|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Problem polega u mnie na tym, że czuje, że jestem dużo gorsza od innych. Słabsza, gorsza, bardziej histeryzująca. I dlatego ja nie dam ![]() Najpierw mąż mnie namawiał na znieczulenie, przy czym ja od początku nie chciałam słuchać ze względu na cenę - 500zł. A wczoraj rozmawiał z bratem, który mu nagadał żeby nie brać, bo jak mi się źle w ten kręgosłup wbiją, to będę sparaliżowana. W ogóle takich rzeczy mu nagadał, że jak on był przy porodzie córki to w ogóle nie wiedział co się wokół niego dzieje, że jak to potwornie wyglądało. I jak jego była żona się mocno darła i jakby dał jej wtedy coś ostrego to by go pewnie zaciupała. A mój mąż jest taki, że ogólnie nie może oglądać takich rzeczy na tv czy w sieci. Jak leci w tv choćby "klinika chirurgii", to on zaczyna już machać rękami, zaciska powieki i krzyczy żeby natychmiast wyłączyć to. Niby teraz gada, że tu to co innego, że to jego dziecko. Ale ja się obawiam, że jak dojdzie co do czego, to jednak nie wytrzyma i zostanę sama ![]() Ja teoretycznie USG mam co wizytę. Teoretycznie, bo moja gin w Lux Medzie ma w gabinecie taki dziadowski sprzęt, że tylko tętno na nim może sprawdzić. A że tam nie ma innego sprzętu do sprawdzenia tętna, to na tym shicie musi jechać. Na normalnym USG gdzie można wykonać pomiary byłam 3 razy. Ostatni w 30tc i z tego USG znam np. wymiary dziecka. Teraz to pewnie poznam je dopiero po urodzeniu. Na normalne USG trzeba w Lux Medzie mieć skierowanie i do mojej gin czeka się na to badanie ok miesiąc, bo do niej zawsze długie kolejki są. Na wizytę po 2-2,5 m-ca. A w przeglądających możesz widzieć dużo ludzi, bo pewnie są zalogowani na telefonie, więc tak pokazuje jakby siedzieli non stop. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-15 o 04:25 |
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Inwersja, nie jesteś gorsza, nie możesz tak myśleć
![]() Co do TZ, to musisz zrozumieć, że może nie dać rady. Ja też bym chciała żeby mój był ze mną, ale wiem jak znosi 'krwawe' widoki, więc nie będę naciskać. Póki co mamy postanowione, że będzie ze mną, ale jeśli tylko zaczni go sytuacja przerastać to w żadnym wypadku nie będę się gniewać jeśli będzie na mnie czekać obok. Twój TZ może Cię też wspierać zza drzwi - myślę, że świadomość, że jest tuż za ścianą dużo da A co do opowieści dziwnej treści brata Twojego TZ, to w ogóle bym to puściła z wiatrem! Bredzi chłop i tyle. A znieczulenie - nie ważne, że drogie, jeśli nie dasz rady to bierz. 500 zł przy tym wszystkim to żaden pieniądz.. Tak czy siak - wbijaj do głowy sobie codziennie pozytywne emocje |
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Ja też nie śpię... Od 1 w nocy się kręce i nie mogę ułożyć. Do tego sąsiad zza ściany robił imprezę i po 1 zaczęło się karaoke w wykonaniu napitych mężczyzn - możecie sobie wyobrazić te buczenie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3634 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
|
#3636 |
|
dryfuję słowami
|
może się mylę, może da radę... ale z drugiej strony boję się, że będzie tam na siłę, będzie się męczył i cierpiał, a tego też bym nie chciała
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
|
#3638 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
stoczylam sie na dno. pierwszy raz w nocy jem i to czekolade
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
|
|
|
|
#3640 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
choc dla mnie jedzenie w nocy to hardcore. ja i bez tego mam nadwagę - mowie o sytuacji sprzed ciąży jeszcze.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-15 o 05:18 |
|
|
|
|
#3641 |
|
dryfuję słowami
|
znajoma na FB dodała i nie mogłam się powstrzymać
Highway to HEL - kto wsiada?
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-15 o 05:32 |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3643 |
|
dryfuję słowami
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
kto wie jakie cuda (choc nie wiem czy to odpowiednie slowo do sytuacji ) dzieja sie na 'niezwyklej' ![]() zrobilo sie jasno, moze spróbuje jednak zasnąć
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Matal: no jak sie poloze na boku to jakos tak w zebrach oo dwich stronach, symetrycznie a czasem tylko z jednej dretwieje mi cialo... Jak dotykam to jest takie noo malo czule etc, nie wiem czym to jest spowodowanee, mam sie martwic?
Czaszka: ja tez raz na 3/4 tyg mam usg z podaniem wymiarow i wagi, ginka zawsze mowi na koniec: wszystko jest ok... i zastanawiam sie skad ona to wie ;P moze po tym ze malensteo sprawnie rosnie i wyniki moich badan sa dobre. Ktoras tu pisala ze czeka na przepis na zycie ;D ja tez nieublaganie czekam na to jak sie losy Anki potocza, nie mowiac o Poli i reszcie aktorow uwielbiam ten serial mam nadzieje ze Jas bedzie dawal mamie czas na swoje seriale... na wspolnej, m jak milosc, na dobre i na zle i inne taakie ;DA ja po pierwszej nocy w szpitalu, niewyspana, w ogole oka nie zmrurzylam... Dzieciaki non stoooop plakaly ;( nnawet sobie niewyobrazalam ze placze dzieciece moga sie tak od siebie roznic. Niektore tak piszczaly smiesznie ze masakra ;P wogole to Jasiek sie jakis taki maloruchliwy zrobil, mozliwe ze po tym fenku i zastrzykach na te plucka tak sie wyciszyl? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Inwersja: ja Ciebie w zupelnosci rozumiem, tez panicznie balam sie bolu i tego jak to wszystko zniose, co to bedzie... mysli kotlowaly mi sie z dnia na dzien coraz bardziej, a im blizej porodu tym bardziej stawalam sie jakas nieobecna bo non stop w glowie analizowalam co to bedzie i jak to bedzid... U mnie okazalo sie ze jestem skazana na ciecie, wiec dalej sie stresuje ale inaczej... btw chcialam Ci napisac ze kazda sie boi, wcale nie jested slaba... to jest naturalne ze czujesz obawy i stres, ale tak jak pisza dziewczyny: najwazniejsze jest dobre nastawienie, trzeba to przezyc... Nie cofniemy tego, ani nikt inny za nas nie urodzi ja sobie codziennie powtarzam ze bedzie dobrze. A nie myslalas o porodzie z kims innym niz maz? Moje siostry rodzily z siostrami ktore zreszta same byly po porodzie wiec nic im straszne nie bylo, duzo doradzaly itd... a maz stal za drzwiami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3647 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Ale mnie skurczybyk wymęczył w nocy, szoking, nie miałam jeszcze czegoś takiego
Skurcz obejmował cały brzuch, nie zmieniał intensywności, nie "jeździł" po brzuchu jak typowy B-H i siedział chyba z 2-3 godziny. Aż zmuszał mnie do szybszego oddechu - takiego jak ćwiczymy na sr WTF?Zwlekłam się z wyra, wypiłam Melissę i łyknęłam dwie No-Spy. W dodatku taki wilczy głód mnie chwycił, że masakra Poprawiło się, mykam znowu spać, ale zastanawiam się co moje ciało wyrabia, co to miało być
|
#3648 |
|
czyli Endżi
|
Do szafy pierworodnego dopchnęłam kolejną szmatkę
Mamusia ma taką więc znowu będzie ubieranie małego na swój obraz i podobieństwo Misia, masz też takie coś w garderobie ?
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
jejku ja znow spac nie moge a wy pewnie wygrzewacie sie przy tz w wolny dzien
mam pytanie wiec powieksze zeby ktos dzis zauwazyl ILE.KOSZTUJE W LABORATORIUM GBS I KILA? ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- apropos obraczki pomimo spuchnietych nog jak balony obraczke mam na palcu luzna jak w zimie dziwi mnie to troche ![]() a co do filmu to kac wawa nie mialam szczescia ogladac ale jakis czas temu wlaczylismy sobie z tz wyjazd integracyjny i to byl koszmar ![]() nie dociagnelismy do konca a ja zawsze staram.sie konczyc co zaczne
|
|
#3650 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja lubię filmy w stylu "Dogville" albo "Atlas Chmur" Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-15 o 07:12 |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja ja sie zgadzam z ja
moze latwo mi mowic bo bede miala ccale kazda kobieta jest inna i mysle ze wiekszych panikar od ciebie na porodowce bylo juz multum. a polowa z nich to pewnie silne babki ktore myslalay ze bedzie spoko i spanikowaly juz na sali. dlatego nie ma sie co stresowac tylko trzeba pozytywnie myslec medytacja jest fajna ale dosc trudna dlatego ja bym ci polecila na poczatek cwiczenia oddechowe i wizualizacje jest tego masa w sieci co do kolegi tz czy szwagra to niech nie pitoli glupot i nie straszy innych bo to nikomu nie sluzy wszystko jest niebezpieczne jakby sie tak zaczac wkrecac znieczulenie niebezpieczne, sn niebezpieczne, nacinanie krocza niebezpieczne, nienacinanie krocza tez niebezpieczne, klesze i ciag prozniowy nievezpieczne. a cesarka to droga do piekla bez mozliwosci powrotu tu trzeba rozsadek.przywolac a nie jakies emocje chore dziwi mnie to platne znieczulenie. w tym rozprzadzeniu jest jasno napisane ze sie za to nie placi upewnij sie w tych szpitalach i moze warto to im pokazac w krk nie ma juz zadnego szpitala w ktorym by sie placilo za znieczulenie i ostatnia rzecz pamietaj ze na sali jest polozna ktora przezyla juz tyle ze twoja niemoc ja w ogole nie zdziwi to jej zadaniem bedzie ci pomoc i jestem pewna ze sobie poradzi a jak masz jakis gigantyczny lek to moze warto postarac sie o swoja polozna lub o doule wiem ze to koszty ale lek i strach sa gorsze od kasy ktora trzeba wydac
|
|
#3652 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- To ja do porodu w PL miałam 2 torby.Teraz zmieszczę sie chyba w jednej, ale nie podręcznej. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Ja też nie cierpię i nie prasuję. Mdli mnie jakoś, źle spałam. Mąż mi wczoraj dostarczył nektarynki o 20.30 dopiero |
|||
|
|
|
#3653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty wiesz jakby się Edzik ucieszył z siostrzyczki i braciszka Też kiedyś bardzo chciałam . Bo ma to również bardzo wiele pozytywów. Dzieciaki razem rosną,bawią się,chodzą do szkoły.Finansowo jest to niestety rujnujące ![]() Cytat:
rusałko udanego wyjazdu ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Aniołek sytuacja się powoli zaczyna rozkręcać Ależ Twój syneczek będzie stylowy
|
|||
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chccialam blizniaki ;D co bylo prawdopodobne bo maz z blizniat
tyle ze u niego byla na tyle skomplikowana sytuacja, ze lekarze do samego porodu mowili t. ze bedzie jedno dziecko- dziewczynka (siostra tz). noi jak tesciowa dostala skurczy to bez problemu urodzila corke... a tu nagle panika ze jeszcze jedno dziecko jest ;D maz urodzil sie przez cc (siostra sn) bo zanikalo tetno i wogole mial 0pkt w skali apgar... Lekarze nie dawali szans, dlugo lezal w inkubatorze.. ale cale szczescie mezus jest juz 25letnim zdrowyn mezczyzna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu cała ciążę tłoczą Jej do głowy,że ciąża pojedyncza a jak przychodzi do porodu to dwa maluchy ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
czaszka_ odzywaj się zanim Cię te nasze posty przysypią całkowicie
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzień dobry!
Odprawiłam ojca do roboty i znowu ![]() chyba coś popiorę dzisiaj, też prasowanie na mnie czeka... Ale się załatwiłam wczoraj... teściowa wzięła urlop na październik żeby przylecieć do nas. Mówiłam żeby raczej brała pod uwagę drugą połowę, żebyśmy byli już ogarnięci itd no wiadomo o co chodzi. A ta cwaniara wzięła od 2 do 16 X no i chciałam jej kupić od 9 do 16 a wczoraj wchodzę... Bilety praktycznie podwoiły swoją cenę kupiłam więc na 4 przylot... Bo stwierdziłam że jak mam 300zł więcej wydać na teściów to w Więc tym sposobem może się okazać, że ja w ogóle nie zdążę urodzić a co dobiero się ogarnąć Ale mam cichą nadzieję, że damy radę, w sumie terminy mi się wahały od 23 do 1 X więc mam cichą nadzieję, że wcześniej urodzę![]() Ale się wyciulałam
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam i jakoś humoru nie mam, leżę w łóżku i bez powodu zbiera mnie na płacz... Idę Was nadrobić.
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
przepraszam za mały przestój w pisaniu, ale dołka mam ![]() tzn we wtorek po południu złapał mnie taki ból głowy że nie mogłam sobie dać rady, mała się rozbryrakała w brzuchu jak mały konik (to akurat dobrze) i nie mogłam zasnąć. wczoraj odespałam a popołudniu miałam wizytę no i nie wiem jak to możliwe, że tydzień temu 2 lekarzy mnie badało, z czego jeden na IP i oboje stwierdzili że szyjka skrócona, miękka z rozwarciem, śluz przedporodowy i generalnie wygląda na to że nie długo sie zacznie. a moja gin wczoraj, że nic z tego, szyjka zamknięta i nic się nie zapowiada ;( a martwi mnie to ze względu na łożysko, które wg mojej gin jest już bardzo bardzo dojrzałe i w każdej chwili może przestać być wydolne ;( mam co 2-3 dni jeździć na ktg i bardzo pilnować ruchy... a ja się cholernie boję że coś przegapię ![]() bardzo bym chciała, żeby coś się już zaczęło (zaczynam ścisłą współpracę z mężem ), bo jak tylko mała się przez godzinę nie rusza to ja już świruję...Inwersja, jeśli tak CIę stresuje poród to powinnaś pomyśleć jednak również o Madurowiczu - warunki sanitarne na pewno gorsze niż w Medeorze ale personel bardzo ok no i nie ma problemu ze znieczuleniem, jest za free |
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
ja zzałam pol gorzkiej
i smiem twierdzic ze byla potrzebna bo potem mialam skurcze lydek.Co do porodu - jasne ze sie wrzeszczy, poci i steka kilka h na poczatku. Hardcore z krwia to dopiero parte a tam to w sumie nie wiem po co facet. Mi sie nie przydal wtedy wtedy myslalam tylko jak sie dobrze o cos zaprzec i zlapac by wydusic z siebie dziecko. I jeszcze o tym ze nie mam nad doba kompletnie kontroli! Wtedy jest sie tak zajetym ze nawet jakby byl koniec swiata to by nie zauwazyla.Co do histerii-radze na zimno sluchac poloznej na sali i pojdzie. Jak chcesz i boisz sie to wez znieczulenie bo jak bedziesz panikowac to mozesz zatrzymac nawet porod czy spowodowac mus cesarki. Mam taki przypafek w pracy. Laska dwa porody musiala miec cc mimo wykupionej poloznej bo nie sluchala sie jej, chciala wyjsc z sali itd. Spokojnie tylko a bedzie git. Dla ciebie to nowosc. Ale powiem ze i ja sie stresuje bo rzeczywiscie kazdy porod inny. Boje sie cc i kleszczy, bolow krzyzowch czyli tego czego nie znam. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-08-15 o 08:23 |
|
|
|
#3660 | |||
|
dryfuję słowami
|
to se pospałam, jakies 1,5-2h. wstaje i zimno jak ciul...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z resztą na sam koniec dopierdzielił (z czym z resztą cała rodzinka tż'ta się pewnie zgadza), że dobrze, że jego była tyle się wtedy wycierpiała za to jak go potem potraktowałą - a ogólnie chodzi o to, że za pare lat zaczęła go zdradzać ze wspólnym kolegą z pracy, on dowiedział się o tym od innej wspólnej koleżanki, zaczął ją śledzić i faktycznie nakrył. no i w konsekwencji odeszłą od niego, rozwód itp. ja jakoś nie lubię wypowiadać się tak kategorycznie o innych, nie wiem jak między nimi było, nie jestem wstanie ocenić czy ona faktycznie była takim potworem, no ok, nie zachowała się w porządku, ale zwyczajnie nie lubię oceniać sytuacji jak jej nie znam. a co ważniejsze, owszem, jestem pamiętliwa, ale nie mściwa. zwłaszcza wobec ludzi, którzy byli i w tym przypadku będą (biorąc pod uwagę to, że mają dziecko) tak ważni wobec siebie. 2. znieczulenie jest płatne, bo to szpital prywatny, który ma kontrakt z NFZ'tem na porody. ponoć warunki i opieka są tam najlepsze w mieście. zarówno w czasie porodu jak i po. mają poradnię laktacyjną i z tego co czytałam na prawdę uczą opieki nad dzieckiem, a nie tylko chwalą się tym. położne ciepłe, oddane i serdeczne. chyba naiwnie wierzę, że pomogą mi tak, że uda się po prostu bez znieczulenia. boję się tylko, że ja zawiodę. http://www.medeor.pl/porod-nfz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

Każda kobieta na na świecie która zachodzi w ciąże też przez to przechodzi, więc i Ty dasz rade. Myśl pozytywnie - to działa!

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013
Skurcz obejmował cały brzuch, nie zmieniał intensywności, nie "jeździł" po brzuchu jak typowy B-H i siedział chyba z 2-3 godziny. Aż zmuszał mnie do szybszego oddechu - takiego jak ćwiczymy na sr
Poprawiło się, mykam znowu spać, ale zastanawiam się co moje ciało wyrabia, co to miało być 
[/RIGHT]