|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
No to zaszalałam, zamówiłam sobie 11 kolorków z CZ, ciekawe czy dobrze wybrałam, myślałam nad kolorami chyba z tydzień. Jak nie będą ładne to sie wkurze. I wkurza mnie ich "paleta" kolorów. Jak porównam te kolory ze zdjęciami wstawianymi przez użytkowniczki na paznokciach to mnie szlag trafia. Ale jak już do mnie dojdą to wrzucę fotki
|
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje chyba dotrą jutro
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ich paleta to faktycznie porażka... Ja nie wiem co im szkodzi pomalować na wzornikach, na pewno mieli by lepsze wyniki sprzedaży.
|
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Lakiery hybrydowe
na ich stronie na fejsie pojawila sie informacja ze maja w planach pokazac na wzronikach. ale chyba nie wszystkie bo pytaja o numery kolorów. ......
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Mają pokazać kolorki tak, żeby się ładnie prezentowały... Ładnie to one się prezentuja na ich palecie kolorów. Ja bym wolała, żeby się prezentowały tak jak faktycznie wyglądają. Bo nie wiem skąd oni ten swój wzornik wytrzasnęli, moze sobie pożyczyli od jakiejś innej firmy, tak podejrzewam
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
co fakt to fakt. kolory na wzorniku nijak mają sie do realnych. trzeba sugerowac się zdjeciami klientek ale nie wszystkie kolory mają i większość sie powtarza...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Lakiery hybrydowe
Do mnie właśnie przyszła paczka z kolorami 011, PST001 i o26
Poniżej kolor 011 z jedną warstwą, w rzeczywistości troszeczkę jaśniejszy się wydaje O dziwo w tym kolorze nie kurczył mi się lakier tak jak w 006, że na środku był tylko kolor
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
jestem bardzo ciekawa tego pst 001. moglabys zamieścić chociaz zdjecie na pedzelku?
|
|
|
|
#309 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, mam problem z trwałością lakieru na paznokciach, trzyma mi się tylko dwa dni i potem sam lakier odpada. Czy to może być spowodowane tym, że kupiłam lakiery oraz cały zestaw na allegro i wcisnęli mi po prostu jakiś badziew... :/
Może macie jakiś sposób na to, żeby przedłużyć trwałość owego lakieru?
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia, chce zamówić jakiś szary kolor, już prawie kliknęłam PST 005 alw wycofałam się po zobaczeniu jednego z realnych zdjęć- zdecydowanie dla mnie za ciemny..
|
|
|
|
#311 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
FOTKI, FOTKI, FOTKI jak najszybciej
|
|||
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
mój mani i pedi kolorkiem 58 z Estetiq na bazie i z topem CZ... Jest to typowo jasny pastelowy żółty, ślicznie prezentuje się na paznokciach
IMAG0370.jpg IMAG0368.jpg w.jpg |
|
|
|
#313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#314 |
|
Przyczajenie
|
Słyszałam i tu równiez czytam, że trzymają się one długo , ale szczerze watpię czy faktycznie jest to zdrowe dla paznokci - zarówno to długie trzymanie, które niedopuszcza powietrza jak i zmywanie acetonem, który wysusza jednak paznokcie ;-( ale byc moze wy macie inne doswiadczenia
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
paznokieć z tego co wiem to martwy wytwór naskórka wiec po co ma oddychać? bardziej zniszczone paznokcie mialam malujac i zmuwajac je co dwa dni zwyklym lakierem i zmywaczem. hybryda utwardza pazokiec, nie wiem co to znaczy miec polamane paznokcie i porozdwajane. w koncu mogę je zapuscic zanim sie zlamia i mam wrażenie ze sa duzo mocniejsze. ja z całego serca polecam taki sposob manicure.
|
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Dziś dotarł do mnie zestaw
robiłam hybrydki 1wszy raz i nie wyszły idealnie, ale i tak jestem zachwycona Kolor 026 (mietowy) i 048 (kawa z mlekiem, super, pokrywa juz jedna warstwa)
|
#317 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam zestaw startowy CZ wraz z kolorami CZ. Jutro będę robić moje pierwsze hybrydy stąd pytania:
1. co zrobić gdy lakier się skurczy? 2. czy potrzebny jest primer czy nie? Było kilka opini za i przeciw i nie wiem czy go w ogóle użyć? Jeśli tak to w którym momencie? 3. Czy cleaner używamy zarówno jako odtłuszczenie i jako nabłyszczacz na końcu do zmycia? Czekam na odpowiedź. |
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Na zdjęciu kolorki które posiadam, niestety lepszego aparatu nie mam
Jeśli chodzi o PST001 to jest to kolor taki różowy nude
|
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cleanera uzywam jak odtluszczenie przed nalozeniem bazy i na sam koniec do przemycia topu |
|
|
|
|
#320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
Lakiery hybrydowe
|
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, takie głupie pytanie mam - zabieram się za wybieranie kolorów i powiedzcie, co oznacza "PST" przy kolorach?
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
PST oznacza pastel
|
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
wklejam mojego frencha
użyte kolory to 102 z a.t.a (róż z drobinkami fioletowo-seledynowymi) i 003 z CZ. co do topu z CZ. nie mam z nim żadnego problemu, wystarczy mocno wstrząsnąć i nie jest juz tak bardzo gęsty co do wolnego brzegu, czasem tez mi się zdarza, że kolor się skurczy.. nie wiem od czego to zależy bo nie każdy kolor tak ma robię wtedy w ten sposób, że po nałożeniu pierwszej warstwy koloru i utwardzeniu w lampie, nakładam hybrydę na sam wolny brzeg i utwardzam z 20 sekund, a później maluje po całości i znowu zabezpieczam wolny brzeg myślę, że to dobry sposób przynajmniej dla mnie:P.. ostatnio wyczytałam, że nie powinno się przecierać paznokcia cleaner'em ( z CZ.) przed nałożeniem bazy:| samo matowienie wystarczy.. zrobiłam tak tym razem (ostatnio mam non stop "ręce w wodzie" i lakier już po tygodniu mi się odwarstwia:/ ) zamiast cleaner'em odtłuściłam pazurki acetonem.. jakoś wydawało mi się, że samo matowienie to trochę mało... nie wiem, czy to coś pomoże i przedłuży trwałość lakierów na moich paznokciach.. zobaczymy dam znać za jakiś czas :P
Edytowane przez yashe Czas edycji: 2013-08-16 o 11:20 |
|
|
|
#327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wybieram kolory do zamówienia, ma któraś 089 brokatowy może? I powie jak wygląda/ wstawi zdjęcie na szablonie lub paznokciach?
Edytowane przez rossogatto Czas edycji: 2013-08-17 o 18:40 |
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety nie posiadam
|
|
|
|
#330 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, może pomożecie?
![]() mam dylemat - chcę kupić sobie zestaw do hybrydy, do użytku własnego - domowego Chodzenie raz na 2-3tyg na manicure jednak zżera finansowo ![]() I teraz tak - do tej pory robiłam hybrydę w salonach kosmetycznych - albo OPI (fantastycznie się trzymał, utwardzany w ich LED-owej lampie), albo CND (również bdb wrażenia, ciut krótsza wytrzymałość), raz jakiś no-name który trzymał się baardzo słabo. Chciałam kupić zestaw w całości oparty na CND albo OPI. OPI mega drogie więc odpadło. CND powiedzmy w granicach możliwości, ale to by była baza + top 7ml, 2 lakiery, reszta czyli odtłuszczacz, alkohol izopropylowy i lampa już nie CND. Natomiast - zaczęłam czytać wątek i super opinie o CZ - pazurki na zdjęciach wyglądają pięknie, kolory ciekawe, i - nie oszukujmy się - za cenę lakieru CND mam 3 lakiery CZ. I teraz mam dylemat - czy bazę i top kupować z CND czy już całość kupić z CZ? Ktoś łączył taki zestaw? I jeszcze - macie jakieś opinie o lakierach SPN? Kolory mają obłędne, ale nigdzie nie mogę znaleźć cen - ile kosztuje jeden lakierożel?
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

Jeśli chodzi o PST001 to jest to kolor taki różowy nude