|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
To jesteśmy kwita ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Czytałam o nich ale w tym momencie nie mogę sobie na nie pozwolić(cena) bo czekam na moją "wypłatę" ![]() Na razie wypróbuję coś tańszego, albo vitapil, albo ten biotebal ![]()
![]() |
#1352 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Z tego co czytałam to witaminy w tabletkach źle się wchłaniają i w niewielkim procencie witaminy dostają się do organizmu. Bellisę chyba produkuje Alofarm, nielubiany przez farmaceutów, bo robi klientów w konia. Dlatego ja wolę oleje. A informację w aptece tak naprawdę trudno dostać. Brałam Bellissę i widziałam poprawę, ale tylko paznokci. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Wiem,że może wysuszać, ale czytałam,że jest gorszy niż "zwykły" alkohol. Tutaj żródło: http://www.biochemiaurody.com/vademekum/alcohol.html ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Dziękuję za linki. Bałam się mierzyć obwód swojego kucyka, bo nie odrosły mi wszystkie włosy po wypadaniu, ale sama się zszokowałam swoim obwodem. Ciekawe ile będzie jak wszystkie odrosną i po wcierkach. Mam obwód, który liczy 15 cm! Edytowane przez Amalia1989 Czas edycji: 2013-08-14 o 15:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
WOW ![]()
![]() |
#1354 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Amalia1989;42229544]
A dlaczego miałam bardzo tempe włosy po aloesowym płynie do kąpieli Babydream? Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Acrylates Copolymer, Parfum, Cocoglucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Styrene/Acrylates Copolymer, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Citric Acid. Przecież ma i aloes i glicerynę?[COLOR="Silver"] Kurcze no nie wiem. Posiadam wiedze laika tylko ![]() Mam taki patent, ze nie mogac sie przekonac do mycia odzywka dodaje do niej odrobine szamponiku dla dzieci, czasami uzywam samego, ale nie gardze tez silniejszymi szamponami. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Moja reakcja byla podobna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Rozeznanie
|
Wróciłam z zakupów i przy okazji kupiłam wspominany wcześniej BioSilk i szampon pokrzywowy firmy Barwa. Dam znać jak się sprawują :3 I jeszcze oliwę z oliwek do olejowania
![]()
#1356 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zakupilam bananowa odzywke z TBS. Po pierwszym uzyciu troche sie zawiodlam, trzymalam 3 minutki i efekt minimalny a wlasciwie zero. Wczoraj uzylam jej jako maski na 45 i jestem zadowolona, wloski miesiste, sypkie i zarazem nieobciazone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Pani Buka
|
Amalia, to bardzo dużo! naprawdę wow!
![]() ja odwiedziłam dziś rzadko uczęszczaną drogerię Firlit i kupiłam jedwab na końcówki Marion, odżywkę Joanna b/s z zieloną herbatą (czytałam że ma dobre opinie, jak nie sprawdzi się bez spłukiwania to będę ją najwyżej spłukiwać) i w ciemno Joannę z olejkiem arganowym TAKĄ. niestety widzę że opinie ma średnie, używała jej któraś? jak nie będzie dobrych efektów to ukręcę z niej serum olejowe jak polecała Anwen TUTAJ. ![]()
#1358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Joanny z olejkiem arganowym to różne są opinie. Oglądałam nawet na yt kilka filmików,gdzie dziewczyny recenzują produkty z tej serii,więc możesz zerknąć ![]()
![]() |
#1359 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbieram szczękę z podłogi ![]() ![]()
![]() |
#1361 |
Konto usunięte
|
Pisałam, że mam problem z dobraniem szamponu i ostatnim, jaki nie robił mi masakry był przeciwłupieżowy. Odważyłam się spróbować płynu Facelle i pisałam, że jest ok, włosy są porównywalnie świeże, łupieżu nie mam (tzn. nadal nie mam idealnej skóry głowy, ale w przypadku Catzy też nie miałam), a kolor się mniej wypłukuje
![]() I jeszcze jedno. Walczę z tym okropnym przetłuszczaniem włosów (i łupieżem). Jak wiadomo, przetłuszczanie włosów może mieć coś wspólnego z hormonami. A jak wygląda sprawa, gdy biorę te same tabletki od dwóch lat, a włosy przetłuszczają mi się bardziej od jakiegoś roku? Poza włosami nie mam żadnych objawów powiązanych z hormonami. Już nie wiem, co mam robić. Czasem naprawdę mam chęć opier. je na zero. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-14 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co Wy macie z tym obwodem
![]() Mi wychodzi 14 cm jak mierzę, a w zeszłym tyg ścinałam i cieniowałam, więc spokojnie parę cm więcej miałam. Ale co z tego, skoro włosy są zniszczone i suche? ![]() Każdy ma inną urodę i już, ja od dziecka wyglądałam jak król lew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
Na mnie czasami mówią żartobliwie "lwica", zwłaszcza, że mój kolor włosów przypomina kolor lwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Przyczajenie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Hej hej
![]() Jeśli mogę, to chętnie dołączę do wątku, bo sądząc po tytule wydaje się być dla mnie idealny ![]() Właśnie po raz pierwszy w życiu poczytałam o czymś takim, jak olejowanie włosów i chyba wypróbuję to jeszcze dzisiaj... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
Heej
nie mam dalej neta chyba dopiero w piatek bede miala... :-( Dziewczyny czy ktoras zz was schodzila z czerni?? Baaaardzo bie widza mi sir moje klaki :-( dzis sie w tym upewnilam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1367 | |
Raczkowanie
|
Wiecie to już zakrawa na paranoję - chciałam kupić dzisiaj jeszcze jakiś szampon bez SLS ale taki normalny w miarę, co się naczytałam składów to moje i ...nie znalazłam żadnego. Nie, nie mówię tu o Barwach czy innych BD. Ziaja - SLS, Joanna to samo, zwariowałam normalnie, w końcu kupiłam szampon z tej samej serii co masło kakaowe - też z SLS mówi się trudno, całkiem nie odstawię, ale będą dni bez tego, bo widzę po tygodniu, że włosy są fajniejsze.
Może namówię jutro małża to mi zdjęcie strzeli ![]() A dzisiaj był dzień odpoczynku dla włosów, nie myłam, uczesałam tylko i koniec. Na noc olej idzie ![]() Cytat:
Co prawda nie sama tylko u fryzjera, ale schodziłam. To była teksańska masakra piłą łańcuchową - po pierwszym ściąganiu miałam przewagę rudego z pasemkami czarnego i blond i nawet ciekawie wyglądało, ale kolejne 3 ściągania zrobiły coś co nawet sianem nazwać nie sposób. Do tego włosy musiałam ściąć. Teraz schodzę do naturalnych metodą - nie mam w domu farby więc trudno ![]() Edytowane przez cobrad Czas edycji: 2013-08-14 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chyba ostro wezmę się za Jantar. Tylko się zastanawiam czy nie przesadzę w ten sposób - co wieczór wcierac Jantar, a rano po myciu nakładac maskę Kallosa. Popróbuję, moim włosom już chyba nic nie zaszkodzi ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-14 o 20:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj nałożyłam olej sezamowy na 3 godziny. Zaraz go zmyję Facelle i włosy potraktuję Joanną b/s pokrzywa i zielona herbata. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1371 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Pani Buka
|
Ja przez kilka lat miałam różne odcienie brązu, w tym taki prawie czarny (z dzisiejszej perspektywy widzę, że nie za bardzo mi pasował
![]() ![]() Z szamponów polecam te od Yves Rocher, szczególnie pokrzywowy. Maja jakieś sulfate ale łagodniejsze od SLS. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1373 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() A czym farbowałaś? Wiesz, ja też mam czarne i z czasem mi się ten kolor trochę spiera. Już mam pod spodem trochę brązowych pasemek i olej kokosowy trochę mi wyciąga farbę, bo po nim zawsze jest kolorowa woda. Chciałabym się pozbyć tej czerni na dobre, ale boję się dekoloryzacji i rozjaśniaczy, więc postanowiłam, że tego nie zrobię. Wszystko też zależy od tego w jakim stanie są Twoje włosy.
![]() |
#1374 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyjaśniłaś sprawę, a ja nie mam pomysłu na szampon. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]()
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
Też mam zamiar go nabyć, kusicie wszystkie
![]() Miałam dzisiaj bardzo GHD ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też miałam kilka(naście) chwil zwątpienia, bo włosy na początku się buntowały. Nadal miewam wpadki, ale wszystko teraz zapisuję i wiem już czego absolutnie mi nie wolno. Moim problemem jest tylko spanie. Kiedy wiążę na noc włosy, to rano mam na głowie... hmm, miotłę. Strasznie mnie to irytuje ![]()
![]() |
#1380 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak skończy mi się olej to spróbuję kremowania. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.