![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Dziewczyny, czy Wam po olejowaniu też tak szaleńczo szybko rosną paznokcie? Bo ja sama nadziwić się nie mogłam, że z takich krótkich kikutów w tak krótkim czasie wyrosły mi normalne szponki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to właśnie mój cel - dość długie i RÓWNE pazurki, zawsze jak już zapuszczę, któryś mi się łamie ![]() ![]() żałuję, że nie zrobiłam zdjęć "przed" gołej płytki, bo mam tylko fotki naolejowanych, więc nie mogę za bardzo porównać. rośnijcie, rośnijcie, wrzesień nadchodzi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
U mnie wręcz szaleńczo... Aż się sama dziwię
![]() Też marzę o równych paznokciach, muszę walczyć z pozostałościami po moim dziwnym zwyczaju piłowania paznokci po bokach O.o |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Odp: Efekty olejowania paznokci
Kurcze...musicie mi doradzic , to dla mnie wazne...
Olejuje paznokcie juz miesiac. Nie widze praktycznie zadnej roznicy tylko bardziej nawilzone skorki. Wiem,ze nic odrazu ale nie o to chodzi. Jakis czas temu pisalam o bialych liniach pod plytka(wtedy oddzielaly czesc biala od rozowej i przez moment pomyslalam nawet,ze to przyrost sie zaczyna). Teraz te linie zaczynaja sie cofac,jest to widoczne golym okiem ale trzeba sie przyjzec. Linie sie cofaja,a biala czesc paznokcia idzie za nimi,a wiec zmiejsza sie czesc rozowa i w dodatku jest to nie rowne. Myslicie,ze powinnam zakonczyc przygode z Olejowaniem? Moze odstawic olejki na jakis czas,a pozniej wrocic ? Czy nie zwracac na to uwagi? Myslalam,ze moze pomaluje i nie bede tego widziec i sie przejmowac ale boje sie,ze zmyje lakier,a pod nim bedzie efekt na paznokciach jak pp eveline,bo to podobnie wyglada. Zastanawiam sie jeszcze czy nie jest to zwiazane z brudem pod paznokciami,bo po tych olejkach wygladam jakbym pracowala na ogrodku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Serce ma swoje racje ,których nie widzi rozum... Teraz mam motywacje i uśmiecham się częściej." 28.06.11 Edytowane przez chillin0411 Czas edycji: 2013-08-14 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję efektów!
![]() Ja również olejuję paznokcie od mniej-więcej miesiąca, może kapkę dłużej i chyba nie mam aż tak spektakularnych efektów. Używał Alterry z migdałami oraz olejku Alwerde z paczulą i czarną porzeczką (uwielbiam ten zapach ![]() A dzisiaj, przy zmianie końcówki w elektrycznej szczoteczce do zębów wpadłam na pomysł, żeby starą wykorzystać do czyszczenia paznokci. ![]() ![]()
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja na troszeczkę inny temat. Już trochę zużył mi się pilnik papierowy i teraz staję przed trudnym wyborem. :/ Nie wiem czy kupić pilnik papierowy czy szklany. Słyszałam różne recenzje na temat szklanego (bo papierowy mam i poznałam jaki jest). Niektóre te opinie były dobre, a niektóre nie. Do tego szklanego przyciąga mnie to, że starcza na bardzo długo, bo można go myć. Niestety złymi opiniami są te, że pilnik może bardzo łatwo rozpaść się na kawałeczki. Ja mam dostęp do pilników szklanych z Rossmana, więc jak byście mogły mi doradzić czy kupić szklany czy papierowy. A jak szklany, to który z Rossmana.
Dziękuję Wszystkim z góry ![]() Edytowane przez creazyREDlips Czas edycji: 2013-08-14 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Szklany jest dobry,a rozpasc moze sie tylko kiedy upadnie wiec jesli bedziesz o niego dbala to nic sie z nie stanie.
Podstawowa zaleta jest wg mnie to,ze szklany delikatniej traktuje paznokcie , a wada,ze pilowanie wymaga duzo czasu,bo trzeba robic to "delikatnie " (! Kiedy robilam to zbym mocno to zdrapalam w ten sposob szorstka czesc i zostalo czyste szklo ) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Miałam wiele tych rossmannowych, w końcu po którymś myciu się tępią, co jest normalne i ani jeden nie poszedł w drobny mak. Jeden pękł na dwie części i tyle, reszta bezproblemowo, także polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja ostatnio zauważyłam, że u mnie ta biała część trochę dziwnie się zachowuje. Czasami się cofa i różowa część się zmniejsza, maluję paznokcie na kolor, po kilku dniach zmywam i odkrywam, że wróciła do stanu pierwotnego, albo że nawet jest większy przyrost. Takie cykle powtarzają się często i nie jest to zależne od olejowania, malowania itp.(albo jest, ale jeszcze tej zależności nie rozszyfrowałam) Chyba taka już uroda moich paznokci, może Ty masz tak samo? Jeszcze parę słów w temacie szklanego pilnika. Jak już pisałam różowy z Rossmana jest bezkonkurencyjny, to prawda, muszę piłować paznokcie ostrożnie, ale to dlatego, że jest bardzo ostry i jak przycisnę za mocno, to mogę spiłować więcej niż bym chciała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim. Bardzo mi pomogłyście.
Z waszych recenzji wnioskuję, że warto kupić ten pilnik różowy z Rossmana. ![]() Edytowane przez creazyREDlips Czas edycji: 2013-08-14 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Uwierz, że one się w końcu tępią - miałam kilka w swojej kadencji. Niestety, nic nie jest wieczne. Polerek nie używam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#708 |
Przyczajenie
|
oczywiście, że się kiedyś tępią, w końcu to pilnik za dychę, nie ma co spodziewać się cudów, że będzie piłował przez 10 lat. Ja swój mam już długo i się nie tępi, a jak wszystkie wiemy są pilniki w podobnej cenie (albo i droższe) które nie nadają się do niczego po zaledwie paru użyciach, więc jak już kupować to polecam właśnie ten
![]() ja po piłowaniu domykam jeszcze brzeg polerką. chillin0411, ja mam dokładnie tak samo, też mi się wyjątkowo mocno brudzą paznokcie po olejowaniu, no ale tego już chyba nie unikniemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Kuźnia inspiracji
|
Ja tam lubię pilnik z rossa
![]() ![]() Olejuje może tu ktoś olejem z pestek winogron? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
U mnie super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba też kupię ten pilniczek z Rossmanna,bo mój papierowy juz umiera. Miałam go kilka lat,był ideałem,ale się starł,teraz mam go nawet na pół przeciętego,żeby coś szło piłować. Szkoda,że nie ma Rossmanna w moim miasteczku ;/ Ja też może nie na temat ,ale przerobiłam papierowe pudełko po herbacie na pudełko na lakiery ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ja swoje trzymam wlasnie w materialowej kosmetyczce ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Czyli dziewczyny Wam chodzi o ten pilniczek? - http://www.rossnet.pl/Produkt/For-Yo...ium,98390,2026
P.S. A jeśli chodzi o polerki to jakie z rossa lub natury polecacie? Bo pewnie z każdym tak jest, ale moje wszystkie polerki po 3-4 tyg już wysiadają. Nie wiem czemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Trochę zmieniając temat, co myślicie na temat olejowania paznokci pokrytych lakierem hybrydowym? Czy to przyniesie jakieś efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
według mnie polerowanie niszczy i osłabia paznokcie i powinno to się robić raz na jakiś czas, zwłaszcza przy cienkich pazurkach
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.