Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 15:35   #3721
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

a jakie macie gresy? te takie świecące? macie dywany?
W kuchni błyszczący a w przedpokoju mat, też mam fotki w profilu dywan mamy od niedawna tylko ze względu na Emilkę, ale jest tylko w jednym pokoju.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:38   #3722
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nadrobione

Dzień dobry!
Która pisała, że na L4 na pewno nie będę się nudzić?! No, to przyznaję rację - nie nudzę się
Wstaję z kurami, bo już o 6, robię mężowi śniadanko i z racji tego, że chwilowo warunku do spania są jakie są - zalegam już na kanapie przed tv. Szkoda tylko, że o takiej godzinie lecą same durnoty, ale i tak nie mam innej perspektywy. I tak śniadanko, potem kawka, kąpiel jakaś czy coś... i nagle robi się 9. Kiedy?! A potem to już dzień leci jak głupi - czy to jestem w domu i coś robię, czy idę na spacer... Jeszcze obiad, jakieś zmywanie i już wraca mąż. I popołudnia to już standardowo lecą - tyle, że teraz są o godzinę dłuższe, bo obiad jemy o 16 a nie o 17

W pn pozbierałam wszystko z szafy... Dopiero zobaczyłam, ile się w niej mieści Aktualnie żyjemy w pokoju na kartonach/torbach podróżnych i materacu, który na dzień opierany jest o szafkę, żeby na noc stać się naszym podłogowym łożem Dlatego też nie mogę spać nie wiadomo ile, bo jak mąż idzie do pracy, to ja bym tego materaca sama nie targnęła, więc on zwija przed wyjściem.
Generalnie mamy Urugwaj!
Niestety mąż dopiero jutro i pt ma wolne, także dopiero tapeta jest zdrapana (i to nie do końca), bo w pn był dłużej w pracy i dopiero wczoraj po pracy trochę działał.
Raczej nie uda nam się w weekend zakończyć wszystkiego, w dodatku nie wiadomo, jak się sufit zachowa (proszę o kciuki, bo po przebojach przy remoncie 5 lat temu najchętniej byśmy go w ogóle nie malowali ), także... No zobaczymy...
Ale przyszła tapeta i już się nie mogę doczekać aż znajdzie się na ścianie

Wczoraj byłam z mamą w tesco - kupiła kilka rzeczy z wyprzy dla Niny Jakie cudeńka! A najsłodsza letnia sukienka - wzięłam na zaś, na lato, bo jak przyjdzie lato, to znów ceny będą bezsensownie wysokie.
Ale słodkości takie, ach!
Ja kupiłam sobie dwie bluzki, też przecenione... Lubię zakupy z mamą

Dziś poszłam na zakupy, kupiłam mnóóóstwo papryki, bo była za 3,99 - nagotuję w pt lecza, będzie na parę obiadów... Niestety trochę się przeliczyłam i zakupy były cięższe niż myślałam... Niby do domu kawalątek, ale mimo wszystko drżałam. Głupia matka

I tyle u mnie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

[FONT="Arial Narrow"]blonde, trzymam mocno kciuki, żeby udało się do końca odpieluchować Sebę Wydaje mi się, że jedna noc jeszcze o niczym nie świadczy, ale jeśli kilka nocy nie wystarczy, to może to rzeczywiście jeszcze nie czas
no is uper, ze sie nie nudziszNie ma takiej opcji
Brawo za zakupy

Robie porzadki i znalazlam moje magiczne pudełeczko:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pudełeczko.jpg (128,8 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-08-14 o 15:44
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:09   #3723
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Wow, srebrny smoczek

Ale to chyba pudełeczko Seby
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-08-14, 16:11   #3724
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Wow, srebrny smoczek

Ale to chyba pudełeczko Seby
tak to wszystko Seby

Górna stara opaska od tesciowej z danymi mojego meza
Stary 2013-08-14, 16:19   #3725
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Na początku myślałam, że to Twoje skarby
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-08-14, 16:21   #3726
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku myślałam, że to Twoje skarby
no przeciez sa daty
Stary 2013-08-14, 17:28   #3727
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no przeciez sa daty
Ale jak jest miniaturka zdjęcia to nie widać tego dokładnie, no i napisałaś "moje magiczne pudełeczko" więc myślałam, że to Twoje dopiero jak powiększyłam to zobaczyłam że to skarby Seby

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

A cóż tu znów takie pustki? Wyjechałyście na długi weekend? Ja oczywiście mam "urlop" ale tż w piątek idzie do pracy, jak się uda, to może chociaż na jeden dzień gdzieś w weekend wyjedziemy
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 17:38   #3728
kasia0789
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Witaj Kasiu serdecznie!!! Ja też jestem Kasią, tylko już taką prawie 26 letnią;P i też mam pcos, też się trochę łez przelało, ale ile radości z ciąży;-) Właśnie czekam na poród;-) Wszystko będzie w porządku, zobaczysz! Masz coś na podtrzymanie? Zapraszamy!
W szpitalu( bo na dzień dobry tam wylądowałam na szczęście fałszywy alarm) dostałam duphaston, ale już go nie biorę bo podobno nie ma mnie po co faszerować chemią jak wszystko w porządku bez żadnych plamień ani bóli. To trzymam mocno kciuki za szybki i udany poród

[QUOTE=Witam moją rówieśniczkę gratuluje mamusiu! ja też mam prawdopodobnie pco (do końca nikt nie jest pewien ) a jak nie to jakieś zaburzenia na pewno, choćby dlatego że mój obecny cykl ma już 60 dni a na jakiej podstawie lekarze u Ciebie stwierdzili pco? długo się na "to" leczyłaś? i na czym polegało leczenie?[/QUOTE]

Oj leczyłam się na to długo bo wykryli to u mnie jak miałam 16 lat więc już 8 lat by było, gdybym ponad rok temu się nie wkurzyła i nie odstawiła wszystkich leków w cholerę. Na samym początku dostałam luteinę i zwykłe antykoncepcyjne na wyregulowanie okresu, który pojawiał się tak jak mu się spodobało raz na 2-3 miesiące. Jak już się zaczęłam starać o bobaska to brałam duphaston i siofor, które tak na prawdę oprócz regulowania okresu nie robiły nic a żeby było śmieszniej miałam okres raz na pół roku albo co 4 miesiące a jak już się pojawił to na cały miesiąc. W końcu dostałam zastrzyki puregon na to żeby w ogóle jakiś prawidłowy pęcherzyk się pojawił i choragon(czy jakoś tak) na to żeby pęcherzyk pękł jak już będzie odpowiedniej wielkości. Ogólnie wtedy szpital i gabinet mojej dr był moim drugim domem ale niestety ani razu zastrzyki nie podziałały znaczy pęcherzyk rósł jak szalony pękał prawidłowo ale jak na złość okres pojawiał się punktualnie. W końcu zdecydowałam się na laparoskopie ale zabiegł nie doszedł do skutku bo...rozstałam się z moim mężem. Od tamtej pory nie brałam leków ani na wyregulowanie okresu ani żadnych innych bo nie miałam takiej potrzeby, przez kilka miesięcy miałam wszystko prawidłowo do grudnia wtedy już nie miałam okresu, później dostałam w lutym tego roku a następny dopiero w maju no i bach okazało się że w ciąży jestem beż żadnego leczenia i biegania po lekarzach. Dlatego byłam mega zaskoczona widząc pozytywny wynik testu.
Uff ale się rozpisałam mam nadzieję że chociaż iskierkę nadziei rozpaliłam tym dziewczynom, które się leczą już długo i ją powoli tracą. W szpitalu dowiedziałam się że może dlatego, że odblokowałam się psychicznie nie myślałam o tym w kółko, organizm odpoczął od chemii i był gotowy. Także dziewczyny te starające się głowy do góry bo możliwe jest wszystko

Dziękuję wszystkim za tak miłe przywitanie

Edytowane przez kasia0789
Czas edycji: 2013-08-14 o 17:40
kasia0789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:03   #3729
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A z czego macie te podłogi i jak się sprawują
na co byś zmieniła?
Podlogi drewnanien ale nie wiem dokładnie jakie Podlogi maja już prawie 30 lat i się dobrze maja. Jedynie co były malowane jak się wprowadzaliśmy.

Wymienilabym na cos ciemnego.

Cytat:
Odwołali mi własnie dzisiejsze zebranie w pracy
super!

Cytat:
No myślę, że na tyle rozbudziłam jej ciekawość, że w końcu zajrzy
Zobaczymy ...

Cytat:
Zabrałam sie za układanie zabawek w szafkach
Seby nie ma to znowu troche powyrzucam
Tez wlasnie musze je przegladnac.

Cytat:
Robie porzadki i znalazlam moje magiczne pudełeczko:
Super , tez mam takie pudełeczko

Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

A cóż tu znów takie pustki? Wyjechałyście na długi weekend? Ja oczywiście mam "urlop" ale tż w piątek idzie do pracy, jak się uda, to może chociaż na jeden dzień gdzieś w weekend wyjedziemy
Gdzie się chcecie wybrać?

abby - Fajnie ze w domu się nie nudzisz I na kolekjne zakupy poczekaj na meza nie nos ciężkiego!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:08   #3730
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Gdzie się chcecie wybrać?
Aaaaaa.... nie wiem, może Zakopane
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-08-14, 18:20   #3731
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa.... nie wiem, może Zakopane

Fajnie

Brat był z dziewczyna przywieźli Dominowi kierpce i kapelusz z piorem

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:31   #3732
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak jest miniaturka zdjęcia to nie widać tego dokładnie, no i napisałaś "moje magiczne pudełeczko" więc myślałam, że to Twoje dopiero jak powiększyłam to zobaczyłam że to skarby Seby

no bo moje pudełeczko z Naszymi pamiatkami

Fajnie

Cytat:
Super , tez mam takie pudełeczko

Cytat:
Fajnie

Stary 2013-08-14, 19:16   #3733
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

[FONT="Arial Narrow"]No to niech już ta lawina spadnie, bo będziesz miała za czysto w domu

Jak ja nienawidzę myć okien! Przynajmniej tych u mnie (rodzice mieli nowszy typ i myło się dużo lepiej )

Że ile?!
Przecież ja dopiero co pamiętam 600 i 500...

Hihih, żebyś wiedziała. Wyciągam jakieś rzeczy z czeluści i sprzątam ciągle. Tż ma mnie już dość, bo cały czas znajduję coś do zreperowania Ale zrobił już kąt w salonie, gdzie tynk się sypał, powiesił drzwi i zamontował klamki- mogę brać się za kolejne

Mi te okna co mamy myje się bardzo dobrze Mają jakieś 5 lat.

Dziś mamy równe 10 miesięcy do ślubu... Czas nie biegnie, tylko zapierdziela

Cytat:

Wiem, że pocieszenie marne, ale w tym m-cu łączę się w jedzeniu tynku. A że z remontu pokoju został nam wór 10kg, to mogę trochę podesłać

Cytat:
Dzień dobry!
Która pisała, że na L4 na pewno nie będę się nudzić?! No, to przyznaję rację - nie nudzę się
Wstaję z kurami, bo już o 6, robię mężowi śniadanko i z racji tego, że chwilowo warunku do spania są jakie są - zalegam już na kanapie przed tv. Szkoda tylko, że o takiej godzinie lecą same durnoty, ale i tak nie mam innej perspektywy. I tak śniadanko, potem kawka, kąpiel jakaś czy coś... i nagle robi się 9. Kiedy?! A potem to już dzień leci jak głupi - czy to jestem w domu i coś robię, czy idę na spacer... Jeszcze obiad, jakieś zmywanie i już wraca mąż. I popołudnia to już standardowo lecą - tyle, że teraz są o godzinę dłuższe, bo obiad jemy o 16 a nie o 17

W pn pozbierałam wszystko z szafy... Dopiero zobaczyłam, ile się w niej mieści Aktualnie żyjemy w pokoju na kartonach/torbach podróżnych i materacu, który na dzień opierany jest o szafkę, żeby na noc stać się naszym podłogowym łożem Dlatego też nie mogę spać nie wiadomo ile, bo jak mąż idzie do pracy, to ja bym tego materaca sama nie targnęła, więc on zwija przed wyjściem.
Generalnie mamy Urugwaj!
Niestety mąż dopiero jutro i pt ma wolne, także dopiero tapeta jest zdrapana (i to nie do końca), bo w pn był dłużej w pracy i dopiero wczoraj po pracy trochę działał.
Raczej nie uda nam się w weekend zakończyć wszystkiego, w dodatku nie wiadomo, jak się sufit zachowa (proszę o kciuki, bo po przebojach przy remoncie 5 lat temu najchętniej byśmy go w ogóle nie malowali ), także... No zobaczymy...
Ale przyszła tapeta i już się nie mogę doczekać aż znajdzie się na ścianie

Wczoraj byłam z mamą w tesco - kupiła kilka rzeczy z wyprzy dla Niny Jakie cudeńka! A najsłodsza letnia sukienka - wzięłam na zaś, na lato, bo jak przyjdzie lato, to znów ceny będą bezsensownie wysokie.
Ale słodkości takie, ach!
Ja kupiłam sobie dwie bluzki, też przecenione... Lubię zakupy z mamą

Dziś poszłam na zakupy, kupiłam mnóóóstwo papryki, bo była za 3,99 - nagotuję w pt lecza, będzie na parę obiadów... Niestety trochę się przeliczyłam i zakupy były cięższe niż myślałam... Niby do domu kawalątek, ale mimo wszystko drżałam. Głupia matka

Super, że czas Ci tak leci

Mnie ostatnie dni wykańczają- cały czas bym spała i jadła Czuję się fatalnie

Cytat:

Też kiedyś miałam takie małe kierpce Uwielbiałam je Mam nawet gdzieś fotę, to może kiedyś zeskanuję
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:18   #3734
metkaa
Zakorzenienie

aaby niezle
a Wy robicie jeden pokoj?
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:19   #3735
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Czeee Laski ja dziś jakos nie jestem w nastroju, spiecie z mezem ciag dalszy przeprowadzki i jestem już po prostu zmeczona w dodatku dzieciaki daja popalić.........
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:27   #3736
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0789 Pokaż wiadomość
Na samym początku dostałam luteinę i zwykłe antykoncepcyjne na wyregulowanie okresu,
jak ja takie cos slysze to mnie cos ostro bierze ...

taaa... mi tez probowano wyregulowac cykl tymi samymi sposobami.... bo wg mojego dawnego gina cykle 35 dni to juz sa nieregularne, musza byc co 28 dni... i przez antykoncepcyjne siadla mi tarczyca

najwazniejsze, ze jednak udalo ci sie doczekac II
Stary 2013-08-14, 20:54   #3737
metkaa
Zakorzenienie

gucia taka metoda chyba jest powszechnie stosowana bo ja tez tak mialam,

martynka wspolczuje
Stary 2013-08-14, 21:01   #3738
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
ja tylko na chwilę bo zaraz idę spać. Podczytuje was czasami jak karmię, ale wybaczcie nie po cytuję nic. Fajnie tylko, ze ruch się zrobił znowu na wątku

u mnie ciąg dalszy bóli brzuszka u małego, już 3 noc dzisiaj się męczył, a do tego dopadło go jeszcze w dzień. Wszystkie naturalne sposoby wykorzystane, dzisiaj nawet suszarką ogrzewałam mu brzuszek i jakoś tak nic nie pomaga. Biedulek się pręży bo nie może kupy zrobić a jak już zrobi to za kilka godzin dolegliwości wracają. Raczej kolki to nie są, pewnie reaguje tak na coś co jem, tylko na co oboje z mężem nie wysypiamy się. Stwierdziliśmy dzisiaj, że chyba zostanie jedynakiem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:06   #3739
metkaa
Zakorzenienie

stokrotko teraz tak mowicie bo jestescie przemeczeni
ja jednak obstawialabym kolki, szymek plakal i w dzien i w nocy, nie byly to typowe kolki ale jednak one, probowaliscie jakis kropelek? dajecie koperek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 21:07   #3740
tomalinka
Wtajemniczenie

Hej

No my dziś po szczepieniach - Hanulka była bardzo dzielna Ma dalej małą asymetrię ale lekarka pokazała jak ją nosić i mamy na razie czekać. Jak po 3 mż będzie się utrzymywać ta asymetria to pójdziemy na rehabilitację. Ogólnie to widać, że prawa strona jest trochę słabsza od lewej ale to tez powinno się wyrównać.

Małej się coś poprzestawiało, bo teraz w dzień śpi tak, że nie da się jej obudzić a w nocy daje czadu Ale to też wynika z tego brzuszka. Zresztą ona już tyle leków bierze, że może to z tego..

A i jeszcze mogę się po cichu pochwalić, że mamy swój pierwszy raz za sobą!!
Dziś byłam też u gina - wsio ok. Bałam się trochę, że te pcos znowu da o sobie znać ale tu dobra wiadomość, bo jajniki są wyciszone przez ciążę. I jak teraz karmię piersią to też powinny być nieaktywne więc spokojnie dopiero za rok mam wrócić po anty. Uff.

Nic mykam spać, bo ta noc może być znowu dość... interesująca.

Próbuję Wam nagrać jak mała się śmieje ale co włączam kamerę to ona przestaje.. Może mi się w końcu uda
Stary 2013-08-14, 21:10   #3741
metkaa
Zakorzenienie

tomalinko brawa dla Hani,
super, ze po wizycie wszystko ok,
spokojnej nocy
Stary 2013-08-14, 21:11   #3742
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
ja tylko na chwilę bo zaraz idę spać. Podczytuje was czasami jak karmię, ale wybaczcie nie po cytuję nic. Fajnie tylko, ze ruch się zrobił znowu na wątku

u mnie ciąg dalszy bóli brzuszka u małego, już 3 noc dzisiaj się męczył, a do tego dopadło go jeszcze w dzień. Wszystkie naturalne sposoby wykorzystane, dzisiaj nawet suszarką ogrzewałam mu brzuszek i jakoś tak nic nie pomaga. Biedulek się pręży bo nie może kupy zrobić a jak już zrobi to za kilka godzin dolegliwości wracają. Raczej kolki to nie są, pewnie reaguje tak na coś co jem, tylko na co oboje z mężem nie wysypiamy się. Stwierdziliśmy dzisiaj, że chyba zostanie jedynakiem
My też tak gadamy

U nas też brzuszek cały czas doskwiera małej. I dokładnie tak samo to wygląda, że nie umie zrobić kupy a ja zrobi to i tak za chwilę znowu się pręży.

Jedyne co mogę polecić to herbatka z kopru, kropelki. Ewentualnie z jedzeniem to jabłka, sok jabłkowy i produkty z błonnikiem. Choć u nas to tak średnio działa na razie..
A jakie owoce jesz?
Stary 2013-08-14, 21:11   #3743
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
stokrotko teraz tak mowicie bo jestescie przemeczeni
ja jednak obstawialabym kolki, szymek plakal i w dzien i w nocy, nie byly to typowe kolki ale jednak one, probowaliscie jakis kropelek? dajecie koperek?
kolki mówisz, sama już nie wiem poobserwuję jeszcze kilka dni małego a jak nie to kupię te kropelki sap. Co do koperku to ja od 3 dni piję, może to coś pomoże, małemu nie dawałam bo jak patrzyłam na skład herbatek to tam jest 3-4 % koperku a resztę to glukoza
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Hej

No my dziś po szczepieniach - Hanulka była bardzo dzielna Ma dalej małą asymetrię ale lekarka pokazała jak ją nosić i mamy na razie czekać. Jak po 3 mż będzie się utrzymywać ta asymetria to pójdziemy na rehabilitację. Ogólnie to widać, że prawa strona jest trochę słabsza od lewej ale to tez powinno się wyrównać.

Małej się coś poprzestawiało, bo teraz w dzień śpi tak, że nie da się jej obudzić a w nocy daje czadu Ale to też wynika z tego brzuszka. Zresztą ona już tyle leków bierze, że może to z tego..

A i jeszcze mogę się po cichu pochwalić, że mamy swój pierwszy raz za sobą!!
Dziś byłam też u gina - wsio ok. Bałam się trochę, że te pcos znowu da o sobie znać ale tu dobra wiadomość, bo jajniki są wyciszone przez ciążę. I jak teraz karmię piersią to też powinny być nieaktywne więc spokojnie dopiero za rok mam wrócić po anty. Uff.

Nic mykam spać, bo ta noc może być znowu dość... interesująca.

Próbuję Wam nagrać jak mała się śmieje ale co włączam kamerę to ona przestaje.. Może mi się w końcu uda
brawo dla Hani, ze była dzielna i dla Was

Łukaszek
Stary 2013-08-14, 21:12   #3744
tomalinka
Wtajemniczenie

Za to suszarka już na stałe jest w sypialni

Metko
Stary 2013-08-14, 21:14   #3745
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
My też tak gadamy

U nas też brzuszek cały czas doskwiera małej. I dokładnie tak samo to wygląda, że nie umie zrobić kupy a ja zrobi to i tak za chwilę znowu się pręży.

Jedyne co mogę polecić to herbatka z kopru, kropelki. Ewentualnie z jedzeniem to jabłka, sok jabłkowy i produkty z błonnikiem. Choć u nas to tak średnio działa na razie..
A jakie owoce jesz?
a jakie kropelki dajesz? z owoców to tylko banany jem i raz jabłko jadłam, boję się czegokolwiek próbować

Łukaszek
Stary 2013-08-14, 21:14   #3746
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
kolki mówisz, sama już nie wiem poobserwuję jeszcze kilka dni małego a jak nie to kupię te kropelki sap. Co do koperku to ja od 3 dni piję, może to coś pomoże, małemu nie dawałam bo jak patrzyłam na skład herbatek to tam jest 3-4 % koperku a resztę to glukoza

brawo dla Hani, ze była dzielna i dla Was
Kolka to raczej nie jest, bo kolki się pojawiają mniej więcej o tej samej porze dnia i to jest taki silny ból - dziecko płacze w niebogłosy. U nas to tak przynajmniej nie wygląda..
Są herbatki dla noworodków gdzie jest tylko koperek - np. w rosmanie ostatnio widziałam.
Stary 2013-08-14, 21:14   #3747
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie wiem czy to to tylko wiem ze kolka niekoniecznie musi sie objawiac tylko wieczornymi bolami,
a co do koperku to u nas np powodowal jeszcze wiekszy bol, maly strasznie plakal wiec przestalam podawac
Stary 2013-08-14, 21:16   #3748
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
a jakie kropelki dajesz? z owoców to tylko banany jem i raz jabłko jadłam, boję się czegokolwiek próbować
Ja daje sab simplex ale to ten sam skład co espumisan bodajże.

Wiesz co mi lekarka powiedziała, że spokojnie banany i jabłka można jeść. Teraz banany ograniczyłam, bo one chyba jednak mogą powodować zatwardzenie..? Nie wiem przynajmniej tak mi się kojarzy, że jak są problemy żołądkowe to zawsze banany się je..
Stary 2013-08-14, 21:18   #3749
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Za to suszarka już na stałe jest w sypialni
u nas tez suszarka byla niezastapiona, ale nie jej cieplo tylko dzwiek pozytywnie wplywal na małego
Stary 2013-08-14, 21:22   #3750
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Kolka to raczej nie jest, bo kolki się pojawiają mniej więcej o tej samej porze dnia i to jest taki silny ból - dziecko płacze w niebogłosy. U nas to tak przynajmniej nie wygląda..
Są herbatki dla noworodków gdzie jest tylko koperek - np. w rosmanie ostatnio widziałam.
muszę popatrzeć na te herbatki, już tydzień się wybieram do miasta i nie mogę dojechać, ciągle coś się dzieje, może w piątek mi sie uda. Nasz mały praktycznie wcale nie płacze, mąż mówi, ze on nie słyszał jeszcze jego płaczu, tylko tak kwili, piszczy.
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja tez nie wiem czy to to tylko wiem ze kolka niekoniecznie musi sie objawiac tylko wieczornymi bolami,
a co do koperku to u nas np powodowal jeszcze wiekszy bol, maly strasznie plakal wiec przestalam podawac
dzięki, bedę obserwować ten koperek

Cytat:
Ja daje sab simplex ale to ten sam skład co espumisan bodajże.

Wiesz co mi lekarka powiedziała, że spokojnie banany i jabłka można jeść. Teraz banany ograniczyłam, bo one chyba jednak mogą powodować zatwardzenie..? Nie wiem przynajmniej tak mi się kojarzy, że jak są problemy żołądkowe to zawsze banany się je..
ja też chce w razie czego ten sab kupić

dobra uciekam spać bo pewnie potem nie pośpię, dobranoc

Łukaszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości