|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
nieźle ![]() A jeśli o bliźniaki chodzi to nie jest tak, że to kobieta dziedziczy ten gen w większości przypadków? W sensie, że to siostra tż ma większe szanse na bliźnięta niż on... coś mi świta, że czytałam kiedyś coś takiego muszę pogrzebać może to znajdę gdzieś. Czytałam o tym kiedyś bo babcia tż miała ciążę bliźniaczą i się stresowałam i właśnie pamiętam, że takie coś mnie uspokoiło
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3662 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Trochę dziwnie z tą szyjką... |
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
A mnie dla odmiany dzis w nocy nic nie przyduszalo
![]() Natala - to bardzo dziwne, ze dwaj lekarze mowia calkiem co innego. Musisz zatem kontrolowac i bedzie wszystko dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam,że w takich kwestiach lekarze się nie mylą ![]() logoasia gratuluję wizyty Witam z rana
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Inwersja - nie zamartwiaj sie, damy rade
![]() Nie ma zreszta innej opcji... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od switu sprzatam na paluszkach zeby tz nie obudzic
masakra ja bym.chciala.isc spac ![]() ladny dzien sie zapowiada cos trzeba z tym zrobic chyba kocyk.park i szydelko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawiałam się czemu mi tak zimno... TŻ zostawił okna otwarte na noc i teraz tak patrzę, że na dworze 16 stopni a w domu mam 15,4
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
inwersja
Nie myśl o tym w ten sposób. Każda z nas się boi,ale i każda z nas sobie poradzi. Nie ma innej możliwości...!
|
|
#3669 |
|
BAN stały
|
Poczytałam trochę o tej herbatce z liści malin i ponoć naprawdę działa...
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Ja bym już płakała z zimna.A pęcherz na 1000 procent przeziębiła.Raz miałam 18 i się tak skończyło.Proponuję piec jakiś bo wątpię w to ,ze sie nagrzeje z zewnątrz z tak niskiej temp Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-15 o 08:19 |
|
|
|
#3670 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ktoś się na pewno pomylił, tylko pytanie kto. oczywiście najbardziej ufa się swojemu lekarzowi. może warto też popijać tę herbatkę, o której dziewczyny tyle piszą... z liści malin. wiem, że łatwo mi mówić , ale na pewno będzie wszystko dobrze ![]() mnie z kolei martwi brak informacji. ja ostatnie USG z pomiarami miałam w 30tc. ostatnią informacje o przepływach miałam z 31tc (z resztą nawet nie wiem co te parametry znaczyły, bo mi nikt tego nie wyjaśnił wtedy. więc mam info, ale jest mi kompletnie nieprzydatne). wtedy kiedy wychodziłam ze szpitala. i już więcej ich nie uzyskam. ja przez całą ciążę w ogóle o tym nie myślałam, teraz mi tak odpala cały czas do tej pory powtarzałam, że 'ani się boję, ani nie boję, bo nie wiem co mnie czeka' - a teraz siebie nie poznajępoza tym zależy mi bardzo na spokoju i pomocy z zewnątrz, bo u mnie baardzo duzo to kwestia psychiki. może głupie porównanie, ale przy wizytach u dentysty w ciąży gdzie musialam bez znieczulenia przed wejściem do gabinetu, w poczekalni to mało z siebie nie wyszłam z paniki. a a dodam, że poszłam do dentystki, o której wiedziałam,że jest delikatna i sympatyczna. już w środku dentystka tak mnie uspokoiła, a przy samym zabiegu była tak delikatna, że potem stwierdziłam, że tyle lat niepotrzebnie wydawałam kasę na znieczulenie, bo samo jego wstrzykiwanie było bardziej bolesne niż to co mi potem robiła. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
bo ja ogólnie mam sprany beret i poza własnym bólem myślę też o tym krzyku, ewentualnych bluzgach, płaczu, o samym fakcie, że będę krwawić, brudzić... a to w odniesieniu do tego, że wstydu sobie narobię. to kolejna pamiątka po mamusi, która na kazdym kroku mi podgadywała, że mam się zachowywać, bo mnie tam zapamiętają. że wstyd przy obcym to czy tamto robić, że mnie tam obserwują ciągle i zachowuję się jak psychicznie chora i jak tak będzie dalej, to wezwą psychiatrę, bo nie będą się ze mną męczyć. i zwyczajnie mam problem żeby przy obcej osobie poczuć się pewnie i zaufać, bo ciągle "muszę trzymać fason".
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja nawet gdyby twoja mama miala racje to nijak sie ma to do porodwki
wstydu sobie narobisz jak wejdziesz w zlotych kapciach, naprezysz sie dwa razy i wyjdzie piekny i rozowy dzieciak otrzesz twarz haftowana chusteczka wstaniesz i wyjdziesz normalne jest to ze bedziesz plakac krzyczec stekac krwawic robic kuku zwijac sie z bolu i spiewac na glos zeby sie uspokoic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3672 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
u mnie jest 22st. i juz drze z zimna
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że dzisiaj niedziela. Wstałam już o 7.30, normalnie to niepodobne do mnie żeby tak wcześnie wstawać ![]() Wczoraj byliśmy na bilardzie. Wygrałam z mężem 3 razy, ale prosił mnie żebym nikomu nie mówiła. On nie wygrał ani raz. Zaraz wszystkim rozpowiem, bo akurat dzisiaj rodzinka do nas przyjeżdża ![]() Piliśmy wczoraj Piccolo, ale tak nas zamuliło że masakra, nie myślałam że to aż takie słodkie. Zaraz idę piec karpatkę ![]() Później Was nadrobie. |
|
|
|
#3674 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
dlatego (i z wielu innych powodów, o których nie raz pisałam) ona nie nadaje się na osobę, która byłaby przy mnie zamiast męża. jeśli on nie dałby rady, albo jeśli widziałabym, że jest na siłę i sam cierpi, to z dwoja złego - sama czy z matką - wolę być sama. zapomnialam jeszcze w ogóle dodać, że pomysł na rocznice masz świetny
|
|
|
#3675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogrzewamy się prądem, ale na razie na serio nie trzeba. No pamiętam jak pisałaś o tym pęcherzu przy 18 stopniach. My na szczęście nie mamy problemu z delikatnym chłodkiem w domu, położna mi ostatnio uświadomiła, że zaleca się (w NO) mieć ok 19 stopni w domu przy dziecku, plus delikatne dogrzewanie przy kąpieli. Dlatego twój pęcherz przy 18 mnie przeraził ![]() Cytat:
Czy czytając o tym ile wy macie badań, wizyt, usg, nie powinnam już popaść w paranoję?! Naprawdę trzeba sobie czasem odpuścić i nie nakręcać się samemu
||
|
|
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() witam wszystkie swietujace u nas niestety swieta brak dzis na 15 mam wizyte...trzymajcie kciuki zebym nie wyladowala po niej w szpitalu haha ![]() wczoraj sie wkurzylismy bo odpakowalismy 1 front do kuchni a tam wielkie 3 dziury... mielismy dzis jechac do ikei sie z nimi klocic zeby nam wymienili (chociaz nie wiem czy nie usilowaliby nam wcisnac ze te dziury to nasza wina) a tu patrze na rachunku ze ten front nie zostal w ogole policzony...faktycznie cos nam sie nie zgadzalo pomiedzy rachunkiem a naszymi obliczeniami ale ze na nasza korzysc to nie wnikalismy az tak bardzo nio nic szczescie w nieszczesciu ze ani nie zarobimy ani nie stracimy na tym hahaja mam pomysl na tytul : CZAS TAK SZYBKO ZAPINKALA, WNET PORODÓW PRZYJDZIE FALA
|
|
|
|
#3678 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3680 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
stąd właśnie nie wiem czy ja jakiekolwiek skurcze mam i miałam kiedykolwiek. a że nie mam porównania jak odczuwa się jedno, a jak drugie, to mówię co tam mi się wydaje.
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dwie polozne tez zalecily taka temperature w domu
zreszta masa ludzi w polsce w.domach ma taka temperature jak sami musza grzac co innego centralne w bloku Maciej bedzie musial sie przyzwyczaic ze w zimie spimy przy otwartym.oknie bo mama nie usnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz być silna, matką będziesz, Polką do tego i dasz radę. Nie nakręcaj się BTW jak czytam relację dziewczyn z różnych państw to zauważyłam, że to w Polsce jest inaczej. Reszta krajów mniej więcej podobnie. Nie chcę się tu rozwlekać, moja lekarka (norweżka skończyła medycyne w Poznaniu ) stwierdziła, że w Polsce 70% ciąż jest zagrożonych... Nie chcę się nawet do tego ustosunkowywać bo nie mam pojęcia, które podejście jest lepsze... I tutaj widzę minusy i w Polsce :nonniewiem:
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2013-08-15 o 08:58 Powód: . |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
a moj maz poczatkiem pazdziernika jedzie na tydzien do polski na targi
i miala przyjechac do mnie mama bo boje sie zostac sama z takim malutkim dzieckiem tak dlugo...a tu sie okazuje ze mamie nie chca dac urlopu i wielka dupa nio i teraz nie wiem...maz zaproponowal ze moze moj brat lub jego siostra by przyjechali, ale wysmialam bo 1 i 2 to jeszcze dzieci (choc jedno ma 36 lat a drugie 24 ale oboje wymagaja "specjalnej troski"... potem powiedzial ze moze jego tata przyjechac, no on by troche moze pomogl w sensie obiad zrobic ale juz na zakupy nie pojedzie bo juz nie jezdzi autami :P zreszta moja mama by sie pewnie tez bala nasza fura no ale mama to mama, z nia to mi razniej, a tak to juz chyba wole sama z bartkiem tu siedziec...sama nie wiem co robic?
|
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
lecą 3 odcinki 'przyjaciół' na tvn7
uwielbiam
|
|
|
#3685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
wróciliśmy od T. po 23,dlatego tak długo spałam![]() Cytat:
![]() Ja w ogóle Maca nie lubię i nie jadam, raz jak pracowałam jeszcze to jadłam Twistera z KFC. I raz pizzę od włocha,ale nie wiem,czy to chemia ![]() Mi się nie podoba to imię ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3686 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- mi się imię Helena bardzo podoba. moja babcia (ze strony ojca) jest Helena, ale akurat nie jest spoko. przynajmniej nie w roli babci. a szkoda, bo wiem, że poglądy ma dość współczesne i gdyby tylko bardziej była otwarta na bliskich (w sensie rodzinę, mnie, męża), a nie tylko na swoje koleżanki to mogłybyśmy się fajnie dogadywać. ale cóż
|
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dalej męczę bułę z wózkami... Któraś ma? Warto? http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...458846906.html
|
|
#3688 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
poczukaj opinii w sieci. ja tak robiłam. oczywiście wszystko trzeba brać przez palce i patrzeć na to co dla Ciebie ważne. bo nie ma modelu, któr będzie każdemu i we wszystkim odpowiadał. np. http://www.ceneo.pl/2261635#tab=reviews http://www.bangla.babyonline.pl/opin.../tako-jumper-x + mnustwo innych forów
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tydzień to nie tak długo, ja pierwsze 4 miesiące byłam 4 razy po 2 tygodnie sama i jakoś ogarnęłam ![]() A zakupów nie można w DE przez net zamawiać? ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- W ogóle jak któraś chce się upewnić, czy to skurcz, to najlepiej porównać z tym, co się z brzuchem dzieje jak się ma orgazm ![]() Bo orgazm to właśnie skurcz macicy, także jeśli możecie wykorzystywać tż'tów, to można wcześniej obczaić, jak się to odczuwa
|
|
|
#3690 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja też, pod prysznic za 10 zeta
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To,że chce być przy porodzie nie znaczy,że jest dojrzalszy niż taki,co nie chce. Niektórzy faceci będą świetnymi ojcami ale np. mdleją przy takich widokach i nie są przy narodzinach ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie rób mu tego i nie mów![]() Weszłam na wagę i schudłam prawie o 1 kg!! A przecież jadłam jak nie wiem. Mam 2 tygodnie na przytycie jakichś 3 kg, jak mam to zrobić??!!!Dziwne to w ogóle ![]() ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

tyle ze u niego byla na tyle skomplikowana sytuacja, ze lekarze do samego porodu mowili t. ze bedzie jedno dziecko- dziewczynka (siostra tz). noi jak tesciowa dostala skurczy to bez problemu urodzila corke... a tu nagle panika ze jeszcze jedno dziecko jest ;D maz urodzil sie przez cc (siostra sn) bo zanikalo tetno i wogole mial 0pkt w skali apgar... Lekarze nie dawali szans, dlugo lezal w inkubatorze.. ale cale szczescie mezus jest juz 25letnim zdrowyn mezczyzna
nieźle 
muszę pogrzebać może to znajdę gdzieś. Czytałam o tym kiedyś bo babcia tż miała ciążę bliźniaczą i się stresowałam
i właśnie pamiętam, że takie coś mnie uspokoiło

), bo jak tylko mała się przez godzinę nie rusza to ja już świruję...

[/RIGHT]

cały czas do tej pory powtarzałam, że 'ani się boję, ani nie boję, bo nie wiem co mnie czeka' - a teraz siebie nie poznaję

Skurcz obejmował cały brzuch, nie zmieniał intensywności, nie "jeździł" po brzuchu jak typowy B-H i siedział chyba z 2-3 godziny. Aż zmuszał mnie do szybszego oddechu - takiego jak ćwiczymy na sr 
- przez cała ciążę kupił mi raz cziska z maca