|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
I jeszcze pare
Zobaczcie co tsta i mama zlow robua :banghead: heee
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
A starszy widzę kocha angry birds ![]()
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
witam świątecznie, dziś z racji ze była super pogoda cały dzień spędziliśmy na dworze u teściów, mały ewidentnie ma skok rozwojowy - zapomniał jak się przekręcać z brzucha, zaczął piszczeć i krzyczeć no i marudzi strasznie jak tylko poczuje odrobinkę że jest zmęczony i wtedy tylko na ręce, pierwszy raz dziś się rozryczał w wózku ze zmęczenia chyba, wzięłam na ręce i usnął, no i dziś była ostateczna decyzja w sprawie nosidełka lub chusty i że akurat trafiła się używana nati za 100 na all to kupiłam
teraz też będziemy się chustonosić tylko mam nadzieję że mój mały marudier zaakceptuje motanie ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- banka super że wyjazd się udał
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Hee dokladnie
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-15 o 21:02 |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Ojoj, ale dziś mało pisałyście
U Nas dzień super, zapraszaliśmy gości na chrzciny a ona nam cały czas spała Rodzina się śmiała, że narzekamy, że kolki, że płacze a ona tak ładnie śpi ![]() Oczywiście jak tylko wróciliśmy do domu to się obudziła, popłakuje i nie śpi do teraz Mała agentka
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Dzieki chociaz daleko mi do wygladu z przed ciazy ale moze do przyszlej wiosny bedzie lepiej hii
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
eeeee miałam pocytowane i wcięło
![]() Bańka aleeee wypad jaka zjeżdżalnia, przyznaj się zjeżdżałaś? Nauczyliśmy się motać i nosimy się w chuście i czuję się jak zwierzę w zoo bo ciągle się patrzą, pokazują, wytykają, masakra jakaś. Młoda trochę jęcząca ale to chyba przez zmianę klimatu a na plaży chyba przez gwar ludzi. Słońce świeci, więc jest ok, chodzimy sobie same i jakoś dajemy radę, a TŻ załatwia to co ma załatwiać. Jest też kumpela młodej, młodsza o 5 dni, szefa TŻ córka. W porównaniu do naszej kluski to drobiaszczek, choć jej mama twierdzi, że są takie same. Aaaa i mają wózek z gondolą, która się wpina do samochodu jak fotelik. I tak wożą młodą. Gondola ma zaczepy i jakieś wpinki na pasy i w środku w godnoli są pasy dla dziecka. I jest to jedyny taki wózek i taka gondola dopuszczona do jazdy samochodem
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
szlaaaag wcięło mi całą wiadomość ... nie chce mi się drugi raz pisać bo mąż domaga się uwagi
Banka super wypad i fajna z Was rodzinka !!! była któraś ostatnio w kinie? coś ciekawego leci? patrząc na repertuar zastanawiam się nad Elizjum i Koneserem - akurat jutro mamy możliwość wyjścia wieczorem
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boziu jaki on maleńki się wydaje na Twoich rękach Od nas goście już pojechali, było super Bartek zyskał nowego kolegę
|
|
|
|
|
#1362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
Dzisiaj byl extremalny wypad z mlodym bo po zoo pojechalismy na podnosnie statkow i wdrapalam sie na wysokosc 38 metrow z mlodym i byla pora karmienia wiec na tej konstrukcji metalowej rozlozylam sie przygotowalam mleko i bylo karmienie wszyscy zamiast widoki to nas podziwiali a na koniec rozlozylam.przewijak mlodego na niego i na kolanach przewijanie hwee mam nadzieje ze go nie zawialo ![]()
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Ash, historia ze zmywaczem genialna
Cytat:
bys sie podzielila! dobrze, ze dzisiaj meza mialam w domu, bo inaczej bym chyba niczego nie zjadla. Florek nic a nic nie chcial spac, chyba ze go lulalam na moim ramieniu. i poznym popoludniem zaczal marudzic, bylo coraz gorzej... teraz w koncu zgodzil sie na cyca, zassal jakby glodzony byl i spi. a wczesniej na cyca sie darl ![]() posciel to ta do lozeczka 70 x 140, czyli poduszka 40 x 60 i koldra 135 x 100 czy jakos tak nie wiem, taka niemowleca ta posciel to nie jest... ale mozna ja juz spokojnie jako taka zastosowac. no i dlugo posluzy ![]() musialabym domek obfocic najpierw, a do tego musialabym posprzatac... i w sumie maz musialby pokonczyc co nieco wstyd taki burdel prezentowac!
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny kombinezon na zimę wygrany
Bo mamy też dwie kurteczki (te będą do samochodu) no i dwa kombinezony - na spacery mogę iść spać
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
DZiewczyny przyplatalo sie do mnie zapalenie ucha, boli jak cholera
mam krople na recepte discortineff od tescia, ale na ulotce pisze zeby konsultowac z lekarzem ich dawkowanie jesli karmi sie piersia, no i nie wiem co teraz robic, czy ich uzywac czy nie, mialas ktoras z Was podobna sytuacje? Masakra najwczesniej jutro popoludniu bede mogka sie wybrac o ile mnie gdzies przyjma, w nocy chcialo mi sie wyc z bolu
|
#1366 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkiem niezla sumka się uzbierala. mnie chyba ciężko będzie rozstać się z ciuszkami. poza tym w rodzinie ciagle slysze, ze w planach dziewczynki, wiec trzeba trzymac nela tez pewnie będzie chciała siostre, hehe.Cytat:
![]() Cytat:
i dzidziuś i jego starsza siostra byli zadowoleni - ona wskakiwala co chwile, bo większość czasu spedzala na hulajnodze i w sumie dostawka sluzyla jej jako wozek dla lali hehe---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() (ucze się od tych moich chlopakow coraz to nowszych slow!)Cytat:
![]() Salviae powiedz czym się zywisz, ze tak ladnie przybiera? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedna przebąknie o promocji w biedronce i już nic nie ma na polkach chustami tez tak to działa. bylam na nie, bo "czarna magia" z tym wiązaniem. i co? motam jak w transie nie mogę się doczekać az mloda wstanie żeby znow sprobowac i poprawić wcześniejsze niedociagniecia
|
|||||||||
|
|
|
#1367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tak gryzie, ze otwieram jej usta, wyciągam cyca, dostaje reprymendę i dopiero po okazaniu skruchy dostaje znow ![]() pytałam niedawno znajomej mamuśki, która nadal karmi 10miesieczna corke jak to jest, gdy dziecko ma już zeby...na początku probowala ja podgryzać, ale później doszly do porozumienia. jej szwagierka karmi dwulatke. ludzie podobno dziwnie do tego podchodzą, komentują, ze to przesada, ale np. wczoraj miała zabieg w narkozie (ugryzienie owada w ucho->stan zapalny->przytkana slinianka Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
a propo chust
![]() za dwa miesiące zaczynam się uczyć motania na plecach
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze nie zaczelam czytac, ale sam opis mnie zainrtygowal.Cytat:
zakupholizm jak nic. branza dziecieca rozwija się chyba najprężniej wlasnie przez rodzicow, którzy dla dzieci oddaliby ostatnia zlotowke...sama się wkręciłam i gdyby nie to, ze dostaliśmy tyyyyle ubranek pewnie bylabym już bankrutem nie myśl kategoriami, ze dziecko "musi mieć", bo to nie tak. u mnie w rodzinie kazde dziecko zamiast zabawek wolalo garnki i lyzki w kuchni, listki i patyki w ogrodzie maja mnóstwo zabawek i przez to zupełnie nie wiedza czym się bawic. marzy mi się żeby Nela miała jedna ulubiona przytulanke - tak jak kiedyś był stary sprany mis albo szmaciana lala...kiedyś wystarczyl kawalek gumy do majtek i była zabawa, albo kreda a dzisiaj milion zabawek i w kolko "nudnooooo, nie mam się czym bawic mamooooo" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
swiat bez konsumpcjonizmu już od urodzenia! i ta joga bodźce jeszcze ja zaatakują z wszystkich stron. napisz jeszcze, ze nie masz w domu tv i mogę się do Was przeprowadzić! odkad w Kanadzie zetknelam się z kultura Amiszow i Mennonitow jestem zakochana w takim zyciu w minimalizmie...tylko nie umiem tego wprowadzić u siebie :P Cytat:
dogadamy się.Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() niezla wyprawa 6 aut - trzeba było autokar wynająć, taniej wyszloby hehe. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
czy to "COS" az tak namieszalo, ze musisz nas opuscic? może baciki wystarcza? a później wszystko wroci do normy
|
||||||||||
|
|
|
#1372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najważniejsze - gratulujemy wyglądu gimnazjalistki po ciąży i jednak z dowodem od dobrych kilku lat to naprawdę fajny komplement!Maluska - podziwiam za stworzenie ciuszkowych statystyk - u nas to nie do ogarniecia! Banka - a fotka ze zwierzątkami gdzie? :P z mama i bratem to my możemy w domu ogladac dawaj zyrafe albo słonia :P tak z grubej rury...---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- fajnie zobaczyć Wasza rodzinke kurcze, jak Ty to robisz, ze na każdej fotce inaczej wyglądasz? ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
może malej wlasnie taki tryb zycia pasuje hehe.i tak mnie natchnelas - przez te 3 miesiące jeszcze ani razu nie narzekałam na moje dziecko... naprawdę ![]() Cytat:
musze nauczyć się motać lepiej niż dotychczas i tez ruszyc w swiat ciekawe jak to przyjmie zwariowane osiedle...hehe już nie mogę się doczekać!Cytat:
super, ze masz druga mamuske i możecie razem spedzic czas. Cytat:
tylko jak to się ma niby sprawdzić podczas wypadku? glowka dziecka nie jest chroniona w żaden sposób, moze latac po całej gondoli, pas przytrzymuje dziecko tylko za brzuszek...nie przewozilabym tak dziecka |
|||||
|
|
|
#1373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) polecaly Iluzje i Obecnosc a Mysia Jezdzca znikad. Cytat:
Cytat:
gratulacje, fajne ceny, ladne kombinezony, wiec ja allegrowy maniak jestem z Ciebie dumna ![]() Cytat:
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=691 tutaj wspominają, ze trzeba zachować ostroznosc a nie masz olejka eukaliptusowego, kamfory albo tego cudownego kwiatka, który leczy zapalenie ucha?
|
||||
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj mi szanse nauczyć się kieszonki noszenie na plecach fajna sprawa, ale chyba tylko tak w góry...lubie mieć kontakt wzrokowy z mloda ![]() na youtubie jest dużo roznych filmikow, można wiazac się razem z instruktorem ![]() nadrobiłam, a teraz co u nas...to był cuuuudowny dzien. w końcu udało się zebrac cala rodzinke do kupy była wielka grillowa wyzera, dużo rodzinnych anegdotek, badminton, psy, kot, dzieci w każdym kacie, zabawa w chowanego...Nela wedrowala z rak do rak, ale bardzo jej to odpowiadalo - szczególnie gdy sciskali ja kuzyni :P wrzuce trochę fotek ![]() cz.1 przygotowanie do imprezki tak wiem, miało nie być rozu... |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
cz.2 wszystkie wnuki naszej babci
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze Petronelcia z rodzicami
|
|
|
|
#1377 |
|
BAN stały
|
jaki cudny kapelutek ![]() My wczoraj mieliśmy bardzo długi spacer w wózku, tż udawał że to formuła 1- oczywiście skończyło się dwoma flakami w oponach czyli dziś nie ma spacerów z Adim bo musimy pompkę kupić Wczoraj pierwszy raz Adi przewrócił się na brzuch potem nie wiedział jak się odkręcić to szamotał się niczym karp przed wigilią |
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli super że spotkanie się udało, zazdroszczę takiej fajnej dużej rodzinki. Nela już ustawia sobie całą rodzinkę do rozpieszczania
![]() zapomniałam Wam wczoraj napisać wieści z "jedzeniowego frontu"- Przemek pluje słoiczkami, a zblendowane jabłko wcina aż się uszka trzęsą i otwiera buzię po jeszcze ![]() jemy: http://www.youtube.com/watch?v=nZz55...ature=youtu.be (reżyser ze mnie nie będzie )a to jak moje dziecię nadaje przed zaśnięciem zawsze: http://www.youtube.com/watch?v=nacac...ature=youtu.be Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-16 o 07:48 |
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny - pomocy
nie wiem, czy nie przesadzam, bo myślę właśnie, czy nie trzeba z małą jechać do lekarza - od wczoraj pokasłuje (o ile się na tym znam, to to suchy kaszel) i więcej śpi, ale innych objawów (temperatury, katarku) nie ma i wygląda raczej na zadowoloną. Ale ten kaszel mnie martwi, nie wiem, czy któraś z Was tak miała w mojej przerwie forumowej? (bo tak to na bieżącą czytam i nie widziałam nic w temacie). Zadzwonię do rejestracji na 8, ale nie ufam tym babom tam w kwestii wiedzowej ![]() ![]()
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Pearl u nas dokładnie tak samo od wczoraj. to pokasływanie to tak kilka razy się zdarzyło nie ciągle ale było. no może więcej niż kilka. daj znać co Ci powiedzą.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

Ale wolę płatki. Chusteczek używa TŻ i mam jedne w torbie na wyjścia.
Nam pozostają lody
Zmywacza do paznokci
) ale zmywacz do paznokci??
Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem
Życzę Was wszystkiego dobrego

jaka zjeżdżalnia, przyznaj się zjeżdżałaś? 

bys sie podzielila! dobrze, ze dzisiaj meza mialam w domu, bo inaczej bym chyba niczego nie zjadla. Florek nic a nic nie chcial spac, chyba ze go lulalam na moim ramieniu. i poznym popoludniem zaczal marudzic, bylo coraz gorzej... teraz w koncu zgodzil sie na cyca, zassal jakby glodzony byl i spi. a wczesniej na cyca sie darl 
za decyzję
I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
może baciki wystarcza? a później wszystko wroci do normy