|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
czasem nawet jak aukcja " ma branie" to znajomi sprzedającego podbijają cenę.
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
A ja wczoraj obejrzałam "Drogówkę" i przyznam,że mam bardzo mieszane uczucia.Tak w skali 1-10 dałabym chyba 5 ( ale to za grę aktorską a nie fabułę) . Chyba twórcę trochę poniosło i powstał film polski sensacyjno/science-fiction
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale murzyńskie dziecko było najlepsze
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4187527/Panstwo-robi-wszystko
Kaśka, apropos Twoich ostatnich żali ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() jak z filmem wesele, też mocno przerysowane
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to ostatnio obejrzałam "bezpieczną przystań" i muszę powiedzieć, że bardzo fajny film. ale filmy to ja oglądam po nocach jak spac nie mogę. Małża nic nie rusza, mogłabym ustawić wieżę na cały regulator i by sie nie obudził.
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
no rejczel, samo życie
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zaczynam wierzyć w recenzje tego filmu
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
ale końcówka była dobra
![]() choć pewnie i tak obejrzę ten film jeszcze raz, ale po ciąży ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- najpierw pomyślałam o drogówce |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Drogówke oglądałam jakiś czas temu i szału jak dla mnie nie ma... jakby nie było troszke prawdy w tym jest...
uciekam myju myju i spać, bo jakaś wypompowana jestem po całym dniu... |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że rodzę, ale nie to Miko tyłek
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
jedna z koleżanek mówiła, że tak na pewno jest bo ona zna jednego policjanta
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() jak z weselem, też troszkę bywa jak w tym filmie, troszkę nie zawsze, zdarza się ale to bardziej niktóre rzeczy, nie że wszystko na raaz i na jakimś weselu jest tak kompletna patologia
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
murzyńska końcówka najlepsza, to fakt. Ale przy okazji murzyńskich dzieci, to czytałam ostatnio o białej parze, której urodził sie murzynek. Ojciec afere zrobił, że żona go zdradziła, porobili testy genetyczne i się okazało, że to 100% ich dziecko Taki genetyczny psikus dla rodziców
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Wiecie co, polozna ktora mnie przyjmowala powiedziala ze strasznie malo przytylam, 35tc 5dzien a ja sie dzisiaj wazylam i jest 65.9 a startowalam z wagi 60... Brzucho mi rosnie a ja stoje na wadze, nie kapuje tego juz :/
Z jednej strony jak maly rosnie i jest spory jak na moj wiek ciazy to ok ale jak z drugiej strony od kazdego skysze jak to ja malo przytylam to czlowiek sie zaczyna nad tym zastanawiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko Ewa też mi się dziś nieźle roi i wypina dupeczkę. Po ostatnim usg zapakowałam w siatkę mojemu M. butlę coli 2l i bochenek chleba 600g i dałam Mu żeby sobie potrzymał. Ciężkawa była ta siatka a mówię Mu,że nasz Ewcik tyle już waży całe 2600g
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 6kg na plus, mały rośnie więc jest ok nie stresuj się
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż się stacza
|
|
#3532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
po godzinie masz przekroczenie a po dwoxh juz nie. choc dziwne ze ci cukier nie spadl uhhhh trzymam.kciuki zeby bylo dobrze Cytat:
da sie zrobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
chyba obejrzę "drogówkę" jednak.
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Ej, nie wiem, czy Elena właśnie jakoś nie fiknela, bo bez kitu, ze czegoś takiego chyba jeszcze nie czułam, jakby dosłownie przeszła mi dookoła brzucha...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra CHWALE SIE bo mam dzis za☠☠☠iaszczy dzien
otoz oprocz unormowanych cukrow hurrey bylam u ginki i jestem.pozamykana na cztery spusty, dzidziol zdrowy jak ryba, a duzy ogromniascie ![]() 34tc3dni 2800g Aaaaaaaa toz to sloniatko male rosnie prosze o dopisanie wagi niezapowiada sie porod w sierpniu wiec czekamy na macka we wrzesniu jak bylo planowane jestem naprawde szcesliwa ze skonczyly sie te wszystkie jazdy endo odstawil mi leki diabetolog puscil wolno ginekolog zalal mi serce miodem pozostala kwestia kregoslupa, ale teraz juz nic mnie nie zmiazdzy ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- ahh oczywiscie nadal.jest glowa w dol i nadal jestMaciejem mam piekne zdjecie siusiora wiec jak zeskanuje to zamieszcze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
tassiu super matall a jak mała leżała na ostatnim usg? |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
![]() TASSIA dopisałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3539 |
|
dryfuję słowami
|
hej
mnie coś trafiło chyba od wczoraj i panikuje ostro z tym porodem dlatego też mam obawy żeby pisać, nie chce znów czuć wyrzutów, że męczę bułę, ale co jakiś czas jak o tym pomyślę, to czuję zimne poty i łzy przerażenia w oczach.bo mnie się wydaje (to tak a propos tematu największego bólu, którym pisałyście), że każdy z bóli, które miałam nie był wcale wielki. że ten, teraz mnie przerośnie. były raczej uciążliwe, męczące, a nie tyle, że silne. miesiączkowe bóle od jakiegoś czasu miałam słabe. wcześnie były silniejsze, zdarzało mi się brać tabletki, ale nie było to takie 'nie do przezycia'. bardziej złe wspomnienia (bo samego bólu nie pamiętam) mam z dzieciństwa. kilkadziesiąt razy kiedy miałam przypalane w nosie. te wszystkie zapalenia pęcherza kiedy piekło i nie mogłam się wysiusiać. moja mama wtedy 'domowymi sposobami' kazała mi robić nasiadówki nad miską pełną wrzątku - nienawidziłam tego. i w końcu badania związane z chorobą nerek w dzieciństwie. wszelkie cewnikowania, ultra scyntygrafia. ja już nie pamiętam jaki to był rodzaj badania, ani jak silny ból, miałam wtedy może ze 4 czy 5 lat. pamiętam tylko, że leżałam na stole, kazali mi leżeć nieruchomo i wciskali mi pochwę coś, co potwornie kuło (nie wiem na ile głęboko, no na pewno conajmniej do przewodów moczowych), a ja tak strasznie zanosiłam się płaczem, że ledwo widziałam. pamiętam tylko światło lamp z tej sali. choć przypuszczam, że teraz gdybym musiała przejść coś podobnego zniosłabym to inaczej niż jako tak małe dziecko. złamanego nic nie miałam. 2 skręcenia tylko. za to mój mąż ze złamaniami to ma traume wręcz. stwierdził, że sam moment łamanie nie boli, gorzej później. a miał m.in. złamany palec z przemieszczeniem (ponoć kość przenieściła się tak, że palec stał się 2x grubszy. miał złamany nos, gdzie lekarz na IP przez 5min próbował ją nastawić uciskając mu to z jednej, to z drugiej strony na złamane kości. nie znał się, chciał se poprubować. po czym stwierdził, że nie umie i kazał iśc do laryngologa następnego dnia. laryngologowi zajęło to chwile, bezpoleśnie. aczkolwiek nie do końca dobrze, bo przegrodę ma skrzywioną. no i najgorsze złamanie nogi, a właściwie zmiażdżenie, bo kości zostały wręcz pokruszone. kiedy spadło na niego na praktykach kilka worków, w których było kilka ton mąki. najgorzej było poźniej, jak lekarze przed założeniem gipsu nie ściągnął mu krwi, zrobił się krwak, bo krew spływała w dół. raz, że potworny ból, a dwa gorącza ponad 40st. a w gipsie był wtedy pół roku. oczywiście nie przez cały okres miał taki ból, no ale pół roku mieć noge w gipsie i co całą, aż po pachwinę może być bardzo uciążliwe. tylko to wszystko co go spotkało było nagle. stało się i już, trzeba bło przejść. a poród, to coś czego się spodziewam i nie potrafię ogarnąć mysli. cały czas myślę, że jestem gorsza od innych i nie dość, że nie dam rady, to jeszcze narobie sobie wstydu, a ludzie będą mnie mieli dość. tak na prawdę, to nie wiem czy tego nie boję się bardziej. widziałam, że papuga wróciła fajnie, że u Ciebie ok. i mam nadzieję, że poradzisz sobie z ZUSem. ![]() swego czasu do mojego wujka wysłali pismo (po kilkudziesięciu latach zasiłku), że jest zdrowy, może rehabilitować się i iść do pracy. a dodam tylko, że mój wujek ma ZD. pojechali z babcią na komisję gdzie mądra Pani dr szarpała wujka za ręce żeby je wyprostował. a on nie może, bo ma przykurcz. a na sam koniec zapytała go ile ma lat. więc jej odpowiedział: "osiemnaście" - a miał wtedy coś ok. 40 babcia z tatą tylko się zaśmiali, a szanowna komisja więcej pytań nie miała
|
|
#3540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciesz się kobieto, że młode zdrowe, pięnie rośnie za to Ty masz figurę jak ta lala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby się tylko za szybko nei upił, jednym ![]() Cytat:
![]() oby więcej takich pozytywnych dni u nas na wątku jak dzisiaj chyba nawet żadna za bardzo nei marudziła?
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

co za mondzioły

09.09.2013
ja mam 6kg na plus, mały rośnie więc jest ok nie stresuj się

dlatego też mam obawy żeby pisać, nie chce znów czuć wyrzutów, że męczę bułę, ale co jakiś czas jak o tym pomyślę, to czuję zimne poty i łzy przerażenia w oczach.