Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 20:54   #1351
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
No to ladnue zaopatrzona jestes jsvtex jam ciuchow ale nue liczylam nawrt s kombinezony mam dwa jeden wójcika a ftugi nie pamietam ale oba chyba 74 wiec nie wiem czy geda dobre ehhh
I wspolczuje nocki

A to kilka fot z wyjazdu
własnie jak jest z rozmiarami bo na niektórych 74 jest 6-9mc a n innych 9-12 ale władowałam je do 6-9 dziś przetestuje piżamkę bo mierzyłam i jest prawie w sam raz ciut rękawki za długie ale podwinę banka widać wypad udany.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:55   #1352
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

I jeszcze pare
Zobaczcie co tsta i mama zlow robua :banghead: heee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376592830107.jpg (124,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376592873293.jpg (118,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376592889541.jpg (111,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376592901374.jpg (96,3 KB, 17 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:55   #1353
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mnie płatki kosmetyczne więcej kosztują niż chusteczki Ale wolę płatki. Chusteczek używa TŻ i mam jedne w torbie na wyjścia.

Gdyby nie Wy to bym zapomniała, że dziś święto

Moja Sofia się jednoczy z Tobą w bólu - też ma dziś nerwa na wszystko. Tylko ma o tyle szczęścia, że może dostać cycka Nam pozostają lody

Zgadnijcie jakiego produktu nie chciano mi dziś sprzedać w sklepie, bo nie miałam przy sobie dowodu Zmywacza do paznokci Pomijam fakt, że wzięto mnie za nieletnią, mimo mego sędziwego wieku i dziecka na rękach (choć w sumie tutaj akurat wiele dzieci ma dzieci ) ale zmywacz do paznokci?? Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

o kurcze Życzę Was wszystkiego dobrego

Cytat:
Oczywiscie sie nie dodaly

A starszy widzę kocha angry birds
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:58   #1354
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

witam świątecznie, dziś z racji ze była super pogoda cały dzień spędziliśmy na dworze u teściów, mały ewidentnie ma skok rozwojowy - zapomniał jak się przekręcać z brzucha, zaczął piszczeć i krzyczeć no i marudzi strasznie jak tylko poczuje odrobinkę że jest zmęczony i wtedy tylko na ręce, pierwszy raz dziś się rozryczał w wózku ze zmęczenia chyba, wzięłam na ręce i usnął, no i dziś była ostateczna decyzja w sprawie nosidełka lub chusty i że akurat trafiła się używana nati za 100 na all to kupiłam teraz też będziemy się chustonosić tylko mam nadzieję że mój mały marudier zaakceptuje motanie

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

banka super że wyjazd się udał

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 21:00   #1355
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
własnie jak jest z rozmiarami bo na niektórych 74 jest 6-9mc a n innych 9-12 ale władowałam je do 6-9 dziś przetestuje piżamkę bo mierzyłam i jest prawie w sam raz ciut rękawki za długie ale podwinę banka widać wypad udany.
Dokladnie moj nosi 6-9 teraz i 68 - wiekszosc za mala i 74-80 dziene te rozmiary a dzisiaj zalozylam mu dresik Cartersa 6-mc i jest na styk nawet bym sie pokusila o stwierdzrnie ciut za maly , za to kombinezon 74 jest wielki hmmm

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

A starszy widzę kocha angry birds
Hee dokladnie

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-08-15 o 21:02
Stary 2013-08-15, 21:05   #1356
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

jaka gigantyczna zjeżdżalnia, ale bym się przejechała
super wyglądasz !
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 21:24   #1357
antoinettee
Zadomowienie

Ojoj, ale dziś mało pisałyście U Nas dzień super, zapraszaliśmy gości na chrzciny a ona nam cały czas spała Rodzina się śmiała, że narzekamy, że kolki, że płacze a ona tak ładnie śpi
Oczywiście jak tylko wróciliśmy do domu to się obudziła, popłakuje i nie śpi do teraz Mała agentka
Stary 2013-08-15, 21:34   #1358
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
jaka gigantyczna zjeżdżalnia, ale bym się przejechała
super wyglądasz !
Place zabaw w tym zoo sa megaa
Dzieki chociaz daleko mi do wygladu z przed ciazy ale moze do przyszlej wiosny bedzie lepiej hii
Stary 2013-08-15, 21:36   #1359
MoTyleKsw
Zakorzenienie

eeeee miałam pocytowane i wcięło

Bańka aleeee wypad jaka zjeżdżalnia, przyznaj się zjeżdżałaś?

Nauczyliśmy się motać i nosimy się w chuście i czuję się jak zwierzę w zoo bo ciągle się patrzą, pokazują, wytykają, masakra jakaś.
Młoda trochę jęcząca ale to chyba przez zmianę klimatu a na plaży chyba przez gwar ludzi. Słońce świeci, więc jest ok, chodzimy sobie same i jakoś dajemy radę, a TŻ załatwia to co ma załatwiać. Jest też kumpela młodej, młodsza o 5 dni, szefa TŻ córka. W porównaniu do naszej kluski to drobiaszczek, choć jej mama twierdzi, że są takie same.

Aaaa i mają wózek z gondolą, która się wpina do samochodu jak fotelik. I tak wożą młodą. Gondola ma zaczepy i jakieś wpinki na pasy i w środku w godnoli są pasy dla dziecka. I jest to jedyny taki wózek i taka gondola dopuszczona do jazdy samochodem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 21:50   #1360
vil84
Wtajemniczenie

szlaaaag wcięło mi całą wiadomość ... nie chce mi się drugi raz pisać bo mąż domaga się uwagi

Banka super wypad i fajna z Was rodzinka !!!

była któraś ostatnio w kinie? coś ciekawego leci? patrząc na repertuar zastanawiam się nad Elizjum i Koneserem - akurat jutro mamy możliwość wyjścia wieczorem

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 21:55   #1361
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadnijcie jakiego produktu nie chciano mi dziś sprzedać w sklepie, bo nie miałam przy sobie dowodu Zmywacza do paznokci Pomijam fakt, że wzięto mnie za nieletnią, mimo mego sędziwego wieku i dziecka na rękach (choć w sumie tutaj akurat wiele dzieci ma dzieci ) ale zmywacz do paznokci?? Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem

Cytat:
boziu jaki on maleńki się wydaje na Twoich rękach

Od nas goście już pojechali, było super Bartek zyskał nowego kolegę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:04   #1362
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
eeeee miałam pocytowane i wcięło

Bańka aleeee wypad jaka zjeżdżalnia, przyznaj się zjeżdżałaś?

Nauczyliśmy się motać i nosimy się w chuście i czuję się jak zwierzę w zoo bo ciągle się patrzą, pokazują, wytykają, masakra jakaś.
Młoda trochę jęcząca ale to chyba przez zmianę klimatu a na plaży chyba przez gwar ludzi. Słońce świeci, więc jest ok, chodzimy sobie same i jakoś dajemy radę, a TŻ załatwia to co ma załatwiać. Jest też kumpela młodej, młodsza o 5 dni, szefa TŻ córka. W porównaniu do naszej kluski to drobiaszczek, choć jej mama twierdzi, że są takie same.

Aaaa i mają wózek z gondolą, która się wpina do samochodu jak fotelik. I tak wożą młodą. Gondola ma zaczepy i jakieś wpinki na pasy i w środku w godnoli są pasy dla dziecka. I jest to jedyny taki wózek i taka gondola dopuszczona do jazdy samochodem
Nie wiem jaki maja i czy jedyny ale moj chicco trio tour 4 tez mam takie pasy do gondoli , wszystkie gondole ktore sa zaopatrOne w te pasy i zaczepy sa dopuszczone do jazdy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
szlaaaag wcięło mi całą wiadomość ... nie chce mi się drugi raz pisać bo mąż domaga się uwagi

była któraś ostatnio w kinie? coś ciekawego leci? patrząc na repertuar zastanawiam się nad Elizjum i Koneserem - akurat jutro mamy możliwość wyjścia wieczorem

dzieki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

boziu jaki on maleńki się wydaje na Twoich rękach

Od nas goście już pojechali, było super Bartek zyskał nowego kolegę
Tez to zauwazylam heee naczdjeciach wyszedl jak noworodek heee
Dzisiaj byl extremalny wypad z mlodym bo po zoo pojechalismy na podnosnie statkow i wdrapalam sie na wysokosc 38 metrow z mlodym i byla pora karmienia wiec na tej konstrukcji metalowej rozlozylam sie przygotowalam mleko i bylo karmienie wszyscy zamiast widoki to nas podziwiali a na koniec rozlozylam.przewijak mlodego na niego i na kolanach przewijanie hwee mam nadzieje ze go nie zawialo
Stary 2013-08-15, 22:17   #1363
cloche
Zakorzenienie

Ash, historia ze zmywaczem genialna
Cytat:
Cloche- zrobiłam to, miałam wszystkie składniki http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...e-parmenskiej/ z tym http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html Bardzo polecam te ziemniaczki

fajna ta pościel z autkiem Ale to już do takiego większego łóżeczka czy niemowlęca? Druga też mi się podoba, taka w stylu Mamas& Papas, cena też podobna A czy pochwalisz się nowy domkiem, jak będziesz miała głowę do takich głupotek?
boszzz, tobie sie nudzi??????? bys sie podzielila! dobrze, ze dzisiaj meza mialam w domu, bo inaczej bym chyba niczego nie zjadla. Florek nic a nic nie chcial spac, chyba ze go lulalam na moim ramieniu. i poznym popoludniem zaczal marudzic, bylo coraz gorzej... teraz w koncu zgodzil sie na cyca, zassal jakby glodzony byl i spi. a wczesniej na cyca sie darl

posciel to ta do lozeczka 70 x 140, czyli poduszka 40 x 60 i koldra 135 x 100 czy jakos tak nie wiem, taka niemowleca ta posciel to nie jest... ale mozna ja juz spokojnie jako taka zastosowac. no i dlugo posluzy
musialabym domek obfocic najpierw, a do tego musialabym posprzatac... i w sumie maz musialby pokonczyc co nieco wstyd taki burdel prezentowac!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 23:15   #1364
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

kolejny kombinezon na zimę wygrany szalone 13zł Bartuś jest ubrany na zimę (a przynajmniej na pół zimy)
Bo mamy też dwie kurteczki (te będą do samochodu) no i dwa kombinezony - na spacery

mogę iść spać

Stary 2013-08-15, 23:22   #1365
pawie_oczko
Wtajemniczenie

DZiewczyny przyplatalo sie do mnie zapalenie ucha, boli jak cholera mam krople na recepte discortineff od tescia, ale na ulotce pisze zeby konsultowac z lekarzem ich dawkowanie jesli karmi sie piersia, no i nie wiem co teraz robic, czy ich uzywac czy nie, mialas ktoras z Was podobna sytuacje? Masakra najwczesniej jutro popoludniu bede mogka sie wybrac o ile mnie gdzies przyjma, w nocy chcialo mi sie wyc z bolu
Stary 2013-08-15, 23:32   #1366
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
jakies dziwne to zdjecie, jeszcze raz
bedzie go widac na sniegu, jakby wypadł z sanek :p
sliczny kombinezon i gratuluje smykałki do interesow calkiem niezla sumka się uzbierala. mnie chyba ciężko będzie rozstać się z ciuszkami. poza tym w rodzinie ciagle slysze, ze w planach dziewczynki, wiec trzeba trzymac nela tez pewnie będzie chciała siostre, hehe.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
u nas kolki i wszelkie dolegliwości związane z brzuszkiem zniknęły już dawno...też nie uzywamy już windi ..ani zadnych kropli od dawna juz...a jak widzę jakiś problem typu marudzenie..prężenie czy jakieś stękania ..to po prostu się nosimy..masujemy ..przytulamy..pomaga...a mały po czasie radzi sobie zupełnie sam...
no i najwazniejsze jem wszystko!!...
wyluzowałam i jest duzo lepiej a jak chce popłakac to trudno..tak musi byc..tyle ze,,
ani raz nie zostawiam go z tym "problemem samego i tule i całuje
ile tylko mogę..sam nie płacze ..tylko ze mną
jest mu raźniej i szybciej upora się z tymi "przeszkodami"

w ogóle to Gabriel jest już taki kochaniutki...
wkłada piąsteczki do buzi zawsze jak coś mu się dzieje w brzusiu..tak jakby zaciskał "dziąsełka"(nie zęby)zeby byc silnym i nie płakac
cudnie to napisalas, post przepełniony miloscia i baaaardzo podoba mi się Wasz wybor imienia. mamy znajomego Gabrysia i to swietny facet!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
diabli no fajne te dostawki do wózka..super rozwiązanie...problem tylko z wejściem w jakiekolwiek drzwi
musze pogrzebac chyba w sieci i coś poszukac..te dostawki na stojąco jakoś mi się nie widza bo W. jest jeszcze mały i woli siedzieć w wózku niż stac
o szerokości nie pomyslalam, bo babka smigala takim po parku, a tam przestrzen, wiec w każdej alejce mogla dowolnie manewrować i dzidziuś i jego starsza siostra byli zadowoleni - ona wskakiwala co chwile, bo większość czasu spedzala na hulajnodze i w sumie dostawka sluzyla jej jako wozek dla lali hehe

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli Nelcia będąc sama na zdjęciach wygląda jak kruszynka na Tobie widać że sporawa jest
hehe dluga, ale wszystkie forumowe dzieciaki zaczynają być cięższe od niej, wiec zastanawiam się czy jest nadal kluskowata czy moje cyce wymiekaja

Cytat:
dokładnie jej kolanka powinny być na wysokości pępka
dzięki, poćwiczymy. dzisiaj probowalam, ale mloda była niespokojna, wiec jej odpuscilam - po chwili strzelila kupe i była zachwycona, a chuste zdazylam znow "zawarkoczowac" (ucze się od tych moich chlopakow coraz to nowszych slow!)

Cytat:
Salvi, mówiłam mojej mamie o wadze Kubusia i że w ciągu miesiąca potrafi przybrać 1,5 kg "a czym go karmi??" mówię, że pierś "no ale to na pewno daje mu coś jeszcze" wariatka
pewnie ze tak! schabowe mu daje i oszukuje, ze on tak na mleku
Salviae powiedz czym się zywisz, ze tak ladnie przybiera?

Cytat:
Ja kupiłam na tablicy za 75 zł z przesyłką, z Bielska już chciałam zwracać się do Diabli, ale zgodzili się na wysyłkę za pobraniem, do tego sa buciki ciepłe i 2 pary rekawiczek na sznurku
a buu trzeba było poprosić, a ja kazałabym Wam wpaść i odebrać osobiście!

Cytat:
mama niedowiarek, nie mówiłam wam ale wieczorem daje mu masełko łyżeczką bo tak mi babcia poleciła, żeby dziecko całą noc przesypiało
babcia jest moja idolka!!! ze tez na to nie wpadłam...kochanego tłuszczyku nigdy dość.

Cytat:
A może nie o laktozę chodzi tylko o białko?? Albo o nic, tylko niedojrzały żołądeczek czasem musi dać o sobie znać i tyle
mamusia siedmiokrotna napisala mi niedawno w mailu, ze mala Ala jest uczulona na mleko krowie i musza jej dawac Nutramigen. całkowicie musiala odstawić karmienie piersią, bo musiałaby stosować diete bezmleczna. a wiadomo, ze akurat u niej w domu obowiązki trzeba minimalizować, wiec tak po prostu było latwiej. może to o to chodzi?

Cytat:
No Can, za decyzję Jakby tak oceniać po naszym forum, to połowa dzieci w PL powinna się nosić w chustach
bo Wy tu jesteście jak jakas plaga, zaraza totalna jedna przebąknie o promocji w biedronce i już nic nie ma na polkach inna wklei link do aukcji allegro i zanim go odpale to już wszystkoi wyprzedane chustami tez tak to działa. bylam na nie, bo "czarna magia" z tym wiązaniem. i co? motam jak w transie nie mogę się doczekać az mloda wstanie żeby znow sprobowac i poprawić wcześniejsze niedociagniecia
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 23:32   #1367
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się to skojarzyło z czymś! Otóż moje dziecko czasem potrafi mnie ugryść dziąsłami Kilka razy zdarzyło jej się przycisnąć brodawkę tak, że aż zapiszczałam! Zdarza się to Waszym dzieciaczkom?? Niech to tylko Sofii nie wejdzie w nawyk bo
jasne, ze tak czasem tak gryzie, ze otwieram jej usta, wyciągam cyca, dostaje reprymendę i dopiero po okazaniu skruchy dostaje znow
pytałam niedawno znajomej mamuśki, która nadal karmi 10miesieczna corke jak to jest, gdy dziecko ma już zeby...na początku probowala ja podgryzać, ale później doszly do porozumienia. jej szwagierka karmi dwulatke. ludzie podobno dziwnie do tego podchodzą, komentują, ze to przesada, ale np. wczoraj miała zabieg w narkozie (ugryzienie owada w ucho->stan zapalny->przytkana slinianka) i po 2 godz. po zabiegu można dziecku podac tylko i wylaczenie wode albo cyca...

Cytat:
Kuba na szczęście nie gryzie, ale dzisiaj mi wbił pazury w cyca tak, że myślałam, że zejde, a poźniej się śmiał, czas na obcinanie
Nelka tak słodko podczas karmienia trzyma mnie za stanik - jakby chciała powiedzieć: puszcze cie jak uznam to za stosowne teraz jesteś cala moja.

Cytat:
ej myślałam, że żartujesz ale po poście do Ash mam wątpliwości serio dajesz mu to masło?
i smalec! posikam się przez Was.
Stary 2013-08-15, 23:37   #1368
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

a propo chust
za dwa miesiące zaczynam się uczyć motania na plecach

Stary 2013-08-15, 23:46   #1369
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a propo chust
Sama masz zamiar ogarniać temat. czy z pomocą doradczyni Ja dziś właśnie myślałam,że przydałoby się naumieć za jakiś czas. Już teraz Sofia kręci szyją dookoła głowy na spacerach w chuście
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 23:49   #1370
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Sama masz zamiar ogarniać temat. czy z pomocą doradczyni Ja dziś właśnie myślałam,że przydałoby się naumieć za jakiś czas. Już teraz Sofia kręci szyją dookoła głowy na spacerach w chuście
znajoma ma mi pokazać

Stary 2013-08-16, 00:12   #1371
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
piękna Macia i super królik Helena też ma swoją Nel królicę i już czeka na kolejnego do kolekcji. Przepiękne te zabawki robią teraz
ojej, Nel krolik? tez chcemy!

Cytat:
brawo za interesy też powinnam się zebrać, ciuchy się kurzą, sprzęty się kurzą..a pieniądze dodatkowe się przydadzą na urlop. Z moim zbieraniem chyba jednak na następny Nie otwiera się zdjęcie kombinezonu, ale oceniam po miniaturce, że fajowski
hehe z moim tempem to może na emeryturze

Cytat:
a, któraś polecała W głębi kontinuum, Diabli?
Ja już dłuższą chwilę po lekturze i też polecam. Dla mnie to mała biblia, w której ktoś zamieścił wiedzę, którą posiadałam intuicyjnie i która się o dziwo sprawdziła
ja, ja. ale przede mna chyba tez ktoras jeszcze nie zaczelam czytac, ale sam opis mnie zainrtygowal.

Cytat:
Aaaa, pisałyście o zakupach różnych różniastych. Zauważyłam, że rozpieszczacie Wasze maluszki, a ja jetem chyba wyrodną matką. No, może jakbym miała za co to też bym kupowała...niby potrzebuję paru rzeczy niezbędnych (ochraniacz, karuzelka), parę innych fajnie byłoby mieć (leżaczek, druga butelka)...od zakończenia wyprawki kupiłam tylko najpotrzebniejsze- drugi ręcznik, bo z biedronkowego wyrośliśmy, prześcieradło na zmianę. Ani jednej zabawki...Ani jednego ubranka.... Ani fajnej bambusowej pieluszki, chociaż wiem, że lubi tulić... I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
Happy, nie wiem czy to rozpieszczanie...raczej dajemy się ponieść emocjom zakupholizm jak nic. branza dziecieca rozwija się chyba najprężniej wlasnie przez rodzicow, którzy dla dzieci oddaliby ostatnia zlotowke...sama się wkręciłam i gdyby nie to, ze dostaliśmy tyyyyle ubranek pewnie bylabym już bankrutem nie myśl kategoriami, ze dziecko "musi mieć", bo to nie tak. u mnie w rodzinie kazde dziecko zamiast zabawek wolalo garnki i lyzki w kuchni, listki i patyki w ogrodzie maja mnóstwo zabawek i przez to zupełnie nie wiedza czym się bawic. marzy mi się żeby Nela miała jedna ulubiona przytulanke - tak jak kiedyś był stary sprany mis albo szmaciana lala...kiedyś wystarczyl kawalek gumy do majtek i była zabawa, albo kreda a dzisiaj milion zabawek i w kolko "nudnooooo, nie mam się czym bawic mamooooo"

Cytat:
Vil- dzięki za info o mm ja muszę liczyć więcej, bo w promocji rzadko kupuję.
Mówisz, że czas się rozejrzeć za ubrankami zimowymi? Moja Helcia ma już całą garderobę na dwa lata, ale brakuje w niej właśnie kurtki i kombinezoniku...
znajdz jakiś fajny ciucholand albo allegro (tylko wtedy dochodzi przesylka). dziecięce rzeczy naprawdę można znaleźć rewelacyjne

Cytat:
na szczęście my też matę dostaliśmy to coś tam czasem zabawię Helcię, a tak to tylko moje gadanie, noszenie i trochę jogi ma w rozrywce. Nawet na wózek ma tylko jedną małą zawieszkę może przyjdzie jeszcze czas na więcej bodźców
az jej zazdroszczę swiat bez konsumpcjonizmu już od urodzenia! i ta joga bodźce jeszcze ja zaatakują z wszystkich stron. napisz jeszcze, ze nie masz w domu tv i mogę się do Was przeprowadzić!
odkad w Kanadzie zetknelam się z kultura Amiszow i Mennonitow jestem zakochana w takim zyciu w minimalizmie...tylko nie umiem tego wprowadzić u siebie :P

Cytat:
Pokaż pościel? Dlaczego te które mi się podobają kosztują 250 zł za dwa elementy?!?! I pasowałoby pewnie dwie?!
ekhm...nello dogadamy się.

Cytat:
15 sierpnia, wszystko zamknięte? mam śmietanę o dziwo, brokuły, szpinak, seler naciowy mhmhm i to wszystko chyba zrobię jednak polędwiczki w szynce parmeńskiej a sos zwykły śmietanowy ? tzn to co się wytopi z polędwiczek plus śmietana, nie wiem jak to zrobić? mam też zieloną pietruszkę może jakiś pietruszkowy?
u mnie pewnie powstałby sos brokulowo-szpinakowo-selerowo-smietanowy

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Witam sie
Wlasnie wrocilismy z zoo i z podnosni statkow , wycieczka sie udala, bylismy na 6 aut takze troche nas bylo. M byl grzeczny w powrotnej drodze dawal czadu w sam. Jak tylko na autostrade berlinska wjechalismg , pewnie tez tez pewnie zmeczony wrazeniami , teraz lezy na lozku i zali sie hee gada krzyczy hee
no dobra, w trasie było ok - a jak się chłopakom podobaly zwierzątka? maja jakiś ulubiencow? i czy spiewus tez zaliczyl wycieczke?
niezla wyprawa 6 aut - trzeba było autokar wynająć, taniej wyszloby hehe.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
z przyczyn osobistych usuwam konto coś się u mnie wydarzyło i tak będzie lepiej. Nie ma to związku z Wami. Trzymajcie się będę Was cały czas podczytywać.

edit: doczytałam, że chyba nie można usunąć konta
ehhh nie zgadzamy się czy to "COS" az tak namieszalo, ze musisz nas opuscic? może baciki wystarcza? a później wszystko wroci do normy
Stary 2013-08-16, 00:35   #1372
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
fiu fiu, pewnie jeszcze razem z Sofia mialyscie go wdychać? i najważniejsze - gratulujemy wyglądu gimnazjalistki po ciąży i jednak z dowodem od dobrych kilku lat to naprawdę fajny komplement!

Maluska - podziwiam za stworzenie ciuszkowych statystyk - u nas to nie do ogarniecia!

Banka - a fotka ze zwierzątkami gdzie? :P z mama i bratem to my możemy w domu ogladac dawaj zyrafe albo słonia :P tak z grubej rury...

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
I jeszcze pare
Zobaczcie co tsta i mama zlow robua :banghead: heee
fajnie zobaczyć Wasza rodzinke kurcze, jak Ty to robisz, ze na każdej fotce inaczej wyglądasz?

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ojoj, ale dziś mało pisałyście U Nas dzień super, zapraszaliśmy gości na chrzciny a ona nam cały czas spała Rodzina się śmiała, że narzekamy, że kolki, że płacze a ona tak ładnie śpi
Oczywiście jak tylko wróciliśmy do domu to się obudziła, popłakuje i nie śpi do teraz Mała agentka
musicie częściej odwiedzać rodzine może malej wlasnie taki tryb zycia pasuje hehe.
i tak mnie natchnelas - przez te 3 miesiące jeszcze ani razu nie narzekałam na moje dziecko... naprawdę w ciąży dawala mi bardziej popalić

Cytat:
długo nie wytrzymalas bez wizazu musze nauczyć się motać lepiej niż dotychczas i tez ruszyc w swiat ciekawe jak to przyjmie zwariowane osiedle...hehe już nie mogę się doczekać!

Cytat:
ajjj zazdrościmy, nam chyba nie wypali sierpniowy wypad nad morze...tz musi być w pracy. a we wrześniu znow plan za bardzo napięty.
super, ze masz druga mamuske i możecie razem spedzic czas.

Cytat:
jest kilka takich gondoli Chicco Kit Trio Car, Jane Solo, Britax Baby Safe Sleeper...

tylko jak to się ma niby sprawdzić podczas wypadku? glowka dziecka nie jest chroniona w żaden sposób, moze latac po całej gondoli, pas przytrzymuje dziecko tylko za brzuszek...nie przewozilabym tak dziecka
Stary 2013-08-16, 00:49   #1373
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

dziewczyny (tylko nie pamiętam które ) polecaly Iluzje i Obecnosc a Mysia Jezdzca znikad.

Cytat:
Tez to zauwazylam heee naczdjeciach wyszedl jak noworodek heee
Dzisiaj byl extremalny wypad z mlodym bo po zoo pojechalismy na podnosnie statkow i wdrapalam sie na wysokosc 38 metrow z mlodym i byla pora karmienia wiec na tej konstrukcji metalowej rozlozylam sie przygotowalam mleko i bylo karmienie wszyscy zamiast widoki to nas podziwiali a na koniec rozlozylam.przewijak mlodego na niego i na kolanach przewijanie hwee mam nadzieje ze go nie zawialo
maly cwaniak! wie jak zwrocic na siebie uwagę. kupa na wysokościach

Cytat:
kolejny kombinezon na zimę wygrany szalone 13zł Bartuś jest ubrany na zimę (a przynajmniej na pół zimy)
Bo mamy też dwie kurteczki (te będą do samochodu) no i dwa kombinezony - na spacery

mogę iść spać
gratulacje, fajne ceny, ladne kombinezony, wiec ja allegrowy maniak jestem z Ciebie dumna

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
DZiewczyny przyplatalo sie do mnie zapalenie ucha, boli jak cholera mam krople na recepte discortineff od tescia, ale na ulotce pisze zeby konsultowac z lekarzem ich dawkowanie jesli karmi sie piersia, no i nie wiem co teraz robic, czy ich uzywac czy nie, mialas ktoras z Was podobna sytuacje? Masakra najwczesniej jutro popoludniu bede mogka sie wybrac o ile mnie gdzies przyjma, w nocy chcialo mi sie wyc z bolu
kurcze, może zadzwon do jakiejś dyzurujacej apteki? albo na pogotowie? może ktoś udzieli Ci informacji...
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=691 tutaj wspominają, ze trzeba zachować ostroznosc a nie masz olejka eukaliptusowego, kamfory albo tego cudownego kwiatka, który leczy zapalenie ucha?
Stary 2013-08-16, 00:57   #1374
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a propo chust
poczekaj, nie tak prędko daj mi szanse nauczyć się kieszonki noszenie na plecach fajna sprawa, ale chyba tylko tak w góry...lubie mieć kontakt wzrokowy z mloda
na youtubie jest dużo roznych filmikow, można wiazac się razem z instruktorem

nadrobiłam, a teraz co u nas...to był cuuuudowny dzien. w końcu udało się zebrac cala rodzinke do kupy była wielka grillowa wyzera, dużo rodzinnych anegdotek, badminton, psy, kot, dzieci w każdym kacie, zabawa w chowanego...Nela wedrowala z rak do rak, ale bardzo jej to odpowiadalo - szczególnie gdy sciskali ja kuzyni :P
wrzuce trochę fotek

cz.1 przygotowanie do imprezki
tak wiem, miało nie być rozu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (95,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (86,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (87,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie4.jpg (87,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie5.jpg (81,8 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-08-16, 01:04   #1375
diabli
Zakorzenienie

cz.2 wszystkie wnuki naszej babci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (134,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (128,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (119,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie4.jpg (136,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie5.jpg (135,7 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-08-16, 01:08   #1376
diabli
Zakorzenienie

i jeszcze Petronelcia z rodzicami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (154,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (145,2 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (122,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie4.jpg (127,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-08-16, 07:21   #1377
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

cz.1 przygotowanie do imprezki
tak wiem, miało nie być rozu...

jaki cudny kapelutek

My wczoraj mieliśmy bardzo długi spacer w wózku, tż udawał że to formuła 1- oczywiście skończyło się dwoma flakami w oponach czyli dziś nie ma spacerów z Adim bo musimy pompkę kupić

Wczoraj pierwszy raz Adi przewrócił się na brzuch oczywiście nie wiedział co się dzieje i spanikował, zamiast podnieść główkę to wsadził rękę do buzi i wcinał paluchy potem nie wiedział jak się odkręcić to szamotał się niczym karp przed wigilią
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 07:28   #1378
vil84
Wtajemniczenie

Diabli super że spotkanie się udało, zazdroszczę takiej fajnej dużej rodzinki. Nela już ustawia sobie całą rodzinkę do rozpieszczania

zapomniałam Wam wczoraj napisać wieści z "jedzeniowego frontu"- Przemek pluje słoiczkami, a zblendowane jabłko wcina aż się uszka trzęsą i otwiera buzię po jeszcze

jemy: http://www.youtube.com/watch?v=nZz55...ature=youtu.be (reżyser ze mnie nie będzie )

a to jak moje dziecię nadaje przed zaśnięciem zawsze: http://www.youtube.com/watch?v=nacac...ature=youtu.be

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-16 o 07:48
Stary 2013-08-16, 07:42   #1379
pearl87
Raczkowanie

dziewczyny - pomocy

nie wiem, czy nie przesadzam, bo myślę właśnie, czy nie trzeba z małą jechać do lekarza - od wczoraj pokasłuje (o ile się na tym znam, to to suchy kaszel) i więcej śpi, ale innych objawów (temperatury, katarku) nie ma i wygląda raczej na zadowoloną. Ale ten kaszel mnie martwi, nie wiem, czy któraś z Was tak miała w mojej przerwie forumowej? (bo tak to na bieżącą czytam i nie widziałam nic w temacie). Zadzwonię do rejestracji na 8, ale nie ufam tym babom tam w kwestii wiedzowej
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:01   #1380
vil84
Wtajemniczenie

Pearl u nas dokładnie tak samo od wczoraj. to pokasływanie to tak kilka razy się zdarzyło nie ciągle ale było. no może więcej niż kilka. daj znać co Ci powiedzą.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości