulkanizatora.

tak to jest matka się stara wychować jak najlepiej, opiekować się jak najlepiej a wystarczy jakiś nienormalny lekarz który myśli że on wie wszystko najlepiej i potrafi dobić swoim głupim gadaniem, nie przejmuj się napewno szybko znajdziecie wolny termin

chyba nie doczytałam tego więc wybacz, ale dlaczego musi mieć rehabilitację?

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-08-14 o 12:59
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:55   #1233
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

powodzenia!

My wlasnie wrocilismy z mierzenia I wazenia I mamy 5720g I 64cm. Przyrost.masy 280g w dwa tygodnie. Nie zbyt wiele ale w normie mielismy sie za tydzien szczepic ale mamy wtedy pierwsze zajecia na basenie wiec przelozylam na 2 tyg pozniej w czwartek (Sonia bedzie miala 6 dni na dojscie do siebie przed kolejnym basenem).

Brawo duza

Wlas a co z Aas cos zamilkla hnn
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:57   #1234
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:

powodzenia!

Sofcia długa jest - no a przyrost grunt że w normie i jest ok
dziewczyny kupuję chustę jednak - używke natibaby bo już mnie ręce od noszenia bolą mam nadzieję że Niks ja polubi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:02   #1235
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cześć kochane
Stesknilam sie za Wami, ale czas mamy tak wypełniony ze nawet nie wiem kiedy ten tydzień zlecial. Czas mamy wypełniony co do minuty, właśnie jedziemy odwiedzić druga prababcie i ciotki od mojego taty strony.
Wiktorek jest bardzo grzeczny, zasługuje na pochwałę
Na weselu prawie cała noc spał grzecznie w gondoli, a my sie bawilismy
Było super!!!
W piątek wieczorem juz wracamy, wiec po weekendzie do Was wracam
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok.
Pozdrawiamy gorąco

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:34   #1236
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

My dzisiaj mamy dzien cwiczen hii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376480066006.jpg (53,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376480080096.jpg (48,1 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-08-14, 13:38   #1237
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Hejka Właśnie ogarnęłam chałupkę i czekam na jakąś babkę z centrum rehabilitacji. Dostałam do niej kontakt od położnej środowiskowej i zadzwoniłam żeby prywatnie obejrzała Julkę. Zapłacę ale bynajmniej będę wiedziała co i jak z tą jej asymetrią.
U Nas po kolce całkiem znośna nocka i poranek.
Dziewczyny jak to jest z tymi skokami rozwojowymi. Julka skończyła wczoraj 7 tygodni i dziś zaczyna 8. Teraz będzie ten skok czy dopiero jak skończy ten 8 tydzień i będzie w 9?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Słodziak i jak ładnie główkę podnosi
Banka ile u Ciebie dziś stopni w chałupie, że Michaś tak ubrany? Ja już nie wiem jak tą moją panią ubierać. Dziś ma body na krótki rękaw i skarpetki tylko.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-08-14 o 13:40
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:44   #1238
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hejka Właśnie ogarnęłam chałupkę i czekam na jakąś babkę z centrum rehabilitacji. Dostałam do niej kontakt od położnej środowiskowej i zadzwoniłam żeby prywatnie obejrzała Julkę. Zapłacę ale bynajmniej będę wiedziała co i jak z tą jej asymetrią.
U Nas po kolce całkiem znośna nocka i poranek.
Dziewczyny jak to jest z tymi skokami rozwojowymi. Julka skończyła wczoraj 7 tygodni i dziś zaczyna 8. Teraz będzie ten skok czy dopiero jak skończy ten 8 tydzień i będzie w 9?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Słodziak i jak ładnie główkę podnosi
Banka ile u Ciebie dziś stopni w chałupie, że Michaś tak ubrany? Ja już nie wiem jak tą moją panią ubierać. Dziś ma body na krótki rękaw i skarpetki tylko.
Dzieki:p
Dzisiaj jest u nas na dworze 20 stopni i wieje a w miesKaniu kolo 20 ale ja mam okna pootwierane wszedzie wiec przeciagi sa a jak jest kolo 23 to na krotki jest i bez spodni a jak powyzej 25 to bez skiet
Stary 2013-08-14, 13:48   #1239
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki:p
Dzisiaj jest u nas na dworze 20 stopni i wieje a w miesKaniu kolo 20 ale ja mam okna pootwierane wszedzie wiec przeciagi sa a jak jest kolo 23 to na krotki jest i bez spodni a jak powyzej 25 to bez skiet
Uff to spoko, bo już myślałam, że dzieciaka wymrażam Sprawdzam jej tą klatę i karczek co róż to ma ciepły ale kto tam wie Ja jestem ubrana w spodenki i bluzkę na ramiączka i mi ciepluchno ale ja chodzę sprzątam, piję kawę to może mi cieplej niż jej
Stary 2013-08-14, 13:55   #1240
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Uff to spoko, bo już myślałam, że dzieciaka wymrażam Sprawdzam jej tą klatę i karczek co róż to ma ciepły ale kto tam wie Ja jestem ubrana w spodenki i bluzkę na ramiączka i mi ciepluchno ale ja chodzę sprzątam, piję kawę to może mi cieplej niż jej
Dokladnie dziecko lezy wiec zawsze chlodniej mu jest aleblepiej
wychlodzic niz przegrzac

M. Okupuje lozko D. I zabawki hee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376481277741.jpg (57,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376481289655.jpg (52,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376481303756.jpg (59,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376481323311.jpg (62,1 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-08-14, 15:50   #1241
salviae
Zadomowienie

Vil masakra mają wyczucie idź prywatnie i Ci pokażą te ćwczenia zaczniecie działać to Przemek nadgoni

Cytat:
moj tez zwolnił z przyrostem - na szczęscie
Cytat:
Ładnie głowke podnosi, te czarno białe książeczki motywują dzieciaki forumowe

Wróciliśmy ze szczepienia, Kuba zrobił masakre w przychodni, jeszcze przed ukłuciem darł się, zanosił , złapał się żaluzji i nie dało się go odczepic no ale głowe podniósł dla pani doktor, nie obraca się na boczki czas ma do konca 5 miesiąca, ale odruch do obrotu ma więc powinno to za niedługo nastąpić, waży uwaaaga 7700 , teraz śpi wykończony
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:08   #1242
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej, chciałam się pochwalić naszym małym sukcesem, Niko po raz pierwszy zasnął sam w łóżeczku, bez bujania i bez cycka i bez płaczu marudził, potem gadał i tak 30 min jak nie więcej to trwało aż zasnął ale oczywiście był najpierw cyrk płaczowy bo zmęczony, dałam cycka, zrobiłam tak by nie zasnął przy nim, i odłożyłam go - jestem w szoku tak więc od dziś zaczynamy naukę spania w łóżeczku w dzień i w nocy

pamiętam jaką radość nam ten sukces sprawił po raz pierwszy

Banka-ale Michaś już duży i faaaaajny

Jussti- jak tam po szczepieniu? my mieliśmy wczoraj drugą dawkę Hexy, jeszcze ostatnia przed wylotem albo w Grecji już. Malutka wczoraj troszkę nie mogła zasnąć, godzinę ją próbowałam uśpić. Poza tym wszystko ok póki co.

Mamusie, czy Wy nie jecie obiadów? Nic nikt nie wspomina już o obiadach, nie ma inspiracji i zazdroszczenia ja mam znowu brak apetytu. Dziś zjadłam jedną bułkę z serem żółtym o 9 i o 15 jajko sadzone, ziemniaki i kefir. Ok, ok...przed i po obiedzie były jeszcze batoniki...
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:09   #1243
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
wróciliśmy ... okazało się że dzisiejsza "rehabilitacja" to tylko spotkanie z kierownikiem oddziału, który robi wstępną oceną kondycji dziecka i kwalifikuje na zabiegi ... a rehabilitacja będzie jak się zwolni jakieś miejsce, ze względu na stan Przemka będzie tak szybko jak się tylko da ale może to być koniec września jestem wściekła i rozżalona że nikt nam wcześniej o tym nie mówił, powinni przy rejestracji informować. tak byśmy już dawno z nim poszli prywatnie, zresztą nasłuchałam się dziś że dziecko zaniedbane, że powinno mieć zabiegi od urodzenia ... tylko że my się miesiąc temu dowiedzieliśmy że musi mieć koniecznie rehabilitację a że był termin na teraz to poczekaliśmy ... jest mi smutno, jest mi źle, boję się że przez to że czekaliśmy ten miesiąc to będzie miał Przemek poważne problemy ...
dziś po 14 mam jeszcze do niej dzwonić bo mówiła że może go spróbuje gdzieś wcisnąć ale nie może obiecać, no i nieoficjalnie mi powiedziała że ona ma swój prywatny gabinet w Kato i można ewentualnie tam, 50 zł za pół h bo dłużej się z takimi maluchami nie ćwiczy. więc tak czy inaczej będziemy się już umawiać konkretnie na ćwiczenia.
a jeszcze jak wychodziliśmy z CZDz to się zorientowałam że zaś opona przebita, doszliśmy prawie do domu (25 min spaceru) a ja się zorientowałam że książeczki zdrowia Przemka zapomniałam a że w kamienicy tylko babcia była, to musiałam z Młodym i tym wózkiem drałować z powrotem ale niedługo będzie wujek w domu to posiedzi z Przemkiem a ja polecę do wulkanizatora.
Ale chamstwo.
Raz, że faktycznie powinni powiedzieć, że to żadna rehabilitacja nie będzie, a dwa, że jak można zarzucać zaniedbanie?
Dla mnie to tym bardziej chore, że przecież skąd początkujące matki mają wiedzieć, że gdy dziecko czegoś nie robi to znaczy, że źle, tym bardziej, że cały świat powtarza, że wszystko w swoim czasie.
Do d.....

My dziś po szczepieniu Prevenarem. Ależ Daruś był nieszczęśliwy, ale już wszystko ok, idę go wyciągnąć z motoleżaczka i położyć do mnie na brzuszek

p.s. spotkałam dziś sąsiadkę, która też ma małe dziecko i bardzo się zdziwiłam bo dziecko jakieś takie duże z dużą głową więc się pytam ile ma, a ona mi na to, że 2,5 mies.
Więc ja szok, bo Daruś ma taką proporcjonalną głowę, wcale nie dużo większą od całego ciałka.
Do tego przekonałam się, że faktycznie ładnie goni inne dzieci, bo się okazało, że dziewczynka jak przyszła na świat miała 4 kg., a 2 tygodnie temu ( czyli w 2gim mies) około 5500, więc skoro Daruś miał 3 kg, a w wieku 2 mies. 5700 to nieźle goni...ale wizualnie to wyglądał na dużo mniejszego niż ta dziewczynka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:22   #1244
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Vil masakra mają wyczucie idź prywatnie i Ci pokażą te ćwczenia zaczniecie działać to Przemek nadgoni

moj tez zwolnił z przyrostem - na szczęscie

Ładnie głowke podnosi, te czarno białe książeczki motywują dzieciaki forumowe

Wróciliśmy ze szczepienia, Kuba zrobił masakre w przychodni, jeszcze przed ukłuciem darł się, zanosił , złapał się żaluzji i nie dało się go odczepic no ale głowe podniósł dla pani doktor, nie obraca się na boczki czas ma do konca 5 miesiąca, ale odruch do obrotu ma więc powinno to za niedługo nastąpić, waży uwaaaga 7700 , teraz śpi wykończony
No waga powala niezle
Biedny moj tez zawsze po szczepieniu wykonczony o dobrze ze piszesz ze maja czas do 5 bo moj tez sie nie obraca...

M. Lezal w lozeczku i naraz pisk i krzyk tak sie zaniosl ze masakra mam wrazenie przy takich napadaxh ze serducho mu siadzie :banghead: wrazliwiec albo go cos zabolalo albo sie przestraszyl

A mam jyz sinlac ja myslalam ze go do mleka sie dodaje... a tam ze tylko woda i sinlac , czytalam sklad i nie wiem co tam zastepuje mleko
Stary 2013-08-14, 16:23   #1245
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Mamusie, czy Wy nie jecie obiadów? Nic nikt nie wspomina już o obiadach, nie ma inspiracji i zazdroszczenia ja mam znowu brak apetytu. Dziś zjadłam jedną bułkę z serem żółtym o 9 i o 15 jajko sadzone, ziemniaki i kefir. Ok, ok...przed i po obiedzie były jeszcze batoniki...
Ja wracam do ryzu z indykiem i warzywami wiec nie ma co opowiadac
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:26   #1246
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Hihihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376490405026.jpg (53,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-08-14, 16:35   #1247
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaa najlepiej powiedzieć że dziecko zaniedbane, a jak dzwonisz po 10 razy to terminu nie ma i ich nie obchodzi.
Normalnie ręce odpadają.

Cytat:
ja też mam miękkie piersi już prawie cały czas, nawet po 3 godzinach czasem nie poczuję, z którego powinnam nakarmić twardsze są dopiero jak mam dłużsża przerwę w nocy a dzieć rośnie jak na drożdżach bo mleko produkuje się podczas ssania przy ustabilizowanej laktacji

Też mam miękkie raczej i odciągnąć coś mi cieżko a jak mała ssie to leci bo połyka i nawet czasem się krztusi. Dzisiaj chciałam jej dać moje mleko z butli bo chciałam zobaczyć czy wypije bo w sobote zostawiam ją z mama i jedziemy na ślub koleżanki i na pewno w 3h nie obrócimy. I co się okazało. Mała wodę pije z butelki spoko, ale mleko nie za bardzo. Mama butelki TT przez 15 minut zjadła 15ml wiec przelałam do nuka i poszło lepiej. Nie wiem czy tt nie mają za małego przepływu jak dla niej. Muszę kupić kolejne smoczki. Ale i tak była zdezorientowana co się dzieje i raczej niezadowolona ale cóż jeść musi. Po 2h jak dostała cyca to była taka szcześliwa, złapała go w ręce jak butle i jadła.

Teraz sobie śpi już 2h w łóżeczku. W szoku jestem bo ostanio coś nie mogła się zaspać w dzień i spała 1h max.

Podaję jej delicol znowu bo bez niego była masakra. A dicoflor probiotyk który lekarz kazał podawać wypluwa.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:48   #1248
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
pięknie ćwiczy

Cytat:
piękna waga
haha nieźle z tymi żaluzjami

Cytat:

M. Lezal w lozeczku i naraz pisk i krzyk tak sie zaniosl ze masakra mam wrazenie przy takich napadaxh ze serducho mu siadzie :banghead: wrazliwiec albo go cos zabolalo albo sie przestraszyl

A mam jyz sinlac ja myslalam ze go do mleka sie dodaje... a tam ze tylko woda i sinlac , czytalam sklad i nie wiem co tam zastepuje mleko
ja dałam Przemka przed chwilą do łóżeczka pod pałąk z motylkiem bo chciałam obiad podgrzać, i nagle wrxask, taki jaki słyszałam tylko jak się uderzył raz ... lecę do niego a to pałąk z leżaczka który leżał oparty obok spadł mu na główkę dobrze że leciutki i żadnych zabawek nie było na nim

a skąd masz info że sinlac zastępuje mleko? mnie się wydaje że to taka kaszka, dla najbardziej uczulonych dzieci ... bez laktozy, glutenu ... skoro bez laktozy to nie może się go do mleka dodawać chyba że tego bezlaktozowego

założyłam Przemkowi konto PKO Junior tata chciał żebyśmy założyli żeby czasem mu jakieś wpłaty na przyszłość robił. fajnie to wygląda, właściciel konta: Przemysław D. fajne to konto bo podpięte do konta rodzica, dziecko ma swoją stronkę na której może robić sobie skarbonki, sprawdzać stan konta itp ale do 13 roku życia tylko rodzic ze swojego konta może robić przelewy z tamtego konta itp.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:49   #1249
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a nam kazano nosić przodem do świata na rękach bo lecu mu głowa jak się go za rączki ciągnie
u nas 6180, 1,5 kg mniej

Cytat:
Jussti- jak tam po szczepieniu? my mieliśmy wczoraj drugą dawkę Hexy, jeszcze ostatnia przed wylotem albo w Grecji już. Malutka wczoraj troszkę nie mogła zasnąć, godzinę ją próbowałam uśpić. Poza tym wszystko ok póki co.

ryczał i to bardzo no ale już jest ok właśnie śpi
mam nadzieję, że nie będzie gorączkował

Jemy, dziś schabowy ale ostatnio fakt, mało jem obiadów

stanęłam dziś na wadze i mam 1,5kg mniej jeszcze 3,5 do wagi sprzed ciąży

Dziewczyny, które myślą o chustach jeszcze - polecam przeczytać
http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=76377

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-08-14 o 16:55
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:50   #1250
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
chyba nie doczytałam tego więc wybacz, ale dlaczego musi mieć rehabilitację?
asymetria, taka mocna. główkę tylko na prawo trzyma, na lewo niechętnie i nawet nie potrafi tak na płasko dać, już ma lekko główkę spłaszczoną od tego, i ogólnie lewa strona ciała jest słabsza, gorzej z chwytaniem itp, dopiero zaczyna się uczyć podnosić główkę na brzuszku przez to bo nie potrafi lewej ręki trzymać.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:56   #1251
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
pięknie ćwiczy

piękna waga

ja dałam Przemka przed chwilą do łóżeczka pod pałąk z motylkiem bo chciałam obiad podgrzać, i nagle wrxask, taki jaki słyszałam tylko jak się uderzył raz ... lecę do niego a to pałąk z leżaczka który leżał oparty obok spadł mu na główkę dobrze że leciutki i żadnych zabawek nie było na nim

a skąd masz info że sinlac zastępuje mleko? mnie się wydaje że to taka kaszka, dla najbardziej uczulonych dzieci ... bez laktozy, glutenu ... skoro bez laktozy to nie może się go do mleka dodawać chyba że tego bezlaktozowego

założyłam Przemkowi konto PKO Junior tata chciał żebyśmy założyli żeby czasem mu jakieś wpłaty na przyszłość robił. fajnie to wygląda, właściciel konta: Przemysław D. fajne to konto bo podpięte do konta rodzica, dziecko ma swoją stronkę na której może robić sobie skarbonki, sprawdzać stan konta itp ale do 13 roku życia tylko rodzic ze swojego konta może robić przelewy z tamtego konta itp.
ooo my tez mamy konto w pko i tez chcemy Emilowi założyć konto bo ma kasę z chrzcin i jeszcze mąż wrzuca po 2f za każdy dzień pracy. Ciekawe czy idzie to konto założyc przez neta.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:02   #1252
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Hihihi
mnie się to akurat średnio podoba

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:14   #1253
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
asymetria, taka mocna. główkę tylko na prawo trzyma, na lewo niechętnie i nawet nie potrafi tak na płasko dać, już ma lekko główkę spłaszczoną od tego, i ogólnie lewa strona ciała jest słabsza, gorzej z chwytaniem itp, dopiero zaczyna się uczyć podnosić główkę na brzuszku przez to bo nie potrafi lewej ręki trzymać.
Kurcze moj tez ma splaszczona bo na lewo trzyma :banghead:
staram sie odwrac go tak ze w druga strone kladl ale jemu tez widac ciezko bo juz sama na tej splaszczonej stronie uklada sie...

Cytat:
a nam kazano nosić przodem do świata na rękach bo lecu mu głowa jak się go za rączki ciągnie
u nas 6180, 1,5 kg mniej

ryczał i to bardzo no ale już jest ok właśnie śpi
mam nadzieję, że nie będzie gorączkował

Jemy, dziś schabowy ale ostatnio fakt, mało jem obiadów

stanęłam dziś na wadze i mam 1,5kg mniej jeszcze 3,5 do wagi sprzed ciąży

brawo za wage

Cytat:
pięknie ćwiczy

piękna waga

o jaa pewnie bardziej sie przestraszyl ..
Nie wiem czemu tak myslalam hmmm :banghead::banghead:

Cytat:
mnie się to akurat średnio podoba
Stary 2013-08-14, 17:19   #1254
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
jejku, jak ja tęsknię za żółtym serem i kefirkiem i masłem
M ma dziś nerwowy dzień, więc zjadłam na obiad kaszę jęczmienną i jajecznicę

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

p.s. spotkałam dziś sąsiadkę, która też ma małe dziecko i bardzo się zdziwiłam bo dziecko jakieś takie duże z dużą głową więc się pytam ile ma, a ona mi na to, że 2,5 mies.
Więc ja szok, bo Daruś ma taką proporcjonalną głowę, wcale nie dużo większą od całego ciałka.
Do tego przekonałam się, że faktycznie ładnie goni inne dzieci, bo się okazało, że dziewczynka jak przyszła na świat miała 4 kg., a 2 tygodnie temu ( czyli w 2gim mies) około 5500, więc skoro Daruś miał 3 kg, a w wieku 2 mies. 5700 to nieźle goni...ale wizualnie to wyglądał na dużo mniejszego niż ta dziewczynka
nasza tydzień temu (czyli przed skończeniem 3 mies) ważyła 5500 a długa już jest nieźle, spodenki wszystkie na 68, koszulki 64 - z tymi rozmiarami, to w sensie, że co najmniej

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-08-14 o 17:31
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:15   #1255
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
jejku, jak ja tęsknię za żółtym serem i kefirkiem i masłem
M ma dziś nerwowy dzień, więc zjadłam na obiad kaszę jęczmienną i jajecznicę

nasza tydzień temu (czyli przed skończeniem 3 mies) ważyła 5500 a długa już jest nieźle, spodenki wszystkie na 68, koszulki 64 - z tymi rozmiarami, to w sensie, że co najmniej

wiem, przepraszam też miałam zdiagnozowaną skazę białkową u córeczki, ale jednak się okazała błędna...

Jussti za poszczepienne godziny
Banka- też miałam pytać jaką masz temperaturę, bo widzę, że Michaś jesiennie ubrany na szczęście u nas dalej bardzo ciepło, bo mamy tylko dwa body z długim rękawem i to jeszcze jakieś dziadoskie :/
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:28   #1256
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, przepraszam też miałam zdiagnozowaną skazę białkową u córeczki, ale jednak się okazała błędna...

Banka- też miałam pytać jaką masz temperaturę, bo widzę, że Michaś jesiennie ubrany na szczęście u nas dalej bardzo ciepło, bo mamy tylko dwa body z długim rękawem i to jeszcze jakieś dziadoskie :/
Hee jak jesiennie body na dlugi rekawek cienkie i spodenki cieniutkie ze mu nozki przeswituja w jesien to dopiero zobaczysz jak go ubiore hee u nasbod wrzesnia tem w mieszkaniu bedzie kolo 19 a w zime jak kaloryfery odkrece to gora 21 a bez nawet 16
Stary 2013-08-14, 18:30   #1257
pearl87
Raczkowanie

Cytat:

nie przepraszaj, kochana jeszcze z miesiąc i podejmę znów próbę przynoszę mężowi często lody jak oglądamy film, to się już zdążyłam oswoić z pokusami poza tym mleko bezlaktozowe z lidla mnie uratowało )

a - właśnie sobie oglądałam skalpel Chodakowskiej i.. się zmęczyłam no nic, doczekam do tego pół roku po cc i się wezmę za siebie. Bo niby wagowo już wróciłam do siebie, ale takim flakiem to jeszcze mi się zdecydowanie nie zdarzyło być i kurczę, też tak macie, że Wam zostały dużo szersze żebra i biodra? w nic nie wchodzę, a kg jak sprzed ciąży

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-08-14 o 18:35
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:42   #1258
antoinettee
Zadomowienie

My po wizycie pani doktor. Julka jest baardzo silna baba. Powiedziała, żeby obserwować czy przypadkiem wzmożonego napięcia nie ma, tzn wspominać pediatrze na badaniach żeby kontrolował. Badanie ogólne wypadło super, pięknie reaguje, ma piękne odruchy tylko nóżki ma słabe i muszę ją ćwiczyć 3 razy dziennie. Asymtrią nie kazała sięmartwić, mówi, że prawie wcale jej nie ma. Kazała podchodzić z różnych stron itp. Dziewczyny co ona z tym moim dzieckiem wyczyniała Podnosiła za nóżki itp., a jej się to ewidentnie podobało Pewnie myślała, że lata Główkę trzyma jak 3miesięczne dziecko i podobno tak wygląda
Muszę zadbać o te nóżki bo ma bardzo sztywne podobno. Z 2 tygodnie mam zadzwonić i przyjdzie skontrolować. 150 zł zgarnęła

No i jak ona się dziś pięknie, świadomie do mnie uśmiechała. Rozglądała się po pokoju a jak zatrzymywała wzrok na mnie to od razu taki uśmiech, że aż jej smoczek wypadał. Jak ja kocham to moje dziecko

Ps. Może ktoś podać linka do tego posta dziewczyny, która pisała co się dzieje z dzieckiem podczas tych skoków rozwojowych? Miałam zapisane ale robiłam formatowanie i mi się skasowało.
A i poprosiłabym jeszcze tego linka z przepisem na ciasto bananowe

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-08-14 o 18:45
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:57   #1259
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
nie, no.. pupkę zawijasz w dół tak jakby, nie potrafię tego wytłumaczyć ale powinnaś od razu zauważyć, że plecka się zaokrąglają

lecimy na to szczepieni
Dobra już chyba w końcu rozumiem

Trzymam kciuki żeby po szczepieniu było spokojnie

Cytat:
Oho to nieźle poszalał w przychodni Oby teraz obyło się bez odczynów. A waga piękna
Cytat:
Zaraz poczytam - dzięki

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:17   #1260
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
coz, moj obiad dzisiaj byl ... no hmm... niezbyt przykladny. wybralam sie z mlodym wozkiem do rossmanna i w drodze powrotnej zglodnialam, wzielam kebaba na wynos i zjadlam go na lawce przy cmentarzu
ale w sumie powinnysmy tutaj miec spis jakichs szybkich obiadkow... moj maz byl wkurzony na mnie, ze nie potrafilam wczoraj ani dzis wygospodarowac paru minut, zeby zrobic lososia na patelni. no coz... z malym na rekach jeszcze na wizazu czasem posiedze, ale gotowac to juz ciezko... a dzisiaj drugi dzien z rzedu taki, ze jak tylko mlodego odkladam do lozeczka, to oczy jak 5 zloty i alarm... no nie wychodzi mi gotowanie

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Hihihi

pokazalam mezowi, a on na to:
- o, to tez taki Florek
- nie tez, tylko to jest ten Michas, blizniak lizazowy Florka
- aa, no, dalej podobny
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości