|
|
#4861 | |||
|
Lurker ;)
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Ale nie jest tak kolorowo, powinnam wazyc teraz 10 kilo mniej ;/ I niedawno zjadlam chipsy z 20-30 gram ale nie powinnam w ogole Ciezko mi jak TZ jest w domu caly dzien, zawsze wtedy jem wiecej i gorzej.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4863 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawa dla małego za jego postępy Cytat:
Miałam coś napisać ale nie pamietam co
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, tulam.
|
|
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra lecę spać
Na szczęście Igi się przestawił i śpi od 20 do 7 (2-3 cyce na śpiocha w tym czasie). I jestem taka wyspana i szczęśliwa rano po kilku miesiącach pobudek o 5 i czekania z powiekami na zapałkach na pierwszą drzemkę młodego żeby też odespać jeszcze.Jeszcze tylko muszę męża wykorzystać przed snem bo mnie przyszpiliło a że jego przyszpiliło rano to 2 ![]() Buziaki, kocham Was Tęsknie okropnie jak nie mam czasu wejść i poczytać i coś skrobnąć. No ale jeden plus powrotu do pracy że będę mogła z Wami być częściej
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42283495]ani mi nie mów, ja kompletnie nie wiem jak to ogarnąć, a w następny poniedziałek do pracy!
dzisiaj np. o 6 pierś jeszcze, potem 9:30 kaszka i... nic więcej łyżeczką! tyle, co koło 12 wypiła te 60ml rozcieńczonego bobofruta, a obiadek nie wszedł! dopiero o 14 pierś musiałam dać, bo co miałam zrobić? [/QUOTE] chyba nie bez powodu ssak po łacinie to mammalia ktoś mówił,ze to znaczy potrzebujący matki![]() dziecko zachowuje się zupełnie inaczej przy matce, wiem to z doświadczenia bo ja bardzo szybko wróciłam do pracy i nawet widzę kiedy przychodzę po coś z biura mały widzi mnie i zaczyna jojczyć do cycka chce od razu i się marze a jak mnie nie ma to wcina wszystko co mu tylko teściowa pod nosek podsunie a miałam pytać- Dorka zostaje z Twoją mamą tak? czy zostawiałaś już ją na jakąś dłuższą chwilę??? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-15 o 22:22 |
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Tak oglądam koncerty i chyba moim największym marzeniem jest ZAGRAĆ (a nie zobaczyć) na Wacken. ;( Nigdy mnie to chyba już nie spotka, ehhh. Nie umiem się wziąć z tym moim wokalem... Miałam szansę, to z☠☠☠aliśmy wszyscy na całej linii... Dupa dupa dupa. Gorszy dzień dzisiaj mam.
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
czarna, któryś raz Cię widzę
chodź do nas jak Wam idzie rozszerzanie dietki??? |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą poszłabym na jakiś koncert, pamiętam to rozbijanie się po Slipknotach, Devildriverach czy Lamb of Godach... Było cudnie zobaczyć ich na żywo.
Narzekanie mi się włączyło. Muszę jutro walnąć sobie za☠☠☠isty mejkap i założyć szpilki (na zakupy A tak w ogóle to jedziemy w sobotę na Lubelszczyznę. Samochodu nie znajdziemy do usranej śmierci, więc jedziemy Laguną. Pali jak smok przy włączonej klimatyzacji, ale co zrobić... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-15 o 22:28 |
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Podczytuje, ale jakos weny i czasu brak na pisanie, urlopuje sie u tesciow, maz na piwku z kolega a ja w lozku z malym. Bylismy dzisiaj w zoo, mlody zobaczyl slonia i padl pozniej obudzil sie przy papuach, ale te skrzeczaly tak glosno, ze go wystraszyly i trzeba bylo uciekac.hje wspolczuje sytuacji, biedna Polcia Lady wow - tyle powiem, zazdrosze umiejetnosci i figury. Acha, bylismy z malym u lekarza wczoraj, polecila nam dawac malemu codziennie przez 8dni pol czopka vibrucol. Usnal o 20 i od tamtej pory dopiero 1 pobudka, zapchany cycem na jakies 15 minut usnal ponowni, wiec chyba jakies efekty czopek przynosi, zobaczymy jak dalej bedzie. Ide sie wtulic w synka i spac. Buziaki |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc laseczki
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam wrażenie, że jakos stanęłam w miejscu z tym rozszerzeniam jedzonka
![]() Kaszkę zje(wypije), słoiczka zje tylko pół, a tak to tylko cycek. I nie zawsze jakoś wyjdzie, że dostaje kaszkę i słoiczek w jednym dniu. I z tym żółtkiem to też wiecznie zapominam Pisałyście o przespanych nockach - no u nas nadal 2-3 karmienia w nocy. I choćby nie wiem co, to zawsze jest karmienie o 4. A to pierwsze to różnie, czasami o północy, czasami o 1 lub 2 w nocy. Kurcze nie wiem ile będę karmić piersią, ale nie wyobrażam sobie, że uda mi się utrzymać kp po powrocie do pracy Dobrze, że do pracy pewnie w marcu dopiero ![]() Ogólnie mam wrażenie, że moje życie stanęło w miejscu
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-08-15 o 22:46 |
|
|
|
#4873 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj ! Cytat:
![]() Cytat:
a ta ciągle biadoli,że gruba,że brzydka ech...... to stań twarzą do wizażu i wizać Ci mówiL jesteś piękną, młodą wspaniałą mamusią a to mało????? mi pediatra mówiła miesiąc temu,że 3 karmienia dla 6 miesięcznego bobasa są jak najbardziej ok doskonale Cię rozumiem bo ja dziś dokładnie miałam taką samą noc ![]() hello mamuśka powiedz jak ciąża przebiegała, w ktorym tyg urodziłaś?cc? jaka waga? moj też jadł pomidora i nic mu nie było więc spoko[/QUOTE] Moja też jadła pomidorowa surowego a pozatym pomidorówka też zajada Popieram ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#4874 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie, nie mam pretensji, trudno mieć żal o wiek, ale... żal mi, zwyczajnie tak trochę z teściową a trochę z mężem będzie Cytat:
![]() Mikakrolikowa, tak myślę od wczoraj o tych stymulacjach waszych - zabawki to jedno, ale ja bym tu teraz leciała: szyszki różne, kasztany zaraz będą, żołędzie, to jest naturalna stymulacja! co jeszcze - miska z zimną i gorącą (oczywiście z głową ) wodą, rączki z jednej do drugiej przekładasz - licząc do 3. Ryż preparowany do niskiego naczynia i niech się młody babrze. Mini maty antypoślizgowe: http://mnz.pl/produkty/dream-baby-ma...gowe-do-wanny/ takie mini, to normalnie za kilka zł w leroy merlin, praktikerze, castoramie jest, a w ikei taki krokodyl do wanny - z jednej strony ssawki, z drugiej wypustki, też dobra rzecz. Wklep w google SENSOREŁKO i popatrz co mamy z ciut starszymi dziećmi robią Zabawki - na pewno klocki sensoryczne fisher price (spokojnie używki na all kupisz, nawet na sztuki) lub kulki sensoryczne też fp. Jeszcze takie znalazłam, też fajne: http://allegro.pl/klocki-sensoryczne...463151196.html http://allegro.pl/fisher-price-klock...475067263.html |
||
|
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
hej
nie odzywałam się bo przyjechalismy we wtorek do =s=cia a dzis maz pojechal do pracy do niemiec, stąd miał tylko 340km, mowi, ze na pierwszy rzut ok wydaje sie ok byc i ze mamy przyjechac, i cooo i ja bajam się, wolałabym w Polsce mieszkac chyba jednak no ale jak pisalam w naszym miejscu zamieszkania maz nie znajdzie dobrze platnej pracy, a zaczynac od nowa w innym miejscu w Polsce jest znacznie trudniej niz za granica, szkoda jedynie mojej pracy w biurze bo juz mnie tam gdyby cos z powrotem nie przyjma ![]() a i pisalam krucho z finansami, a maz najpierw perfumy Diora 75ml a teraz fundnął mi makijaz permamentny tzn, same kreski zamowil gorne i dolne ale ja wzielam tylko górne dekoracyjne, dól sie balam jak to bedzie wygladac, moze kiedys sie zdecyduje, ale brwi to chyba nie zrobie nigdy nie podoba mi sie Poza tym u nas wszystko ok i nie bylo mnie 2 dni a tak za Wami tesknilam |
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze?
Nie mam zupelnie czasu na czytanie, staram sie nacieszyc Mama. Czas leci mega szybko, za nami juz ponad tydzien jej pobytu ![]() Mysle o Was i tesknie Z tego co na szybkosci przeczytalam to: hje okropnie mi przykro. Bogu dzieki, ze nic zlego sie Malutkiej nie stalo, ucaluj ja mocno Lady szacun!!! Yellow, hope strasznie mi przykro z powodu Tztow A Oli przecudny jest Ja tez Wam wkleje moja Smieszke dla przypomnienia Buziaki kochane
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny : wiecie, że jesteście wspaniałe? Tulę Was wszystkie, mega dzielne z Was babki. I cieszę się, że was spotkałam, aż mi głupio, tyle dobrego od Was ciągle "słyszę"
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, pytalas co mądrego neurolog powiedzial
nasz wątek to największa skarbnica wiedzy ale np. z takich ciekawszych dla mnie rzeczy, mowił, ze dzieci, które czworakują spadając z drzewa nie polamią się jka te, ktore tego nie robią, i że z czworakujących wyrastają sportowcy - oczywiście mówił jkaie to ważne żeby nie pomijać tego etapu. Powiedział, zeby nie sadzac dziecka przede wszystkim dlatego, ze jak mu sie za bardzo spodoba to nie bedzie chcialo lezec na brzuszku a co za tym idzie czworakowac. I, ze siadanie najlepsze wlasnie z takiej pozycji na rączkach i kolankach. Stawianie dziecka to zlo (oczywiscie datego, ze czworakowaie musi być ) i dziecko ma samo stanac przy meblach. Generalnie nic nowego ale tz posluchal, stwierdzil - zona sie naczyta wizazu ale chyba mądrze potem gada - chociaz moj tz to i tak mnie slucha jesli o Zoche chodzi Dla mnie nawazniejsze, ze na tej wizycie ktos pierwszy raz ocenil rozwoj malej, wypytal o wszytko co robi, a czego nie. Jestem teraz duzo spokojniejsza - bo niby wiadomo zeby nie porownywac, ale czasem jak patrzylam na Wasze dzieciaczki to jakis niepokoj sie budzil, bo Zosia jakas wyrywna rozwojowo nie jest ![]() No i Pan Zosie pochwalil, bo zaplakala tylko chwile jak ja mlotkiem ostukiwal, a tak to byly usmieszki ![]() Ooo i np powiedzial, ze bardzo dobrze, ze reaguje niepokojem na obcych, ze taki dystans tworzy - w tym wieku tak powinno byc Hje, biedna Polusia, usciskaj ja od cioci Ja od dziś sie biore z siebie ![]() Wtam mamusie blizniakow ![]() A Zoche wlasnie ululalam po drugiej pobudce, ciakawe o dalej
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Czesc!
silver alez sie rozkrecilas kobieto ;-) hje jak sie ma Pola? Mam nadzieje, ze wszystko dobrze lady pozazdroscic formy. yellow trzymaj sie dziewczyno! Czarus czaruje i ma sliczne portki illusion Yae poszla w slady [/B] Igiego i tez od miesiaca rowno o 5 sie budzi. Dzien w dzien o Tobie mysle wtedy. O kiedy mniej wiecej wstaje pozniej? charlizz u nas ukochana nade wszystko zabawka jest gazeta dla niemowlaka; http://shop.akachan.jp/shopping/g/g311010800 W srodku jest cos szeleszczacego a z zewntarz tkanina. Mozna mietolic w raczkach, ciamkac w buzi i jak szelesci milo. Nastepnym hitem beda pewnie chusteczki higieniczne dla dzieci. Taki plastikowy kartonik, z ktorego wyciaga sie chusteczki szeleszczace; zupelne jak z prawdziwego. evel mam nadzieje, ze z Maja juz lepiej black jeszcze wszystko przed Toba magnoliss witaj! Prosimy o zdjecie Twojego podwojnego szczescia lenova czekamy na zdjecia z sesji! Jak sie czujesz przed obiektywem? Ja bardzo nie lubie, kiedy ktos robi mi zdjecia, a ja zdjae sobie z tego sprawe, te z zaskoczenia sa w porzadku, chociaz czesto z glupia mina Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-08-16 o 04:37 |
|
|
|
#4880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Dziś pobudka na mleczko o 00:00 i 6.00 Od 6 pospała do 7 i chyba już jest wyspana. My dziś jedziemy na urodziny do teściowej (nie widziałam jej już 2 miesiące ).---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() U nas paczka chusteczek też idzie w ruch. I metka od kocyka ![]() Cytat:
ja się dopiero rozkręcam ![]() evel, jak tam Maja?? hje, jak się czuje Pola?
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię, podziwiam w wychowaniu bliźniaków! Masz jakąś pomoc czy jesteś sama z dzieciaczkami??
Ania jasne, że pamiętamy
|
|
|
|
#4884 |
|
Raczkowanie
|
Prosiłyście o zdjęcie, tutaj mają 4 miesiące
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Baaaaaardzo
![]() Ale cudne! Jakie oczyska mają Piękne zdjęcie!!
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
A to mój bawiących się skarb a mama wizazuje. Dziewczyny które korzystają z apki jak się do klubu da wejść, bo nie mogę rozkminic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
marsi dzieci urodziły się przez cc (próbowałam sn ale nie dało rady) z wagą 2740 i 2560 miały 48 i 52 cm
LadyWhisper pamiętam jak mówiłaś , że marzyłaś o bliźniakach, hmm.. no cóż są plusy i minusy bycia mamą bliźniakową czasami jak jestem strasznie zmęczona to czytam sobie blog dziewczyny która ma trojaczki![]() i wtedy nabieram sił, bardzo optymistyczny blogfewcia mieszkamy z moją mamą, tylko Ona pracuje i wraca około 16, więc przez większość dnia jestem sama, a mąż pracuje od poniedziałku do soboty od rana do wieczora(często późnego), ale przynajmniej dzięki mojej mamie obiadów nie muszę gotować, bo tak chyba byśmy głodowali ![]() tak a'propos często się zastanawiam, czy trudniej, ciężej jest mieć dzieci rok po roku, czy bliźniaki? Co myślicie?????? Ja myślę, że chyba rok po roku |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Nina, nie da sie wlasnie :/
Hej hej ![]() Mam ambitny plan: podejmuje sie przelecenia tego, co pisalyscie jak mnie nie bylo ![]() Pewnie tydzien strace, ale co tam ![]() Nigdzie juz nie jade, takze bede na biezaco ![]() Mama z siostra juz wczoraj wieczorem pojechaly, takze znow sie zaczna samotne dni z Kuba, bo TZ wiecznie w pracy. |
|
|
|
#4890 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które mają w domu psa albo kota, czy Wy też macie taki problem z sierścią? ;/ mi już ręce opadają odkąd moja suczka zaczęła linieć, wszędzie są kłaki odkurzam dzień w dzień, wyczesuje psa ale i tak są, macie jakiś lepszy sposób na pozbycie się tych kłaków?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

no i ten polmaraton na wiosne chce machnac z przyjaciolka wiec nie moge sie obijac

Usłyszałam, że mogę jej nienawidzić, ale jej to zwisa, bo lubi mnie tak samo jak i J. i K.
Teraz zostało odrapanie na czole, guz ale mniejszy, i siniak.
podałam mu ibum i żel na dziąsełka i nic
brawa dla małego za jego postępy
Na szczęście Igi się przestawił i śpi od 20 do 7 (2-3 cyce na śpiocha w tym czasie). I jestem taka wyspana i szczęśliwa rano po kilku miesiącach pobudek o 5 i czekania z powiekami na zapałkach na pierwszą drzemkę młodego żeby też odespać jeszcze.