|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
ja jogurtu niet. Chciałam mu kupić taki deserek właśnie, no ale on skazowy to nie
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrupek, to ja podaje takie zwykłe kukurydziane Flipsy, a nie specjalne dla niemowląt. Też nie wiem ile, ale ok. 5-7 podaję.
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Rany jak ja czytam, co wasze dzieciaki jedza.....uans dalej cyc i cyc i cyc! Nawet jak wczoraj tego pomidora dorwal to jak potem cycka zassal to myslalam, ze mi urwie
![]() Kupilam kubeczek lovi 360st zobaczymy Zaraz ide po pomidorki, wybralismy sie dzisiaj na szczepienie a ze dlugi weekend to nie szczepia i od wtorku trza przyjsc. Tesciowa na urodziny chce mi wykupic dzien w spa a jak ja na caly dzien mam babla zostawic jak on nic poza cycem? Chyba powiem, zeby zamiast tego dala kase. Charlizz, Sylwia, czy ja wam juz mowilam, ze jestescie wspaniale??? Podziwam was laski z calego serducha!!!!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4924 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
są dwujajowi ale fakt bardzo podobnino właśnie, smakują jej? i zawsze się zastanawiam dlaczego nie muszą być przechowywane w lodówce? ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() moje nie miały jeszcze 5 miesięcy jak je przełożyłam, płakały w gondolach, chciały więcej widzieć ![]() Cytat:
są dwujajowi ale fakt bardzo podobnino właśnie, smakują jej? i zawsze się zastanawiam dlaczego nie muszą być przechowywane w lodówce? ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() moje nie miały jeszcze 5 miesięcy jak je przełożyłam, płakały w gondolach, chciały więcej widzieć ![]() Cytat:
są dwujajowi ale fakt bardzo podobnino właśnie, smakują jej? i zawsze się zastanawiam dlaczego nie muszą być przechowywane w lodówce?
|
||||||
|
|
|
#4925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
są dwujajowi ale fakt bardzo podobnino właśnie, smakują jej? i zawsze się zastanawiam dlaczego nie muszą być przechowywane w lodówce?
|
||
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naturalny dawałam jako pierwszy ![]() Cytat:
No właśnie zastanawiało mnie też, dlaczego leżą sobie na półce z kaszkami np. Ale dla mnie jogurt to jogurt, więc trzymam w lodówce.![]() Oj, trudno się dziwić. Jak się nie nastawia na bliźniaki, to niełatwo się przyzwyczaić do faktu, że jednak będą. ![]() Aleś pospamowała. ![]() ----------------- Spacer zaliczony, Pola zasnęła w połowie, więc zostawiłam ją jak była, ja przyszłam z zamiarem sprzątnięcia... Ale weszłam na wizaż. ![]() W ogóle, jak nie zapomnę, to wrzucę Wam zdjęcia naszej okolicy, gdzie mieszkam i gdzie spacerujemy. Teraz już zaczynają spadać liście z drzew i jest taaak ładnie.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-16 o 12:08 |
||
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm... to w takim razie pewnie o innych mówimy ![]() a ten naturalny to dzieciowy dawałaś czy normalny ? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, a mignęło mi że zdjęcia masz dać
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
tez czatuje na niego, i jeszcze na ten doidy cup (znalazlam super mega hiper opnie o nim na watku zalozolnym przez Szajke
). ylko tak sie zastanawiam czemu on jest taki extra? dla mnie to wyglada jak zwykly kubek, ino ze kopniety z leksza ![]() ja daje malemu te kupne jogurty, smakuja mu, je ladnie. ale daje mu je tak raz na tydz. bo piorunsko drogie :/ o, a widzialam te wafelki ryzowe ostatnio i sie zastanawialm czy ich nie wziac
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
a i zgadzam się, co do bloga Debrah
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Wątunio nam się kończy.
![]() Pójdzie kolejny w wciągu miesiąca. |
|
|
|
#4932 |
|
Lurker ;)
|
.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-30 o 13:36 |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Little, ale wiesz po co? Cy nie odbierasz?
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowidzi. Ja 3w1 przerobiłam na spacerówkę dwa dni temu bo już jeździć nie chciała, płakała, a teraz jest super. dziś wyprałam parasolkę no i o nią mi się rozchodzi, czy nie za wczesnie na nią bo to jednak miękki wózek :/ no i nie ma pozycji leżąccej. Ten duży wózek do auta mi nie wejdzie i potrzebuje czegoś na wyjazdy.
przy okazji wyciągłam ze strychu też krzesełko do karmienia i je wyszorowałam od jutr sie w nim zaczynamy karmić
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe kto rządzi, pewnie pstryku albo Ty
![]() widziałam, że wczoraj Pola Ci spadła- ma sa kra!. całe częście, że nic się nie stało. ![]() bo mała mi spierdziela we wszystkie możliwe strony, a mało tego podczas tych ucieczek sie zsikała nie raz, bo nie nadążam jej pieluchy załozyc. ![]() Debrah, zakładaj tego bloga- popieram dziewczyny. aha i czy nikt mi nie doradzi w związku z Julaskowymi polikami?
|
|
#4936 |
|
Lurker ;)
|
.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-30 o 13:35 |
|
|
|
#4937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naciesz sie mama Cytat:
![]() cudowni slicznosci |
||
|
|
|
#4938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42284545]nie, moja mama... długi temat, w każdym razie bałabym się już z nią zostawić Dorkę :/ wczoraj odstawiła wózek na bok, poszła sobie ważyć owoce i warzywa, koleja za nią, wózek zasłonięty, podeszłam, wzięłam... ani by się nie zorientowała nie, nie mam pretensji, trudno mieć żal o wiek, ale... żal mi, zwyczajnie tak trochę z teściową a trochę z mężem będzie oj tam, ściśnij dupsko i próbuj ![]() Mikakrolikowa, tak myślę od wczoraj o tych stymulacjach waszych - zabawki to jedno, ale ja bym tu teraz leciała: szyszki różne, kasztany zaraz będą, żołędzie, to jest naturalna stymulacja! co jeszcze - miska z zimną i gorącą (oczywiście z głową ) wodą, rączki z jednej do drugiej przekładasz - licząc do 3. Ryż preparowany do niskiego naczynia i niech się młody babrze. Mini maty antypoślizgowe: http://mnz.pl/produkty/dream-baby-ma...gowe-do-wanny/ takie mini, to normalnie za kilka zł w leroy merlin, praktikerze, castoramie jest, a w ikei taki krokodyl do wanny - z jednej strony ssawki, z drugiej wypustki, też dobra rzecz. Wklep w google SENSOREŁKO i popatrz co mamy z ciut starszymi dziećmi robią Zabawki - na pewno klocki sensoryczne fisher price (spokojnie używki na all kupisz, nawet na sztuki) lub kulki sensoryczne też fp. Jeszcze takie znalazłam, też fajne: http://allegro.pl/klocki-sensoryczne...463151196.html http://allegro.pl/fisher-price-klock...475067263.html[/QUOTE] Super pomysły dzięku napewno wykorzystamy a klocków poszukam na all i kupie w wekend jednak Szaja to skarbnica wiedzy w kazdym wypadku [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42288631]Moja żółtko ależ owszem, za to mamina zupka wczoraj fuj ![]() A chrupki to takie: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...lki-ryzowe-36/ uprzedzam, pierońsko twarde :/[/QUOTE] U nas posmakowały w środę kupiłam jak bylismy w supermarkecie i mały cos sie wiercił jakby głodny i na chwile sie zapchał ale uprzedzam raczki i buzka do mycia bo kleja sie okropnie Cytat:
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Cała przede wszystkim nie dobieraj sobie do głowy wszystkich wyników co Ci wujek Google podsunie. Dawidowi też na policzkach wylazło, pamiętasz? Później na ciałko przeszło i u nas powiedział, że liszajec. Z tym że ja nie do końca stosowałam się do zaleceń lekarza żeby go traktować Aflodermem (sterydowa maść) i na zmianę z emolium kremem specjalnym smarowałam. Później kazał mi kupić Cetaphil balsam. http://www.cetaphil.pl/ I super nawilża. Z tym, że ja jeszcze mleko na własną rękę zmianiłam. Bo wyłaziło to dwa razy i dwa razy zbiegło się z wprowadzeniem pepti 2.
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pozwoliłam sobie założyć nowy wątek.
Mam nadzieję, że matki założycielki nie będą mi miały za złe. ![]() |
|
|
|
#4941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cos sie boje ze bez lekarza sie nie obejdzie. Bylas u pediatry czy dermstologa bo nie pamietam. Smaruje jej teraz bepanthenem ale czy to dobrze?...
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
szalu na pomidorki ciag dalszy
nie zjada jakiejs oszalamiajacej ilosci, ale ZJADA!!!!!a kubeczek - tez szal!!!! mam nadzieje, ze w koncu chociaz mleko zacznie pic z jiego.vpoki co wode zassal pare razy i uwielbia sie nim bawic ![]() cala, przytulaski dla Julasa
|
#4943 |
|
Lurker ;)
|
Cala wyszla jej na buzce wysypka trzymala z 3,4 dni jakos chyba?Nie pamietam dokladnie, bo to bylo pierwsze co jadla. Po samej marchewce nic nie jest wiec to musial byc ryz , ja tez dostalam alergii ale mnie trzymalo dobre 2 tygodnie, bo rozdrapalam i smarowalam hydrokortyzonem...
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
hello
dziewczyy, czy u Was przed ząbkami też był czerwone kreski? bo mały ma białe dziąsełka i taką czerwoniutką kreseczkę, nie wiem co to może być, może dla tego spać nie może bidula? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42288631]Moja żółtko ależ owszem, za to mamina zupka wczoraj fuj ![]() A chrupki to takie: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...lki-ryzowe-36/ uprzedzam, pierońsko twarde :/[/QUOTE] kurcze ja nie rozuiem,czemu kilka chrupek koszruje tyle $$$ my kupujemy w osiedlowym warzywniaku zwykłe kukurydziane bez soli do tego napisane jest na opakowaniu,że produkt koszerny mój mały co prawda żelazem nie chrzczony ale grunt że chrupki mu smakująjak już gadamy o jajku, jak myślicie, skoro Leo jest już mocno zaawansowany w żarciu praktycznie wszystkiego,myślicie,że mogę spróbować już troszkę białka? np zrobić sobie jajecznice na parze i dać małemu sprobować odrobinę? Całuski dla dzieciaczków za skończone miesiące Pstryczku, wiem co masz na myśli mówiąc,że dziecko Ci rośnie, ja nie zapomne bólu odstawienia od piersi- jakby mi ktoś w pysk strzelił, Sami przestał się interesować piersią a ja marzyłam,żrby podszedł do mnie i zaczął ssać ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() kup mu malinóweczkę albo dorwij od jakiegoś emeryta z ogródka albo gdzieś pod sklepem czasem stoją- będziesz mieć 100% pewności,że nie pryskane niczym |
|
|
|
|
#4945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
szacun! ![]() ja to przed kazda lyzeczka litanie odmawiam co by sie nie zachlysnal ![]() Cytat:
![]() ale to dobrze ze ktos trzyma reke na pulsie hje hje Cytat:
![]() tak sie zastnawialam jak on dziala... to trzeba ssac tak? nie kapie z niego? ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- o 14tej ma byc kolezanka, potem siorka robi grilla wiec pewnie spotkamy sie w nowej czesci. nie piszcie za duzo! baj baj! przyszla @, ałałał!!! |
||||
|
|
|
#4946 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
właśnie jak piszesz, normalny kubek ino kopnięty w zad wydaje mi się, że identycznie da radę normalny plastikowy kubek, taki od dołu rozszerzany, ikea takie ma na przykład.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a próbuj Cytat:
Zjadłam leczo właśnie. powiedzcie mi, jak to jest - ode mnie Dorka nie chciała obiadku, pluła, od taty zjadła... Tzn. ja się cieszę, może da radę jak ja w pracy
|
||||||||
|
|
|
#4947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerku bo Daria marudna od rana. Pospała 40 min na spacerze. Zjadała obiadek i teraz drzemie (zobaczymy jak długo).
Ja robię właśnie udka w piekarniku. Do tego ryż, sałatka mniam.A potem do teściowej jedziemy. Cytat:
![]() Cytat:
Jak Daria nauczyła się siedzieć? Jakoś tak z dnia na dzień nagle zaczęła ładnie siedzieć. Sama jeszcze usiąść nie potrafi ale jak ją posadzę to pięknie siedzi i już nie chwieje się tak na boki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ma piękne oczka Cytat:
![]() http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...tem_160_g.html
|
|
#4948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no i znowu dlaeko z tylu jestem.... no nie daje rady wszystkiego ogarnąć.. Tż mi w sumie nic nie pomaga, ale nie mam do niego pretensji o to, bo wiem jaką ma pracę i naprawdę go podziwiam, że daje rade tak funkcjonować... choc nie powiem jest mi strasznie ciężko ogarnąć dom, małą, prace i psa
![]() tzn najgorsze są spacery popołudniowe z psem... w jednej ręce pies w drugiej dziecko... w chuste zaplątać dziecko mam już prblem bo mi sie strasznie wierci...Cytat:
Cytat:
Cytat:
słodziaki.. nie miałaś problemu z odróżnieniem zaraz po narodzinach?? Bo teraz to pewnie nie masz problemu.. zawsze marzyłam o bliźniakach. Okres mi się o 3 tyg spóźnia i ost miałam wizję, że PAulina taka mała a ja rodze bliźniaki...ale tez wyszedł negatywny, więc mamą po raz drugi nie będę... Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Mąż dostał jednak urlop do wtorku włącznie i pojechaliśmy do jego rodziny na wieś żeby młody pobył jeszcze jak najwięcej na podwórku skoro pogoda ładna. Nie będę miała pewnie kiedy pisać chociaż internet tutaj jest, więc do popisania w środę. Buziaki
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
taki zwykly kubek z uszczelka sylikonowa i trza ssac, co by cosik polecialo. troche sie rozlewa, zwlaszcza jak dziecie pierdyknie z wysokosci krzeselka
ale zasysa sie naprawde mlody super, jak do piersi! musze z mlekiem sprobowac. i moze kaszka tez z tego pojdzie? ![]() mowilyscie, ze te histerie pietraszkowe to zeby i....chyba mialyscie racje! tzn ma takie 3 kropeczki, jeszcze sie ich wyczuc nie da ale nawet malz zauwazyl, a jak on widzi to znaczy, ze faktycznie cos na rzeczy jest. dwie goren dwojki i gorna jedynk jezeli to faktycznie zabki to ja sie nie dziwie, ze go tak bolalo bidulinek ![]() dzieki marsi kupilam dzisiaj wlasnie malinowke w takimwarzywniaku co cale moje zycie stoi w jednym miejscu wiec moze nie pryskane faktyczmie, i tak wyparzam wrzatkiem zawsze no ale wiadomoa mama mi pomidorki od dziadkow przywiezie dla mlodego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

Odzywaj się do nas 

Nie mam zupelnie czasu na czytanie, staram sie nacieszyc Mama. Czas leci mega szybko, za nami juz ponad tydzien jej pobytu 
A Oli przecudny jest ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tylko ręce i ręce a jak idę chociażby do toalety to jest ryk