|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
koci świat
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
Cytat:
konsystencja musi być taka żeby ci z głowy nie spływało , ja dolewam wody stopniowo , trochę gęstsza niż ciasto naleśnikowe
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Zmywają indygo, nie henną, dlatego rudość pozostaje. |
|
|
|
|
#4083 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam już farbę, ciemny brąz. Czytam na opakowaniu "nie stosować na włosy farbowane henną". Myślę - pewnie chodzi im o pseudo-hennę z solami metalu, ale wolałam się upewnić, czy mi się włosy nie rozpuszczą
Zrobiłam próbkę na włosach ze szczotki, wyszło bardzo ładnie.Swoją drogą producenci powinni dbać o dokładnie informowanie klientek. |
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszła mi dziś henna. Chcę ją rozrobić razem z indygo. Mam do niej coś dodać? Cytrynę? A mogę w plastikowej miseczce?
Edytowane przez Wiolkaa93 Czas edycji: 2013-08-13 o 18:27 |
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za pomoc
![]() a jesteście pewne, że jedna cytryna na 50g wystarczy? nie za mało? szczerze mówiąc ja już się trochę pogubiłam w tym jak mam przygotować tę miksturę. chyba za dużo o tym czytałam i mi się pomieszało ![]() upewnijcie mnie proszę, że dobrze robię: naturalną henne khadi(w moim przypadku 50 g bo krotkie wlosy) wsypuje do porcelanowej miseczki, dodaje gorącą wodę (jakieś pół szklanki?) w temperaturze 80 stopni, trochę soku z cytryny (jednej, tak?), mieszam do konsystencji gęstego jogurtu, a potem odstawiam na 12 h w ciepłe miejsce (wystarczy temperatura pokojowa?) i jeszcze tylko takie pytanie - czy henne nakłada się na umyte i wysuszone włosy, czy umyte i mokre? znajduje jakieś sprzeczne informacje na ten temat i już sama nie wiem. proszę doradźcie, bo boje się, że sobie włosy zniszczę jakimś cudem
Edytowane przez izajasz Czas edycji: 2013-08-13 o 21:20 |
|
|
|
#4086 | ||
|
koci świat
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4087 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Możesz na i mokre i suche jak ci wygodniej, byle były umyte szamponem bez silikonów i bez odżywki. |
|
|
|
|
#4088 |
|
BAN stały
|
Zrobiłam sobie dzisiaj dwa pasemka henna,ale nic nie wyszło.Skóra głowy tylko lekko mrowila,a henne chyba ze zbyt duża ilością wody rozdrobnilam,bo mieszanka wyszła mi wodnista.Ale to tylko próba jutro całe włosy sobie zrobię tylko mieszankę spróbuje zrobić bardziej gęsta.
|
|
|
|
#4089 |
|
Konto usunięte
|
dzieffczenta! Podoba mi się czerwony (dziabłam się farbą), ale nie chcę niszczyć kłaków. Czy któraś henna da mi kolor czerwony/bordo na włosach takich jak w załączniku?
|
|
|
|
#4090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wie któraś z was czy amla się wypłukuje z włosów? Zamiast nałożyć na włosy czystą henne nałożyłam przez pomyłkę henne z amlą i przygasiła mi mój kolor jaki miałam po samej hennie. Jest jakiś sposób, żeby to naprawić?
|
|
|
|
#4092 |
|
BAN stały
|
I ktoś może mi doradzić co zrobiłam zle?
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Kurcze wrzaca woda zalalam henne i teraz kolor na pewno nie wyjdzie ![]() Muszę wywalić cała mieszankę 40 zł zmarnowane
|
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
I ktoś może mi doradzić co zrobiłam zle?
A co konkretnie z nią zrobiłaś? Opisz to w kilku słowach, może będę w stanie coś doradzić. Widziałam, że kupiłaś ciemny brąz. Jest też opcja, że za słabo oczyściłaś włosy z sylikonów przed farbowaniem. Co do zalewania wrzątkiem to faktycznie chyba klapa. Indygo lubi letnią wodę max 50*C.
|
#4094 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4095 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jestem w szoku,ze tak ładnie mi kolor wyszedł ![]() Jestem ciekawa ile sie teraz na włosach utrzyma.Za dwa miesiące chciałabym znów pofarbowac na ten sam kolor tylko nie zaleje wrzatkiem.Chociaz z kolorem nic złego sie nie stało
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie: jutro rozrabiam hennę, odstawiam ją na 8 godzin. I do tego po tym czasie mam dodać indygo. Tylko to indygo mam najpierw rozrobić w wodzie i potem połączyć czy do henny wsypać proszek i wymieszać?
|
|
|
|
#4097 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeszcze ponawiam pytanie: Dziewczyny, wie któraś z was czy amla się wypłukuje z włosów? Zamiast nałożyć na włosy czystą henne nałożyłam przez pomyłkę henne z amlą i przygasiła mi mój kolor jaki miałam po samej hennie. Jest jakiś sposób, żeby to naprawić? |
|
|
|
|
#4101 | |
|
koci świat
|
Cytat:
![]() mi amla się nie wypłukiwała połóż czystą hennę może
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Od 4 dni czytam te wątki i blogi nt henny ale muszę dopytać Zafarbowałam kudły wczoraj rano, czarną Khadi, wyszło mi bardzo ok, jestem zadowolona, trzymałam 1,5h. I teraz pytanie- nie chcę "czarnej czerni", taki kolor jak mam teraz jest ok, nie chcę żeby się pogłębił ani zrobił ciemniejszy. Czy mogę dziś umyć głowę + dać jakąś odżywkę/maskę? Chodzi mi tylko o to, żeby te włosy nie robiły się jeszcze ciemniejsze dlatego trochę boję się czekać te 2 dni z myciem.
|
|
|
|
#4103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dziś farbowałam zwykłą farbą i... jednak wolę ten zapach sianka, babranie się z błotkiem, a potem cudownie miękkie włosy. Aż się boję, co mi wyszło. |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie wiesz może czy mogę na kilka minut nałożyć rozjaśniacz na te włosy pokryte miksem? |
|
|
|
|
#4105 |
|
BAN stały
|
A ile na włosach trzyma wam kolor?
Czy z miesiąc mi chociaz wytrzyma ? Bo dopiero za miesiąc bym chciała kupić farbe i pofarbowac
|
|
|
|
#4106 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja własciwie podpinam się pod pytanie. Tydzień temu farbowałam II raz henną i widzę, że kolor wypłukał mi się już w 80%
|
|
#4107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I czy kolor splucze mi sie do naturalnych wlosow ? Aż sie boje myć moje włosy,żeby koloru nie spukac hehe
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ostatnio farbowałam w maju ![]() mi się nie spłukało do naturalnych- zostało mi jakieś 10% koloru ![]() Naprawdę nie wiem od czego to zależy
|
|
#4109 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4110 | ||
|
koci świat
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

jutro chciałabym zafarbować włosy henną, ale mam problem z proporcjami. mogłybyście mi pomóc i napisać mi ile powinnam wsypać henny, a ile całej reszty (ile cytryn wycisnąć?)?