|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Ani juz od tygodnia i jeszcze jeden przede mną, nie miałam internetu na początku to nie miałam jak sie sprowiadać
ostatnie dni upały koszmarne alenie mam co narzekać, jedzenie jest tutaj tak genialne ze jem jak szanowna
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Czołem
a mi dziś Ovu dało 2 punkty na 100 w Detektorze oznak ciąży
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
ehh a u mnie ciągle @ i cóż
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Moja się wczoraj skończyła
teraz do owu dalekkooooo
|
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną staraczkę??? ![]() Jakiś czas temu robiłam już jedno podejście do aktywnego uczestniczenia na forum, ale niestety nie wyszło, teraz powracam z nowymi siłami ![]() Coś o mnie: mam na imię Karolina, 27 lat, od 3 lat szczęśliwa posiadaczka Małżona , a od stycznia 2013 staraczka - obecnie 9 cs, drugi z Clo. Jak się możecie domyśleć jak dotąd starania były bezowocne. Przez ponad 4 lata brałam tabletki anty, bo miałam podejrzenie PCOS i przeszłam w stan uśpienia. Niestety po odstawieniu tabsów dalej miałam straszne problemy z owulką, więc teraz próbujemy ze stymulacją Clo. Jako że mieszkam obecnie w Finlandii a mój gin jest w Polsce wystartowałam z dawką 1/2 tabletki, bez monitoringu. Od 6 cykli mierzę tempkę i się obserwuję, założyłam konta na FF i Ovu, póki co staram się jakoś siebie ogarnąć ![]() W chwili obecnej jestem w 19 dc i chyba świeżo po owulce (czekam na krzyżyk ).Przyznam się szczerze, że jak odstawiłam tabsy i podjęliśmy starania to byłam dziko nakręcona i widziałam u siebie milion objawów. Każda to przechodzi, na szczęście mi już najgorsze przeszło, ale doszłam do wniosku, że bardzo bym chciała się z Wami dzielić swoimi zwariowanymi myślami, bo TŻ to tego w życiu nie zrozumie ![]() Trzymam za wszystkie kciuki!
|
|
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
dopisałam do listy te staraczki, które pisały do mnie na priv. zmieniłam też cs, tym które prosiły. jeśli któreś mam jeszcze dopisać/zmienić, to proszę piszcie na priv! ![]() dzieki za wszystkie wiadomosc, które dostaje od Was |
|
|
|
#3907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieję, że niebawem ujrzysz II kreseczki na teście. Trzymam kciuki! ![]() Ja właśnie wróciłam od teściów, pojechałam rowerkiem. Zjedliśmy na obiad grilla, więc w domu mialam porzadek dziś i spokój od gotowania. Zbieram się szykować, bo dziś ,amy powtórke z wczoraj i spotykamy sie ze znajomymi na mieście.
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Twoje powodzenie i wierzę, że niebawem będzie Ci dane ujrzeć dwie krechy Czy na ovufriend nick masz taki sam jak tu? |
|
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
Juliette25, Isabelle_ dziękuję za miłe przyjęcie
Na ovufriend mam taki sam nick jak tutaj. Jestem otwarta na zaproszenia ![]() Ja się powoli szykuję na weekendowy wyjazd do Helsinek. Mój TŻ biegnie w sobotę w tamtejszym maratonie A dla mnie największa frajda, że na jedną nockę zatrzymamy się w Hiltonie
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie zaczęłam mój pierwszy cykl na CLO
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie PCOS mam to samo więc wiem przez co przechodzisz ![]()
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową koleżankę
Właśnie zjedliśmy pyszny obiadek Tagliatelle z piersią z indyka, kurkami, cukinią, pomidorkami i mascarpone Niedługo będzie na blogu oczywiście ![]() A póki co zapraszam was do odwiedzenia najnowszego przepisu: http://rogalinka.blogspot.com/2013/0...na-pianka.html i polubienia mnie na fb O, tutaj Warto polubić, bo wtedy nie przegapicie żadnego nowego przepisu |
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, za tydzień kończy mi się premium na Ovu... tworzenie fikcyjnych kont czas zacząć!
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któraś tutaj już tak zrobiła - ja tylko zgapiłam pomysł 1-2 dziennie i będę mieć premium dalej
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Lea_ny, kindziulindzia, maxwelka - dziękuję za powitanie
Piszecie o gotowaniu... Ja w tym tygodniu to prawie z kuchni nie wychodzę Nie dość, że sama jestem no cóż można powiedzieć, że ciągle na diecie, w zasadzie do niej wracam po czasie rozprężenia (czyt. II fazy), to jeszcze teraz przed tym maratonem specjalnie mojemu TŻtowi gotuję, bo ma czas ładowania węglowodanami A że jestem jego serwis osobisty to mu ułożyłam tygodniowy jadłospis zgodny z wymogami i tym sposobem sama się urządziłam Śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja plus 4 posiłki dla samej siebie :P No masaaakraaa... W przyszłym tygodniu za karę będzie łaził w pracy na stołówkę, a co! ![]() Ja na ovufriend mam jeszcze premium. Wcześniej załośyłam sobie na FF i muszę powiedzieć, że mi odpowiada, ale chciałam mieć jakieś porównanie, no i wychodzi na to, że jednak oba korzystają z trochę innych algorytmów, bo mi różnie potencjalne owulki powyznaczały. ![]() kindziulindzia - ja niby tego PCOS stwierdzonego tak do końca nie mam Mam charakterystyczny obraz jajników, brak normalnej owulki tak sama z siebie, stosunek LH i FSH mam niestety ten zły, ale pozostałe ewentualne objawy (hormony typu testosteron itp., owłosienie) u mnie nie występują. Póki co muszę powiedzieć, że po Clo coś się zaczyna dziać i te wykresy zaczynają wyglądać w miarę normalnie. No i ja czuję, że mam jajniki a nigdy nie czułam.
Edytowane przez kaunokainen Czas edycji: 2013-08-15 o 19:22 |
|
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko idzie!
Jeszcze tylko 3 konta i będzie premium
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z PCOS ginka Wam to stwierdziła tak od razu przy USG? Zastanawiam się, czy jeżeli miałam kilka razy już robione usg, ale takie po prostu zwykłe badanie to czy jakby coś było źle to by zauważyła?
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Kaunokainen witaj!
|
|
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witamy nową staraczkę!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() Ja zamierzam jeszcze raz pójść ale muszę wybrać dogodny moment: czyt. mam na to miesiąc
|
|||
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-08-15 o 20:00 |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na USG moje jajniki wyglądają jakby były na wojnie i całą armię granatów miały wokół siebie do tego brak miesiączki a jak została wywołana to brak owulacji ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Potem wizyta u endokrynologa i diagnoza została postawiona PCOS bez dwóch zdań
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to pcos to żadne ziółka nie pomogą. I chyba miał rację, bo tempka mi nie rośnie
|
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() moja bratowa ma PCOS ale równo 23msc temu urodziła zdrową córeczkę Ale wiem że się leczyła- o więcej jej nie dopytywałam, bo nie chciałam być wścibska.
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
halo halo ktos mnie tu jeszcze pamieta
?
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
od Was?? Nigdy! Od sleczenia przed kompem
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Max polubiona
![]() Brydzia ty urwisie gdzieś się podziewała??? ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Kaunokainen cześć
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Witaj I jak? Tęskniłaś za forum?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

ostatnie dni upały koszmarne alenie mam co narzekać, jedzenie jest tutaj tak genialne ze jem jak szanowna
Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki 

teraz do owu dalekkooooo

, a od stycznia 2013 staraczka - obecnie 9 cs, drugi z Clo. Jak się możecie domyśleć jak dotąd starania były bezowocne. Przez ponad 4 lata brałam tabletki anty, bo miałam podejrzenie PCOS i przeszłam w stan uśpienia. Niestety po odstawieniu tabsów dalej miałam straszne problemy z owulką, więc teraz próbujemy ze stymulacją Clo. Jako że mieszkam obecnie w Finlandii a mój gin jest w Polsce wystartowałam z dawką 1/2 tabletki, bez monitoringu. Od 6 cykli mierzę tempkę i się obserwuję, założyłam konta na FF i Ovu, póki co staram się jakoś siebie ogarnąć

mam to samo więc wiem przez co przechodzisz
19.05.2012 

Tagliatelle z piersią z indyka, kurkami, cukinią, pomidorkami i mascarpone
Mam charakterystyczny obraz jajników, brak normalnej owulki tak sama z siebie, stosunek LH i FSH mam niestety ten zły, ale pozostałe ewentualne objawy (hormony typu testosteron itp., owłosienie) u mnie nie występują. Póki co muszę powiedzieć, że po Clo coś się zaczyna dziać i te wykresy zaczynają wyglądać w miarę normalnie. No i ja czuję, że mam jajniki