Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 22:02   #4861
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hope, yellow, juz rece opadaja i brak slow co do waszych tztow

magnoliss heeeeej
pamietam cie, pisalas chyba troszku u nas? zawsze chcialam miec blizniaki

little, no po ciazy calutki cellutit mi wyssalo po prostu, pojawily sie rozstepy no ale trudno

marsi, ja wiem, ze gruba nie jestem, po prostu porownuje siebie sprzed paru lat i no...brakuje mi do tego mojego fit ciala sporo jesczze. dlatego teraz poza narzekaniem zaczelam tez cokolwiek robic w tym kierunku, a zmotywowala mnie Little i jej podpis no i ten polmaraton na wiosne chce machnac z przyjaciolka wiec nie moge sie obijac
musze tylko zaczac zdrowo jesc bo np dzisiaj rano bulka z serkiem wiejskim potem pol kielbaski z grilla dwie kromeczki i kawa a to zdecydowanie za malo chyba
dzieki za uspokojenie co do pomidora a dawalas takiego surowego?

hje, kochana, obserwuj polencje dokladmie, gdyby cokolwiek odbiegalo od jej normalnego zachowania od razu jedz na ip!!!!!!!

meduzka, piekna z Ciebie dziewczyna i nie pitol kazda z nas ma gorsze dni, przejdzie Ci machnij sobie mejkapa wyszczalowego ubierz super ciuszki i ciesz sie

Ill, nie przezylabym chyba powrotu do pracy wspolczuje
a Igi rozwija sie niemozliwie szybko!
Milo mi Ale nie jest tak kolorowo, powinnam wazyc teraz 10 kilo mniej ;/ I niedawno zjadlam chipsy z 20-30 gram ale nie powinnam w ogole Ciezko mi jak TZ jest w domu caly dzien, zawsze wtedy jem wiecej i gorzej.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wybaczcie że się nie odzywam ale mam zabiegany dzień. Dzisiaj miałam cały dzień poświęcony na sesję Blanki, potem Wam pokaże jak będziecie chciały
Wczoraj padłam po marudnym dniu mojej córki.
Zaraz Was podczytam , a potem mąż mi będzie robił sesję
Potrzeba im trochę zdjęc na stronkę firmowa i tak się dajemy z Blanką wykorzystywać

Zauważyłam że mamy bliźniaki na wątku ! Witajcie
Ofkors czekamy na efekty sesji

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Rany dobrze że nic poważnego się nie stało

Nie mogę sobie wyobrazić że niedługo ten mój rozrabiaka też będzie taki

Co do zabawek to

Co do tż to mnie dziwi... jest do dupy między nami ale na spacery zawsze z nami chodził po pracy. Czasem jest tak fajnie ale dziś jest między nami taki mur, nie wiem o co mu chodzi... Cały dzień zmarnował. I warczy na mnie, dobrze że jutro do pracy idzie.

Jeszcze Wam pokażę mojego czarusia
Coz to za przystojniak

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:06   #4862
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
oooo rany, jakie cudeńko
myślę,że Ci wszystkie smutki rekompensuje
p.s mamy taki sam ręczniczek
ostatnio jak byłam na basenie to taka dziewczynka do swojego tatusia:
zobacz dzidziuś ma Henia takiego jak ja
a tatuś odpowiedział: no widzisz, wszystkie dzieci kochają Henia
no i zielony ręczniczek tym samym zostal nazwany Henio

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
silver, Daria ma jeszcze czas. Spokojnie. To Igi pędzi jak szalony z tym rozwojem ruchowym...ja bym chciała jeszcze troszkę takiego spokoju, docenisz później
no w sumie racja

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o matkosci, jak to brzmi
głodnemu chleb na myśli...
Stary 2013-08-15, 22:08   #4863
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Boże, jaki dupny dzień dziś.
Pokłóciłam się z mamą tak, że w końcu wyrzuciłam jej wszystkie żale, ona mi też, każda powiedziała, co chciała, a i tak nic chyba z tego nie wynikło. Bo widać, że jednak obie mamy po trochu racji. Usłyszałam, że mogę jej nienawidzić, ale jej to zwisa, bo lubi mnie tak samo jak i J. i K.

Po drugie, kuźwa, przewijałam Polę i chciałam wziąć pampersa, dosłownie dwa kroki od łóżka. A ona zdążyła fiknąć dwa razy i spaść, ale jak. Dziewczyny, naprawdę już chciałam z nią do szpitala jechać... Mamy przy łóżku szafę, na jego wysokości jest taka odstająca półka. I ona jak się obróciła, to najpierw w sam jej kant walnęła, i to jeszcze w to miejsce, gdzie miała bąbla po ukąszeniu komara. Przejechała po tym kancie parę cm, spadła i nabiła guza z boku czoła. W tym miejscu po ukąszeniu urosła jej taka bomba, że aż się wystraszyłam, że jakiś krwiak jej się zrobi. Jak to zobaczyłam, to się rozryczałam. Przytuliłam, uspokoiłam, dałam czopka, przyłożyłam łyżkę i na szczęście po niecałej godzinie już praktycznie bąbel był taki, jak wcześniej. Teraz zostało odrapanie na czole, guz ale mniejszy, i siniak.
Ale potem odespała 15 minutek na fotelu, i teraz śpi jakieś półtorej godziny. Ale humorek miała dobry, gadała z nami jak nigdy.
Rany, do tej pory mam przed oczami ten obraz jak uderza w tą szafkę, a potem spada na podłogę...
Dobrze że nic gorszego sie nie stalo ale obserwuj ją cały czas. Ja już od jakiś 2 tygodni przewijaka używam tylko po kąpieli.

Cytat:
dziewczyny, u mnie chyba będzie powtórka z wczoraj- mały budzi się co 10 -15 minut podałam mu ibum i żel na dziąsełka i nic
U mnie też mały co chwile marudzi przez sen ale posmarowałam mu właśnie dziasełka i jak by troszke lepiej.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Iguś jest taki rozkoszny, już tak dużo rozumie jak się do niego mówi. Ruchliwy bardzo, tylko by raczkował po całym mieszkaniu i szukał gdzie by się wspiąć i wstać. Przy kanapie potrafi już podejść z jednego końca do drugiego. Ciągle trzeba być przy nim bo czasem się zapomina i nagle się puszcza, no i przy płaskich powierzchniach wstaje, przy ścianie czy szybie w drzwiach balkonowych i później bach bo jak wstanie to nie ma się czego przytrzymać. Jak czasem usiądzie na podłodze i zajmie się czymś kilkanaście minut to cieszę się jak głupia że mogę usiąść i odsapnąć. Dzisiaj np. bawił się pudełkiem od mokrych chusteczek tym z nivea, czasem muchołapką się zajmie a z dziecięcych zabawek to tylko to mu się podoba http://allegro.pl/okazja-super-ciuch...465098054.html Siedzi na podłodze i wciska po kolei te guziczki To mu na razie zabrałam http://allegro.pl/stolik-muzyczny-pc...461206969.html bo tylko chwilkę posiedzi przed tym i coś tam powciska i z chwilę chwyta się tej góry i wstaje a to odjeżdża więc za wcześnie jeszcze.

A poza tym to doła mam...niedługo do pracy...
Współczuje powrotu do pracy.
brawa dla małego za jego postępy

Cytat:
Rany dobrze że nic poważnego się nie stało

Nie mogę sobie wyobrazić że niedługo ten mój rozrabiaka też będzie taki

Co do zabawek to

Co do tż to mnie dziwi... jest do dupy między nami ale na spacery zawsze z nami chodził po pracy. Czasem jest tak fajnie ale dziś jest między nami taki mur, nie wiem o co mu chodzi... Cały dzień zmarnował. I warczy na mnie, dobrze że jutro do pracy idzie.

Jeszcze Wam pokażę mojego czarusia
Tych naszych TŻ-ów to najlepiej

Miałam coś napisać ale nie pamietam co
Stary 2013-08-15, 22:12   #4864
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, tulam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:13   #4865
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dobra lecę spać Na szczęście Igi się przestawił i śpi od 20 do 7 (2-3 cyce na śpiocha w tym czasie). I jestem taka wyspana i szczęśliwa rano po kilku miesiącach pobudek o 5 i czekania z powiekami na zapałkach na pierwszą drzemkę młodego żeby też odespać jeszcze.
Jeszcze tylko muszę męża wykorzystać przed snem bo mnie przyszpiliło a że jego przyszpiliło rano to 2 będzie dzisiaj

Buziaki, kocham Was Tęsknie okropnie jak nie mam czasu wejść i poczytać i coś skrobnąć. No ale jeden plus powrotu do pracy że będę mogła z Wami być częściej
Stary 2013-08-15, 22:18   #4866
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42283495]ani mi nie mów, ja kompletnie nie wiem jak to ogarnąć, a w następny poniedziałek do pracy!
dzisiaj np. o 6 pierś jeszcze, potem 9:30 kaszka i... nic więcej łyżeczką! tyle, co koło 12 wypiła te 60ml rozcieńczonego bobofruta, a obiadek nie wszedł! dopiero o 14 pierś musiałam dać, bo co miałam zrobić?
[/QUOTE]

chyba nie bez powodu ssak po łacinie to mammalia ktoś mówił,ze to znaczy potrzebujący matki
dziecko zachowuje się zupełnie inaczej przy matce, wiem to z doświadczenia bo ja bardzo szybko wróciłam do pracy

i nawet widzę kiedy przychodzę po coś z biura mały widzi mnie i zaczyna jojczyć do cycka chce od razu i się marze a jak mnie nie ma to wcina wszystko co mu tylko teściowa pod nosek podsunie

a miałam pytać- Dorka zostaje z Twoją mamą tak? czy zostawiałaś już ją na jakąś dłuższą chwilę???

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-15 o 22:22
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:18   #4867
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tak oglądam koncerty i chyba moim największym marzeniem jest ZAGRAĆ (a nie zobaczyć) na Wacken. ;( Nigdy mnie to chyba już nie spotka, ehhh. Nie umiem się wziąć z tym moim wokalem... Miałam szansę, to z☠☠☠aliśmy wszyscy na całej linii... Dupa dupa dupa. Gorszy dzień dzisiaj mam.
Stary 2013-08-15, 22:21   #4868
marsi11
Zakorzenienie

czarna, któryś raz Cię widzę
chodź do nas
jak Wam idzie rozszerzanie dietki???
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:24   #4869
BlackSanctum
Zakorzenienie

A tak swoją drogą poszłabym na jakiś koncert, pamiętam to rozbijanie się po Slipknotach, Devildriverach czy Lamb of Godach... Było cudnie zobaczyć ich na żywo.

Narzekanie mi się włączyło. Muszę jutro walnąć sobie za☠☠☠isty mejkap i założyć szpilki (na zakupy ), to może będzie mi lepiej...

A tak w ogóle to jedziemy w sobotę na Lubelszczyznę. Samochodu nie znajdziemy do usranej śmierci, więc jedziemy Laguną. Pali jak smok przy włączonej klimatyzacji, ale co zrobić...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-15 o 22:28
Stary 2013-08-15, 22:34   #4870
ezzo
Zadomowienie

Hejka
Podczytuje, ale jakos weny i czasu brak na pisanie, urlopuje sie u tesciow, maz na piwku z kolega a ja w lozku z malym. Bylismy dzisiaj w zoo, mlody zobaczyl slonia i padl pozniej obudzil sie przy papuach, ale te skrzeczaly tak glosno, ze go wystraszyly i trzeba bylo uciekac.

hje wspolczuje sytuacji, biedna Polcia

Lady wow - tyle powiem, zazdrosze umiejetnosci i figury.

Acha, bylismy z malym u lekarza wczoraj, polecila nam dawac malemu codziennie przez 8dni pol czopka vibrucol. Usnal o 20 i od tamtej pory dopiero 1 pobudka, zapchany cycem na jakies 15 minut usnal ponowni, wiec chyba jakies efekty czopek przynosi, zobaczymy jak dalej bedzie.
Ide sie wtulic w synka i spac.
Buziaki
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:36   #4871
s i l v e r
Zakorzenienie

Dobranoc laseczki
Stary 2013-08-15, 22:41   #4872
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A ja mam wrażenie, że jakos stanęłam w miejscu z tym rozszerzeniam jedzonka
Kaszkę zje(wypije), słoiczka zje tylko pół, a tak to tylko cycek.
I nie zawsze jakoś wyjdzie, że dostaje kaszkę i słoiczek w jednym dniu. I z tym żółtkiem to też wiecznie zapominam
Pisałyście o przespanych nockach - no u nas nadal 2-3 karmienia w nocy.
I choćby nie wiem co, to zawsze jest karmienie o 4. A to pierwsze to różnie, czasami o północy, czasami o 1 lub 2 w nocy.
Kurcze nie wiem ile będę karmić piersią, ale nie wyobrażam sobie, że uda mi się utrzymać kp po powrocie do pracy na różne godziny, czasami pójdę na 6 h ( marzenie), czasami na 12
Dobrze, że do pracy pewnie w marcu dopiero

Ogólnie mam wrażenie, że moje życie stanęło w miejscu

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-08-15 o 22:46
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:43   #4873
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, objadłam się grilla i leżę plecakiem na wyrku, bo kurka nie mam siły! Trza Oli obiad zaserwować ale to jeszcze chwila Olesław bawi się, o dziwo Mata wróciła do łask!

Dziewczyny czym najchętniej bawią się Wasze dzieci? Wiem, ze wszystkie kable, stopy, ładowarki ale pomijając to? Macie jakąś zabawkę, która dziecko najchętniej pomiętosi? U mnie cały czas na topie jedna grzechotka, zawsze ją zainteresuje, ale powoli wychodzi z łask i szukam inspiracji. Do niedzieli jestem bez laptopa, ale jak się dorwe to zrobię jakieś zakupy na all, a może jutro w jakiś smyku coś fajnego znajdę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Debrah, pomysł z blogiem to strzał w 18 moim zdaniem też powinnaś założyć, masz świetne przemyślenia, które niejednej mamie by pomogły

Zabawki mojej Oli to butelka po wodzie, jeden ochronianiacz do szelek od wozka, paczka chusteczkę, stopy itp

Cytat:
Dobrze wiedzieć.To może jednak nie pakują świństwa żadnego do tych słoiczków. Najlepiej to mieć swój ogródek

Kurcze, dzień wolnego a tż już mnie tak wkurzył że odechciało mi się całego jego urlopu. Nie rozumiem go, tak fajnie potrafimy spędzać razem czas, no ale jak mam słyszeć codziennie przez tydzień że on nie ma po co wstawać bo i tak nie ma nic do roboty, to naprawdę szlag mnie trafia. Mam go dość. Wstał dziś o 13.10 bo go obudzilam i za pól godziny poszedł dalej spać...

:banghead::banghead::bang head:

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Upss, no to zostałam wywołana do tablicy sorrki dziewczyny, że Was tak ciągle podglądam ale moje dzieci są w wieku Waszych i tak sobie sprawdzam czy sie podobnie rozwijają nic nie pisze bo ciężko mi się wbić, a po za tym mam wrażenie, że przez tą moją dwójkę chyba nie mam czasu być na bieżąco z odpisywaniem.
Moi chłopcy hmm no cóż... są bardzooo absorbujący są strasznie kochani ale momentami mam wrażenie, że dalej nie dam rady ale z dnia na dzień jakoś daję później coś jeszcze o nic napiszę bo teraz zaczyna się co wieczorne marudzenie przed kąpaniem

Witaj !

Cytat:
Szymuś przysnął, Mateuszka usypia mąż, więc mogę trochę napisać.
Moi chłopcy 5 sierpnia skończyli pół roczku są bardzo rozkoszni, czasami mamy z nich niezły ubaw zwłaszcza jak jeden ciągnie np: drugiego z nóżkę i nie chce puścić, albo jak zamiast brać swoje rączki do buzi biorą braciszka, fajnie i słodko to wygląda no ale czasami naprawdę nie wiem "w co ręce włożyć" albo raczej którego na rączki wziąć jak oboje płaczą, a przechodzimy podobnie jak u większości z Was etap ząbkowania, serce mnie wtedy strasznie boli . Jest różnie, ale cieszę się bardzo, że już zawsze będą mieli siebie, teraz jest mi ciężko ale powtarzam sobie, że niedługo będzie lepiej a ja będę miała dwoje odchowanych dzieci "i pozamiatane"
Co prawda marzy mi się jeszcze dziewczynka ale pewnie wyszły by dwie abo znowu chłopcy więc jednak podziękuje
Oj to ciężko masz, ale wynagradzaja podwójnie

Cytat:
dziewczyny, u mnie chyba będzie powtórka z wczoraj- mały budzi się co 10 -15 minut podałam mu ibum i żel na dziąsełka i nic

jeju bidulko ściskam Was mocno

Lady ozesz kurrna szacun!! Ja to mojego dupska bym nawet na 2 nie podniosla I zero cellulitu masz
zero cellulitu i zero fatu- widziałam na żywo
a ta ciągle biadoli,że gruba,że brzydka
ech......

to stań twarzą do wizażu i wizać Ci mówiL jesteś piękną, młodą wspaniałą mamusią

a to mało?????
mi pediatra mówiła miesiąc temu,że 3 karmienia dla 6 miesięcznego bobasa są jak najbardziej ok

doskonale Cię rozumiem bo ja dziś dokładnie miałam taką samą noc

hello mamuśka
powiedz jak ciąża przebiegała, w ktorym tyg urodziłaś?cc?
jaka waga?

moj też jadł pomidora i nic mu nie było więc spoko[/QUOTE]

Moja też jadła pomidorowa surowego a pozatym pomidorówka też zajada

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro z powodu Tż

A Twój czaruś jaki słodki jest!
Popieram

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o matkosci, jak to brzmi

YELLOW- co za słodziak

dziewczyny umierające z przeżarcia- kalorie mozecie przebungowac

Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:52   #4874
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
chyba nie bez powodu ssak po łacinie to mammalia ktoś mówił,ze to znaczy potrzebujący matki
dziecko zachowuje się zupełnie inaczej przy matce, wiem to z doświadczenia bo ja bardzo szybko wróciłam do pracy

i nawet widzę kiedy przychodzę po coś z biura mały widzi mnie i zaczyna jojczyć do cycka chce od razu i się marze a jak mnie nie ma to wcina wszystko co mu tylko teściowa pod nosek podsunie

a miałam pytać- Dorka zostaje z Twoją mamą tak? czy zostawiałaś już ją na jakąś dłuższą chwilę???
nie, moja mama... długi temat, w każdym razie bałabym się już z nią zostawić Dorkę :/ wczoraj odstawiła wózek na bok, poszła sobie ważyć owoce i warzywa, koleja za nią, wózek zasłonięty, podeszłam, wzięłam... ani by się nie zorientowała
nie, nie mam pretensji, trudno mieć żal o wiek, ale... żal mi, zwyczajnie tak

trochę z teściową a trochę z mężem będzie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tak oglądam koncerty i chyba moim największym marzeniem jest ZAGRAĆ (a nie zobaczyć) na Wacken. ;( Nigdy mnie to chyba już nie spotka, ehhh. Nie umiem się wziąć z tym moim wokalem... Miałam szansę, to z☠☠☠aliśmy wszyscy na całej linii... Dupa dupa dupa. Gorszy dzień dzisiaj mam.
oj tam, ściśnij dupsko i próbuj

Mikakrolikowa, tak myślę od wczoraj o tych stymulacjach waszych - zabawki to jedno, ale ja bym tu teraz leciała: szyszki różne, kasztany zaraz będą, żołędzie, to jest naturalna stymulacja! co jeszcze - miska z zimną i gorącą (oczywiście z głową ) wodą, rączki z jednej do drugiej przekładasz - licząc do 3. Ryż preparowany do niskiego naczynia i niech się młody babrze. Mini maty antypoślizgowe: http://mnz.pl/produkty/dream-baby-ma...gowe-do-wanny/ takie mini, to normalnie za kilka zł w leroy merlin, praktikerze, castoramie jest, a w ikei taki krokodyl do wanny - z jednej strony ssawki, z drugiej wypustki, też dobra rzecz.

Wklep w google SENSOREŁKO i popatrz co mamy z ciut starszymi dziećmi robią

Zabawki - na pewno klocki sensoryczne fisher price (spokojnie używki na all kupisz, nawet na sztuki) lub kulki sensoryczne też fp. Jeszcze takie znalazłam, też fajne:

http://allegro.pl/klocki-sensoryczne...463151196.html

http://allegro.pl/fisher-price-klock...475067263.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 23:02   #4875
sarah67
Zadomowienie

hej
nie odzywałam się bo przyjechalismy we wtorek do =s=cia a dzis maz pojechal do pracy do niemiec, stąd miał tylko 340km, mowi, ze na pierwszy rzut ok wydaje sie ok byc i ze mamy przyjechac, i cooo i ja bajam się, wolałabym w Polsce mieszkac chyba jednak no ale jak pisalam w naszym miejscu zamieszkania maz nie znajdzie dobrze platnej pracy, a zaczynac od nowa w innym miejscu w Polsce jest znacznie trudniej niz za granica, szkoda jedynie mojej pracy w biurze bo juz mnie tam gdyby cos z powrotem nie przyjma

a i pisalam krucho z finansami, a maz najpierw perfumy Diora 75ml
a teraz fundnął mi makijaz permamentny tzn, same kreski zamowil gorne i dolne ale ja wzielam tylko górne dekoracyjne, dól sie balam jak to bedzie wygladac, moze kiedys sie zdecyduje, ale brwi to chyba nie zrobie nigdy nie podoba mi sie

Poza tym u nas wszystko ok

i nie bylo mnie 2 dni a tak za Wami tesknilam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 23:53   #4876
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze? Nie mam zupelnie czasu na czytanie, staram sie nacieszyc Mama. Czas leci mega szybko, za nami juz ponad tydzien jej pobytu

Mysle o Was i tesknie

Z tego co na szybkosci przeczytalam to: hje okropnie mi przykro. Bogu dzieki, ze nic zlego sie Malutkiej nie stalo, ucaluj ja mocno

Lady szacun!!!

Yellow, hope strasznie mi przykro z powodu Tztow A Oli przecudny jest

Ja tez Wam wkleje moja Smieszke dla przypomnienia

Buziaki kochane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_6793s.jpg (79,0 KB, 28 załadowań)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 23:57   #4877
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze? Nie mam zupelnie czasu na czytanie, staram sie nacieszyc Mama. Czas leci mega szybko, za nami juz ponad tydzien jej pobytu

Mysle o Was i tesknie

Z tego co na szybkosci przeczytalam to: hje okropnie mi przykro. Bogu dzieki, ze nic zlego sie Malutkiej nie stalo, ucaluj ja mocno

Lady szacun!!!

Yellow, hope strasznie mi przykro z powodu Tztow A Oli przecudny jest

Buziaki kochane
Ale piękne zdjęcie!

Dziewczyny : wiecie, że jesteście wspaniałe?

Tulę Was wszystkie, mega dzielne z Was babki.
I cieszę się, że was spotkałam, aż mi głupio, tyle dobrego od Was ciągle "słyszę"
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 01:39   #4878
badziabadzia
Zakorzenienie

Pstryniu, pytalas co mądrego neurolog powiedzial tak prawdę mówiąc to nic nowego nasz wątek to największa skarbnica wiedzy ale np. z takich ciekawszych dla mnie rzeczy, mowił, ze dzieci, które czworakują spadając z drzewa nie polamią się jka te, ktore tego nie robią, i że z czworakujących wyrastają sportowcy - oczywiście mówił jkaie to ważne żeby nie pomijać tego etapu. Powiedział, zeby nie sadzac dziecka przede wszystkim dlatego, ze jak mu sie za bardzo spodoba to nie bedzie chcialo lezec na brzuszku a co za tym idzie czworakowac. I, ze siadanie najlepsze wlasnie z takiej pozycji na rączkach i kolankach. Stawianie dziecka to zlo (oczywiscie datego, ze czworakowaie musi być ) i dziecko ma samo stanac przy meblach. Generalnie nic nowego ale tz posluchal, stwierdzil - zona sie naczyta wizazu ale chyba mądrze potem gada - chociaz moj tz to i tak mnie slucha jesli o Zoche chodzi
Dla mnie nawazniejsze, ze na tej wizycie ktos pierwszy raz ocenil rozwoj malej, wypytal o wszytko co robi, a czego nie. Jestem teraz duzo spokojniejsza - bo niby wiadomo zeby nie porownywac, ale czasem jak patrzylam na Wasze dzieciaczki to jakis niepokoj sie budzil, bo Zosia jakas wyrywna rozwojowo nie jest
No i Pan Zosie pochwalil, bo zaplakala tylko chwile jak ja mlotkiem ostukiwal, a tak to byly usmieszki
Ooo i np powiedzial, ze bardzo dobrze, ze reaguje niepokojem na obcych, ze taki dystans tworzy - w tym wieku tak powinno byc

Hje, biedna Polusia, usciskaj ja od cioci

Ja od dziś sie biore z siebie

Wtam mamusie blizniakow podziwiam

A Zoche wlasnie ululalam po drugiej pobudce, ciakawe o dalej
Stary 2013-08-16, 04:36   #4879
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Czesc!
silver alez sie rozkrecilas kobieto ;-)
hje jak sie ma Pola? Mam nadzieje, ze wszystko dobrze
lady pozazdroscic formy.
yellow trzymaj sie dziewczyno! Czarus czaruje i ma sliczne portki
illusion Yae poszla w slady [/B] Igiego i tez od miesiaca rowno o 5 sie budzi. Dzien w dzien o Tobie mysle wtedy. O kiedy mniej wiecej wstaje pozniej?
charlizz u nas ukochana nade wszystko zabawka jest gazeta dla niemowlaka; http://shop.akachan.jp/shopping/g/g311010800
W srodku jest cos szeleszczacego a z zewntarz tkanina. Mozna mietolic w raczkach, ciamkac w buzi i jak szelesci milo.
Nastepnym hitem beda pewnie chusteczki higieniczne dla dzieci. Taki plastikowy kartonik, z ktorego wyciaga sie chusteczki szeleszczace; zupelne jak z prawdziwego.
evel mam nadzieje, ze z Maja juz lepiej
black jeszcze wszystko przed Toba
magnoliss witaj! Prosimy o zdjecie Twojego podwojnego szczescia
lenova czekamy na zdjecia z sesji! Jak sie czujesz przed obiektywem? Ja bardzo nie lubie, kiedy ktos robi mi zdjecia, a ja zdjae sobie z tego sprawe, te z zaskoczenia sa w porzadku, chociaz czesto z glupia mina

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-08-16 o 04:37
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 07:38   #4880
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana
Dziś pobudka na mleczko o 00:00 i 6.00
Od 6 pospała do 7 i chyba już jest wyspana.
My dziś jedziemy na urodziny do teściowej (nie widziałam jej już 2 miesiące ).

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Ogólnie mam wrażenie, że moje życie stanęło w miejscu

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Zabawki mojej Oli to butelka po wodzie, jeden ochronianiacz do szelek od wozka, paczka chusteczkę, stopy itp
Ooo tak, butelka musi być

U nas paczka chusteczek też idzie w ruch.

I metka od kocyka

Cytat:
Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze?
hej hej

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale piękne zdjęcie!

Dziewczyny : wiecie, że jesteście wspaniałe?

Tulę Was wszystkie, mega dzielne z Was babki.
I cieszę się, że was spotkałam, aż mi głupio, tyle dobrego od Was ciągle "słyszę"

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
silver alez sie rozkrecilas kobieto ;-)
ja się dopiero rozkręcam

evel, jak tam Maja??
hje, jak się czuje Pola?
Stary 2013-08-16, 07:39   #4881
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Witam się z rana
stęskniłaś się?

Hje jak Pola????
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 07:39   #4882
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Pstryniu, pytalas co mądrego neurolog powiedzial tak prawdę mówiąc to nic nowego nasz wątek to największa skarbnica wiedzy ale np. z takich ciekawszych dla mnie rzeczy, mowił, ze dzieci, które czworakują spadając z drzewa nie polamią się jka te, ktore tego nie robią, i że z czworakujących wyrastają sportowcy - oczywiście mówił jkaie to ważne żeby nie pomijać tego etapu. Powiedział, zeby nie sadzac dziecka przede wszystkim dlatego, ze jak mu sie za bardzo spodoba to nie bedzie chcialo lezec na brzuszku a co za tym idzie czworakowac. I, ze siadanie najlepsze wlasnie z takiej pozycji na rączkach i kolankach. Stawianie dziecka to zlo (oczywiscie datego, ze czworakowaie musi być ) i dziecko ma samo stanac przy meblach. Generalnie nic nowego ale tz posluchal, stwierdzil - zona sie naczyta wizazu ale chyba mądrze potem gada - chociaz moj tz to i tak mnie slucha jesli o Zoche chodzi
Dla mnie nawazniejsze, ze na tej wizycie ktos pierwszy raz ocenil rozwoj malej, wypytal o wszytko co robi, a czego nie. Jestem teraz duzo spokojniejsza - bo niby wiadomo zeby nie porownywac, ale czasem jak patrzylam na Wasze dzieciaczki to jakis niepokoj sie budzil, bo Zosia jakas wyrywna rozwojowo nie jest
No i Pan Zosie pochwalil, bo zaplakala tylko chwile jak ja mlotkiem ostukiwal, a tak to byly usmieszki
Ooo i np powiedzial, ze bardzo dobrze, ze reaguje niepokojem na obcych, ze taki dystans tworzy - w tym wieku tak powinno byc

Hje, biedna Polusia, usciskaj ja od cioci

Ja od dziś sie biore z siebie

Wtam mamusie blizniakow podziwiam

A Zoche wlasnie ululalam po drugiej pobudce, ciakawe o dalej
Super ten lekarz wytłumaczył i ją sievtroche uspokoiłam czytając to

Cytat:
Witam się z rana
Napewno teskniłas niezmiernie

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-08-16, 07:40   #4883
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam nową mamusię, podziwiam w wychowaniu bliźniaków! Masz jakąś pomoc czy jesteś sama z dzieciaczkami??

Ania jasne, że pamiętamy Naciesz się mamą
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 07:46   #4884
magnoliss
Raczkowanie

Prosiłyście o zdjęcie, tutaj mają 4 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010805.jpg (38,1 KB, 55 załadowań)
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 07:49   #4885
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
stęskniłaś się?
Cytat:
Napewno teskniłas niezmiernie
Baaaaaardzo

Cytat:
Prosiłyście o zdjęcie, tutaj mają 4 miesiące
Ale cudne! Jakie oczyska mają

Cytat:

Buziaki kochane
Piękne zdjęcie!!
Stary 2013-08-16, 08:00   #4886
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

A to mój bawiących się skarb a mama wizazuje. Dziewczyny które korzystają z apki jak się do klubu da wejść, bo nie mogę rozkminic

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376632795493.jpg (66,7 KB, 50 załadowań)

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-08-16, 08:07   #4887
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
A to mój bawiących się skarb a mama wizazuje. Dziewczyny które korzystają z apki jak się do klubu da wejść, bo nie mogę rozkminic

Z apki nie da się wejść do klubu

Hje jak Pola ???

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:11   #4888
magnoliss
Raczkowanie

marsi dzieci urodziły się przez cc (próbowałam sn ale nie dało rady) z wagą 2740 i 2560 miały 48 i 52 cm
LadyWhisper pamiętam jak mówiłaś , że marzyłaś o bliźniakach, hmm.. no cóż są plusy i minusy bycia mamą bliźniakową czasami jak jestem strasznie zmęczona to czytam sobie blog dziewczyny która ma trojaczki i wtedy nabieram sił, bardzo optymistyczny blog
fewcia mieszkamy z moją mamą, tylko Ona pracuje i wraca około 16, więc przez większość dnia jestem sama, a mąż pracuje od poniedziałku do soboty od rana do wieczora(często późnego), ale przynajmniej dzięki mojej mamie obiadów nie muszę gotować, bo tak chyba byśmy głodowali
tak a'propos często się zastanawiam, czy trudniej, ciężej jest mieć dzieci rok po roku, czy bliźniaki? Co myślicie?????? Ja myślę, że chyba rok po roku
Stary 2013-08-16, 08:13   #4889
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Nina, nie da sie wlasnie :/

Hej hej
Mam ambitny plan: podejmuje sie przelecenia tego, co pisalyscie jak mnie nie bylo
Pewnie tydzien strace, ale co tam

Nigdzie juz nie jade, takze bede na biezaco

Mama z siostra juz wczoraj wieczorem pojechaly, takze znow sie zaczna samotne dni z Kuba, bo TZ wiecznie w pracy.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:19   #4890
magnoliss
Raczkowanie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

śliczna

Mam pytanie do dziewczyn, które mają w domu psa albo kota, czy Wy też macie taki problem z sierścią? ;/ mi już ręce opadają odkąd moja suczka zaczęła linieć, wszędzie są kłaki a dzieci pełzają i wiecznie mają włosy na rączkach odkurzam dzień w dzień, wyczesuje psa ale i tak są, macie jakiś lepszy sposób na pozbycie się tych kłaków?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości