|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() No chyba, że mówimy o prawdziwych sokach typu sok z czarnego bzu czy malin to te inaczej traktuję Cytat:
Dlatego przy kolejnym karmieniu zmniejszałam porcje mleka. Najpierw tankowałam do pełna czyli karmienie 17-18, 20, 22:30 i potem jak się budziła to dawałam coraz mniej mleka lub sama zasypiała w trakcie.Woda też nie działała, musiało być mleko. Dopiero niedawno było tak, że dałam jej wodę i spała dalej, ale teraz jest ciepło i mogło chcieć jej się pić. Poza tym podkreślam, że ja wszystkich rozumów nie pozjadałam i piszę tylko o tym co u mnie się sprawdziło. Nie gwarantuje, że u innych się sprawdzi. Także ewentualnych reklamacji, skarg i zażaleń proszę do mnie nie kierować
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-08-15 o 10:42 |
||
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() koleżanka może pochwalić się niezłym bicepsem ![]() co więcej mała ma azs więc budzi się kilka razy w nocy bo swędzi - i koleżanka usypia od nowa czaicie że ona od 2 lat nocy nie przespała ![]() Cytat:
![]() Jan drzemie, a ja odkurzyłam i umyłam podłogi
|
||
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
czaje
![]() ![]() i zyje o dziwo my po nalesniczkach juz kupilam formy silikonowe w lidlu i jedlismy dzis nalesnikowe serduszka
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale to chyba jednak trochę inna sytuacja - ona do tego krzyczącemu dziecku po godzinę, dwie trzyma ręce by się nie drapało ![]() i czasem tak 3-4 razy w nocy... |
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zupelnie cos innego oby jej z tego dziecko po prostu wyroslo my czasem gonimy Tomka bo we snie ucieka z lozka i krzyczy i ucieka przed nami na szczescie, juz rzadko to sie zdarza |
|
|
|
|
#1566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mleko nie soki nie, o coli nawet nie będę wspominać. Pozbawiacie moje życie sensu ![]() Cytat:
![]() Spróbuję może dzisiaj z mlekiem, nie z sokiem. A żesz fak, nie spróbuję bo mi się mm skończyło i mam tylko jedną saszetkę bebilonu na wieczór. No to od jutra. I tak będę dżwigać swój krzyż do usranej śmierci ![]() MUSIAŁO MI TO JAKOŚ UMKNĄĆ WCZEŚNIEJ, BO BYŁAM PRZEKONANA, ŻE U wAS WODA DZIAŁAŁA. Sorki za capsa, nie chce mi sie przepisywać ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
No w sumie to masz rację, że jakby nie zaszkodzi
![]() Cytat:
![]() Także moje oficjalne stanowisko - jak jadła w nocy to u nas woda NIE działała. Nic to nie dało. Ale może taki był okres, że nie nadawała się jeszcze na oduczanie.Ale u niektórych działa. Z tym, że dla mnie to jest jednak za hardkorowe i już nie powtórzyłabym tego. To znaczy może bym sprawdziła czy pomoże, ale jak będzie płakać to ja dałabym mleko, ale mniej. Bo jak dziecko jest przyzwyczajone do posiłku to jest duże prawdopodobieństwo, że będzie płakać jak mu się nie da. Tak jak Tobie zamiast schabowego z ziemniaczkami daliby szklankę wody. Trochę byś się pewnie wk**** ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ją podziwiam mówiąc szczerze ja raz spróbowałam Janowi podać o 5 rano wody bo on zjada o 19 mniej więcej i potem o 5 rano właśnie 2-3 dni wcześniej nie wypijał nawet pół butelki więc myślałam że może spragniony ale się rozdarł ![]() a Jan dziś sobie "poszedł" ze swojego pokoju do pokoju męża także niezły kawałek kurcze nie ogarniam |
|
|
|
|
#1570 | |||
|
Zakorzenienie
|
zdarza się i to wcale nie tak rzadko
![]() Cytat:
w sumie racja, bez przesady, wszystko dla ludzi daj dziecku wódki, gwarantuję spokojną noc oj tam, damy radę szczerze to Wam powiem że mi nie przeszkadza zbytnio ani spanie z młodym, ani pobudki na cyca, ani lulanie (nie przeszkadzało, bo chwilowo zasypia sam) ani takie tam inne, tylko jak się naczytam ze u Was jest inaczej, albo że Wam to przeszkadza to później się napinam przez jakiś czas i kombinuję a niepotrzebnie, zupełnie niepotrzebnie ![]() Cytat:
ech koło 18-tki to się dopiero zaczną bezsenne noce jak młodzież na imprezy będzie łazić ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już widzę te telefony: mama trochę się przeciągnęło, będę rano A ja nerwosol na uspokojenie Powiem Wam, że moja mama miała dosyć niespotykane, ale moim zdaniem mądre podejście. Wolała, żebym wracała nad ranem niż jakbym miała wracać sama skądś o 2 czyli w środku w nocy. Uważała, że dużo bardziej niebezpieczne są takie nocne powroty. Miałam w sumie w życiu kilka takich nieprzyjemnych sytuacji. Na szczęście nigdy nic mi się stało i było to albo w godzinach wieczornych jak już było ciemno lub właśnie gdzieś po północy. Nigdy mi się nie przydarzyło nic takiego nad ranem. |
||
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Ale! Postanowilam skontaktowac sie z moja pania profesor psychologiem dzieciecym (nawiasem mowiac ja jestem psychologiem tylko jakos nie specjalizowalam sie w dzieciach ) i opisac nasza sytuacje i moze nam cos doradzi na przyszlosc zeby bylo w miare bezbolesnieMoja Mela "siedziala" tak na pollezaco w wozku dzisiaj i sama sie podniosla do siedzenia! I tak siedziala przez moment gryzla zabawke. Nie leciala ani do przodu ani na boki...bylam w szoku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis i wczoraj w nocy tylko raz cycek
budzilam sie za to wiecej
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Podotleniałyśmy się dziś z Ewką w ogrodzie, powietrze moje dziecko "rozebrało" no normalnie szaleństwo dziś, spała mi 2 razy po 15 minut
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z autopsji mówisz ![]() Mi przeszkadza jedynie to, że jestem po prostu nie wyspana i nie mogę się porządnie zregenerować. Bo spać to chyba wolę teraz z młodą niż z tżtem Poza tym człowiek przyzwyczaja się o dobrego a u nas już wcześniej było ładne, długie spanie i się skończyło Chociaż u Ciebie ![]() Jaką metodą do tego doszłyście? |
||
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my u rodziców mych. Jestem ciekawa jak z zasypianiem nocnym będzie...
|
|
#1576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() no fakt
|
|||
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
U nas tez mloda zadnej nocy nie przespala calej. Ale dzieki temu ze z nami spi to ja nie musialam latac do niej. Przez te prawie 8 miesiecy moze 2-3 razy bylo tak ze musialam wstac z lozka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
si
![]() o Majce. Przy kąpieli ![]() W sumie nie dziwota, niezła lalunia z niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sumienie by mnie zjadło potem ![]() hmmm w sumie, jak o tym pomyśle... to racja![]() Żeby mi się tylko chciało tak jak wcześniej.. Choć przyznam że jest mały progres w temacie libido. Już nie jest - 1000000, ale - 999999 ![]() Cytat:
![]() jak dla kotka ![]() Cytat:
Caluśki dzień spędziłyśmy z Ulą dziś na ogrodzie był kocyk, były zabawki, było elegancko ![]() A przed chwilą były gofry
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano ![]() napiekłam 3 blachy ciasteczek ![]() tak żeśmy z mężem wymyślili że jak słodycze to tylko domowej roboty jak coś na chleb to np upieczony kawał karkówki ![]() tudzież pasta zrobiona z makreli lub kawał twarogu ![]() żeby zdrowiej itd, ciekawe ile wytrzymamy ![]() mieliśmy dzisiaj małą wycieczkę - foty w albumie
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak kiedyś wymysliłam, że zero jedzenia "sztucznych" słodyczy i zero jedzenia poza domem kupionych potraw. Czyli jak wiedziałam że będę długo poza dome to brałam kanapkę Nie pamiętam jak długo wytrwałam i jaki był efekt![]() Jaś Na tym zdj, co go trzymasz- jesteście strasznie podobni. NAwet myslałam że słowo "Kopia" to twój tytuł dla tej fotki ![]() Ide pod prysznic i do Uli, bo znów jakaś taka niespokojna W dzień juz luz (pomijam, że byłam z nią nonstop prawie, więc pewnie dlatego ) A w nocy masakra jest. Pośpi do 21, a potem jest popłakiwanie, buczenie, wołanie o cycka, i pobudki co 1,5h Jak za starych dobrych czasów
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Ty też o mnie myślisz pod prysznicem ![]() super wycieczka!!
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha, nie- jak pomniejszałam to sobie zrobiłam kopię ![]() skok, zęby zęby i skok ![]() Jan to dzisiaj padł jak zabity przed 20, drzemkę ominął jedną i dlatego Cytat:
![]() co zdjęcie to inaczej widzę może taka mieszanka z niego ![]() chociaż ja ostatnio myślę że on coraz bardziej do męża robi się podobny tyle że czasem na zdjęciu walnie minę jakbym siebie widziała |
||
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wtsawalam szybko na pierwsze mrukniecie placzowe zeby sie nie rozbudzila dobrze, i baralam mala na rece do wtulenia na ramie, ona w kimono dalej , wiec ja do lozeczka jak przysnela, mama do wyrka i tak kilka razy wizja lokalna ![]() ![]() no nie, pierwzse to skojarzylam jak Sola, ale mysle Jagna e nie
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
dziś myślałam o tym, żeby dać garnitur męża do czyszczenia :P
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
No wiecie co.. jestem zdruzgotana.. ta godzina i nikt nic nie pisze?
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- WSTAWAĆ!!
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Dobry
![]() Zaraz jadziem do tej babeczki Znow sie denerwuje Cala droge bede wypatrywac kibelkow na drodze ![]() A ze tak poltorej godziny bedzie jazdy to ehhh sie naszukamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc ja dopiero przy śniadanku właśnie sąsiad mnie nawiedził a ja w piżamie z cudną fryzurą
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
nie denerwuj się
trzymamy z Ulą kciuki ![]() Cytat:
Tak więc zazdraszczam szaleństw Jana ![]() hmm... wiesz że tak zaczyna sie konkretna ilość filmów dla dorosłych..?
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wstawiłabym z rana emotkę z ekspresem, ale nie chcę sobie robić smaka bo przeoczyliśmy koniec kapsułek i mogę co najwyżej powąchać sobie puste opakowanie ![]() Tż ma urlop, więc ciągle w rozjazdach jesteśmy, albo w gościach, albo goście u nas, nawet nie ma kiedy na Wizażu napisać, bo podczytuję regularnie i na bieżąco rzecz jasna Dzisiaj pakowanie, jutro w końcu wyjeżdżamy, więc też będzie całodniowy amok, dobrze że przychodzą dzisiaj teściowie to poniańczą bobasa a my będziemy mieli chwilę na ogarnięcie wszystkiego.Przez dwa dni jeździliśmy w poszukiwaniu krzesełka nowego dla Franka, bo tamto - jak pisałam - leci na allegro. I normalnie niczego nie ma, tzn są ale nie ma ich w normalnych sklepach poza internetowymi a bardzo po poprzedniej krzesełkowej porażce chciałam go przymierzyć i nie kupować w ciemno. Ostatecznie kupiliśmy drewniane z Ikei, Franek zachwycony to my też Zdecydowanie łatwiej się je czyści niż to fotelowate które mieliśmy do tej pory Przy okazji, w ramach leczenia depresji wynikającej z ostatniej wypłaty i stania się utrzymanką tżta , nabyłam w końcu torbę na rzeczy bobasa Aa, no i Franek dostał pierwsze buty. Jeszcze za duże i jeszcze nie na teraz, ale za kilka miesięcy mu nóżka dorośnie do rozmiaru 19 a akurat była promocja ![]() Idę pooglądać foty, bo chyba któreś z Was coś wrzucały
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, nie oglądam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

I niestety nie pomogło - zjadł owszem, ale koło 2 się obudził jeszcze raz i nie dał się niczym oszukać i musiałam znowu dać mleko. Więc u mojego karmienie na śpiocha nie działa

Żeby to wyeliminować zaczęli ją nosić do usypiania - wyobrażacie sobie nosić dwuletniego kloca przed snem?! 
czaicie że ona od 2 lat nocy nie przespała 

) . Nie pamiętam o co chodziło, ale pewnie jak piszesz o zęby.