Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 13:27   #1351
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
no własnie ten Biotebal ma w necie same dobre opinie

hehe a Ty niedobra kusisz tymi szamponami

To jesteśmy kwita

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Mnie w zeszłym roku wypadały włosy i to była istna tragedia. Nigdy nie widziałam żeby komuś wypadało tyle włosów. Skutki niestety zostały do dziś,tyle że mnie u mnie to były problemy zdrowotne ... Pamiętam,że brałam żelazo,witaminę a+e i zaczęłam pić właśnie pokrzywę (muszę przyznać że cerę mam teraz bardzo ładną ), stosowałam jeszcze maskę WAX i w sumie to tyle. A słyszałaś o tabletkach Merz Special? Zbierają bardzo dobre opinie

Czytałam o nich ale w tym momencie nie mogę sobie na nie pozwolić(cena) bo czekam na moją "wypłatę"

Na razie wypróbuję coś tańszego, albo vitapil, albo ten biotebal

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:10   #1352
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanie, polecacie szampon BDFM ? wypadaly komuś po nim włosy lub bardzo ciężko było je rozczesac ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie wypadały i zrobiły się po nim sianowate.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Też chciałam zakupić ten Facelle,ale słyszałam tyle złych opinii odnośnie tego wypadania,że już sama nie wiem...
Musisz sama spróbowć, mnie Facelle krzywdy nie zrobił.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Przyjmuje wewnętrznie olej z wiesiołka (zmniejsza mi objawy pms) i zastanawiam się który suplement wybrać na wzmocnienie włosów, pojutrze wybiorę się do apteki i waham się pomiędzy Vitapilem z biotyną Silicą a Belissą? Bardziej skłaniam się ku vitapilowi... Co myślicie? Może jest tu jakiś "chemik" i powie, który skład jest lepszy?? A może znacie coś lepszego co wam pomogło na wypadanie??

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------
Zapytaj Kascysko z offtopowej pielęgnacji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711053&page=5
Z tego co czytałam to witaminy w tabletkach źle się wchłaniają i w niewielkim procencie witaminy dostają się do organizmu. Bellisę chyba produkuje Alofarm, nielubiany przez farmaceutów, bo robi klientów w konia. Dlatego ja wolę oleje. A informację w aptece tak naprawdę trudno dostać. Brałam Bellissę i widziałam poprawę, ale tylko paznokci.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest sposób mierzenia,ale ja Wam napisałam o kucyku trochę wyżej upiętym przy pierwszej frotce,0rzy głowie i nie obwód a średnicę. Obwód to rzeczywiście nitką będzie można zmierzyć i będzie bardziej precyzyjnie.
Właśnie, pomiary mogą nie być rzetelne, bo jedna osoba zmierzy kucyk bez frotki, druga z frotką, trzeca z bardzo gruba frotką.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez M a d z i o s z e k Pokaż wiadomość
denat może wysuszać dlatego się powinno go unikac
Wiem,że może wysuszać, ale czytałam,że jest gorszy niż "zwykły" alkohol.
Tutaj żródło: http://www.biochemiaurody.com/vademekum/alcohol.html

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Dziękuję za linki. Bałam się mierzyć obwód swojego kucyka, bo nie odrosły mi wszystkie włosy po wypadaniu, ale sama się zszokowałam swoim obwodem. Ciekawe ile będzie jak wszystkie odrosną i po wcierkach. Mam obwód, który liczy 15 cm!

Edytowane przez Amalia1989
Czas edycji: 2013-08-14 o 15:03
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:35   #1353
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Dziękuję za linki. Bałam się mierzyć obwód swojego kucyka, bo nie odrosły mi wszystkie włosy po wypadaniu, ale sama się zszokowałam swoim obwodem. Ciekawe ile będzie jak wszystkie odrosną i po wcierkach. Mam obwód, który liczy 15 cm!

WOW

Stary 2013-08-14, 16:37   #1354
Michoben
Raczkowanie

[QUOTE=Amalia1989;42229544]
A dlaczego miałam bardzo tempe włosy po aloesowym płynie do kąpieli Babydream?
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Acrylates Copolymer, Parfum, Cocoglucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Styrene/Acrylates Copolymer, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Citric Acid.
Przecież ma i aloes i glicerynę?[COLOR="Silver"]
Kurcze no nie wiem. Posiadam wiedze laika tylko
Mam taki patent, ze nie mogac sie przekonac do mycia odzywka dodaje do niej odrobine szamponiku dla dzieci, czasami uzywam samego, ale nie gardze tez silniejszymi szamponami.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Witam, można dołączyc do wątku?
Włosomania trwa u mnie już około 3,5 miesiąca, więc mogę powiedzieć że jestem początkująca jednak
Wstawiam w miarę aktualne zdjęcie włosów, wiem że idealnie nie widać. Mam ochotę coś z nimi zrobić, obciąć, przyciąć, skrócić, nie mam kompletnie koncepcji, tylko tyle wiem ze coś bym chętnie zmieniła. Z drugiej strony boję się ze będę żałować bo już dość długie wyrosły. Dylematy, dylematy

http://oi44.tinypic.com/taomlc.jpg
Piekne wlosy Az strach scinac, ale jezeli masz ochote to moze tylko koncowki, to zawsze jakas zmiana ale bez zbednego szoku.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
WOW
Moja reakcja byla podobna
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:38   #1355
CrystalNatasha
Rozeznanie

Wróciłam z zakupów i przy okazji kupiłam wspominany wcześniej BioSilk i szampon pokrzywowy firmy Barwa. Dam znać jak się sprawują :3 I jeszcze oliwę z oliwek do olejowania
Stary 2013-08-14, 16:43   #1356
Michoben
Raczkowanie

Ja ostatnio zakupilam bananowa odzywke z TBS. Po pierwszym uzyciu troche sie zawiodlam, trzymalam 3 minutki i efekt minimalny a wlasciwie zero. Wczoraj uzylam jej jako maski na 45 i jestem zadowolona, wloski miesiste, sypkie i zarazem nieobciazone
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 16:55   #1357
kasiencja
Pani Buka

Amalia, to bardzo dużo! naprawdę wow!

ja odwiedziłam dziś rzadko uczęszczaną drogerię Firlit i kupiłam jedwab na końcówki Marion, odżywkę Joanna b/s z zieloną herbatą (czytałam że ma dobre opinie, jak nie sprawdzi się bez spłukiwania to będę ją najwyżej spłukiwać) i w ciemno Joannę z olejkiem arganowym TAKĄ. niestety widzę że opinie ma średnie, używała jej któraś? jak nie będzie dobrych efektów to ukręcę z niej serum olejowe jak polecała Anwen TUTAJ.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 16:59   #1358
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Amalia, to bardzo dużo! naprawdę wow!

ja odwiedziłam dziś rzadko uczęszczaną drogerię Firlit i kupiłam jedwab na końcówki Marion, odżywkę Joanna b/s z zieloną herbatą (czytałam że ma dobre opinie, jak nie sprawdzi się bez spłukiwania to będę ją najwyżej spłukiwać) i w ciemno Joannę z olejkiem arganowym TAKĄ. niestety widzę że opinie ma średnie, używała jej któraś? jak nie będzie dobrych efektów to ukręcę z niej serum olejowe jak polecała Anwen TUTAJ.
Te odżywki b/s z Joanny są bardzo dobre Sama mam Miód i Cytrynę i polecam.

Co do Joanny z olejkiem arganowym to różne są opinie. Oglądałam nawet na yt kilka filmików,gdzie dziewczyny recenzują produkty z tej serii,więc możesz zerknąć
Stary 2013-08-14, 17:24   #1359
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
WOW
Mój ma 12 cm, mam koleżankę, która podejrzewam, że ma więcej niż 15... Ona włosów ma aż za dużo Nic dziwnego, że o nie nie dba, skoro samej odżywki zużywałaby 1/4 butelki na raz
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 17:38   #1360
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Mój ma 12 cm, mam koleżankę, która podejrzewam, że ma więcej niż 15... Ona włosów ma aż za dużo Nic dziwnego, że o nie nie dba, skoro samej odżywki zużywałaby 1/4 butelki na raz

Zbieram szczękę z podłogi Ja chciałabym mieć jakieś 10cm ale boję się zmierzyć

Stary 2013-08-14, 17:42   #1361
201708160922
Konto usunięte

Pisałam, że mam problem z dobraniem szamponu i ostatnim, jaki nie robił mi masakry był przeciwłupieżowy. Odważyłam się spróbować płynu Facelle i pisałam, że jest ok, włosy są porównywalnie świeże, łupieżu nie mam (tzn. nadal nie mam idealnej skóry głowy, ale w przypadku Catzy też nie miałam), a kolor się mniej wypłukuje . Jednocześnie zaczęłam stosować wodę brzozową, a kilka dni później pić pokrzywę. I od 2-3 dni robią mi się twarde, bolące krostki na głowie. Do tej pory takich nigdy nie miałam. Jak myślicie, czego to może być przyczyna? Mojemu TŻ-towi się robią podobne, gdy używa nieodpowiedniego szamponu.

I jeszcze jedno. Walczę z tym okropnym przetłuszczaniem włosów (i łupieżem). Jak wiadomo, przetłuszczanie włosów może mieć coś wspólnego z hormonami. A jak wygląda sprawa, gdy biorę te same tabletki od dwóch lat, a włosy przetłuszczają mi się bardziej od jakiegoś roku? Poza włosami nie mam żadnych objawów powiązanych z hormonami. Już nie wiem, co mam robić.

Czasem naprawdę mam chęć opier. je na zero.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-08-14 o 17:47
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 18:32   #1362
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety;42266289

[COLOR="Silver"
Czasem naprawdę mam chęć opier. je na zero.[/COLOR]
Nie tylko Ty...
Stary 2013-08-14, 18:45   #1363
Emenemka_
Raczkowanie

Nie wiem co Wy macie z tym obwodem
Mi wychodzi 14 cm jak mierzę, a w zeszłym tyg ścinałam i cieniowałam, więc spokojnie parę cm więcej miałam. Ale co z tego, skoro włosy są zniszczone i suche?
Każdy ma inną urodę i już, ja od dziecka wyglądałam jak król lew
Emenemka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:03   #1364
susuanne
Wtajemniczenie

Na mnie czasami mówią żartobliwie "lwica", zwłaszcza, że mój kolor włosów przypomina kolor lwa
Stary 2013-08-14, 20:07   #1365
zuzuziazia
Przyczajenie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Hej hej
Jeśli mogę, to chętnie dołączę do wątku, bo sądząc po tytule wydaje się być dla mnie idealny
Właśnie po raz pierwszy w życiu poczytałam o czymś takim, jak olejowanie włosów i chyba wypróbuję to jeszcze dzisiaj...

zuzuziazia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:24   #1366
prince_polo
Zakorzenienie

Heej

nie mam dalej neta chyba dopiero w piatek bede miala... :-(

Dziewczyny czy ktoras zz was schodzila z czerni?? Baaaardzo bie widza mi sir moje klaki :-( dzis sie w tym upewnilam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:24   #1367
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Wiecie to już zakrawa na paranoję - chciałam kupić dzisiaj jeszcze jakiś szampon bez SLS ale taki normalny w miarę, co się naczytałam składów to moje i ...nie znalazłam żadnego. Nie, nie mówię tu o Barwach czy innych BD. Ziaja - SLS, Joanna to samo, zwariowałam normalnie, w końcu kupiłam szampon z tej samej serii co masło kakaowe - też z SLS mówi się trudno, całkiem nie odstawię, ale będą dni bez tego, bo widzę po tygodniu, że włosy są fajniejsze.
Może namówię jutro małża to mi zdjęcie strzeli
A dzisiaj był dzień odpoczynku dla włosów, nie myłam, uczesałam tylko i koniec. Na noc olej idzie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Heej

nie mam dalej neta chyba dopiero w piatek bede miala... :-(

Dziewczyny czy ktoras zz was schodzila z czerni?? Baaaardzo bie widza mi sir moje klaki :-( dzis sie w tym upewnilam
Ja.
Co prawda nie sama tylko u fryzjera, ale schodziłam.
To była teksańska masakra piłą łańcuchową - po pierwszym ściąganiu miałam przewagę rudego z pasemkami czarnego i blond i nawet ciekawie wyglądało, ale kolejne 3 ściągania zrobiły coś co nawet sianem nazwać nie sposób. Do tego włosy musiałam ściąć.
Teraz schodzę do naturalnych metodą - nie mam w domu farby więc trudno

Edytowane przez cobrad
Czas edycji: 2013-08-14 o 20:27
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:24   #1368
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Emenemka_ Pokaż wiadomość
Nie wiem co Wy macie z tym obwodem
Mi wychodzi 14 cm jak mierzę, a w zeszłym tyg ścinałam i cieniowałam, więc spokojnie parę cm więcej miałam. Ale co z tego, skoro włosy są zniszczone i suche?
Każdy ma inną urodę i już, ja od dziecka wyglądałam jak król lew
Alle Wam zazdroszczę Ja ze swoimi 8 cm się chowam
Chyba ostro wezmę się za Jantar. Tylko się zastanawiam czy nie przesadzę w ten sposób - co wieczór wcierac Jantar, a rano po myciu nakładac maskę Kallosa. Popróbuję, moim włosom już chyba nic nie zaszkodzi

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-14 o 20:25
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:33   #1369
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Alle Wam zazdroszczę Ja ze swoimi 8 cm się chowam
Chyba ostro wezmę się za Jantar. Tylko się zastanawiam czy nie przesadzę w ten sposób - co wieczór wcierac Jantar, a rano po myciu nakładac maskę Kallosa. Popróbuję, moim włosom już chyba nic nie zaszkodzi
Często tak robiłam i nie zaszkodziło mi nic a nic. A efekty do miesiąca zauważyłam, więc warto ryzykować.

Dzisiaj nałożyłam olej sezamowy na 3 godziny. Zaraz go zmyję Facelle i włosy potraktuję Joanną b/s pokrzywa i zielona herbata.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 20:35   #1370
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Wiecie to już zakrawa na paranoję - chciałam kupić dzisiaj jeszcze jakiś szampon bez SLS ale taki normalny w miarę, co się naczytałam składów to moje i ...nie znalazłam żadnego. Nie, nie mówię tu o Barwach czy innych BD. Ziaja - SLS, Joanna to samo, zwariowałam normalnie, w końcu kupiłam szampon z tej samej serii co masło kakaowe - też z SLS mówi się trudno, całkiem nie odstawię, ale będą dni bez tego, bo widzę po tygodniu, że włosy są fajniejsze.
Może namówię jutro małża to mi zdjęcie strzeli
A dzisiaj był dzień odpoczynku dla włosów, nie myłam, uczesałam tylko i koniec. Na noc olej idzie

Ja.
Co prawda nie sama tylko u fryzjera, ale schodziłam.
To była teksańska masakra piłą łańcuchową - po pierwszym ściąganiu miałam przewagę rudego z pasemkami czarnego i blond i nawet ciekawie wyglądało, ale kolejne 3 ściągania zrobiły coś co nawet sianem nazwać nie sposób. Do tego włosy musiałam ściąć.
Teraz schodzę do naturalnych metodą - nie mam w domu farby więc trudno
Hm az sie boje. Najlepsze jest to ze ju w.swoim zyciu mialam nie raz czarne i nie raz z nich zeszlam a nie pamietam jak... Ale ani razu u fryzjera..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:36   #1371
susuanne
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
Często tak robiłam i nie zaszkodziło mi nic a nic. A efekty do miesiąca zauważyłam, więc warto ryzykować.

Dzisiaj nałożyłam olej sezamowy na 3 godziny. Zaraz go zmyję Facelle i włosy potraktuję Joanną b/s pokrzywa i zielona herbata.

A mi te Joanki nie podchodzą, moje włosy lubią wszystko to co gęste, ciężkie i oleiste eh Do ciała też nienawidzę mleczek, ani balsamów- tylko masła
Stary 2013-08-14, 20:44   #1372
kasiencja
Pani Buka

Ja przez kilka lat miałam różne odcienie brązu, w tym taki prawie czarny (z dzisiejszej perspektywy widzę, że nie za bardzo mi pasował ), ale farby pod wpływem czasu i słońca mi bardzo blakły, ja z farb z cyframi 4-5 na początku doszłam do 7 i bez rozjaśniania wróciłam do swojej naturalnej jasności tylko odcień jeszcze nie taki.

Z szamponów polecam te od Yves Rocher, szczególnie pokrzywowy. Maja jakieś sulfate ale łagodniejsze od SLS.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:52   #1373
Jace
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:

O, to witam w klubie. Ja też dzisiaj olej sezamowy . Kocham go.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hm az sie boje. Najlepsze jest to ze ju w.swoim zyciu mialam nie raz czarne i nie raz z nich zeszlam a nie pamietam jak... Ale ani razu u fryzjera..

A czym farbowałaś? Wiesz, ja też mam czarne i z czasem mi się ten kolor trochę spiera. Już mam pod spodem trochę brązowych pasemek i olej kokosowy trochę mi wyciąga farbę, bo po nim zawsze jest kolorowa woda. Chciałabym się pozbyć tej czerni na dobre, ale boję się dekoloryzacji i rozjaśniaczy, więc postanowiłam, że tego nie zrobię. Wszystko też zależy od tego w jakim stanie są Twoje włosy.
Stary 2013-08-14, 21:11   #1374
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
O, to witam w klubie. Ja też dzisiaj olej sezamowy . Kocham go.

A czym farbowałaś? Wiesz, ja też mam czarne i z czasem mi się ten kolor trochę spiera. Już mam pod spodem trochę brązowych pasemek i olej kokosowy trochę mi wyciąga farbę, bo po nim zawsze jest kolorowa woda. Chciałabym się pozbyć tej czerni na dobre, ale boję się dekoloryzacji i rozjaśniaczy, więc postanowiłam, że tego nie zrobię. Wszystko też zależy od tego w jakim stanie są Twoje włosy.
To mój debiut z tym olejem. Zobaczę rano czy moje włosy z nim się polubiły. Tydzień nie były olejowane to wchłonęły go jak gąbka wodę.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:14   #1375
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Pisałam, że mam problem z dobraniem szamponu i ostatnim, jaki nie robił mi masakry był przeciwłupieżowy. Odważyłam się spróbować płynu Facelle i pisałam, że jest ok, włosy są porównywalnie świeże, łupieżu nie mam (tzn. nadal nie mam idealnej skóry głowy, ale w przypadku Catzy też nie miałam), a kolor się mniej wypłukuje . Jednocześnie zaczęłam stosować wodę brzozową, a kilka dni później pić pokrzywę. I od 2-3 dni robią mi się twarde, bolące krostki na głowie. Do tej pory takich nigdy nie miałam. Jak myślicie, czego to może być przyczyna? Mojemu TŻ-towi się robią podobne, gdy używa nieodpowiedniego szamponu.
O widzisz, niedawno opisywałam podobny problem na innym wątku, chyba zapuszczeniowym . Nie wiedziałam, od czego mogą się robić takie krostki, przez jakiś czas właśnie stosowałam Facelle jako szampon. Podobno to dość częste :/. To mnie nauczyło, by myć włosy produktami, które są do tego przeznaczone.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:23   #1376
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
O widzisz, niedawno opisywałam podobny problem na innym wątku, chyba zapuszczeniowym . Nie wiedziałam, od czego mogą się robić takie krostki, przez jakiś czas właśnie stosowałam Facelle jako szampon. Podobno to dość częste :/. To mnie nauczyło, by myć włosy produktami, które są do tego przeznaczone.
Kocham Cię i nienawidzę.

Wyjaśniłaś sprawę, a ja nie mam pomysłu na szampon.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:25   #1377
Jace
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
To mój debiut z tym olejem. Zobaczę rano czy moje włosy z nim się polubiły. Tydzień nie były olejowane to wchłonęły go jak gąbka wodę.

Moje włosy właśnie wyschły i wyglądają jak z reklamy
Stary 2013-08-14, 21:43   #1378
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:
Moje włosy właśnie wyschły i wyglądają jak z reklamy
Też mam zamiar go nabyć, kusicie wszystkie

Miałam dzisiaj bardzo GHD Nie wiem czy przyczyną było mycie płynem BDFM ( drugi raz, włosy przy zmywaniu są jedwabiste jak po najlepszej odżywce) czy olejowanie BDFM, bo przez długi czas karmiłam je tylko oliwą z oliwek. Przywrócilo mi to jakoś wiarę w sens włosomaniactwa bo miałam różne chwile zwątpienia. Dopiero wieczorem "nawdychały" się wilgotnego powietrza i skończyło się dobre A dzisiaj na noc ze mną zostaje olej winogronowy, muszę im zrobić jakąś odmianę od tej oliwy wcześniej

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:09   #1379
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Też mam zamiar go nabyć, kusicie wszystkie

Miałam dzisiaj bardzo GHD Nie wiem czy przyczyną było mycie płynem BDFM ( drugi raz, włosy przy zmywaniu są jedwabiste jak po najlepszej odżywce) czy olejowanie BDFM, bo przez długi czas karmiłam je tylko oliwą z oliwek. Przywrócilo mi to jakoś wiarę w sens włosomaniactwa bo miałam różne chwile zwątpienia. Dopiero wieczorem "nawdychały" się wilgotnego powietrza i skończyło się dobre A dzisiaj na noc ze mną zostaje olej winogronowy, muszę im zrobić jakąś odmianę od tej oliwy wcześniej
Ja poluję na BDFM, bo chciałabym wypróbować, ale niestety w tym miesiącu wydałam na kosmetyki do włosów tyle pieniędzy, że aż się złapałam za głowę, jak to wszystko policzyłam. A i tak nie mam wszystkiego, co sobie zaplanowałam
Też miałam kilka(naście) chwil zwątpienia, bo włosy na początku się buntowały. Nadal miewam wpadki, ale wszystko teraz zapisuję i wiem już czego absolutnie mi nie wolno. Moim problemem jest tylko spanie. Kiedy wiążę na noc włosy, to rano mam na głowie... hmm, miotłę. Strasznie mnie to irytuje
Stary 2013-08-14, 22:25   #1380
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie natarłam skalp Jantarem i jest dobrze, nie ma przyklapu i ładnie pachnie - mogłabym tak chodzic bez uprzedniego mycia włosów i nie straszyc ludzi zobaczę jutro czy ta maska mi nie obciąży włosów, postosuję jakiś czas ten zestaw i może moje włosy się z nim polubią
Jak skończy mi się olej to spróbuję kremowania.

Cytat:
Ja poluję na BDFM, bo chciałabym wypróbować, ale niestety w tym miesiącu wydałam na kosmetyki do włosów tyle pieniędzy, że aż się złapałam za głowę, jak to wszystko policzyłam. A i tak nie mam wszystkiego, co sobie zaplanowałam
Moje włosy też mnie niedługo doprowadzą do bankructwa

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości