Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 15:44   #301
patu323
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Kurcze, ale Wy pędzicie, nadrobić was się nie da

Przez przypadek Kascysko kupiłam u tego samego sprzedawcy co ty, tylko ja w czwartek Zamówiłam jednak dekoloryzatory (chantal i renee) szampon oczyszczający, maske zakwaszającą scandic z mlekiem i miodem, maskę scandic owocową i maskę kallos latte.

Ale mnie on bardzo zdenerwował w opisie aukcji jest, że wysyłka najpóźniej w ciągu 72 godzin, a tu nadal cisza. Dzwonię, pani informuje, że niema takiego numeru... piszę do sprzedawcy, łaskawie odpisał po 24 godzinach. i co? że aktualnie nie ma tego towaru, wyślę najszybciej w piątek, czyli 8 dni po wpłacie, więc dojdzie najszybciej w poniedziałek, to już łącznie 11 dni po wpłacie. Nie po to płaci się drożej za kuriera, żeby czekać 11 dni na wysyłkę, gdzie na stronie obiecuje ją w ciągu 3 dni. Jeszcze żadnego przepraszam, wynagrodzę, nic, jakby wszystko było ok. Napisałam drugiego emaila, że nie było wzmianki na stronie/aukcji o braku towaru, o tak długim czasie wysyłki, a kupując specjalnie wybierałam opcje z kurierem, bo zależało mi bardzo na czasie, oczywiście odpowiedzi już nie dostałam...

A tak chciałam by ten dekoloryzator doszedł w tym tygodniu, bo mam czas i nie mam ważnych planów, mogę być w domu w razie jakby kolor nie wyszedł to mogłabym kombinować by wyjść do ludzi, a tak to mieć nadzieję, ze się uda i nie będę straszyła...

Swoją drogą- używała któraś z was dekoloryzatora? nie ściemniał wam? czym lepiej umyć- Babydream z Rossmanna, Oczyszczającym Chantal czy przeciwłupieżowym? a może każdym po razie? potem nałoże maskę zakwaszajacą, to robić jeszcze płukankę z sokiem z cytryny na koniec, czy to już będzie za dużo?

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ronnea Pokaż wiadomość
Moje włosy będą mieć dzisiaj święto!
Kupiłam szampon z HiPP, maskę z Alterry granat & aloes i odżywkę z Garniera z awokado. Zobaczymy, jak włosy zareagują.
Nie widziałam w moim Rossmannie szamponów z Babydream, one stoją normalnie tam, gdzie kosmetyki dla dzieci? Bo ani tam ich nie było, ani nigdzie indziej, chyba, że naprawdę jestem ślepa
Pierwsze słyszę, zeby nie było, u mnie zawsze jest go pełno Tak, jest zawsze na pólce z dziecięcymi rzeczami, cały niebieski zestaw

Ale wy kusicie tymi maskami, teraz mi Kascysko narobiłaś ochoty na tą Seri, moje włosy kochają miód. Ale najbliższe Hebe mam 35 km od siebie i wcale mi tam nie po drodze, musiałabym specjalnie jechać. Chyba tylko to mnie jeszcze powstrzymuje chociaż zapas masek już mam na rok...
Stary 2013-08-14, 15:45   #302
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Moja polonistka mnie szczerze bawiła, była taką typową blondynką z dowcipów A ile się nasłuchałam od niej o tym, że nie zdam, bo nie czytam lektur, nie uczę się i tak dalej... Tja, jak matura podstawowa w moich czasach polegała na gruntownym opisaniu PODANEGO fragmentu lektury/wiersza (dalej tak jest ?). Miałam jeden z najwyższych wyników

"Wszystko swoimi słowami" to bardzo mądre podejście. Ja na studiach ścisłych mam ze 60% osób, które wszystko kują na pamięć, ale wystarczy zmienić przykład czy zapytać, skąd się coś bierze, a jest cisza.

Swoją drogą moja taka była, ale większość regułek w fizyce opiera się na literackim opisaniu wzoru, jak mój brat fizyk powiada
Chodzi o to,że wielu uczniów nie pomyślałoby dobrze i by wpadło.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:47   #303
versatille
Zakorzenienie

kas, czemu ta cholerna srebrna płukana się pieni?
Musiałam drugi raz włosy umyć.

Skład: Aqua, Cetrimonium chloride, Isopropyl Alcohol, Acid violet43, basic red 51, Citric acid, Dmdm hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:47   #304
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Jest, tylko na próbnej nie było podanego imienia pewnej bohaterki (Marianny) i 50% z Izabeli Łęckiej zrobiło prostytutkę
Na majowej wystarczyła tylko analiza tekstu, także wystarczyło przeczytać dobre streszczenie 'Przedwiośnia'
Właśnie i co zrobić w takim wypadku? Ja słyszałam jeszcze o przypakach, gdy imię bohatera było podane, ale i tak była ta Kordiana.
Stary 2013-08-14, 15:50   #305
lemonadegirl
Rozeznanie

Cytat:
Podsumowałam sobie, ile litrów odżywek mi w tym miesiącu przybyło. Muszę sobie zrobić bana z jednego powodu - cholercia nie ma już gdzie tego trzymać
Wydzieliłam sobie szafkę na włosowe sprawy, ale i tak powoli przenoszę się do kolejnej. To się jakoś niebezpiecznie mnoży

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
W Naturze pustki, a i tak wydałam wszystkie piniondze jakie miałam przy sobie.
Nie strasz, nie strasz, ja się wybieram do Natury w piątek, a chcę jeszcze mieć piniondze na Yves Rocher
Stary 2013-08-14, 15:53   #306
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemonadegirl Pokaż wiadomość
Wydzieliłam sobie szafkę na włosowe sprawy, ale i tak powoli przenoszę się do kolejnej. To się jakoś niebezpiecznie mnoży

Nie strasz, nie strasz, ja się wybieram do Natury w piątek, a chcę jeszcze mieć piniondze na Yves Rocher

Moim "nieszczęściem" jest to, że łazienkę mam tylko dla siebie. Nie chcesz widzieć mojej obstawionej wanny

a Natura wita mnie w sobotę, ciekawa jestem czy jeszcze będzie coś ciekawego
Stary 2013-08-14, 15:55   #307
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Czekaj.
Bardzo lubię Hebe za produkty, których nie można dostać gdzieś indziej. Podoba mi się wnętrze i brak ochroniarza łażącego krok w krok. Od progu wita mnie z uśmiechem miły pan.
Panie co prawda rzucają się do pomocy, ale reagują na "nie, dziękuję, będę potrzebowała pomocy poproszę".
Minus - drożej niż w innych drogeriach.
Drugi poważny minus - Hebe jest przy trasie tramwajowej, więc często wyskakuję w ostatniej chwili, bo może coś fajnego w Hebe znajdę, zostawiam masę pieniędzy, a niczego nie potrzebuję.
Szkoda, po cenach w Biedronce, często -50%, aniżeli w innych miejscach, myślałam,że będzie bardzo tanio.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 15:56   #308
lemonadegirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
Moim "nieszczęściem" jest to, że łazienkę mam tylko dla siebie. Nie chcesz widzieć mojej obstawionej wanny
poka tę wannę
Stary 2013-08-14, 15:57   #309
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam tylko jedną półkę w szafie z kosmetykami. W łazience ich nie trzymam.
Stary 2013-08-14, 15:59   #310
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Ale wy kusicie tymi maskami, teraz mi Kascysko narobiłaś ochoty na tą Seri, moje włosy kochają miód. Ale najbliższe Hebe mam 35 km od siebie i wcale mi tam nie po drodze, musiałabym specjalnie jechać. Chyba tylko to mnie jeszcze powstrzymuje chociaż zapas masek już mam na rok...
Mam podobnie, Hebe jest w 3 ościennych miastach, ale nie ma jeszcze w Katowicach, nad czym ubolewam. Rozważam nawet przejechanie się do Chorzowa czy Gliwic, bo tam są pięknie zaopatrzone Czasem gdzieś mój minimalizm kosmetyczny upada, gdy myślę o nowościach
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:01   #311
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
poka tę wannę
specjalnie policzyłam, żeby wiedzieć jak bardzo źle jest. 12 szamponów (+jeden w drodze) 15 odżywek/masek ale łącznie do i bez spłukiwania (+ 3 w drodze)...
szampony jestem usprawiedliwiona, bo pod tym względem ciężko moim włosom dogodzić i wciąż szukam ideału.
Gorzej z odżywkami, to już jest po prostu chęć spróbowania wszystkiego by zdobyć ten cudowny kosmetyk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 16:04   #312
Konto usunięte

Cytat:
specjalnie policzyłam, żeby wiedzieć jak bardzo źle jest. 12 szamponów (+jeden w drodze) 15 odżywek/masek ale łącznie do i bez spłukiwania (+ 3 w drodze)...
szampony jestem usprawiedliwiona, bo pod tym względem ciężko moim włosom dogodzić i wciąż szukam ideału.
Gorzej z odżywkami, to już jest po prostu chęć spróbowania wszystkiego by zdobyć ten cudowny kosmetyk

Sporo tego masz, u mnie mieszkają 3 szampony i 5 odzywek, 3 oleje i dla mnie to już za dużo
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:04   #313
201704240919
Konto usunięte

Cytat:

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42264820]Mam podobnie, Hebe jest w 3 ościennych miastach, ale nie ma jeszcze w Katowicach, nad czym ubolewam. Rozważam nawet przejechanie się do Chorzowa czy Gliwic, bo tam są pięknie zaopatrzone Czasem gdzieś mój minimalizm kosmetyczny upada, gdy myślę o nowościach [/QUOTE]

Ja mam do Hebe 100km, w każdą stronę. Mieszkam na pograniczu mazowsza z kujawsko-pomorskim, także tylko narzekać

Cytat:
Podsumowałam sobie, ile litrów odżywek mi w tym miesiącu przybyło. Muszę sobie zrobić bana z jednego powodu - cholercia nie ma już gdzie tego trzymać
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:05   #314
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ja mam do Hebe 100km, w każdą stronę. Mieszkam na pograniczu mazowsza z kujawsko-pomorskim, także tylko narzekać
I ja narzekam
Stary 2013-08-14, 16:06   #315
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Mogłabyś? Tylko jak ja Ci się odwdzięczę
Pewnie, że tak, ale przypomnij mi o tym końcem września
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Dlaczego obecna reforma utrudni studiowanie? ( nie jestem w temacie). Natomiast wiem,że przepisy utrudniły samo studiowanie.
Spójrz na to tak (będzie przykład).

Nastawiasz się na pracę w jakości w jakiejś firmie/przemyśle. Idziesz na AGH na zarządzanie i inżynierię produkcji. Ok, matmę zdałaś na maturze, jako tako dajesz sobie radę, ale chemię i fizykę na jakimś poziomie miałaś ostatnio w gimnazjum (oba te przedmioty są na I roku), bo w pierwszej klasie szkoły średniej są tematy typu właściwości ropy naftowej, a o pojęciu mola nawet nie słyszałaś (zakładamy, że jesteś po klasie bez rozszerzonej chemii).

Zbyt lekko taki student mieć nie będzie, prawda? Dawniejsze przedmioty ścisłe na podstawowym poziomie jakąś wiedzę dawały. Teraz... nie bardzo. No i totalny brak czasu na powtarzanie wiadomości z przeszłości na lekcjach.
Cytat:
Kurcze, ale Wy pędzicie, nadrobić was się nie da

Przez przypadek Kascysko kupiłam u tego samego sprzedawcy co ty, tylko ja w czwartek Zamówiłam jednak dekoloryzatory (chantal i renee) szampon oczyszczający, maske zakwaszającą scandic z mlekiem i miodem, maskę scandic owocową i maskę kallos latte.

Ale mnie on bardzo zdenerwował w opisie aukcji jest, że wysyłka najpóźniej w ciągu 72 godzin, a tu nadal cisza. Dzwonię, pani informuje, że niema takiego numeru... piszę do sprzedawcy, łaskawie odpisał po 24 godzinach. i co? że aktualnie nie ma tego towaru, wyślę najszybciej w piątek, czyli 8 dni po wpłacie, więc dojdzie najszybciej w poniedziałek, to już łącznie 11 dni po wpłacie. Nie po to płaci się drożej za kuriera, żeby czekać 11 dni na wysyłkę, gdzie na stronie obiecuje ją w ciągu 3 dni. Jeszcze żadnego przepraszam, wynagrodzę, nic, jakby wszystko było ok. Napisałam drugiego emaila, że nie było wzmianki na stronie/aukcji o braku towaru, o tak długim czasie wysyłki, a kupując specjalnie wybierałam opcje z kurierem, bo zależało mi bardzo na czasie, oczywiście odpowiedzi już nie dostałam...

A tak chciałam by ten dekoloryzator doszedł w tym tygodniu, bo mam czas i nie mam ważnych planów, mogę być w domu w razie jakby kolor nie wyszedł to mogłabym kombinować by wyjść do ludzi, a tak to mieć nadzieję, ze się uda i nie będę straszyła...

Swoją drogą- używała któraś z was dekoloryzatora? nie ściemniał wam? czym lepiej umyć- Babydream z Rossmanna, Oczyszczającym Chantal czy przeciwłupieżowym? a może każdym po razie? potem nałoże maskę zakwaszajacą, to robić jeszcze płukankę z sokiem z cytryny na koniec, czy to już będzie za dużo?

Ja czekałam tydzień, ale byłam nastawiona na czekanie - widziałam komentarze . Szampon jak wolisz, ale płukankę bym odpuściła, ryzykowałabyś przekwaszenie.
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
kas, czemu ta cholerna srebrna płukana się pieni?
Musiałam drugi raz włosy umyć.

Skład: Aqua, Cetrimonium chloride, Isopropyl Alcohol, Acid violet43, basic red 51, Citric acid, Dmdm hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
Cetrimonium chloride obniża napięcie powierzchniowe wody
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:07   #316
patu323
Wtajemniczenie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42264890]
Sporo tego masz, u mnie mieszkają 3 szampony i 5 odzywek, 3 oleje i dla mnie to już za dużo [/QUOTE]

Jedyne co, to sporo odżywek juz dobija dna, tylko nie mogę ich wykończyć, bo nie robią szału na włosach, więc powoli kończę je przy omo.

Oleje za to mam tylko 2, Babydream i Green Pharmacy z papryczką, w sumie dziś pierwszy raz go nakładałam. w olejowaniu brak mi systematyczności.
Stary 2013-08-14, 16:07   #317
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Ja mam tylko jedną półkę w szafie z kosmetykami. W łazience ich nie trzymam.
W łazience dwie szafki, w pokoju 4 i do tego trzy kartony...
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42264890]
Sporo tego masz, u mnie mieszkają 3 szampony i 5 odzywek, 3 oleje i dla mnie to już za dużo [/QUOTE]
Hm, od początku miesiąca przybyło mi 8 litrów produktów do spłukiwania
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:11   #318
Konto usunięte

Cytat:
Jedyne co, to sporo odżywek juz dobija dna, tylko nie mogę ich wykończyć, bo nie robią szału na włosach, więc powoli kończę je przy omo.

Oleje za to mam tylko 2, Babydream i Green Pharmacy z papryczką, w sumie dziś pierwszy raz go nakładałam. w olejowaniu brak mi systematyczności.
U mnie regularne olejowanie dało najlepsze efekty. Włosy zrobiły się bardziej mięsiste i ładniej się układają, ale nie nakładam go częściej niż 2 razy w tygodniu, inaczej za bardzo przeciąża. Używam Vatiki, ze słodkich migdałów i GP ze skrzypem.

Mam ochotę na jakąś konkretną maskę do włosow, ale bez protein. Przejrzę sobie wątek bezproteinowych propozycji, bo coś by mi się przydało. Może nie w tym miesiącu (mam do zużycia proteinową Bioetikę IV i francuskiego Fructisa Color Resist), ale powoli dobijają dna i za czymś się rozejrzę.
Stary 2013-08-14, 16:12   #319
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja czekałam tydzień, ale byłam nastawiona na czekanie - widziałam komentarze . Szampon jak wolisz, ale płukankę bym odpuściła, ryzykowałabyś przekwaszenie.
Mimo wszystko miałam nadzieję, że choć w 5-6 dni się wyrobi, wtedy bym zdążyła z tym dekoloryzatorem w tym tygodniu. Jednak 11-12 się nie spodziewałam.
Ciekawa jestem czy też da jakiś gratis na przeproszenie

ok, dzięki, dam znać jak poszło po wszystkim jak się doczekam

Swoją drogą obecnie mam na głowie kilka kolorów, 3 cm swoich odrostów ciemny blond, potem góre mam czerwono-rudą (na taki kolor spłukała mi się czerń w tym miejscu), następnie jest kawałek nieruszonej czerni, a końce bardzo ładny średnio-ciemny brąz. Wygląda ciekawie, tak,że muszę chodzić cały czas w spiętych włosach ciekawa jestem czy dekoloryzator wszystko mi chwyci i spłucze się do względnie naturalnych czy tylko tą jaśniejszą część i pogłębi owe różnice kolorystyczne. Oby się udało
Stary 2013-08-14, 16:12   #320
Konto usunięte

Cytat:
W łazience dwie szafki, w pokoju 4 i do tego trzy kartony...

Hm, od początku miesiąca przybyło mi 8 litrów produktów do spłukiwania
W takim wypadku naprawdę jestem minimalistką
Kiedy bym to zużyła skoro litrowy Kallos jest zużyty po pół roku dopiero do połowy.
Stary 2013-08-14, 16:13   #321
Wegolka
Raczkowanie

Dali mi wolny piatek
Trzeba walczyć o swoje
Stary 2013-08-14, 16:22   #322
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Haha 9 stron do nadrabiana od wczorajszego wieczora

Byłam dzisiaj w empiku, który zamykają i są wyprzedaże, kupiłam dwie książki
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:29   #323
Konto usunięte

Dziewczyny które mają kartę Hebe, kuknijcie sobie, czy w spamie nie macie kodu rabatowego uprawniającego do obniżenia rachunku o 10 zł przy zakupach za minimum 45. Fajna opcja, to Hebe tak mnie kusi, że chyba w piątek zrobię sobie wycieczkę
Stary 2013-08-14, 16:41   #324
Inspire
Kuźnia inspiracji

Mam kod, ale nie mam tyle zakupów, żeby wydać tyle

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:46   #325
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Haha 9 stron do nadrabiana od wczorajszego wieczora

Byłam dzisiaj w empiku, który zamykają i są wyprzedaże, kupiłam dwie książki
Jakie?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42265026] W takim wypadku naprawdę jestem minimalistką
Kiedy bym to zużyła skoro litrowy Kallos jest zużyty po pół roku dopiero do połowy.[/QUOTE]

W sumie to ja też jest minimalistką. Mam w większości sprawdzone produkty i nie potrzebuję więcej
Muszę niedługo kupić Kallosa,bo na początek wzięłam mniejszą wersję,żeby sprawdzić jak działa i się zakochałam, więc lecę po litrową
Stary 2013-08-14, 16:47   #326
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
a Natura wita mnie w sobotę, ciekawa jestem czy jeszcze będzie coś ciekawego
Nie chcę straszyć, ale u mnie wyprzedaż zaczęła się wczoraj, a dzisiaj zostało już niewiele. Serio. :/

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42265239]Dziewczyny które mają kartę Hebe, kuknijcie sobie, czy w spamie nie macie kodu rabatowego uprawniającego do obniżenia rachunku o 10 zł przy zakupach za minimum 45. Fajna opcja, to Hebe tak mnie kusi, że chyba w piątek zrobię sobie wycieczkę [/QUOTE]

O nie!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:49   #327
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Cetrimonium chloride obniża napięcie powierzchniowe wody
Aha
I jeszcze jedno: czy ta płukanka zostawiona na włosach może je przesuszyć?

I tak mi się bardziej podoba niż gencjana, bo mi nie ufyfrała palców ani łazienki

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:51   #328
moooniek
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
W Naturze pustki, a i tak wydałam wszystkie piniondze jakie miałam przy sobie.
No nie zartuj, zes Ty poleciala do tej Natury?

Cytat:
Napisane przez luxorzyna Pokaż wiadomość
Czym laminowałaś? Możesz napisać jak włosy wyglądają gdy całkowicie wyschną
Lyzka zelatyny, 3 lyzki wody, 3 krople jedwabu hydrolizowanego, 3 krople keratyny, 10 kropel mleczanu sodu, lyzka Balei after sun i lyzka jakiejs fioletowej maski do blond wlosow (bezsilikonowa)
Wlosy wyschly, gladkie sa, blyszcza i takie jakby prostsze ale dluuugo im protein nie dawalam, wiec wiedzialam, ze bedzie dobrze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-14, 16:55   #329
justusia16
Wtajemniczenie

O ta maska Seri mogla by moim wlosom sie spodobac
Kallos Honey (z silikonem no i miodkiem) bardzo pasuje

Moze jak cos wykoncze usmiechne sie do jakiejs Hebebbebe posiadaczki
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:56   #330
Pani_Herbatka
Rozeznanie

Cytat:

Swoją drogą obecnie mam na głowie kilka kolorów, 3 cm swoich odrostów ciemny blond, potem góre mam czerwono-rudą (na taki kolor spłukała mi się czerń w tym miejscu), następnie jest kawałek nieruszonej czerni, a końce bardzo ładny średnio-ciemny brąz. Wygląda ciekawie, tak,że muszę chodzić cały czas w spiętych włosach ciekawa jestem czy dekoloryzator wszystko mi chwyci i spłucze się do względnie naturalnych czy tylko tą jaśniejszą część i pogłębi owe różnice kolorystyczne. Oby się udało
ja mam misz-masz: końce po depigmentacji to spłowiały rudy wchodzący w blond miejscami jak dla mnie, wyżej resztki niespranego czerwonego pigmentu i piękne 4 cm brązowych naturalek chcę wyrównać kolor henną, bo farba mi się wypłukuje do cna

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości